2023-09-19 24 浏览
好耐好耐冇去過近北角炮台山嘅地方,今次係俾熊啤啤吸引而嚟,順便慶祝下一啲特別日子。成間舖都比熊啤啤圍住,大人細路都愛不釋手,而且咁岩安排左坐個打卡位,開心。美國安格斯肉眼扒 ($258) 配薯角 (+$8)主菜叫左安格斯肉眼扒,因為男朋友好想食肉。塊扒好大塊,薯角又炸得好香脆,滿滿飽足感。朱古力麻糬窩夫配伯爵茶熊仔蛋糕 ($140)嚟到一定要試下佢地signature ge 甜品,就係熊仔蛋糕!真係好可愛,玩完同影完佢一輪先至開始食,淡淡嘅伯爵茶味,creamy ge口感,配埋麻糬窩夫,味道岩岩好。椒鹽雞軟骨 ($62)好香口好好咬,好似食零食咁,食完一粒又一粒。野飲就叫左熱伯爵茶同葡萄柚冰茶 ($40),為呢一餐劃上完美嘅句號。見到咁多熊啤啤,攬下佢地,感覺暫時可以減輕好多工作的煩惱。📍Cakebearbear北角炮台山電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

美國安格斯肉眼扒 ($258) 配薯角 (+$8)

朱古力麻糬窩夫配伯爵茶熊仔蛋糕 ($140)

椒鹽雞軟骨 ($62)
好香口好好咬,好似食零食咁,食完一粒又一粒。

📍Cakebearbear
北角炮台山電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
鐘意熊熊嘅絕對不能錯過呢間係北角嘅——🌟 Cakebearbear🌟餐廳,小店經營嘅餐廳,餐廳裏面嘅佈置好有心思,的坐緊嘅位置仲好適合打卡影相,仲有好多熊熊嘅主題野,熊仔公仔for影相就唔少得,仲有甜品同飲品都有萌萌嘅熊熊造型,絕對啱曬熊熊控🐻‍❄️._.🍝|海膽醬北海道帆立貝意大利粉|🍝個名同個配搭都好吸引到我,海膽醬濃厚結身,每條意粉都沾滿曬海膽醬好滋味,帆立貝大大兩粒·🐑|香草燒汁羊架配薯蓉|🐑羊架煎得好香口,羊肉羶味唔算好重,我接受到,肉質腍身唔鞋口,個薯蓉係幼滑質口,我最愛嘅口感,配埋燒汁食,味道啱好,唔會過鹹👍🏻·🐻|千語星晨(+$45升級)|🐻(蝶豆花熊仔冰、橙汁.菠蘿汁)呢杯飲品顏色好靚,上面嘅冰仲要有熊仔樣,紫色好靚,仲要有蝶豆花味tim ga·🫖|茉莉花茶|🫖跟餐送嘅茶都有成四款可選,用茶包沖出,可以加熱水,太好了,茶杯也太靚了✨·🐻‍❄️|伯爵茶慕絲熊仔蛋糕(白色)|🐻‍❄️呢個鐘意熊熊必定要叫,成隻熊熊造型瞓係碟上,唔上睇得,味道係唔錯,帶住伯爵茶嘅香味,唔會太膩同太甜👍🏻._.
._.
🍝|海膽醬北海道帆立貝意大利粉|🍝
🐑|香草燒汁羊架配薯蓉|🐑
🐻|千語星晨(+$45升級)|🐻
(蝶豆花熊仔冰、橙汁.菠蘿汁)
🫖|茉莉花茶|🫖
🐻‍❄️|伯爵茶慕絲熊仔蛋糕(白色)|🐻‍❄️
._.
2023-09-13 10 浏览
今日我哋去左間小熊為主題嘅餐廳🐻成間餐廳充滿少女心💕夢幻又舒適🦄仲有好多啤啤熊可以俾你拎住打卡📷原來食物質素都好高😍😋一齊睇下我哋食左咩🤭😋🍛蒲燒原條鰻魚炒飯真係成條鰻魚出現係你面前😱蒲燒過邊位有點脆🤤肉質有點爽口😍(啱晒我哋)唔會好冧✅炒飯係用日本米🇯🇵粒粒飽滿😌加上脆肉瓜粒🫒雞蛋🥚淋上少少鰻魚汁✨真係好惹味😋😋🍝明太子忌廉大蜆意大利粉成個意粉都沾滿晒明太子醬🤤每一啖都好幸福💞蜆好大隻🐚仲要冇沙😌隻隻都好飽滿🥳餐廳好細心✨去左半邊殼👍🏻方便進食😍🍹🍓初戀餐廳必點熊仔冰飲品💕至愛士多啤梨🍓士多啤梨奶🥛陣陣果香😍打卡一流📷🍹🦋千語星晨碟豆花熊仔冰🧊顏色好靚✨橙汁同菠蘿汁混合嘅飲品🍹酸酸甜甜好唔錯👍🏻🐻🍰伯爵茶睡眠熊芝士蛋糕淨係個樣已經勁吸引🤩可愛到唔捨得食🤭趴喺度瞓覺嘅熊仔🐻好治癒🫶🏻蛋糕好滑身🤤伯爵茶味同芝士好夾💯推薦要試🥰

今日我哋去左間小熊為主題嘅餐廳🐻

蛋糕好滑身🤤伯爵茶味同芝士好夾💯
推薦要試🥰
2023-09-09
  • 蒲燒原條鰻魚飯
同事生日俾咗個小驚喜佢💖帶咗佢去呢間超可愛,充滿少女心嘅餐廳食午餐!成間餐廳內部心甚至門口都好適合打卡,好多熊仔嘅元素😍芝士慕絲熊仔蛋糕🐻呢度嘅蛋糕係熊仔造型嘅,可以寫Happy birthday,仲可以有生日立牌打卡☺️味道方面慕絲口感幼滑,食得出香濃cream cheese嘅味道😍哈密瓜燒赤蝦沙律配和風沙律汁燒熟咗嘅赤蝦爽口彈牙,哈密瓜清甜多汁、沙律菜新鮮爽脆😋黑松露北海道帶子意大利粉意粉煮嘅時間啱啱好仲好有咬口!黑松露醬汁好Creamy,帶子煎到半生熟😛日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯吉列豬扒粉漿唔算太厚,豬扒炸得脆又乾身!日式咖喱味道偏甜,仲有啲紅蘿蔔、薯仔粒,同蛋包飯一齊食真係好滿足🤤呢度嘅飲品拉花都好靚🤓鮮奶咖啡咖啡奶泡打到好綿密,入口好順滑😃榛子鮮奶榛子味道非常突出,好似食緊繽紛樂緊咁😆Cakebearbear (北角)北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
同事生日俾咗個小驚喜佢💖
帶咗佢去呢間超可愛,充滿少女心嘅餐廳食午餐!
成間餐廳內部心甚至門口都好適合打卡,好多熊仔嘅元素😍

芝士慕絲熊仔蛋糕🐻

哈密瓜燒赤蝦沙律配和風沙律汁

燒熟咗嘅赤蝦爽口彈牙,哈密瓜清甜多汁、沙律菜新鮮爽脆😋

黑松露北海道帶子意大利粉

意粉煮嘅時間啱啱好仲好有咬口!
黑松露醬汁好Creamy,帶子煎到半生熟😛

日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯

吉列豬扒粉漿唔算太厚,豬扒炸得脆又乾身!

呢度嘅飲品拉花都好靚🤓

鮮奶咖啡

咖啡奶泡打到好綿密,入口好順滑😃

榛子鮮奶

榛子味道非常突出,好似食緊繽紛樂緊咁😆

Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
  • 芝士慕絲熊仔蛋糕
  • 哈密瓜燒赤蝦沙律配和風沙律汁
  • 黑松露北海道帶子意大利粉
  • 日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯
  • 鮮奶咖啡
  • 榛子鮮奶
2023-09-07 84 浏览
🐻BearBear🐻主題CafeLunch~~蒲燒原條鰻魚飯 $120鰻魚超級大條,原條舖在飯上,肉質厚,醬汁香甜可口黑松露北海道帶子意大利粉 $92帶子鮮甜,意粉彈牙有咬口士多啤梨醬窩夫配睡眠熊芝士蛋糕 $128窩夫外脆內軟,彩色棉花糖配士多啤梨醬,酸甜口感,芝士慕絲蛋糕幼滑。熊以睡眠姿態做形側睡在窩夫上,貌似瞓在厚厚的床褥上,so cute,相信應該係甜睡美夢中😝餐廳係以熊bear bear為主題,由門口至室內裝飾擺設都是🐻🐻,充滿少女心🩷,夢幻風🫧,亦設有花籠、特色牆等打卡位
🐻BearBear🐻主題Cafe

Lunch~~
蒲燒原條鰻魚飯 $120
鰻魚超級大條,原條舖在飯上,肉質厚,醬汁香甜可口

黑松露北海道帶子意大利粉 $92
帶子鮮甜,意粉彈牙有咬口

士多啤梨醬窩夫配睡眠熊芝士蛋糕 $128

士多啤梨醬窩夫配睡眠熊芝士蛋糕
洋甘菊,茉莉花茶
士多啤梨醬窩夫配睡眠熊芝士蛋糕
洋甘菊,茉莉花茶
CAKE BEAR BEAR 係一間超超超夢幻的少女CAFE集合了所有少女心元素,粉色的牆,花花鳥籠,摩天輪,雲雲燈到處都放有BEAR BEAR 公仔俾你打咭一行入黎已經令人心情愉快,開心到不停影相打咭~ 餐廳的SIGNATURE 當然是呢個自家製的,超可愛的BEAR BEAR 芝士慕絲蛋糕BEAR BEAR 芝士蛋糕有原味同伯茶口味, 可以單點, 又可以加埋窩夫瞓緊覺嘅BEAR BEAR真係超可愛,有D唔忍心落手呀~原味的BEAR BEAR 芝士慕絲蛋糕除左靚靚樣,芝士味仲好濃郁慕絲口感又滑,係一道有賣相又好味的甜品~除左BEAR BEAR 芝士蛋糕,呢度嘅熱食都不錯的日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯 日式咖喱甜甜地,女女都食到吉列豬扒大大件,炸得好香脆個旋風蛋整得好靚呀~跟餐飲杯仲可以加錢升級做特飲千語星晨 (蝶豆花熊仔冰/橙汁/菠蘿汁)賣相超靚,熊仔好得意, 一定要點黎打卡呀~入口有濃濃的菠蘿味,但又唔會太甜除左MAIN COURSE, 呢度嘅小食都不錯他他醬吉列魷魚圈 份量都唔小呀,有8塊咁多而且中間仲加有他他醬同沙律魷魚圈炸得很鬆化,而且一D都唔韌呢度唔單止裝修靚,而且食物質量都好
集合了所有少女心元素,粉色的牆,花花鳥籠,摩天輪,雲雲燈
到處都放有BEAR BEAR 公仔俾你打咭
一行入黎已經令人心情愉快,開心到不停影相打咭~
瞓緊覺嘅BEAR BEAR真係超可愛,有D唔忍心落手呀~

原味的BEAR BEAR 芝士慕絲蛋糕
除左靚靚樣,芝士味仲好濃郁
慕絲口感又滑,係一道有賣相又好味的甜品~
BEAR BEAR 芝士慕絲蛋糕
除左BEAR BEAR 芝士蛋糕,呢度嘅熱食都不錯的
日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯
日式咖喱甜甜地,女女都食到
吉列豬扒大大件,炸得好香脆
個旋風蛋整得好靚呀~
跟餐飲杯仲可以加錢升級做特飲
千語星晨 (蝶豆花熊仔冰/橙汁/菠蘿汁)
賣相超靚,熊仔好得意, 一定要點黎打卡呀~
入口有濃濃的菠蘿味,但又唔會太甜
千語星晨
除左MAIN COURSE, 呢度嘅小食都不錯
份量都唔小呀,有8塊咁多
而且中間仲加有他他醬同沙律
魷魚圈炸得很鬆化,而且一D都唔韌
他他醬吉列魷魚圈
呢度唔單止裝修靚,而且食物質量都好高
絕對係一間好食又打咭的CAFE
题外话/补充资料: 呢度仲係寵物友善餐廳黎架~~
2023-09-05
BEAR BEAR 芝士慕絲蛋糕
千語星晨
2023-09-04 25 浏览
好得意嘅熊熊主題 🐻 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯 108.00汁同飯嘅比例係幾好,又做到一汁一菜咁嘅比例 👍🏻🍹 富士山特飲 88.00跟餐其他特飲半價,唔係依杯喔~🍰 伯爵茶睡眠熊Mousse 60.00好香伯爵味!唯一美中不足係因為用個模去整,雪糕溫度有差,食落唔完全係一個moose 狀,有少少似準備開始要溶嘅雪糕杯⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️滿300一個印,儲夠10個印就可以換一隻大熊🐻 啦!!唔要大熊就全單85折 😎 5個印就一隻小熊 🐻‍❄️ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Cakebearbear📍 炮台山電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

好得意嘅熊熊主題 🐻

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯 108.00

汁同飯嘅比例係幾好,又做到一汁一菜咁嘅比例 👍🏻

🍹 富士山特飲 88.00

跟餐其他特飲半價,唔係依杯喔~

🍰 伯爵茶睡眠熊Mousse 60.00

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

5個印就一隻小熊 🐻‍❄️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Cakebearbear

📍 炮台山電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
2023-09-01 432 浏览
朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶慕絲蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧睡眠熊蛋糕懶洋洋地躺在厚身巨型的窩夫上,超級呆萌可愛🐻❤️,打卡必點。窩夫新鮮製起,熱騰騰外層香脆,內裡軟綿有實感,中間夾雜的麻糬軟糯煙韌,整體口感豐盈有嚼口。味道帶有醇美的朱古力香,與脆卜卜的爆谷和朱古力醬一併食用,甜度剛好不會太膩,十分出色。睡眠熊蛋糕口感順滑柔軟,輕盈的質感不會令人有負擔,入口散發著沈穩的伯爵茶香,奶味偏重,甜度不高,與甜美的窩夫一起食十分合適。蒲燒原條鰻魚飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧鰻魚外層烤得香脆,内裏魚肉軟滑彈牙,濃郁的鰻魚汁滲透進魚肉之中,入口甘香又惹味。米飯採用日本珍珠米,米粒飽吸水份,口感彈牙飯香四溢,十分高質。初戀❤️千語星晨🌟賣相:🐧🐧🐧🐧🐧🐻❤️味道:🐧🐧🐧🐧🐧特飲色澤繽紛夢幻,每杯都以迷人的熊仔冰作點綴,少女心爆棚之選。初戀以牛奶作基底,再加入士多啤梨醬汁調味,入口奶滑濃香,帶有清新酸香的士多啤梨味,酸酸甜甜的滋味,尤如初戀般令人回味。千語星晨以橙汁、菠蘿汁以及蝶豆花汁調合而成,入口果味出眾,冰涼又清爽,夏日消暑醒神推薦。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳佈置猶如遊樂園一般,採用粉嫩色彩作主

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

初戀❤️ 千語星晨🌟

初戀❤️
千語星晨🌟

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧🐻❤️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳佈置猶如遊樂園一般,採用粉嫩色彩作主色調,以熊啤啤、小兔子、摩天輪等富童話特色的裝飾作點綴,設計美妙令人心動。

🐧❣️餐廳設有積分卡優惠,凡惠顧滿$300即可獲取一個印花,儲滿五個印花可換熊仔一隻🐻,十個印花可獲全單85折💓或換領大熊仔一隻🐻🤎

🐧❤️結語:熊仔系列的甜品、飲品、裝飾都非常精緻可愛,誠意推薦。
午餐
初戀❤️ 千語星晨🌟
金沙單骨雞翼🦴呢個小食算係呢間餐廳嘅招牌食物之一,亦都係小編最推薦大家去試嘅嘢食😍雞翼上到黎熱辣辣啱啱炸起,啲鹹蛋黃包滿曬成個雞翼,食落超惹味超正🤪美國肩胛牛小排配薯角🍟🥩我哋加咗$ 8轉咗做薯角😍薯角都係啱啱炸起😋熱辣辣再加上超級大條食落去好滿足👅而牛扒嘅肉質都唔錯,食落幾嫩口juicy 伯爵茶睡眠熊芝士蛋糕🧁☕️個蛋糕嘅造型係趴喺度瞓覺嘅熊仔🧸個感覺超級治愈,食嘅時候都唔想破壞佢😂食落去蛋糕嘅伯爵茶味好濃,口感亦都好滑,10分推薦大家叫,睇得又食得😋
金沙單骨雞翼🦴

美國肩胛牛小排配薯角🍟🥩

伯爵茶睡眠熊芝士蛋糕🧁☕️

2023-08-27 27 浏览
小熊為主題嘅cafe🐻 裝修充滿少女心 感覺好夢幻💓 如果想座打卡位 就訂座或早到! 下次再試小熊甜品😇-午市套餐-黑松露北海道帶子意大利粉 $92: 黑松露醬份量慷慨 用忌廉煮夠香滑🥰 北海道帶子大粒又鮮甜 伴洋蔥同蘑菇好夾! 意粉煙韌幾爽彈👍🏼🍝+$34 初戀 (士多啤梨、牛奶、熊仔冰): 熊仔冰好可愛 粉紅色好靚💕 有士多啤梨🍓配牛奶好香甜❤️日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯 $108: 吉列豬扒鬆脆肉嫩 日式咖喱甜甜地好送飯🍛 仲有旋風滑蛋😚 +$16 是日冷泡茶金沙單骨雞翼 $58: 咸蛋黃味好出色😍 咸香味好重又邪惡😆雞翼單骨方便食用!!他他醬吉列魷魚圈 $62: 吉列魷魚圈外脆 魷魚爽彈🫶🏼

-午市套餐-
黑松露北海道帶子意大利粉 $92

+$34 初戀 (士多啤梨、牛奶、熊仔冰)

日式咖喱吉列豬扒旋風蛋包飯 $108
+$16 是日冷泡茶

金沙單骨雞翼 $58

他他醬吉列魷魚圈 $62
: 吉列魷魚圈外脆 魷魚爽彈🫶🏼
2023-08-27 26 浏览
環境舒適 小小地方已經有幾個打卡位仲擺咗好多啤啤熊俾人影相啱晒同好女仔朋友打卡🐻黑松露北海道帶子意粉黑松露味道好香 忌廉汁好creamy帶子肉質鮮甜 意粉軟硬度啱啱好🐻 燒牛舌溫泉蛋飯牛舌燒到好香 肉質有咬口又唔會韌撈埋溫泉蛋汁 肉質更香滑Set Lunch 可以加配飲品 揀咗Café signature嘅💗初戀表面擺咗隻粉紅色冰啤啤熊成杯都係夢幻嘅粉紅色 靚到唔捨得飲 味道好香甜 🍫 Hot Chocolate朱古力味好濃 牛奶都好香滑另外單點咗🐻白酒牛油煮蜆白酒牛油味都好香 蜆肉好入味份量好多 都幾抵食😃Cakebearbear📍 北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

環境舒適 小小地方已經有幾個打卡位

份量好多 都幾抵食😃

Cakebearbear
📍 北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
2023-08-22 25 浏览
今日去了一間爆發少女心的Bear Bear 主題餐廳,大人小朋友都喜愛。餐廳裝潢以夢幻色為主調,可見餐廳周圍都有Bear Bear 的蹤影,打卡一流。除了餐廳的環境,連甜品和飲品都俘虜少女心,可以瘋狂打卡。溫泉蛋明太子蟹肉冷烏冬($92)(半價可升級至特式飲品)冷烏冬配搭明太子和蟹肉,口感層次豐富,而流心溫泉蛋汁會令烏冬更滑溜。All Day Breakfast ($118)好豐富,有窩夫、薯餅、香草腸、煙肉、炒蛋、沙律菜、炒雜菇、炒蛋炒得夠滑溜,窩夫外脆內軟,薯餅和煙肉夠香口,另外炒雜菇炒得好香,菇菌味濃郁。芝士慕絲熊仔蛋糕($58)睡眠熊實在超可愛,整得好仔細,好治癒,唔捨得食、綿綿的慕絲充滿芝士香,食完唔會覺得濟。伯爵茶慕絲熊仔蛋糕($60)淡淡伯爵茶清香,絲絲幼滑。初戀($34)見到心心眼,勁可愛,用上牛奶做基底,配上士多啤梨,士多啤梨奶味道香甜,再加上上面的粉紅色熊熊冰,打卡一流。凍鮮奶咖啡($16)

溫泉蛋明太子蟹肉冷烏冬($92)
(半價可升級至特式飲品)

All Day Breakfast ($118)

芝士慕絲熊仔蛋糕($58)

伯爵茶慕絲熊仔蛋糕($60)
淡淡伯爵茶清香,絲絲幼滑。

初戀($34)

凍鮮奶咖啡($16)

2023-08-22 23 浏览
放半日,最好嘅活動就係見舊同事嘅小朋友。我哋喺同事時,暑假一齊放工去美食博覽,自從有小朋友喺我哋身邊,放暑假就係搵小朋友啱去嘅地方,今年揀咗呢度。朋友住香港區好容易嚟到;相反我出地鐵站後就迷路,簡介寫行5分鐘,我行咗15分鐘。行到門口見可愛嘅佈置,遠望會開心叫「終於搵到啦」。平日人不多,連埋我哋有3枱,最鍾意平日去呢啲地方唔多人,唔嘈,傾計都傾得輕鬆多…出去叫嘢食,戒凍飲多時嘅我都破戒一次,睇相點了杯特飲(橙紅色,非常有夏日感覺,好靚,仲有粒玫瑰花冰)因為朋友食全日早餐,我再點了帶子意粉(因為去到見到囡囡已經KO大部分全日早餐,所以唔想朋友冇咩食到,意粉嚟到就俾咗佢食先)係我可以接受嘅味道,不過不失。最後重頭戲甜品,小朋友早已諗好一定要食Bear Bear甜品,所以最後點了兩款…3個人食,當然食得最開心係小朋友,最點了士多啤梨芭菲同bear bear芝士甜品(抱歉唔記得名)因為影相影咗一段時間,驚好易會溶或變咗軟手唔好食,但bear bear 喺我哋影完相一輪再食,口感似食雪糕。是日最開心嘅係小朋友,其他客人走晒,佢主動話要去小房子影相,佢應該心郁郁由入餐廳嗰刻心入已經屬意要入去打卡。
放半日,最好嘅活動就係見舊同事嘅小朋友。

係我可以接受嘅味道,不過不失。

難忘嘅初嘗,有機會會約其他香港區朋友再嚟。

2023-08-16
2023-08-21 22 浏览
香煎比目魚這道菜給人的第一印象就是它的外觀,金黃色的魚皮和嫩白的魚肉令人垂涎欲滴。魚肉非常鮮嫩,入口即化,而且煎得剛剛好,不會太乾或太軟。它的味道非常濃郁,帶有淡淡的奶油香氣,並且與魚的天然甜味相得益彰。整體而言,這道香煎比目魚絕對是一道令人回味無窮的美味佳餚。黑松露牛油炒雜菌這道菜的香氣在上桌的瞬間就飄散出來,引人入勝。雜菌的種類繁多,有口感豐富的牛肝菌,還有嫩滑的鳳尾菇和松露菇等等。這些雜菌經過炒製後保持了它們的原汁原味,口感鮮嫩多汁。牛油與黑松露的組合為這道菜增添了豐富的奶香和獨特的松露風味,令人驚艷。每一口都充滿了豐富的層次和口感,讓人回味無窮。

香煎比目魚

黑松露牛油炒雜菌
2023-08-21 23 浏览
今晚同閨密去左bear bear主題cafe🐻無論環境、食物都有質素🫶🏻餐廳以白色、粉紅色、花花佈置,仲有好多隻bear bear毛公仔,可以抱住一齊食🥰真係超多打卡位呀!<初戀-士多啤梨、牛奶、熊仔冰>推介!士多啤梨牛奶唔會太甜,熊仔冰超得意,睇住佢融好治癒🤣🐻<千語星晨-蝶豆花熊仔冰、橙汁、菠蘿汁>味道好refreshing,啱晒咁嘅天氣飯,好消暑!<香煎比目魚配薯蓉>推介!比目魚煎得好香,連我平時唔係好食魚皮都中意個皮🤣比目魚厚身,好juicy👏🏻<蒲燒原條鰻魚炒飯>鰻魚好大條,燒得好香🥰個汁好食到我哋食哂所有飯😳下次再嚟試埋甜品🫶🏻

<初戀-士多啤梨、牛奶、熊仔冰>

<千語星晨-蝶豆花熊仔冰、橙汁、菠蘿汁>
味道好refreshing,啱晒咁嘅天氣飯,好消暑!

<香煎比目魚配薯蓉>

<蒲燒原條鰻魚炒飯>
鰻魚好大條,燒得好香🥰個汁好食到我哋食哂所有飯😳

下次再嚟試埋甜品🫶🏻

• 初戀