2025-08-15
昨晚我和朋友約咗去銅鑼灣的 Cafe Zense,佢嘅室外位真係幾好,夜晚氣氛好浪漫,呢排太熱我哋就選擇坐室內啦😜💖🤎鹽燒厚切牛脷呢道牛脷前菜真係好正!好Juicy🐮牛味非常重,已經夠入味,連本身配黑胡椒同粗鹽都無用到😋大推💯💯💯🩷香煎加拿大豬鞍扒伴意大利青瓜、燒薯角與阿根廷青醬主菜嘅豬鞍扒煎得剛剛好,肉質好嫩🐷青瓜清脆,阿根廷青醬更加提升咗整體口感,真係好味!🧡泰式冬陰功大蝦意大利麵🦐冬陰功味濃亦香,配上大蝦好爽口,辣度適中,意大利麵的彈性與冬陰功湯的酸辣味道相互融合,帶來超爽的口感體驗!💯💯💯🤍德式鐵鍋班戟伴霖酒脆糖香蕉與朱古力碎甜品簡直係今晚嘅重頭戲!一上枱好大份😍pancake薄薄地,脆脆地,加上香甜嘅脆糖香蕉和朱古力碎,味道真係好夾😻🩷雜莓乳酪沙冰🧊呢款沙冰清新爽口,果香同乳酪味十足,而且沙冰做緊推廣買一送一優惠,唔係唔叫下嘛🤣😻💚抹茶豆腐沙冰🧊抹茶味濃,沙冰滑順,好重豆腐味,感覺好特別Cafe Zense 嘅食物質素真係好高質,前菜、主菜同甜品都令人印象深刻🥰而且服務員態度都好好,令我哋嘅用餐體驗更加開心。真心推介呢間餐廳,特別適合同朋友聚餐或者輕鬆嘅晚餐約會!💯💯💯
🤎鹽燒厚切牛脷
🩷香煎加拿大豬鞍扒伴意大利青瓜、燒薯角與阿根廷青醬
主菜嘅豬鞍扒煎得剛剛好,肉質好嫩🐷
青瓜清脆,阿根廷青醬更加提升咗整體口感,真係好味!
🧡泰式冬陰功大蝦意大利麵🦐
🤍德式鐵鍋班戟伴霖酒脆糖香蕉與朱古力碎
甜品簡直係今晚嘅重頭戲!一上枱好大份😍
🩷雜莓乳酪沙冰🧊
💚抹茶豆腐沙冰🧊
抹茶味濃,沙冰滑順,好重豆腐味,感覺好特別