>> 𝘾𝙖𝙢𝙚𝙡𝙡𝙞𝙖, 𝘛𝘴𝘪𝘮 𝘚𝘩𝘢 𝘛𝘴𝘶𝘪 // 全部都係粉紅色💞Tea Set 之外也可原條雲卷帶回家✨⠀⠀同 @_lazybread 來到 @camelliahk ~⠀整個場地都是粉紅色的!⠀椅子 桌子的雲石 花牆..⠀重新喚醒了我的少女心❤︎⠀⠀進入hightea食評之前⠀先介紹一下兩款雲卷 soft roll ⠀最喜歡吃卷蛋的我當然不可錯過~⠀有兩款主打口味 分別為⠀\\白雪國度♥︎⠀\\紅寶石公主⠀小 $38 $188⠀可以原條買回家自己home cafe啊⠀個人覺得小的可愛 但大條的更划算!⠀蛋糕質地鬆軟,忌廉非常幼滑,打的好smooth。兩個之中我更愛白雪雲卷,用上自家製練奶增添甜味,奶香也很足~⠀⠀接下來就是超有少女心的 High Tea Set了⠀⠀\\𝑹𝒖𝒃𝒚 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒆𝒂 𝑺𝒆𝒕 𝑓𝑜𝑟 𝑡𝑤𝑜 $438⠀♥︎= 𝚖𝚢 𝚏𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚒𝚝𝚎⠀⠀[吞拿魚三文治]⠀>>雖然顏色好像很鮮豔 但其實都是用天然材料做的喔~沒添加色素的⠀[紅火龍果奇亞籽乳酪]⠀>>健康之選 好多chia seed在裡頭~⠀[魚子

整個場地都是粉紅色的!⠀

//紙醉金迷 $78 ♥︎⠀
>>少女時代打卡一流好粉紅好漂亮⠀
但我更愛紙醉金迷!像是加了椰奶的mango lassi!⠀

ɪ ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ ᴛʜᴇɪʀ...⠀⠀
Soft cake roll, ruby chocolate high tea set⠀⠀
. ⠀
ᴛʏᴘᴇ ᴏғ ғᴏᴏᴅ #168hk_hightea #168hk_dessert #168hk_cake⠀
ᴛᴀsᴛᴇ #168hk_yum ⠀⠀
Lᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ #168hk_tst⠀⠀
Camellia⠀
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 地下033號舖⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀
𝗛𝗲𝘆!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Comment了嗎 ´͈ ᵕ `͈ ⠀⠀⠀⠀⠀
Like了嗎 ⚆_⚆⠀⠀⠀⠀⠀
Save了嗎 (〃∀〃)⠀⠀⠀⠀⠀
喜歡請follow @168hungryki (๑◕ܫ←๑)⠀
2021-01-11 490 浏览
餐廳佈置用上粉嫩的山茶花, 彷如走進花花世界之中 ,十分浪漫、夢幻, 令不少粉絲來打卡,享受一個悠閒、 漂亮的下午茶。紅寶石朱古力下午茶套餐 (兩位用) $438下午茶用上2層金色架盛載,每層放滿七彩繽紛及造型精緻 的甜點,以【紅寶石朱古力】為主題, 十分吸引。鹹點有牛油果煙三文魚撻、魚子松露芝士撻、紅火龍果奇亞籽、吞拿魚三文治。牛油果煙三文魚撻,酥脆的撻皮,配上熟透的牛油果, 及滑溜煙三文魚,清新迷人。芝士撻上面放上迷人魚子, 變得矜貴, 配上松露幽香,令人難忘。 粉紅色的吞拿魚三文治, 賣相吸引, 入口鬆軟, 配上吞拿魚醬, 好惹味。 火龍果奇亞籽, 色彩奪目, 口感清爽, 十分健康。精緻甜點, 有紅寶石朱古力雲卷、柚子白朱古力撻、紅莓荔枝慕絲、蘋果金寶撻、雜莓酥皮條、伯爵茶英式鬆餅 。粉紅色的紅寶石雲卷,賣相悅目,口感綿彈,中心填滿香甜朱古力忌廉, 美味滑溜。柚子白朱古力撻, 微酸的柚子, 和白朱古力的甜味,相當搭配。 玫瑰花造型的紅莓荔枝慕絲, 令人心心眼,慕絲軟滑細緻, 中間夾上紅莓醬,充滿果香, 滋味吸引。蘋果金寶撻,表面舖滿卜卜脆的金寶, 中間夾滿香甜多汁的玉林蘋果粒粒,

紅寶石朱古力下午茶套餐 (兩位用) $438

精緻甜點, 有紅寶石朱古力雲卷、柚子白朱古力撻、紅莓荔枝慕絲、蘋果金寶撻、雜莓酥皮條、伯爵茶英式鬆餅 。粉紅色的紅寶石雲卷,賣相悅目,口感綿彈,中心填滿香甜朱古力忌廉, 美味滑溜。柚子白朱古力撻, 微酸的柚子, 和白朱古力的甜味,相當搭配。 玫瑰花造型的紅莓荔枝慕絲, 令人心心眼,慕絲軟滑細緻, 中間夾上紅莓醬,充滿果香, 滋味吸引。蘋果金寶撻,表面舖滿卜卜脆的金寶, 中間夾滿香甜多汁的玉林蘋果粒粒, 別有一番滋味 。香脆的英式鬆餅,塗上香甜紅寶石朱古力醬, 美味得令人心動。

粉紅公主(特飲)$68
粉紅公主, 每口是玫瑰花花香,及迷人草莓果香, 順滑口感讓人陶醉其中。

少女時代(特飲)$78
少女時代,粉紅色的外形, 十分吸睛 ,用上新鮮士多啤梨打成,入口散發著清甜的果香, 加上酸酸甜甜的乳酪奶蓋, 更加滋味迷人。
2021-01-08 402 浏览
呢間鋪頭除左打卡之外冇咩特別同朋友叫左個四人tea set,但係食物就平平無奇,雖然唔係差,但係絕對唔值呢個價錢。可能大家黎呢度食主要係為左打卡,佢個裝修係真係靚,好粉紅少女心。如果存粹影相呃like係不錯的,不過真心一d都唔平。服務態度方面算一般般,個waiter好talkative,仲好主動熱心咁幫我地影相,仲話佢好專業,返工5分1時間都係幫人影相,但係影出來d相東歪西斜,要後期cut返正😂不過態度係真係不錯,所以都冇所謂啦。不過呢d打卡餐廳都係趁下熱鬧,下次唔會再幫襯了,寧願比貴少少book間好味d既下午茶
呢間鋪頭除左打卡之外冇咩特別
四人下午茶套餐
2021-01-07 214 浏览
提前預定,聖誕節帶著女兒和工人去吃下午茶。吃過幾家比較網紅的下午茶,這家屬於顏值不錯,但我覺得味道其實無特別。室內裝修很適合小女生拍照!辦了會員,算下來700多。
下午茶套餐
2020-12-26
下午茶套餐
  • 紅寶石朱古力下午茶套餐
2021-01-07 136 浏览
Bookmark左呢間Cafe勁耐!終於約到朋友一齊去High tea啦Cafe裝飾得好夢幻,粉色少女風,超靚啊有唔止一幅既花花牆,勁多打卡位紅寶石朱古力下午茶套餐,兩位用用左傳統既兩層架,粉色系既小點心手工精緻,鹹甜點比例各半,尤其鐘意佢地既草莓醬杏仁酥皮條,口感酥脆,建議打完卡打手食左佢其實入黎既時候已經見到出面有幾款可愛既卷蛋,原來係佢地新推出既雲卷,有大size同迷你size,勁QQ!可以外賣返屋企食呢款叫ʀᴜʙʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ紅寶石公主,用紅寶石朱古力同雜莓,口味香甜帶淡淡果香呢款ᴄᴏɴᴅᴇɴsᴇᴅ ᴍɪʟᴋ白雪國度,用左自家製既煉奶同手打忌廉製作,個人比較鍾意呢款,原味更多陣蛋香🥚
Cafe裝飾得好夢幻,粉色少女風,超靚啊
有唔止一幅既花花牆,勁多打卡位

紅寶石朱古力下午茶套餐,兩位用

1K
餐廳是秘密花園,佈滿粉嫩的山茶花,加上歐式佈置,💕充滿少女心。鏤金吊燈帶優雅感覺,配上夢幻花牆,營造浪漫氣氛。下午茶以2層金色架盛載,每層放滿七彩繽紛的美點,甜品以紅寶石朱古力入饌,一邊吃蛋糕,一邊沉醉在🌸迷人的花海之中⋯⋯紅寶石朱古力下午茶 (二人用$468)🍤鹹點:•吞拿魚三文治•紅火龍果奇亞籽•魚子松露芝士撻•牛油果煙三文魚撻芝士撻盛著矜貴魚子,咬開時滿腔濃郁鮮香,加上松露忌廉,💖令人垂涎! 三文魚撻皮鬆脆,大啖咬下,🥑啖啖清新牛油果,伴以滑溜三文魚,帶煙燻味道,清新解膩。🍧甜點:•紅莓荔枝慕絲•紅寶石朱古力雲卷•柚子白朱古力撻•蘋果金寶撻•雜莓酥皮條•伯爵茶英式鬆餅 (配奶油及紅寶石朱古力醬)紅莓荔枝慕絲是玫瑰花🌹造型,非常浪漫,慕絲口感軟滑、細緻,配上軟心紅莓醬夾層,酸甜的雜莓果氣,清新吸引。紅寶石雲卷粉紅色澤,厚身綿彈,中心填滿朱古力忌廉,😋入口濃甜蜜意,令人迷醉。蘋果金寶撻表面舖滿脆卜卜的金寶,加上玉桂粉點綴,內有爽甜蘋果🍎粒粒,香甜多汁,口感豐富。英式鬆餅酥脆,塗上獨特的紅寶石朱古力醬,別有一番滋味。☃️白雪雲卷除了Tea set,也嚐到軟綿綿雲卷,以手

紅寶石朱古力下午茶 (二人用$468)
🍤鹹點:

•紅寶石朱古力雲卷
•柚子白朱古力撻
•蘋果金寶撻
•雜莓酥皮條
•伯爵茶英式鬆餅 (配奶油及紅寶石朱古力醬)

☃️白雪雲卷
除了Tea set,也嚐到軟綿綿雲卷,以手打忌廉及自家製煉奶而成,每口濃郁蛋香,入口蓬鬆,是海綿蛋糕的昇華版。

粉紅公主 $68
[Strawberry Soda, Rose Foam]
入口馥郁的玫瑰🌹幽香,呷一口滲出草莓微酸滋味,酸甜清爽,令人甜絲絲。
少女時代 $78
[Strawberry, Rose, Peach, Lassi]
飲品是果汁盛宴,用上新鮮士多啤梨,飲到啖啖草莓果蓉及果籽,配上醇滑Lassi乳酪奶蓋,入口香甜順滑,足料又滋味!
下午茶
2020-12-30 280 浏览
Book咗12:30,入座前店員提醒限時90分鐘,都無問題的,都好明白想做多幾輪生意,order咗兩個lunch set同甜品。食咗一個鐘,店員已經攞張單過嚟叫我哋埋咗單先,但埋單時甜品都仲未上,咁一直等,加上見佢好想我哋還枱,都有問過一次甜品到未嘅,等到1:45終於上到,食咗五分鐘,又有店員催我哋食快啲,話好多人等位😓我同朋友啦啦聲食完個甜品走啦,但出咗門口見到無人等緊位。 食物質素係可以的,但服務態度真係有待改善,末試過食餐飯都不停俾人催,唔會去下一次😢。
2020-12-30 241 浏览
相約閏蜜傾計,又想影相放ig,我地想book Camellia 好耐,成日都話full booking。 終於,星期一4:00有位,限時90分鐘,我地3:30就去到,好在佢話可以早入,照當番時間90分鐘。入到去已被餐廳的環境吸引我,好粉紅,好少女。 坐到入去,店員俾左一個大menu,入邊有3個tea set 選擇,我地就選左個tea table 的那個set,入邊包兩杯飲品。味道方面,我比較鍾意食上層的甜品,有個玫瑰型的cake,入邊有玫瑰及是多啤梨果醬,我及閏蜜都覺得超好味。仲有一個係小型的apple crumble,又係超好味,脆脆的又不會太甜。飲品方面,我叫左杯甘菊花菜,閏蜜叫左杯green tea latte,我地都係比較鍾意飲熱飲,始終女孩子都要多飲暖/熱的飲品。 服務方面,店內的職員都好友善,會幫客人用不同角度影相📸️。總結:餐廳可以有不同的地方打卡,亦是與閏蜜傾計聚會的好去處,食完後又可以行下K11musea 又可以行Victoria Harbour Dockside。下午茶方面,份量剛剛好,味道又好味,推薦喜歡粉紅的少女們去試吓。

入到去已被餐廳的環境吸引我,好粉紅,好少女。

服務方面,店內的職員都好友善,會幫客人用不同角度影相📸️。

2020-12-27 194 浏览
走進了粉紅花牆的房間,品嚐一頓豐富又少女味的下午茶Pandora Set,服務員送來Tea Set後,即時加水去盛載玫塊花棒棒雪芭,嘩……冒出煙來Suprise😍好有心思,讓我至身於童話仙境中; 望住個tea set好似欣賞藝術品般,十分精緻,大家與好姊妹相聚下,談談心事,不妨Order 1set♥️♥️,一定滿意🥂😋
Pandora Set
Pandora Set
  • Pandora Afternoon Tea Set
無寫食評好多年,但今次唔寫唔得。我同朋友因為book唔到其他地方先book呢間,但去完真心唔明點解呢間餐廳會有140幾個好評⋯⋯我哋有book位,入座嗰時侍應有提我哋用餐時間係90分鐘,即係2:30入座食到4點。到3:44我哋已經食完嘢、飲咗大半杯飲品時,有個侍應好大聲咁話我哋用餐時間就到,叫我哋埋咗單先,我哋一埋完單就有另一個侍應立即九秒九收走餐盤。過多幾分鐘3:50又有另一個侍應嚟話book咗4點嘅客人好快就到,提我哋得返大約十分鐘。當時其實我已經爭一啖飲完杯嘢,朋友果杯爭幾啖。我好不滿同侍應講我哋已經準備走,唔需要再催。個侍應就好差態度地話唔係催我哋,係提我哋。下⋯乜我哋有需要犧牲自己原本有嘅用餐時間協助餐廳準時招待下一round客人?趕做生意就唔好講到用餐時間有個半鐘,跟住未夠鐘又起勢咁催。真心好惡劣。仲未計啲嘢食每款都極麻麻。我哋叫會員價$688果份pandora’s box afternoon tea set。我連點評都唔知,因為無一款深刻、無一款好食。果兩款雲卷嘅味道連大集團餅店嘅瑞士卷都比唔上。我同朋友都話咁嘅下午茶只能用「難食」形容。埋單約$750,絕對唔會再有下次。
無寫食評好多年,但今次唔寫唔得。

埋單約$750,絕對唔會再有下次。免費都唔會食,貼錢都唔會再食。
位置較偏僻所以第一次去未必能夠好快搵到。餐廳獨有的9999朵山茶花牆是標誌!值得打卡之餘仲滿足所有人的少女心!食物質素唔錯 雖然都係坊間常見嘅細細份精緻下午茶 但係味道層次絕對豐富鹹點同甜點嘅比例合理 相反個人認為鹹點比甜點更加好食😋不同點心配搭了海膽,魚子醬,鵝肝等高級食材。絕對新鮮之餘鮮味十足。惟侍應服務態度麻麻哋,未食完就慛埋單,仲要大聲同其他同事傾偈,頗為影響是次用餐的觀感。但總括依然十分推薦給大家。
2020-12-23
庆祝纪念
圣诞节
  • 潘朵拉盒子下午茶套餐
📍粉紅夢幻少女心afternoon tea set -- Camellia🌸☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_cafe===================Camellia位於k11 musea,裝修以粉紅色為主,非常夢幻,務求製造置身巴黎花園嘅感覺比客人🤤🌸今次就同朋友嚟食咗佢哋嘅afternoon tea set,每項食物同糕點都係由廚師精心製作,賣相同味道都相當唔錯!🥰--------------------------⭐️潘多拉的盒子茶聚 $888 (兩人份)潘朵拉的盒子茶聚嘅鹹點用上名貴嘅食材製作,例如三文魚子、海膽、油甘魚等等💖甜點則用咗紅寶石朱古力製作😆.👉鹹點⭐️牛油果煙三文魚撻⭐️香煎帶子伴魚子⭐️海膽松葉蟹肉撻⭐️紅酒啫喱配鵝肝醬多士⭐️醬油漬三文魚子配黃薑漬油甘魚鹹點整體味道都好唔錯,每樣食材都好新鮮🥰其中小編幾中意海膽松葉蟹肉撻,海膽好香唔腥,蟹肉亦好鮮甜🥰紅酒啫喱配鵝肝醬多士亦頗出色,其中紅酒啫喱係整成磨菇形狀,好得意🤩鵝肝醬食落亦好香滑🤤油甘魚味道鮮美,加埋三文魚子

#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_cafe
===================
--------------------------
⭐️潘多拉的盒子茶聚 $888 (兩人份)
👉鹹點
⭐️牛油果煙三文魚撻
⭐️香煎帶子伴魚子
⭐️海膽松葉蟹肉撻
⭐️紅酒啫喱配鵝肝醬多士
⭐️醬油漬三文魚子配黃薑漬油甘魚

油甘魚味道鮮美,加埋三文魚子嘅微鹹好match👍

👉甜點
⭐️紅寶石朱古力雪糕
⭐️紅莓荔枝慕絲
⭐️蘋果玫瑰撻
⭐️伯爵茶英式鬆餅配紅寶石朱古力醬
⭐️紅火龍果奇亞籽杯

甜點最特別係用上紅寶石朱古力製作💖食落去滲住莓嘅清香🥰味道唔會人工亦唔會太甜,頗易入口👍‼️

其中小編推介蘋果玫瑰撻😚賣相好靚,入面仲有蘋果金寶!!🤤撻皮嘅牛油香亦幾濃郁🤤

伯爵茶英式鬆餅外皮香脆,內𥚃尚算濕潤,加埋紅寶石朱古力醬一齊食甜甜哋幾match👍

紅寶石朱古力雪糕以玫瑰花形狀呈現,賣相滿分🥰食落冰感較重,後慢慢滲出莓味🤤
除咗以上嘅甜點,小編仲想介紹下店舖嘅招牌雲卷,其實就係roll cake嚟嘅💖
今次好好彩有機會試晒四款味道,分別係紅寶石朱古力、原味煉奶、松露朱古力同埋抹茶味🥰其中小編最中意松露朱古力同原味煉奶,前者嘅味道香醇濃郁🤩原味就頗有奶香,甜度亦恰到好處👍
👉特色飲品

⭐️少女時代
呢杯飲品用咗士多啤梨、桃、荔枝同lassi混合而成,飲落果香濃郁,但甜度比較高🙈
⭐️紙醉金迷
相比之下小編比較中意呢杯~材料有芒果、菠蘿、椰奶😆椰奶味道好濃郁,質感濃厚~又有芒果嘅清香💖不俗~
整體而言食物質素屬中上💖其中小編特別欣賞鹹點👍🥰不論係用料定賣相都落足心機!👍不過價格就略為貴🙈🙈
賣相:8/10
味道:7.2/10
性價比:5.7/10
回頭度:6.2/10
店舖資料
名稱:Camellia
地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 地下033號舖
前往方法:尖東站J出口
2020-12-02
  • 紅寶石朱古力雪糕
  • 紙醉金迷
2020-12-23 171 浏览
一早訂左枱去食lunch,去到話有90分鐘,落order時被問要唔要叫甜品我地話遲啲叫待應都無講話最少交枱前15分鐘要叫。仲有大概20分鐘先到交枱時間,待應比張單叫我地埋,我地話想叫甜品,被告知唔得,因為我地要最少30分鐘前叫,因甜品要15分鐘先整到!我地話而家即刻叫但被拒絕,我地問點解一坐低無提醒我地,待應竟然話無責任提我地,重手指住Menu上面一行大概font5鈄體淺色字寫住“甜品製作需15分鐘”話其實Menu都已經有寫!!完全不能接受待應嘅態度,只係想叫一個甜品換來一肚氣,個甜品並唔係免費的!!!餐廳真係應該檢討下員工質素,食物再好食,裝修再靚都無用,以後唔會黎亦會提醒朋友唔好黎受氣。

見到好多人介紹 @camelliahongkong 嘅下午茶,但因為我太過揀飲擇食,通常呢啲𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁有一大半嘅嘢我都唔食,所以我真係好少好少好少去食呢啲港女下午茶😹前排發現𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹𝗹𝗶𝗮近期推出左三款唔同嘅𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁,每一款都有各有特色嘅鹹甜點,包有一款啱你心水~重點係有兩點供應到夜晚八點,大家放工後都可以嚟嘆下午茶啦!.saw a lot of people recommend @camelliahongkong ‘s tea set ☕️ usually not a fan of tea sets 😂 cause im kind of a picky eater! but they recently came out with 3 different kinds of tea sets, each with unique salty and sweet foods 😋 so im sure there has to be one that fits your liking! also their decor? absolutely beautiful ☺️ great fo
saw a lot of people recommend @camelliahongkong ‘s tea set ☕️ usually not a fan of tea sets 😂 cause im kind of a picky eater! but they recently came out with 3 different kinds of tea sets, each with unique salty and sweet foods 😋 so im sure there has to be one that fits your liking! also their decor? absolutely beautiful ☺️ great for the girls that wanna post a good story!
一定要同大家重點推介呢度嘅環境裝修真係好靚!有一種被花花草草包圍嘅感覺,完全係視覺同味覺雙重享受,好似去咗巴黎花園好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹咁嘆咗個下午茶!就連平時走暗黑風,淨係鍾意黑白灰嘅我都突然之間少女心大爆發😹
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10
🌟
《潘朵拉的盒子茶聚》$𝟴𝟴𝟴 🌟7.6/10🌟
𝗣𝗮𝗻𝗱𝗼𝗿𝗮’𝘀 𝗕𝗼𝘅
今次品嚐嘅潘朵拉盒子鹹甜點比例啱啱好,而且每一款都非常之精緻有特色。鹹點用上海膽、鵝肝等等嘅矜貴高級嘅食材,而甜點就放咗喺玻璃盒子裏面,真係每一啖都非常之奢華矜貴難忘呀!
🌸 海膽松業蟹肉撻
🌸 火炙黃薑油甘魚伴三文魚子
🌸紅酒啫喱鵝肝醬
🌸 牛油果煙三文魚撻
🌸 香煎帶子伴魚子
以上呢五款鹹點都各有特色,質素亦都非常之唔錯!我自己就超級鍾意海膽蟹肉撻,海膽同蟹肉嘅份量比例啱啱好,兩者鹹香味十足!香煎帶子亦都非常之出色,半煎熟,又大又滑,滿足感uppp!!
🌸 紅火龍果奇亞籽杯
🌸 紅寶石朱古力雪糕
🌸 紅莓荔枝慕絲
🌸 蘋果玫瑰撻
🌸 伯爵茶英式鬆餅
🌸 紅寶石朱古力雲卷
🌸 原味煉奶雲卷
要重點推介兩款甜品都用咗嘅紅寶石朱古力,第一次食同第一次聽呢一款朱古力,紅寶石可可豆嘅粉紅色原來係天然嘅顏色同味道來源,帶新鮮、濃郁嘅果香同漿果酸味,好特別~
另外亦都想同大家介紹吓佢哋嘅𝗦𝗼𝗳𝘁 𝗥𝗼𝗹𝗹𝘀 雲卷,已經唔係蛋捲咁簡單啦,製造到每卷輕如雲,軟如綿嘅意思~
一共有四款口味;有𝗧𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁包咗嘅原味煉奶同紅寶石朱古力味,同埋今次我都好好彩可以品嚐到嘅抹茶同埋松露朱古力味。四款味道都各有特色,我自己就最鍾意松露朱古力,松露嘅香氣同香濃嘅朱古力味非常之夾。
大家如果有興趣嘅話可以原條七吋($188)咁買,如果每隻味道都想試吓的話,亦都可以買細細件三吋($38)咁買☺️不過提提大家,雲卷即叫即整,要預時間等候喔~
𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹𝗹𝗶𝗮 @camelliahongkong
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_sweets
#RubyChocolateAfternoonTeaSet #PandorasBoxTeaSet #DreamsOfEdenTeaSet
#自家製 #無色素 #無添加 #自家製無色素無添加 #天然食材 #雲卷 #SoftRolls #紅寶石朱古力 #RubyChocolate #自家製煉奶 #即叫即做 #史上最香軟蛋捲
#CamelliaHongKong #TheFoodStory
2020-12-20 86 浏览
12月19日去叫咗個tea set, 等了40分鐘食物和飲品都未到, 催單先俾兩杯水,再等十多分鐘先黎野食,前後等咗差不多一個鐘。 食物不過不失, 蝶豆花latte 和 fat white 也偏淡。
2020-12-19