2016-05-29
黃雨嘅星期六,同友人相約太子食個early dinner !因朋友推介Cafe Paradise, 我地就book檯食飯 太子地鐵站D出口行去大約5分鐘,由於我地唔熟悉太子街道,要開google map搵 當我地見到界限街時,Cafe Paradise就係前面,對正個紅綠燈位!問口設計都幾靚 餐廳牆身以白色磚為主,帶有悠閒歐陸風,感覺舒適 !我地被安排近門口落地玻璃座位,望出玻璃門外有個旋轉木馬裝飾,感覺好fairy tale !餐廳行嘅係歐陸式裝潢,以簡潔白色為主,有唔少擺設,佈置有心思!當時外面落住大雨,,我地好似身於夢幻童話國度!set dinner價錢最平$118 到最貴$208,另外有All-Day-Breakfast !不過當晚侍應話All-Day-Breakfast賣曬,要試就要下次早D黎!餐廳面積唔大,眼看座位係L字型擺放 本以為我地6點零咁早食兼且外下面落大雨,餐廳應該冇乜人!點知當時餐廳都差不多滿座,仍不時有walk-in ! 好彩我地有book檯 檯面備有一大樽水 (室溫),方便食客自行飲用 ,夠方面 !我地order左兩個set dinner,本以為sa
餐廳牆身以白色磚為主,帶有悠閒歐陸風,感覺舒適 !
當時外面落住大雨,,我地好似身於夢幻童話國度!
餐廳面積唔大,眼看座位係L字型擺放
本以為我地6點零咁早食兼且外下面落大雨,餐廳應該冇乜人!
沙律菜新鮮爽脆,見上面冇沙律醬就以為係用黑醋,點知食落係橄欖油混合檸檬汁,少少酸夠開胃亦健康D!
而我係勁鍾意沙律醬,prefer沙律醬combination ( 雖知唔健康 )
餐湯係甘筍忌廉粟米湯,質感creamy,夾雜清甜粟米粒,味道OK!
我試左一啖,味道唔錯好開胃!
醬汁適中,rich & creamy ! 芝士味唔算濃,意粉夠al dente!
最後以藍苺芝士蛋糕作結,呢件cake仔入口係mousse,食落一D都唔漏唔滯! 好快K.O. !
今次set dinner好飽好滿足 ! 環境、食物、服務都唔錯,值得encore