2022-06-12 397 浏览
🦀🦀蟹肉他他沙律🦀🦀星期六日見到好多人排隊,但冇位😢😢,今次平日去試試佢,可能本身好高期望😔,有少少失落,因為沙律比想像中份量少,直徑只係比杯墊大少少,招牌咖啡只有一shot expresso 份量,蟹肉內有蟹殼,但味道尚好,選擇蟹肉意粉可能更好。
🦀🦀蟹肉他他沙律🦀🦀
2022-06-09 369 浏览
因為是日喺屯門有meeting,所以就去之前都食過嘅BYOB 。本身同個friend講話個德國黑啤豬手好食,但我唔記得佢係慢煮的,今日時間有D趕,所以就冇食到。今次叫左:蕃茄忌廉蟹肉闊條麵蕃茄味唔算好濃,蟹肉同蟹子都唔少,唔知係咪佢用真蟹肉,食嘅時候會食到少少蟹殼,呢樣嘢佢係餐牌都有提及。煙三文魚沙律菜新鮮,煙三文魚唔會好鹹,亦唔腥。(凍)榛子鮮奶咖啡小山圓抹茶鮮奶🍵有時好驚飲抹茶鮮奶,餐廳落重手左抹茶粉,搞到成杯嘢淨係飲到苦澀味同甜味。呢杯啱啱好,飲到抹茶香同時亦會飲到奶味。

今次叫左:

蕃茄忌廉蟹肉闊條麵

煙三文魚沙律
菜新鮮,煙三文魚唔會好鹹,亦唔腥。

(凍)榛子鮮奶咖啡

小山圓抹茶鮮奶🍵
2022-06-08
2022-06-03 393 浏览
.📍BYOB Coffee Roaster📍#饅頭去屯門 #饅頭食西餐 #饅頭與cafe培養感情系列------------------------------1️⃣ 墨魚汁海鮮意粉 ($90)小編都幾滿意今次嘅手工意粉,每條都好幼長,軟硬程度適中,非常有咬口,係我印象中飲過咁多cafe以嚟最鐘意嘅意粉質感😍。墨汁溝忌廉同橄欖油,成功包住每一條意粉,意粉亦有落到椒蒜同蔥炒香,食落creamy帶些少鹹味,但一啲都唔膩,不過忌廉嘅味道稍為濃郁咗少少,如果墨汁鮮味再突出番啲就更好。配料方便,佢竟然係落足料🥺💕,有青口、魚柳、大蝦同魷魚4款海鮮,唔似坊間Cafe咁求其比兩三粒帶子就收工。海鮮全部都煎香至金黃色,唔會有急凍雪藏味道,鮮味十足,最欣賞嘅係佢哋嘅大蝦🥰,口感似蝦球爽口彈牙,醃得入味;青口生熟程度亦啱啱好,唔會煮到好乾硬;魷魚同青衣柳亦有煎香嘅味道,但魚柳唔算好滑,不過不失。◾評分:8.2/10------------------------------2️⃣ 黑松露雜菌意粉 ($70)有人嗌嘅呢碟意粉質地依然係好有彈性👍🏻,意粉帶麵粉香,但口感稍為乾身咗少少,不過非常入味,黑松露醬嘅香味喺口
1️⃣ 墨魚汁海鮮意粉 ($90)

◾評分:8.2/10
2️⃣ 黑松露雜菌意粉 ($70)
有人嗌嘅呢碟意粉質地依然係好有彈性👍🏻,意粉帶麵粉香,但口感稍為乾身咗少少,不過非常入味,黑松露醬嘅香味喺口入面慢慢滲出,配搭爽甜嘅蘆筍同雜菌自身嘅香氣,確實幾好食,朋友好鐘意,而且價錢合理,不過整體味道對我嚟講就唔會話有太大驚喜。
◾評分:7.7/10
3️⃣ 卡邦尼意粉 ($70)
呢碟意粉掛汁能力一流,口感濃稠creamy,入口都充斥住忌廉味道, 佐以黑椒同洋蔥嘅香氣,配埋蛋黃漿則更加香濃;煙肉同蘑菇嘅份量都唔少,蘑菇幾爽脆,但就唔太感受到煙肉嘅鹹香,整體層次就爭緊啲,冇前兩款意粉咁驚艷。
◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.8/10
🔸小編回頭率:7/10
📍𝗕𝗬𝗢𝗕 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿 @ 屯門屯門超高質Cafe🍝意粉狂迷表示滿足(⁎˃ᆺ˂)ღ 北海道帆立貝明太子意粉 $100ღ 大蝦闊條麵 $80ღ Espresso Tonic $40ღ 凍焙茶鮮奶咖啡 $46木系裝修簡潔企理 平日去好舒服~野食飲品都非常推薦 CP值很高呢🥺而本人就非常鍾情佢個大蝦闊條麵!麵質屬偏硬但好有咬口 醬汁好creamy好香蒜味大蝦裹上生粉再煎 香脆到連殼都可以食埋!明太子意粉都係一貫出色嘅味道 非常濃稠 帆立貝大大粒 有好重牛油香~飲品正常水準 價錢cafe嚟講都唔算好貴喔回頭指數😼4/5(喺屋企附近一定成日食 (*≧▽≦)
📍𝗕𝗬𝗢𝗕 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿 @ 屯門
屯門超高質Cafe🍝意粉狂迷表示滿足(⁎˃ᆺ˂)

ღ 北海道帆立貝明太子意粉 $100
ღ 大蝦闊條麵 $80
ღ Espresso Tonic $40
ღ 凍焙茶鮮奶咖啡 $46

木系裝修簡潔企理 平日去好舒服~
野食飲品都非常推薦 CP值很高呢🥺
而本人就非常鍾情佢個大蝦闊條麵!
麵質屬偏硬但好有咬口 醬汁好creamy好香蒜味
大蝦裹上生粉再煎 香脆到連殼都可以食埋!
明太子意粉都係一貫出色嘅味道 非常濃稠
帆立貝大大粒 有好重牛油香~
飲品正常水準 價錢cafe嚟講都唔算好貴喔

回頭指數😼4/5(喺屋企附近一定成日食 (*≧▽≦)
大蝦闊條麵
Espresso Tonic
凍焙茶鮮奶咖啡
大蝦闊條麵
Espresso Tonic
2022-05-29 153 浏览
呢間cafe特登去食的話略嫌隔涉,但係如果行開行埋,去開屯元天的話不妨一試,水準不錯。佢既明太子意粉不得了,明太子味超級濃郁,好creamy,不過份量如果多返啲就好喇。但係蕃茄蟹肉意粉就有點失色,味道唔夠明太子咁出,只是普通蕃茄味😂。另外餐廳環境方面,雖然內部空間頗寛敞,但係食完個身好大陣油煙味,可能因為係open kitchen 的關係。
屯門🐻又出動介紹番屯門好西啦 😏 早排比較多人介紹佢地係屯門珀御既分店,因為個邊光猛D,相比紅橋可能岩打卡多啲 😛 但個晚同屋企人都係去番紅橋,順便食埋糖水先走 😆 提提大家,記得佢地星期六日假期先有小食同特定意粉供應✨ ⁡🐻の試食‼️⁡✨ 德國黑麥啤慢煮咸豬手 $168✨ 北海道帆立貝明太子意粉 $100✨ 黑松露雜菌意粉 $70 ⁡BYOB 既咸豬手出色在於經過12小時慢煮再風乾,而且再焗起非油炸,所以豬手既皮係唔脆啊 🍖 雖然唔係脆卜卜,但反而慢煮令佢內裡肉質同外皮都咁juicy 🤤 而且有微微既黑麥啤香味 🍺 推❗️另外今次試左兩款意粉,好想大家都食下個明太子意粉,超creamy,每條意粉都沾滿粒粒明太子,好鬼惹味 😋 推❗️另一款意粉都好夠黑松露味,不過明太子個款真係搶曬風頭 🤣

🐻の試食‼️

✨ 德國黑麥啤慢煮咸豬手 $168
✨ 北海道帆立貝明太子意粉 $100
✨ 黑松露雜菌意粉 $70

德國黑麥啤慢煮咸豬手
德國黑麥啤慢煮咸豬手
2022-05-26 124 浏览
好幾次經過見到呢間BYOB都想試,今次終於有機會同朋友一齊去試!由於我哋去嗰日落大雨,所以入邊冇乜人,唔需要排隊直接有位~店內裝修行簡約風,位置比較疏落,都坐得幾舒服🦦平時得閒同朋友過嚟叫杯咖啡吹吓水都係一個唔錯嘅選擇💜我同我朋友分別叫咗個pasta share~~-蕃茄忌廉蟹肉闊條麵 $95蕃茄味好出,識落清新唔會油膩。蟹肉都比多好多,好足 料,成碗份量超級多,食咗好耐都仲有!呢個價錢來講真係幾抵食,但整體唔算特別有驚喜。-北海道帆立貝明太子意粉 $100有兩粒大大粒嘅帆立貝,而且係煎過嘅所以口感更加好!帆立貝非常新鮮,令人滿足,加分!!同闊條麵一樣份量十足,絕對食得飽。唯一美中不足嘅係佢哋加咗青椒,青椒味都彼明顯,(討厭青椒嘅本人表示傷心)下次一定會走青椒!!

我同我朋友分別叫咗個pasta share~~
蕃茄忌廉蟹肉闊條麵 $95
北海道帆立貝明太子意粉 $100
2022-05-12
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2022-05-20 246 浏览
📍 BYOB Coffee Roaster (屯門)屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖成日睇到啲人話呢間係屯門必食,cafe樓底夠高,枱與枱之間亦都分得好開,坐得舒服。cafe係先付款點餐,而旦唔收加一,抵食。👉 蟹肉牛油果他💰100😋😋😋😋/5唔好睇少佢好似細細份。其實食完係會飽。賣相又有心思,每一層都好分明每一啖都會食到牛油果同蟹肉。👍🏻💰 海鮮墨魚汁意粉💰90😋😋😋😋/5意粉有兩片魚柳,兩隻蝦,一個青口同兩粒魷魚,全部餸都好好味。意粉硬度適中,煙煙韌韌,海鮮都給幾新鮮,又唔會有雪味👍🏻👉dirty💰40😋😋😋😋/5咖啡分層不錯,飲落咖啡香滑👍🏻👉byob 冰滴咖啡💰34😋😋😋😋/5 咖啡香濃👍🏻回頭: yes ,食物質素好!#kermit食在屯門

📍 BYOB Coffee Roaster (屯門)
屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖

👉 蟹肉牛油果他
💰100
😋😋😋😋/5
唔好睇少佢好似細細份。其實食完係會

💰 海鮮墨魚汁意粉
💰90

👉dirty
💰40
😋😋😋😋/5
咖啡分層不錯,飲落咖啡香滑👍🏻

👉byob 冰滴咖啡
💰34
咖啡香濃👍🏻

回頭: yes ,食物質素好!

#kermit食在屯門
2022-05-15 291 浏览
呢間cafe喺屯門某舊式小區入面,環境好chill!樓底夠高,枱與枱之間亦都分得好開,坐得好舒服,喺度食個lunch或者下午茶真係唔錯嘅慢活之選🌟.牛油果華道夫沙律 HKD75呢個沙律賣相好精緻,牛油果好靚,熟成程度岩岩好,配上日式沙律汁,好開胃好適合做前菜,生酮或者低碳飲食嘅都岩食嫁✨黑松露雜菌意粉 HKD70呢個意粉好香黑松露味,食落好creamy,性價比高👍🏻德國黑麥啤慢煮咸豬手 HKD168呢個豬手推介要試試‼️即叫即焗,雖然等嘅時間有小小耐但係值得的,食落有啤酒香味,佢唔係炸但都會有脆皮感覺,size係大隻嘅,食落啖啖肉,3-4人食都足夠🍻.BYOB Coffee Roaster 地址 |屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖

牛油果華道夫沙律 HKD75

黑松露雜菌意粉 HKD70
呢個意粉好香黑松露味,食落好creamy,性價比高👍🏻

德國黑麥啤慢煮咸豬手 HKD168

BYOB Coffee Roaster
地址 |
屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2022-05-07 280 浏览
去屯門食朋友推介嘅餐廳🍴平時好多人,不過嗰日好好彩,唔使等位😋我哋嗌咗兩碟意粉,share黎食。佢份量好多,兩個女仔真係食唔晒。😂-😋北海道帆立貝明太子意粉 $100帶子有兩隻,都幾大隻,外皮煎得非常香,入面就好鮮嫩,幾好食。意粉味道幾特別,明太子非常多,仲有啲魚木,口感豐富。-蕃茄忌廉蟹肉蟹子闊條麵 $95 🍝🦀蟹子多到好似唔駛錢,蟹肉都非常多,賣呢個價好抵食!😋😋😋番茄忌廉醬唔會太酸,啱啱好。下次黎試埋大蝦意粉先!🍤
去屯門食朋友推介嘅餐廳🍴
平時好多人,不過嗰日好好彩,唔使等位😋
我哋嗌咗兩碟意粉,share黎食。
佢份量好多,兩個女仔真係食唔晒。😂

帶子明太子意粉和蕃茄忌廉蟹肉蟹子闊條麵

😋北海道帆立貝明太子意粉 $100
意粉味道幾特別,明太子非常多,仲有啲魚木,口感豐富。

蕃茄忌廉蟹肉蟹子闊條麵 $95 🍝🦀
蟹子多到好似唔駛錢,蟹肉都非常多,賣呢個價好抵食!😋😋😋
番茄忌廉醬唔會太酸,啱啱好。下次黎試埋大蝦意粉先!🍤
帶子明太子意粉和蕃茄忌廉蟹肉蟹子闊條麵
  • 北海道帆立貝明太子意粉
  • 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2022-05-02 317 浏览
第一次來有驚喜!.晚餐燈光很不錯店舖裝潢簡單坐在餐廳中間的台被周圍的人圍著剛好一盞射燈射下來照亮著大顆兒影的合照覺得份外美麗.德國🇩🇪豬手很不錯幾個人一起share最開心!推介啊正!好快食曬!這個醬好好味食到甜甜脷
第一次來
被周圍的人圍著
剛好一盞射燈射下來照亮著
大顆兒影的合照覺得份外美麗

德國🇩🇪豬手很不錯
幾個人一起share最開心!
推介啊

正!好快食曬!

這個醬好好味
食到甜甜脷

2021-06-20
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2022-05-01 215 浏览
假日午餐時間黎,餐廳大約8成坐滿。我們叫了2碟意粉大蝦寬條麵墨魚汁海鮮意粉2碟意粉的調味得宜,材料新鮮,蝦應上了一層麵粉再拿去煎,食落除了爽口外,外皮帶脆。不過意粉落了過多的油炒,當凍左的時候,油開始凝結,食落便覺得很油膩。餐廳採取自助服務,到前台落單,水和餐具都需要自取。環境算是闊絡,但裝修佈局卻沒有什麼特別的記點。如果同價位的餐廳,我覺得有其他更好的選擇。
假日午餐時間黎,餐廳大約8成坐滿。
我們叫了2碟意粉
大蝦寬條麵

墨魚汁海鮮意粉

2碟意粉的調味得宜,材料新鮮,
蝦應上了一層麵粉再拿去煎,
食落除了爽口外,外皮帶脆。
不過意粉落了過多的油炒,
當凍左的時候,油開始凝結,
食落便覺得很油膩。

餐廳採取自助服務,到前台落單,
水和餐具都需要自取。
環境算是闊絡,
但裝修佈局卻沒有什麼特別的記點。
如果同價位的餐廳,
我覺得有其他更好的選擇。
2022-04-18 402 浏览
屯門牛牛🐮終於多返係屯門食嘢🙈今次假期就去試下依間mark咗好耐嘅cafe!中午1點左右到已有小貓三四隻排隊。門口有長櫈可以坐住等,而且都好快可以入座~同媽媽都想食沙律所以點一份雞一份鴨再加黑松露焗薯蓉👍🏻煙鴨胸沙律比較好食,鴨胸唔會太咸同都幾嫩滑!黑松露薯蓉好香!薯蓉好滑好creamy😋但同時又唔會好濟好膩嘅感覺!內部環境好闊,同隔離枱好有距離感,唔會太壓迫👍🏻雖然佢無set lunch但價錢我覺得幾抵食架!咁樣先$2xx💸碟碟都好大份!
屯門牛牛🐮終於多返係屯門食嘢🙈
今次假期就去試下依間mark咗好耐嘅cafe!
同媽媽都想食沙律所以點一份雞一份鴨再加黑松露焗薯蓉👍🏻
煙鴨胸沙律比較好食,鴨胸唔會太咸同都幾嫩滑!
內部環境好闊,同隔離枱好有距離感,唔會太壓迫👍🏻
黑松露焗薯蓉
2022-04-15 253 浏览
室內環境不錯,座位鬆動,唔會枱貼枱,疫情下食得安心💆🏻‍♀️自助點餐形式,店員再送上食物Carbonara 一上枱好香呀🙈好creamy , 食晒都唔會漏👍作為芫茜愛好者,滿心期待藍青口芫茜意粉。可惜意粉無香噴噴既芫茜味,味道比較淡。俾我嘅感覺只係用青醬撈既意粉,上面放幾塊芫茜。青口有啲唔新鮮食落去口感好怪🥲🍝🍝🍝🍝🍝不過兩碟意粉份量都多,軟硬適中,口感不錯。每條意粉都掛汁,唔會乾爭爭💦聽講德國豬手🐖好食,不過需時40分鐘。今日趕時間食唔到,下次再嚟試😋

自助點餐形式,店員再送上食物

🍝🍝🍝🍝🍝

2022-03-20
2022-04-11 288 浏览
之前見好多人排隊,但可能係平日晏就加疫情,所以係唔洗排隊之下就即刻走去食!😆😆佢嘅蟹肉🦀牛油果🥑他他唔好睇少佢好似細細份😳其實食完係會飽。每一啖都會食到牛油果同蟹肉。而碟明太子意粉就好香嘅明太子同有大大粒嘅帆立貝!但食到未就可能會有少少漏,飯返杯咖啡就會中和返。