2019-08-29 480 浏览
洪桥其实是一个隐藏的餐饮小区,区内有两家很有名的米线店和一家寿司店,所以让洪桥这个地方变得有名起来。因为洪桥变得有名了,所以多了很多网民的介绍,我就跟着他们的介绍,去吃了那两家米线店,吃後发现真的不错。然後,我就开始搜寻洪桥还有什麽美食,我就发现了这家西餐小店,看到餐牌价格便宜又很多人在店内进餐,所以便决定进去嚐一嚐。这里可以选择的种类不多,但是从价格上看很便宜烟鸭胸沙律 $68冻食的鸭胸不错,鸭胸上有一定的脂肪,所以吃起来也算厚实丰美沙律的酱汁是芝麻酱,在沙律上面还有点薯片,我觉得有增加沙律的口感北海道帆立贝明太子意粉 $98明太子味缺乏,整体上真的很干,所以入口时很像一团粉状的物体。(我吃过DAZZLING CAFE的明太子意粉,那个很好吃。首先,那个意粉有很浓的明太子味,而且它把奶油和明太子加在一起,混合而成酱汁,所以口感上很水润又有奶油和明太子的口味,整体上很出色)这家的明太子意粉,绝对有改善的空间太子很出色,SIZE又很大而且火候很好,把表面煎到金黄色又脆边,内在则很鲜嫩蕃茄忌廉蟹肉阔条面 $88这家餐厅的意粉,全部也偏干身,没有什麽酱汁整体味道上有一点点蕃茄味但没有忌廉味,
这里可以选择的种类不多,但是从价格上看很便宜

烟鸭胸沙律 $68
冻食的鸭胸不错,鸭胸上有一定的脂肪,所以吃起来也算厚实丰美

北海道帆立贝明太子意粉 $98
这家的明太子意粉,绝对有改善的空间
太子很出色,SIZE又很大
而且火候很好,把表面煎到金黄色又脆边,内在则很鲜嫩
蕃茄忌廉蟹肉阔条面 $88
这家餐厅的意粉,全部也偏干身,没有什麽酱汁
整体味道上有一点点蕃茄味但没有忌廉味,味道太清淡

如果有下多一点忌廉的话,这个意粉就不会那麽干了
冻朱古力 $35
朱容力味不浓,口味上偏清淡
不建议点这个,性价比不高

总结来说,味道其实在中等偏下,价格合理又便宜,但是吃过一次那麽干的意粉後,我应该不会再来了
2019-08-28
2020-01-06 3 浏览
本身想去第二间餐厅但full晒朋友话记得景峰有间餐厅佢都想试就即管去试下七点几去到等咗两三个字本身都冇乜野排排下叫我入餐厅入面等入咗去企咗一阵又有个女staff叫我出去队尾排解释咗我哋系排队头同埋系另一位staff叫入黎先黑口黑面叫我行埋一边 仲去同同事confirm之後又过黎问肯唔肯搭枱转身谂住问朋友点知个staff嫌慢喺度倒数321去咁多间餐厅都未试过咁冇礼貌坐低食嘢已经觉得感觉唔好餐厅系自助形式餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落单落单既时候再次凸显佢地服务态度有几麻麻又系嗰个女staff 见佢落完前一个客喺度执单谂住佢执完先帮我落我就企咗喺度点知佢施施完执完一轮行来行去都唔落单後尾第二个同事行过黎 佢先肯拧返过黎同我落单终於order咗个黑松露杂菌意粉同黑麦啤咸猪手猪手系要等35分钟 好彩个意粉上得快闻落好香黑松露味但食落冇乜不过不失咁唔系太特别食完意粉等多阵只猪手就到啦都几大只两个人食唔晒食落有淡淡地既啤酒味几特别系皮有少少太硬好难切总括黎讲呢个价钱食呢两样系ok既不过服务质素真系不敢恭维未必会再帮衬🙅🏻‍♀️
本身想去第二间餐厅但full晒
转身谂住问朋友点知个staff嫌慢喺度倒数321
去咁多间餐厅都未试过咁冇礼貌
坐低食嘢已经觉得感觉唔好

餐厅系自助形式
餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落单
落单既时候再次凸显佢地服务态度有几麻麻

不过服务质素真系不敢恭维
未必会再帮衬🙅🏻‍♀️
慢煮德国咸猪手
2019-12-28 0 浏览
必需惩罚系列!!仲要一人先几十蚊 咁既西餐边到搵!!!呢排都唔少人去惩罚 早d排队啦!🌰#田中食屯门-👍🏻8.5/10🦀蕃茄忌廉蟹肉寛条面 ($88)1️⃣你都见到超多蟹籽!超足料,啖啖都有蟹肉,成个意粉超鲜甜!2️⃣个汁冇得顶,唔会太酸盖过蟹味,但又有足够茄味!仲要又系超多蕃茄肉。-🌑黑松露杂菌意粉 ($68)1️⃣超级浓郁黑松露味,唔系得摆几粒摆顶,系每一条都有!而且个汁极creamy,好香!2️⃣呢个d菇真系多到冇得顶,比例接近一比一!几种菇菌加埋一齐,口感极丰富。3️⃣仲要真系好抵食呀!!lunch $68咋!!👍🏻8.5/10
必需惩罚系列!!
仲要一人先几十蚊 咁既西餐边到搵!!!
呢排都唔少人去惩罚 早d排队啦!
🌰#田中食屯门
👍🏻8.5/10
🦀蕃茄忌廉蟹肉寛条面 ($88)
🌑黑松露杂菌意粉 ($68)
3️⃣仲要真系好抵食呀!!lunch $68咋!!
👍🏻8.5/10
2019-12-28 43 浏览
景峰这个小区充满很多特色食肆,这间BYOB 用了工业风的装修,主打咖啡及意大利粉。咖啡系一间cafe的灵魂,小弟叫了一杯Latte,喝得出不是平常的咖啡豆,味道很有层次。大虾意粉的大虾刚刚好,意大利也是平稳的水准
大虾意粉的大虾刚刚好,意大利也是平稳的水准
2019-12-27 66 浏览
第三次光顾,餐厅入口的单车🚲一直很抢眼,原本以为BYOB是指Bring your own booze,原来是Bring your own bike🍻去年年尾食到今年年尾餐牌都没变:啤酒猪手、意粉、沙律和饮品📝一班人例必点猪手$168🐽香脆肉多咸咸,啤酒味要嚐很细才感受到🍝意粉$68-88属西厨水准,酱汁浓度和份量适中,食到底剩一两口汁👉黑松露意粉有黑松露🍄卡邦尼意粉有奶油🐮海鲜意粉有海鲜🐙餐厅走工业风,灰墙暗灯一整片落地玻璃(可不是望马路呢😌)自有格调。先付费後用餐,餐具、水、调味品自助🐵聚餐後记: 平价西餐首选,不过大约九点截单,有欧洲小镇的感觉,飘~
2019-12-15
2019-12-16 156 浏览
平日晚上八点去食,唔洗等位,餐厅都几阔落,岩哂食下野倾下计。叫左个牛油果苹果沙律,最钟意啲醋,同啲苹果好match,另外仲有合桃系面 ,好好食。另外仲叫左个明太子带子意粉,啲明太子多到每一啖都有,十分足料!下次再encore
下次再encore

2019-12-11 158 浏览
因为是黄店的关系,到场支持一下。餐厅位置不算易到达,但也不算很难才找到。环境不错,略嫌冷气可大点。点了五款意粉,味道大致可以😄特别爱卡邦尼和明太子,好味道。不过只有意粉,沙律,和猪手,如果有其他小食会更吸引。
因为是黄店的关系,
到场支持一下。

餐厅位置不算易到达,
但也不算很难才找到。

环境不错,略嫌冷气可大点。

点了五款意粉,味道大致可以😄
特别爱卡邦尼和明太子,好味道。

不过只有意粉,沙律,和猪手,
如果有其他小食会更吸引。
2019-11-14 410 浏览
虹桥一向都多小铺同好野食,今次经过呢间byob觉得个装修几吸引,几文青,而且入边都几多客人,就决定入去试下佢!呢到系冇lunch set既,全部都系要散叫,所以相对之下夜晚呢会比较抵。其实一入铺头就闻到好香黑松露味,咁身为黑松露迷既我就梗系谂到唔谂,直接叫呢个果松露意粉啦!😍😍呢到台面都真系闻到好香既😢只不过一食落口....黑松露味完全冇闻落咁香,都几淡下,而且意粉煮得太淋,好易断,完全冇口感🙁谂住呢个招牌阔条面会好食啲😢点知入同样都系煮得太淋。不过个酱汁调味系好食既,而且好多蟹籽蟹肉,都算足料既。
黑松露什菌意粉

蕃茄忌廉蟹肉宽条面

蕃茄忌廉蟹肉宽条面
2019-11-12 264 浏览
系屯门要搵小店就要离开市中心身为屯门人发现虹桥多左小店继2间比较出名既咖啡店之外今次朋友介绍我地去呢间庆祝生日我地5点几去到佢地准备中但都肯俾我地坐住等,都算唔错既去到见地方都几大,坐得几舒服见到个餐牌就主要食意粉,沙律Lunch同dinner都一样价钱同选择咁计落就好似食晚餐抵d~~我地叫左2款意大利粉,1个沙律同一只猪手见佢个厨房唔算大,但系又估唔到handle到咁大间餐厅既野食唔驶等好耐就有得食喇!意大利粉同沙律都好好食意大利粉煮得乾身,唔会过软口感唔错,出奇地系有水准既~加上佢既酱汁味道唔会过咸,调味得唔错煮的几有心机,加分不少呢沙律就觉得份量少d,价钱相若叫意粉比较抵之後猪手就上枱喇~比想像中大只切开後份量都几多,好彩有男仔系度帮手食味道就真系相对咸左少少,送酒比较好饮品方面我叫左杯茶$28但佢个杯好细,真系2啖就饮完觉得好唔抵....多数餐厅都会有茶包可以加热水呢方便可以改善下就好了因为有朋友生日,试左佢3款蛋糕味道唔错唔会太甜,佢地仲好好咁加左蜡烛俾我地
系屯门要搵小店就要离开市中心
身为屯门人发现虹桥多左小店
继2间比较出名既咖啡店之外
今次朋友介绍我地去呢间庆祝生日

我地5点几去到佢地准备中
但都肯俾我地坐住等,都算唔错既
去到见地方都几大,坐得几舒服
见到个餐牌就主要食意粉,沙律
Lunch同dinner都一样价钱同选择
咁计落就好似食晚餐抵d~~

我地叫左2款意大利粉,1个沙律同一只猪手
见佢个厨房唔算大,
但系又估唔到handle到咁大间餐厅既野食
唔驶等好耐就有得食喇!

意大利粉同沙律都好好食
意大利粉煮得乾身,唔会过软
口感唔错,出奇地系有水准既~
加上佢既酱汁味道唔会过咸,调味得唔错
煮的几有心机,加分不少呢

沙律就觉得份量少d,价钱相若叫意粉比较抵

之後猪手就上枱喇~比想像中大只
切开後份量都几多,好彩有男仔系度帮手食
味道就真系相对咸左少少,送酒比较好

饮品方面我叫左杯茶$28

但佢个杯好细,真系2啖就饮完
觉得好唔抵....多数餐厅都会有茶包可以加热水
呢方便可以改善下就好了

因为有朋友生日,试左佢3款蛋糕

味道唔错唔会太甜,
佢地仲好好咁加左蜡烛俾我地
2019-11-07 206 浏览
次次经过BYOB都好多人等位,终於约左个朋友去试下!夜晚7点几去到门口已经好多人等紧位拎左飞要等8张,所以周围行下见附近都几多小店行左阵就系门口长櫈坐低等位成日好大阵黑松露味飘出黎。好香差唔多到我地既时候 店员会问定我地要唔要猪手因为猪手系招牌菜之一加上即叫即焗 所以帮我地落定order 大约过多阵就有位入面装修几简单、 d台摆得几松动下坐得都几舒服无加一、 所以要自己去收银落order顺便比埋钱,同要自己拎餐具 水 餐牌上款式唔多 无小食得意粉 salad 猪手 咖啡 茶我地Order左大虾阔条面 黑啤焗猪手 2杯冻朱古力过左5分钟到, 朱古力到冻朱古力 冰唔多 唔会好冻 麦芽味较重 唔太甜 过多阵大虾意粉都到份量正常大虾有4只 都几大只 好弹牙 意粉软硬适中 略嫌有少少唔够juicy 但都已经叫合格 唔错过多15分钟到 猪手到 猪手唔系脆皮个种好大只 2个女仔一定食唔晒肉好淋 但芥末酱比得唔够食唔出黑啤味 甜甜地 食左一大半 已经饱到上心口净到既 朋友+$2拎外卖盒连骨打包走完全无浪费店舖9:00pm就唔接客我同朋友坐到9:40pm店员告知收9:45pm咁我地都即刻走人 见餐牌个牛
次次经过BYOB都好多人等位,
终於约左个朋友去试下!

夜晚7点几去到
门口已经好多人等紧位
拎左飞要等8张,所以周围行下
见附近都几多小店

行左阵就系门口长櫈坐低等位
成日好大阵黑松露味飘出黎。好香

差唔多到我地既时候
店员会问定我地要唔要猪手
因为猪手系招牌菜之一

加上即叫即焗 所以帮我地落定order

大约过多阵就有位

入面装修几简单、 d台摆得几松动下
坐得都几舒服
无加一、 所以要自己去收银落order
顺便比埋钱,同要自己拎餐具 水

餐牌上款式唔多 无小食

冻朱古力
大虾阔条面
黑啤猪手
2019-11-04 131 浏览
於附近戏院看电影後与朋友闲步至BYOB,记得有一天平日下午特意来却扑空没开门,幸好今次有开门!位处新墟轻铁站附近,附近均为街坊店,所以下午茶於此闲坐甚美好。走过隧道左转就是BYOB,装修似采工业风,楼底高,座位之间有距离,谈天不怕人听到,哈哈。当天为暑假平日,人流不算多。店采用至柜位点餐及付款方式,再有服务员送餐点,不需要加一服务费,餐点价钱中等。是次与朋友各点一个主菜及一杯饮品,食物份量颇多,饮品有水准。我点了宽条粉,蟹肉碎平均全碟粉,上面鱼子与粉同吃好夹,份量真系多,大食如我都未能吃毕整碟粉,吃到後期稍嫌腻。朋友点的,我当然有试食,味道就是平日吃到的属美味的松露杂菌意粉,哈哈,如果意粉可煮得更有弹性便好,此碟份量则好够一个正常食量的女生。朋友点了抹茶🍵饮品,而我点了鲜奶咖啡,拉花图案好疗癒,味道不算太浓,刚好,过犹不及。下次想试BYOB的沙律系列,牛油果及无花果看上去都很吸引呢!

番茄忌廉蟹肉宽条粉

鲜奶咖啡

2019-07-29
番茄忌廉蟹肉宽条粉
鲜奶咖啡
  • 蕃茄忌廉蟹肉宽条面
2019-10-31 101 浏览
It has been a while I didn’t visit this restaurant. As far as I remembered, servers got altitude but in a good way. Nice to have a revisit.The squid ink pasta with seafood is tasty. It is a little bit too salty for me. Assorted seafood like shrimp, fish, mussels and squid can be found. The spaghetti itself is al dente and is with garlicky aroma.The crab meat fettuccine is more in the creamy side. Crab eggs are crunchy and give an extra texture to the pasta. The crab meat itself is tasty and is n

海鲜墨鱼汁意粉

蟹肉阔条面

The crab meat fettuccine is more in the creamy side. Crab eggs are crunchy and give an extra texture to the pasta. The crab meat itself is tasty and is not those cheap mimic crab stick. On the other hand, those fettuccine is a bit short... a bit difficult to be grabbed by fork.

Anyways, they are not pricy at all. It is really worth a try!
海鲜墨鱼汁意粉
蟹肉阔条面
2019-10-24 184 浏览
和同事去食lunch, 食物系冇问题但系由一落单开始就俾人命令式咁serve落order 唔俾落单住一定要你话俾佢听你坐边先餐具自助其实冇问题,但剩系摆咗叉出嚟又唔摆匙羹得小朋友用的匙羹咁唯有攞小朋友匙羹啦点知一攞起就俾个waiter喝止,话"嚟个系小朋友用嘅,放!低!问!我!攞!"我食个饭都冇预你serve 我你喝我?重要同我讲"我哋系咁架啦"真系呆晒...讲嘢无尾音,一句唔该多谢都冇我真系食得好嬲罗如果唔系我D同事D野食未嚟齐我惊你会加料,我现场爆咗你好耐啦!
和同事去食lunch, 食物系冇问题
但系由一落单开始就俾人命令式咁serve
落order 唔俾落单住一定要你话俾佢听你坐边先
咁唯有攞小朋友匙羹啦
真系呆晒...
讲嘢无尾音,一句唔该多谢都冇
我真系食得好嬲罗
2019-10-22 199 浏览
——————————————————呢间BYOB 系屯门都开咗一段时间,舖位都好大,落地式玻璃工业风装修,晏昼叹啡好RELAX!夜晚就比较多人~—————————————————🔹蕃茄蟹肉忌廉意粉 ($88)🔹北海道帆立贝明太子意粉 ($98).呢个意粉系小店招牌作!好耐之前已经想试~蕃茄切成颗粒,酸酸甜甜,捞埋蟹肉碎,用阔条面比一般意粉挂到更多忌廉汁,好creamy好满足🥰但又唔会过分饱滞,必食!😬.明太子中毒粉红色好鬼靓!帆立贝新鲜大粒,不过意粉弹牙程度可以再加强!🤪..
——————————————————
—————————————————
🔹蕃茄蟹肉忌廉意粉 ($88)
🔹北海道帆立贝明太子意粉 ($98)
2019-10-19 169 浏览
今日嚟到呢间西餐叫咗个猪手同皇冠婚礼饮品,味道唔错,我哋见隔离枱啲猪手好大只所以就叫左,啲肉都有味同够林,唔算太鞋,啲皮都脆,汁系芥茉,至於杯嘢饮好香味道都唔错,我哋入去嘅时候都爆场。食嘢唔使+1服务费,啲位都几好坐,价钱都唔贵,值得推介。