2018-10-14 45 浏览
工作上嘅忙碌,家庭上嘅鎖碎事,實在令人抖不過氣,所以每當星期六日我都會去尋覓美食,治療心靈,讓自己輕鬆一下,但要在這繁忙嘅都市找一間環境靚、食物質素高嘅餐廳不易,慶幸身邊朋友多,今日就在朋友嘅帶領下,來到銅鑼灣的Cafe Zense。Cafe Zense嘅環境完全無得挑剔,有室內同室外,室外嘅設計有如空中花園,多顆綠色嘅植物圍繞著,坐在藤椅上,挨著咕臣,看著微暗嘅燈光,置身這環境,即時輕鬆幾分 ; 室內完全是另一種感覺, 無論是牆身、裝飾、枱櫈、地磚都以白、灰色貫穿整個餐廳,給人一種高雅、時尚、潔淨嘅feeling,加上播放著現時流行嘅韓式樂曲, 坐在這一片綠洲,真的不想離開。Cafe嘅環境是美好的,食物嘅味道更令我喜出望外。泰式冬陰功大蝦意大利麵($108)大蝦有四隻多,鮮甜爽滑,而冬陰功與意大利麵配合原來係咁夾嘅,集合了酸、辣、甜、鮮同香,可以說是五味俱全,在這天氣稍涼時,吃這個既開胃,份內飽肚又暖身。意式香草茄蓉大蝦魷魚扁麵($128)番茄酸酸甜甜嘅味道,加上海鮮嘅香,味道可口,賣相吸引。蜂蜜鮮奶抹茶($44)濃濃既抹茶與香滑鮮奶完美地融合,滋味濃郁厚實,加上用了蜂蜜,其甜蜜嘅滋

Cafe嘅環境是美好的,食物嘅味道更令我喜出望外。

泰式冬陰功大蝦意大利麵($108)

意式香草茄蓉大蝦魷魚扁麵($128)
番茄酸酸甜甜嘅味道,加上海鮮嘅香,味道可口,賣相吸引。

蜂蜜鮮奶抹茶($44)
濃濃既抹茶與香滑鮮奶完美地融合,滋味濃郁厚實,加上用了蜂蜜,其甜蜜嘅滋味十分迷人,令人愛不釋口。

抹茶豆腐沙冰($52)
沙冰軟綿綿的,入口先有百福豆腐味之後有濃郁嘅抹茶味,兩者味道非常夾,過癮又好味。

焗榛子朱古力牛角酥布甸($68)
麵包布甸好多時都係用食淨嘅麵包去做,不過Cafe Zense就換咗牛角包,做出嚟嘅效果,係更加鬆化同更香嘅牛油味,加上雲呢拿雪糕,口感層次豐富,甜美滋味。

在這優閒典雅的Cafe Zense,與朋友一邊聽著音樂,一邊享受美食,足足食了三個鐘頭多,除了滿足,心情happy又輕鬆。

2018-10-13
  • 泰式冬陰功大蝦意大利麵
  • 焗榛子朱古力牛角酥布甸
  • 抹茶豆腐沙冰
  • 意式香草茄蓉大蝦魷扁麵
  • 蜂蜜鮮奶抹茶
2018-10-11 104 浏览
今天下午去教小朋友們畫畫,實在是太累了😂所以必須要好好犒勞自己,和媽媽到銅鑼灣二人世界。餐廳在謝斐道一棟大廈的四樓,大廈的門口比較窄小,小心不要錯過了。店裡有室內和室外的桌子。室內以這樣的卡位比較多,雲石桌面,拍照一流。室外位置有燭光,十分浪漫。芥末籽忌廉蟹肉雜菌義大利麵($118)蟹肉的份量很多,每一口,每一條麵都沾有蟹肉。義大利麵不軟不硬,蟹肉鮮味,雜菌清香,調味剛剛好,CP值還是挺高的。香煎北海道帶子墨魚汁義大利飯($148)義大利飯粒粒分明,每一顆都均勻地沾上墨魚汁,口感有嚼勁。帶子有三顆,個頭不小,外表煎得金黃,裡面還很嫩,吃起來挺鮮甜的。紫薯鮮奶($44)淡淡的紫色,奶泡很細膩順滑,紫薯味比較淡。法式百利甜酒脆糖燉蛋($48)碗有手掌大,燉蛋的百利甜酒味突出,吃起來口感香甜嫩滑,入口即化,非常不錯。如果表面的焦糖再焦一點,脆一點就更好了。

店裡有室內和室外的桌子。

室內以這樣的卡位比較多,雲石桌面,拍照一流。

室外位置有燭光,十分浪漫。
芥末籽忌廉蟹肉雜菌義大利麵

芥末籽忌廉蟹肉雜菌義大利麵($118)
香煎北海道帶子墨魚汁義大利飯

香煎北海道帶子墨魚汁義大利飯($148)
紫薯鮮奶

紫薯鮮奶($44)
淡淡的紫色,奶泡很細膩順滑,紫薯味比較淡。
法式百利甜酒脆糖燉蛋

法式百利甜酒脆糖燉蛋($48)
2018-10-11
芥末籽忌廉蟹肉雜菌義大利麵
香煎北海道帶子墨魚汁義大利飯
法式百利甜酒脆糖燉蛋
  • 芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
2018-10-07 47 浏览
銅鑼灣好多樓上cafe, 不過好多都比較嘈吵,咁啱朋友介紹依間樓上Cafe,所以黎試下。由地鐵站行過黎都係兩三分鐘,好方便。一推開cafe門口發現原來小小既cafe都有室內同室外,室內環境非常幽雅,好適合情侣約會同朋友談心。 飲品同食物既種類都好多最後決定叫咗個classic caesar salad, mixed mushroom and black truffle pizza同squid ink risotto with seared hokkaido scallops沙律個汁好好味個 pizza 係handcrafted,薄薄地既餅底,好香好脆 ,仲好香姑味帶子好鮮,個risotoo好juicy同好香洋蔥味

飲品同食物既種類都好多

沙律個汁好好味
classic caesar salad

帶子好鮮,個risotoo好juicy同好香洋蔥味
2018-10-06
classic caesar salad
2018-10-04 36 浏览
一到放假就會好想出街,但男朋友係唔鍾意郁動嘅人,所以我就提議去樓上cafe嘆下,果然係銅鑼灣嘅舊式商業大廈入面搵到理想嘅Cafe,地方舒服又大最適合Chill住過假日。冬蔭蝦意粉,意粉煮到適中唔太硬有咬口,蝦嘅數量都多 隻隻都彈牙唔霉口,冬蔭汁酸酸微微帶辣的,味道好令人上癮。意大利飯飯粒偏軟,醬汁煮得好creamy,食落口唔會好膩。Buffalo wings個醬有啲厚得濟,雞翼皮脆肉嫩滑,醬汁夠辣夠惹味,加上芝士醬一流。
一到放假就會好想出街,
但男朋友係唔鍾意郁動嘅人,
所以我就提議去樓上cafe嘆下,
果然係銅鑼灣嘅舊式商業大廈入面搵到理想嘅Cafe,
地方舒服又大最適合Chill住過假日。

冬蔭蝦意粉,意粉煮到適中唔太硬有咬口,
蝦嘅數量都多 隻隻都彈牙唔霉口,
冬蔭汁酸酸微微帶辣的,味道好令人上癮。

意大利飯飯粒偏軟,醬汁煮得好creamy,
食落口唔會好膩。

Buffalo wings個醬有啲厚得濟,
雞翼皮脆肉嫩滑,
醬汁夠辣夠惹味,加上芝士醬一流。

2018-08-23
2018-09-30 46 浏览
今日同男友去左銅鑼灣搵下嘢食坐下 想搵個地方舒舒服服消磨下時間之後上OpenRice睇下有冇啲樓上cafe可以食下意粉抖下發現呢間都幾多好評 所以就試下啦點知一上到去 果然無令我失望環境好靚好舒服 光線柔和 每枱上都有盆花 應該系店主好中意種花每張枱都系雲石枱 令令(少女心)之後叫左個Holiday Lunch Set 有意粉有前菜(沙律/餐湯 今日系南瓜湯)我地每人都嗌左杯嘢飲 男友叫左泡沫咖啡☕️ 我就叫左杯芒果乳酪沙冰👍🏻 男友話杯嘢不錯 我自己就好中意自己杯沙冰🤣好有果味 又唔太甜好Fresh岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻意粉汁岩岩好 配埋半生熟蛋 一流👍🏻我自己系嗌左lunch set 意大利飯(本身以為自己嗌左意大利粉)點知一向少食意大利飯既我竟然覺得好好味👍🏻👍🏻好開心系咁繁忙既銅鑼灣街道都有咁好質素既樓上cafe🤗 誠意推介
發現呢間都幾多好評 所以就試下啦
點知一上到去 果然無令我失望
每張枱都系雲石枱 令令(少女心

意粉汁岩岩好 配埋半生熟蛋 一流👍🏻
點知一向少食意大利飯既我竟然覺得好好味👍🏻👍🏻

2018-09-30
2018-09-26 66 浏览
近日去左銅鑼灣一間樓上隱世cafe,感覺幾好,又無限時。可以同幾個閨密坐底傾下計,食下飯,甚至乎一個人叫杯咖啡,靜靜地看下書都唔錯。呢到距離銅鑼灣地鐵站大約五分鐘到,內有分室內或室外坐,等天氣無甘熱都可以坐响室外,氣氛都唔錯嫁。食物選擇唔算好多,但基本小食拼盤,意粉,All day breakfast都有。飲品選擇就有逾三十幾款。芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵賣相幾好,個忌廉汁都整得好香濃好Creamy,不過芥末籽味就晤多唔突出。扁麵好彈牙,吸收晒忌廉汁,非常惹味,整體唔錯,幾值得一試!Zense雜錦拼盤,有香草蜜糖雞翼,蜜糖芥辣柳肉串,招牌薯條及紐倫堡腸。紐倫堡腸肉質有彈性,咬落爽彈,味道又不會太鹹。比較中意係香草蜜糖雞翼,蜜糖汁甜而不膩,甜甜地,肉質尚算嫩滑。不過,第一次來到的時間,發現未熟透,而店員得知後即收回拼盤,重新翻熟雞翼。而雞柳就有點燶,但味道都好惹味。飲品方面,點左杯荔枝薑梳打同朱古力沙冰。荔枝薑梳打,薑味好出,飲完令喉嚨好舒服,入面有二粒原粒荔枝咬下,整杯甜甜地帶點辣,但易入口。友人個杯朱古力沙冰都唔太甜,但朱古力味好香濃,都唔錯。

扁麵好彈牙,吸收晒忌廉汁,非常惹味,整體唔錯,幾值得一試!
紐倫堡腸肉質有彈性,咬落爽彈,味道又不會太鹹。
飲品方面,點左杯荔枝薑梳打同朱古力沙冰。
2018-09-11
2018-09-21 55 浏览
室內設計很美很優雅 以白色為主 坐室外更情調 仿如置身於歐洲小Cafe ♥️ 食物質素也絕對沒有令我失望 ☺️ 泰式冬陰公意大利粉 $108 我平時超愛冬陰公 見到menu有冬陰公意大利粉就決定要叫這個 👍一食落去 係不折不扣的冬陰公味吵!!😍😍這個味道搭上意粉也超好吃 香辣可口。意粉的質感都是我最愛的 偏硬 好好咬口 ☺️ 大蝦好鮮甜大隻。整個配搭滿分,下次會為呢個意粉再光臨😚黑松露忌廉意大利粉 $118 黑松露控一定會喜歡 海量的黑松露!!黑松露真的很香❣️每條意粉都掛滿黑松露和很有奶香的忌廉汁 😋 忌廉汁不會膩 濃度剛好 。 芒果乳酪奶昔 $52 這個芒果味有點不夠 如果多返芒果味就好 但乳酪味就好重 甜甜酸酸的 奶昔好滑又夠涷 💛Oreo 曲奇朱古力 $48 朱古力沖得好香滑 重朱古力味 加埋Oreo 好味🐷-特濃朱古力心太軟 $78 這個心太軟也非常好吃!😍蛋糕外皮比較薄 覺得有啲微脆 朱古力流心係特濃黑朱古力整成嘅 味道超級濃郁 口感柔滑 🍫🍫

泰式冬陰公意大利粉 $108
泰式冬陰公意大利粉

黑松露忌廉意大利粉 $118
黑松露忌廉意大利粉

芒果乳酪奶昔 $52

Oreo 曲奇朱古力 $48
朱古力沖得好香滑 重朱古力味 加埋Oreo 好味🐷
芒果乳酪奶昔,Oreo 曲奇朱古力

特濃朱古力心太軟 $78

2018-09-14
泰式冬陰公意大利粉
黑松露忌廉意大利粉
2018-09-20 34 浏览
今天跟朋友想找間cafe 吃一下晚餐 聊聊天 最後來了這間銅鑼灣的樓上cafe8點左右來 但也差不多full house 了 幸好不用等就能入座我們點了都比較多東西😁😁首先有雜錦拼盤 拼盤裏面包括蜜糖芥辣雞柳串、招牌薯條、紐倫堡腸、香草蜜糖雞翼 其中我最喜歡雞翼 它外面有很香甜的蜜糖味 而且裏面的肉很嫩滑 十分不錯薯條也炸的外脆內軟 不會油油的👍🏻主菜點了黑松露野菌忌廉意大利扁麵黑松露的香味很濃 而且忌廉很creamy 但不膩👍🏻迷你泡芙伴海鹽焦糖醬這個甜點份量很足 滿滿的泡芙配上甜甜的焦糖醬 perfect end👍🏻飲品方面點了一杯熱飲 但忘了名字是什麼🙈

我們點了都比較多東西😁😁首先有雜錦拼盤

薯條也炸的外脆內軟 不會油油的👍🏻

主菜點了黑松露野菌忌廉意大利扁麵
黑松露的香味很濃 而且忌廉很creamy 但不膩👍🏻

迷你泡芙伴海鹽焦糖醬
飲品方面點了一杯熱飲 但忘了名字是什麼🙈
2018-09-19 41 浏览
銅鑼灣穩世高質cafe!!其實我幾年前去過一次,到最近終於去到第二次,兩次去都一致好評!👍🏼店子有室內同室外地方,幾寧靜,好適合同朋友聚會傾下計😀.水牛城雞翼 $68有六隻好飽滿既雞翼!😍好好味!當然水牛城雞翼係辣的呀🙈岩晒中意食辣既朋友!.招牌芝士薯條 $58好邪惡呀!!但個芝士醬真係冇得輸🤤保證你想食吾停口🤣.芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵 $118扁意粉硬度適中,均勻沾上醬汁,好creamy 🤤好多菇菇💕不過芥末味吾突出🧐.泰式冬陰功大蝦意大利麵 $108大蝦好新鮮爽口!😍意粉辣辣地,非常惹味👍🏼btw兩碟意粉都好大份!.

銅鑼灣穩世高質cafe!!
店子有室內同室外地方,幾寧靜,好適合同朋友聚會傾下計😀

水牛城雞翼 $68

招牌芝士薯條 $58

好邪惡呀!!但個芝士醬真係冇得輸🤤保證你想食吾停口🤣
芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵 $118

泰式冬陰功大蝦意大利麵 $108

2018-09-16 1118 浏览
近排肥妹仔多咗去一啲樓上cafe店到坐低飲下嘢食下小食,咁啱近排我就去咗銅鑼灣一間樓上cafe食tea,食完覺得不錯喔!Ferrero Rocher Chocolate $52呢一杯朱古力飲品簡直係double rich!除咗本身係朱古力之外,仲加咗金莎朱古力喺入面,所以飲落除咗有朱古力味之外仲有榛子醬嘅味道!!上面仲有一堆cream,飲落去好creamy同milky,極度邪惡!Honey Cinnamon Latte $44呢一杯拿鐵肥妹仔一見到諗都冇諗就叫咗,因為係肥妹仔喺出面餐廳未見過嘅!佢唔係普通嘅拿鐵,而係加咗蜜糖同肉桂,飲落去除咗有牛奶香同咖啡味之外,仲有好香濃嘅蜜糖味同埋令人感到好幸福嘅肉桂味,超級特別,味道出奇地夾,好好飲。Cheesy Fries $58識我嘅朋友仔都知道肥妹仔好鍾意食脆口嘢,當然我亦都唔會放過任何一個機會食炸芝士薯條!佢嘅薯條係屬於長身嗰一隻,比較幼身, 新鮮熱辣炸出嚟,外表脆卜卜,點上芝士醬食,very cheesy!Spaghetti with Bacon and Clam in Garlic and Chili $118Dutch Baby P

Ferrero Rocher Chocolate $52

Honey Cinnamon Latte $44

Cheesy Fries $58

Dutch Baby Pancake $88
肥妹仔嘅甜品胃又出動,叫咗呢一個班戟嚟試下。佢呢一個班戟亦都係好特別。佢係將個班戟皮放喺一個熱辣辣嘅鐵兜上面,上面再放上一球雪糕, 一條香蕉同埋一堆忌廉!最特別嘅地方係原來佢嘅班戟皮上面係有一層焦糖脆脆,所以食落去有班戟皮嘅煙韌,仲有焦糖脆脆嘅口感,好好食。
2018-09-02
朋友推介的:: Cafe Zense☕位於謝斐道上既商業大廈內 唔係特登黎搵既話 真係幾難會留意到呢間小CAFE☁推開玻璃門後, 發現小小既CAFE竟然有分室內同室外🎍🌻室內氣氛幾舒服.. 有靚靚雲石枱同鋪滿cushion既梳化, 所以揀左室內✌🏻室外係咁樣架~星期日都有lunch set!! 更令人心心眼既係有超多飲品選擇🍹🥛🍵☕🥃我地首先叫既竟然唔係野食 而係野飲!😂曲奇豆腐Smoothie $52價錢略貴.. 其實跟lunch set既話會有特價但set上既食物我地又唔岩🤷🏻‍♀出奇地, 豆腐味竟然濃過曲奇🍪很特別的一款!!而且豆腐味係愈飲愈出呀~ 兩者係幾好的調配👍🏻蜂蜜鮮奶抹茶 $44未搞勻, 第一啖先飲到係蜂蜜既甜味🍯之後先至有返抹茶回甘🍵加埋牛奶既幼滑口感🥛建議大家搞勻飲~~ 蜂蜜同抹茶融合既味道幾唔錯! 又唔會過甜😉招牌芝士薯條 $58 份量幾多架!!🍟係酥炸口感 就咁食都正🤤芝士醬係好似Ritz餅乾既芝士醬🧀幾香芝士味但係唔算太濃郁~~巴馬火腿火箭菜Handcrafted Pizza $148Pizza邊位夠脆 !!同平時食開既hams pizza唔同, 呢個既ham
朋友推介的:: Cafe Zense☕
推開玻璃門後, 發現小小既CAFE竟然有分室內同室外🎍🌻
室外係咁樣架~
我地首先叫既竟然唔係野食 而係野飲!😂
曲奇豆腐Smoothie
曲奇豆腐Smoothie $52
出奇地, 豆腐味竟然濃過曲奇🍪很特別的一款!!
而且豆腐味係愈飲愈出呀~ 兩者係幾好的調配👍🏻
蜂蜜鮮奶抹茶
蜂蜜鮮奶抹茶 $44
未搞勻, 第一啖先飲到係蜂蜜既甜味🍯
之後先至有返抹茶回甘🍵加埋牛奶既幼滑口感🥛
芝士醬係好似Ritz餅乾既芝士醬🧀
幾香芝士味但係唔算太濃郁~~
巴馬火腿火箭菜Handcrafted Pizza $148
Pizza邊位夠脆 !!同平時食開既hams pizza唔同, 呢個既hams鋪得好貼服XDD
唔會食到D Hams甩晒出黎!!!
Hams唔算好有咸香, 咁樣反而無同pizza搶味!🍕🍕
Pizza食落甜甜地,, 應該係加左少許蜜糖
火箭菜又多又香🖤夾埋黑醋又係無得輸
香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯
朋友叫既 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯$148 佢特別要求risotto要軟身d~
三大粒北海道帶子 係半生熟狀態架🤤
一邊香脆一邊軟腍多汁..最重要既係勁重鮮味!! 帶子真係煎得超正⭐
墨魚汁risotto朋友大愛,,, 覺得吸收晒海鮮既鮮味
但我個人就覺得飯粒仍然有點過硬, 有難消化既感覺..而且墨魚味唔太濃, 唔算太合我口味
最後埋單$450 本來覺得menu上既價格都可接受
但加埋一後就覺得性價比實在唔太高...
食物的確係唔錯既 尤其係飲品
但Lunch黎講確係有點貴 (我知..係我地無揀lunch set但lunch set唔算多款)
食物同飲品質素都確實係幾高! 只可惜係價錢唔算太抵
如果店家可以將a la carte menu既主食items都有加配餐飲優惠
相信性價比同回頭率都會更高!! 各位喜愛西餐既 又想搵個好好既地方傾下計
都可以一試呢度呢~~
2018-08-19
曲奇豆腐Smoothie
蜂蜜鮮奶抹茶
2018-09-14 82 浏览
和家姐撐檯腳,談談心,當然搵間舒服地方食喜歡的東西因爲我們好早到餐廳,有好多位選擇,天氣太熱,我們選擇坐室內好豐富呀:紐倫堡腸仔:外脆內嫩,煎得好香,好棒蜜糖芥辣雞柳串:雞肉嫩滑滋味招牌薯條:炸得好酥脆可口香草蜜燒雞翼:好香好好吃疏菜沙律:爽甜醒胃最愛新鮮的煙三文魚配薄脆的Pizza多块煙三文魚,好香好新鮮,薄餅整成薄薄脆口,夾住三文魚一起食,上軟下脆,好掂啊好香蟹肉味,菌類吸收晒忌廉香味,好好味,扁麵煮得彈牙爽口好棒👍好多選擇的食物
和家姐撐檯腳,談談心,當然搵間舒服地方食喜歡的東西
店鋪
環境1
環境2
戶外
因爲我們好早到餐廳,有好多位選擇,天氣太熱,我們選擇坐室內
雜錦拼盤
好豐富呀:
紐倫堡腸仔:外脆內嫩,煎得好香,好棒

蜜糖芥辣雞柳串:雞肉嫩滑滋味

招牌薯條:炸得好酥脆可口

香草蜜燒雞翼:好香好好吃

疏菜沙律:爽甜醒胃

煙三文魚Pizza

最愛新鮮的煙三文魚配薄脆的Pizza
店鋪芥茉籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
好香蟹肉味,菌類吸收晒忌廉香味,好好味,扁麵煮得彈牙爽口

餐牌

店鋪芥茉籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
餐牌
餐牌2
2018-09-11 40 浏览
今日約左一個好耐無見既朋友食晚飯搵個中間點銅鑼灣食見呢間cafe環境唔錯,岩哂傾計叫左個香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯雖然會食到成口都黑漆漆,但味道又唔錯意大利飯唔會好水,汁既份量岩岩好墨魚汁幾香帶子煎到金黃色,熟透度剛好忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵因為鍾意食扁麵所以就叫左蟹肉分量都幾多個汁唔會過好膩,因為配上左雜菌幾鍾意麵既韌度茉莉花茶用壺上的,淡淡既茉利花味可以清下油膩感而且飲完侍應仲會幫手加水呢間餐會岩哂想搵個地方慢慢傾既朋友而且仲有室外坐位呢
今日約左一個好耐無見既朋友食晚飯
搵個中間點銅鑼灣食
見呢間cafe環境唔錯,岩哂傾計

叫左個香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯
雖然會食到成口都黑漆漆,但味道又唔錯
意大利飯唔會好水,汁既份量岩岩好
墨魚汁幾香
帶子煎到金黃色,熟透度剛好

忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
因為鍾意食扁麵所以就叫左
蟹肉分量都幾多
個汁唔會過好膩,因為配上左雜菌
幾鍾意麵既韌度

茉莉花茶
用壺上的,淡淡既茉利花味可以清下油膩感
而且飲完侍應仲會幫手加水

呢間餐會岩哂想搵個地方慢慢傾既朋友
而且仲有室外坐位呢
2018-09-07 40 浏览
出開去銅鑼灣,想搵個舒服安靜地方食下飯。呢到有室內室外, 環境好靚,D咕𠰠好靚, 又用了雲石枱🤗Zense雜錦拼盤($138)分別有:香草蜜燒雞翼:好香,好多蜜糖,夠哂味蜜糖芥辣雞柳串:雞柳肉質好滑招牌薯條🍟紐倫堡腸意式香草茄蓉魷魚大蝦扁意($128)意粉剛好, 唔會over cook ,食落有口感魷魚及中蝦好脆😊抺茶豆腐沙冰($52)一開始食沙冰, 好濃百福豆腐味再飲飲下就開始有抺茶味😋紫薯鮮奶($44)奶味比較出見到好多一班人都會開酒飲, 見到都覺得好relax ❤️
出開去銅鑼灣,想搵個舒服安靜地方食下飯。
呢到有室內室外, 環境好靚,D咕𠰠好靚, 又用了雲石枱🤗

Zense雜錦拼盤($138)
分別有:
香草蜜燒雞翼:好香,好多蜜糖,夠哂味
蜜糖芥辣雞柳串:雞柳肉質好滑
招牌薯條🍟
紐倫堡腸

意式香草茄蓉魷魚大蝦扁意($128)
意粉剛好, 唔會over cook ,食落有口感
魷魚及中蝦好脆😊

抺茶豆腐沙冰($52)
一開始食沙冰, 好濃百福豆腐味
再飲飲下就開始有抺茶味😋

紫薯鮮奶($44)
奶味比較出

見到好多一班人都會開酒飲, 見到都覺得好relax ❤️
2018-09-06
2018-09-06 35 浏览
今天我們找到位於銅鑼灣樓上的隱世Cafe。雖然隱世, 但cafe的食物質素是高質,好開心發現了這間café, 日後又多個歇腳點。Zense 雜錦拼盤 $138有香草蜜燒雞翼, 蜜糖芥辣雞柳串, 招牌薯條, 紐倫堡腸。香草蜜燒雞翼燒成焦脆, 望落去已十分誘人。食落去更是非常惹味。招牌薯條炸至金黃, 十分脆口。芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵$118意大利扁麵軟硬度適中, 口感煙韌。每條意大利扁麵都黏上香滑的芥末籽忌廉醬汁。鹽燒厚切牛脷$78牛脷厚切。用鹽燒過來, 味濃而肉質細膩。焗榛子朱古力牛角酥布甸 $68女人有兩個胃, 好飽都可以有第二個胃食甜品。這個焗榛子朱古力牛角酥布甸的確美味, 所以好飽都能吃下肚。玫瑰花茶$58玫瑰花茶有玫瑰花香, 舒發個人的悶氣。

Zense 雜錦拼盤 $138

有香草蜜燒雞翼, 蜜糖芥辣雞柳串, 招牌薯條, 紐倫堡腸。

芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵$118

鹽燒厚切牛脷$78

牛脷厚切。用鹽燒過來, 味濃而肉質細膩。

焗榛子朱古力牛角酥布甸 $68

玫瑰花茶$58

玫瑰花茶有玫瑰花香, 舒發個人的悶氣。