2021-10-20 179 浏览
兩個女仔太耐冇見 當然要搵一些可以坐耐啲的餐廳呢紅橋cafe 絕對係好去處平日難得唔洗排隊咁就要入去試吓環境闊落 枱同枱有足夠空間唔洗成日偷聽隔離枱講嘢🤣食物款式唔多 以意粉 沙律及蛋糕為主 今次叫左一個明太子意粉 明太子份量足夠 意粉硬度適中 兩杯咖啡 奶泡綿密 啡的味道足夠拉花圖案有心機 係誠意之作留意小店只收取現金
兩個女仔太耐冇見

留意小店只收取現金
明太子意粉
明太子意粉
2021-10-10 368 浏览
今日同男友入大西北一日遊。見到好多人推介呢間Cafe,決定一試。平日晚上七點多,沒有很多人,店舖設計簡約,自助點餐形式,先去櫃檯點餐,然後會有請店員送到面前。男友點了大蝦寬條麵男友話超好食,汁好creamy,味道濃郁,有四隻大蝦, 蝦10分好味😋我點了墨魚汁意粉上到枱10分豐富,有兩片魚柳,兩隻蝦,一個青口及兩粒魷魚。全部餸都好好味,大蝦是寬條麵那個比較好吃。佢材料都唔似係雪藏,全部都好入味好好食10分有誠意。我哋另外點了兩杯餐飲我點了熱latte ,$34未到正常,但上枱時也很美的拉花,好靚好開心。男朋友點嘅京都小山園鮮奶宇治抹茶,$40未到正常,不是10分突出。總括來說,價錢適中,下次來會再試其他產品。
今日同男友入大西北一日遊。
見到好多人推介呢間Cafe,決定一試。
平日晚上七點多,沒有很多人,
男友點了大蝦寬條麵
大蝦寬條麵

男友話超好食,汁好creamy,
味道濃郁,有四隻大蝦, 蝦10分好味😋

我點了墨魚汁意粉
墨魚汁海鮮意粉

上到枱10分豐富,有兩片魚柳,兩隻蝦,一個青口及兩粒魷魚。
全部餸都好好味,
大蝦是寬條麵那個比較好吃。
佢材料都唔似係雪藏,全部都好入味好好食
10分有誠意。

我哋另外點了兩杯餐飲

我點了熱latte ,$34
未到正常,但上枱時也很美的拉花,
好靚好開心。
男朋友點嘅京都小山園鮮奶宇治抹茶,$40
未到正常,不是10分突出。

總括來說,價錢適中,

下次來會再試其他產品。
2021-10-04
墨魚汁海鮮意粉
2021-09-27 241 浏览
聽講屯門虹橋附近有好多餐廳 今次我就嚟咗呢一間餐廳度試下 呢度嘅環境比我想像中大 而且座位都好闊落 我哋嗌咗一個豬手、卡邦尼意粉、牛油果沙律同埋一杯青檸梳打 豬手好大份 以百幾蚊呢個價錢嚟講算幾平不過呢隻豬手嘅皮比較淋身 相信如果係脆皮豬手嘅話會更加吸引卡邦尼意粉我覺得都幾好食,而且意粉煙煙韌韌好有咬口牛油果沙律擺盤好靚 係一朵玫瑰花 打卡一流 成碟野都好開胃青檸梳打就正正常常一般青檸梳打嘅味道 冇乜特別 整體嚟講我覺得呢一間餐廳嘅價錢唔貴 性價比高
聽講屯門虹橋附近有好多餐廳
今次我就嚟咗呢一間餐廳度試下

呢度嘅環境比我想像中大 而且座位都好闊落
我哋嗌咗一個豬手、卡邦尼意粉、牛油果沙律同埋一杯青檸梳打

豬手好大份 以百幾蚊呢個價錢嚟講算幾平
不過呢隻豬手嘅皮比較淋身 相信如果係脆皮豬手嘅話會更加吸引

卡邦尼意粉我覺得都幾好食,而且意粉煙煙韌韌好有咬口

牛油果沙律擺盤好靚 係一朵玫瑰花 打卡一流 成碟野都好開胃

青檸梳打就正正常常一般青檸梳打嘅味道 冇乜特別

整體嚟講我覺得呢一間餐廳嘅價錢唔貴 性價比高
2021-09-20 149 浏览
今日第一餐,小編選了墨魚汁海鮮意粉🍝,香濃墨魚汁,魷魚🦑,青口,蝦🦐,魚🐟等食材都有煎香,再加上香料提味。屋企人叫左蟹肉牛油果他他沙律🥗,賣相吸引,食落好清爽又健康,旁邊都是蕃茄仔🍅,餅乾🍪,中間滿滿蟹籽,蛋碎,牛油果,蟹肉,蕃茄。每一啖都好fresh。 推👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🍵抹茶牛奶小編冇飲,暫不評論。🥧紅莓芝士蛋糕味道酸甜酸甜,易入口又香口,中間啫喱,底部係海綿蛋糕,因為都係薄薄一層,沒有搶到主角芝士蛋糕,反而增加口感層次。😋😋

🍵抹茶牛奶小編冇飲,暫不評論。

• 蟹肉牛油果他他沙律
  • 紅莓芝士蛋糕
  • 墨魚汁海鮮意粉
2021-09-18 140 浏览
BYOB 支持咗都有一段日子,以前未生酮時,最喜歡食佢地嘅意粉,現時每次都係食不同嘅沙律,今次食係雞胸凱撒沙律。呢到算係半自助形式,先到收銀位落order,再係位等員工送上,呢到亦係開放式廚房,所以如果坐近d,亦可以睇到職員下廚。另外呢到嘅咖啡或茶都不錯,只係我每次都一定飲ice long block.今次講番個雞胸沙律,好多時一聽到雞胸,就怕佢又乾又冇味,但呢到嘅雞胸算係軟熟,份量亦唔會太少,冇記錯只係$60,的確cp 值高。
2021-09-12 216 浏览
屯門紅橋出名多好嘢食,週末放假梗係要去慢活下啦😌工業風cafe環境幾闊落,我哋下晝4點幾去食tea,等咗一陣就有位🤩餐廳係半自助式,自己喺收銀處落完單就可以返位坐,店員會送嘢食上嚟,而餐具同水就自己拎~卡邦尼意粉($68)忌廉汁幾多,撈埋蛋汁🥚更加香濃,好creamy,意粉同餸(蘑菇同煙肉🥓)嘅份量都多,呢個價錢性價比好高,推薦🤤~焗黑松露芝士薯角($48,星期六/日及假日限定)開頭以為係小食,點知個份量大到直頭可以當主食😂薯角嘅份量差唔多有成一個半薯仔🥔咁多,新鮮焗起好香脆,黑松露醬好香濃,好惹味😋一次過食咁多澱粉質感覺好邪惡😛飽到晚飯都唔使食🤣環境﹕6.8/10抵食﹕7/10味道﹕7.5/10
屯門紅橋出名多好嘢食,週末放假梗係要去慢活下啦😌

卡邦尼意粉($68)
卡邦尼意粉

焗黑松露芝士薯角($48,星期六/日及假日限定)
焗黑松露芝士薯角

環境﹕6.8/10
抵食﹕7/10
味道﹕7.5/10
2021-07-04
2021-09-09 136 浏览
屯門虹橋又係好多野食😂依間西餐廳夠哂大間 等位唔洗好奈而且裝修上簡潔大氣 都好有格調適合傾計😽👍🏻🧚🏻‍♀️蟹肉牛油果他他沙律 $100蟹肉同牛油果真係好絕既配搭😛試親都覺得正賣相黎講好有心思最上層係沙律蛋👉🏻牛油果👉🏻蟹肉👉🏻蕃茄睇落又夠色彩 夠哂開胃側邊仲有啲小餅乾 成個擺設都好有心機🧚🏻‍♀️焗黑松露芝士薯角 $50留意返依個係星期六日先有嫁😽試落都夠黑松露味 而且又夠多芝士薯條炸得夠熱夠脆😋但有啲美中不足係面頭就好夠芝士黑松露味下面就無乜味 不過性價比黎講都讚既!🧚🏻‍♀️德國黑麥啤慢煮鹹豬手 $168依個真係必叫!佢有列明需時40分鐘 所以建議早少少去訂製定 因為真係好正佢真係醃到好重既黑啤味 皮脆肉滑而且夠哂大隻(最尾有片)真係要比5星星🧚🏻‍♀️北海道帆立貝明太子意粉 $100依個就無咁出色 明太子味唔太濃 比較淡 無乜味咁但佢帶子都煎得靚既 大大粒同鮮甜🧚🏻大蝦闊條麵 $80依個超出色 大蝦調味唔錯 帶出蝦味又唔會好濃個汁又唔會好黏 撈落闊條麵到唔會痴實一舊舊好好食😋~
屯門虹橋又係好多野食😂

留意返依個係星期六日先有嫁😽
試落都夠黑松露味 而且又夠多芝士
薯條炸得夠熱夠脆😋
但有啲美中不足係面頭就好夠芝士黑松露味
下面就無乜味 不過性價比黎講都讚既!

🧚🏻‍♀️德國黑麥啤慢煮鹹豬手 $168

個汁又唔會好黏 撈落闊條麵到唔會痴實一舊舊
好好食😋~

• 大蝦闊條麵
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
🐻耐左無出post…因為有好多生日飯局,未得閒整理好 🤪 今次同屋企人食,當然揀一間近少少既試啦 🥰 屯門紅橋多左好多餐廳小店唷,尼間聽聞都成日排隊,雖然無得book,但餐廳空間夠大,晚餐早少少來都可以唔洗等,自助形式,職員有禮 ✨😆⁡🐻食後感‼️⁡✨「德國黑麥啤慢煮咸豬手」$168尼隻豬手來到真的要試試,即叫即焗,等待時間較長,但當🐻見到咁大隻又多肉既🐷手送上時,不禁嘩左一聲 😆 外皮有少少位置有薄脆皮口感,內裡夠juicy夠曬味,仲有微微啤酒香 ✨推‼️⁡✨「蕃茄忌廉蟹肉寬條麵」$90賣相一流,小山丘蟹籽鋪滿面,仲有蟹肉同蕃茄汁拌埋一齊食,係幾正✨ 不過🐻覺得味道偏淡,如果再濃郁d就更好 😬⁡✨「水牛城雞翼」$50尼款只在星期六日或假日提供,共5隻 🥰 比平時食既水牛城雞翼辣味無咁重,但都係一樣非常開胃 🙂⁡✨「京都宇治小山園鮮奶抹茶(熱)」$37其實佢地咖啡都幾出名,不過🐻唔太好,所以試佢既抹茶Latte 🍵 茶味濃郁,飲琴尾都仲係咁濃,不過就偏甜左少少 😬

🐻食後感‼️

✨「德國黑麥啤慢煮咸豬手」$168

✨「蕃茄忌廉蟹肉寬條麵」$90

✨「水牛城雞翼」$50

✨「京都宇治小山園鮮奶抹茶(熱)」$37
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2021-09-06 87 浏览
👅 House Blend On Rock 最鍾意飲唔同嘅咖啡,因為我覺得咖啡好神奇,每次飲每一啖 都有唔同感覺,有啲一入口無乜味,但個after taste,就好濃烈。今次呢個,就一入口就好大衝擊,好大嘅酸味同苦味,等多一多再飲一啖又變返平和啲,無咁搶喉,正😛.👅 北海道帶子明太子意粉帶子好鮮甜,煎得外表好香又有少少脆,入面保留到生生地,入口個感覺勁正😛明太子汁做得好夠味,又夠creamy,掛到係意粉度之餘又唔會太杰,呢個時候飲一啖咖啡,又可以繼續食😜.👅 藍青口芫荽意粉青口正常,不過香港難食到新鮮青口,期待可以食到間好好食嘅青口嘅餐廳😚呢個意粉最岩芫荽怪(我)食,濃濃嘅芫荽油撈埋菇片同意粉,啖啖都食緊芫茜嘅感覺只有鍾意食茜嘅人先識欣賞😂

👅 House Blend On Rock

👅 北海道帶子明太子意粉

👅 藍青口芫荽意粉

2021-09-03 137 浏览
今天來到元天屯,想找尋高質咖啡店,在周六啡一啡。 經朋友得知,屯門有不少咖啡店/cafe類別,但需要在市中心步行/乘車才可到達,於是我選擇這間人氣byob試一試。 來到餐廳時,門外總有10數人在排隊,餐廳會 ,為炎熱下等待的人準備撥扇 (連餐牌),算貼心。 等了20分鐘終於入座,點了2個意粉和1杯咖啡。=北海道帆立貝明太子意粉=豐富明太子口感,不會太鹹,混入忌廉後不會乾身,食落creamy 而不油膩,帆立貝的數量合理,比想像中大粒,經過微煎變得香口,口感厚身。=番茄忌廉蟹肉寬條麵=上菜時,賣相不錯,以為只是外表好而普通蕃茄醬。結果食落口感豐富,應該加入了新鮮蕃茄混合而煮,而且蟹肉的比例算多,可以每一口都食到蟹肉絲,另外有一些日式蟹籽,配合不錯。 飲品方面,原來咖啡很厲害,牆上掛了咖啡師得獎證書/獎狀,也有自家烘焙的咖啡店可售賣。 今次點了最簡單的凍美式咖啡 (因為門外等待有點熱) 口感涼快,屬FRUITY 風味又不算酸,果然不錯。 餐廳設自助水機在收銀旁邊。
今天來到元天屯,想找尋高質咖啡店,在周六啡一啡。

等了20分鐘終於入座,點了2個意粉和1杯咖啡。

=北海道帆立貝明太子意粉=

=番茄忌廉蟹肉寬條麵=

餐廳設自助水機在收銀旁邊。

2021-08-28
  • 北海道帆立貝明太子意粉
🍖德國黑麥啤慢煮鹹豬手💵168🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀依個價錢食到咁大隻豬手🍖係非常抵食,外皮同埋豬手肉都好有啤酒味🍺勁巨有骨膠原,但好難切開,店員無幫我地切一切,通常出面既餐廳都會幫忙切開幾下🥲味道夠但係豬手外皮仲好多毛🥲🍝大蝦寬條麵💵80🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀用左忌廉汁亦加左啲蒜去炒,除咗有蒜香味,亦有好重既奶味,個汁煮得較杰身同時因為重奶既關係,所以食幾啖都好飽,而蝦🦐都吸收晒蒜味,好香~🍝北海道帆立貝明太子意粉💵100🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀通常明太子味道會偏鹹,但依碟既明太子忌廉汁意粉🍝味道比較淡,應該話係過淡,不過帶子好大隻,最有味道得帶子咋~🍟焗黑松露芝士薯角💵50🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀芝士唔夠多,黑松露味亦唔夠,唔能夠鋪滿面頭,而且薯角好乾,需要自己出去攞茄汁,收服務費但係好多野都要自己出去攞🤨🍹有機接骨木花💵20🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀因為無大吉嶺玫瑰🌹茶,所以我揀左枝接骨木花氣泡水🍹絕對唔係餐廳整,係買返黎既~☀️整體而言,除咗大蝦闊條麵同豬手外,其他野食都麻麻地,地點都難搵,如果有車會比較容易好多,服務更加唔使講😐
德國黑麥啤慢煮鹹豬手

🍟焗黑松露芝士薯角💵50
有機接骨木花

🍹有機接骨木花💵20

2021-08-24 144 浏览
慶祝哥哥生日, 黎左屋企附近既餐廳, 非常多人, 係門口排左差唔多30分鐘先入到, 排隊時已經同店員講左會叫豬手, 一定要講!!因為佢製作需時40分鐘, 唔講定就有排等德國黑啤慢煮咸豬手, 原隻上, 煮得好淋好入味, 另外叫左墨魚汁海鮮意粉同北海道凡立貝明太子意粉, 兩款都非常有水準, 啤酒配豬手真係無得輸!!
慶祝哥哥生日, 黎左屋企附近既餐廳,
非常多人, 係門口排左差唔多30分鐘先入到,
排隊時已經同店員講左會叫豬手, 一定要講!!
因為佢製作需時40分鐘, 唔講定就有排等
德國黑啤慢煮咸豬手, 原隻上, 煮得好淋好入味,
另外叫左墨魚汁海鮮意粉同北海道凡立貝明太子意粉,
兩款都非常有水準, 啤酒配豬手真係無得輸!!
2021-08-23 135 浏览
紅橋咁多好野食,但呢間餐廳都算好顯眼,大大個店面一定唔會miss!😆次次黎都係中午,唔知夜晚好唔好feel呢?😍😋藍青口芫荽意粉 $90各位西友見到呢道菜應該就好興奮啦!而家啲餐咁多西既餐廳唔多,呢間都算幾高質!超多芫荽醬,仲要中間有一大堆芫荽!唔怕唔夠食啦!😆藍青口圍住個意粉,份量都唔少呀!😛😋Cappuccino 黎到coffee shop冇理由唔試下咖啡既!呢度既咖啡都幾香,同埋拉花都唔錯嫁!而且有咖啡豆可以買走,有興趣都可以黎睇下😍

😋藍青口芫荽意粉 $90

😋Cappuccino
午餐
2021-08-18 236 浏览
山長水遠去到屯門食呢間cafeMenu選擇唔多,本身冇抱好大期望點知野食黎到出奇地好食要搵一間餐廳同咖啡都有水準一啲都唔容易,但呢間餐廳可以話兩樣都超水準,值得一試!餐廳位置都算方便,距離輕鐵站5分鐘左右路程☕ 焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte ($37)咖啡一放上枱既時候已經眼前一亮,海馬拉花好特別,而且好有心思!聞落去亦都有好濃郁既焦糖香味飲落去同想像中都一樣,焦糖同咖啡配合得非常好,唔會太甜!🍝 北海道帆立貝明太子意粉 Hokkaido Scallop Ming Taizi Spaghetti ($100)賣相相當唔錯,帆立貝煎得恰到好處,外皮焦香,內裏非常juicy明太子意粉一向係我既最愛,意粉撈混左啲醬之後食到明太子粒粒分明,非常爽脆十分推介!🍝 黑松露雜菌意粉 Spaghetti with mixed Wild Mushrooms in Black Truffle Cream Sauce ($70)雜菌意粉可以話係餐廳非常普遍,黑松露配埋雜菌一定冇得輸而且餐廳一啲都唔吝嗇,黑松露味非常香濃
山長水遠去到屯門食呢間cafe
Menu選擇唔多,本身冇抱好大期望
點知野食黎到出奇地好食
餐廳位置都算方便,距離輕鐵站5分鐘左右路程

☕ 焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte ($37)

聞落去亦都有好濃郁既焦糖香味
飲落去同想像中都一樣,焦糖同咖啡配合得非常好,唔會太甜!
焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte

十分推介!

雜菌意粉可以話係餐廳非常普遍,黑松露配埋雜菌一定冇得輸
而且餐廳一啲都唔吝嗇,黑松露味非常香濃
2021-06-23
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2021-08-15 307 浏览
🍤 大蝦寬條麵 $80整體好creamy🥳朋友大讚個蝦煎得好香 爽口彈牙仲有蒜蓉味😋🍝 墨魚汁海鮮意粉 $90海鮮材料有蝦·青口·魷魚·魚柳😋🧡蝦依舊好食 魚柳咬落個肉質都幾實淨 其餘都唔錯 無乜腥味雪藏味😬忌廉汁味比較重 墨魚汁反而唔多覺有 而意粉份量對女仔黎講可能會偏多 未必食得晒~♨️ 京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37一樣高水準 夠濃味 甜而不膩 食完意粉再飲埋呢杯抹茶做結尾好好好好滿足💖
🍤 大蝦寬條麵 $80
整體好creamy🥳