2018-11-24 52 浏览
放工與男朋友在銅鑼灣覓食,今次想到一些樓上Cafe,在openrice 找到了這間有户外空間的Cafe,被吸引著離地鐵站大概有5分鐘路程,在一蘭附近大概7點到達餐廳,但由於沒有預先book枱的關係,户外的位置當日已book滿,唯有下次醒少少book定先室肉的位置也十分漂亮裝修擺設與平時的樓上cafe不一樣,十分優雅和有格調雲石的枱和盆栽為餐廳生息不少首先上菜的是芝士薯條薯條是即炸,拿上手還是非常熱和脆旁邊附有一碟非常濃味的芝士醬,熱辣辣的薯條沾著芝士醬簡直是無得輸!Cookie Tofu Smoothie 也是這裏必點的飲品豆味非常濃,配合oreo的香甜,十分好喝另外,這杯smoothie 不像其他餐廳的過凍,冰粒打得幼細,給十分!個人十分喜歡risotto,這個risotto 像質感剛好,配合黑醋,酸酸甜甜,十分滿意男友點了這個意粉,煙三文魚的份量多,意粉煮得煙靭

離地鐵站大概有5分鐘路程,在一蘭附近

室肉的位置也十分漂亮
裝修擺設與平時的樓上cafe不一樣,十分優雅和有格調
雲石的枱和盆栽為餐廳生息不少

Cheese  Fries
首先上菜的是芝士薯條
薯條是即炸,拿上手還是非常熱和脆

Oreo  Tofu  Smoothie
豆味非常濃,配合oreo的香甜,十分好喝

Chicken  Risotto

Smoke  Salmon  Linguine
男友點了這個意粉,煙三文魚的份量多,意粉煮得煙靭

Cheese  Fries
Oreo  Tofu  Smoothie
Chicken  Risotto
Smoke  Salmon  Linguine
2018-11-24 274 浏览
上網留意到有間環境唔錯嘅樓上Cafe,Cafe Zense。bookmark左一段昤間,但成日都唔記得左。最近又見到有人介紹,終於的起心肝決定一試!!當日8:00去到都見到幾多人,分為室內室外2個area。室外如果朝早會有陽光,感覺會好適合星期6、日嚟歎下食下brunch。愈夜人愈多,成晚最終full house,估唔到樓上cafe都好好生意。當日2個人叫左3款食物share。Fish & Chips with lemongrass Tartar Sauce ($118)炸魚薯條配香茅他他醬炸魚肉的口感不算滑,不過特別在於魚肉預先用香草🌿醃製,所以食落香草味濃郁,炸皮脆而不膩,旁邊薯條🍟份量頗多,廚師剛剛從廚房炸好後就被店員送上餐桌,還是熱氣騰騰的呢♨️!Spaghetti with Sea Urchin & Onsen Tamago ($148)海膽溫泉蛋意大利麵意粉烹煮的時間剛好,是草根姐妹👭喜歡的煙韌口感👍🏻。加上蛋汁後令意粉醬汁更creamy,但海膽份量較少😭,切成粒狀拌入意粉中,所以海膽味道並不突出,感覺單調了點,實在有點可惜👉🏻👈🏻。Linguine with Crab &

海膽溫泉蛋意大利麵

海膽溫泉蛋意大利麵

Linguine with Crab & Mushroom in Pommery Cream Sauce ($118)
芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵

草根姐妹還是第一次吃到這麼多芥末籽😳,這種食材有種獨特的味道,但草根覺得可能是芥末籽味過於霸道,把原來蟹肉的鮮甜味都遮蓋了🦀。扁麵麵質煙韌🍝,加上爽口的蘑菇,整體來說這個意大利麵還算不錯👌🏻。
芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵

食物唔係話好驚喜,不過環境就真係好唔錯,想搵個地方同朋友傾下偈都係個唔錯嘅選擇。
  • 海膽溫泉蛋意大利麵
2018-11-23 39 浏览
難得又約下人過黎銅鑼灣,梗係搵下地方食下野 ~~ 見呢間評語不錯試一試 !!! 上到黎個環境好好呀 ~~ 小店,仲有出面個大露台位 ~~ 我地就坐左角位,可能個個 BOOK 位都要出面 ~~ 哈哈 !! 環境好舒服,好適合吹水 ~~我地叫左 黑松露野菌忌廉意大利面,個醬好正呀 !!! 勁香黑松露味 ~~ 入面仲要入多菇類 !! 每一啖都有菇入口 ~~ 份量唔會好細 !! 適合二個人 SHARE ~~ 呵 !!再黎就係 白酒蒔蘿忌廉藍青口 ~~ 入口酒味好勁 !! 對於我酒量淺既我 ... 我地都清哂 !! 好味呀 ~~ 有忌廉初時以為會好漏下 !! 但又唔係喎 !! 份量都唔少 ~~ 我同朋友異口同聲話 ... 食極都有呀 !! 哈哈 ~~香草蜜糖雞翼,炸得好香口呀 !! 脆皮架 ~~ 配埋蜜糖正到呢 ~~ 入面仲好 JUICE 添 !!朋友叫左 洛神花茶 而我叫左 青檸香茅梳打,呢排好鍾意呢個味道 ~~ 見到 MENU 有好開心 !!

朋友叫左 洛神花茶

2018-11-15
2018-11-20 43 浏览
下班後聚會寧靜之選🎀位於閙市中的一角 自帶露天天台✨佈置得別出心裁🧚🏻‍♀️ 座位都放置了抱枕🐈感覺就像在家一樣溫馨🏡食物方面也是有記憶點的美味🌠必試 蜜糖芥辣雞柳串🐓 $68🍯醬汁調得剛剛好 配上孜然粉 真的很好吃🌿雞肉很軟腍🐔 很多肉汁 烤得外脆內軟🤤招牌芝士薯條🍟 $58🔥聽說很高人氣 結果不失眾望🤩🥔薯條切得較厚 口感很夠🍴配上濃郁的起司醬也是絶了🧀 超邪惡的雜莓乳酪沙冰🍓 $52 vs 蜜桃乳酪沙冰 🍑 $48這兩杯不過不失🥂 前者比較好喝後者比較淡🥛黑松露野菌意大利麵🍝 $118香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利麵🥓 $118兩款都不錯 適合喜歡吃較彈牙麵質的🍾📍銅鑼灣謝斐道460﹣462號楊耀熾商業大廈4樓
下班後聚會寧靜之選🎀
📍銅鑼灣謝斐道460﹣462號楊耀熾商業大廈4樓
用餐优惠
試食活動
2018-11-20 34 浏览
朋友介紹呢間樓上cafe情調唔錯,食品又好食,今日放工就同朋友來試試。餐廳雖然不大,但設計時尚,分室內外兩部份,我哋怕熱,選擇了室了有冷氣位置。 我們點了海膽溫泉蛋意大利麵同泰式冬陰公藍青口作主菜。海膽溫泉蛋意粉上菜時溫度適中,意粉有彈性,溫泉蛋與醬汁混在一起感覺很柔軟, 最喜歡有淡淡的黑椒味。青口用冬陰公煮,上菜時已聞到好香!湯不太辣,酸酸哋,味道香濃,好開胃,青口算新鮮,份量亦多, 配菜與冬陰公好夾, 有蘑菇, 青紅椒絲,蕃茄仔。我地連湯都飲埋呢!杯曲奇豆腐嘅味道就好似食緊豆腐雪糕咁,不太甜,曲奇味亦不會太濃,兩者調合得剛剛好!甜品我哋叫咗香蕉班㦸配雪糕,賣相相當吸引!香蕉面上面有焦糖,班㦸熱辣辣,並煎到有小小脆,加上雪糕及朱古力一冷一熱十分好味!食完之後個pan仲好熱呢!

2018-11-19 40 浏览
唔係朋友帶我嚟都唔知道呢度有一間樓上cafe 其實離銅鑼灣地鐵站好近 我喺C出口行過嚟一兩分鐘就到最正係佢有室外座位 佈置簡約新穎香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯 帶子煎得幾香 入邊仍然係嫩滑彈牙 墨汁飯煙煙靭靭 不錯的配搭芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵 味道調配得幾好 每啖都食咗蟹肉 陪著輕輕的芥末味 呢個幾好食有啲新鮮感係芝士迷嘅我冇可能唔係呢個招牌芝士薯條 薯條炸得脆係基本 重點係一碗滿滿的芝士 盡情咁點 好滿足得閒同啲朋友過飲番杯 加一點輕食 感覺都幾relax 呢度啲啤酒選擇都幾多 有個朋友唔飲酒 叫咗杯朱古力 好香濃湯好香滑
最正係佢有室外座位 佈置簡約新穎

2018-11-19 51 浏览
銅鑼灣嘅世外桃園襯住Sogo 大減價去銅鑼灣行街, 真係好多人好迫。有同行朋友介紹左呢間Cafe,話環境好Chill 好舒服。晚餐即刻上去試下。位置係C 出門附近,上到發現呢間Cafe分開室外同室內兩Part,我地就揀左坐室外。有植物同微風陪住我地食飯,同人來人往嘅銅鑼灣形成好大對比。忌廉雞肉Risotto係香港食一碟好嘅Risotto 唔容易,果種傳統意大利飯嘅質感好難控制。但呢間Cafe 做得到飯粒軟稔中帶點煙韌,值得一讚!另外忌廉配上少少黑醋汁,個味道好特別,好開胃!冬陰公大蝦意粉呢道都算係Fusion 菜,幾有創意,食落又冇違和感。酸酸辣辣嘅冬陰公醬配意粉,再加啲菇類令呢道菜更有鮮味,好好食水牛城雞翼呢個係美國一道幾出名嘅菜式,雖然我冇去美國食過, 但係佢酸酸甜甜同微辣嘅味道深深吸引到我。6隻雞翼配以正宗Blue Cheese 醬都係幾十蚊,好抵食。呢間Cafe 飲品都好多選擇,特別推薦曲奇豆腐沙冰,啱曬咁chill 嘅環境。
銅鑼灣嘅世外桃園

有植物同微風陪住我地食飯,同人來人往嘅銅鑼灣形成好大對比。

忌廉雞肉Risotto

另外忌廉配上少少黑醋汁,個味道好特別,好開胃!

冬陰公大蝦意粉

水牛城雞翼

2018-11-15
2018-11-14 39 浏览
一向覺得cafe既食物質素麻麻🤔 但係鬧市中既呢間cafe食物很不錯👌🏻 價錢都合理😊 餐廳仲有露天位置可以選擇😍-Apple crumble🍎 ($58)甜品都有幾多選擇🍮 賣相吸引😍 食落有口感又唔會好甜👍🏻 配埋雪糕一凍一熱好正🍦-招牌芝士薯條🍟 ($58)即叫即炸既薯條好香脆🍟 份量好多😊 滿足薯條控🤤-水牛城雞翼🐥 ($68)因為怕很辣所以叫了醬汁另上😅 雞翼炸得乾身🐤 作為前菜小食最適合😋-芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵🍝 ($118)Pasta配埋芥末醬幾夾🤤 幾特別既配搭😛 食落好creamy✌🏻 蟹肉雜菌夠多👌🏻 好惹味🤣
Apple crumble🍎 ($58)
招牌芝士薯條🍟 ($58)
即叫即炸既薯條好香脆🍟 份量好多😊 滿足薯條控🤤
水牛城雞翼🐥 ($68)
芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵🍝 ($118)
2018-11-14 39 浏览
約咗舊同事喺銅鑼灣行街食飯,朋友介紹之後喺C出口附近有一間樓上嘅Cafe zense 我哋見時間尚早所以沒有book枱,我哋坐低不久已經full House,所以下次過嚟的話就必須book一入到去立刻給人一份很寧靜的感覺!有室外和室內,地方很大,枱也不少,每枱放着一束蘭花這裏選擇也算多!啤酒、特飲、意粉小食乜都有先來一杯冰凍啤酒,暢談心事😆另外叫了雞翼,魷魚圈,和芝士薯條🍟芝士很濃,薯條很趣薇辣,送啤酒一流雞翼味道也不錯👍我們尤其喜歡炸魷魚圈,外脆,很彈牙!主菜點了芥茉籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁粉。忌廉香濃蟹肉很多呢,食落creamy ,意粉靱度剛剛好!

這裏選擇也算多!啤酒、特飲、意粉小食乜都有

先來一杯冰凍啤酒,暢談心事😆

另外叫了雞翼,魷魚圈,和芝士薯條🍟

芝士很濃,薯條很趣薇辣,送啤酒一流

雞翼味道也不錯👍

我們尤其喜歡炸魷魚圈,外脆,很彈牙!

主菜點了芥茉籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁粉。
忌廉香濃蟹肉很多呢,食落creamy ,意粉靱度剛剛好!

2018-11-12
Sogo一年一度嘅thankful week又嚟喇,即係話我又要漂洋過海走嚟出血撕殺一輪過後,阿肥腳仔軟喇,要搵一個舒舒服服要有得hea吓嘅地方俾大家食晚飯,最好不過就係喺附近搵間cafe喇~就喺open rice度找尋附近的餐廳,見到呢間Cafe Zense簡約格調好似唔錯,行吓行吓過兩條馬路就到咗嘩,原來喺一蘭拉麵前幾步嘅呢楝商業大廈上面係有嘢食㗎(?!)喺條街度自己都對咗幾秒門牌正確大廈名稱亦都正確至夠膽向前行入嚟...街上甚至大廈外牆完全冇指示牌介紹,連廣告都一樣冇,確實係一個非常隠藏嘅地點~上到四樓,𨋢門徐徐打開,立即發現明亮嘅Zense招牌燈...yeah~我冇嚟錯地方呀職員見我哋兩個人,安排咗我哋就坐一個角落處,呢度本身可以容納三人坐下嘅位子,十分寧靜舒服,驟眼望出去,原來玻璃窗外仲有open area table,一片綠油油嘅地顫令人感受到出面都好寫意,難怪呢間cafe仲有wine list提供俾客人選購,把酒暢談,共度美好嘅時光。阿肥只係好攰而不太肚餓,所以我哋就決定叫兩款小食加一個主菜,唔好浪費食物之餘又可以多點嘗試。巴馬火腿伴蜜瓜($118蚊):冇錯!阿肥又叫pa
巴馬火腿伴蜜瓜
巴馬火腿伴蜜瓜($118蚊):冇錯!阿肥又叫parma ham!不過今次竟然有得伴蜜瓜,真心連我都覺得正呀~餐廳絕不手軟孤寒,足足一整條嘅巴馬火腿圍繞住一件蜜瓜,總共亦有六件之多,令人滿足
唔係度度地方食parma ham都有蜜瓜送㗎,所以阿肥特別開心~雖然佢冇標明話係幾耐月份嘅火腿,但味道仍然純正濃郁,令人回味。
Zense雜錦拼盤
Zense雜錦拼盤($138蚊):拼盤裡面有香草蜜糖雞翼+蜜糖芥辣雞柳串+招牌薯條+紐倫堡腸,除咗條腸我冇食到俾咗阿肥之外,最令我喜出望外嘅就係啲炸薯條非常好食,佢嘅類別就像於以前喺哈迪斯食到嘅無敵炸薯圈嘅味道,條條都香脆無比,就算已經放到涼哂都仍然咁脆,簡直令我停唔到口亦停唔到手。雞翼表面上嘅蜜糖厚厚的,甜甜哋炸到脆卜卜趁熱食亦一流
只係串蜜糖芥辣雞柳就唔太食得到有芥辣味同埋較為乾身,失色咗小小,不過啲薯條已經可以令我忘記佢嘅缺點喇。
卡邦尼溫泉蛋煙肉意大利麵
卡邦尼溫泉蛋煙肉意大利麵($108蚊),卡邦尼一向都係大眾喜愛嘅麵食,所以基本上無論任何級數層次嘅餐廳,都會做得出卡邦尼意粉呢種菜式,但要遇到好食嘅就真係全靠運氣。好多地方食到嘅卡邦尼唔係因為味道太淡冇乜驚喜,就係醬汁太稀水汪汪口感欠奉。而呢間Cafe Zense嘅卡邦尼溫泉蛋煙肉意大利麵竟然甚為有水準,圓身意粉煮至剛好,不腍不硬條條分明,由芝士+雞蛋+黑胡椒泡製而成嘅卡邦尼醬汁亦份量充足,令到麵條根根都有味,不稀不杰天衣無缝,仲有煎香咗嘅煙肉碎,再加上咗萬人喜愛嘅溫泉蛋之後,稍為加添點點暴力將蛋黃篤破,蛋黃醬汁緊緊將意粉條條包裹上去,顏色澄黃一片,味道極至濃郁,口感香滑,連阿肥都大叫讚好呢

香蕉朱古力咖啡
坐低得喺間咁寫意嘅cafe裡面,我又點會唔叫番杯咖啡慢慢嘆呢
竟然呢度仲有我至愛嘅香蕉口味,一杯香蕉朱古力咖啡($46蚊)吖唔該~心型拉花是不是美到不行(?!)

白桃梳打
阿肥呢杯係白桃梳打($42蚊),好唔好飲我就唔知,不過佢好快就成杯飲哂
2018-11-10
香蕉朱古力咖啡
白桃梳打
2018-11-12 25 浏览
之前係cwb返工都知道銅鑼灣會有好多隱世既餐廳,今次同朋友就黎到呢個鬧市中既後花園,上到去都幾爆場下架🥳👉🏿✨snack combo Hkd 138 💸📌成個拼盆包左腸仔,雞翼,串燒同薯條!個人俾佢既雞翼同腸仔100分😊塗左蜜糖係上面真係好好食架!而且佢既薯條同樣係非常夠薯味,入口唔係好似咬緊空氣咁,正👍🏿👉🏿✨scallop squid ink reiotto Hkd 148 💸📌呢個墨汁意大利飯雖然會食到成個嘴黑晒,但第一口係非常夠味!調味剛剛,而且佢既飯粒好有chew勁,勁好咬,唔係半生熟個隻,好味好味👍🏿帶子都好鮮甜新鮮架!👉🏿✨hazelnut chocolate croissant pudding Hkd 68 💸📌呢款入面超多層次,有布丁既質感,牛角包入面又有啲軟心朱古力,外層焗到好脆,作為甜品黎講一啲都唔膩,不錯🥰

👉🏿✨snack combo Hkd 138 💸

📌成個拼盆包左腸仔,雞翼,串燒同薯條!
個人俾佢既雞翼同腸仔100分😊

帶子都好鮮甜新鮮架!

2018-11-10 155 浏览
今日到了Cafe Zense 食晚餐。平時成日都聽朋友推介呢間Cafe有格調,一入到去見到裝修都幾靚咼!我地點左招牌芝士薯條、香蒜辣椒蜆肉煙肉意大利麵、芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️飲品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~🔸芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵聞落已經好香!一食入口有少少芥末味,但唔會覺得太搶。蟹肉好多,而扁意粉沾到好多汁👍🏻本來以為芥末味會好辣好嗆鼻,但原來咁樣煮又唔會太辣,反而味道好有特色又有層次。🔸香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利粉好香嘅蒜味,煙肉都多呀!而辣度就適中,吊味就正好!意粉唔會好淋,所以較有咬口🔸招牌芝士薯條薯條炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔夠點薯條添呀!飲品方面,兩款都係豆腐沙冰。曲奇同芝麻味分別都好香,尤其係芝麻,好似芝麻攪碎左再混入豆腐,然後打成冰,所以好有芝麻咬口。總括而言,呢度裝修有格調,坐得舒服,好適合同朋友食飯傾偈。食物都好有特色,份量多,下次可以試下其他食物!

飲品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~

🔸芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
聞落已經好香!一食入口有少少芥末味,但唔會覺得太搶。

🔸香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利粉
好香嘅蒜味,煙肉都多呀!而辣度就適中,吊味就正好!
意粉唔會好淋,所以較有咬口
芝士薯條

🔸招牌芝士薯條
薯條炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔夠點薯條添呀!
芝麻豆腐

芝士薯條
芝麻豆腐
  • 招牌芝士薯條
2018-11-10 38 浏览
今晚我們幾個女姓朋友約左去銅鑼灣謝斐道(Cafe Zense)食西餐, 餐廳十分寬敞,不像一般的樓上的cafe,地方迫夾,女店員安排了四人座的大梳化,十分舒服,看見餐廳的店員和廚師,不知是否是兩夫婦,女店員十分繁忙,由落單至到收碟都是她,男廚師也忙個不停做菜,心想如果他們是夫婦,就十分合拍,因他們真的不會計較誰會做得多,大家齊心協力開拓這餐廳的事業,值得支持。餐廳外面仲有一個戶外的露台餐區,方便埋其有需要吸煙客人或是喜歡室外傾談的一些客人,十分細心。田園雜菜沙律配巴馬火腿$108凱撒沙律煙三文魚$123, 蔬菜好新鮮。意式香草茄蓉大蝦魷魚扁麵$128。雜錦拼盤$138分別有, 鹽燒雞翼、雞腿、 招牌薯條、紐倫堡腸。雜錦拼盤、 雞全部都係雞翼,因為實在太好味了,雞翼煎至金黃外脆內軟,而雞肉汁仍能鎖住,另白酒忌廉藍青口,用左白酒忌廉汁做底,更能讓青口帶出白洒味。

田園雜菜沙律配巴馬火腿$108

凱撒沙律煙三文魚$123, 蔬菜好新鮮。

意式香草茄蓉大蝦魷魚扁麵$128。

2018-11-08 135 浏览
同朋友喺銅鑼灣行完街,想搵地方靜靜地坐下休息傾下計,似乎真係好難。🙈係人都知銅鑼灣租金貴💰,學星爺話齋:真係最緊要有咁快食咁快。💨💨💨正當行到攰想散band但又意猶未盡之際,朋友介紹我一起到這間位於謝斐道的〈Cafe Zense〉。🌹🌹🌹上到去環境都幾舒服,簡約型格嘅設計沒有多餘的纍贅感。👍🏻👍🏻👍🏻空間感都幾夠好闊落,同三五知己嚟坐下食下都真係幾寫意。☕️☕️☕️但係最靚嘅地方原來在戶外🌿,有個小露臺可以喺出面自由放鬆,見到仲有一支支坐地嘅大暖燈🔥,冬天都不用怕。☃️☃️☃️〈卡邦尼溫泉蛋煙肉意大利麵〉餸料真係非常之多,大量嘅煙肉🥓同蘑菇🍄仲有芝士🧀真係熱辣辣香噴噴。😋😋😋意粉煮得夠彈牙挺身但不過硬,配上黏杰度剛好的卡邦尼汁🧀🥚,可能係我近期食過最好食嘅卡邦尼意粉。👑👑👑〈芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵〉唔好以為有芥末籽就一定好辣,其實辣嘅程度只係剛好,算是有好微嘅刺激,但就吊起哂成個意粉嘅味!⬆️⬆️⬆️軟硬程度同樣剛好,掛汁力強勁,加上一梳梳的蟹肉🦀,鮮味濃郁,絕對非常滿意。😄😄😄〈蜜糖🍯芥辣雞柳串〉估唔到小型cafe都可以把雞柳🐥串燒得咁靚!!外皮香脆乾爽,內裏肉質嫩滑又多汁💦,燒得好過外面有火爐

〈卡邦尼溫泉蛋煙肉意大利麵〉

〈芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵〉

蜜糖芥辣雞柳串

〈蜜糖🍯芥辣雞柳串〉
估唔到小型cafe都可以把雞柳🐥串燒得咁靚!!外皮香脆乾爽,內裏肉質嫩滑又多汁💦,燒得好過外面有火爐嘅餐廳好多!!😎😎😎

配埋甜而不辣的醬汁一起吃,惹味得嚟又不失香口,外面crunchy內裡juicy,絕對係必食之選!👍🏻👑🏆
薄荷薑檸檬特飲
〈薄荷薑檸檬特飲〉
味道非常清爽好refresh☘️,先至有淡淡嘅檸檬清香🍋再慢慢滲出薑嘅微辛同爽朗既薄荷🌱,飲完真係即刻精神爽利。✨✨✨

〈曲奇豆腐〉
個人認為偏甜左少少,建議像我一樣不太嚐糖的朋友可以詢問是否能夠少甜。😝
但其實有豆香之餘亦飲得出曲奇🍪的味道,相信喜愛甜食的朋友會一定喜歡。
總結:地點方便,環境非常舒適寫意,食物質素亦非常高質,值得和好友知己上來歡度一個晚上。👍🏻👍🏻👍🏻
2018-10-27
蜜糖芥辣雞柳串
薄荷薑檸檬特飲
2018-11-05 453 浏览
前排有朋友推薦銅鑼灣既樓上咖啡店,吸引之處係有室內同戶外座位🤓室內係以灰白簡約為主嘅裝修,戶外就有唔少綠色盆栽可以帶黎一點小清新☺️👁‍🗨 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯(7/10)💲148三粒比較似係刺身帶子,食落新鮮嫩口,連飯粒都帶有被煎香既帶子味,而且有啖啖墨魚汁,稍微黏身但勝在夠煙韌,份量亦適中,食完後棚牙必定黑蚊蚊🤣👁‍🗨 炸魚薯條(7/10)💲118呢盤炸魚薯條嘅賣相都幾吸睛,兩大條既炸魚,炸皮算薄身,入面魚肉夠嫩滑🐟上檯既時候薯條脆身,可以點茄汁或者香茅他他醬,再配上落左橄欖油既沙律菜減低油膩感🥗👁‍🗨 抹茶豆腐(7.5/10)💲52成個餐牌上面最吸引我嘅必定係Tofu Smoothie系列,口味都有好幾款,幾經掙扎之後揀咗抹茶豆腐😱呢杯入口帶點沙沙地,口感比較係沙冰,但係都唔會話溶得好快🤭抹茶同豆腐好夾,兩者味道皆突出,唔會話有其中一方被蓋過既問題😍佢係有令我飲完一杯想再多杯既意欲🍵🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯(7/10)💲148

👁‍🗨 炸魚薯條(7/10)💲118

👁‍🗨 抹茶豆腐(7.5/10)💲52

🔛 整體評分(7/10)