2023-11-17 98 浏览
這間新開的韓國餐廳位於北角,主打地道的韓式炸雞及韓國料理,店內環境寬敞舒適,播放著流行的韓流音樂。韓滋樂四拼炸雞 - $218即叫即炸金黃酥脆,薄薄雞皮毫不油膩,採用無骨雞腿肉,啖啖肉嫩滑多汁。咖哩皇炸雞撒滿香濃的咖哩粉,散發強烈香料味。車打芝士炸雞濃稠的車打芝士汁,芝士味濃郁富鹹香。蜜糖牛油炸雞香甜的蜜糖加上濃郁的牛油汁。香蒜醬油炸雞蒜味香濃而不膩,有韓式醬油獨有的鹹香。烤牛捲飯 - $55一件件韓式飯卷,包裹著肥瘦兼備的牛肉片,又有紅蘿蔔、黃蘿蔔及牛蒡等,帶淡淡麻油香。韓式烤牛肉飯 - $83多片韓式炒牛肉有著醬油的鹹香,嫩滑又多汁,更有椰菜、紅蘿蔔及洋蔥等香甜蔬菜解膩;晶瑩剔透的韓式炒粉絲彈牙又有韌度;太陽蛋流出濃濃蛋黃汁。水蜜桃梳打 - $28濃厚香甜的水蜜桃果香,有碳酸氣泡的清爽。柑橘汁 - $15香甜的濟洲柑橘汁,有很多柑橘皮絲。
韓滋樂四拼炸雞

韓滋樂四拼炸雞 - $218

咖哩皇炸雞
撒滿香濃的咖哩粉,散發強烈香料味。
車打芝士炸雞

車打芝士炸雞
濃稠的車打芝士汁,芝士味濃郁富鹹香。
蜜糖牛油炸雞

蜜糖牛油炸雞
香甜的蜜糖加上濃郁的牛油汁。
香蒜醬油炸雞

香蒜醬油炸雞
蒜味香濃而不膩,有韓式醬油獨有的鹹香。
烤牛捲飯
烤牛捲飯

烤牛捲飯 - $55

韓式烤牛肉飯 - $83
水蜜桃梳打

水蜜桃梳打 - $28
濃厚香甜的水蜜桃果香,有碳酸氣泡的清爽。
柑橘汁

柑橘汁 - $15
香甜的濟洲柑橘汁,有很多柑橘皮絲。
2023-11-17
2023-11-16 719 浏览
返返嚟,北角呢一個小福建食飯近呢幾年都真係越嚟越多選擇,基本上中日台好輕易就可以搵到,韓國菜一直就比較少啲,🤭但係呢排都開咗一間算係好正宗嘅韓國餐廳值得一試嘅就係CHICKEN CHIKO ,😆環境舒適,每張枱都夠晒闊落,而且選擇亦都唔少最重要嘅係經典嘅韓國菜都可以享用到。😜人多嘅時候仲可以叫埋三人餐,甚至四人餐, 大家開心share分享喜悅🤩車打芝士炸雞+乳酪洋蔥炸雞— 🍗打頭陣嘅當然就係兩款呢一度最人氣王牌嘅炸雞,🍗無骨嘅炸雞咁就可以食到啖啖肉唔使處理舊骨,🍗最招牌嘅乳酪洋蔥炸雞,更加係一大享受,🍗啲醬係分開上,咁先至確保到每一嚿炸好嘅炸雞外皮脆卜卜都放落口嗰刻先至點返韓國師傅精心調製嘅乳酪醬,🧅充滿奶油香,估唔到炸雞裏面啲雞肉仍然係咁飽滿,就連雞皮都炸到脆一脆非常香口🍗韓式烤牛肉飯— 🐮除咗炸雞之外,烤拌飯亦都係韓國一大招牌作,圍繞着煎蛋同飯嘅外圍就包含咗幾款嘅韓式配菜,🐮有菠菜有芽菜有泡菜亦都有蘿蔔絲同冬菇絲, 所有食材都好健康,而且顏色充滿着各種唔同,又健康又好味,🐮當然再配合買靈魂辣汁跟住一齊撈起咁先至係正宗嘅韓式拌飯。個汁🌶️食辣愛好者亦都會幾鍾意, 當然配合埋經典嘅韓式配

車打芝士炸雞+乳酪洋蔥炸雞

韓式烤牛肉飯— 🐮除咗炸雞之外,烤拌飯亦都係韓國一大招牌作,圍繞着煎蛋同飯嘅外圍就包含咗幾款嘅韓式配菜,🐮有菠菜有芽菜有泡菜亦都有蘿蔔絲同冬菇絲, 所有食材都好健康,而且顏色充滿着各種唔同,又健康又好味,🐮當然再配合買靈魂辣汁跟住一齊撈起咁先至係正宗嘅韓式拌飯。個汁🌶️食辣愛好者亦都會幾鍾意, 當然配合埋經典嘅韓式配菜,🌶️令人胃口大開,牛肉仲充滿少少麻油香,送飯一流🐮
韓式烤牛肉飯

卡邦尼年糕— 🧀食韓國菜當然唔少得年糕啦,但通常年糕都係用咗韓式辣醬去整,咁就顯得少少單調,🥢同西式嚟一個融合得出嘅卡邦尼年糕,令人大有驚喜,而且加咗少少芝士落去令到汁底更加濃郁每一條年糕都包住白雪雪嘅卡邦尼醬,🧀芝味十足,每一條都仲要好有彈牙嘅感覺夠晒煙韌,而且仲加咗煙肉腸仔同埋白菜更加調出味道🧀

至於飲品嘅話,當然要試吓佢哋嘅藍色多瑙河梳打,🍹顏色就充滿着海洋氣息飲落去亦都非常特別,些少嘅雲呢拿香,🍹接近係最近cocktail 嘅mocktail。 嚟到北角都不妨試一試🍹

CHICKEN CHIKO (北角)
北角明園西街2-6號明苑中心地下4號舖
2023-11-02
車打芝士炸雞+乳酪洋蔥炸雞
韓式烤牛肉飯
過到黎北角,平時都好少係呢頭揾食,今日想食韓國菜🇰🇷揾到唔單止得北角匯有野食,有啲小店都好值得我地去發掘嫁🐣。呢到既老闆係韓國人,見到佢同啲店員溝通都好可愛☺️大家講唔同語言但都好似一家人一樣好和諧🏠因為我今日都早到,around 4點幾就到左,所以店面好peaceful,播住啲韓文歌都好好feel🎵感覺我都好似去左啲cafe一樣,慢慢嘆我既下午茶連晚飯🍗。🐒弘大玫瑰炒年糕💰$83🐒蟹肉捲飯💰$48上網見到呢到仲有玫瑰醬就諗一定要嗌呢個,因為有睇開食播朋友就知呢個醬汁係韓國都興起左一段時間🍝而嗌埋捲飯係因為要點落去先食😍真係好正而且會令個kimbap勁juicy。🐒火辣炸雞(無骨)(light)💰$55呢個炸雞box set好一人friendly,因為佢可以俾好似我呢啲想食但又消滅唔到半隻既人啦🤰🏻火辣炸雞真係如其名夠入味同辣,唔似出面個啲齋on top撒粉🌶️。🐒Coke Zero💰$15

🐒弘大玫瑰炒年糕💰$83

🐒蟹肉捲飯💰$48

🐒火辣炸雞(無骨)(light)💰$55

🐒Coke Zero💰$15
2023-11-07 69 浏览
今日同朋友嚟到北角食韓國嘢,見到價錢都唔貴,所以叫咗好多嘢食!.韓滋樂四拼炸雞(任選-無骨)$218炸雞有好多口味選擇,有香蒜醬油、甜辣、芝士雪花、蜜糖牛油、乳酪洋蔥、香蔥、火辣、車打芝士、咖喱皇。最後選左甜辣、蜜糖牛油、乳酪洋蔥同車打芝士口味!炸雞炸到酥炸,肉質多汁滑嫩,4種口味都好食,特別推薦乳酪洋蔥味,乳酪味道濃厚,配上生洋蔥的微辛辣,可以中和番油膩感!.弘大玫瑰炒年糕 $83玫瑰炒年糕即是番茄忌廉炒年糕,係由於顏色呈粉色,被認為是玫瑰顏色才取其名字為「로제(Rose)」,當中並沒有加入玫瑰,加入忌廉後食落無傳統韓式炒年糕咁辣,而番茄醬嘅酸味有解膩的作用!材料除咗有年糕之外,仲有腸仔、煙肉、粉絲、木耳、蔬菜等,份量十足!.蟹肉捲飯 $48用紫菜將米飯、醃蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜、蟹柳絲包裹製成捲飯,有輕微麻油嘅香味,而材料已經有調味,唔使再加醬油!味道好食!.韓式魚糕湯 $88有好多材料:韓式魚糕、年糕、蔬菜、粉絲等等,湯底味道鮮甜,魚糕的份量都好多,用料十足!

韓滋樂四拼炸雞(任選-無骨)$218

弘大玫瑰炒年糕 $83

蟹肉捲飯 $48

韓式魚糕湯 $88

2023-11-07 54 浏览
見呢度新開,趁今日lunch有多啲時間,就同同事黎試新野啦!韓國野食不嬲係我地至愛,所以見到樣樣都想食結果兩個人叫左甘多野食!🫢🤣不過我地都無浪費,全部食晒!每位食客入座都會送一碗沙津,夠fresh!烤牛肉紫菜包飯材料好多,多過啲飯!飯軟熟,唔會擺到乾晒,有水份!一咬一舊食落去好滿足!香牛肉味,夾雜住青瓜既fresh ,好味!韓式魚糕湯好大份,面頭有好多唔同款既魚糕同菜,下面係粉絲,吸晒啲精華,食落好入味!食韓國野點可以無炸雞呢!我地簡左兩款味,雙拼,滿足我地兩個唔同既口味!乳酪洋蔥炸雞呢個推薦大家食!炸雞熱辣辣,又脆口,因為無骨,所以食得輕鬆!重點係佢個乳酪醬好好食!微酸,有乳酪既味道,配合油油地既炸雞非常配合,好夾!好好食,一定要試!香蔥炸雞香香蔥之外,佢個醬油加左蜜糖,甜甜地,又幾好食喎!最後飲杯凍飲,一流既享受!食物由韓國人主理,味道好味,仲有午餐set ,都好抵食,值得再去!

韓國野食不嬲係我地至愛,所以見到樣樣都想食

結果兩個人叫左甘多野食!🫢🤣
不過我地都無浪費,全部食晒!

每位食客入座都會送一碗沙津,夠fresh!

烤牛肉紫菜包飯

韓式魚糕湯

香蔥炸雞
香香蔥之外,佢個醬油加左蜜糖,甜甜地,又幾好食喎!

最後飲杯凍飲,一流既享受!

2023-11-04 621 浏览
又到Happy Friday, lunch同同事去咗北角新開一間主打韓國炸雞餐廳。餐廳環境闊落企理, 有著韓式簡約風, 電視亦播放著韓星MV。入座隨即送上沙律菜絲。呢度所有炸雞均為無骨, 有多款口味炸雞選擇, 好多款都想試試, 就揀咗個四拼口味炸雞。韓滋樂四拼炸雞 (自選四款口味): 估唔到每款份量都幾多, 所有炸雞都炸得香脆而不油, keep到juicy肉汁, 就算慢慢食放咗一段時間, 炸雞還是脆的。乳酪洋蔥炸雞: 炸雞淋上大量掛汁乳酪同埋洋蔥, 微甜, 細味有好淡嘅奶羶味。芝士雪花炸雞: 灑上大量芝士粉, 味道香甜, 美味推介!蜜蜂牛油炸雞: 每件炸雞表面平均都沾上薄薄一層蜜蜂牛油汁醬, 香甜又有牛油香。咖哩皇炸雞: 咖哩粉灑上炸雞, 富有咖哩香甜清香, 不是預期中嘅香辣。炸醬麵: 熱辣辣上檯, 大量甜甜地嘅炸醬易掛汁, 麵質林, 好漿口, 夾集咗幼肉絲令口感更有層次。熟吞拿捲飯:飯卷唔會太乾身, 卷住紅、黃蘿蔔條、青瓜、熟吞拿魚, 整個放入口, 口感有層次, 熟吞拿魚魚味突出。水蜜桃梳打: 水蜜桃果香味濃, 有汽配炸雞很不錯。藍色多瑙河梳打: 味道好似棉花糖咁甜甜地士多啤梨梳打:
入座隨即送上沙律菜絲。

韓滋樂四拼炸雞 (自選四款口味):
韓滋樂四拼炸雞 (自選四款口味)
乳酪洋蔥炸雞
芝士雪花炸雞: 灑上大量芝士粉, 味道香甜, 美味推介!

芝士雪花炸雞
蜜蜂牛油炸雞
熟吞拿捲飯:
熟吞拿捲飯
水蜜桃梳打: 水蜜桃果香味濃, 有汽配炸雞很不錯。
藍色多瑙河梳打: 味道好似棉花糖咁甜甜地
士多啤梨梳打: 很有士多啤梨果香
士多啤梨梳打
2023-11-03
芝士雪花炸雞
蜜蜂牛油炸雞
熟吞拿捲飯
2023-10-30 61 浏览
過嚟北角搵朋友食lunch,難得朋友想韓一韓,即刻搵下有冇炸雞食🤭上網見到呢度好似新開,新淨企理,餐點種類好多,可以嗌餐或者散叫,見到隔離叫嘅午餐便當🍱,抵食又大份,附近返工嘅朋友真係有食神衝着炸雞而黎,即刻叫咗兩款炸雞(蜜糖牛油炸雞,乳酪洋蔥炸雞),因為想試多啲唔同嘅嘢,叫咗輕量版,點知原來都幾大份, 50幾蚊有咁多件,真係老闆瘋了,超級抵食!乳酪洋蔥味道有啲似他他醬酸酸地,好開胃,配炸雞會冇咁油膩蜜糖牛油經典配搭,甜甜地又勁香牛油味,冇得輸👍朋友仔想食部隊鍋,份量多好足料,粉絲底,越食越辣好正🤣炸醬麵,亦都係經典配搭,並且足料大份泡菜餅,大大塊,入面仲超級多泡菜,唔係粉餅一塊果啲,而係真係食到有好多泡菜,非常欣賞!呢一餐食得勁滿足,連平時嘴刁嘅朋友仔都讚不絕口,食到捧住個肚走。

乳酪洋蔥味道有啲似他他醬酸酸地,好開胃,配炸雞會冇咁油膩

蜜糖牛油經典配搭,甜甜地又勁香牛油味,冇得輸👍

朋友仔想食部隊鍋,份量多好足料,粉絲底,越食越辣好正🤣

炸醬麵,亦都係經典配搭,並且足料大份

2023-10-30 75 浏览
見openrice有人介紹過佢既lunch,今日就嚟左呢間韓式餐廳試下。我叫左佢喺自選一碟。首先,主食方面我揀左韓式炒粉絲,粉絲炒得好滑而且好入味,配埋少少菜同蘿蔔一齊食,好有口感。而且食落去唔會好油膩,不錯。配料方面,我揀左蜂蜜炸雞同泡菜煎餅。泡菜煎餅比較厚,好多泡菜饀,十分足料。不過感覺就煎得唔夠香脆,如果個表面再脆口啲就會更好。蜂蜜炸雞十分有水準,熱辣辣,每一件雞既表面都脆卜卜,而且好掛汁,所以每一件都入口好甜好好味,而且內裡都係軟綿綿充滿肉汁。飲埋杯柑橘汁,大大杯又夠凍,咁就係一個完滿既lunch了。

我叫左佢喺自選一碟。

配料方面,我揀左蜂蜜炸雞同泡菜煎餅。

飲埋杯柑橘汁,大大杯又夠凍,咁就係一個完滿既lunch了。

2023-10-30 48 浏览
Chicken Chiko – 一間位於北角明園西街的韓式料理, 餐廳佈置相當簡單, 以韓式料理為主打, 餐牌選擇相當多.一般韓式炸雞店份量都比較多, 但餐廳有輕盈版炸雞, 份量其實都相當多, 一個人都未必食得晒一份, 好抵食. 正宗韓式口味甜辣炸雞, 無骨啖啖肉, 甜辣味道甜多於辣, 絕對老幼咸宜, 炸雞皮脆肉嫩多汁. 另一款火辣口味, 確實火辣, 辣度絕對強勁, 啱晒中意食辣既朋友. 韓式魚糕湯, 材料豐富, 大量蔬菜, 韓式粉絲魚糕魚蛋年糕等等, 口味相當正宗, 魚蛋相當結實彈牙.

2023-10-27
聽朋友介紹北角嘅Chicken Chiko既炸雞抵食夾大件,仲有好多口味揀,一於試下先🤩首先試咗佢哋嘅烤牛捲飯,只係$55咋! 超抵其實輕食黎講都好足夠!牛肉捲烤得好香,而且配埋飯食,非常滿足❤️叫左一份韓式魚糕湯,$88一碗湯底鮮甜,魚糕嘅口感好滑嫩🤤跟住係必叫之選:韓滋樂雙拼炸雞(無骨) $195叫左兩款口味,分別係原味同埋乳酪洋蔥原味嘅炸雞皮脆肉嫩,一啖咬落去,肉汁四溢好好食😋乳酪洋蔥炸雞則帶有濃郁嘅乳酪味同埋洋蔥嘅香氣,味道好特別兩款炸雞都好好食,不過我覺得乳酪洋蔥炸雞就特別D!而且加左乳酪,濕潤D,口感冇咁熱氣😆晚餐時間可以食到既個份量既韓式食品,Chicken Chiko可以話係超值另外服務亦都好友善,都好多座位,係一個可以帶埋朋友同家人嚟享受美食嘅地方🥳

首先試咗佢哋嘅烤牛捲飯,只係$55咋! 超抵
其實輕食黎講都好足夠!
牛肉捲烤得好香,而且配埋飯食,非常滿足❤️

叫左一份韓式魚糕湯,$88一碗
湯底鮮甜,魚糕嘅口感好滑嫩🤤

跟住係必叫之選:韓滋樂雙拼炸雞(無骨) $195
叫左兩款口味,分別係原味同埋乳酪洋蔥
原味嘅炸雞皮脆肉嫩,一啖咬落去,肉汁四溢
好好食😋

乳酪洋蔥炸雞則帶有濃郁嘅乳酪味同埋洋蔥嘅香氣,味道好特別
兩款炸雞都好好食,不過我覺得乳酪洋蔥炸雞就特別D!
而且加左乳酪,濕潤D,口感冇咁熱氣😆

2023-10-26 60 浏览
前幾日食完韓式炸雞,今日朋友又突然之間心癢癢想再食,所以我哋放工之後就去咗北角食由於我哋都非常之肚餓,所以嗌咗好多嘢:招牌四拼炸雞:蒜香醬油、蜜糖牛油、洋蔥乳酪、車打芝士味泡菜煎餅玫瑰炒年糕烤豚肉飯四種口味之中我最鍾意食蒜香醬油同蜜糖牛油,可能因為味道比較濃郁,而我又係重口味人士,所以正中下懷泡菜煎餅非常之足料,入面嘅泡菜非常之多,而且辣到適中,適合鍾意小辣嘅香港人玫瑰炒年糕個醬幾特別,少少辣又有忌廉味,幾新奇至於烤豚肉飯豚肉厚身,而且醬汁濃郁,令人食得津津有味依間新開嘅韓國嘢好有potential,雖然環境比較簡單,不過勝在嘢食出色而且性價比高,值得推薦#maphk2021

由於我哋都非常之肚餓,所以嗌咗好多嘢:
招牌四拼炸雞:蒜香醬油、蜜糖牛油、洋蔥乳酪、車打芝士味
泡菜煎餅
玫瑰炒年糕
烤豚肉飯

玫瑰炒年糕個醬幾特別,少少辣又有忌廉味,幾新奇
至於烤豚肉飯豚肉厚身,而且醬汁濃郁,令人食得津津有味

#maphk2021
2023-10-26
  • 四拼炸雞
  • 弘大玫瑰炒年糕
提到韓國菜成日都會諗到九龍區,不過最近係北角區不約而同都有幾間韓國菜開立,港島嘅朋友終於叫做多番啲選擇🥴餐廳裝修以韓式快餐做主題,簡潔闊落,再以𝚀𝚁 𝚌𝚘𝚍𝚎落單相當便捷👍🏻 午市套餐仲有抵食自選2-3 個𝙼𝚊𝚒𝚗組合,份量足所以都唔錯🥴《弘大玫瑰炒年糕 》 $83 4 / 5韓國菜點少得炒年糕,係多款口味中揀左哩款𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢得黎帶點微甜嘅玫瑰年糕🤤 估唔到佢地加埋韓國粉絲做底,相當掛汁惹味👍🏻 配料多樣化,有芝士腸、煙肉片,係略嫌洋蔥太多,年糕相對有啲少🤣《 炒粉絲 + 無骨蜂蜜炸雞》$73 4.5 / 5午市套餐好抵食,大大盤炒粉絲加埋4-5舊大炸雞仲平過盤年糕🙈 炸雞無骨外脆內嫩,不過蜂蜜味唔算出,甜度較輕👍🏻 仲要包埋飲品,性價比高😎整體環境舒適,食物質素都唔錯,下次可以再試埋佢地嘅飯卷同鍋物🤤———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛———————————————

《弘大玫瑰炒年糕 》 $83 4 / 5

📸打卡able度:💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛
———————————————
2023-10-23 62 浏览
北角係相對上嘅老區,除咗近海皮有較新的商場同屋苑,近地鐵站的街道周圍都是較舊的樓,要搵食也要左找右找,近北角站約7分鐘有間韓式食品店叫"Chicken Chiko"位於橫巷,因為朋友呢區返工所以識帶我去。入到去的店貌不驚人,但見到一枱二枱食緊炸雞,好似幾吸引。一份menu睇晒乳酪洋蔥炸雞餐牌寫上了王牌咁有氣勢當然要點,炸雞外脆內嫩,伴著許多洋葱,帶著熱哄哄香氣四溢的金黃色外殼係幾正一口咬下feel到肉質幾嫩,配上特製乳酪醬,又是另一口感,唔錯。烤牛肉煎餅七十幾元得三塊感覺唔抵,不過每塊有咁上下大就覺得價錢差唔多,煎餅外皮較油但唔算多,內夾牛肉碎和配料,咸咸香香,幾惹味。泡菜餃子湯窩這道湯窩端來時就即刻見到三隻大大的餃子,還有年糕同其他配菜,幾豐富咁,餃子是泡菜料,不算太辣,幾好。藍色多瑙河梳打和水蜜桃梳打,打卡之選。來多杯西梅汁,生津解喝手機掃QR code點餐係常態,很方便,食物方面算幾化算,因為一般韓式炸雞要百五至二百幾,而且量唔會少咗,整體唔錯。

入到去的店貌不驚人,但見到一枱二枱食緊炸雞,好似幾吸引。

一份menu睇晒

烤牛肉煎餅

泡菜餃子湯窩

藍色多瑙河梳打和水蜜桃梳打,打卡之選。

來多杯西梅汁,生津解喝

• 乳酪洋蔥炸雞
2023-10-23 57 浏览
今日happy friday放工後去左北角新都城百貨,順便係附近食埋晚餐係明園西街KFC入口附近見到有間食韓國菜的店舖chiken chiko招牌非常明亮chiken chiko 位於北角明園西街2至6號地下門口有個巨型餐牌第一欄係午餐逢星期一至五 11點半至下午3時供應最平$63已有主食<粉絲,炒飯等等>另加一款主菜<炸雞,牛肉,豬肉,年糕,煎餅等等>飲品<西梅汁,柑橘汁>仲有2人餐炸雞,主食,飲品3人餐炸雞,主食,年糕,飲品同4人餐炸雞,主食,飯卷,年糕,煎餅,飲品可以講選擇多,用心配搭炸雞分招牌原味,甜辣雞,香蒜醬油,<芝士雪花=芝士粉><車打芝士=芝士醬>等等味道拌飯除左常見豬肉,牛肉,特別仲有吞拿魚蛋黃醬,蟹肉湯鍋魚糕鍋,部隊鍋,泡菜餃子鍋年糕辣年糕卡邦尼年糕仲有好特別的弘大玫瑰年糕<即係小辣>煎餅牛肉煎餅同泡菜煎餅炸雞分兩種size正常版$100以上輕盈版$50以上岩晒多心的我我叫左兩款炸雞一款係招牌原味另一款係甜辣雞招牌原味類似肯德基的辣雞的外皮,不過唔辣皮脆但乾身內裡有肉汁,驚喜😍甜辣雞少少辣多多甜平衡的好好我係好喜歡食炒粉絲所以我叫左韓國炒粉絲一上檯好香麻油味仲有特別
係明園西街KFC入口附近
見到有間食韓國菜的店舖
chiken chiko招牌非常明亮
chiken chiko 位於北角明園西街2至6號地下
門口有個巨型餐牌
第一欄係午餐
逢星期一至五 11點半至下午3時供應
最平$63
已有主食<粉絲,炒飯等等>
另加一款主菜
炸雞,牛肉,豬肉,年糕,煎餅等等>
飲品<西梅汁,柑橘汁>

仲有2人餐
炸雞,主食,飲品
3人餐
炸雞,主食,年糕,飲品
同4人餐
炸雞,主食,飯卷,年糕,煎餅,飲品
可以講選擇多,用心配搭

炸雞分招牌原味,甜辣雞,香蒜醬油,
<芝士雪花=芝士粉><車打芝士=芝士醬>等等味道

拌飯除左常見豬肉,牛肉,
特別仲有吞拿魚蛋黃醬,蟹肉

湯鍋
魚糕鍋,部隊鍋,泡菜餃子鍋

年糕

岩晒多心的我

我叫左兩款炸雞
一款係招牌原味
另一款係甜辣雞

招牌原味類似肯德基的辣雞的外皮,不過唔辣
皮脆但乾身

• 炒粉絲
  • 炸雞
  • 韓式魚糕湯
2023-10-22 38 浏览
北角嘅CHICKEN CHIKO係韓食餐廳,由韓國人主理!老闆會流利英文,而店員都識廣東話,溝通無難度!CHICKEN CHIKO提供嘅食品,價格相宜而且份量頗多,人均一百唔洗就可以食到飽一飽!烤牛捲飯 $55排列整齊嘅韓式紫菜捲飯,美味可口,份量又足!韓滋樂樂雙拼炸雞(無骨)招牌原味|甜辣 $185超大盤,每款有十幾廿件,夠3-4人 share!原味香口,雞肉仍保留肉汁!甜辣辣度輕微,惹味為主!部隊鍋 $88一人份嘅部隊鍋,有齊年糕、粉絲、餐肉、芝士腸等,少少辣多多趣!韓式泡菜冷麵 $78麵質夠爽,泡菜汁辣辣哋咁好開胃!Cass啤酒 $33無糖可樂 $15都係食炸雞嘅良伴!

烤牛捲飯 $55
排列整齊嘅韓式紫菜捲飯,美味可口,份量又足!

韓滋樂樂雙拼炸雞(無骨)招牌原味|甜辣 $185

部隊鍋 $88

韓式泡菜冷麵 $78
麵質夠爽,泡菜汁辣辣哋咁好開胃!

Cass啤酒 $33
無糖可樂 $15
都係食炸雞嘅良伴!