2018-10-23 70 浏览
早2晚 同朋友放工黎左依間COSMOS,見幾靚就試下.. Cosmos Restaurant & Bar係一間多國菜館, 係酒吧同時又係西餐廳. 室內燈光柔和, 每枱都會有一個小蠟燭, 又浪漫又有情調. 牆上面有幾個大電視, 一時播輕快嘅外國音樂, 一時播節奏感強勁嘅歌. 餐廳氣氛輕鬆又唔會太隆重, 係同朋友食飯吹水嘅好地方.荷蘭大啡菇.黑松露.牛肝菌.野菌意大利飯: 呢個大啡菇真係好有驚喜! 大啡菇Juice, 再配埋黑松露同野菌意大利飯真係啱啱. 不過個人比較唔中意飯入面有蒜頭, 因為唔係個個都鍾意.肉眼鵝肝: 肉眼扒超級大塊同超級厚, 切起唔會太韌, d肉汁鎖住係肉身入面, 非常Juicy. 而最令我倆著迷的是肉眼扒上面肥美嘅鵝肝, 雖然細細塊, 不過入口即溶, 真的有滿滿的口福感.瀑布芝士配紐西蘭肉眼扒: 牛扒同另一盤芝士上枱. 表演時間嚟到啦.如同瀑布嘅芝士由前面倒落嚟. 佢嘅芝士拉絲芝士好正, 唔太濃, 亦唔會膩. 而佢嘅牛牛亦熟得啱啱好.Apple ginge: 味道唔錯, 唔會太甜, 有一d薑辛辣味, 暖身正好Around the world special: 用了很多

Around the world special: 用了很多款酒, 由於加了menthol, 所以有薄荷的香味

呢間食物嘅水準同服務都唔錯. 就算食完飯傾下計, 都唔會趕人走.
2018-10-20 1481 浏览
難得今天忙裏偷閒約左個大學同學出來吃飯飲野,佢帶我來呢間酒吧餐廳。見到openrice正評咁多一於來試下裏面有大型電視螢幕,同friend來睇波飲野一流我地七點到都開始多人了一開始當然叫野飲先啦,款式唔少喎,有選擇困難的我睇左好耐就決定試下Candy Jelly 朋友就叫了杯紅酒🍷杯Candy Jelly 裝扮得好靚啊面頭有一片片青蘋果🍏飲落都幾好味有梳打同桃味,值得推介紅酒朋友表示唔錯 意大利雜菜湯好夠熱而且仲好足料,旁邊的麵包就一般般期待已久嘅雜菇意大利飯終於嚟啦,食落好creamy仲好足料,面頭塊菇好大,引唔住分享肉眼扒黎啦色香味俱全本人非常喜歡,因為太好味又juicy,好快俾我哋K.O.左,伴菜都幾多,值得推介最後黎個甜品先。係抹茶紅豆布甸,唔太甜,正呀兩個人食咗$607。尖沙咀來講都算係咁。總結: 無諗過酒吧形式西餐食物咁高水準,呢度絕對係social 的好地方,同班朋友嚟飲吓嘢睇波真係一流
裏面有大型電視螢幕,同friend來睇波飲野一流
我地七點到都開始多人了
朋友就叫了杯紅酒🍷
杯Candy Jelly 裝扮得好靚啊
面頭有一片片青蘋果🍏飲落都幾好味有梳打同桃味,值得推介
紅酒朋友表示唔錯
意大利雜菜湯好夠熱而且仲好足料,旁邊的麵包就一般般
肉眼扒黎啦
色香味俱全
最後黎個甜品先。係抹茶紅豆布甸,唔太甜,正呀
兩個人食咗$607。尖沙咀來講都算係咁。

2018-10-14
2018-10-16 59 浏览
今天約了和朋友相聚,朋友推薦了Cosmos這家餐廳。很優雅,裡面布滿紫色的燈光,有種朦朧美,連餐牌都都香餐廳的氣質很搭,看到旁邊客人點的餐香極了,口水都快流出來了。燒蝦凱撕沙律:$88上面的三隻大蝦香氣撲鼻,裡面的蝦肉香甜脆的口感,配上沙律,味道很棒。蜜糖芥末子豬手:$298豬手一上,一看這份量超值,豬手脆皮甜甜的,裡面的肉好嫩,多汁,切開來骨肉分離很香。黑松露菌菇湯熱乎的菌菇湯配點麵包,味道很好。燒西班牙黑毛豬架:$268豬架燒得剛剛好,鎖住了原有的肉汁,配上醬汁口感好極了,口留淡淡的醬汁香味。Coco Hill -LITTLE ICE:$98濃濃的椰奶香中夾著淡淡的酒香很好聞,甜甜的好喝。Long island:$98有股酒的清香,加上幾塊檸檬,入口冰冰爽爽的。還有七折優惠真好。甜品入口即化,口感極好。歡樂的時光總是過得比較快,服務員待人熱情,也讓我們心情舒暢,好的餐廳也要有好的服務。
今天約了和朋友相聚,朋友推薦了Cosmos這家餐廳。

燒蝦凱撕沙律:$88

蜜糖芥末子豬手:$298

黑松露菌菇湯
熱乎的菌菇湯配點麵包,味道很好。

燒西班牙黑毛豬架:$268

Coco Hill -LITTLE ICE:
濃濃的椰奶香中夾著淡淡的酒香很好聞,甜甜的好喝。

Long island:$98
有股酒的清香,加上幾塊檸檬,入口冰冰爽爽的。
還有七折優惠真好。

甜品
入口即化,口感極好。

好朋友從外國公幹回來後一直沒有機會見面。有見這幾個星期工作沒有那麼繁忙,特別相約吃了一頓晚餐,好好聚一聚舊,聊一聊天。Cosmos Restaurant & Bar位於尖沙咀寶勒巷。從尖沙咀地鐵站D3出口步行大約五分鐘便到,十分方便。餐廳內裏裝修簡單,感覺舒服,而且還有幾部大電視。欣賞球賽簡直一流。我們一行二人叫了兩個是日晚餐互相分享。沙律前菜(⭐⭐⭐⭐💢):前菜沙律包括了溫室青瓜,有機蘿蔔苗,紅菜頭等等。沙律菜配合黑醋汁吃起來甜甜酸酸,十分令人開胃。配上餐廳獨有的水牛奶芝士,增加了沙律的層次感,有點睛的作用。忌廉湯麵包(⭐⭐⭐⭐💢):南瓜湯喝起來味道濃沃,而且有啖啖南瓜蓉,質感豐富。麵包也是烤熱了才上的,熱辣辣,十分鬆軟。日本柚子雪葩(⭐⭐⭐⭐💢):雪葩放於主菜前也真的是第一次。相比起其他餐廳吃到的甜品雪葩,這個明顯較為清淡,而且偏酸。用嚟清一清口腔準備吃主菜就最適合不過。烤焗德國豬手(⭐⭐⭐⭐⭐):這個豬手上枱時已經是起了肉,而且排得相當整齊,影相呃like一流。豬皮烤焗的時間剛剛好,脆卜卜,不會覺得太硬。肉質方面也十分鮮嫩,粉紅色的,多汁。特別一讚的是豬手不是十分鹹,配合自家製的

沙律前菜(⭐⭐⭐⭐💢):
沙律前菜

忌廉湯麵包(⭐⭐⭐⭐💢):
忌廉湯麵包

日本柚子雪葩(⭐⭐⭐⭐💢):
日本柚子雪葩

烤焗德國豬手(⭐⭐⭐⭐⭐):
烤焗德國豬手
特別一讚的是豬手不是十分鹹,配合自家製的蜜糖芥末籽醬,吃起來十分惹味。

燒特級肉眼扒(⭐⭐⭐⭐⭐):
這個肉眼扒大約是Medium的熟度,剛剛收了血水,而且外面香口。吃起來不會太乾,有肉汁。
燒特級肉眼扒
相比起日本和牛,這個美國特級肉眼更為有嚼口,有牛味。
燒特級肉眼扒
另外薯菜的質素也十分高,包括日本燒南瓜,法國手指薯等等,簡單的配合燒汁已經很好吃。

特色飲品(⭐⭐⭐⭐💢):
跟餐配咖啡或茶的,但我們特別一點就叫了餐廳的特色飲品Perfect Match和Virgin Colada。Virgin Colada有很重的菠蘿汁味,而Perfect Match就酸一點,都是沒酒精的,十分適合明天要上班的人。
特色飲品

是日甜品(⭐⭐⭐⭐💢):
是日甜品是牛奶朱古力慕絲,十分香滑,但不會太甜,反而有點朱古力的苦澀。連平日不愛甜的朋友也讚不了口。
是日甜品

總括而言,這間餐廳食物質素高,而且環境不錯,侍應服務也挺親切。將來有機會也會再來。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cosmos Restaurant & Bar 尖沙咀寶勒巷27號東滙商業大厦地舖
推介菜色: 烤焗德國豬手,燒特級肉眼扒

👍🏻地點方便
日本柚子雪葩
特色飲品
是日甜品
2018-10-01 158 浏览
這間位於尖東的浪漫西餐廳一直都是小弟和女友最愛的餐廳之一,難得週末早放工,當然要同女友到這裡大快朵頤,以美食作為週末的開胃菜。先點了一碗蕃茄湯作餐湯,濃郁的蕃茄湯帶著微酸的清新蕃茄口感,令人食慾大增。加了油醋沙律汁的沙律菜,配上一小杯雪葩,酸酸甜甜的感覺,開胃一流。來得呢間餐廳,當然要叫返杯cocktail啦,識飲既當然係飲Dry Martini啦。仲有smoothie, 唔飲酒的話都係一個好好的選擇。德國咸豬手,皮脆大件又唔會過於油膩,加上蜜糖的甜甜味道,真係非常滿意。香煎油甘魚 伴鵝肝 魚子,油甘魚係挺難煮食的食材,因為油甘魚魚油較多,技巧不足會令菜式過份酒膩。只見上碟後油甘魚魚油分佈得很均勻,魚香中帶點油香,配合鵝肝魚子作伴碟,真係必食之選。伴碟質素都毫不含糊,顯示出餐廳製作認真。很滿意的一餐,期待下次再同女朋友來呢度享受更多美食。

沙律+雪芭

仲有smoothie, 唔飲酒的話都係一個好好的選擇。

德國咸豬手

香煎油甘魚 伴鵝肝 魚子

伴碟質素都毫不含糊,顯示出餐廳製作認真。

香煎油甘魚 伴鵝肝 魚子

很滿意的一餐,期待下次再同女朋友來呢度享受更多美食。
2018-09-07
沙律+雪芭
德國咸豬手
2018-09-28 67 浏览
沙律沙律配搭都幾有心思,有蕃茄、沙律菜、芝士同一杯特製檸檬汁,比起市面上普通一碟沙律菜嚟得更特別A5和牛軟殼蟹漢堡原本以為和牛同軟殼蟹好似唔夾咁,但原來食落又出奇地配合。和牛煎得啱啱好中間5成熟嘅狀態令到肉汁更加juicy 。軟殼蟹用咗啤酒渣漿去炸加上鹹鹹嘅海水味,味道唔錯德國炸鹹豬手鹹豬手炸得啱啱好,個皮唔會太硬,中間肉嘅部份亦唔會太乾,焗薯同洋蔥經過特別醬料預先炒過,亦好入味現場氣氛好好,無論音樂還是睇波相信一班朋友都會好enjoy。當日亦都有唔少即開生蠔價錢夠平而且試哂幾款都唔會肉痛
沙律
沙律配搭都幾有心思,

A5和牛軟殼蟹漢堡
原本以為和牛同軟殼蟹好似唔夾咁,
但原來食落又出奇地配合。

德國炸鹹豬手
鹹豬手炸得啱啱好,個皮唔會太硬,

當日亦都有唔少即開生蠔價錢夠平而且試哂幾款都唔會肉痛

• 和牛軟殼蟹漢堡
2018-09-22 79 浏览
與摯友小聚,便想起了你。聊天、吃飯的好地方。喝著冰涼的飲料,任由時間慢慢流過。大蝦芒果沙律,一如既往的醒胃。新鮮的沙律菜,彈性十足的大蝦,由義大利醋左擁右抱,絕配呀。忌廉蘑菇湯,香滑不油膩,齒頰留香。燒西班牙黑毛豬架,知道這種豬的肉質緊致,有嚼頭。只是燒乾了肉汁,剩下的就是乾硬了。欸,頗令我失望啊!燒豬手,一上桌,就聞到蜜糖、芥末子的濃醇香味。肥瘦相宜,配合深沈的醬汁,滋味甚佳。巧克力奶凍,入口嫩滑,香甜可口,令人回味無窮。
忌廉蘑菇湯,香滑不油膩,齒頰留香。
巧克力奶凍,入口嫩滑,香甜可口,令人回味無窮。
  • 沙律
2018-09-22 60 浏览
再一次來到這裡,喜歡它有便利的交通和舒適的環境。呷一口Green Apple Soda,聽著悅耳的音樂,令人疲憊盡消。芒果大蝦沙拉,煎的恰到好處的海蝦,搭配著清爽的各式青菜,拌和濃郁的義大利黑醋,真是胃口大開。蘑菇奶油湯,香濃綿綿,麵包默契的陪伴在旁。主角上場,燒西班牙黑毛豬架。賣相尚好,只是太乾且韌,浪費了好材料,可惜。我的至愛,蜜糖芥末子豬手。濃香多汁,口感甚佳!甜品是義大利奶凍。濃濃的巧克力香味,綿滑有致,一定能迎合不同的喜好。煩悶可消...
蘑菇奶油湯,香濃綿綿,麵包默契的陪伴在旁。
我的至愛,蜜糖芥末子豬手。濃香多汁,口感甚佳!
2018-09-15 233 浏览
又來到9月,每年的9月都係和朋友慶祝生日,真的密密食,想搵間好的餐廳,當然要挑選一些自己食過的餐廳就穩陣。所以這間Cosmos Restaurant & Bar可說是我心儀之選。方便易去之餘,環境和服務質素也相當不容。幸好有預先留位,因為剛坐下時,還以為沒有客人,怎知過了一會,已經全場爆座。燒蝦凱撒沙律 $88成班女仔,我相信沙律都是不能缺少的一環,上面有3隻燒蝦,一上菜,已經香味濃郁,而且蝦肉爽身而鮮甜,而沙律菜也很新鮮,一改以為沙律就是淡而無味的想法。先來一碗熱乎乎的野菌湯,香脆麵包,白湯味道濃郁,不但香而且滑,很香的菇湯。和牛肉眼配鵝肝 $348上面有一塊超大塊的鵝肝,雖然知道好肥很邪惡,但又好美味可口!而牛扒方面,就叫了7成熟,切開不會血淋淋,熟度也剛剛好,很巨型又厚身的牛扒,真的是啖啖肉。原條黑毛豬肋骨 $258我和友人笑說遠看像一塊叉燒,因為真的好大塊,沒有醬汁來調制,卻能食得黑毛豬本身的味濃爽口的肉質,香脆肉滑,超級好味。Lime Soda $48 / Mango Soda $58除了基本凍熱飲之外,也有很多特色的飲料,並且也有酒類的提供,不過今次我地就點果汁類的Soda
又來到9月,每年的9月都係和朋友慶祝生日,
真的密密食,想搵間好的餐廳,
當然要挑選一些自己食過的餐廳就穩陣。
方便易去之餘,環境和服務質素也相當不容。

幸好有預先留位,因為剛坐下時,
還以為沒有客人,
怎知過了一會,已經全場爆座。

燒蝦凱撒沙律 $88

成班女仔,我相信沙律都是不能缺少的一環,
上面有3隻燒蝦,一上菜,已經香味濃郁,而且蝦肉爽身而鮮甜,
而沙律菜也很新鮮,一改以為沙律就是淡而無味的想法。

先來一碗熱乎乎的野菌湯,香脆麵包,
白湯味道濃郁,不但香而且滑,很香的菇湯。

和牛肉眼配鵝肝 $348

上面有一塊超大塊的鵝肝,雖然知道好肥很邪惡,
但又好美味可口!
而牛扒方面,就叫了7成熟,切開不會血淋淋,
熟度也剛剛好,很巨型又厚身的牛扒,真的是啖啖肉。

原條黑毛豬肋骨 $258

我和友人笑說遠看像一塊叉燒,因為真的好大塊,
沒有醬汁來調制,
卻能食得黑毛豬本身的味濃爽口的肉質,香脆肉滑,
超級好味。

不過今次我地就點果汁類的Soda,芒果汁不但好飲,帶著芒果香甜味,
而Lime就偏向微酸,如果怕食滯的話,就可以試下這杯Lime Soda,
味道清新也能消滯。

最後這杯又甜又滑的藍莓布甸為這晚劃上句號。
2018-09-08 74 浏览
尖沙咀有好多有情調嘅餐廳,喺寶勒巷呢間 餐廳,位於行道地舖,既方便又易搵。 燈光較為昏暗,非常有情調,好適合情侶嚟呢度飲杯酒 食餐晚飯。 估唔到呢個時候仲有happy hour,餐飲 cocktail 齊打7折,抵到爛。 味道外觀亦不俗。 將兩個餐都轉咗做set dinner。 沙律菜好新鮮, 蝦好彈牙。餐前甜品布甸,好滑又好味。 餐湯有啲似金寶嘅蘑菇湯,不過不失。 原條黑毛豬肋骨,分量非常之多。而且非常幼嫩,食落去啖啖肉,薯條炸得香脆,黑松露野味。 煙燻籠裏雞 食落啖啖煙燻香味之餘,雞肉非常嫩滑,皮亦夠煙韌,好食。 最後當然唔捨得餐後甜品焦糖奶凍,味道較甜適合女士。
餐湯有啲似金寶嘅蘑菇湯,不過不失。

最後當然唔捨得餐後甜品焦糖奶凍,味道較甜適合女士。

• 煙燻籠裏雞
2018-09-06 1791 浏览
約半年前跟男友來過Cosmos,尤記得這裡的氣氛浪漫,食物精緻,今晚經過這裡決定懷緬一番。餐牌好像有點不同,晚餐有五道風味尊尚套餐,主餐牌加68元也可升級為此套餐。第一道菜是虎蝦,鷹嘴豆,羽衣甘藍沙律配芝麻醬。虎蝦大大隻,鮮甜爽口。沙律菜新鮮,入口爽脆,跟軟身的鷹嘴豆形成對比。第二道菜是法國野生黃菌,鮮白菌烤蒜忌廉湯,入口幼滑,充滿香濃菇菌味,喝完還有餘韻。配的香草多士相當香脆,塗牛油或點湯吃都很配!吃過濃味的多士,就到第三道菜(上圖的小杯)來點功效了。日本柚子雪葩味道清新,酸酸甜甜的,用refresh一下口腔來準備吃主菜!吃套餐的話轉飲品有七折優惠。我要了 Candy jelly這款mocktail,是有香甜的桃味,帶點青蘋果的清新梳打。男友君喝1664生啤,杯有冷藏過,讓啤酒不會暖微快。blanc這系列的麥味比較清淡,帶有花香味,我喝都適合。主菜方面,我們選的兩款都是豬肉,分別為咸豬手和豬肋骨,都是用木板上菜的。烤德國咸豬手大大隻,男友幫忙切時已聽到外皮卜卜脆!他說肉好易切,骨肉分離,很快就起好肉出來了。豬手外脆內軟,肉的份量真的好多,還是粉紅色的,剛熟而已,入口嫩滑又多汁,還帶點

虎蝦,烤鷹嘴豆,羽衣甘藍沙律,芝麻醬 + 日本柚子雪葩

Candy Jelly

1664 Blanc

烤德國咸豬手

豬手外脆內軟,肉的份量真的好多,還是粉紅色的,剛熟而已,入口嫩滑又多汁,還帶點蜜糖甜味,正呀!配菜有黑醋炒洋蔥,醋將洋蔥清甜的味道帶了出來。另外還有奶油焗薯,有芝士在上好邪惡!

另一道是烤西班牙原條黑毛豬肋骨,份量也是相當豐盛!先說薯條是原個薯仔切出來,再用黑松露牛油脆漿炸的,所以份外香口,薯肉十足!熱氣都要吃!
烤西班牙原條黑毛豬肋骨

豬肋骨好厚身,肉質比豬手結實一點,切出來還是很多肉!用了燒烤醬的關係,既狂野又惹味,口腔都充滿甜酸辣的口道呢!

好了,第五道菜是甜品,雪白的意大利奶凍。它的質感幼滑,奶味十足,一小杯的份量剛剛好。
意大利奶凍

五道菜套餐的份量真的好大呢!跟上次一樣,我倆都好滿意這裡的食物,可以一來再來啊!
2018-08-19
烤西班牙原條黑毛豬肋骨
意大利奶凍
  • 1664Blanc
  • CandyJelly
  • 虎蝦,烤鷹嘴豆,羽衣甘藍沙律,芝麻醬+日本柚子雪葩
之前又無意中上網見到依間廳廳 又見好似幾有情調 咁就 就約左一班朋友去試下今餐淨係點左泰式魷魚、夏威夷薄餅、軟殻蟹墨汁意大利飯、同埋方型雲吞。不過不失既應該係薄餅。但如果大家想練下牙力可以試下個魷魚,因為我同朋友都一致認為非常難咬開。至於個意大利飯只可以話個軟殼蟹係ok,都唔明點解可以煮到有色無味🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️可以話失望至極!!!對於依度既服務態度,只可以話好趕客,下下想要人order 飲品,而且我地一清完碟食物,「叉都未放低就問係咪食完,幫你收左佢」之類既話,其實好煩,好disturb,明明我地張枱仲有位,餐廳大把位。我覺得做多左了,亦都唔明點解有咁多好評🌚只能講一句,尖沙咀大把野食揀。

只能講一句,尖沙咀大把野食揀。
2018-09-05
2018-08-28 97 浏览
今晚同男朋友去左尖沙咀食飯,佢一早訂左位同我食個晚餐,因為我地好耐都無見啦!餐廳環境黑黑地好浪漫,而且店員既服務仲好好!我地見到餐廳選擇有好多,我地每款都想食呀!主菜加$68可以轉dinner set,我地就轉啦!大蝦沙律好爽甜,我鐘意!主菜先叫左一個蜜糖芥末籽燒豬手,外層香脆肉嫩,豬皮入口好彈牙,脆卜卜外層入口不失爽嫩口感,膠質感勁豐富!肉質好爽口,唔會燒到好乾,入口微微濕潤,肉汁都算多!另外男朋友是一個食肉獸,特登再叫一個主菜,原條黑毛豬肋骨,配上特脆薯條!Pork Ribs燒到好焦香,入口好香口,肉質非常爽嫩,唔會燒到乾爭爭!醬汁甜度適中,愈食愈滋味!特脆薯條果然非常香脆!男朋友勁大食啊!我地再叫一個大阪燒虎蝦pizza,自家製薄餅入口非常香脆,薄薄批底唔會太飽濟,醬汁香濃,加上豐富大隻既鮮蝦,爽嫩爽口!虎蝦好足料!我地叫左兩杯飲品,好清新好降溫!Nothing & Clouds Garden!超正!多謝男朋友既安排!

2018-08-15 1762 浏览
約球迷朋友食飯,佢就話今晚8:30要準時睇波,咁唯有就吓佢,等佢可以睇住波食飯啦。揀左去寶勒巷嘅COSMOS,係餐廳又係酒吧,最緊要係有三部電視播波,啱晒球迷。晚市套餐叫【五道風味尊尚套餐】,有齊前菜、餐湯、雪葩、主菜、甜品,另外仲包餐飲。就算套餐揀唔啱,主餐牌主菜加$68都可以升級做套餐,都幾彈性。前菜係日本甜蝦刺身沙律,有金柚肉、兩隻甜蝦同沙律菜,加埋黑醋汁,好開胃。青檸雪葩就可以清清口腔味道,好似食緊法國菜咁。餐湯係南瓜忌廉海鮮湯,好濃南瓜蓉,入面仲加左唔少蟹肉,帶鮮味。烤焗德國豬手好大隻,外皮焗得好脆,加左蜜糖芥茉子醬,但裏面啲肉有啲韌,好難咬咁。 法式奶油焗薯幾香口,裏面有粒粒薯仔,仲有好多黑醋炒洋蔥,一齊食有咬口。 烤西班牙原條黑毛豬肋骨配左一大籃即炸粗薯條,ribs竟然有兩大條,好誇張。醃得夠晒入味,肉質軟腍。甜品係朱古力慕斯,但質地係半水狀,好似奶昔咁,有啲奇怪。餐飲我地叫左菠蘿汁,好味道。九點前飲品有七折,所以我地趁九點前order兩杯飲品,可以一路飲一路睇波。左邊係朋友嘅Spider man(原價$88),右邊係我嘅 Pina Colada(原價$78),都幾大杯,

甜品係朱古力慕斯,但質地係半水狀,好似奶昔咁,有啲奇怪。

餐飲我地叫左菠蘿汁,好味道。

左邊係朋友嘅Spider man(原價$88),右邊係我嘅 Pina Colada(原價$78),都幾大杯,賣相好靚。兩杯面頭都有啲果肉,唔錯呢!
2018-08-08 185 浏览
星期日晚上約了好姊妹到尖沙咀寶勒巷的Cosmos Restaurant & Bar吃晚餐,餐廳裝潢新潮型格,嚴如一間酒吧,適合情侶或朋友聚會用餐餐牌選擇都幾多元化,分門別類,食物定價合理。晚市設有五道菜set dinner我地點左兩個Set Dinner~ 先點左杯Apple Cider然後黎既係日本甜蝦雜錦沙律菜配意大利黑醋汁+柚子雪葩沙律菜都幾新鮮,加左黑醋汁酸酸的很開胃。柚子雪葩好清甜,有助清新味蕾鹽焗雞心豆紅番薯意大利番茄濃湯個湯質感都幾濃稠,喝得出是有相當份量的紅番薯和番茄,酸酸甜甜的很好喝烤焗德國鹹豬手豬手面上塗了蜜糖去烤焗,外皮烤得甜甜脆脆的,內裏肉質並唔會乾,鹹味適中!旁邊的法式奶油焗薯亦很出色,薯仔片帶有牛油奶油香巨人燒烤拼盤份量十足的呢,有多款雜錦串燒和德國肉腸,最啱同朋友一齊開心share!串燒裡有肉類有蔬菜,種類多元化又健康~ 當中最喜愛的是牛柳粒,肉質軟,牛味重!椰菜絲沙律醬略多了一點。若然加配一客炸薯條便更完美最後還有甜品朱古力慕絲好幼滑的哦

然後黎既係日本甜蝦雜錦沙律菜配意大利黑醋汁+柚子雪葩

鹽焗雞心豆紅番薯意大利番茄濃湯