一見到呢間個名就覺得好得意,叫做cakebearbear咁就緊係要試下佢地既熊仔蛋糕🧸🍰,個樣真係又cute又治癒🤩 成間鋪頭都行少女系既粉色路線,以粉紅、粉藍色同紫色為主,感覺幾夢幻~ 中間仲有個紫色同藍色乾花組成既鳥籠🐦,仲有隻熊仔公仔🧸、粉紅色月亮💓🌛公仔同埋摩天輪🎡擺設可以影相📸️ 如果想要個角落同fd傾計💬就可以入去透明包間,有白雲燈☁️💡之餘牆上面仲有彩色羽毛🪶tim,係個打卡既好地方~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 睡眠熊芝士 😴🧸🧀️ - $58 (好味指數:😍😍😍🤩)呢個蛋糕🍰係鋪頭名既精髓,所以就叫黎試下😂 首先係個造型真係好cute,顏色係標準既啡色,隻熊啤啤🧸訓覺💤個樣好治癒,啱晒打卡📷,搞到唔捨得食😍 而個口感軟滑creamy,有幾香既芝士🧀️味同帶有啲微酸,如果個芝士🧀️味可以再酸啲同埋裡面加翻啲蛋糕🍰 口感就更加豐富~睡眠熊3.6奶凍 😴🧸🥛🍮 - $60 (好味指數:😍😍😍🤩)呢個奶凍係鋪頭名既另一個精髓😂 一樣有隻好cute既熊啤啤🧸訓覺💤 唔同既係因為係牛奶味🥛所以係白色~ 質感更加rich同細緻輕盈,入口即化,有啲似豆腐咁,同埋有幾重既奶味🥛,如果甜啲既話奶

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
睡眠熊芝士

睡眠熊芝士 😴🧸🧀️ - $58 (好味指數:😍😍😍🤩)
睡眠熊3.6奶凍
呢個奶凍係鋪頭名既另一個精髓😂 一樣有隻好cute既熊啤啤🧸訓覺💤 唔同既係因為係牛奶味🥛所以係白色~ 質感更加rich同細緻輕盈,入口即化,有啲似豆腐咁,同埋有幾重既奶味🥛,如果甜啲既話奶味🥛會更加出~
明太子忌廉大蜆意大利粉
明太子忌廉大蜆意大利粉 🟠🦪🍝 - $112 (好味指數:😍😍😍😍)
一上枱已經覺得個擺盤好幾靚,啲蜆🦪圍住碟邊🍽️排到好似朵花🌸咁🤩 所以蜆🦪既份量都幾多,味道鮮甜彈牙唔會韌,感覺無沙~ 配埋有鹹香又惹味既明太子🟠,味道更加濃,上面仲有啲脆卜卜既蟹籽🟠~ 個汁既杰度都啱啱好,食到最後都唔會水汪汪,幾醇厚creamy,而意粉🍝煮到煙煙韌韌咁,幾掛汁~ 如果明太子🟠既份量多啲就更加香濃~
海膽醬北海道帆立貝意粉

海膽醬北海道帆立貝意粉 🐡⚪️🍝 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
兩隻帆立貝⚪️都幾飽滿,食落鮮味軟嫩有咬口,裙邊位都唔會有渣~ 而今次既海膽醬幾特別,除左有嗰種濃厚既質感同海膽🐡既甘甜之外,仲酸酸地咁幾開胃,感覺有啲似蛋黃醬🟡咁🤩 意粉🍝一樣煮到煙煙韌韌咁,痴滿晒creamy既汁~ 如果海膽🐡味再濃郁啲就更加正~

Orange Juice 🍊🍹 +$5 (好味指數:😍😍😍😍)
跟餐加5蚊就可以要橙汁🍊🍹,個橙汁🍊🍹就正常發揮,酸酸甜甜咁,味道幾自然,唔會係用左稀釋左既濃縮橙汁🍊🍹

伯爵茶☕️ (好味指數:😍😍😍😍)
個伯爵茶☕️跟餐就唔洗加錢,要左熱既,飲落幾舒服😌 有芬芳馥郁既佛手柑🍊香味,可以解膩~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
睡眠熊芝士
睡眠熊3.6奶凍
明太子忌廉大蜆意大利粉
海膽醬北海道帆立貝意粉
2023-08-01 19 浏览
Bear bear 主題 少女心 小朋友超愛 滿是愛心bear bear 每一處都唔同design隨處都見到bear bear蹤影 甜品 drink 同公仔🧸 天花有一舊舊雲朵吊落黎有鳥籠座位打卡 仲間開咗一個room店員好nice 感受到店主經營嘅用心 整體食物都好好 意粉軟硬度剛剛好 而所有炸物都好香酥脆 係一咬落去有聲個種脆而一啲油膩感都無魷魚圈個他他醬唔同出面 8月份dinner免費幫你係生日甜品上寫字 Cheese 味濃 口感幼滑Dessert 係全部home made 呢度地鐵就近炮台山多dd!城市花園酒店後面好易揾Main 🤍SetD 黑松露帶子意粉 $92 🤍SetB 日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $110 *(汁另上)Snack 🤍他他醬吉列魷魚圈 $62 Dessert 🤍睡眠熊芝土 $58 Drink🤍千語星晨 (lunch set half price $34)🤍熊仔冷泡茶 (set +$15)
Bear bear 主題 少女心 小朋友超愛

魷魚圈個他他醬唔同出面

8月份dinner免費幫你係生日甜品上寫字
Cheese 味濃 口感幼滑
Dessert 係全部home made

呢度地鐵就近炮台山多dd!
城市花園酒店後面好易揾

Main
🤍SetD 黑松露帶子意粉 $92

🤍SetB 日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $110 *(汁另上)

Snack
🤍他他醬吉列魷魚圈 $62

Dessert
🤍睡眠熊芝土 $58

Drink
🤍熊仔冷泡茶 (set +$15)
餐廳以熊仔為主題,從佈置至食物都是以熊仔為藍本~日式咖哩吉列豬扒滑蛋飯~日式咖哩味道很易入口,味道較香而不辣,不吃辣的或小朋友都能吃;吉列豬扒炸得很香脆,吉列外層跟豬扒炸後仍很緊貼,沒有甩皮,吃起來不油膩~香煎比目魚拼薯菜~煎得很香,魚肉煎後亦很完整,很滑嫩;薯菜是沙律及薯角,薯角外脆內多薯蓉,很好吃~睡眠熊芝士蛋糕~超可愛,整件也是芝士慕絲來的,濃郁香滑~千語星晨~用上了菠蘿汁及橙汁調制的,甜甜酸酸的,頂部還放了一隻小熊冰塊,打卡後要快喝,否則小熊下水後會瀉出來,心痛喔😂~蜜桃茉莉花冰茶~很香茉莉花香,茶味特濃,超正~
餐廳以熊仔為主題,從佈置至食物都是以熊仔為藍本~

睡眠熊芝士蛋糕~超可愛,整件也是芝士慕絲來的,濃郁香滑~

蜜桃茉莉花冰茶~很香茉莉花香,茶味特濃,超正~
1K
今次黎到北角呢間新開的小熊主題cafe🤩🤩cafe主打西式美食同甜品,裝修以夢幻風為主!由擺設到餐點都可以見到小熊的蹤影🐻,充滿少心女❤️❤️🍱精選全日早餐 $108✨賣相豐富,包括有沙律菜、蕃茄、炒蛋、黑松露炒雜菌、煙肉、牛仔腸、薯餅同窩夫~~全部味道都唔錯!炒蛋口感嫩滑🍳,沙律同蕃茄都好新鮮🥗~仲有香脆薯餅🥔,食完夠哂飽😋😋🍝黑松露北海道帶子意大利粉 $92✨一上枱已聞到好重的黑松露香!!黑松露味道濃郁,意粉煮得爽口彈牙、好掛汁🤤🤤面層的帶子大大粒,鮮甜肥美~整體配搭得唔錯!!🍮北海道3.6奶凍 $60✨最後要試埋佢地的人氣熊仔甜品!我地就揀左新出的伯爵茶口味☕️~~入口綿滑creamy,帶淡淡茶香同奶香~而且選用少甜配方,口感輕盈不甜膩👍🏻👍🏻飲品方面,我地叫左「初戀」同「千語星晨」🍹~~初戀係士多啤梨牛奶🍓,味道香甜順滑😋😋千語星晨有蝶豆花、橙汁同菠蘿汁,酸酸甜甜好解渴!兩杯面頭都有熊仔冰🧸,超可愛呢❤️❤️
今次黎到北角呢間新開的小熊主題cafe🤩🤩

🍱精選全日早餐 $108✨

🍝黑松露北海道帶子意大利粉 $92✨
一上枱已聞到好重的黑松露香!!
黑松露味道濃郁,意粉煮得爽口彈牙、好掛汁🤤🤤
面層的帶子大大粒,鮮甜肥美~整體配搭得唔錯!!

🍮北海道3.6奶凍 $60✨

飲品方面,我地叫左「初戀」同「千語星晨」🍹~~
初戀係士多啤梨牛奶🍓,味道香甜順滑😋😋
2023-07-28 19 浏览
今天訂了一張5人枱,阿女同朋友們一齊午餐順便慶祝生日,服務員好好💗,我女兒叫了個日式豬扒咖哩飯,她說好好味,我們不是第一次來吃午餐,上次叫了個全日餐也不錯👍,唯一美中不足的是甜品不夠好吃,那個餅有點硬的,不是脆的,前幾天晚上晚飯後特別帶朋友過去吃甜品,結果有點失望,不過打打卡還是不錯的,小女孩最喜歡就是照相。總體來說午餐很好,甜品過得去希望他們可以改善甜品,常常出新品,加油!💪💪💪😀😀👍
今天訂了一張5人枱,阿女同朋友們一齊午餐順便慶祝生日
服務員好好💗,我女兒叫了個日式豬扒咖哩飯,她說好好味
希望他們可以改善甜品,常常出新品,加油!💪💪💪😀😀👍
〖 Cakebearbear 🐻 北角 〗少女心爆燈熊仔主題Cafe💕閨蜜打卡影靚相好去處😍仲有招牌超得意熊仔蛋糕🥰點捨得食佢落肚呀?🙈 【朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍 ($140)】 原來北海道3.6奶凍係用熊仔造型整成架白雪雪熊啤啤外層質地做得好像真🐻連眼睛神情尾巴都整得好細緻樣子無辜地躺在朱古力窩夫上完全被可愛bear bear溶化!💕 睡眠熊奶凍由北海道3.6牛乳整成入口散發着淡淡牛奶香氣質地非常之輕盈入口即化☺️ 朱古力窩夫即叫即製上枱時仍然非常熱辣辣重點係窩夫入邊有煙韌麻糬外面配有脆脆焦糖爆谷口感層次確實係非常豐富!🤩 ========================== 好味指數:😋😋😋打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:🤑🤑🤑 ========================== 📍 Cakebearbear (北角)北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖 ==========================
〖 Cakebearbear 🐻 北角 〗

好味指數:😋😋😋
打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:🤑🤑🤑

==========================

📍 Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

2023-06-27
  • 朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍
北角熊啤啤主題𝓒𝓪𝓯𝓮🐻來這裡的原因絕對是為了超級可愛的熊仔 🐻同朋友一齊打下卡🥰門口有好大隻熊仔俾人打卡環境充滿少女心💖蛋糕、窩夫、特飲都有熊仔元素最重要是𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓶𝓮𝓷𝓾價格相宜~最平$100有找𝓐𝓵𝓵 𝓭𝓪𝔂 𝓫𝓻𝓮𝓪𝓴𝓯𝓪𝓼𝓽 感覺份量十足!有沙律菜 蕃茄 炒蛋 黑松露炒雜菌 香脆煙肉🥓 牛仔腸 薯餅同窩夫🧇 食完唔會好膩👍 最中意牛仔腸 肉質嫩滑朋友試左日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯甜咖喱🍛睇落都唔錯 豬扒好脆(^∇^)甜品: 伯爵茶奶凍睡眠熊窩夫上面有隻趴喺既熊仔😍😍賣相好吸引呀!香滑嘅忌廉奶 加上伯爵茶香飲品:🍹千語星晨 𝓣𝓱𝓸𝓾𝓼𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓽𝓪𝓻𝓼(蝶豆花、熊仔冰、橙汁、菠蘿汁)🍹初戀 𝓕𝓻𝓲𝓼𝓽 𝓛𝓸𝓿𝓮(士多啤梨、牛奶、熊仔冰)好適合打卡唔止係打卡,而且食物質素都唔錯,加上好抵食。大家都影到好多靚相🧸滿足~
北角熊啤啤主題𝓒𝓪𝓯𝓮🐻

來這裡的原因絕對是為了超級可愛的熊仔 🐻

同朋友一齊打下卡🥰

門口有好大隻熊仔俾人打卡環境充滿少女心💖

蛋糕、窩夫、特飲都有熊仔元素

最重要是𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓶𝓮𝓷𝓾價格相宜~最平$100有找

𝓐𝓵𝓵 𝓭𝓪𝔂 𝓫𝓻𝓮𝓪𝓴𝓯𝓪𝓼𝓽 感覺份量十足!

有沙律菜 蕃茄 炒蛋 黑松露炒雜菌 香脆煙肉🥓

牛仔腸 薯餅同窩夫🧇

食完唔會好膩👍 最中意牛仔腸 肉質嫩滑

朋友試左日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯

甜咖喱🍛睇落都唔錯 豬扒好脆(^∇^)

甜品: 伯爵茶奶凍睡眠熊

窩夫上面有隻趴喺既熊仔😍😍

賣相好吸引呀!香滑嘅忌廉奶 加上伯爵茶香

飲品:

🍹千語星晨 𝓣𝓱𝓸𝓾𝓼𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓽𝓪𝓻𝓼

(蝶豆花、熊仔冰、橙汁、菠蘿汁)

🍹初戀 𝓕𝓻𝓲𝓼𝓽 𝓛𝓸𝓿𝓮

(士多啤梨、牛奶、熊仔冰)

• 初戀
  • 千語星晨
淨睇個餐廳個名…相信大家都可以想像到呢個會系一間專食蛋糕、充滿熊啤啤、非常少女心嘅餐廳🧸💓🍰 不過~ 其實除咗甜品,連main course、小食質素都好高🤤每逢超過$300就可以獲得一個印仔,儲到相應嘅印仔數量,仲可以玩到店內所見到的可愛熊仔!▪️ 明太子忌廉大蜆意大利粉 ($112)碟意粉一上枱,連坐隔離枱嘅食客都嘩咗一聲😝 啲大蜆圍住碟邊放到好似一朵盛開緊嘅花咁樣🌺 而意粉中心位置相信因為明太子嘅原故,忌廉被染上咗淡粉紅色💕 整體擺盤設計超有心思,蜆肉作用主要嘅咸味來源調味掌握得好好,意粉拌勻忌廉後黏稠度適中,系一碟回頭率超高嘅打卡菜式🤳📸▫️ 他他醬吉列魷魚圈($62)魷魚圈整體炸得金黃、外焦內嫩,魷魚鮮美彈牙🦑 他他醬尤其出色,個種清爽酸甜嘅味道,成為呢類炸物料理不可或缺嘅經典醬料🔥▪️ 自家制唐揚南蠻炸雞 ($65)呢籃炸物絕對令我大失預算🥹 炸雞一黎本身已經好大一塊,二黎數量系認真唔少😧 炸粉只系薄薄一層,輕輕咬開經已食到嫩滑嘅雞肉🍗 假如唔鐘意他他醬,餐廳仲另外配咗一小碟秘制醬油任君選擇😈▫️ 伯爵茶Mousse($60)整個訓着啤啤全身都係伯爵茶慕絲,蛋糕嘅部分較少,軟綿

▪️ 明太子忌廉大蜆意大利粉 ($112)

▫️ 他他醬吉列魷魚圈($62)

▪️ 自家制唐揚南蠻炸雞 ($65)

▫️ 伯爵茶Mousse($60)

整個訓着啤啤全身都係伯爵茶慕絲,蛋糕嘅部分較少,軟綿綿口感令人食完一啖又一啖,相信餐廳採用咗低糖配方,所以先可以令伯爵茶嘅幽香如此突出🫶🏻

▪️ 士多啤梨熊仔芭菲($40)

講到最最吸引嘅限定甜品之一,莫過於「士多啤梨仔熊芭菲」,雲呢拿雪糕芭菲淋上士多啤梨果醬、配以甜甜地嘅早餐脆片、朱古力棒棒餅乾等配料外,更放上樣子可愛嘅士多啤梨熊仔冰作點綴,令芭菲嘅顏值變得超IGable🥰

▫️茉莉花茶(跟餐)

茉莉花茶飲落有淡淡嘅綠茶香,因為含有豐富嘅維生素C及E,可以減慢皮膚細胞老化,有美顏作用,同時帶有清新香氣,所以飯後用茉莉花茶漱口,除了可以去除油膩之外,亦可以消除口腔中難聞嘅氣味🌼
2023-07-18
  • 明太子忌廉大蜆意大利粉
  • 伯爵茶慕絲
2023-07-20 67 浏览
佢之前係if shop 已經有幫襯估唔到開咗cafe我就住行路唔夠5分鐘既屋苑知道左即試本身期待有好多蛋糕可以試暫時只有兩隻睡眠的熊啤啤白色嗰隻係earl grey 味真係食過返尋味香得嚟又唔太甜同d cheese 好夾咁岩個餅房出左個bear bear cake 好得意呀未有機會坐到雀籠位又未有機會試到佢個lunch 可以找藉口再去不過飲野飲好似係88蚊仲貴過件cake 就略位左小小如果做到加錢有野飲會更好或者好期待佢有tea set 呢間既cake 好味架因為ig而來期待佢推更多cake
佢之前係if shop 已經有幫襯

呢間既cake 好味架
因為ig而來
期待佢推更多cake

• 睡眠熊芝士蛋糕
🥛北海道3.6奶凍 $60🍳精選全日早餐 $108🔸一間以熊熊造型甜品而出名嘅Cafe,今次路過嚟食個晏,覺得真心唔錯,推一推先😙🔸All Day Breakfast而家周街都係,但有無心煮其實好易食得出😉呢度嘅炒蛋好滑,黑松露炒雜菌好香,牛仔腸煮得剛好一咬落去有熱辣辣肉汁,同埋薯餅都係炸得啱啱好唔會過咗龍🥰全部都好有誠意👌🏻跟餐配咗凍咖啡水準中上😙🔸到咗主角係北海道3.6奶凍睡眠熊🐻外型可愛到無敵,打卡必點!而食落都係大愛,佢奶香好重,但一啲都唔會過甜,成個味道搭配非常之好👍🏻我呢啲唔鍾意食太甜嘅人都好鍾意!
🥛北海道3.6奶凍 $60
🍳精選全日早餐 $108

2023-07-17 49 浏览
朋友知道我鐘意打卡影靚相,特登book咗呢間打卡able餐廳同我慶祝生日。入到嚟見到成間粉紅色嘅裝修,加埋餐牌上嘅Bear Bear熊甜品,少女心番晒嚟!我哋點咗🍽卡邦尼溫泉蛋意粉 $88呢個lunch set價錢大大碟好抵食。食卡邦尼意粉最重要夠汁,汁唔會太濃亦唔會太杰,啱啱好配埋軟硬適中嘅意粉,賣相吸引。初戀 初戀個名諗起都開心,呢杯包含牛奶、士多啤梨同埋熊仔冰,成杯白色粉紅色加埋隻可愛熊仔响面,又靚又好味。士多啤梨仔窩夫配睡眠熊芝士蛋糕 $128窩夫好厚身,又脆又有蛋香,面層以彩色綿花糖作裝飾配埋睡眠熊芝士蛋糕,蛋糕除咗吸精外,味道都好好,入口香滑唔太甜,淡淡芝士味,令人食完有甜蜜嘅感覺。

我哋點咗🍽

卡邦尼溫泉蛋意粉 $88

呢個lunch set價錢大大碟好抵食。

初戀

士多啤梨仔窩夫配睡眠熊芝士蛋糕 $128

2023-07-15 35 浏览
Lunch Menu 黑松露北海道帶子意粉 $92一黎到睇有少少乾身同埋都睇唔到好多黑松露🙈但係攪勻左都夠creamy可能一開始啲cream係底帶子都okay嘅但黑松味都係唔夠 好似淨係得cream味🙈-All day breakfast $108All day breakfast 包嘅野有沙律、蕃茄,炒蛋,黑松露炒雜菌、煙肉、牛仔腸、薯餅、窩夫類似一個普通嘅全日早餐種類都多 一個人食到夠飽但係就好似冇咩特別🥲-千語星辰 $68呢個嘢飲係指橙汁、菠蘿汁同埋蝶豆花紅豆冰上面嗰舊冰好得意😆等佢慢慢用嘅時候就會跌咗落去杯嘢飲橙汁同菠蘿汁撈埋一齊有啲酸但係當舊冰跌落去嘅時候就中和返都幾好飲~-睡眠熊芝士蛋糕 $58最最最iconic就一定係呢但熊仔芝士蛋糕!!!每日限量😆好好食 好似雪糕咁🫶🏻芝士味都好濃郁打卡又一流係MVP😋-Cakebearbear (北角)北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖@cakebearbear
Lunch Menu 黑松露北海道帶子意粉 $92
類似一個普通嘅全日早餐
種類都多 一個人食到夠飽
但係就好似冇咩特別🥲
千語星辰 $68
呢個嘢飲係指橙汁、菠蘿汁同埋蝶豆花紅豆冰
上面嗰舊冰好得意😆
等佢慢慢用嘅時候就會跌咗落去杯嘢飲
橙汁同菠蘿汁撈埋一齊有啲酸
但係當舊冰跌落去嘅時候就中和返
都幾好飲~
睡眠熊芝士蛋糕 $58
最最最iconic就一定係呢但熊仔芝士蛋糕!!!
每日限量😆
好好食 好似雪糕咁🫶🏻
芝士味都好濃郁
打卡又一流
係MVP😋
Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖
@cakebearbear
由蛋糕網店到開設實體熊仔cafe,裝修以夢幻粉色系為主調,充滿少女心🥰 主打注入熊仔元素既甜品及飲品,亦有唔少主食及小食選擇,可以邊食邊打卡😍❀ 溫泉蛋明太子松葉蟹肉伴冷稻庭烏冬 🦀烏冬口感清爽彈牙,上面鋪滿蟹肉、蟹籽、紫菜及溫泉蛋😍 蟹肉好鮮甜,撈埋蛋汁及明太子醬等配料食味道好豐富,啱晒熱辣辣既天氣食😝❀ 黑松露北海道帶子意大利粉 🍝意粉蘸滿黑松露及忌廉汁,食落好creamy,黑松露味亦好香濃✨ 帶子鮮嫩彈牙,另加咗兩隻阿根廷紅蝦,煎得好香,鮮味十足呢👍🏻❀ 睡眠熊芝士慕絲蛋糕 🐻必點熊仔甜品!勁可愛既熊仔造型💕 芝士慕絲香濃幼滑,甜而不膩☺️❀ 初戀 🍓被粉紅色既熊仔冰吸引😍 依杯係草莓牛奶,入口香濃順滑,有陣陣草莓果香味,味道香甜❀ 千語星晨 🍹依杯有蝶豆花熊仔冰✨ 漸層顏色好靚,以橙汁及菠蘿汁混合而成,酸酸甜甜好開胃

❀ 溫泉蛋明太子松葉蟹肉伴冷稻庭烏冬 🦀

❀ 黑松露北海道帶子意大利粉 🍝

❀ 睡眠熊芝士慕絲蛋糕 🐻

❀ 初戀 🍓

❀ 千語星晨 🍹

午餐
趁放假嚟朋友屋企玩完去咗城市花園呢間熊仔Cafe入到嚟環境好舒適.仲劃分唔同主題嘅角落全程都有熊Bear Bear陪住一齊食連甜品 同 飲品 都係熊仔造型除咗賣相夠Cute即叫即製,味道有水準✨黑松露北海道帶子意粉又厚又軟彈嘅北海道帶子加入忌廉汁嘅意粉好Creamy啖啖都充滿著黑松露嘅味道✨All day breakfast份量充足 乜都有啲特別鍾意滑溜溜嘅炒蛋,口感幼滑仲有牛仔腸超好味,好Juicy✨初戀凍冰冰嘅熊仔冰好吸睛加入士多啤梨 同 牛奶味道唔會太甜,仲好香奶味✨士多啤梨窩夫配睡眠熊芝士蛋糕窩夫上面放上訓緊覺嘅熊仔Cheese Cake你話點捨得切開嚟食呢暖笠笠嘅窩夫,加埋忌廉一齊食好正口感鬆軟.充滿蛋香✨茉莉花茶係英國Twinings茶包店員主動加熱水可以添飲好貼心🥰儲夠印仔仲可以換隻🐻熊熊公仔帶埋返屋企添

趁放假嚟朋友屋企玩完
去咗城市花園呢間熊仔Cafe

入到嚟環境好舒適.仲劃分唔同主題嘅角落
全程都有熊Bear Bear陪住一齊食
甜品 同 飲品 都係熊仔造型

除咗賣相夠Cute
即叫即製,味道有水準

✨黑松露北海道帶子意粉
又厚又軟彈嘅北海道帶子
加入忌廉汁嘅意粉好Creamy
啖啖都充滿著黑松露嘅味道

✨All day breakfast
份量充足 乜都有啲
特別鍾意滑溜溜嘅炒蛋,口感幼滑
仲有牛仔腸超好味,好Juicy

✨初戀
凍冰冰嘅熊仔冰好吸睛
加入士多啤梨 同 牛奶
味道唔會太甜,仲好香奶味

✨士多啤梨窩夫配睡眠熊芝士蛋糕
窩夫上面放上訓緊覺嘅熊仔Cheese Cake
你話點捨得切開嚟食呢
暖笠笠嘅窩夫,加埋忌廉一齊食好正
口感鬆軟.充滿蛋香

午餐
  • 初戀
  • 黑松露北海道帶子意大利粉
2023-07-10 27 浏览
北角城市花園打卡小熊cafe 嘩喺住宅位置竟然有呢間好fancy ge 熊仔主題cafe-cakebearbear,佢地係蛋糕網店變身成實體店cafe裝修好可愛,牆上掛滿花籃、乾花同小熊公仔,部分座位還有大大小小的熊仔陪伴,讓人有種進入夢幻世界的感覺。📍日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯豬扒炸得外脆內嫩,搭配濃郁的咖喱汁和滑溜溜的溫泉蛋,非常下飯。咖喱汁不會太辣,小朋友都啱食📍香草燒汁羊架配薯菜羊架呈粉嫩肉心,入口紮實中帶點軟腍,肉味香濃且富肉汁,油花豐富,散發出陣陣脂香。羊架上還淋了一層香草燒汁,增加了層次感~📍套餐+45元特飲(初戀) 這杯飲品係我黎既原因~ 用士多啤梨、牛奶和熊仔冰混合而成的,粉紅色非常少女心!📍熊仔冷泡茶(白桃烏龍) (套餐$15) 這杯飲品很適合夏天飲用~白桃味清香甘甜,最吸引的是個樽!📍睡眠熊芝士慕絲蛋糕 必試招牌甜品,睡覺小熊造型相當可愛。小熊是用芝士慕絲做的,口感creamy,鹹香風味十分濃郁,每一口都非常邪惡。
北角城市花園打卡小熊cafe

📍日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯

📍香草燒汁羊架配薯菜

📍套餐+45元特飲(初戀)

📍熊仔冷泡茶(白桃烏龍) (套餐$15)
這杯飲品很適合夏天飲用~白桃味清香甘甜,最吸引的是個樽!

📍睡眠熊芝士慕絲蛋糕