Bookmark咗呢間好耐🔖 見到佢啲ADB全部都好吸引 仲有咖啡同蛋糕🤤都幾多人吓 得90分鐘用餐時間 所以冇得坐低chill好耐🥺.Revol Special Breakfast🌟 $98可以揀煙三文魚/燒牛肉 水果乳酪杯/+$3奇亞籽布丁 今次一次過試晒😎燒牛肉唔會太乾太鞋 幾香口都唔錯 不過都有少少油🤏🏻好鍾意呢到個yogurt同埋cream cheese❤️食落酸酸地 唔會好濃味 前者似係Greek yogurt 後者應該都冇落好多糖同淡忌廉 兩款食落都唔會漏😍用嚟搽嗰埋雜莓果仁多士 真係好正🤤多士口感同味道都好豐富 烘到好脆口之外 仲有埋果仁同莓乾 就咁食已經好好味🤤朋友唔食比埋我 麵包控好開心🥳炒蛋唔算好滑 不過食落好香蛋味🥚藜麥一啲都唔dry 用咗洋蔥同酸酸地嘅汁調味🧅原本以為會攝牙la唔夠飽 但應該因為高纖維又有麵包 食完又ok😝.Homemade Red Velvet Cake❤️ $42因為佢配多士搽嗰舊cream cheese好淡口 仲以為呢款cake都應該係🧐但係呢個夾層嘅cream cheese都幾偏🙈不過食蛋糕都預咗🍰紅絲絨蛋糕食落又幾香可可味 冇想像中咁甜🍫
Revol Special Breakfast🌟 $98
Revol  Special  Breakfast

因為佢配多士搽嗰舊cream cheese好淡口 仲以為呢款cake都應該係🧐但係呢個夾層嘅cream cheese都幾偏🙈不過食蛋糕都預咗🍰紅絲絨蛋糕食落又幾香可可味 冇想像中咁甜🍫整體食落都ok 同朋友share就最好👭🏻
Homemade  Red  Velvet  Cake

Flat White☕️ $40
有fruity同nutty可以揀 nutty唔錯🥰飲落係好濃苦嘅咖啡味 好香😚
Flat  White

Homemade  Red  Velvet  Cake
Flat  White
2020-12-13 123 浏览
今日經開佐敦時間尚早食個lunch排一陣就有位😏疫情期間飲食業生意大受影響特別係小店🥺更加要支持下💪🏻嗌咗7號Three Cup Chicken三杯雞🐓鐵觀音溏心蛋🥚南瓜吐司🍞好多舊雞肉🤤🤤肉質好嫩唔會鞋口👍🏻mix咗醬油、米酒、麻油好野味😋仲有我最鍾意食嘅羽衣甘藍同紫椰菜🥗塊南瓜蓉吐司唔錯👍🏻好耐都無飲返杯靚抹茶🍵味道入口濃得黎又唔苦😋啱晒我口味👍🏻👍🏻🤑lunch set跟杯抹茶都係+$11店員服務又好👍🏻又俾個紙袋裝口罩👍🏻下次再去過😋
今日經開佐敦
時間尚早食個lunch排一陣就有位😏
疫情期間飲食業生意大受影響
特別係小店🥺更加要支持下💪🏻
嗌咗7號Three Cup Chicken
三杯雞🐓鐵觀音溏心蛋🥚南瓜吐司🍞
好多舊雞肉🤤🤤肉質好嫩唔會鞋口👍🏻
mix咗醬油、米酒、麻油好野味😋
仲有我最鍾意食嘅羽衣甘藍同紫椰菜🥗
塊南瓜蓉吐司唔錯👍🏻
好耐都無飲返杯靚抹茶🍵
味道入口濃得黎又唔苦😋啱晒我口味👍🏻👍🏻

🤑lunch set跟杯抹茶都係+$11
店員服務又好👍🏻又俾個紙袋裝口罩👍🏻
下次再去過😋
2020-12-06 178 浏览
一早出左尖沙咀整完要整既野11點都未夠就諗下食咩好今日好想飲咖啡🤤搵搵下見到佐敦有間cafe開左門拿拿臨行過去去到 見到門口有得坐 宜家天氣有涼風坐門口好舒服 先入鋪頭買左想食既野店員會比個牌 咁我順便拎埋餐具就坐返埋位啦好快我杯Rose Latte 就到左啦好香玫瑰味呀 好好飲至於食物揀左燒牛肉·鮮果乳酪杯·炒蛋·藜麥·烤麵包配忌廉芝士 麵包烤得好香脆 畢d藜麥同炒蛋放上去一齊食味道好夾 食物同咖啡都很對我胃結如果住得近D就好啦😂
一早出左尖沙咀整完要整既野
至於食物揀左
味道好夾 食物同咖啡都很對我胃
結如果住得近D就好啦😂
2020-11-29 143 浏览
有咖啡嘅morning就係good morning☕️Shakerato係冰搖咖啡,用double expresso加冰同埋蜜糖🍯,蜜糖中和咖啡嘅苦澀,同時間飲落口仲有小小冰嘅碎片,易入口得嚟又好refreshing,通常都會用酒杯上嘅咖啡🥂
Shakerato
早餐
Shakerato
2020-11-27 126 浏览
#double👧🏽👧🏻吃在佐敦-【再訪 |ℂ𝕒𝕗𝕖 ℝ𝔼𝕍𝕆𝕃🌤☕️】..#🥭👧🏻 本身想嚟食個意粉 不過要十一點半後先供應 唯有叫個早餐試吓🤣 早餐嘅款式有牛油果嗰啲 唔啱👧🏻 所以就叫咗個豬柳蛋漢堡~🍴Morning Set ($73)▪️豬柳炒蛋英式漢堡🐷🍳▪️生薑鮮奶咖啡☕️個英式漢堡同某連鎖快餐店食嘅一樣🤣 味道ok 加左個蜜糖芥末醬~豬柳有三嚿但偏油 炒蛋正常 呢個價錢嚟講性價比就一般🙈鮮奶咖啡嘅薑味唔係太重 飲完之後都有啲暖身嘅作用☺️ 幾啱冬天飲❄️💕👧🏻應該會揀午市時間再嚟🤣 ---------
#double👧🏽👧🏻吃在佐敦
【再訪 |ℂ𝕒𝕗𝕖 ℝ𝔼𝕍𝕆𝕃🌤☕️】

🍴Morning Set ($73)

▪️豬柳炒蛋英式漢堡🐷🍳

▪️生薑鮮奶咖啡☕️

👧🏻應該會揀午市時間再嚟🤣
---------
2020-11-18 156 浏览
Came to Revol for a weekday lunch. The place was pretty packed and there were a few people queuing outside. I ordered the Taiwanese 3 cup hicken with soft boiled egg and pumpkin toast.The chicken was tender and paired with a lovely onion sauce. The eggs were perfectly cooked with soft yolk. The toast could have been crispier but the creamy pumpkin puree was quite delicious. There was a side of salad. Overall it was an innovative fusion dish. I love toasts, so this is a good variation from the us

三杯雞 唐心蛋 南瓜吐司

The chicken was tender and paired with a lovely onion sauce. The eggs were perfectly cooked with soft yolk. The toast could have been crispier but the creamy pumpkin puree was quite delicious. There was a side of salad. Overall it was an innovative fusion dish. I love toasts, so this is a good variation from the usual all day breakfasts.

The Rose Yuzu Green Tea was quite refreshing too.
三杯雞 唐心蛋 南瓜吐司
2020-11-16 165 浏览
我吃過Cafe Revol很多次,不過每次都吃早餐帶走。相比其他時段,早餐實在太化算。其他時段一杯咖啡需要40多塊,早餐時段50元已有鬆餅加咖啡。每次來Cafe Revol買早餐,都希望有一天能像那三位優雅的女仕,我每次都看見她們坐在同一位置,慢慢地吃早餐談談日常事。可惜,上班時間比其他辦公室早,實在沒有多餘時間堂食品嘗咖啡。終於,我約了朋友在平日午餐吃一次Cafe Revol。Cafe Revol雖位於佐敦近恆豐中心,但位置並不顯眼。有心人始終會找到此咖啡店。當日只是平凡的上班日,我12時45分左右來要等10分鐘左右位置。然而,1時後已經排了不少人。如果趕時間又想吃的上班族,便要緊記12時30分來確保能入座。Cafe Revol有項名物-卡邦尼意粉,另一位不熟佐敦的朋友在Instagram查到,我笑說我只吃過早餐。這天來到,我原意試試卡邦尼意粉,但餐單上有兩項更吸引-「俄羅斯燉牛貓耳朵粉」和「三杯雞.鐵觀音溏心蛋.南瓜吐司」,另外我加錢要牛奶咖啡轉燕麥奶,朋友則要Nutty的美式咖啡。咖啡先來,牛奶咖啡雖用燕麥奶,但一如用牛奶般細滑。朋友嘗了一口,說不習慣那種味道,我回覆我也試不了沒

牛奶咖啡及美式咖啡

咖啡先來,牛奶咖啡雖用燕麥奶,但一如用牛奶般細滑。朋友嘗了一口,說不習慣那種味道,我回覆我也試不了沒奶咖啡。
說著說著,「三杯雞.鐵觀音溏心蛋.南瓜吐司」來了,份量很大。擺盤有心思,說會想過用三杯雞放在吐司旁?說實話,雞肉嫩滑,但少了點九層塔的香味。三杯雞配上減肥必吃羽衣甘藍,絕對令羽衣甘藍更易入口。我記得咖啡店要用南瓜吐司代替米飯,其實南瓜和吐司都是碳水化合物,不過好吃就好了。至於鐵觀音溏心蛋,蛋味香濃,溏心得來有茶葉蛋的味道。
三杯雞.鐵觀音溏心蛋.南瓜吐司

吃到一半,俄羅斯燉牛貓耳朵粉也來了,份量很大。兩個食量不錯的女生各吃一個就會飽,絕非其他咖啡店吃完也不飽那種。朋友先吃這碟雞耳朵粉,她一吃便推了碟子過來,稱讚貓耳朵粉太好吃,要我趕快試一口。我一試,哇!貓耳朵粉果真彈牙煙韌,而且每粒掛滿牛肉汁。再有些蔬菜和牛肋條配上,剛剛好。
俄羅斯燉牛貓耳朵粉

:):):):):):)平凡的上班日能吃到一餐豐富的午餐,大概為不知何時能逃離香港的我們帶點安慰。不過,香港很多餐廳和地方值得我們發掘,讓我們一起「同心」出發,尋找更多香港值得愛護之地。
2020-11-04
午餐
三杯雞.鐵觀音溏心蛋.南瓜吐司
俄羅斯燉牛貓耳朵粉
2020-11-14 137 浏览
一直收藏係wishlist 未去到,有日咁岩出開佐敦決定去食,好好彩唔見唔到人龍,等左一陣就有得入平時唔係幾捨得食呢類型cafe,因為去𝚌𝚊𝚏𝚎食𝚊𝚕𝚕 𝚍𝚊𝚢 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝好唔抵,又貴又唔特別無咩驚喜,但食完呢間另我對all day breakfast 改觀,原來可以好好食😗。入面環境唔算特別大,4個人gathering 就唔洗同人搭台,細枱真係會坐得比較迫,室外有幾個座位俾人坐底飲杯coffee,感覺好𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕架~.1 。𝚁𝚎𝚟𝚘𝚕 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 如果好鐘意carbonara好重忌廉味既人呢間就未必係你地既心水, 我自己個人就2樣都無所以,無忌廉反而無咁濟,呢到主要用蛋汁去做醬汁,食左一淡就知好啱我心水😻 意粉比較濕潤,佢做到al dente 口感,煙韌彈牙洋。蔥份量好多,不過我就唔太好洋蔥🧅有小小令個意粉香啲就ok~ 食哂成碟其實好飽2 。Edinbug Cottage  第二款喜愛既菜,就係呢碟另我對all day breakfast 改觀,食才好新鮮,第一次覺得呢類型食物質素對得住佢既價錢😝。炒🍳應該加左牛奶同埋牛油,真係好嫩滑。麵包用左酸包

1 。𝚁𝚎𝚟𝚘𝚕 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊

2 。Edinbug Cottage

第二款喜愛既菜,就係呢碟另我對all day breakfast 改觀,食才好新鮮,第一次覺得呢類型食物質素對得住佢既價錢😝。炒🍳應該加左牛奶同埋牛油,真係好嫩滑。麵包用左酸包,烘完香脆可口。炒姑,煎德國腸仔,牛油果溶。淡淡有驚喜。

食過一次之後一直都念念不忘,有機會再嚟再𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎😇,明白點鮮平時好多人掛隊。

回頭率 revisit 10/10
2020-10-03
  • Edinbug Cottage
2020-11-11 211 浏览
繼續係我其中一間好鍾意既cafe,覺得佢既菜式無論係構思、材料配搭去到擺盤都好有心思🥰63.5C Egg benedict with smoked salmon and avocado 估唔到幾有驚喜😱 慢煮蛋時間控制得岩岩好,蛋幼滑嫩,切落去有滿滿既流心效果,配煙三文魚好食過牛油果,加埋荷蘭醬食都唔會膩🤤Hokkaido scallop spaghetti in green pea pesto with italian dry tomato食落青醬味好香濃,不過意粉硬身左啲,唔係好食到乾蕃茄味,搞到個意粉無咩汁乾左啲,好彩都算係愈食愈好味,彌補番~😏

有𝗳𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲 𝗶𝗴後都好小重複去同一間餐廳,特別係新嘅𝗰𝗮𝗳𝗲越開越多,永遠都去唔完嘅感覺🥺但今次已經係我第四次嚟 @cafe_revol 喇~事實證明我真係好鍾意呢度🤩前幾日一向唔食早餐嘅我,突然之間好想食一個𝗴𝗼𝗼𝗱 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁(〃ω〃)所以就決定走去試吓佢個𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘂~之前無論係閒日定係假期,𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘁𝗶𝗺𝗲都好多人,今次大概11點左右到終於都唔使等位喇!.this is one of the cafes that i love coming to over and over again 😊 fourth time here @cafe_revol 👍 coffee was great ☕️ loved their matcha mixed coffee 😋 their avocado with scrambled egg was slightly disappointing 😔 but still recommend u come try their carbonara 🍝 super good!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟 之前三次都有食𝗰𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮真心正 • 要預時間排隊✨

《𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗰𝗿𝗮𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁》$72🌟7.5/10🌟
炒蛋同牛油果可以話係一個不敗嘅配搭,牛油果生熟程度啱啱好,炒蛋感覺上比我上次食更加滑~本身佢係跟多士嘅我哋另外加咗$4轉左牛角包,牛角包口感正正常常冇咩特別,如果再鬆脆啲就好喇~
𝗕𝘂𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 - 𝗜𝘇𝗮𝗯𝗲𝗹

《𝗕𝘂𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 - 𝗜𝘇𝗮𝗯𝗲𝗹》$50 🌟7.8/10🌟
𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗶𝗻𝗴𝗹𝗲 𝗩𝗶𝗻𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗕𝗹𝗲𝗻𝗱 𝗘𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼
見到有特別野就梗係要試吓啦~好喜歡抹茶同咖啡呢個組合,兩者𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲得好好!有一種飲緊冇咁濃烈𝗺𝗶𝗹𝗱啲𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗰𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲嘅感覺,味道唔會太甜!值得一試~
𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲

《𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲》$45 🌟7.8/10🌟
本身睇佢個樣好似好白雪雪咁以為會冇咩紫薯味,點知飲落又有驚喜喎!淡淡嘅紫薯香,再加順滑嘅牛奶,我自己就好鍾意呢杯紫薯𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲喇~
𝙲𝚊𝚏𝚎 𝚁𝚎𝚟𝚘𝚕 @cafe_revol
📍#BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_western #BELLYwongs_pasta #BELLYwongs_breads
#sudiohk #shapingsound
𝗕𝘂𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 - 𝗜𝘇𝗮𝗯𝗲𝗹
𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
2020-11-02 249 浏览
【ᴊᴏʀᴅᴀɴ |ℂ𝕒𝕗𝕖 ℝ𝔼𝕍𝕆𝕃☕️】..🥭👧🏻-🔻經典卡邦尼煙肉意粉🥓($108)🔻玫瑰鮮奶咖啡🌹☕️($43)意粉用咗兩款煙肉 有炒到乾身嘅煙肉碎同煙肉粒 食落偏乾身 同平時食嗰種好creamy嘅卡邦尼唔同🤔 加埋蛋黃一齊食會rich好多~啲洋蔥爆到好香🧅🤤 食完都幾飽下另外叫咗杯咖啡 個拉花好靚💕 不過呢款咖啡豆偏酸 口味唔太啱👧🏻 下次再試下佢哋嘅生薑鮮奶咖啡~---------🍴食物:8/10🏝環境:8/10🛋服務:7/10💲價錢:7/10💥翻兜指數:7.5/10✨CP值:7.5/10-🍴餐廳名稱:Cafe REVOL 📍地址:佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖
【ᴊᴏʀᴅᴀɴ |ℂ𝕒𝕗𝕖 ℝ𝔼𝕍𝕆𝕃☕️】
🥭👧🏻
🔻經典卡邦尼煙肉意粉🥓($108)
🔻玫瑰鮮奶咖啡🌹☕️($43)

---------
🍴餐廳名稱:Cafe REVOL
📍地址:佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖
  • 經典卡邦尼煙肉意粉
2020-10-28 314 浏览
見呢間cafe咁多人食 睇啲相個卡邦尼又幾靚 一於試下囉12點50去到 要排隊 前面有兩張 都等左半個鐘 心諗:呢間餐廳出野咁慢?🤔1點20 終於入到去坐 隨即叫左個卡邦尼意粉$88 加$14要左杯凍朱古力等左15分鐘 終於有野食 睇個樣好靚 好吸引一食落:意粉好硬 唔係煙韌嗰種 直頭係硬啲煙肉有啲好大舊 有啲一片片大舊嗰啲又係好硬 無肉汁一片片嗰啲 我諗佢想係做到佢脆口 但食落都係好硬 差啲咬崩牙咁硬😵意粉上面有個蛋黃 本來以為會係溫泉蛋嗰種 點知似係生雞蛋既蛋黃 意粉既味道 我未食過咁唔似卡邦尼既卡邦尼 總之就唔係卡邦尼既味 怪怪地咁😑至於個凍朱古力 佢個全名叫做特濃朱古力牛奶🥛但係飲唔出牛奶味 又細杯 又唔甜 完全係可可粉既味😪我喺屋企自己沖既仲好飲一句講哂:好失望呀!仲等左咁耐 哂我時間 唔會有下次!
見呢間cafe咁多人食 睇啲相個卡邦尼又幾靚 一於試下囉
等左15分鐘 終於有野食 睇個樣好靚 好吸引
一食落:
意粉好硬 唔係煙韌嗰種 直頭係硬
啲煙肉有啲好大舊 有啲一片片
大舊嗰啲又係好硬 無肉汁
至於個凍朱古力 佢個全名叫做特濃朱古力牛奶🥛
一句講哂:好失望呀!仲等左咁耐 哂我時間 唔會有下次!
2020-10-27 2111 浏览
支持一下黃店,好守規則既小店,一入門口先量體溫,安排消毒雙手.然後要等...因為店內人數不能超過座位既50%要等人走左先可以入.不過客人都好好..食完唔會話死磨難磨唔肯走..好快就就可以入座了~~~$98 Revol special breakfast其實我對all day breakfast既期望都唔會好大了,因為間間都係差唔多,來來去去都係個D,但我比較唔鍾意牛角包/煙肉/腸個類.剛好呢個all day就係無呢d!!  仲可以簡要煙三文魚或者燒牛肉.我簡左燒牛肉,味道不過不失,切成薄片,方便食,幾好.仲配埋芥末醬! 好貼心! 麵包係酸種麵包,入面有果仁同埋紅莓.配上cream cheese.好食!呢個份量既炒蛋 係我加多左一份 只係+$10 因為友人喜歡吃蛋 所以加左比佢入面仲有藜麥! 未見過all day有,用左蕃茄調味,健康又好食.最後係乳酪! 配乳酪既all day都有但唔多,呢個誠意滿分.有新鮮提子藍莓 仲有 草莓醬係底下 亦有granola做配答 有口感又好食.成個all day既配答都係 清爽 無負擔 亦好健康 油膩感低.暫時係唯一想番飛既all day$108 黑松露
好快就就可以入座了~~~

$98 Revol special breakfast
來來去去都係個D,但我比較唔鍾意牛角包/煙肉/腸個類.
我簡左燒牛肉,味道不過不失,切成薄片,方便食,幾好.
暫時係唯一想番飛既all day

$108 黑松露忌廉蘑茹意粉
意粉太硬身,煮得唔夠時間.
但個汁好得,唔好睇佢好少汁,但其實成碟意粉都係掛上左汁.
唔會好似出面D汁呀醬呀多到好似水浸咁 太溜啦.
呢個岩岩好..

$44 Flat white +$4 oat milk
口感濃郁 帶苦 是我喜歡的.

$45 Iced Mocha
不過不失.
2020-10-25
$150 (早餐)
2020-10-22 1703 浏览
🔅#hkfoodmap佐敦🔅#hkfoodmap尖沙咀🔅#hkfoodmapcafetour .𝐶ℎ𝑒𝑐𝑘 𝑢𝑠 𝑜𝑢𝑡 𝑎𝑡 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑚𝑚𝑒𝑛𝑑𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛💛.呢度嘅𝑐𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎係大家必叫嘅熱門~真係好食!我自己就唔係幾中意個𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒太𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦嘅 所以呢款蛋香比較重嘅就啱曬我😋煙肉佢有烘乾左嘅煙肉片 又有一粒粒嘅煙肉粒 兩種口感兩種滿足💛煙肉同意粉份量都幾多性價比高🥳🥳另外一個好欣賞嘅係佢地嘅𝐸𝑔𝑔 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑑𝑖𝑐𝑡~隻慢煮蛋我地一行四人一致好評🍳熟嘅程度啱啱好 半流不熟💯牛油果都好新鮮🥑𝑃𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡!!青醬北海道帆立貝風乾茄意粉意粉煮得啱啱好 不過過淋過硬🍝每條意粉都好入味!帶子好甜同爽口~另外仲叫左貝吉三文治🥯呢個就稍為無咁出色 個包唔太煙韌~不過係爆餡嘅🤣野飲表現也不錯~濃而帶甘 不浮粉不過甜☕️整體黎講都好好食👍🏻而且食物份量都算幾大份~難怪成日都要排隊🦦🦦🦦
🔅#hkfoodmap佐敦
🔅#hkfoodmap尖沙咀
🔅#hkfoodmapcafetour

呢度嘅𝑐𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎係大家必叫嘅熱門~
真係好食!
我自己就唔係幾中意個𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒太𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦嘅
所以呢款蛋香比較重嘅就啱曬我😋
煙肉同意粉份量都幾多
性價比高🥳🥳
Revol特式卡邦尼煙肉意粉

另外一個好欣賞嘅係佢地嘅𝐸𝑔𝑔 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑑𝑖𝑐𝑡~
隻慢煮蛋我地一行四人一致好評🍳
熟嘅程度啱啱好 半流不熟💯
牛油果都好新鮮🥑
𝑃𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡!!
63.5 °C慢煮班尼迪蛋伴煙三文魚牛油果

意粉煮得啱啱好 不過過淋過硬🍝
每條意粉都好入味!
帶子好甜同爽口~

另外仲叫左貝吉三文治🥯
呢個就稍為無咁出色 個包唔太煙韌~
不過係爆餡嘅🤣
貝吉三文治配烤牛肉及牛油果

野飲表現也不錯~
濃而帶甘 不浮粉不過甜☕️
日式烘焙茶鮮奶

整體黎講都好好食👍🏻
而且食物份量都算幾大份~
難怪成日都要排隊🦦🦦🦦
Revol特式卡邦尼煙肉意粉
63.5 °C慢煮班尼迪蛋伴煙三文魚牛油果
日式烘焙茶鮮奶
2020-10-17 3669 浏览
例行公事 .... 去 💛 「黃店」飲咖啡 ~餐廳的裝修佈置很型格 , 好chill ~Menu ~今日比較特別 , 我冇飲 Iced Americano/Cold Brew, 反而點了一杯特別的咖啡 "Hangover Cue 宿醉" 來飲 .... Hangover Cue : 就是濃香的 Americano 裏加入玉桂的香甜 , 整體味道富有活力又同時又帶有點沉鬱的 after taste ~Red Velvet 紅絲絨蛋糕 : 絲絨般的紅色,份外高貴,蛋糕質地不乾,味道甜甜的又帶點微酸 ~太座點的 "Floral Sparkling Coffee 紫羅蘭咖啡梳打" 味道十分清新怡人士 , 又有紫羅蘭的花香 , 飲落很爽 ~Cafe REVOL佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖本篇完 ~
例行公事 ....

去 💛 「黃店」飲咖啡 ~

餐廳的裝修佈置很型格 , 好chill ~
Menu ~

Cafe REVOL