2023-08-21 25 浏览
北角城花園個邊有間熊仔為主題餐廳,常適合女仔,小骨友來既地方。消費滿300蚊可以有個印仔,儲滿5個印仔可以免費換隻大bear bear, 好靚靚呢!周圍都有bear bear擺設,好舒壓!日式咖哩吉列豬扒滑蛋飯,吉烈豬扒整到金黃香脆,肉質的嫩滑和多汁。吉列豬扒搭配香氣四溢的日式咖哩,充滿濃郁惹味唔會太辣。滑蛋則增添了柔軟的口感,與咖哩豬扒完美融合。蒲燒原條鰻魚炒飯,鰻魚經過蒲燒的處理,肉質鮮嫩多汁,香氣夠濃厚。大大條夠份量,炒飯底有翠玉瓜一起烹調,充滿豐富的口感和味道。越食越想食。黑松露牛油雜菌將黑松露的獨特風味與牛油和雜菌結合在一起。雜菌的豐富口感和黑松露的濃郁香氣相互融合,為整道菜帶來豐富的層次感。金沙單骨雞翼外層炸至金黃酥脆,充滿香氣。雞肉則保持了嫩滑多汁的口感。咸蛋黃的鹹香味與雞肉完美融合。

2023-08-19 47 浏览
/𝑪𝒂𝒌𝒆 𝒃𝒆𝒂𝒓 𝒃𝒆𝒂𝒓🇭🇰/#sa北角篇 #sacafe篇 #sa少女心系列➖➖➖<熊仔主題cafe🐻‍❄️🐻> ➖➖➖早幾個月前都見有人介紹過呢間熊主題嘅cafe 特別俾佢嘅熊仔造型飲品同甜品吸引左☺️店舖近城市花園 係住宅區入面嘅 唔算好多人 但都會有人專程來打卡😆lunch 價錢都唔貴! 可以+$16要咖啡/茶或半價升級特飲➖➖➖1️⃣日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $108 日式咖喱本身都唔太辣嘅 所以大部分人都應該會接受到~ 用啲咖喱撈飯食係岩岩好🥰豬扒酥脆唔會太韌係食到最後有啲乾 另外都幾鍾意個旋風蛋🍳夠滑有蛋香 ➖➖➖2️⃣All day breakfast $108 係幾豐富足料嘅all day ! 有窩夫有薯餅✨其他配料例如有番茄、炒蛋、雜菌、腸仔同煙肉等有埋沙律🥗所以都唔太膩☺️☺️➖➖➖3️⃣睡眠熊(芝士慕絲蛋糕) $58🌟呢個造型真係好可愛☺️都好逼真! 另外有一款白色熊造型就係奶凍🐻‍❄️Mousse cake 質感軟滑 芝士帶咸香 不過如果食完主食再食會有少少飽🤣➖➖➖4️⃣士多啤梨熊仔芭菲 $65 其實睇番覺得飲品嘅賣相係吸引d 啦都有啲後悔無叫到但呢個都幾可愛啊✨
/𝑪𝒂𝒌𝒆 𝒃𝒆𝒂𝒓 𝒃𝒆𝒂𝒓🇭🇰/
#sa北角篇 #sacafe篇 #sa少女心系列
<熊仔主題cafe🐻‍❄️🐻>
早幾個月前都見有人介紹過呢間熊主題嘅cafe
特別俾佢嘅熊仔造型飲品同甜品吸引左☺️
店舖近城市花園 係住宅區入面嘅 唔算好多人
但都會有人專程來打卡😆lunch 價錢都唔貴!
可以+$16要咖啡/茶或半價升級特飲

1️⃣日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $108
日式咖喱本身都唔太辣嘅
所以大部分人都應該會接受到~
用啲咖喱撈飯食係岩岩好🥰
豬扒酥脆唔會太韌係食到最後有啲乾
另外都幾鍾意個旋風蛋🍳夠滑有蛋香
日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯

2️⃣All day breakfast $108
係幾豐富足料嘅all day ! 有窩夫有薯餅✨
其他配料例如有番茄、炒蛋、雜菌、
腸仔同煙肉等有埋沙律🥗所以都唔太膩☺️☺️
All day breakfast

3️⃣睡眠熊(芝士慕絲蛋糕) $58🌟
呢個造型真係好可愛☺️都好逼真!
另外有一款白色熊造型就係奶凍🐻‍❄️
Mousse cake 質感軟滑 芝士帶咸香
不過如果食完主食再食會有少少飽🤣
睡眠熊

4️⃣士多啤梨熊仔芭菲 $65
其實睇番覺得飲品嘅賣相係吸引d 啦
都有啲後悔無叫到
但呢個都幾可愛啊✨打卡都靚
有百力支、雲尼拿雪糕配士多啤梨醬、棉花糖
底部仲有啲士多啤梨同埋榖物脆脆~球😛
不過啲糖有少少韌
士多啤梨熊仔芭菲

5️⃣Mokaccino +$16 🌟
跟lunch set 都幾抵 甜度岩岩好
朱古力、咖啡同奶味幾平衡🫶🏻
Mokaccino

6️⃣Rose Latte +$16
凍熱同價~雖然賣相唔算話好吸引
但咖啡都唔會太重奶😙都飲到玫瑰味!
本身就係玫瑰鮮奶 可以揀加唔加咖啡
日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯
All day breakfast
睡眠熊
Mokaccino
2023-08-19 8 浏览
位於北角城市花園有一家超夢幻的粉色系餐廳熊啤啤主題每一個角落都有打卡位置浪漫少女風的粉紅色牆身主題房間波希米亞田園風的corner位櫻花星空浪漫藤椅到處都是可愛的小熊🧸把每一個客人都帶到天真爛漫的兒童世界餐廳以輕西餐為主燒牛舌溫泉蛋飯-份量大滿足香草燒汁羊架配薯菜-擺盤精美,薯蓉滑身千語星辰-以蝶豆花製成的熊仔冰配上酸甜的橙汁和菠蘿汁初戀-甜蜜的草莓牛奶這邊還可以訂購超可愛熊啤啤生日蛋糕🧸❤️
位於北角城市花園

到處都是可愛的小熊🧸
把每一個客人都帶到天真爛漫的兒童世界

餐廳以輕西餐為主

燒牛舌溫泉蛋飯-份量大滿足

香草燒汁羊架配薯菜-擺盤精美,薯蓉滑身

千語星辰-以蝶豆花製成的熊仔冰配上酸甜的橙汁和菠蘿汁
初戀-甜蜜的草莓牛奶

這邊還可以訂購超可愛熊啤啤生日蛋糕🧸❤️
2023-08-16 28 浏览
啤啤熊主題Cafe— 粉系裝潢充滿少女心、好夢幻,全店以小熊作主題啱晒小朋友打卡~士多啤梨醬窩夫配睡眠熊芝士蛋糕造型可愛、裡面係mousse、芝士味濃郁且唔太甜。黑松露帶子意大利粉 — 忌廉汁意粉奶滑creamy, 配上大大粒帶子和雜菌、好香黑松露味。All day breakfast 份量十足、有薯餅、煙肉、德國腸、仲有新鮮即製迷你窩夫同滑溜炒蛋。千語星晨以蝶豆花熊仔冰配上橙汁和菠蘿汁、賣相夠cute清爽怡人主食甜品有主準之外、值得一讚是店員親切有禮、主動提供幼兒餐具及幫忙清洗、好貼心!

2023-08-13 23 浏览
上網見到佢的熊仔蛋糕好吸引,所以路經北角時就去試一試。Cafe裝修好靚,都係粉紅色,睇落好夢幻💖伯爵茶慕絲熊仔蛋糕(白色) $60熊仔造型非常精緻,訓著的熊仔真係好得意🥰慕絲蛋糕口感非常綿密細緻,伯爵茶味非常濃郁,食落又唔會好甜,甜度岩岩好。士多啤梨熊仔芭菲 $65芭菲造型一樣咁靚,一上枱就上下左右咁喪影相🤣成杯粉紅色真係好吸引,少女心爆發😍士多啤梨雪糕好濃味,配埋士多啤梨醬簡直甜到入心🤤粉紅色熊仔造型冰好得意😆中層係cream,底層有香脆的粟米片同士多啤梨果肉,一齊食口感又脆又軟又香甜😌唯一可惜兩條餅乾條都淋左,唔夠脆🥺Cakebearbear (北角)北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

伯爵茶慕絲熊仔蛋糕(白色) $60

士多啤梨熊仔芭菲 $65
唯一可惜兩條餅乾條都淋左,唔夠脆🥺

Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
前排上網睇到好多人去咗北角新開嘅一間熊仔主題餐廳打卡🧸🧸🧸,我當然都唔輸蝕,搵咗我嘅好閨蜜陪我嚟打卡啦。 餐廳門口已經有個bear bear 打卡位,好kawaii 😍餐廳以粉藍同粉紅色為主,每個角落亦都有唔同嘅場景,又有好多bear bear 熊公仔🧸🧸🧸,加上雲朵吊燈☁️,花花裝飾配鳥籠座位,充滿少女味💖。 我哋每人揀咗個set dinner,一個日式咖喱豬扒滑蛋飯,另一個係海膽醬北海道帆立貝意粉。跟餐有咖啡或茶。 日式咖喱豬扒滑蛋飯:旋風滑蛋夠creamy,豬扒外脆內juicy,咖喱汁惹味,送飯一流。 海膽醬北海道帆立貝意粉:海膽汁味道香濃鮮甜,而每一條意粉都沾滿海膽醬汁,好惹味!帆立貝鮮甜彈牙,意粉上面仲有紫菜同鰹魚片,有多重口感。 加$45可以升級至特色飲品,啲特色飲品都好靚,揀咗杯千語星晨,包含左橙汁同菠蘿汁🍍,配埋個碟豆花嘅熊仔冰,顏色夢幻🌈,啱晒影相打卡😍。 另外加咗個小食金莎單骨雞翼,方便易吮,沾滿起沙蛋黃碎,甘香惹味,極之邪惡!😈 再飽都一定要留肚叫甜品,因為太可愛啦,我哋揀咗個芝士慕絲蛋糕,芝士味相當濃郁,最重要係佢個立體睡眠熊造型,真係可愛到暈,望住都唔捨得食。如

再飽都一定要留肚叫甜品,因為太可愛啦,我哋揀咗個芝士慕絲蛋糕,芝士味相當濃郁,最重要係佢個立體睡眠熊造型,真係可愛到暈,望住都唔捨得食。如果生日月份仲有免費畫碟服務,同朋友嚟慶祝生日就啱晒。
2023-08-01
2023-08-11 22 浏览
呢間以粉色為主題,散發著少女浪漫氛圍的咖啡廳🌸餐廳內處處都充滿了可愛嘅Bear Bear熊公仔,增添左用餐嘅樂趣🍛燒牛舌溫泉蛋丼飯牛舌燒到恰到好處,肉質鮮嫩有彈性,一啲都唔韌🍝海膽醬北海道帆立貝意粉海膽醬比較稠身,足以每一啖都食到濃厚嘅味道,雖然無新鮮海膽咁甘甜細膩,但仍然食到海膽嘅鮮味最後,當然唔可以錯過甜品「泡泡浴缸熊」呢款甜品嘅presentation非常特別❤️熊仔浸浴真係非打卡不可其實係北海道3.6牛乳奶凍,當中加左寒天,增加左QQ嘅口感牛乳冰做成小熊形狀,非常得意‼️
呢間以粉色為主題,散發著少女浪漫氛圍的咖啡廳🌸

餐廳內處處都充滿了可愛嘅Bear Bear熊公仔,
增添左用餐嘅樂趣

🍛燒牛舌溫泉蛋丼飯
牛舌燒到恰到好處,肉質鮮嫩有彈性,一啲都唔韌

🍝海膽醬北海道帆立貝意粉
海膽醬比較稠身,足以每一啖都食到濃厚嘅味道,
雖然無新鮮海膽咁甘甜細膩,
但仍然食到海膽嘅鮮味

最後,當然唔可以錯過甜品「泡泡浴缸熊」

呢款甜品嘅presentation非常特別❤️
熊仔浸浴真係非打卡不可

其實係北海道3.6牛乳奶凍,當中加左寒天,增加左QQ嘅口感

牛乳冰做成小熊形狀,非常得意‼️
2023-08-10
  • 泡泡浴缸熊
2023-08-10 9 浏览
其實由細到大我都超鍾意熊啤啤❤️ 所以知道北角呢間Cafe用熊啤啤來做主題🐻 就即刻要衝去打卡😎一入去餐廳用粉紅色做主調😍 天花仲做咗啲雲雲造型嘅燈☁️ 少女心即刻爆發出來😆 我哋好好彩被安排坐鳥籠打卡位❤️ 好靚呀🥰 店長仲要勁Nice👍🏻 主動幫忙打卡影相😎餐廳好好星期六都有lunch set👍🏻 我哋就叫咗兩個lunch set🥰 黑松露北海道帶子意大利粉 ($92)意粉有黑松露香👍🏻 入面仲加左d 菇同埋洋蔥🧅 帶子係刺身級🥰 日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯🐷($108)Cafe好有心思👍🏻 將個滑蛋整到成隊花咁🌸 豬扒都算厚身🥰 外邊炸得好脆😍 個飯係用珍珠米🍚 咖喱味唔算好辣,係我鍾意嘅味道,d 飯嘅份量超多☺️茉莉花茶 🍵跟餐唔需要額外加錢🥰初戀❤️(跟餐半價+$34)士多啤梨奶顏色好少女🥰 上面仲有隻超得意嘅熊仔🐻‍❄️ 士多啤梨味濃郁❤️ 但又唔會好甜👍🏻士多啤梨醬窩夫🧇配睡眠熊仔🐻($128)瞓低嘅熊仔造型同樣超可愛❤️ 芝士味好重👍🏻 窩夫軟熟有蛋香🥚 加埋士多啤梨醬🍓同埋棉花糖🥰

黑松露北海道帶子意大利粉 ($92)

日式咖喱吉列豬扒滑蛋飯🐷($108)

茉莉花茶 🍵
跟餐唔需要額外加錢🥰

初戀❤️(跟餐半價+$34)

士多啤梨醬窩夫🧇配睡眠熊仔🐻($128)
午餐
  • 初戀
2023-08-09 224 浏览
位於炮台山嘅熊仔主題cafe-Cakebearbear🐻被好多熊熊包圍住🥰夢幻粉色風格,有好多打卡位📸Cakebearbear本身係一間售賣巨型3D小熊芝士蛋糕嘅網店,而家仲開埋實體店添😍食物種類選擇多,好似有意粉、烏冬、滑蛋飯、飯、牛扒、鰻魚、羊架、窩夫、蛋糕、芭菲等等🤩🍝明太子忌廉大蜆意大利粉大大粒鮮甜嘅沙白,配上明太子意粉,明太子味道濃郁creamy😛每條意粉都沾滿明太子🤩意粉口感彈牙,上面仲有蟹籽添😍🐔金沙單骨雞翼鹹蛋黃雞翼充滿鹹香味😛每一啖鹹蛋黃味🥚都係多層炸到脆卜卜,外脆內軟,雞肉嫩滑juicy💦而且單骨食嘅時候非常方便😝🥔香脆薯角配黑松露醬香脆可口嘅薯角🥔好味到停唔到口😛點埋黑松露醬一齊食更滋味😛🍄黑松露牛油雜菌雜菌分別有金菇、姬菇、香菇🍄非常入味,好香牛油同黑松露味🤩🐻睡眠熊好可愛訓緊教嘅熊仔🐻望到都覺得好治癒☺️有啡色熊仔🐻同白色熊仔🐻‍❄️分別係芝士Mousse蛋糕同伯爵茶Mousse🤩我試咗啡色熊仔,芝士味濃郁🧀️口感香滑😛🐻‍❄️熊仔冷泡茶用咗熊仔造型嘅樽裝住冷泡茶🐻好得意😍冷泡茶係白桃烏龍味🍑每啖茶味都散發陣陣白桃味,清涼解渴🧊夏天飲啱晒☀️樽仔仲可以拎走做水樽添😛

🍝明太子忌廉大蜆意大利粉

🐔金沙單骨雞翼

🥔香脆薯角配黑松露醬
香脆可口嘅薯角🥔好味到停唔到口😛點埋黑松露醬一齊食更滋味😛

🍄黑松露牛油雜菌
雜菌分別有金菇、姬菇、香菇🍄非常入味,好香牛油同黑松露味🤩

🐻睡眠熊

🐻‍❄️熊仔冷泡茶

2023-08-08 155 浏览
平時比較少行入嚟,原來有間Bear Bear主題嘅餐廳,店主用心經營,盡力照顧客人所需,態度親切。呢度每個角落都係打咭位,放咗熊公仔,可以請佢坐埋一齊陪食,特別鍾意佢哋嘅白雲燈~ 當日有兩丶三枱客帶埋小朋友嚟,見到佢哋成餐飯都食得好開心有一個獨立間格,預設六人座,如想留枱,可以預先打電話book吉列廣島蠔配他他醬 $88注意!係即炸,超熱,忍一陣先好食,他他醬入面除咗酸青瓜粒,仲加咗碎蛋粒,增加口感黑松露北海道帶子意粉 $92帶子生熟程度啱啱好,意粉亦有咬口,每條都索滿忌廉汁朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍 $140窩夫厚實,入面加咗麻糬粒,份量足夠二人share,今日個熊仔奶凍係我鍾意嘅伯爵茶味,唔好睇佢個色咁奶白,實情個伯爵茶味夠香,軟熟質感Hazelnut Latte 跟餐+$16Cappuccino $38滿$300有一個印仔,儲夠印仔就換到熊公仔臨走先留意到原來呢度有室外位置,方便帶埋狗狗嚟開餐

吉列廣島蠔配他他醬
吉列廣島蠔配他他醬
吉列廣島蠔配他他醬 $88

黑松露北海道帶子意粉
黑松露北海道帶子意粉 $92
帶子生熟程度啱啱好,意粉亦有咬口,每條都索滿忌廉汁

朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍
朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍
朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍 $140

Hazelnut Latte 跟餐+$16
Cappuccino $38

滿$300有一個印仔,儲夠印仔就換到熊公仔

臨走先留意到原來呢度有室外位置,方便帶埋狗狗嚟開餐
午餐
♡ 人氣熊仔主題西餐廳|Cake Bear Bear ♡-最近,見到好多朋友仔去北角~就係因為呢一間熊仔🐻餐廳,🫶少女心爆棚嘅我哋梗係要去朝聖啦🤩一去到就比店內嘅裝修所吸引,店舖以可愛嘅熊啤啤及粉紅色系作為主題而且餐廳環境闊落、舒適。-♡ 明太子忌廉大蜆意大利粉 ♡ $112 用大蜆圍住喺意粉外圍 營造成好似一朵花🌸 嘅感覺意粉面頭佈滿大量明太子太子,味道好濃郁,加埋忌廉嘅滑溜口感,真係好Creamy🤤大蜆仲好新鮮,每一口都有啲嚼勁。意大利粉都煮得剛剛好,彈牙又唔會太軟,真係好好味!-♡ 香辣蕃茄阿根廷蝦意粉 ♡ $108蝦仁新鮮彈牙,配上香辣嘅蕃茄醬,味道鮮美又帶點辣度,好開胃!意粉同蕃茄醬都相互融合,食落好過癮!-♡ 朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍🐻♡ $140 窩夫金黃香脆,仲配埋一粒粒彈口嘅麻糬,增加口感。伏喺窩夫上面熊仔好可愛,真係唔係好捨得食咗佢😝食落甜甜軟軟,令人感到幸福同滿足。-♡ Earl Grey Tea ♡ 跟餐附送✨茶味濃郁又香醇。-♡ Jasmine Tea ♡ 跟餐附送✨食西餐一定要飲番杯Jasmine🫶-❥#⇢店鋪資料:Cakebearb
♡ 人氣熊仔主題西餐廳|Cake Bear Bear ♡

最近,見到好多朋友仔去北角~
就係因為呢一間熊仔🐻餐廳,

🫶少女心爆棚嘅我哋梗係要去朝聖啦🤩

一去到就比店內嘅裝修所吸引,
店舖以可愛嘅熊啤啤及粉紅色系作為主題

而且餐廳環境闊落、舒適。

♡ 明太子忌廉大蜆意大利粉 ♡ $112

用大蜆圍住喺意粉外圍
營造成好似一朵花🌸 嘅感覺
意粉面頭佈滿大量明太子太子,
味道好濃郁,加埋忌廉嘅滑溜口感,
真係好Creamy🤤
大蜆仲好新鮮,每一口都有啲嚼勁。
意大利粉都煮得剛剛好,
彈牙又唔會太軟,真係好好味!
♡ 香辣蕃茄阿根廷蝦意粉 ♡ $108

♡ 朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊奶凍🐻♡ $140

窩夫金黃香脆,
仲配埋一粒粒彈口嘅麻糬,增加口感。
伏喺窩夫上面熊仔好可愛,
真係唔係好捨得食咗佢😝
食落甜甜軟軟,令人感到幸福同滿足。

♡ Earl Grey Tea ♡ 跟餐附送✨

茶味濃郁又香醇。
♡ Jasmine Tea ♡ 跟餐附送✨
食西餐一定要飲番杯Jasmine🫶

⇢店鋪資料:
Cakebearbear (北角)
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X北角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

呢間cafe係由網店轉做實體店 相當有實力🙌🏻以粉色為主調 四周擺滿乾花同小熊公仔🩷主打多款熊仔造型甜品同特飲 環境到野食都超夢幻可愛☺️.📌朱古力麻糬窩夫配伯爵茶慕絲蛋糕 $140嚟到當然唔少得招牌打卡甜品😍窩夫有驚喜 即叫即整熱辣辣 外脆內軟熟 加埋煙韌軟糯麻糬 口感一流🧇朱古力味唔算好濃 但都有淡淡甘苦香甜味🍫伯爵茶慕絲蛋糕係睡眠熊仔‍ 賣相好精緻 連啲毛茸茸嘅感覺都做埋🐻‍❄️茶味好清香 口感軟滑creamy 配窩夫食唔錯☕伴碟仲有焦糖爆谷, 麻糬粒粒同朱古力醬🍿️整體甜度唔高 飯後食都絕對冇問題👍🏻.📌芝士慕絲蛋糕 $58另一款啡色睡眠熊仔用左忌廉芝士加牛奶整成🐻芝士味濃郁 酸酸甜甜 加上係mousse 口感軟綿creamy 食落輕盈啲 冇芝士蛋糕咁膩🧀️.📌溫泉蛋明太子松葉蟹肉伴冷稻庭烏冬 $92用左稻庭烏冬 果然高質啲 滑捋捋又彈牙有咬口🤍醬汁偏淡味稀身 相對冇咁溜 但就唔夠creamy掛汁 撈埋溫泉蛋就正啲🍳松葉蟹肉唔算多 不過配搭粒粒蟹籽同明太子醬 食落都有鮮味🐟🦀整體味道唔算好濃 加上係凍食 好清爽 個人幾鍾意 啱晒夏天食☀️.📌黑松露牛油炒雜菌 $45除左串燒店 好少見雜菌

📌朱古力麻糬窩夫配伯爵茶慕絲蛋糕 $140
嚟到當然唔少得招牌打卡甜品😍

📌芝士慕絲蛋糕 $58
另一款啡色睡眠熊仔用左忌廉芝士加牛奶整成🐻

📌溫泉蛋明太子松葉蟹肉伴冷稻庭烏冬 $92
用左稻庭烏冬 果然高質啲 滑捋捋又彈牙有咬口🤍

📌黑松露牛油炒雜菌 $45
除左串燒店 好少見雜菌會有金菇 加埋冬菇片同鴻喜菇 口感滑嫩又豐富🍄菇菌香濃郁 但松露同牛油味就較淡 不過感覺會健康啲😆
黑松露牛油炒雜菌

📌是日冷泡茶 +$15
Lunch set加配 用熊仔膠樽裝住 好可愛☺️今日係白桃烏龍茶 用茶包沖泡而成 但可能浸得未夠 味道唔太出🍑🍵
是日冷泡茶
黑松露牛油炒雜菌
是日冷泡茶
1K
原來北角附近開左熊仔主題café,入面好似童話世界咁,每個位都有一隻熊公仔,感覺好開心!❣️相比起其他café,呢到價錢比較合理,service都好好。星期六日去都比較多人,記得book位❣️個人最推薦麻糬窩夫配睡眠熊仔,睡眠熊仔最能表達weekend正確態度,而窩夫内真係有粒粒麻糬,好滿足!🐻朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊仔奶凍 $140-熊子趴係到造型超級可愛,係奶香味好重嘅熊仔奶凍-下面窩夫先係重點!除左撒滿粒粒麻糬外,拉開都係夾心麻糬!窩夫外層好脆配埋煙韌麻糬,好有層次感Lunch set價錢around $100,本身可以配伯爵茶之類,又可以半價配特色可愛熊仔飲品。✨溫泉蛋明太子蟹肉冷烏冬 $92-冷烏冬彈口之餘好掛汁,撈上明太子、蛋黃、蟹子、紫菜等,配搭唔錯!🐷咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $108-吉列豬夠脆口,蛋薄薄一層撈上咖哩配飯食🍹花見 -有玫瑰花冰好吸睛,配上原粒荔枝同soda,夠refreshing已經好想再去食麻糬窩夫!

🐻朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊仔奶凍 $140
朱古力麻糬窩夫配北海道3.6睡眠熊仔奶凍

-熊子趴係到造型超級可愛,係奶香味好重嘅熊仔奶凍

✨溫泉蛋明太子蟹肉冷烏冬 $92

🐷咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $108
咖喱吉列豬扒滑蛋飯

-吉列豬夠脆口,蛋薄薄一層撈上咖哩配飯食

🍹花見

已經好想再去食麻糬窩夫!
咖喱吉列豬扒滑蛋飯
2023-08-04 13 浏览
🐻上網見到呢間咁可愛嘅熊仔餐廳🍴已經bookmark左作好耐🥰今日終於🈶️機會過嚟試吓嚕😍真係好happy呀🥳🐻‍❄️去到餐廳門口已經比佢門口個幅牆有個好立體嘅熊仔做裝飾👍果然係bear bear主題嘅餐廳喔💯📷餐廳入面每個角落都係打卡位😍部份座位仲放咗好可愛嘅熊仔公仔添🧸今次黎我已經鎖定目標🎯「熊仔飲品」🐻‍❄️同「睡眠熊3奶凍」🐻係我必定要order嘅食物🥳今次用膳嘅時間我哋都充滿住歡樂嘅氣氛🧸令人放鬆心情❤️好開心呢💯🐻睡眠熊3.6奶凍:唔似睇🉐️仲要起級好食😋熊仔奶凍口味我地揀咗Earl Grey 口味💯味道好香茶味而且質地口感仲係滑嘟嘟😍佢嘅造型真係可愛到爆燈呀💡影咗好多張相先至捨得食喔🥳🥰初戀🍹跟餐可以半價 $34:呢杯叫初戀嘅靚靚熊仔飲品🐻見到已經心心眼😍成杯都係濃郁嘅士多啤梨嘅香味🍓上面個隻冰冰熊仔得意又精緻📷係女仔見到都會勁開心呢🥳🐂美國肩胛牛小排配薯菜$148 : 剩係睇佢個賣相已經不得之了喇📷睇佢擺盤嘅認真度就已經知佢地好有心機去煮呢個菜式💯牛小排熟度到先得啱啱👍肉質軟嫰又多汁🔥正呀🥳🍝黑松露帶子意粉 $92 : 呢個意粉味道清新🌿而且黑松露香味好香又濃郁🍄配埋帶子入去簡直

🍝黑松露帶子意粉 $92 : 呢個意粉味道清新🌿而且黑松露香味好香又濃郁🍄配埋帶子入去簡直係絕配呀👍

☕️榛子咖啡 跟餐加$16 : 味道香濃而口感又夠厚身👍唔錯🥳

2023-08-04 133 浏览
久聞呢間小店嘅熊仔蛋糕好趣緻,心起心肝專過嚟北角探索下瞓覺熊個真身得唔得All Day Breakfast Set F全日早餐 Set F > 個賣相同食物顏色都好sharp。炒蛋真係幾香滑、waffle做得幾香脆、煙肉厚切兩大塊肉味濃、菇菇份量幾多炒得亦香、腸仔薯餅夠晒香口、蕃茄多汁蔬菜都新鮮,整體味道唔錯Bear Cold Brew Tea 熊仔冷泡茶 跟餐加+$15> 每日嘅茶味唔同,呢款白桃茶清清哋無乜甜味,飲完個熊仔樽可以拎走、開心!Sleepy Bear Cheese Mousse Cake睡眠熊芝士蛋糕 > 期待已久嘅瞓覺熊造型真係得意、有個圓碌碌pat pat!芝士味好濃郁,食到一半有啲漏、甜味適中Basque Burnt Cheesecake 巴斯克芝士蛋糕> 質地紮實唔算流心、芝味香濃,甜度接受到Thousand Stars千語星晨> 夢幻紫色飲品,有蝶豆花有熊仔冰冰最啱打卡,味道亦唔過甜

All Day Breakfast Set F
全日早餐 Set F

Bear Cold Brew Tea
熊仔冷泡茶 跟餐加+$15

睡眠熊芝士蛋糕

Basque Burnt Cheesecake
巴斯克芝士蛋糕

> 質地紮實唔算流心、芝味香濃,甜度接受到

Thousand Stars
千語星晨

> 夢幻紫色飲品,有蝶豆花有熊仔冰冰最啱打卡,味道亦唔過甜

睡眠熊芝士蛋糕
全日早餐