2019-01-31
依家係一間幾有情調嘅餐廳環境氣氛都有種好放鬆嘅感覺無論同情侶你定係朋友你傾計都一流🥰🔹✏️A. Foie Gras & Tenderlorin無論係個牛扒定係鵝肝都係大大件😍而且質素好高喔 鵝肝充滿油香 好肥美 而個steak我哋叫咗medium rare 真心覺得做得好好🤭我甚至乎係覺得比我之前去專係食牛扒嘅La Vxxxx 整得更加好食😆餐廳選用喺係裡脊肉嘅部份 肉質非常之嫩 切開係呈粉嫩色 煮得剛剛好 一啲un/咬唔開嘅感覺都冇🤭肉味幾香濃 我自己覺得唔洗點佢嘅醬汁食已經好好食!🔹✏️Scallops Portobello RisottoRisotto有別於一般多數用白汁嘅 呢個係用好濃嘅菇菌汁整成嘅 飯嘅濕潤度啱啱好 唔會乾 亦都唔會過於濕潤變咗一patpat咁而佢亦都少咗白汁嗰種令人食多幾啖會滯嘅感覺☺️帶子份量幾多 而且每粒都係有些少爽口嘅感覺 仲有飯入面夾雜咗好多菇🍄食落口感更豐富🔹✏️羅宋餐湯配蒜蓉包羅宋湯係帶有天然嘅蕃茄酸味 一啲罐頭嘅感覺都冇 而且入邊嘅雜菜份量亦都好多 整體完全冇味精嘅feel 飲落好舒服 酸甜到做得啱啱好🍅另外配搭嘅蒜蓉包係烘得非常香脆🔹✏️煙三文魚沙律前
✏️A. Foie Gras & Tenderlorin
✏️Scallops Portobello Risotto
✏️羅宋餐湯配蒜蓉包
✏️煙三文魚沙律
前菜好清新 沙律菜好清新 係配搭胡麻醬嘅 煙三文魚份量亦都幾多😆
✏️焦糖奶凍
甜品嘅奶凍口感好順滑綿密 而且食到淡淡的焦糖味 又唔會過甜 細細杯嘅份量啱晒食完一餐豐富嘅晚餐作完美嘅句號🥰