Soaking myself in this relaxing seaside ambience after a delectable day tour to Tai O fishing village. 🎣 Pizza Picanti 🍕this authentic Neapolitan-style pizza simply with Salami sausage, mozzarella and tomato sauce is always tasty to eat. Beef Tagliata 🥩 with rocket and parmigiano reggiano 🧀 an absolute love-hate showstopper 🤨 grilled beef striploin served pre-cut into thin slices but at the same time sacrificed the heat. Spaghetti Aglio E Olio 🍝 Rather disappointing given the absence of chopped

Spaghetti Aglio E Olio 🍝 Rather disappointing given the absence of chopped Italian parsley 🌿 and chilli flakes 🌶 as the must-have garnish

Homekong sling 🇭🇰👺 interesting sundowner made with Bénédictine D.O.M. liqueur, cherry brandy, orange, pineapple, lemon and bitters.

Exotic breeze 🍹Another buzzy and eclectic summer concoction

📍Cabana Breeze
Shop G12-15, T Bay, 9 Yi Tung Road Tung Chung, Lantau Island, Hong Kong
Beef Tagliata
Beef Tagliata
  • Homekong  Sling
  • Exotic Breeze
一直都知道東涌開咗間新酒店,但去就真係第一次🤣嘩~估唔到原來咁CHILL喎呢度! 當日室內座位已經full咗~雖然坐outdoor,keep住有海風吹住都ok! 同埋成件事更加chill🤣🤣外藉店員勁nice~不斷推薦我坐咩位影相靚🤣重幫埋我同朋友影咗張好好嘅合照😝👍🏻※ Peach Me(L) & Signature Mai tai(R) $88原價要&115一杯~依家餐廳做緊5pm-9pm happy hour~所以抵好多! 兩杯Signature Cocktails造型真係超得意呀🥰重要唔係得個樣! 好飲呀~♡ Peach Me就用咗Peach infused bourbon, house falernum, passionfruit, honey, yuzu, mint & plum bitters! 好夏日feel好fruity🌺🏝甜甜的好易入口! 好啱女仔飲🥰♡ Signature Mai Tai用咗House Blend Rum, orange curacao, house falernum, pineapple, grapefruit, lime, orange & a
一直都知道東涌開咗間新酒店,但去就真係第一次🤣

甜甜的好易入口! 好啱女仔飲🥰

♡ Signature Mai Tai用咗House Blend Rum, orange curacao, house falernum, pineapple, grapefruit, lime, orange & aromatic bitters,
酒味偏濃,但果汁味都好出!

Hawaiian 夏威夷薄餅 $155
好鍾意呢度嘅Pizza餅底,唔脆又唔會太厚實!
好足料🤤有勁多菠蘿&火腿,配埋水牛芝士&蕃茄醬無得輸👏🏻Pizza勁大份,2個女仔share好飽🤣

Fries炸薯條 $48
呢度係用粗薯條~附有2款醬(mayo&茄汁)

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

※ 呢間係pet-frendly嘅餐廳☺️可以帶埋寵物一齊黎chill❤️
朋友介紹,環境好chill,特別係如果有坐outdoor唔熱的話。特別一提,我哋人人都有叫起碼一杯mocktail,但佢仲要逼你一定要收逐個人頭still water費,呢點真係超級唔鍾意,你係Sheraton隔離,但唔係真係Sheraton嘅餐廳,但掠水收水錢。同埋飲品方面,唔係漏蛋,就係d staffs不停送錯飲品過嚟🙄😓想點?!食物方面,大家都好滿意,大大份抵食,所以如果兩個人撐枱腳食唔到幾多款,我哋係一行好多人,share食先可以叫多啲種類。叫咗兩個pizza,兩個mussels,ribs,fish & chip,grilled chicken,spaghetti etc,全部都好味好滿意。Highlight個Mojito Totem杯帶耳環,有趣!!

Ribs,食物方面,大家都好滿意,大大份抵食
Fish  &  Chip,食物方面,大家都好滿意,大大份抵食
2021-07-01
  • Mojito
  • Virgin  Mojito
  • Mussels
2021-07-02 60 浏览
今次我地遠征東涌,黎到新開既喜來登酒店樓下一間地中海餐廳 Cabana Breeze🌴餐廳裝修別緻,環境好外國好chill,亦有戶外位坐🍃不過大熱天時,我地都係去返室內涼下😂☑️香辣蟹肉墨魚汁意粉 ($158)平時墨汁意粉好多都食到個嘴黑蚊蚊😛呢款墨汁本身已經混入意粉,咁就可以食到墨汁又唔會成口黑晒啦😝意粉質地拿捏得唔錯,香辣汁幾惹味,配埋鮮甜蟹肉😋呢個簡單既組合又幾驚喜~☑️普羅旺斯烤春雞 ($188)Size一啲都唔迷你,呢個價錢相當抵食👍🏻春雞表皮鋪滿新鮮香草麵包糠,香料味道突出,充滿地中海風情🌴🌞雞肉烤得嫩滑,連雞胸都唔鞋,配埋迷迭香烤新薯,女朋友表示滿意☺️貪心的朋友仲可以好似我地咁加錢要side dishes,選擇亦幾多~☑️菠蘿冧酒蛋糕配椰子雪糕 ($88)雪芳蛋糕做底,味道偏甜🥧配上焦糖燒菠蘿,第一次食呢種配搭,幾新奇😂椰子雪糕就好好食,奶味濃郁,唔知係咪自家制架呢⁉️另外,餐廳仲提供好多款cocktail, beer, wine等,價錢合理,大家黎happy hour傾下計都唔錯架~總結黎講,Cabana Breeze環境relax,食物高質,住附近定黎開玩都值得推薦💗我地個日

☑️香辣蟹肉墨魚汁意粉 ($158)
香辣蟹肉墨魚汁意粉 ($158)

☑️普羅旺斯烤春雞 ($188)
普羅旺斯烤春雞 ($188)
普羅旺斯烤春雞 ($188)

☑️菠蘿冧酒蛋糕配椰子雪糕 ($88)
菠蘿冧酒蛋糕配椰子雪糕 ($88)

總結黎講,Cabana Breeze環境relax,食物高質,住附近定黎開玩都值得推薦💗我地個日就去左大澳一日遊,夜晚黎食飯~ 大澳碼頭仲有船黎到近喜來登既碼頭,呢個行程都唔錯架🥳
2021-07-01 68 浏览
📍Cabana Breeze (東涌) 又再次嚟到東涌T Bay啦,雖然真係遠左少少,同地鐵站有一段距離,💓不過呢到環境真係好靚好chill,黎到已經好有度假feel🏖~ 餐廳設有室內同室外既座位,Outdoor位超適合打卡,不過去嗰日有機會落雨所以就坐左喺室內啦,indoor裝修好華麗好靚。🏝呢到既店員大部份都係外國人黎既,佢地既制服係夏威夷衫,超有異國風情!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️意式烤牛扒 ($258) 呢個牛扒係老闆特別推介嘅,果然好正!🐮牛扒選擇咗medium rare,廚師煎得剛剛好!牛扒嘅色澤好靚❤️,牛味好香濃,肉質又夠哂嫩滑,而且仲超多肉汁!唔怪之得連老闆都recommend啦~▪️香辣蟹肉墨魚汁扁意粉 ($158) 意粉係黑色既,超級特別。🖤佢上面有好多色彩繽紛嘅配料,有主角松露蟹肉、蕃茄粒、辣椒乾同埋新鮮香草,豐富得黎仲超有口感,而且味道好夾!▪️西班牙油條配朱古力慕絲 ($78) 呢度嘅西班牙油條係偏扁身同埋幼既,😍Churros炸得剛剛好,表面滿佈砂糖,配上朱古力慕絲超正!🍫朱古力慕絲口感好軟滑,而且朱古力味超級香濃!▪️Orange Juice 🍊 ($30)
📍Cabana Breeze (東涌)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️意式烤牛扒 ($258)

▪️香辣蟹肉墨魚汁扁意粉 ($158)

▪️西班牙油條配朱古力慕絲 ($78)

▪️Orange Juice 🍊 ($30)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖
Shop 12-15, G/F, T Bay, 9 Yi Tung Road, Tung Chung

2021-06-30 46 浏览
今日撞啱朋友放早,聽日又放假就入咗嚟東涌呢一間位於Sheraton旁邊嘅餐廳chill一chill。去到嘅時候見到佢哋有outdoor同indoor,原本諗住坐outdoor,但經理話有機會落雨,最後選擇左室內坐,室內裝修都好靚啲位坐得幾舒服。一揭開menu見到佢八點前都有happy hour 即刻點左兩杯drift beer🥰然後點左個薯條送酒,跟薯條佢有茄汁同另外幾特別嘅沙律醬,佢係厚身嘅薯條但都好趣🥳主菜方面點左個廚師精選烤乳豬,乳豬啲肉質10分嫩,啲皮仲好趣,配合埋小茜香汁,少少酸酸地😋我自己本人就唔使汁已經覺得夠晒正。朋友就點左個五成熟意式烤牛扒,牛扒不需要肉汁已經能突出牛肉嘅juicy,加上有少少海鹽更加突出牛肉嘅鮮味😋😋Ps 有養寵物嘅朋友可以帶寵物一齊食

Ps 有養寵物嘅朋友可以帶寵物一齊食
2021-06-30 39 浏览
環境好舒服有種遠離市區嘅度假感覺放假或者放工係呢度happy hour或者hea 下食dinner 都幾好交通黎講都算方便港鐵到東涌可以轉Sheraton 嘅shuttle bus 或者行路過去行路的話around 10-15minsGrilled octopus salad好清新好開胃grilled 得啱啱好唔會有咬唔開個感覺Pescatore海鮮嘅penne pasta 食落原來好多海鮮係入面pasta sauce 都好濃郁baby back rib叫左full set超級大份😲原來full set 係兩個rack好多汁重點係d薯條仲係好脆ga😍😍😍
環境好舒服

原來full set 係兩個rack
好多汁
重點係d薯條
仲係好脆ga😍😍😍
要數香港嘅美食沙漠,東涌絕對會名列前茅😂出咗名冇乜嘢食嘅東涌,最近隨着新酒店嘅落成,下面竟然開咗好多間超正嘅餐廳😍小編當日去食呢間餐廳嘅時候,沿路都比其他新開嘅餐廳吸引咗,之後一定會再返嚟逐間試食😆呢間餐廳位於東涌Sheraton酒店下面,同地鐵站都有一段距離,但係就喺正海邊,而且仲要係無最低消費下免費泊車😛如果openrice book定仲有八折優惠😈—《 #香辣蟹肉墨魚汁扁意粉》$158 小編不嬲都對有辣味嘅意粉情有獨鍾,硬係覺得辣味嘅意粉特別好食🤪喺餐廳IG嗰度見到呢一個意粉嘅賣相好吸引,捲到橢圓形咁樣即刻食指大動😍而呢碟意粉用帶有墨魚汁嘅扁意粉,有濃厚嘅墨汁味之餘,扁意粉亦十分al dente,再配上海量咁多既蟹肉,味道鮮甜,成個搭配好夾,成為咗dish of the night🥰—《 #三文魚他他》$118三文魚他他係前菜嘅不敗之選,而呢度嘅三文魚他他亦整得好標準🤣係好整齊嘅圓筒形入邊,有三文魚粒、青瓜、洋蔥等開胃前菜,上面有沙律醬,下面亦有酸甜嘅檸檬他他汁,整個菜式十分完整🥸—《 #普羅旺斯烤春雞》$188喺Menu睇完呢道菜式嘅名,好好奇究竟普羅旺斯式嘅烤春雞會係點😀原來

《 #香辣蟹肉墨魚汁扁意粉》$158

《 #三文魚他他》$118

《 #普羅旺斯烤春雞》$188

喺Menu睇完呢道菜式嘅名,好好奇究竟普羅旺斯式嘅烤春雞會係點😀原來係將整隻春雞攤平,再將多種香料、麵包糠、芥末鋪滿春雞嘅表面,原隻烤焗🤤望到個樣以為好似平時個啲寶雲酥咁有個脆皮,點知啲麵包糠係就咁舖面,一啲都唔脆🥵不過味道都幾特別,第一次食到有咁多種味道嘅春雞😜雞腿位置好鮮嫩,但係雞胸就唔知點解梅咗🥺

《 #Cabana Tiramisu》$88

本身係比餐廳ig既圖引誘咗叫呢個tirumisu🥺因為相入面既真係好靚,睇到係充滿心機慢慢擠啲cream係面,仲要大小平均,非常立體,仲有幾朵食用花😇結果我地點咗個一上枱啲cream已經塌曬,好失望呀😭不過佢嘅份量非常之大,兩個人都好難食得晒😂入面亦都有幾塊冇用酒浸到淋晒嘅手指餅,仲有少少脆,反而能夠令佢無咁膩😅建議大家試下其他甜品🤥
2021-06-30
2021-06-30 40 浏览
Cabana Breeze @東涌📍東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖星期五晚同屋企人去遠d食dinner~之前一直bookmark左呢間餐廳好耐 雖然餐廳位置有啲偏僻 但呢度環境好靚好舒服 好有外國風情🥰 坐係室外位置好chill仲可以帶埋寵物尼一齊嘆😚 連呢度所有既店員都係講英文 感覺自己去左旅行咁😆▫️Linguina $158墨汁意粉 蟹肉味濃郁!而且有好多蟹肉係意粉入面😍 意粉麵條煙韌彈牙 😋🍗 Brick Chicken $188雞肉肉質一般 有d乾柴😕上面加左好多印度香料 我個人麻麻中東風味~▫️Maialae Porchetta $268慢烤乳豬半隻🤩 外層脆皮好薄 燒得好香脆 油脂豐富🤪 肉質鮮嫩 好juicy🤤🤤 平時食開既乳豬都好鹹 但呢款唔會!推介😋🍕 Hawaiian Pizza $155Pizza大大塊又夠厚身!厚批食一塊已經飽飽地 上面既配料十分豐富 有滿滿既芝士🧀 仲有拉絲效果🤩🥖Churros Mousse $78炸到熱辣辣 外脆內軟😋 外層沾滿左好多糖點埋榛子醬一齊食 一冷一熱呢個配搭正啊😍🍹Exotic Breeze $65 呢杯超推介!以熱情

Cabana Breeze @東涌
📍東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖

▫️Linguina $158

🍗 Brick Chicken $188

▫️Maialae Porchetta $268

🍕 Hawaiian Pizza $155

🥖Churros Mousse $78

🍹Exotic Breeze $65
呢杯超推介!以熱情果、芒果、柚子、菠蘿、椰子水調製 🤤熱情果味偏重 成杯好fresh🍃甜度適中!

🍹Hua Ono $65
以黑苺、紅桑子、草莓、檸檬、檸檬水調製 味道酸酸甜甜 十分開胃😋

👅好味:4.4/5
💲價錢:3/5
🌟性價比:4.2/5
👀環境:4.7/5
👥服務:4.7/5
2021-06-27 639 浏览
好少入去東涌 見放假冇嘢做就去行一轉 之前見到介紹呢間幾靚嘅餐廳就一於去試埋~ 去到環境好靚好舒服 好鍾意個bar 好似去咗度假咁😍而且服務態度好好 服務員會主動問使唔使幫我哋影相 😉 不過份量真係超級大 建議同幾位朋友一齊去🤣雜錦海鮮薄餅($168)Pizza係薄底嘅 但係好足料 有超級多芝士 啱晒我呢個芝士迷🤤🤤而且都算多海鮮 蝦都幾爽口架 仲有青口魷魚元貝蜆肉😝~ 不過個底烤得有啲燶 會食到隻碟黑黑地😂Fish and chips ($148)一見到咁大碟又係嚇親我😂嗰兩條魚柳真係超級長!薯條炸得幾香脆😚😚 炸魚外皮好脆 不過略為炸得有少少過火 但好彩入面魚肉仍然嫩滑 記得加啲檸檬汁就冇咁漏😋意式香辣藍青口($168)藍青口size 不大 但係好多隻😋😋真係食唔停口 反而唔係好食到辣味 仲好開胃😂 令我驚喜嘅係 配埋嘅牛油蒜蓉麵包外皮好脆 沾埋啲醬汁食十分可口👍🏼👍🏼Hoegaardan ($70)又係超級大杯 無返咁上下酒量真係唔好亂叫😂 如果係happy hour就仲抵!Exotic Breeze($65)呢杯真係好推薦!⭐️係無酒精飲品 入面溝咗 熱情果 芒果 菠蘿 西柚 同

雜錦海鮮薄餅($168)

Fish and chips ($148)

意式香辣藍青口($168)

Hoegaardan ($70)
Exotic Breeze($65)
呢杯真係好推薦!⭐️係無酒精飲品 入面溝咗 熱情果 芒果 菠蘿 西柚 同埋椰青水😋😋唔會太甜 完全綜和到咁多生果 係夏天嘅味道🍹

2021-06-26
不能搭飛機的日子,去好遠的地方食個飯已經覺得自己去緊旅行。今次我就揀左好多打卡位的 Cabana Breeze HK,食飯影相就玩左半日,非常悠閒又放鬆。Cabana Breeze 位於東涌喜來登酒店後面,由東涌站行過去15分鐘左右,行完天橋行公園,一路上都幾舒服,當散步幫助消化都唔錯。餐廳外面目前圍上圍板,雖然看不到海景,但環境都算唔錯,個佈景板亦唔影響打卡相的背景,可以接受。餐廳面積都幾大,有室內也有戶外座位,出面仲有非常打卡-able的籐波波,我見唔少著好靚的女士三十幾度都堅持坐出面食,就係為左個打卡位。餐廳入面好靚好有氣勢!一入門口已經被吸引,基本上坐任何位置都影到靚相,唔太需要擔心。如果想影空景或者盡情影唔同靚位,可以揀平日兩點後過來吃飯,餐廳真係即刻空晒,剩返幾檯專門影相的人。酒吧絕對係打卡必影的位置,天花一系列蒸籠佈置,影出來好有氣氛。用手機人像模式影已經好有feel 啦!另外一邊孔雀石綠沙發位,配埋熱帶風情牆紙/椅套還有霓虹光管,提供另一種style 的打卡靚位。平日午市套餐價錢一點都不貴,吃這個環境簡直超值!套餐除了主菜還附湯/沙律、甜品和飲品,夠晒豐富飽肚。散叫的話

用手機人像模式影已經好有feel 啦!

散叫的話價錢都唔貴,百零蚊個意粉或者pizza,出面求其一間文青cafe都收緊咁上下價錢啦!意粉和pizza都有素食選擇,我今日就揀食意粉,黑松露寬條麵、番醬通粉和蒜油意粉都好吸引,我都揀左一陣先決定到。

朋友食 Lunch Set,餐湯係番茄湯,一上桌勁香芝士味非常吸引!跟湯食多士都烤得好靚好香口呢。

Lunch set 的意粉和魚每日都唔同,店員會同你講返,條魚份量都唔細架。

大蒜和油意粉 HK$128 / 牛油炒雜菌 HK$48 / 蒜香西蘭花 HK$48

諗左一輪最後揀好耐無食的大蒜意粉,蒜香十足仲好夠油,吃著吃著又有芝士香,整個讓人非常滿足!完全是我喜歡的味道,兩個配菜都好有水準,同樣夠晒油又夠晒惹味,尤其個雜菌一入口香氣十足,食到停唔到口呢。

意粉唔會煮得太軟或太硬,入口有嚼勁,雖然油很多但依然感覺清爽。

這日 Lunch Set 的甜品是蘋果批配雪糕,賣相都幾骨子,蘋果批細細件味道中規中距,配雪糕食感覺都唔錯。

Cabana Tiramisu HK$88

店員推介這個 Tiramisu,賣相都幾有特色,唔太估到咩葫蘆賣咩藥。

挖開發現成碟都以忌廉為主,中間收埋幾塊浸滿咖啡的手指餅,忌廉入口軟滑亦富香氣,吃起來是 Tiramisu 的味道,但口感又跟平常有點不同,適合鍾意吃 cream 的朋友。

這間餐廳打卡位非常多,一場來到東涌這麼遙遠,當然要影個夠本,儲埋d相可以慢慢post。

餐廳裡裡外外都可以影,必影位置除了多面的度假藤椅之外,仲有中間圓桌加埋後面酒吧的無敵靚位。
2021-06-25
住在美食沙漠的東涌,平時想出門吃飯實在沒什麼選擇,前幾天認真的上網做左research 才發現Sheraton 附近多了一個商場,意外發現呢間異國風情的cabana breeze。裝修同環境氣氛就似足去左海島國家旅遊,侍應各個都好熱情呀!餐點部分屬於地中海式料理,據說沒有餐點都是另外加鹽調味,主要以新鮮香料調味,這個賣點也是我最有興趣的部分。Go green go healthy $ 88青色沙律味道一點也不dry,減脂健身人士絕對會愛死的一盤super food,口感不會太無趣,羽衣甘藍加上bb菠菜綜合出完美的口感,紅石榴醋汁加新鮮紅石榴讓整盤沙拉更清爽,藜麥和牛油果就不用說了,絕對是這盤沙拉的主角,核桃的加入更是讓這份沙律畫龍點睛了!減脂人士,減醣人士必點Calamaritti 香脆炸魷魚$98這份炸魷魚,不過不失,可能是我沒有喝啤酒所以不覺得炸物特別吸引我,值得一提的是份量與其他餐廳相比應該多了一倍,超抵食!Cozze Alla Marinara 義式香辣青口 $168因為是羅勒辣醬汁,結果上桌才發現是新鮮的香料茄汁青口,吃起來非常之清爽,酸種麵包沾著醬汁更是多了一些風味,青口份

裝修同環境氣氛就似足去左海島國家旅遊,侍應各個都好熱情呀!

Go green go healthy $ 88
減脂人士,減醣人士必點

Calamaritti 香脆炸魷魚$98

因為是羅勒辣醬汁,結果上桌才發現是新鮮的香料茄汁青口,吃起來非常之清爽,酸種麵包沾著醬汁更是多了一些風味,青口份量也是給的非常大氣

Brick Chicken 普羅旺斯烤春雞 $188
以簡單的香草、迷迭香為基底,表面撒上麵包糠去烤,雞肉本身不具鹹味,但是肉汁飽滿可以吃出雞肉的原汁原味,完全是我個人追求的健康飲食,加上優質的碳水-baby potato,又是一道吃了不胖美食。

Oma Olakino $65
(Fresh lime , mint, fresh ginger ,cucumber ,sparkling water)
這杯特飲絕對是夏日清涼之選,入口從檸檬味到開始在口內散開,後調有著青瓜的清爽氣息~

這家店已經變成東涌少數的口袋餐廳🧾
2021-06-25
  • Go Green Go Healthy
2021-06-23 215 浏览
黃昏於東薈城附近散散步,沿途綠樹林蔭,舒適寫意。搜尋一下附近有咩地方可以用餐、休息一下,俾我發現到 Sheraton酒店旁邊一間相當有品味嘅餐廳!門面及店外位置都好有渡假感覺,店內環境亦明亮舒適,被安排坐到窗邊梳化位,好寫意啊🏜 Go Green Go Healthy $88好草綠嘅一盤沙律🥗 中文名叫綠色健康生活,令我覺得食咗佢就成為健康人仕✅主要材料有羽衣甘藍、藜麥、好Creamy嘅牛油果🥑 仲會食到紅卜卜嘅紅石榴籽及核桃碎,口感好豐富!全部都係營養價值高嘅食材呢💚 加上沙律醋好清新,更提升美味!整碟夠重份量~飽肚感十足Softshell Crab Burger $158夾著巨型軟殼蟹好吸引!炸粉夠薄夠脆,內裡軟殼蟹肉香軟,炸得出色👍🏻 漢堡都有驚喜,經烘熱過,帶出陣陣竹炭麵包香~伴碟沙律就有西柚拌酸瓜絲,相當清新酸爽,能夠中和返食炸嘢嘅熱氣,配搭夠哂得宜☕️Cafe Latte $35🍹Lemongrass & Earl Gery Iced Tea $48食物都好高質,價格又唔貴,店員服務熱心殷勤,用餐感覺真係好似去咗外國渡假咁⛱ 好滿意呀!非常值得再回訪🥰

Go Green Go Healthy $88

Softshell Crab Burger $158

☕️Cafe Latte $35

2021-06-23 48 浏览
我同朋友都鍾意周圍explore下啲靚餐廳,呢日我地就專門揸車入東涌去呢間充滿住異國風情既餐廳食dinner,感覺就好似去左外國旅行咁。坐喺呢個鳥籠入面食飯,打卡一流。枱上隻鵝好得意。打開餐牌,見到都有幾多選擇。我地唔太肚餓,點左三樣野食,首先係呢個salmon tartar,新鮮既三文魚,再配上微酸既醬汁,好開胃。另外仲點左個crab salad,呢個沙律好豐富,入面有松葉蟹肉、芒果、木瓜同牛油果,好fresh啊!主菜方面,點左意式香辣藍青口,青口大一隻,又新鮮,佢仲配埋酸種麵包,口感紮實,好味道!
坐喺呢個鳥籠入面食飯,打卡一流。
枱上隻鵝好得意。
打開餐牌,見到都有幾多選擇。

2021-06-22 46 浏览
今日去咗東涌sheraton內嘅一個極具異國風情餐廳!環境好chill chill🤩經理好有心咁介紹佢地嘅招牌菜式俾我地!-海鮮湯啲料多到爆勁濃味-tuna酸酸地再加上青瓜粒中和返個味道(開胃前菜)-藍青口肉質嫩滑都係配以蕃茄汁底🤤-叫咗個生蠔🦪過下口癮-乳豬餐牌寫上4/6人其實兩個人都隊得哂(以為好大份)外皮好薄好脆,肉嫩多汁-大食嘅我地一定要叫多個黑松露意粉,好重芝士,意粉硬度適中除左食飯外,嚟呢度chill下都唔錯,而且服務不錯👍兼有停車場🅿️優惠

-海鮮湯啲料多到爆勁濃味

-tuna酸酸地再加上青瓜粒中和返個味道(開胃前菜)

-藍青口肉質嫩滑都係配以蕃茄汁底🤤

-叫咗個生蠔🦪過下口癮

-大食嘅我地一定要叫多個黑松露意粉,好重芝士,意粉硬度適中