2020-12-30
相約閏蜜傾計,又想影相放ig,我地想book Camellia 好耐,成日都話full booking。 終於,星期一4:00有位,限時90分鐘,我地3:30就去到,好在佢話可以早入,照當番時間90分鐘。入到去已被餐廳的環境吸引我,好粉紅,好少女。 坐到入去,店員俾左一個大menu,入邊有3個tea set 選擇,我地就選左個tea table 的那個set,入邊包兩杯飲品。味道方面,我比較鍾意食上層的甜品,有個玫瑰型的cake,入邊有玫瑰及是多啤梨果醬,我及閏蜜都覺得超好味。仲有一個係小型的apple crumble,又係超好味,脆脆的又不會太甜。飲品方面,我叫左杯甘菊花菜,閏蜜叫左杯green tea latte,我地都係比較鍾意飲熱飲,始終女孩子都要多飲暖/熱的飲品。 服務方面,店內的職員都好友善,會幫客人用不同角度影相📸️。總結:餐廳可以有不同的地方打卡,亦是與閏蜜傾計聚會的好去處,食完後又可以行下K11musea 又可以行Victoria Harbour Dockside。下午茶方面,份量剛剛好,味道又好味,推薦喜歡粉紅的少女們去試吓。
入到去已被餐廳的環境吸引我,好粉紅,好少女。
服務方面,店內的職員都好友善,會幫客人用不同角度影相📸️。