2022-11-25
其實香港都有唔少西班牙菜餐廳,好多地方都食到西班牙特色tapas同海鮮飯,不過唔係間間都做得正宗好食,今次就想推介下銅鑼灣呢間Casamigos🙌🏻cozy嘅環境好啱嚟聚會慶祝🎉試咗幾款菜式味道都做得幾好😋😋呢度除咗食下飯飲下酒🍷Beef Tartare Cone賣相小巧精緻😛beef tartare軟滑,脆筒香脆帶芝麻香同甜甜地,幾特別😗😗Baby Crab Cakes金黃色蟹餅外面香脆,入面充滿軟滑嘅蟹肉,食到啲蟹鮮味🦀Seafood Paella海鮮份量不少,全部都好新鮮👍🏻👍🏻蜆肉仲有啲鮮甜嘅湯汁添。飯底做得出色,每粒飯都入晒海鮮湯嘅味😍每啖都係海鮮精華,飯粒煙靭,仲食到飯焦添,雖然好飽都清晒成盤🤣🤣72% Dark Chocolate Warm Cake焗到流心效果非常澎湃,蛋糕可可味濃🍫質感濕潤但唔覺漿口。Hendricks Gin Tonic呢度酒類好齊全,店員都好細心好詳細咁解釋每款酒嘅特色,仲根據我哋嘅喜好推介適合嘅酒類❤️朋友就試咗叫做Luna嘅Hendrick's gin,帶點花果香甜味。Lychee Cooler用上新鮮荔枝肉壓成蓉,加上apple soda同薄荷
Beef Tartare Cone
Baby Crab Cakes
金黃色蟹餅外面香脆,入面充滿軟滑嘅蟹肉,食到啲蟹鮮味🦀
Seafood Paella
72% Dark Chocolate Warm Cake
焗到流心效果非常澎湃,蛋糕可可味濃🍫質感濕潤但唔覺漿口。
Hendricks Gin Tonic
Lychee Cooler
用上新鮮荔枝肉壓成蓉,加上apple soda同薄荷,飲到好多清甜荔枝肉,好refreshing😆
人均消費:$480
推介指數(10分為滿分):8分