2023-08-23 47 浏览
銅鑼灣假日酒店的Carver餐廳絕對是一個值得一試的美食目的地。無論是新鮮沙拉、三文魚、冷盤還是各式各樣的甜點,這裡提供了一個充滿多樣化選擇的饗食體驗。讓我們深入了解一下其中兩道令人印象深刻的主菜:斧頭豬扒和比目魚卷。首先,揀選斧頭豬扒絕對是個明智之舉。這道菜以其豐富的口感和鮮嫩的肉質而聞名。無論是外觀還是味道,斧頭豬扒都能帶給您驚喜。每一口都充滿了肉質的鮮美,咬下去時豬肉的軟嫩口感令人愉悅。無論您是愛吃豬肉的粉絲還是想嘗試不同口味的人,斧頭豬扒都能滿足您的味蕾。另外一道主菜是比目魚卷,同樣令人讚歎不已。比目魚卷以其精緻的製作和鮮嫩的魚肉而聞名。每一口都帶有比目魚的天然鮮甜味道,搭配其他配料的平衡組合,使得這道菜成為一道美味而令人垂涎的選擇。無論您是海鮮愛好者還是喜歡品嚐精緻料理的人,比目魚卷絕對會滿足您的味蕾。除了主菜外,Carver餐廳還提供了豐富多樣的沙拉、冷盤和甜點。新鮮沙拉令人愉悅,帶來了豐富的色彩和健康的口感。三文魚和其他冷盤的質量也無可挑剔,讓您能夠品嚐到新鮮的海鮮和其他精心製作的美食。當然,完美的一餐還需要甜品的陪伴,而Carver餐廳提供的各種各樣的甜品選擇絕對不會讓

除了主菜外,Carver餐廳還提供了豐富多樣的沙拉、冷盤和甜點。新鮮沙拉令人愉悅,帶來了豐富的色彩和健康的口感。三文魚和其他冷盤的質量也無可挑剔,讓您能夠品嚐到新鮮的海鮮和其他精心製作的美食。當然,完美的一餐還需要甜品的陪伴,而Carver餐廳提供的各種各樣的甜品選擇絕對不會讓您失望。

總括而言,位於銅鑼灣假日酒店的Carver餐廳給食客們帶來了一個豐富多樣的饗食體驗。無論您是想品嚐豐富味道的主菜,還是享受新鮮沙拉、冷盤和甜點的美味,這裡都能滿足您的需求。不妨前往Carver餐廳,讓他們的精湛廚藝帶給您一頓難忘的美食之旅。
2023-07-14
2023-08-23 48 浏览
lunch time 同事一齊嚟Team lunch 餐廳地點方便離公司近,食物高質🤓lunch set 主菜選擇應有盡有;牛、魚、雞、Risotto~~另外仲有湯、沙律bar、甜品bar⋯⋯任食都係$318起餐廳設有自助沙律及甜品吧,新鮮各式沙律🥗紅菜頭菲達芝士沙律、希臘乳酪薯仔沙律、火炙吞拿魚蕎麥沙律...主菜揀一款,我揀左香煎鱸魚外皮煎的酥脆魚肉嫩滑、味道鮮香;熟成度剛剛好配蕃紅花薯仔丶四季豆茴香沙律 味道夠曬豐富話哂依到都係酒店級,甜品非常精緻,有我最愛的馬卡龍~

主菜揀一款,我揀左香煎鱸魚
外皮煎的酥脆魚肉嫩滑、味道鮮香;熟成度剛剛好
配蕃紅花薯仔丶四季豆茴香沙律 味道夠曬豐富

話哂依到都係酒店級,甜品非常精緻,有我最愛的馬卡龍~
2023-08-23 37 浏览
約左好姊妹食lunch~想搵間近跑馬地有格調嘅餐廳,一致提意簡Carver座位寬敞環境舒服,沙灘甜品吧任食岩哂我地幾個胃嘅Lady~lunch set $318 任食全飲餐湯、前菜、沙律吧、甜品⋯⋯南瓜湯口感滑溜香濃~用麵包沾來吃非常美味除左咁多嘢任食,仲可以再任選一款主食相當豐富我簡左檸檬百里香醃春雞,肉香誘人口感甚佳,令人垂涎甜品除咗有新鮮嘅水果、朱古力、蛋糕外⋯⋯仲有蘋果金寶、麵包布甸種類繁多CP值好高

南瓜湯口感滑溜香濃~用麵包沾來吃非常美味

除左咁多嘢任食,仲可以再任選一款主食相當豐富
我簡左檸檬百里香醃春雞,肉香誘人口感甚佳,令人垂涎

2023-08-22 32 浏览
今日要同大家分享一間位於銅鑼灣皇冠假日酒店1樓嘅CARVER餐廳🥰🥰🥰餐廳裝修好靚,環境令人感到好舒適🩷🩷 佢嘅菜式真係令人垂涎三尺😋😋首先係佢嘅香煎美國珍寶帶子。個帶子煮得剛剛好,表面煎得金黃焦香,令人回味無窮❤ 另外,牛肉他他伴魚子醬亦都係一道非常出色嘅菜式。牛肉鮮嫩多汁,配上魚子醬嘅咸香,真係絕配!每一口都令人感到滿足🤭🤭🤭 如果你鍾意食海鮮,一定唔可以錯過佢哋嘅馬利蘭蟹餅❗個蟹餅外脆內軟,蟹肉鮮甜,加上特製醬汁,味道更加豐富✨✨✨ 主菜西冷牛扒一定要試下😳🐮🐮個牛扒煎得剛好,肉質鮮嫩多汁,每一口切都係極品😘 配菜方面 忌廉菠菜亦都係一個不錯嘅選擇😚😚菠菜煮得剛好軟嫩 ,配上濃郁嘅忌廉醬汁,味道非凡🥰 最後要提一下洋蔥煙肉焗芝士通粉同焗蘑菇。兩者都非常美味,特別係焗芝士通粉,奶味濃郁的芝士,真係令人欲罷不能🫶🏻 總括而言,呢間餐廳每一道菜都經過細心烹調,味道絕對令你回味無窮😽

2023-08-22 27 浏览
鐘意据扒🥩既朋友千奇唔好錯過,呢間位於銅鑼灣皇冠假日酒店既CARVER,環境時尚得嚟又舒服😌,食物款式多以及性價比高,兩個半鍾真係食到好飽😂 Set Lunch $318 是日餐湯美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)今日既餐湯係意大利雜菜湯,湯底濃郁,再配埋唔同既蔬菜,每一啖都好香口。 冷盤及沙律吧美味指數:👅👅👅👅 (4/5)前菜以自助形式自己出去拎,款式豐富又多選擇,個人比較推薦煙三文魚拼盤,三文魚新鮮得嚟,麵包片又夠脆,再淋啲檸檬汁🍋真係好開胃。而個雜錦風乾火腿味道濃郁,但食落一啲都唔膩,配埋芝士🧀真係好正。 主菜:澳洲M3西冷 (200克)🥩 +$118配薯條、田園蔬菜及肉汁美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)牛扒煎得好出色,上碟個陣已經望落好吸引,食落去肉質真係好鮮嫰,每一啖juicy得嚟,亦都帶住好香既牛味🐮,再配埋個啤酒炸薯條真係好正,食肉獸既你真係唔可以錯過❤ 甜品美味指數:👅👅👅👅 (4/5)甜品一樣都係出去自取,當然不少得我最愛既馬卡龍☺另外仲有好多蛋糕、泡芺、布甸等等,選擇應有盡有。 CARVER銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

Set Lunch $318

是日餐湯
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)

冷盤及沙律吧
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

主菜:澳洲M3西冷 (200克)🥩 +$118
配薯條、田園蔬菜及肉汁
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)

甜品
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

CARVER
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
2023-08-21 19 浏览
又係約朋友出嚟chill 下,食個Happy lunch,梗係要揀個舒舒服服嘅靚靚餐廳,今次就去咗銅鑼灣皇冠假日酒店嘆返個happy lunch ! 果然係酒店,服務一流,座位又夠闊落,可以慢慢嘆個lunch!午餐有餐湯、無限量供應salad bar 、甜品、冷盤,已經好多嘢食,所以就清清地,Main course 就叫香蒜橄欖油意粉,配蒜蓉車厘茄法邊豆簡簡單單用香蒜炒意粉,最考功夫,意粉炒得好有咬口,又唔會太淋!加埋啲蒜片已經非常惹味!有好多甜品……甜品控,記住留肚啦,有馬卡龍、芝士蛋糕、果仁撻……任君選擇。我最鍾意食馬德蓮蛋糕(細細個充滿牛油味)榛子朱古力泡芙(榛子夠香濃)冷盤salad bar 煙三文魚拼盤、雜錦風乾火腿、芝士拼盤有好多唔同類型嘅沙律,同埋沙律菜,一應俱全!泰式雞沙律呢個沙律就比較特別,我最like!扒房CARVER出名食牛扒,肉質鮮嫩,以其標誌性的炭火燒烤方法烹調,充滿獨特風味。午市套餐($318/1位)有餐湯、冷盤、沙律吧同一個主菜🤍如果揀澳洲M3西冷要額外加$118 好值得一試! 冷盤同沙律吧嘅選擇都幾多,拎咗啲煙三文魚同火腿,仲有羅馬生菜🥬夠fresh夠開

冷盤salad bar

煙三文魚拼盤、雜錦風乾火腿、芝士拼盤
有好多唔同類型嘅沙律,同埋沙律菜,一應俱全!
泰式雞沙律呢個沙律就比較特別,我最like!

冷盤同沙律吧嘅選擇都幾多,拎咗啲煙三文魚同火腿,仲有羅馬生菜🥬夠fresh夠開胃,沙律嘅選擇好吸引!而個main🥩澳洲M3西冷燒得好靚,聞到好香嘅炭香味!肉質鮮嫩,食落仲充滿肉汁,一啲都唔唔韌,五成熟就最正啦!而個薯條都好脆,好好食!

最後到甜品🍧超有驚喜,估唔到會有荔枝紅烏龍茶凍,馬卡龍同莓果芝士蛋糕🍰都好吸引
2023-08-21 18 浏览
餐廳係酒店入面 雖然離地鐵都有啲距離 但約屋企人 情侶都值得去 環境乾淨舒服 人唔多 鬧市中的寧靜~ 中午有menu set 有雞牛魚基本都有🐔🐟🐮 點左西冷牛 燒春雞+沙律吧同飲品 沙律吧都係基本前菜 芝士 三文魚 各種蔬菜咁🥬🥒 種類唔算好多 味道都唔錯 主菜先係重點 都係慢煮的菜式 肉質都超嫩 火候把握得岩岩好 總保留左肉汁 牛入面粉嫩嫩的 慢煮後總微微煎香 對我呢d中意食脆皮嘅人 係好味又健康嘅感覺 同埋佢地醬同主菜都好夾 牛唔需要太多調味 加d鹽都好好食👍🏻甜品有各式各樣的蛋糕~撻~🍰🧁 係邪惡啊 同肥啊😈 蛋糕整得好濃郁 口感深香厚重 中意食甜品濃d的人會中意如果係銅鑼灣唔知食咩 又想靜靜地食個西餐就試下啦

如果係銅鑼灣唔知食咩 又想靜靜地食個西餐就試下啦
用餐优惠
試食活動
今次就去左位銅鑼灣皇冠假日酒店一樓嘅CARVER 環境裝修雅緻,樓底高採用大玻璃窗採光好。令人舒適自在。Set lunch 係 Semi Buffet 時間由12:00-2:30 食足2個半鐘。約會聚餐business 都係一個不錯嘅選擇🥰價錢由$318up 包湯、自助前菜同自助甜品、主菜有魚、豬、牛扒、意粉。首先睇到自助區擺盤精美,分類清晰空間感足,唔會太多人在同一位置要搶食嘅感覺,意點要讚!食物種類繁多,由沙律🥗冷盤可自由調配或有七款不同特色沙律前菜選擇仲有芝士、火腿、煙三文魚配搭添是日餐湯係洋蔥湯🧅香甜濃郁,的確不錯👍🏻主菜我就選擇左Halibut FilletAsparagus, Spinach, Wild Mushroom and Tomato Sauce大比目魚片煎得好香口內𥚃嫰滑配上蘆筍、菠菜、野蘑菇和番茄醬味道清新開胃😋最後當然要食甜品啦!都係自助式嘅以小碟式精美呈上😝每款一兩口,可以食多幾款啦整體來講半自助午餐價錢唔算太貴,環境靚服務好,值得再嚟^_^

今次就去左位銅鑼灣皇冠假日酒店一樓嘅CARVER
環境裝修雅緻,樓底高採用大玻璃窗採光好。
令人舒適自在。

價錢由$318up
包湯、自助前菜同自助甜品、主菜有魚、豬、牛扒、意粉。

仲有芝士、火腿、煙三文魚配搭添

是日餐湯係洋蔥湯🧅香甜濃郁,的確不錯👍🏻
主菜我就選擇左Halibut Fillet
大比目魚片煎得好香口內𥚃嫰滑配上蘆筍、菠菜、野蘑菇和番茄醬
味道清新開胃😋
最後當然要食甜品啦!都係自助式嘅
以小碟式精美呈上😝每款一兩口,可以食多幾款啦

整體來講半自助午餐價錢唔算太貴,
環境靚服務好,值得再嚟^_^
2023-08-18 171 浏览
抵食扒房推介🔥位於銅鑼灣皇冠假日酒店內嘅 𝘾𝘼𝙍𝙑𝙀𝙍,環境寬敞,座位多,坐得又舒服 👍雖然話係扒房,主打係炭燒扒,但午餐時段亦會提供semi-buffet形式,除咗品嘗主菜之外,仲有沙律吧及甜品任食!😍 非常滿足 🤩食物都好好質素 😀 性價比頗高!❤️🍽️ 𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡Available from 1200 to 1430包括:🍲 是日餐湯🍴 主菜🥗 自助冷盤及沙律吧🥧 自助甜品吧------------------------------🍲 是日餐湯磨菇湯,幾香滑creamy 😀🥗 自助冷盤及沙律吧沙律吧超多菜盤選擇!有幾款嘅cheese🧀 (有 blue cheese!) 同 cold cuts、煙三文魚,仲有好多款特色嘅沙律,推介香草大蝦燒新薯沙律、烤南瓜雞肉沙律,同埋烤地中海雜菜彩椒沙律 👍🥬 用料新鮮 🥔 見到廚師都緊張親自出嚟補添食材架 👀再唔係可以自己DIY蔬菜沙律都得!🤩🍴 主菜🥩 U.S.D.A. Rib EyeBeer Fries, Garden Vegetables & Truffle Gravy呢款係每日限量供應,且非常大塊!😮以 Arabica 咖啡渣秘製
抵食扒房推介🔥

位於銅鑼灣皇冠假日酒店內嘅 𝘾𝘼𝙍𝙑𝙀𝙍,
環境寬敞,座位多,坐得又舒服 👍
食物都好好質素 😀 性價比頗高!❤️

🍴 主菜
🥗 自助冷盤及沙律吧
🥧 自助甜品

🍲 是日餐湯
磨菇湯,幾香滑creamy 😀

🥗 自助冷盤及沙律吧
沙律吧

沙律吧超多菜盤選擇!
再唔係可以自己DIY蔬菜沙律都得!🤩

🍴 主菜
🥩 U.S.D.A. Rib Eye
U.S.D.A. Rib Eye

呢款係每日限量供應,且非常大塊!😮
以 Arabica 咖啡渣秘製醬料醃製,再經乾式熟成、炭烤。叫咗5成熟,牛扒烤得好香,外面有點焦脆,咬落帶有啡香,炭烤能保持肉汁,牛扒肉質亦較嫰口,再搽上松露烤肉醬汁,非常滋味,正啊!🤤
伴有扭紋炸粗薯,超香脆,又唔鹹 🍟

🐟 Halibut Fillet
Asparagus, Spinach, Wild Mushroom & Tomato Sauce
Halibut Fillet

除咗扒類,呢度嘅比目魚,好鮮好好食!😋
碟上先放香濃鮮茄醬汁,蘆筍及野磨菇,放上香煎比目魚扒,再加新鮮菠菜 🍅🥬
估唔到鮮茄醬配比目魚係咁夾😀
茄汁不會好酸,仲係新鮮煮的 ❤️
加埋清甜嘅菠菜一齊食,口感豐富 😋
食哂覺得唔夠喉 😂
但要留個胃食沙律同甜品 🙈 所以要冷靜d 😂

🥧 自助甜品

甜品種類同沙律吧有得fight,一樣咁多款式,每款都造得精緻 🤩
餐廳會不定期換唔同款式

拖肥慕絲蛋糕

🍭 馬卡龍
味道選擇多!仲以為唔同顏色都係得一隻味,原來每色都唔同味道嘅 😀 甜度剛好,食幾件都唔漏 👍
🥠 瑪德蓮貝殼蛋糕 Madeleine
口感綿密,充滿牛油香 😋

以下係個人推介🔥

🥧 Opera小蛋糕
Opera

蛋糕軟綿,層次分明,好香濃嘅朱古力味,但食落唔漏不笠喉 😀
🍓森林雜莓芝士餅
森林雜莓芝士餅

就算係迷你版本,賣相都造得好靚,酸酸甜甜好開胃,食咗好多件 😂😜
🌸櫻花水信玄餅
櫻花水信玄餅

以為cafe或者日式甜品舖先會有得叫,點知呢度有喎!幾驚喜 🤩 好滑漏啊 😍 清淡嘅櫻花味,好易食幾件

強勁推介‼️
🍞麵包布甸
麵包布甸

剛剛出爐,新鮮熱辣 😍 比我想像中好味!
布甸質感造得好好, 蛋味香濃,外面層次酥脆,內裡帶點濕潤而滑漏軟綿 😋 因為以前喺其他地方食過一次,覺得好乾好寡味,所以怕咗唔敢再食,多謝餐廳令我對麵包布甸改觀呢 😀❤️

🍫暖朱古力布甸
暖朱古力布甸

因為剛出爐,口感似係心太軟咁,但口感食落去好軟綿,朱古力好香濃,果陣好想加球雪糕伴住食!😋
唔係食到飽哂嘅話,真係想成盤攞嚟食 😂 唔係講笑😆

仲有好多款式介紹唔哂 😄
服務亦好貼心,一定會有下次,同朋友約埋chill下真心ok 👍

2023-05-09
櫻花水信玄餅
麵包布甸
暖朱古力布甸
2023-08-17 25 浏览
呢日黎到呢間型格扒房🥰🥰主打炭火燒烤方法供應頂級牛扒😎有冷盤沙律bar 款式選擇都唔少飲左碗栗米忌廉湯唔少得我必食雜錦風乾火腿同埋優質芝士拼盤配脆餅 澳洲M3西冷 (200克)好靚既燒紋,睇落更加吸引燒得剛好 帶啲粉紅色又無乜筋 甜品食左以下,仲有多款選擇食甜品都夠曬本😂😂 而且比出面餅店仲多款我特別愛係馬卡龍仲有雜錦果仁撻白桃乳酪奶凍瑪德蓮蛋糕莓果芝士蛋糕開心果白朱古力泡芙歌劇院蛋糕~ 呢啲都好好味
呢日黎到呢間型格扒房🥰🥰
主打炭火燒烤方法供應頂級牛扒😎
有冷盤沙律bar 款式選擇都唔少
飲左碗栗米忌廉湯
唔少得我必食雜錦風乾火腿
同埋優質芝士拼盤配脆餅

澳洲M3西冷 (200克)
好靚既燒紋,睇落更加吸引
燒得剛好 帶啲粉紅色又無乜筋

甜品食左以下,仲有多款選擇
甜品都夠曬本😂😂
莓果芝士蛋糕
開心果白朱古力泡芙
歌劇院蛋糕~ 呢啲都好好味

2023-08-17 29 浏览
CARVER係一間位於香港銅鑼灣皇冠假日酒店嘅扒房,營造時尚及舒服的氣氛,以其標誌性的炭火燒烤方法供應頂級牛扒,呈現食材最真實和獨特的風味。 首先,我要讚一讚佢哋嘅香煎美國珍寶帶子,帶子係用新鮮珍寶帶子,即捕即上船冷凍,保持新鮮度。帶子煎得金黃焦香,肉質彈牙多汁,配上沙律菜同埋山葵牛油果醬,清新開胃。 接下來,我試咗佢哋嘅精選新鮮生蠔(White Pearl No2),呢種生蠔係來自法國南部地區,收成前會放入河水中靜養。生蠔肉質厚實爽滑,海水味濃郁,蠔肚清甜爽口。佢哋提供幾款唔同嘅醬料同埋檸檬汁,可以按自己喜好調配。 主菜方面,我揀咗兩款:一款係鑄鐵鍋燉走地雞,另一款係乾式熟成美國帶骨肉眼。兩款都非常出色,令我印象深刻。鑄鐵鍋燉走地雞係用本地走地雞同埋檸檬、百里香、蒜頭等蔬菜一齊燉煮,雞肉軟嫩入味,香濃可口,非常下飯。乾式熟成美國帶骨肉眼則係用經過美國農業部評定為最高級嘅安格斯牛肉,以炭火燒烤至理想嘅生熟度。牛扒表面焦香多汁,肉質柔軟香滑,帶有香濃肉味,真係一試難忘。 最後,我配咗一支BOSCHENDAL PINOTAGE 2019嘅紅酒,呢支酒係來自南非嘅一個著名酒莊,用Pinota

最後,我配咗一支BOSCHENDAL PINOTAGE 2019嘅紅酒,呢支酒係來自南非嘅一個著名酒莊,用Pinotage葡萄釀製,味道豐富而平衡,帶有紅莓、黑加侖子、櫻桃同埋香草嘅香氣,適合配搭牛扒或者燉雞。
1K
其實我真係幾鍾意見到好多野食,前排見到公司附近呢間酒店lunch有主菜之餘,仲有前菜、沙律、甜品任食,就專程去食!$318 呢個價錢,絕對超高cp!❣️任食野食都超多,有多款沙律🥗、湯、冷盤如煙三文魚、同超級高水準甜品!😍❣️甜品亦都好用心且有水準,款款都好吸引!❣️落地玻璃設計,光猛舒服,真係lunch去chill下、調節一下好地方外面自助區:🥗沙律bar- 超多款沙律菜,都幾新鮮同爽脆,仲可以撈上唔同配料如紫薯、蘿蔔、椰菜花等,難得每款配菜都夠甜香- 個人最推介紅黃椒、軟香甜南瓜。🧀冷盤- 有好多款芝士,每款都好濃香- 特別喜歡大大塊煙三文魚,厚厚地夠鮮嫩🍰甜品(❤️最有驚喜❤️)- 完全無expect 甜品咁多選擇兼且好有心思!- 特別推介tiramisu,真係層層軟香,甜度適中- 水玄餅都係唔錯選擇,微甜中帶梅香味💫主菜:🐷加拿大豬扒 配薯蓉、田園蔬菜及煙肉肉汁- 估唔到main都好用心,豬扒外層烤到好香,入面肉質軟嫩juicy,配上黑椒幾惹味- 旁邊薯蓉打到好creamy,仲有牛油香的確係食甜品都可以回本嘅超抵食lunch,下次再去❤️

❣️甜品亦都好用心且有水準,款款都好吸引!

外面自助區:

🥗沙律bar

- 個人最推介紅黃椒、軟香甜南瓜。

🧀冷盤

- 有好多款芝士,每款都好濃香
- 特別喜歡大大塊煙三文魚,厚厚地夠鮮嫩

🍰甜品(❤️最有驚喜❤️)
甜品

- 完全無expect 甜品咁多選擇兼且好有心思!
- 特別推介tiramisu,真係層層軟香,甜度適中
- 水玄餅都係唔錯選擇,微甜中帶梅香味

💫主菜:

🐷加拿大豬扒 配薯蓉、田園蔬菜及煙肉肉汁
- 旁邊薯蓉打到好creamy,仲有牛油香

的確係食甜品都可以回本嘅超抵食lunch,下次再去❤️
甜品
銅鑼灣食野 就係又多人又貴 總可能要排隊 如果想係一個舒服嘅環境 靜靜地襯枱腳 幾推薦呢間比大家😚😚中午有Lunch set menu 半自助形式 包左飲品、頭盤同沙律吧 🥗☕️🍵嗌左美國西冷同檸檬百里香燒春雞🥩正常西冷都韌啲 但係呢個慢煮完再煎 肉質好嫩滑 外層煎得微焦 好香 搭配紅酒汁或者鹽食 口感同味道都唔錯吖~🐥檸檬百里香燒春雞 出面食雞好驚材 但佢地係慢煮 肉質嫩滑 總保留肉汁 再煎過 香口惹味 搭配南瓜茸 口感軟綿綿 味道一流 又唔會膩🍋食完主食點可以無甜品 甜品選擇都幾多 有泡芙 朱古力蛋糕 總有d撻~ 中午咁多野食點會唔滿足🤤🤤

南瓜茸 口感軟綿綿 味道一流 又唔會膩🍋

2023-08-10 40 浏览
今天趁有空閒時間,與家人一起 吃個 休閒半自助午餐。聽朋友推介,便去體驗一吓。內裏 環境舒適 燈光柔和。由於 預早已訂位。所以不用等待。服務員 招呼不錯與細心。未食已有滿足感。各款食物 極有水準。不同其他 自助餐一般貨色。 整個用餐 過程也沒有什麼 挑剔了。給了我整高評價。
2023-08-10
午餐
2023-08-10 42 浏览
早排見港姐MMC 出左個POST 去銅鑼灣皇冠假日酒店 慶祝父親節相比之下 酒店LUNCH SET較為親民少少$318/person想試下佢既LUNCH SET有咩過人之處.每位都幫襯左LUNCH SET 都可以點一個Main Course叫左Canadian Pork Chop 同埋 Catfish Fillet Roll如果想升級食澳洲M3 和牛牛扒 🥩加$118 就可享用.🐷Canadian Pork Chop加拿大豬鞍扒豬鞍扒厚 一上枱就已聞到炭烤焦香配上深褐色網紋 令人垂涎🔥肉感肥美 食落軟腍豬鞍扒食落有陣陣炭火香氣淋上燒汁有另一風味.🐟Catfish Fillet Roll $318這是用上芥末石榴醃製的鯰魚柳卷起來再煎香以及用嫩菠菜和洋薊墊底🥬澆上餐廳自製的蒔蘿奶油醬帶出香味同埋提升口感賣相吸引又好食.🥗Salad Bar 🧀Cold Cut有多款廚師撈好嘅沙律🥗,亦有大量新鮮蔬果🍉、醬汁、配料等.啲Parma Ham同🧀Cheese有好多款,🐟煙三文魚十分搶手!
早排見港姐MMC 出左個POST
澆上餐廳自製的蒔蘿奶油醬
帶出香味同埋提升口感
賣相吸引又好食
🥗Salad Bar 🧀Cold Cut
有多款廚師撈好嘅沙律🥗,亦有大量新鮮蔬果🍉、醬汁、配料等