2018-11-05
前排有朋友推薦銅鑼灣既樓上咖啡店,吸引之處係有室內同戶外座位🤓室內係以灰白簡約為主嘅裝修,戶外就有唔少綠色盆栽可以帶黎一點小清新☺️👁🗨 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯(7/10)💲148三粒比較似係刺身帶子,食落新鮮嫩口,連飯粒都帶有被煎香既帶子味,而且有啖啖墨魚汁,稍微黏身但勝在夠煙韌,份量亦適中,食完後棚牙必定黑蚊蚊🤣👁🗨 炸魚薯條(7/10)💲118呢盤炸魚薯條嘅賣相都幾吸睛,兩大條既炸魚,炸皮算薄身,入面魚肉夠嫩滑🐟上檯既時候薯條脆身,可以點茄汁或者香茅他他醬,再配上落左橄欖油既沙律菜減低油膩感🥗👁🗨 抹茶豆腐(7.5/10)💲52成個餐牌上面最吸引我嘅必定係Tofu Smoothie系列,口味都有好幾款,幾經掙扎之後揀咗抹茶豆腐😱呢杯入口帶點沙沙地,口感比較係沙冰,但係都唔會話溶得好快🤭抹茶同豆腐好夾,兩者味道皆突出,唔會話有其中一方被蓋過既問題😍佢係有令我飲完一杯想再多杯既意欲🍵🔛 整體評分(7/10)
👁🗨 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯(7/10)💲148
👁🗨 炸魚薯條(7/10)💲118
👁🗨 抹茶豆腐(7.5/10)💲52
🔛 整體評分(7/10)