2021-07-26 103 浏览
一直以為東涌係美食沙漠,點知又真係比我發掘左,沙漠中嘅新綠洲🤣🤣就係呢間充滿着異國風情嘅-Cabana Breeze餐廳喺東涌世茂喜來登酒店下面ge 新商場T Bay灣景薈,啱啱今年五月先開幕咋👍👍餐廳裝修好有渡假風情,座位同擺設都好有打卡位📷🤳🏽。絕對啱說疫情底下想呃自己chill下扮去下旅行嘅感覺☺️☺️1️⃣香辣蟹肉墨魚汁扁意粉🍝:意粉係偏向硬身嘅,辣辣地配埋好足料嘅蟹肉,味道鮮甜過味道好夾👍👍2️⃣普羅旺斯烤春雞🐥:熏雞嘅表面用麵包糠加芥末原隻焗,鎖住晒啲肉汁💦雞髀部位好鮮嫩,啖啖都充滿香料味,個味道都幾有特別新鮮感🤩3️⃣香脆炸魷魚🦑:呢個炸魷魚有驚喜,炸皮好薄,魷魚都炸到啱啱好唔會過火。但如果唔點醬食,略為淡口。(可能想保留個魷魚個鮮味掛☺️)4️⃣Exotic Breeze🍹:Drink Menu 有太多選擇,睇到花都眼亂。最後係店員嘅推介下叫咗呢Exotic Breeze。果然冇介紹錯:一入口,飲到好重嘅芒果同埋百香果味(酸酸甜甜咁),同啲嘢食好夾最後提醒:商場公共交通真係唔係太方便。但如果揸車🚗ge 朋友仔,基本上食餐飯都可以免費泊車。去開東涌嘅朋友仔不妨去食下,去之前記住用OpenRic
就係呢間充滿着異國風情嘅-Cabana Breeze

最後提醒:商場公共交通真係唔係太方便。但如果揸車🚗ge 朋友仔,基本上食餐飯都可以免費泊車。去開東涌嘅朋友仔不妨去食下,去之前記住用OpenRice訂位可有折添👍
普羅旺斯烤雞
蟹肉墨魚汁意粉
炸魷魚
普羅旺斯烤雞
蟹肉墨魚汁意粉
炸魷魚
2021-07-25 96 浏览
去感受悠閒!在東涌喜來登酒店旁邊,有1個開滿了食店的半露天區(可經酒店進入),我們去了這間充滿渡假風情的西餐廳「Cabana Breeze」。餐廳裝潢帶點華麗又有holiday mood,主要供應西式料理丶意大利麵丶Pizza丶cocktail等等。我們在午後之時來到,不想吃太飽,就點了一客Seafood Tower x 2 person ($498),來Chill Chill 。Seafood Tower 有生蠔🦪丶松葉蟹腳丶波士頓龍蝦丶熟蝦丶青口~另外配有香醋汁和雞尾酒醬汁。生蠔很新鮮小巧~入口creamy ,而其他海鮮就普普通通不算太有驚喜。飲品我們點了椰青,非常清甜💗環境真的好舒服,可以嘆下打下卡。外面還有露天用餐座~如果在陽光明媚的日子前來~Relax下也很不錯喔。

2021-07-25 1566 浏览
Happy Friday同老公拍拖撐枱腳,夜晚Book左東涌Sheraton酒店旁嘅Cabana Breeze食多國菜,享受2人世界。第一次來這個地坊感覺很新奇,我以為自己去左外國,原來Sheraton側邊個有充滿異國風情嘅露天廣場,這裡有幾間餐廳,而Cabana Breeze感覺最吸晴,因為佢有露天餐飲位置,座位以竹藤帳幕及紅沙發設計,好有渡假的感覺!食物選擇種類多,前菜、冷盤、沙律、小食、Pizza、意粉、燴飯都有,而且有不少肉類和海鮮選擇,飲品有酒精或沒酒精都有,超多選擇,適合一大班人一齊來gathering/飲野,非常寫意。前菜我點了半打生蠔,生蠔好新鮮啊!吃下多肉又超鮮甜~!擺盤又夠靚,打咭啱哂!水牛雞翼酸酸甜甜唔太辣,炸得鬆脆又多肉汁,很是惹味,食唔停口!雞肉寬麵配上忌廉汁,啖啖都很creamy,配菜充足,味道比較淡,但我覺得剛好,喜歡清淡的可以選這碟!飲品點了Hua Ono,是紅桑苺梳打的味道,杯子好特別,影相好靚呀!假日去東涌玩唔一定在東薈城食飯,來酒店這邊也有好選擇啊~!

假日去東涌玩唔一定在東薈城食飯,來酒店這邊也有好選擇啊~!

2021-07-19
💁🏼‍♀️星期六當然要送自己一個小旅行✈️吹下海風,食個豐富又有特色嘅Fusion 菜❤️-嚟東涌一行,估唔到除咗outlet東薈城之外,東涌會有咁靚咁隱世嘅餐廳😻-🐟油甘魚醃魚生($138)超高質開胃前菜😁油甘魚配上炸蒜、枝豆同蕃茄🍅油甘魚肥美,酸酸地好開胃🤩-🦞龍蝦意大利燴飯($298)龍蝦配上魚子醬😻為新鮮嘅龍蝦肉點綴👍🏻Risotto帶點酒香🍸Cheers 🥂-🦀🍔軟殼蟹漢堡($158)墨魚汁漢堡😻配上德國酸菜🥬加埋大大隻嘅軟殼蟹,重點係軟殼蟹有蟹膏😻超級好食!!!-🍹Lemongrass earl grey tea ($65), Exotic Breeze ($65) 飲品配搭特別👍🏻推介Exotic Breeze 🍸其實係熱情果芒果Lemonade 🍋 口感豐富👍🏻👍🏻👍🏻夏天嘅感覺返晒黎💁🏼‍♀️-餐廳環境好靚👍🏻淨係嚟打卡都抵🤣
🐟油甘魚醃魚生($138)
🦞龍蝦意大利燴飯($298)
🦀🍔軟殼蟹漢堡($158)
餐廳環境好靚👍🏻淨係嚟打卡都抵🤣
昨天要去東涌探望朋友,找了一間在sheraton旁邊的西餐廳喝啤酒🍺談談心💗Canbana breeze位於商場的ground floor,餐廳有室內和室外的用餐地方,我們選了室外用餐,喜歡室外空氣好,另外還有一個頗大的廣場可以給小朋友放電玩樂,剛好也有其他有小朋友的家庭在用餐,可以一齊玩大人就可以放心喝啤酒吃點東西聊聊天這樣~ 點了raw beef with cheese,bbq backribs同半打生蠔🦪 配送啤酒非常夾🍺 生牛肉配了芝麻菜,味道和口感都好正~ 生蠔是清淡creamy的口感,也是非常不俗的選擇~ backribs肉質比較軟,味道較淡,如果可以硬身點脆口點和bbq sauce再濃郁一點就非常好了~ 整體而言,覺得這是一間和朋友約會談心好chill的好地方~ 下次會再和朋友來用餐🍴

大人就可以放心喝啤酒吃點東西聊
聊天這樣~

2021-07-22 52 浏览
難得入東涌,揾揾下餐廳先知原來東涌都有Sheraton🤣 入面都有幾多餐廳,環境幾靚幾舒服🥰叫左3樣食物,Maialae porchetta ($268) 乳豬烤到皮脆肉嫩,一切開入面冒哂煙,熱辣辣😍 肉質好冧好入味!Pescatore ($168)呢個係海鮮忌廉汁長通粉,長通粉煮得好煙韌好有口感,而且好吸汁,意粉味道好濃郁,有海鮮既鮮味同creamy既口感。介紹埋我覺得最無敵既pizza!! Al funghi pizza ($145) 野菌pizza 上面有少少松露油既香氣,一拎起塊pizza 超級拉絲😍 芝士份量夠哂多,而且手拉pizza都好有口感喔❤️

2021-07-22 38 浏览
冇得飛留喺香港✈️有得feel下異國風情都好吖🕌今次黎到位於東涌Sheraton酒店下面嘅 @cabanabreezehk 🍽 遠離鬧市座位海邊,雖然遠左d但環境氣氛真係冇得頂🌅侍應好有禮貌,裝修亦好有心思,可揀室外位置💞以下分享幾道我試左嘅菜式😋《 #三文魚他他》$118 ⭐⭐⭐呢度係好好嘅前菜🥗未黎之前睇Openrice已經 bookmark左要食三文魚他他🍣的骰嘅圓柱體有三文魚粒、青瓜、洋蔥、沙律醬、檸檬汁等,食落酸甜味重十分開胃🤪可惜蓋過左三文魚嘅鮮味同埋份量較細🥲《 #香辣蟹肉墨魚汁扁意粉》$158 ⭐⭐⭐💫我中意試唔同餐廳嘅黑掹掹意粉🖤因為墨魚汁意粉係有好多種配搭同口味👅呢碟意粉賣點係好多蟹肉🦀味道鮮甜意粉又夠彈牙🥰好味👍🏻《#意大利巴馬火腿薄餅》$165 ⭐️⭐️⭐️⭐️唔好睇佢賣相咁樣😹其實呢個Pizza食落有驚喜!Parma ham鋪滿表面十分足料🤩Pizza 餅皮鬆脆度拿捏得啱啱好😋食完一塊又一塊🤤《#FishandChips》$148 💫呢碟魚和薯條真係唔好點了🤢粗薯條冇乜特別,點醬充饑尚可。然後,個魚真係伏中之伏😰食落係有藥水味…炸粉同魚完全分離🙈我食左兩啖就果斷放棄🤭(

《 #三文魚他他》$118 ⭐⭐⭐

《 #香辣蟹肉墨魚汁扁意粉》$158 ⭐⭐⭐💫

《#意大利巴馬火腿薄餅》$165 ⭐️⭐️⭐️⭐️

《#FishandChips》$148 💫
呢碟魚和薯條真係唔好點了🤢粗薯條冇乜特別,點醬充饑尚可。然後,個魚真係伏中之伏😰食落係有藥水味…炸粉同魚完全分離🙈我食左兩啖就果斷放棄🤭(除左呢碟警世唔好點之外,其他食物係唔錯架)

🍺Suntory Malt
🥥Young Coconut
椰青反而係今餐MVP😂好大好清甜,算係我飲過最好味嘅椰青🤤👍🏻

味道:😋😋😋
性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
環境:🌃🌃🌃🌃🌃
2021-07-21 82 浏览
Sheraton 酒店平台上有幾間西餐廳,室外位置可以帶埋狗狗一齊去chill下,但夏天下午時間都比較熱,就吾太建議坐室外呢~Crab cake salad ($148)牛油果蓉蟹肉沙律,一份都相當迷你😆兩個人分享勉強可以,但味道還好,啖啖蟹肉!Chicken quesadilla ($128)雞肉夾餅皮薄餡多,茄醬加埋三色椒,味道微辣好惹味!個皮焗到個邊脆脆地又吾會好油膩,好吃😋 如果配菜有埋薯條就完美🤣Pescatore ($168)海鮮餡料有青口魷魚等等~長通粉比較有咬口吾會軟林林,岩哂我哋口味! 醬料調味係番茄醬,每啖都夠醬汁~但總括份量都較少,男士食一個都未必夠飽🤣另外兩杯mocktail l都好飲味道清新!

Crab cake salad ($148)

Chicken quesadilla ($128)

Pescatore ($168)

另外兩杯mocktail l都好飲味道清新!
2021-07-20 65 浏览
難得放假想要有渡假的感覺去到東涌新酒店入面的呢間餐廳chill 下就最有感覺了如果坐outdoor 影相就真係好似去左外國咁入面indoor 有冷氣就坐得舒服d 前菜:油甘魚醃魚生呢個前菜酸酸地好開胃塊塊油甘魚刺身配上蕃茄、黑蒜、枝豆、香葉、炸洋蔥口感好fresh 好有層次主菜:龍蝦意大利燴飯慢煮的龍蝦肉質鮮嫩仲有魚子醬喺面,令口感更豐富蕃茄汁融入在大大粒的意大利米中但整體份量比較少廚師精選烤乳豬 (半份)個皮夠薄,烤到脆卜卜可以說是皮脆肉嫩配上特製醬汁及酸菜口感又不會太油膩飲品:Signature Cocktails 🍹 - Peach Me百香果混上桃及柚子的生果組合令味道酸酸甜甜,仲有淡淡的薄荷味中和返係幾特別的一杯雞尾酒

難得放假想要有渡假的感覺
去到東涌新酒店入面的呢間餐廳chill 下就最有感覺了
如果坐outdoor 影相就真係好似去左外國咁
入面indoor 有冷氣就坐得舒服d

前菜:
油甘魚醃魚生
呢個前菜酸酸地好開胃
塊塊油甘魚刺身配上蕃茄、黑蒜、枝豆、香葉、炸洋蔥
口感好fresh 好有層次

主菜:
龍蝦意大利燴飯
慢煮的龍蝦肉質鮮嫩
仲有魚子醬喺面,令口感更豐富
蕃茄汁融入在大大粒的意大利米中
但整體份量比較少

廚師精選烤乳豬 (半份)
個皮夠薄,烤到脆卜卜
可以說是皮脆肉嫩
配上特製醬汁及酸菜
口感又不會太油膩

飲品:
百香果混上桃及柚子的生果組合
令味道酸酸甜甜,仲有淡淡的薄荷味中和返
係幾特別的一杯雞尾酒
2021-07-18 871 浏览
#東涌 天氣越來越熱🥵, 又怕有蛇🐍出沒, 所以已經放棄行山改為行街 東涌乃是一個熱門行街勝地, 因為餐廳選擇多💃!  特別係當我發現新開 🏩Sheraton 酒店核心外圍有好多新餐廳後….可以逐間試!🤤🚶‍♀️由東涌地鐵站慢慢行大約8分鐘, 接近日落時份唔會好曬又唔唔熱, 有少少風, 行落都幾舒適🤗! 乘的士不用 HK$30! 無最低消費下可免費泊車! 🚘🦀蟹肉沙律 $148 ~ 松葉蟹肉、🥭芒果、木瓜、🥑牛油果! 首先, 賣相靚! 色彩繽紛已經好有食慾, 🥭芒果及木瓜好新鮮, 🥑牛油果軟滑, 配上鮮味十足的蟹肉, 好開胃, 食得好滿足! 🥩香烤羊冧肉 $238 ~ 配青豆蓉、意大利西蘭花苗、薄荷羊肉燒汁! 羊冧肉坊間相對少見, 肉質軟滑, 生熟度剛剛好! 最主要係接近零脂肪、無羊羶味! 🍝意式肉丸意大利麵 $138 ~ 全麥意大利麵、自家製牛肉肉, 慢煮蕃茄醬! 意份軟硬適中, 已折斷唔會太長好難處理! 肉丸份量頗多, 外層煎得香脆! 蕃茄醬剛好掛麵, 酸酸的很開胃! 🍍菠蘿批 $88 ~ 菠蘿冧酒蛋糕配雪糕! 本來配椰子雪糕, 但奈何當日無, 變成配雲尼拿😋! 蛋糕底鬆軟有質感,

🍍菠蘿批 $88 ~ 菠蘿冧酒蛋糕配雪糕! 本來配椰子雪糕, 但奈何當日無, 變成配雲尼拿😋! 蛋糕底鬆軟有質感, 配上焦糖烤菠蘿, 另有一番口感! 當日天氣有點熱, 影相時雪糕有點溶化, 但不影響味道!

因為朋友生日 小編就搵到呢間餐廳咁啱我哋去迪士尼staycation 東涌就好近我哋🤣 不過距離地鐵站有少遠🥵但小編去到真係大開眼界!原來東涌都有一個人隱世小角落係咁靚💓大家記得bookmark要去下📍PICCANTI ($155)呢個係意大利辣肉腸薄餅💗pizza皮烘得好脆 又熱辣辣🔥加上大量嘅芝士、辣肉腸同番茄醬真係大飽口福🤟🏻 呢個經典組合真係唔會錯🤛🏻而且Pizza每片都好大塊 真係流晒口水🤤📍Pescatore ($168)呢個係漁夫海鮮意大利麵!餐廳今次用咗短粗管粉😙掛汁力驚人最主要嘅海鮮有青口、帶子粒同蝦🦐好新鮮冇腥味配埋濃郁蕃茄醬煮🍅酸酸地又微辣 真係好開胃😎而且份量都幾多 1個人食唔哂😊Share係最好既選擇👍🏻📍Calamaritti ($98)開頭叫呢個魷魚以為係炸既🤣點知係蕃茄辣煮魷魚🦑其實都幾惹味又帶少少辣咬落都爽口彈牙 係一個幾特別既小食😚出面冇乜機會食到~~📍Cabana Tiramisu ($88)book枱之前已經叫咗呢個甜品🍮staff話呢個tiramisu全人手做全人手打所以製作時間大約要20到30分鐘💗因為慶祝生日 全場員工會一齊拎住個Ti
因為朋友生日 小編就搵到呢間餐廳
咁啱我哋去迪士尼staycation 東涌就好近我哋🤣
不過距離地鐵站有少遠🥵
但小編去到真係大開眼界!
原來東涌都有一個人隱世小角落係咁靚💓
大家記得bookmark要去下

📍PICCANTI ($155)
呢個係意大利辣肉腸薄餅💗
pizza皮烘得好脆 又熱辣辣🔥
加上大量嘅芝士、辣肉腸同番茄醬
真係大飽口福🤟🏻
呢個經典組合真係唔會錯🤛🏻
而且Pizza每片都好大塊 真係流晒口水🤤

📍Pescatore ($168)
呢個係漁夫海鮮意大利麵!
餐廳今次用咗短粗管粉😙掛汁力驚人
最主要嘅海鮮有青口、帶子粒同蝦🦐
好新鮮冇腥味
配埋濃郁蕃茄醬煮🍅
酸酸地又微辣 真係好開胃😎
而且份量都幾多 1個人食唔哂😊
Share係最好既選擇👍🏻

📍Calamaritti ($98)
開頭叫呢個魷魚以為係炸既🤣
點知係蕃茄辣煮魷魚🦑
其實都幾惹味又帶少少辣
咬落都爽口彈牙
係一個幾特別既小食😚
出面冇乜機會食到~~

📍Cabana Tiramisu ($88)
book枱之前已經叫咗呢個甜品🍮
staff話呢個tiramisu全人手做全人手打
所以製作時間大約要20到30分鐘💗
因為慶祝生日 全場員工會一齊拎住個Tiramisu過嚟唱生日歌🎂
仲會俾花圈🌸壽星女🤣

庆祝纪念
生日
  • Calamaritti
2021-07-12 164 浏览
疫情下無得去旅行,唯有去staycation解下渴,上星期來到東涌呢間新開嘅酒店staycation,原來穿過酒店後別有洞天,一場黎到,checkout後梗係順便搵間餐廳試下。餐廳非常有海灘feel,店員清一色著住夏威夷恤,可以揀室外或室內位,但天氣實在太熱,最後都係決定坐室內。普羅旺斯烤春雞 : 春雞以香草麵包糠烤製,面頭鋪滿迷迭香,上檯時散發濃濃香味,春雞都算大隻,外皮烤得香脆,雞肉仍然保持鮮嫩,配上秘製烤汁,非常惹味。伴碟嘅新薯亦好淋好好味。意式漁夫風海鮮意大利麵 :海鮮有蝦、八爪魚仔、青口及蜆肉,非常豐富,短管通粉吸收晒蕃茄醬,味道好濃郁,酸酸地好開胃。菠蘿批 :食完正餐點可以唔食埋甜品?呢個菠蘿批可以話係餐廳嘅主打甜品,冧酒蛋糕面頭鋪上原片菠蘿,酸酸嘅菠蘿配上微苦嘅冧酒蛋糕,感覺好特別,食完食埋甜甜嘅椰子雪糕,非常涼快。Exotic Breeze :以熱情果、芒果、菠蘿及香蕉等熱帶水果製成,飲落酸酸甜甜,大熱天飲返杯特別消暑。Cappuccino :小試一啖,入口好香滑,都算唔錯。雖然餐廳位置偏遠,但間中遠離市區慢活享受下,非常舒適。

普羅旺斯烤春雞 :

意式漁夫風海鮮意大利麵 :

菠蘿批 :

Exotic Breeze :

Cappuccino :
小試一啖,入口好香滑,都算唔錯。

雖然餐廳位置偏遠,但間中遠離市區慢活享受下,非常舒適。
2021-07-11
2021-07-12 63 浏览
位於東涌ᴛ ʙᴀʏ < 𝓒𝓪𝓫𝓪𝓷𝓪 𝓑𝓻𝓮𝓮𝔃𝓮 >, 餐廳酒吧充滿熱帶風情, 環境舒適, 設有室內及廣闊露台座位, 可以欣賞日落美景。ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᴼᶜᵗᵒᵖᵘˢ ˢᵃˡᵃᵈ $¹¹⁸烤章魚沙律配有蕃茄及黑橄欖醬, 質感爽口彈牙。ᴸᵃᵐᵇ ᴿᵘᵐᵖ $²³⁸香烤羊冧肉很軟嫩, 配上青豆蓉、意大利西蘭花苗及薄荷羊肉燒汁。ᴾⁱⁿᵉᵃᵖᵖˡᵉ ᵀᵃᵗⁱⁿ $⁸⁸菠蘿批以菠蘿冧酒蛋糕, 再配搭椰子雪糕, 甜中帶點油香。ˢⁱᵍⁿᵃᵗᵘʳᵉ ᴹᵃⁱ ᵀᵃⁱ $⁸⁸杯上掛有橙皮, 冧酒帶有番石榴果蓉、濃縮橙汁及青檸, 夾雜多種味道。ᴾᵉᵃᶜʰ ᴹᵉ $⁸⁸蜂蜜水蜜桃帶點熱情果香味, 再放有薄荷葉, 爽涼感覺。Cabana Breeze📍東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖

ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᴼᶜᵗᵒᵖᵘˢ ˢᵃˡᵃᵈ $¹¹⁸
烤章魚沙律配有蕃茄及黑橄欖醬, 質感爽口彈牙。
ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᴼᶜᵗᵒᵖᵘˢ ˢᵃˡᵃᵈ

ᴸᵃᵐᵇ ᴿᵘᵐᵖ $²³⁸
ᴸᵃᵐᵇ ᴿᵘᵐᵖ

ᴾⁱⁿᵉᵃᵖᵖˡᵉ ᵀᵃᵗⁱⁿ $⁸⁸
菠蘿批以菠蘿冧酒蛋糕, 再配搭椰子雪糕, 甜中帶點油香。

ˢⁱᵍⁿᵃᵗᵘʳᵉ ᴹᵃⁱ ᵀᵃⁱ $⁸⁸

ᴾᵉᵃᶜʰ ᴹᵉ $⁸⁸
蜂蜜水蜜桃帶點熱情果香味, 再放有薄荷葉, 爽涼感覺。

Cabana Breeze
📍東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖
2021-07-09
ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᴼᶜᵗᵒᵖᵘˢ ˢᵃˡᵃᵈ
ᴸᵃᵐᵇ ᴿᵘᵐᵖ
2021-07-11 61 浏览
疫情下無得去旅行,去staycation係常識吧,但係無理由個個weekend去staycation吧,唯有搵返間異國風情嘅餐廳啦。香港東涌世茂喜來登酒店裡面有間叫Cabana Breeze 嘅餐廳,座位有分室外同室內,裝潢好有特色,環境相當寫意,佢地仲歡迎客人帶埋寵物黎添。食物方面,佢地主打地中海海鮮菜、石窯爐烤焗薄餅、甜品同埋特色cocktail等等,非常適合喜歡打卡嘅朋友。我地叫左兩款主菜,一款甜品同埋兩杯飲品。普羅旺斯烤春雞:呢隻雞做法非常特別,係將成隻雞攤平後再加入香料同新鮮香草麵包糠烤焗,雖然製作需時,但係味道真係唔錯。春雞都算大隻,肉質香嫩幼滑,入口非常juicy,配埋烤燒雞汁食,非常惹味。伴碟仲有新薯添呀,不過如果可以配d色彩繽紛嘅蔬菜嘅話,整體顏色同賣相仲會更加吸引。意式漁夫風海鮮意大利麵 :短管通粉煮得剛剛好,有Al dente 嘅口感,配上蝦、帶子粒、青口等等嘅雜錦海鮮後加入慢煮意大利蕃茄海鮮醬,車厘茄同黑橄欖烹調後,非常掛汁,味道仲有好香濃嘅蕃薯味呀。菠蘿批:蛋榚上放上一片烤過嘅菠蘿後再淋上冧酒汁,入口酸酸甜甜,熱辣辣嘅菠蘿批配上既凍冰冰又香滑嘅椰子味雪榚,一冷

我地叫左兩款主菜,一款甜品同埋兩杯飲品。

普羅旺斯烤春雞:

意式漁夫風海鮮意大利麵 :

菠蘿批:
蛋榚上放上一片烤過嘅菠蘿後再淋上冧酒汁,入口酸酸甜甜,熱辣辣嘅菠蘿批配上既凍冰冰又香滑嘅椰子味雪榚,一冷一熱造成強烈嘅對比,非常特別。

Exotic Breeze:
呢杯mocktail 係以熱情果、芒果、菠蘿、香蕉,青檸同埋檸檬汁拌成,入口有好香嘅熱情果味,甜度適中,夏日炎炎下飲返杯,感覺相當清新。

Cappuccino:
Cappuccino 嘅咖啡味非常濃郁,有細滑的口感,係咁有異國風情嘅餐廳度嘆返杯咖啡,真係一種享受呀,如果可以加返個拉花,咁就完美啦。
2021-07-11 54 浏览
好有格調,好似去左巴里島咁!座位分室內同室外室外,見到其他客人都有帶寵物一齊用餐,但比較怕熱所以坐室內,但都忍唔到出去打下卡!🙈Fresh raw oysters $288黎到唔少得食返打生蠔啦,此情此境🦪新鮮靚甜,性價比高過市區西餐廳☺️Pappardelle $148驚喜👍🏿菇菇同芝士味道濃郁,但濃郁得來又唔會感覺好溜AI funghi $145食落好多菇菇係入面味道亦好濃郁,但兩個人就食唔哂,Waitress 都好好幫我地打包🍕西班牙油條配朱古力慕絲 $78美中不足係食唔到Tiramisu,但Waitress 都推介了另一款甜品!Churros炸得岩岩好冇過火,表面滿佈砂糖配埋朱古力慕絲,味道都唔錯👍🏿Peach me cocktail $115好香🍑但酒味較淡,味道都可以,但怕甜嘅人就可以選擇其他

Fresh raw oysters $288

Pappardelle $148
驚喜👍🏿菇菇同芝士味道濃郁,但濃郁得來又唔會感覺好溜

AI funghi $145

西班牙油條配朱古力慕絲 $78

Peach me cocktail $115
好香🍑但酒味較淡,味道都可以,但怕甜嘅人就可以選擇其他
2021-07-10