2017-07-09 366 浏览
住係荃灣 有新餐廳當然要試試🤤 聽朋友講裝修幾靚 所以更加適合美食攝影控既我😚先黎叫左一個海鮮拼盤 擺盤好吸引 有生蠔海螺同凍蝦各2隻 生蠔有微微海水既咸味 凍蝦大隻 拼盤質素甚高 肉質新鮮美味😍 南瓜湯入口香濃幼滑 啖啖南瓜蓉既鮮甜味 點上餐廳自家制香口層層分明既酥脆法包 整個搭配好夾😋 仲有雜菜湯 味道即係羅宋湯 湯料豐富 味道都幾濃🍅作為海鮮控 主菜都當然唔少得要有海鮮 依個忌廉香檳汁海鮮長通粉🍷 海鮮份量多同樣地新鮮🍤 忌廉汁味道濃好creamy 而且醬汁夠多唔會唔夠汁就要住住食 而且用長通粉搭配好聰明 醬汁掛能力高 滲入長通粉空心更入味 長通粉既軟硬度煮到恰到好處 帶點煙韌🍴朋友仲簡咗款 南瓜意大利飯🍛 南瓜味好重好濃 入面幾creamy 可能會有少少膩 所以share一齊食就比較好🤤 份量都大份 意大利飯易入口 食落都幾健康👍🏻 素食者唔錯既選擇 醬汁都夠豐富🕺🏻💃🏻值得一提既係餐廳既侍應服務有禮殷勤 每食完一道菜都會幫忙收起再送上合適餐具 今時今日除左食味道 服務態度都好緊要 依間小木屋🏠令我覺得親切亦會再回頭😊

2017-07-09 319 浏览
假日同好友去荃灣hea 下行下,諗住搵個地方食個brunch 就黎左哩度了餐廳設計好靚,小木屋咁樣好有格調亦好chill lunch set 有好多款揀,見佢特飲啲名起得咁生鬼所以一人嗌左一杯餐前湯係好滑嘅蘑菇湯,好濃郁好有菇味咖加埋佢烘脆左嘅麵包,點黎食一流沙律亦好fresh,好有水準賣相好吸引,真係要影多幾張相先捨得飲飲品入面有士多啤梨,紅桑莓,藍莓,檸檬葉,紅莓汁,薑等,係一杯好多健康嘅生果又有維他命嘅生果溝埋一齊好refreshing果味好香唔講以為係cocktail 有加埋酒這個味道真係會好醒神的!因為有西柚,鮮檸檬嘅梳打,味道酸酸係幾特別嘅大蝦鮮甜,個pasta 亦煮得好入味,強烈嘅香草味真係食完一啖接一啖咖😍而且意粉淋度適中,推介!濃濃嘅的白汁配上芝士,哩碟真係好香好好味!意大利雲吞熟度arm arm 好,唔會太淋又唔會太硬身。配上適量嘅香草,為道菜畫龍點睛,正!哩度餐廳設計格局靚,環境好服務好,好arm 星期六,日放假黎high 個tea或食個branch
就黎左哩度了

餐廳設計好靚,小木屋咁樣好有格調亦好chill

Daily  Soup  and  Salad

餐前湯係好滑嘅蘑菇湯,好濃郁好有菇味咖
加埋佢烘脆左嘅麵包,點黎食一流
沙律亦好fresh,好有水準

Girls  Generation

賣相好吸引,真係要影多幾張相先捨得飲
好refreshing果味好香

Refreshing

唔講以為係cocktail 有加埋酒

香煎大蝦配香草意粉

意大利雲吞配巴馬臣芝士煙肉

濃濃嘅的白汁配上芝士,哩碟真係好香好好味!

2017-07-02
香煎大蝦配香草意粉
2017-06-28 214 浏览
去荃灣行街行行下想搵間餐廳食,就係門口就俾佢嘅裝修吸引住左好有外國酒吧feel嘅餐廳,除左主菜套餐之外都可以係叫杯酒同小食同朋友傾計聚會。今次同朋友兩個入嚟食飯,就叫咗一個set dinner,首先黎嘅就係餐湯,蘑菇湯入邊好多料粒粒蘑菇再配上自家製嘅麵包,好正。之後前菜就係煙三文魚薄片,新鮮嘅煙三文魚加埋碎洋蔥,唔錯。主菜就叫左個摩洛哥香辣雞胸配中東米飯,個雞胸炸得好好食,唔會好乾,又有少少脆口,加埋特別嘅中東米,雖然同平時食開嘅米唔同,連埋雞胸食有一種好特別嘅感覺跟住仲叫咗兩款小食,第一樣就係炸魚薯條,淨係個賣相已經好吸引炸魚嘅份量仲要勁多,都係一百零蚊咋。第二樣就叫咗個水牛城雞翼,新鮮焗好嘅雞翼,配上特別嘅藍芝士醬同辣醬好惹味,味道同當年係外國食嘅差唔多有咁好味嘅嘢食,當然唔少得叫杯酒飲下啦,呢個士多啤梨mix埋嘅baileys嘅cocktail甜甜地好易入口最後套餐仲附送甜品添,有布甸同埋泡芙揀,我試咗呢個泡芙都幾新鮮,啖啖cream咁,下次大家如果去到荃灣可以試吓呢間高質素嘅西餐廳,價錢合理而且食物嘅質素高
去荃灣行街行行下想搵間餐廳食,就係門口就俾佢嘅裝修吸引住左

炸魚嘅份量仲要勁多,都係一百零蚊咋。

2017-06-21
2017-06-28 979 浏览
荃灣近來越來越多吸引的餐廳,加上交通方便,間中也會入去覓食。朋友這次提議這間在福來邨附近的Chalet,是新開不久的,試試也無妨。Dinner set 和 A La Carte menu 也有吸引到我們的,決定一份set 加一份單點。前菜是香煎帶子配紅花汁,帶子算大隻,煎得很香,不會過生或過熟,口感爽口彈牙很鮮味,點少許紅花汁更有提味作用,味道鮮甜。餐湯是南瓜湯,入口味道很香甜,啖啖香濃南瓜味,口感creamy 但不膩,配香脆又夠熱的法包,讚。忌廉香檳汁海鮮長通粉 $178 (set)忌廉香檳汁味道濃郁帶點甜,每條長通粉都沾上了醬汁,通粉軟硬剛好有彈性,海鮮不太煮得太過火,沒有太多調味,保留了海鮮的鮮味。西班牙烤乳豬 $268乳豬燒得很香,皮層卜卜脆,肉的部分又軟又嫩,夠juicy又很好咬,沒有多餘調味,入口豬肉味濃。除了乳豬好味道,墊底的薯蓉也一樣香軟好味。跟餐的甜品要了 Panna Cotta ,入口奶味香濃不會太甜,上面的果醬酸酸甜甜但不搶味,份量也剛好。軟硬度恰到好處,口感也很滑,以此甜品作結,滿足。

忌廉香檳汁海鮮長通粉 $178 (set)

西班牙烤乳豬 $268

除了乳豬好味道,墊底的薯蓉也一樣香軟好味。

2017-06-25 126 浏览
跟愉景新城一橋之隔,便可到達這間氣派小木屋餐廳。店內的裝潢是小妹最欣賞的,全店以木材及石磚作主打,配以實木及皮具典雅傢俬,感覺像置身於傳統瑞士家庭當中,假如加上暖爐裝飾,感覺便更加立體了!餐廳最深處是一座四層高的酒櫃兼吧枱,配上滲光效果令整個裝潢更具氣派!老闆告訴我們餐廳還有閣樓供客人晚上把酒談心,好奇的小妹也登上閣樓拍個照給大家參考一下!小妹是次在午膳時間到訪,set lunch價錢由$78 -$118不等,免加一服務費。我們二人點了意大利雲吞配巴馬臣芝士煙肉及美國穀飼牛肩胛肉伴辣根忌廉汁各一份,主菜質素不過不失,反而最令小妹滿意的竟是這份餐湯及沙律!簡單的磨菇忌廉湯,磨菇與忌廉比例非常合宜,湯的份量也剛好,女孩子喝完不會覺得過飽而吃不下主菜!微暖的麵包外層鬆脆,沾上磨菇湯一口一口品嚐,沙律菜跟dressing的配搭也令人更醒胃。意大利雲吞配巴馬臣芝士煙肉 Tortellini with Parmesan Cheese and Bacon  $78雲吞面頭加上parmesan cheese輕輕烤焗,外脆內軟,口感不錯。美國穀飼牛肩胛肉伴辣根忌廉汁 U.S. Grain Fed Chu
跟愉景新城一橋之隔,便可到達這間氣派小木屋餐廳。

小妹是次在午膳時間到訪,set lunch價錢由$78 -$118不等,免加一服務費。我們二人點了意大利雲吞配巴馬臣芝士煙肉美國穀飼牛肩胛肉伴辣根忌廉汁各一份,主菜質素不過不失,反而最令小妹滿意的竟是這份餐湯及沙律!

餐湯及沙律

美國穀飼牛肩胛肉伴辣根忌廉汁 U.S. Grain Fed Chuck Short Rib with Horseradish Cream Sauce  $118

賣相吸引,可是廚師未能把握烹調技巧,切成方塊狀的牛肩胛外面過熟,內裡又太生。
咖啡配暖暖的奶泡,誠意有heart!

咖啡最值得加分的地方是鮮奶已預先打成奶泡,溫度暖暖的,剛好!
题外话/补充资料: 荃灣要吃要喝的地方多的是,但要找間有heart小店則不多,希望老闆能保持這份誠意!
餐湯及沙律
咖啡配暖暖的奶泡,誠意有heart!
2017-06-22 88 浏览
荃灣開咗間新嘅西餐廳,驚喜地高質環境像酒吧,可和友人在這chill 一chill,餐廳以小木屋的裝修程現餐湯是雜菜湯配上的麵包非常香脆美味芝士薯條配黑松露醬,薯條外脆內軟,味道與其他一般的餐廳有所不同,吃到濃濃的薯味水牛城雞翼配藍芝士醬,芝士醬清新不膩,雞翼香脆可口,味道濃郁美國prime西冷牛扒配焗甜薯,牛扒肉質軟林,味道濃香,口感一流,配上香甜的甜薯,值得一試最後附上朱古力泡芙,另整餐晚飯畫上完美句號
荃灣開咗間新嘅西餐廳,驚喜地高質

餐湯是雜菜湯配上的麵包非常香脆美味

最後附上朱古力泡芙,另整餐晚飯畫上完美句號
2017-06-21 76 浏览
啱啱去完瑞士嘅我好掛住當地嘅民宿,小小嘅木屋"chalet",見到呢間餐廳覺得分外親切,所以忍唔住入黎食叫左一個main一個side,個side dish 真係好驚喜呀哈哈唔好意思我影得唔係好靚,但呢個白酒忌廉煮青口+薯條真係不得之了青口大大隻好鮮甜,同埋最驚喜嘅係,個忌廉白酒汁好好味呀!!我唔理旁人嘅目光(我朋友), 逐匙逐匙咁飲啲汁薯條都炸得好好,熱辣辣肥嘟嘟主菜係煎牛柳配鵝肝牛柳我叫7成熟但切開時似5成,唔食生野嘅朋友有啲驚驚地,所以我包底。煮得幾鮮嫩但有啲淡口,要係咁點汁鵝肝係幾香,但表皮可以再脆少少,食起會無咁膩

薯條都炸得好好,熱辣辣肥嘟嘟

主菜係煎牛柳配鵝肝

鵝肝係幾香,但表皮可以再脆少少,食起會無咁膩
2017-06-20 95 浏览
一直都知道荃灣嘅餐廳一向都好高質,仲有好多小店係又好食又抵食嘅添,咁啱我哋行完街之後就發現咗喺愉景新城對面有一間木屋餐廳裝修非常之文清,同埋好方便行完街同朋友去飲嘢嘅餐廳。今次就同朋友試吓呢間新餐廳,門口睇落佈置非常之用心,而且餐廳嘅設計係一間小木屋感覺好chill,餐廳嘅燈光專登調暗,而且仲會播好多唔同嘅音樂令到個環境好舒服,去到嘅感覺就係覺得好relax今次我哋就叫咗兩個套餐,原來餐廳做緊呢一個推廣,只要叫兩個煮餐牌嘅食物,like同share埋Facebook page就會送一個海鮮拼盤,海鮮拼盤仲有埋生蠔同埋大蝦仲有其他海鮮添,生蠔好新鮮!套餐入面我哋叫咗第一個係法式風油鴨腿,另一個係西班牙烤乳豬。兩樣食物都令我非常之有驚喜,首先個風有鴨腿嘅味道做得非常之好,而且配左薯蓉令到成件食物都變得好有層次,而且有鴨腿唔會煮得太過熟,感覺都好新鮮。另一個就係西班牙烤乳豬,食物真係好值得讚而且都非常之推介,食落去個乳豬皮係趣然後肉質係非常之亂畫,做到外脆內院嘅感覺,而且乳豬唔會太過鹹,好適合我哋嘅口味。而且份量都唔會太少,食完都好飽!

2017-06-14
2017-06-19 105 浏览
沒想到星期六晚落超大雨,無阻同友人暢所欲言,好耐無黎荃灣食飯了,就揀了這間Chalet,非常有格調的一間餐廳。Drink menu同food menu 好特別,有心配合餐廳環境!有好多酒類提供,但可惜小妹帶傷口在身,不能飲酒。是晚叫了一個Dinner set 同兩個小食:前菜是煙三文魚薄片及南瓜湯,擺盤好精緻,南瓜湯味道充足,入口很幼滑,配上麵包一同食,正!小食1之四式德國腸拼盤很吸引,德國腸下是薯蓉及酸菜,味道一流,配埋個醬一齊食(^^),真係好好味!同埋份量都好多!小食2之芝士薯條十分邪惡既芝士十足,熱呼呼的芝士慢慢溶在薯條上,還能拉點絲出黎。這個粗度剛好,我好喜歡食粗薯條的!主菜黎喇!!!香煎龍利柳配香濱汁嘩!個龍利柳好厚身呀~~兩大舊~~魚身食落好滑,大大舊的魚完全熟透又不會過火,香濱汁同龍利柳味道好夾,食不停⋯⋯超飽⋯⋯最後還甜品呀~~大滿足~~中途去洗手間上了上層,由上層望落去好靚。很滿足的一個晚上(^-^)V,走時仲停左雨添~

是晚叫了一個Dinner set 同兩個小食:

前菜是煙三文魚薄片

小食1之四式德國腸拼盤

小食2之芝士薯條

主菜黎喇!!!
香煎龍利柳配香濱汁

最後還甜品呀~~大滿足~~

中途去洗手間上了上層,由上層望落去好靚。

很滿足的一個晚上(^-^)V,走時仲停左雨添~
2017-06-17
  • 香煎龍利柳配香濱汁,
  • 芝士薯條
2017-06-19 397 浏览
連續幾日嘅下雨天,真係令人感到有點憂鬱。為左調節下咁嘅心情最佳方法莫過於食返餐好嘅。所以今日就約左了友出黎食lunch順便購物一番。之所以揀呢度,為嘅就係佢杯<少女時代>。因為落雨天,所以店內唔算多人。咁樣更可以享受悠閒嘅下午。店內裝潢簡單直接:朝早係咖啡店,夜晚係酒吧。跟朋友各點一個set lunch慢慢嘆。前菜係南瓜濃湯及黑醋沙律。濃湯幼滑甘甜淡淡嘅奶油唔太heavy同乾脆嘅面包好夾。可惜係個紅菜頭沙律菜酸左少少。之後飲品隨即送上( 跟餐+$38 ):少女時代:一杯以滿面皺紋嘅老婆婆呈現嘅飲品(說穿了其實係雜莓汁,不過酸酸甜甜嘅好開胃,亦可以將食物嘅飽足感一掃而空),其實都係女士們嘅寫照,就算外表隨年月老去,但內心保持清新依然大把人識欣賞。而西柚汁就更酸一啲,但回甘味更好。正如人生一樣可以,酸盡,甘來。主菜方面揀左吞拿魚沙律。醬汁調配得好温和,包住吞拿魚嘅黑椒好好咁將魚嘅味道引發出黎。因為啲沙律菜本身偏腍,但上面好似炸米粉嘅脆條為沙律嘅口感提供多個層次,整道菜都幾出色。另一道係煎牛肩,大約係三成熟所以食落好腍滑,無筋得黎牛味又足。保留落黎嘅牛脂令牛肉香味更足。雖然油

之後飲品隨即送上( 跟餐+$38 ):
GIRLS GENERATION
REFESHING
香煎半熟吞拿魚沙律伴柚子汁
美國穀飼牛肩肉伴辣根忌廉汁
另一道係煎牛肩,大約係三成熟所以食落好腍滑,無筋得黎牛味又足。保留落黎嘅牛脂令牛肉香味更足。雖然油左啲但牛扒無左呢啲肥膏絕對會大打折扣的。
PANNA COTTA
最後嘅奶凍同泡芙都偏淡,但奶香幼滑唔會加重胃嘅負擔。食埋兩個跟餐甜品,完全將呢幾日嘅不快通通忘掉,美食除左令人温飽,更令人心情放鬆,呢度做得唔錯。
BTW lunch唔收加一,相信現在好少店家會咁做了。
2017-06-17
GIRLS GENERATION
REFESHING
香煎半熟吞拿魚沙律伴柚子汁
美國穀飼牛肩肉伴辣根忌廉汁
PANNA COTTA
2017-06-19 91 浏览
休閒の午飯時間,跟好友來到位於荃灣的「Chalet」短聚!而之所以會選擇來這裡主要是被「小木屋」這3個字所吸引,當然也看過不少食評內的相片,發現環境很對我的喜好,所以就來看看囉!門外放置了用心手寫的餐牌~價錢分別是 $78 ~ $118 不等!餐廳還擺放了一輪裝飾用的單車,更加增添歐陸風的感覺!餐廳內的佈置也很優雅,氣氛也相當不錯!跟餐的沙律和餐湯,餐湯是蘑菇湯沙律夠新鮮、食落很爽口!而蘑菇湯是將磨菇打蓉後再烹調,所以飲落很有口感!磨菇味也好出~特別要說的是餐包、看似很硬但其實酥脆內軟、搭配蘑菇湯一起食用更佳!·主菜還是一如以往的點了...黑松露野菌意大利飯餐 $88一上桌就可以聞到濃郁的黑松露味、意大利飯煙煙韌韌甚有咬口,而且整體食落口感很Creamy與黑松露相當配合!·煙三文魚凱薩沙律 $88其實原本朋友是叫香煎吞拿魚沙律的,但剛好沒貨所以換成餐牌上沒有的煙三文魚沙律!味道不錯,而擺碟方面單單用煙三文魚來裝飾成一朵花這一點在賣相上已經是滿分!·餐飲配 熱咖啡和熱檸水雖然點的是最基本的飲品,但能做到咖啡即使沒有加奶也並不苦澀;檸水的檸檬也沒有澀味這點也真的甚為少見,坦白說我是第一次飲
休閒の午飯時間,跟好友來到位於荃灣的「Chalet」短聚!

門外放置了用心手寫的餐牌~
價錢分別是 $78 ~ $118 不等!

餐廳還擺放了一輪裝飾用的單車,更加增添歐陸風的感覺!

餐廳內的佈置也很優雅,氣氛也相當不錯!

跟餐的沙律和餐湯,餐湯是蘑菇湯
跟餐沙律及是日餐湯

主菜還是一如以往的點了...
黑松露野菌意大利飯餐 $88
黑松露野菌意大利飯

煙三文魚凱薩沙律 $88
煙三文魚凱薩沙律

餐飲配 熱咖啡和熱檸水
熱咖啡

熱檸水

雖然點的是最基本的飲品,但能做到咖啡即使沒有加奶也並不苦澀;檸水的檸檬也沒有澀味這點也真的甚為少見,坦白說我是第一次飲到沒有澀味的檸水!
2017-06-19
跟餐沙律及是日餐湯
黑松露野菌意大利飯
煙三文魚凱薩沙律
2017-06-18 172 浏览
朋友話屋企附近開左間幾decent嘅西餐廳,叫我過去try一try果然裝修得好四正呀,啲餐枱同餐椅都係木製,同個名"Chalet"好襯,好似喺間小木屋入面咁叫左一個dinner set 呢個dinner set 係燴南瓜飯,前菜係煎大帶子同紅湯大帶子煎得幾香口,係鮮甜嘅!紅湯就真係普普通通喇,淡口左啲,無乜料咁。不過個南瓜飯都幾令人眼前一亮呀!好creamy 好濃郁,粒粒飯粒都沾滿汁,我清唒碟!另外散叫左呢個燒乳豬仔份量都唔少架,因為件件都幾大舊!佢嘅口感唔同我地食嘅中式乳豬,佢嘅肉好嫩滑,外皮係烤得幾香,但淋淋地嘅。佢嘅配菜都好新鮮,好食!下次會試下lunch set

叫左一個dinner set

呢個dinner set 係燴南瓜飯,前菜係煎大帶子同紅湯
大帶子煎得幾香口,係鮮甜嘅!
另外散叫左呢個燒乳豬仔

份量都唔少架,因為件件都幾大舊!

下次會試下lunch set

book左今日食父親節飯,原本訂位個陣留左斧頭扒加乳豬,但因為斧頭扒要等9個字至1小時所以取消左無要,再三問清楚,其他係咪要等咁耐,佢地話唔洗,係得斧頭扒係咁,所以只訂左乳豬。到左餐廳,d侍應已經左跌野右跌野,跌左把刀落我爸爸到,真係父親節快樂吖。原本訂左既乳豬,等左一個中先黎,然後飲湯就問我們甜品要咩,到我地要既時候話我地要既無喎。其實你間餐廳搞咩呢?我問你地,你地同我講係因為太多人食喎同埋係即時整,咁其實我訂黎做咩呢?仲有你take order黎做咩呢?自己餐廳有咩你問
2017-06-18
庆祝纪念
父亲节
喺openrice 見啲評語同環境唔錯就預先打去book定枱同request定甜品想寫嘅祝福句子,希望比個surprise比朋友到今日就自己提早入去再次同waitress 口頭confirm一次甜品嘅野,點知最後甜品上到黎竟然係乜都冇... 好失望!!!叫左個有機南瓜意大利飯配黑醋汁同美國prime西冷牛扒配焗甜薯set,同埋小食buffalo wings先黎個湯:南瓜湯個湯好好飲,包都好脆好好食之後上前菜,分別係:煙三文魚薄片味道正常,不過不失香煎帶子配紅花汁賣相好靚,但帶子食落冇味雞翼炸得啱啱好,好鐘意兩個汁跟住黎主菜有機南瓜意大利飯配黑醋汁 $168 (set)好好食,平時南瓜意大利飯都係得個汁,呢度有埋粒粒南瓜,好香同有口感,成餐最滿意呢個dish之後黎埋另一個主菜——美國prime西冷牛扒配焗甜薯 $298 (set)叫左七成熟,但入面依然係紅嘅望落好似好juicy但一拮落去就出事——「刀叉不入」需要用好多力先切得開,擺入口好難咬得郁肉質好嚡同好韌,咬到牙酸同咀嚼好耐先吞到而且冇牛味 呢碟野價錢唔算平,經過討論後覺得唔應該係咁連個甜薯都冇試就叫左個女waitress過黎問一問
喺openrice 見啲評語同環境唔錯

先黎個湯:南瓜湯

個湯好好飲,包都好脆好好食

之後上前菜,分別係:

煙三文魚薄片
味道正常,不過不失

香煎帶子配紅花汁
賣相好靚,但帶子食落冇味

雞翼炸得啱啱好,好鐘意兩個汁

跟住黎主菜

有機南瓜意大利飯配黑醋汁 $168 (set)

叫左七成熟,但入面依然係紅嘅
望落好似好juicy
但一拮落去就出事——「刀叉不入」
需要用好多力先切得開,擺入口好難咬得郁
肉質好嚡同好韌,咬到牙酸同咀嚼好耐先吞到
而且冇牛味

呢碟野價錢唔算平,經過討論後覺得唔應該係咁
連個甜薯都冇試就叫左個女waitress過黎問一問。
佢拎左入廚房,隔一陣出返黎同我地講話應該係碟野攤凍左係咁,而且廚房試過用牛扒刀切係切到,
提議叫廚房幫我地翻熱

無語.......而家唔係切唔切倒嘅問題,而係肉質本身差,就算攤凍左都唔會係咁,翻熱只會更韌

而且點解你地唔上碟菜時比埋牛扒刀比我地切先?

咁我地唔接受翻熱啦,呢位貌似比較senior嘅waitress就黑臉反問我地:「咁你地想換個塊定轉叫另一個dish吖?!」

呆左!個語氣講到我地好似想R著數咁,而家係塊扒個quality有問題呀,令人吞唔落
我都唔想麻煩到你地嫁
呢件事真係非常掃興
係我地錯,應該去返啲steakhouse食扒...
希望呢位waitress可以檢討下佢嘅態度同處理手法

飲品方面我地每人叫左一杯野飲,我叫左杯dessert milk($68),係以紫薯做主題, 味道都ok嘅,有紫薯味,比較少見,但呢個價錢唔值

至於甜品唔洗多講,冇左個surprise

奶凍同泡芙味道一般
另一位較後生嘅waitress serve隔離枱時聽到我地講本身request左寫字喺甜品度但最後冇
佢就先後同我地講左兩次唔好意思

其實除左果位貌似較senior嘅waitress(定經理?)之外,其他侍應都好好

成餐生日飯因為牛扒事件同甜品嘅甩漏而失色不少

冇下次!!!
庆祝纪念
生日
2017-06-17 53 浏览
最近係fb見到有人介紹荃灣小木屋餐廳作為為食代表嘅我 當然唔執輸即刻訂位啦今晚趁住星期三搵食夜同媽媽一齊品嚐好喜歡餐廳嘅裝潢 除了小木屋以外連燈飾同餐牌都別樹一格我地叫左一個dinner set 有湯有前菜有甜品餐湯係蘑菇湯配以小法包 脆脆的 好味前菜係煙三文魚 份量小小的 主菜係prime sirloin 燒得外層有少少脆5成熟 岩岩好 中間呈粉紅色另外叫左份fish n chips 份量都幾多魚柳外脆肉嫩 配以三款醬汁 套餐甜品係勁重奶味嘅奶凍 份量小小的最後係散叫嘅girls generation 其實係莓汁隻杯好靚好有特色 勁鐘意
最近係fb見到有人介紹荃灣小木屋餐廳
作為為食代表嘅我 當然唔執輸即刻訂位啦