2018-11-25 85 浏览
講香港最有氣氛的一個節日,我覺得唔係新年或者聖誕,而家充滿係鬼怪色彩既西方節日 - Halloween.Halloween正日,相約一班嘩鬼狂歡之前,當然要先祭五臟廟啦。既然之後會到尖沙咀狂歡,我地就決定到尖沙咀呢間Cosmo先食晚飯。餐廳好有心思,放了好多萬聖節既相關擺設,連職員都換上節日的特色服裝,令人特別容易投入到萬聖節既氣氛入面。首先會有一個沙律作為開胃頭盤。本人好鍾意呢個頭盤,rum酒甜甜既口感,令口感更有層次。友人叫既cocktail,望起來好靚啊,影相上facebook/ig一流。本人就被頭盤既rum打開了酒癮,決定要一杯straight up既rum(唔係水啊!)幾杯Cocktail放埋一齊,影相真係好靚。餐湯都好正,尤其好少機會可以飲到紅菜頭湯,酸酸甜甜,仲好飲過羅宋湯。好大隻豬手啊! 放心,一d都唔硬,仲好脆好juicy,又有麵伴碟,份量非常足。充滿萬聖節特色既魚柳,一支支既"手指"唔知係咪節日限定呢。最後仲有黑毛豬架,不過呢個份量略嫌較少。整體質素同氣氛都好好。不過可能因為萬聖節關係,餐廳想營調陰暗格調,主菜都用上了同一款醬汁,令整餐的口感略為單調,其餘的都非常滿

首先會有一個沙律作為開胃頭盤。
沙律頭盤

本人好鍾意呢個頭盤,rum酒甜甜既口感,令口感更有層次。

Rum - Straight Up

幾杯Cocktail放埋一齊,影相真係好靚。

蜜糖芥末子豬手

充滿萬聖節特色既魚柳,一支支既"手指"唔知係咪節日限定呢。
北海道帶子魚柳

最後仲有黑毛豬架,不過呢個份量略嫌較少。
燒西班牙黑毛豬架

整體質素同氣氛都好好。不過可能因為萬聖節關係,餐廳想營調陰暗格調,主菜都用上了同一款醬汁,令整餐的口感略為單調,其餘的都非常滿意。
蜜糖芥末子豬手
2018-11-25 186 浏览
Cosmo是一間我和男友都覺得不錯的餐廳,氣氛很適合聊天,cocktails也很好喝選擇夠多。我們點了兩個dinner set,前菜包括煙三文魚田園沙律,煙三文魚造成玫瑰花造型,魚肉肥口鹹香。餐湯是蘑菇湯,蘑菇打成茸,很creamy很滑。主菜我們點了一個爐法式雞胸柳釀烤菇和蜜糖芥茉子豬手。烤得香脆可口的煙肉包着厚厚的雞胸肉,中間捲着多汁的香菇,整體口感和味道都10分有層次感。伴碟的有一個炒蛋,和龍蝦肉一起炒的,炒蛋滑溜而龍蝦肉煙韌彈牙,令我們10分喜愛。豬手10分巨大,侍應生還很貼心讓我們先拍照,之後再幫我們把豬手切開一份份方便我們品嚐。豬皮烤得很香脆可口,豬手嫩滑彈牙,我覺得不用沾燒汁也已經夠美味。我們另外點了兩杯cocktail, passionfruit martini上面浮着半個熱情果外殼,侍應用火把熱情果外殼點著,有一陣甜甜的果味漂出來。酒味甜甜的有還淡淡的果香,很適合女士們飲用。另一杯ginger man,味道酸酸甜甜的,像是有一點白土的香味和益力多的酸甜,也是很適合女士們飲用的一個甜味雞尾酒。

餐湯是蘑菇湯,蘑菇打成茸,很creamy很滑。

2018-11-15
2018-11-19 77 浏览
11月係生日月份,交遊廣闊嘅我當然生日飯食過不停,是日約咗一個多年嘅好友嚟到呢間充滿浪漫氣氛嘅酒吧餐廳食飯。餐廳位於尖沙咀寶勒巷,由地鐵站行過去只需要幾分鐘時間,相當方便。餐廳內環境較為黑暗,以酒吧餐廳形式經營,三部電視更加可以做直播,相信係要睇波嘅朋友好去處之一。如果預先係openrice book 檯可以有88折優惠,至於每日下午3-9點happy hour 時段更加可以七折價錢品嚐各式各樣嘅飲品。Pussy foot /Virgin colada:由於我地兩位都唔太喜歡有酒精嘅飲品,所以都係叫左兩杯mocktail。 Pussy foot 係由橙汁,菠蘿汁,紅石榴糖漿,梳打水同埋牛奶溝成。而Virgin Colada就係由菠蘿汁,椰奶同埋糖漿整成,兩者賣相非常吸引,呈奶白色。Pussy foot 味道有少少似fruit punch,牛奶味輕,入口酸酸甜甜,非常開胃。至於Virgin colada椰奶味重,中間帶輕輕嗁果汁味,入口好香,好好味。沙律:煙三文魚肥美鹹香,沙律清新爽脆,加入香甜爆汁的芒果珍珠同埋酸酸地嘅沙律汁,配搭好清新,食落都幾開胃。加拿大生蠔:勁鍾意食生蠔嘅我地見到

Pussy foot /Virgin colada:

沙律:

加拿大生蠔:
勁鍾意食生蠔嘅我地見到是日生蠔推廣,加拿大生蠔Galiano Bay Oyster做緊$10/隻,所以我地都叫左4隻黎share。

生蠔海水味偏淡,不過肉質creamy肥美,加入檸檬汁亦見到蠔肉會收縮,裙邊會郁動,咁證明左生蠔真係非常新鮮。

黑松露蘑菇忌廉湯:
食過生蠔後,餐湯都送到啦。

蘑菇打碎後加入黑松露煲成嘅湯,上檯時香氣撲鼻,稀稠度剛剛好,入口香滑而且濃郁,有少量蘑菇碎,幾有口感,配埋微溫嘅麵包食,真係令人非常滿足。

爐燒德國鹹豬手配芥茉籽燒汁:
份量驚人既燒鹹豬手,上檯時真係令我地嘩一聲。皮厚香脆嘅豬手,肥瘦均勻,肉嫩而香滑彈牙又唔太油膩,上菜時仲已經切好晒,食起黎都好方便,配埋芥茉籽燒汁食,真係非常惹味呀! 豬手下面嘅配菜吸收左豬手嘅油脂後,真係格外好味,值得一讚。

爐燒美國安格斯肉眼扒配紅酒燒汁:
安格斯選材唔錯,表面色澤比較沉,用爐燒嘅方法煮到medium嘅生熟程度後外層焦香十足,食起黎唔會太乾,咬落去裡面D肉汁仲流出黎,喜歡紅酒嘅朋友更可以點埋廚師精心調配嘅紅酒燒汁。除此之外,配菜都幾多,質素都非常高,真係值得推介。

埃塞俄比亞咖啡:
Set dinner 包咖啡或茶一杯,店員向我地推介佢地嘅咖啡,皆因係咖啡豆係埃塞俄比亞生產嘅,所以質素非常高。

雖然咖啡等候雖時,但係試過後真係同一般嘅意大利咖啡唔同,味道較為清香,值得一試。

Tiramisu:
是日甜品係Tiramisu,口感幼滑,甜而不膩,為我地今晚豐富嘅晚餐作完美句號。

埋單每人四百幾蚊, 有頭盤,生蠔,湯,主菜,甜品,mocktail同埋咖啡,係咁好嘅環境下享受晚餐,都算係性價比高啦。
2018-11-17 78 浏览
OT完緊要食返餐好~ 同朋友去尖沙咀Cosmo,環境舒適,兩個人食佢都會俾四人台,二人叫左泰式地道燒原隻魷魚,大啡菇牛肝菌意大利飯同鵝肝辣肉腸魷魚天使麵原隻魷魚好大條,好彈牙新鮮,切定細細舊上台,細心~ 有沙律菜伴上大啡菇牛肝菌意大利飯好香,大啡菇有鮮甜味道最愛鵝肝辣肉腸魷魚天使麵,天使麵沒有濃郁醬汁,與濃味配料鵝肝,辣肉腸,魷魚配合得宜配上果味啤酒Apple cider rita,友人則叫了Strawberry soda~

大啡菇牛肝菌意大利飯好香,大啡菇有鮮甜味道

2018-11-15 51 浏览
最近又趕功課又要返工真係好忙,今日終於有有時間同朋友約出黎食飯。之前都有黎過e間餐廳,背景音樂唔會好大聲,環境好舒服,岩同朋友一齊叫兩杯酒傾下計過一晚。煙三文魚玫瑰伴田園沙律。一向唔太好沙律嘅我都幾鐘意啲到嘅沙律。因為佢一啲都唔hea,做得好有誠意。除左有沙律菜外,會仲有煙三文魚做伴碟,入口小小鹹,好好味。沙律醬食到有水果嘅甜味,好開胃。生蠔。經理同我地講每晚都會有4-5款唔同新鮮嘅蠔推薦比客,但蠔皇係每日都有。今晚嘅係加拿大生蠔,係兩個港口中最靚個個出口架!生蠔唔算大隻,偏圓身,好重海水味,好新鮮,都係$10一隻。經理仲同我講生蠔嘅供應商係同Park Hotel Hong Kong一樣,所以生蠔絕對係必叫之選!爐燒法式雞胸柳釀燒烤菇伴日式龍蝦沙律。個餐好豐富,有薯蓉、龍蝦沙律、雞胸同雜菜。每一part都好有特色,雞胸煮得好juice好嫩口,外層包住煙肉,內層有菇菌,外脆內軟。薯蓉有雞胸鋪面,食落除左有薯蓉嘅creamy,仲有雞胸嘅油香。龍蝦沙律好足料,食到粒粒龍蝦肉,沙律仲好新鮮。爐燒德國咸豬手配芥茉子燒汁。豬手燒到卜卜脆,影完相呃like就可以叫師傅幫你切開佢。豬手成隻切開都好多舊

煙三文魚玫瑰伴田園沙律。

生蠔。

爐燒法式雞胸柳釀燒烤菇伴日式龍蝦沙律。

爐燒德國咸豬手配芥茉子燒汁。
豬手燒到卜卜脆,影完相呃like就可以叫師傅幫你切開佢。豬手成隻切開都好多舊,入口表皮好香口,啲肉就好嫩,仲有肉汁係到。

甜品

甜品細細杯,好啱飯後食。奶凍上面有啲好似果蓉嘅野,甜甜地,奶凍好滑好香奶味。之後問返經理先知原來係焦糖,經理話廚師係酒店做過,所以我覺得甜品係比以前出色左。

眼見每枱客人都有叫啤酒,下次都可以試埋。
2018-11-11 69 浏览
今天與朋友於尖沙咀搵食, 由於寶勒巷附近找到一間西餐餐廳。餐廳內播放抒情音樂,情調十足。還有大電視可看足球直播。煙三文魚玫瑰伴田沙律醬汁少少酸,好醒胃,菜新鮮,每件沙律菜都不太大件,容易入口。三文魚煙韌可口,鮮味十足。磨菇忌廉湯忌廉味十足,而且蘑菇碎增加湯的口感。爐燒德國咸豬手配芥末籽燒汁 $288上台已經非常香, 廚師還細心地把豬手分割開一件件,容易進食,非常細心, 脆皮而肉香。爐燒紐西蘭法式羊架半香芒吞拿魚牛油果他他 $308兩種魚以芒果的酸去帶出鮮味,魚蓉易入口,入口即溶,非常特別的伴菜。羊肉外表香脆,肉嫩不鞋,完全不酥。奶凍甜而香滑monster matinicoco hill這家餐廳位置上也不錯, 一三五知己聚餐是一個好選擇。
今天與朋友於尖沙咀搵食, 由於寶勒巷附近找到一間西餐餐廳。
餐廳內播放抒情音樂,情調十足。還有大電視可看足球直播。

煙三文魚玫瑰伴田沙律

磨菇忌廉湯

忌廉味十足,而且蘑菇碎增加湯的口感。

爐燒德國咸豬手配芥末籽燒汁 $288

爐燒紐西蘭法式羊架半香芒吞拿魚牛油果他他 $308

奶凍甜而香滑

monster matini

coco hill

這家餐廳位置上也不錯, 一三五知己聚餐是一個好選擇。
  • 爐燒紐西蘭法式羊架半香芒吞拿魚牛油果他他
2018-11-10 1488 浏览
今天早收工,與好友到尖咀Happy Hour。她說之前與男友到這用餐,食物有水準,還有九點前飲品🍸可享七折,啱曬今日早收嘅我哋~生果杯,🍓酒味道清新,酸酸甜甜,刺激味蕾。煙三文魚玫瑰伴田園沙律,煙三文🐟肥美鹹香,沙律清新爽脆,加入香甜爆汁的三文魚子、藜麥及胡麻醬汁,酸甜味美~是日餐湯,🍄湯溫熱暖和,微稠厚滑,配搭塗上牛油的🍞,牛油及菇菌香味融為一體,滋味可口!爐燒德國鹹豬手配芥末籽燒汁,份量十足,皮厚香脆,肥瘦均勻,肉質爽嫩,油脂甘香,咀嚼時肉香慢慢滲出,再蘸上芥末籽燒汁,更是香口惹味! 好友大讚🐷手鹹淡得宜,不是平常吃到的不死鹹,正!爐燒紐西蘭法式羊架伴香芒吞拿魚牛油果他他,同樣份量十足,🐐架烤至半熟,粉嫩多汁,肥美肉厚,鹹香有致,帶微微羊羶味,嗜🐐者必點! 香芒吞拿魚牛油果他他,吞拿🐟蓉加上味美的🥑,入口即融,爽脆的蟹籽豐富口感,而鮮甜的香芒果香四溢,為吞拿🐟提鮮,令人回味!Coco Hill,頂層忌廉香甜軟滑,整杯混合🍫、🥛、伏特加及百利甜酒,入口順滑,嚐到香濃純正的奶油及可可味,滿口香甜~Bloody Mary,賣相精緻,嚐到濃厚酸甜的🍅味、微辣辛香的🌶味及甘澀的酒味,酸中滲辣

生果杯,🍓酒味道清新,酸酸甜甜,刺激味蕾。

Bloody Mary,賣相精緻,嚐到濃厚酸甜的🍅味、微辣辛香的🌶味及甘澀的酒味,酸中滲辣,辣度溫順易入口~ 最後把裝飾的🍒也吃掉,既甜美,也完美~

是日精選甜品,菠蘿啫喱,富清甜微酸的🍍味,果香四溢,酸香怡人,為豐盛的晚餐畫上完美句號。

是次晚餐豐盛飽足,香口滋味,個人尤愛🐐架,好友則喜歡🐷手,各取所需,輕鬆閒談,愉快度過Happy Hour~🥂

P.S. 期間店內播放生日歌,為其他客人慶祝,下次可考慮預約這餐廳,為好友慶生🎂
2018-11-05
  • 爐燒紐西蘭法式羊架伴香芒吞拿魚牛油果他他
  • CocoHill
  • 爐燒德國鹹豬手配芥末籽燒汁
2018-11-08 58 浏览
一向都很喜歡來Cosmos Restaurant & Bar 晚餐,這裡除了夠情調外,食物不會令人失望,而且往往會有驚喜😁,今次試他們的五道風味尊尚套餐黑松露,粟子菇,野菌忌廉湯香濃滑溜的忌廉湯,每一口都充滿黑松露的香氣自家調製XO醬,烤大西洋海鱸魚柳,日本北海道帶子,燒美國露筍,燒日本南瓜配料新鮮,經過燒烤後,蔬菜的味道更濃郁。海鱸魚柳不帶半點腥味,只有鮮甜,好吃不發胖,女孩必能喜歡燒美國IBP天然特級肉眼扒牛肉味特濃,每口都充滿牛味,好牛的我,一下子就把它消滅,滿足極了

黑松露,粟子菇,野菌忌廉湯

香濃滑溜的忌廉湯,每一口都充滿黑松露的香氣

燒美國IBP天然特級肉眼扒

2018-11-05 65 浏览
香港Happy Hours既地方,不外乎中環、銅鑼灣、尖沙咀(旺角唔係老人家去既地方)。雖然地點唔少,但要揀間質素好又坐得舒服既就少之又少。如果大家無心水,不妨試吓佢。大大個Projector, 賽季睇波一流。地點又就腳,勝在附近咩車都有。咁岩撞正有生蠔Promotion, 但今晚唔想食生野。好可惜。燒蝦凱撒沙律 $88外表煎至脆身,非常香。蝦肉岩岩好熟,仲好滑身。左:Corona Rita $98 / 右:Asahi $88老婆飲Corona。我就比較鐘情啤酒,味道清清地,麥香味道重。蜜糖芥茉子豬手 $288脆炸表皮,賣相唔錯。一啖放入口,首先係外脆內軟,肉質嫩而且稍有煙韌口感。想食濃味既仲配埋惹味既醬汁。和牛肉眼配鵝肝 $348牛扒稍微偏肥,生熟程度剛好。入口肉質嫩滑有口感,牛肉汁同油脂慢慢進擊你既味覺。法式焦糖燉蛋+雪糕 $58少有覺得好食既焦糖燉蛋。表層非常脆而且焦糖味非常香,燉蛋食入口非常之滑,焦糖味同蛋味慢慢咁溶係口。如果份量再多啲就完美。

燒蝦凱撒沙律 $88
外表煎至脆身,非常香。蝦肉岩岩好熟,仲好滑身。

蜜糖芥茉子豬手 $288

和牛肉眼配鵝肝 $348

法式焦糖燉蛋+雪糕 $58

2018-11-04 50 浏览
10月31日果晚因為係halloween, 所以諗住夜晚同fd 子一齊去lkf 玩。 去之前當然要先食dinner la跟住我同朋友就去左尖沙咀既cosmos。沙律頭盤個沙律醬配埋d 菜真係幾好食,同埋有我最鐘意既三文魚同三文魚子,真係好夾而又唔會得菜甘齋。上面呢杯係有酒精既野飲而呢2 杯無酒精,因為我晏d同d fd 去lkf 都飲酒,所以無簡到酒精既野飲,所以唔飲酒既朋友,餐廳都好貼心,menu 都有提供好多好靚而無酒精野飲。😆紅菜頭湯我朋友話飲落似粟米湯南瓜湯南瓜湯飲落好creamy, 滑得黎又好香南瓜味,鐘意creamy d 既朋友必點。 應該係因為halloween 既關係,所以d 洋葱整到好Q. 不過朋友話如果洋葱可以整熟d, 就可以食埋 xdd蜜糖芥茉子豬手豬手個皮整到好脆,但d 肉又唔會好乾身。 燒西班牙黑毛豬架頂級肉眼扒呢個真心必點,d 肉好嫩好好食,因為我牙肉本身唔好,所以呢個好岩我,唔使點o趙。 我建議可以唔用醬試左先。xd北海道帶子魚柳呢個魚柳同帶子真係無得彈我本身好鐘意食海鮮,但好怕食到d 好"鞋"霎霎既魚,但呢個食落非常嫩,鐘意海鮮朋友必點!!

去之前當然要先食dinner la
跟住我同朋友就去左尖沙咀既cosmos。

上面呢杯係有酒精既野飲

紅菜頭湯

我朋友話飲落似粟米湯

南瓜湯

不過朋友話如果洋葱可以整熟d, 就可以食埋 xdd

蜜糖芥茉子豬手

豬手個皮整到好脆,但d 肉又唔會好乾身。

頂級肉眼扒

我建議可以唔用醬試左先。xd

呢個魚柳同帶子真係無得彈

• 沙律頭盤
  • 南瓜湯
  • 頂級肉眼扒
  • 北海道帶子魚柳
2018-11-02 46 浏览
尖沙咀呢間餐廳位置,鄰近地鐵站, 環境好,而它的出品從來沒有讓我失望。    適逢今日是萬聖節 , 餐廳 都特登 悉心佈置了一番 由一入門口 ,到座位內,大電視 etc.....每一個角落都充滿了萬聖節的氣氛 , 連侍應都穿上了 斗篷十分有心思值得一讚 令整個環境增添不少氣氛 進食都特別 開心南瓜忌廉湯+麵包南瓜湯喝起來味道濃,入面仲加左唔少南瓜蓉,質感豐富。麵包也是烤熱了才上的,熱辣辣,十分鬆軟。紅菜頭湯甜甜酸酸的紅菜頭湯, 好足料。加上幼滑的口感, 沙律+雪芭沙律菜新鮮,有我最鍾意嘅三文魚 ,味道不錯。一小杯雪葩,雪 芭 酸 酸 甜 甜,夠晒開胃。德國咸豬手我地啲主菜送到啦!!!!!!!!!!!!豬手排得相當整齊,影相呃like一流!同埋,大家留意下呢個洋蔥係特別整成南瓜燈籠的樣子, 淨係心思都值得加分啦講返主角豬手,表皮烤至金黃焦脆💛,入口香脆惹味🤤,烤焗得又外脆内嫩, 脆卜卜的外層外層仲要有香甜既蜜糖, 包著幼滑的豬手,吃落有點嚼勁, 而不算靭,油脂充裕,肉味汁四溢, 好正!燒西班牙黑毛豬架賣相尚好,可惜,肉有d乾同埋 主菜又係 墨魚汁麵, 南瓜形的洋蔥 ,連醬汁都一樣…… 真

適逢今日是萬聖節 , 餐廳 都特登 悉心佈置了一番

十分有心思
值得一讚
令整個環境增添不少氣氛
進食都特別 開心

南瓜忌廉湯+麵包

南瓜湯喝起來味道濃,入面仲加左唔少南瓜蓉,質感豐富。

麵包也是烤熱了才上的,熱辣辣,十分鬆軟。

紅菜頭湯

甜甜酸酸的紅菜頭湯, 好足料。加上幼滑的口感,

沙律+雪芭

沙律菜新鮮,有我最鍾意嘅三文魚 ,味道不錯。

一小杯雪葩,雪 芭 酸 酸 甜 甜,夠晒開胃。

德國咸豬手

我地啲主菜送到啦!!!!!!!!!!!!

豬手排得相當整齊,影相呃like一流!

同埋,大家留意下呢個洋蔥
係特別整成南瓜燈籠的樣子, 淨係心思都值得加分啦

講返主角豬手,

燒西班牙黑毛豬架

賣相尚好,可惜,肉有d乾

同埋 主菜又係 墨魚汁麵, 南瓜形的洋蔥 ,連醬汁都一樣…… 真係欠缺新思……失色左

美國特級牛配薯菜

叫左5成熟,
火喉掌握得好好, 生熟度合乎我的要求。個汁同個牛扒好搭 ,幾好味  。

肉質嫩而不失嚼勁, 滿意既

另外薯菜的質素也十分高,特別係日本燒南瓜,簡單的配合燒汁已很好吃。

DRINKS:

野飲款式唔少喎,有選擇困難的我就決定試下Candy Jelly

好靚啊!!!! 😍

面頭有一片片蜜桃, 飲落都幾好味, 入口傳來淡淡的桃味梳打,值得推介!!!!!!

賣相好靚。兩杯面頭都有啲果肉!

呢間一直係我最愛, 不過可能因為甘而期望太大
所以有啲失望……
伴碟三個主菜都係一模一樣
希望下次有多d花款
2018-11-01 54 浏览
Cosmos Restaurant & Bar 一向是我喜歡的餐廳,除了它地點好以外,Cosmos 的出品從未令人失望,而且往往給我驚喜。黑松露·栗子菇·野菌·忌廉湯,忌廉湯香滑,配上黑松露的香味及栗子菇和野菌,口感豐富。巴馬臣芝士·哥根蘇拿芝士·烤野生原隻皇帝蝦·蟹肉·蘆筍·意大利飯·龍蝦汁三隻野生原隻皇帝蝦,烤得蝦殻脆卜卜,蝦肉卻出奇地鮮甜多汁,一點兒也不鞋口,可見廚師的功力十足。意大利飯味道濃郁,更令人一口接一口地吃個不停

2018-10-27 111 浏览
約咗女朋友食飯, 佢係個女仔唔睇足球。唯有就下佢, 等佢可以有電視睇, 有好嘢食。特登揀咗去尖沙咀寶勒巷,一間好有特色嘅餐廳定系酒吧, 同時有三部電視直播,啱曬球迷嘅我。包括英國聯賽!個晚餐有mozzarella pizza大阪燒。mozzarella 芝士非常珍貴,老闆話由意大利空運到港, 好似食緊意大利菜一樣。誠意絕對值得加分!😘😊最好食是他們特製的,雞翼。四款唔同味道任揀, 都衹是兩文一隻。非常抵食, 配合他們的人品簡直是冇得彈。cocktails 有超過8款任你揀, 一路飲一路覺得餐廳特別有情調, 可以交朋友, 可以慢慢坐。而且飲品非常大杯, 一杯已經覺得冇得彈。生蠔非常新鮮, 來自加拿大。環境清幽, 以及富有格調, 絕對適合識飲識食嘅你。perfect match!
約咗女朋友食飯, 佢係個女仔唔睇足球。
唯有就下佢, 等佢可以有電視睇, 有好嘢食。
個晚餐有mozzarella pizza大阪燒。
誠意絕對值得加分!😘😊
最好食是他們特製的,雞翼。
四款唔同味道任揀, 都衹是兩文一隻。
非常抵食, 配合他們的人品簡直是冇得彈。
而且飲品非常大杯, 一杯已經覺得冇得彈。
生蠔非常新鮮, 來自加拿大。
環境清幽, 以及富有格調, 絕對適合識飲識食嘅你。
perfect match!
2018-10-24 58 浏览
working day gathering 當然係揀返地點方便既地點啦朋友見到呢間環境好似幾靚咁, 咁咪試下我地叫左3個2叫左兩個set, 另加一個main courseset有個前菜有D沙律菜 三文魚都好好食首先叫左個蜜糖芥末醬豬手waiter 好好, 知道我地係share 食幫我碎上外皮炸到好脆又唔油 唔使加蜜糖芥末醬都好夠味想食濃味既加埋醬都好正第2個set叫左皇帝蝦意大利飯我個人本身對意大利飯一般不過今次食話又唔錯皇帝蝦又大大隻 大大啖蝦肉另外我地叫左個大阪燒虎蝦pizza整體都唔錯pizza 皮脆口, 蝦又有6 隻
朋友見到呢間環境好似幾靚咁, 咁咪試下

我地叫左3個2叫左兩個set,
另加一個main course

set有個前菜

有D沙律菜 三文魚
都好好食

首先叫左個蜜糖芥末醬豬手

waiter 好好, 知道我地係share 食
幫我碎上

整體都唔錯
pizza 皮脆口, 蝦又有6 隻
2018-10-23
2018-10-24 68 浏览
今日放工同事叫我去happy hour!但我想去食左晚飯先,同事就話唔洗,因為個度係酒吧餐廳黎,happy hour 時段飲品仲有七折優惠呢!去到就一路飲一路食啦諗住,叫左個燒蝦凱薩沙律,賣相十分吸引,隻蝦好大隻,燒得幾好,配埋新鮮既沙律菜同惹味既沙律醬十分好味!跟在就叫左個香辣鑽石蜆意粉,個意粉軟硬度煮到非常適中,帶有醬汁既香辣味好惹味!鑽石蜆份量多又大隻,鮮味十足,用香辣既方式調制好夾!是日甜品係心太軟配袖子雪糕心太軟朱古力味好香濃又軟滑,而袖子雪糕又中和返,十分清新既味道!呢度服務很好,而已擺盤十分不錯,未食望到都食慾大增呢!
是日甜品係心太軟配袖子雪糕
呢度服務很好,而已擺盤十分不錯,未食望到都食慾大增呢!