2017-11-16
上星期收工嚟咗呢一間Cafe食晚餐,大概七八點去到,門口都有少少人等緊位,不過等左一陣就入得啦。今次我叫咗個set dinner, 因為一個Set有餐湯同埋沙律,叫咗一份香脆豬手$168 幾抵食雖然個沙律普通,但我幾鍾意個餐湯,係南瓜湯,有好香濃南瓜味好滑!豬手好大份啊!上到嚟仲係熱辣辣,外皮好香脆,配菜有薯角蔬菜。講下隻豬手先,我覺得隻豬手調味做得幾好,肉質亦都好嫩,配埋香脆嘅外皮真係幾好食。因為豬手本身調味唔重,所以配埋佢嘅特製燒汁味道就啱啱好食落唔會有好heavy嘅感覺。另外值得一提嘅就係呢一杯Chocolate Paradise!提提大家飲之前記住攪勻個底, 因為下面有好多朱古力醬架,面頭個朱古力雪糕好好食,因為裏面仲有好多朱古力碎,值得一試