2018-10-23
早2晚 同朋友放工黎左依間COSMOS,見幾靚就試下.. Cosmos Restaurant & Bar係一間多國菜館, 係酒吧同時又係西餐廳. 室內燈光柔和, 每枱都會有一個小蠟燭, 又浪漫又有情調. 牆上面有幾個大電視, 一時播輕快嘅外國音樂, 一時播節奏感強勁嘅歌. 餐廳氣氛輕鬆又唔會太隆重, 係同朋友食飯吹水嘅好地方.荷蘭大啡菇.黑松露.牛肝菌.野菌意大利飯: 呢個大啡菇真係好有驚喜! 大啡菇Juice, 再配埋黑松露同野菌意大利飯真係啱啱. 不過個人比較唔中意飯入面有蒜頭, 因為唔係個個都鍾意.肉眼鵝肝: 肉眼扒超級大塊同超級厚, 切起唔會太韌, d肉汁鎖住係肉身入面, 非常Juicy. 而最令我倆著迷的是肉眼扒上面肥美嘅鵝肝, 雖然細細塊, 不過入口即溶, 真的有滿滿的口福感.瀑布芝士配紐西蘭肉眼扒: 牛扒同另一盤芝士上枱. 表演時間嚟到啦.如同瀑布嘅芝士由前面倒落嚟. 佢嘅芝士拉絲芝士好正, 唔太濃, 亦唔會膩. 而佢嘅牛牛亦熟得啱啱好.Apple ginge: 味道唔錯, 唔會太甜, 有一d薑辛辣味, 暖身正好Around the world special: 用了很多
Around the world special: 用了很多款酒, 由於加了menthol, 所以有薄荷的香味
呢間食物嘅水準同服務都唔錯. 就算食完飯傾下計, 都唔會趕人走.