2020-12-22
見到好多人介紹 @camelliahongkong 嘅下午茶,但因為我太過揀飲擇食,通常呢啲𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁有一大半嘅嘢我都唔食,所以我真係好少好少好少去食呢啲港女下午茶😹前排發現𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹𝗹𝗶𝗮近期推出左三款唔同嘅𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁,每一款都有各有特色嘅鹹甜點,包有一款啱你心水~重點係有兩點供應到夜晚八點,大家放工後都可以嚟嘆下午茶啦!.saw a lot of people recommend @camelliahongkong ‘s tea set ☕️ usually not a fan of tea sets 😂 cause im kind of a picky eater! but they recently came out with 3 different kinds of tea sets, each with unique salty and sweet foods 😋 so im sure there has to be one that fits your liking! also their decor? absolutely beautiful ☺️ great fo
saw a lot of people recommend @camelliahongkong ‘s tea set ☕️ usually not a fan of tea sets 😂 cause im kind of a picky eater! but they recently came out with 3 different kinds of tea sets, each with unique salty and sweet foods 😋 so im sure there has to be one that fits your liking! also their decor? absolutely beautiful ☺️ great for the girls that wanna post a good story!
一定要同大家重點推介呢度嘅環境裝修真係好靚!有一種被花花草草包圍嘅感覺,完全係視覺同味覺雙重享受,好似去咗巴黎花園好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹咁嘆咗個下午茶!就連平時走暗黑風,淨係鍾意黑白灰嘅我都突然之間少女心大爆發😹
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10
🌟
《潘朵拉的盒子茶聚》$𝟴𝟴𝟴 🌟7.6/10🌟
𝗣𝗮𝗻𝗱𝗼𝗿𝗮’𝘀 𝗕𝗼𝘅
今次品嚐嘅潘朵拉盒子鹹甜點比例啱啱好,而且每一款都非常之精緻有特色。鹹點用上海膽、鵝肝等等嘅矜貴高級嘅食材,而甜點就放咗喺玻璃盒子裏面,真係每一啖都非常之奢華矜貴難忘呀!
🌸 海膽松業蟹肉撻
🌸 火炙黃薑油甘魚伴三文魚子
🌸紅酒啫喱鵝肝醬
🌸 牛油果煙三文魚撻
🌸 香煎帶子伴魚子
以上呢五款鹹點都各有特色,質素亦都非常之唔錯!我自己就超級鍾意海膽蟹肉撻,海膽同蟹肉嘅份量比例啱啱好,兩者鹹香味十足!香煎帶子亦都非常之出色,半煎熟,又大又滑,滿足感uppp!!
🌸 紅火龍果奇亞籽杯
🌸 紅寶石朱古力雪糕
🌸 紅莓荔枝慕絲
🌸 蘋果玫瑰撻
🌸 伯爵茶英式鬆餅
🌸 紅寶石朱古力雲卷
🌸 原味煉奶雲卷
要重點推介兩款甜品都用咗嘅紅寶石朱古力,第一次食同第一次聽呢一款朱古力,紅寶石可可豆嘅粉紅色原來係天然嘅顏色同味道來源,帶新鮮、濃郁嘅果香同漿果酸味,好特別~
另外亦都想同大家介紹吓佢哋嘅𝗦𝗼𝗳𝘁 𝗥𝗼𝗹𝗹𝘀 雲卷,已經唔係蛋捲咁簡單啦,製造到每卷輕如雲,軟如綿嘅意思~
一共有四款口味;有𝗧𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁包咗嘅原味煉奶同紅寶石朱古力味,同埋今次我都好好彩可以品嚐到嘅抹茶同埋松露朱古力味。四款味道都各有特色,我自己就最鍾意松露朱古力,松露嘅香氣同香濃嘅朱古力味非常之夾。
大家如果有興趣嘅話可以原條七吋($188)咁買,如果每隻味道都想試吓的話,亦都可以買細細件三吋($38)咁買☺️不過提提大家,雲卷即叫即整,要預時間等候喔~
𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹𝗹𝗶𝗮 @camelliahongkong
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_sweets
#RubyChocolateAfternoonTeaSet #PandorasBoxTeaSet #DreamsOfEdenTeaSet
#自家製 #無色素 #無添加 #自家製無色素無添加 #天然食材 #雲卷 #SoftRolls #紅寶石朱古力 #RubyChocolate #自家製煉奶 #即叫即做 #史上最香軟蛋捲
#CamelliaHongKong #TheFoodStory