2019-03-29
好耐冇試過happy hour,難得早收工,朋友就約咗我去尖沙咀飲野食飯,佢搵到呢一間餐廳,佢話可以飲完酒之後再喺度食埋晚飯,唔使再等位。。一坐低,我哋每人叫左一杯酒,見到佢promote 緊呢隻啤酒,而個樣又咁特別,就即管試吓。之後我哋就點咗兩個主菜,原來晚餐時間食主菜,可以加$98任飲,好多飲品種類都可以試,真係好抵。鵝肝伴牛柳牛柳非常唔錯,首先我哋要medium,佢做到我哋嘅要求,煎得剛剛好,入口好鬆軟,牛味唔算好濃,但tender!鵝肝好厚,好大舊,坦白講,我冇食過唔好食嘅鵝肝,餐廳喺鵝肝表面用大火煎了一下,表面脆脆地,入面就琳琳地嘅,好食!帶子牛肝菌意大利飯意大利飯係硬身,夠正宗,個汁唔算好濃,好多時都個汁都會喧賓奪主,呢個清清地得來仲會有蘑菇味。帶子裏邊有少少生生地,所以好滑,如果喺外邊再煎窿少少就仲香口!而用牛肝菌,算係貴價材料,有誠意之作!呢度唔似一般酒吧好嘈及有煙味,但都可以睇波又可以飲酒又可以食晚飯,一舉三得!
鵝肝伴牛柳
帶子牛肝菌意大利飯
而用牛肝菌,算係貴價材料,有誠意之作!