2018-03-03 246 浏览
早兩日同兩個好姊妹去食飯,一去到餐廳,剛好有兩張四人檯,所以唔洗等位,開放式廚房可以睇到入面d staff做野,點餐要自己去櫃臺先比錢點餐,餐具、水都係自助。我地三個人點左三樣野大家share食,雞肉凱薩沙拉、大蝦闊條麵、德國豬手。上餐速度算係快,好快就上左個闊條麵、之後上沙拉,最後係豬手。碟碟都好大碟,食物質素係cafe入面中上,對得住個價錢。不過咖啡質素上可以再做好d。職員服務態度好好,就算佢好忙幫唔到我地切豬手,都有教我地點切,同埋要拎碟同刀都好快比到我。我地今次食得好開心,依間餐廳岩朋友間聚會
我地今次食得好開心,依間餐廳岩朋友間聚會
2018-02-28
  • 德國豬手
2018-02-21 266 浏览
唔係成日出九龍既屯門友元朗友可以試下啊📢地點係虹橋呀 如果由v city 行就大約15分鐘 餐廳好大 枱都大張 坐得好舒服 自助形式自己出去點餐買 之後坐低 佢地會送過黎^^意粉既份量都唔少 但我同朋友略嫌佢味道唔太濃 可能我地食得太多重口味嘢😅但的確如果同朋友gathering 果度會係個唔錯既選擇❤️P.S. 見到佢menu好多唔同既咖啡 中意咖啡既朋友可以去下^^
唔係成日出九龍既屯門友元朗友可以試下啊📢
地點係虹橋呀 如果由v city 行就大約15分鐘

餐廳好大 枱都大張 坐得好舒服 自助形式
自己出去點餐買 之後坐低 佢地會送過黎^^

意粉既份量都唔少 但我同朋友略嫌佢味道唔太濃
可能我地食得太多重口味嘢😅

2018-02-03
2018-02-02 342 浏览
近這一兩年在屯門紅橋發現了不少高質餐廳這天就隨意地走進了一家這家餐廳裝潢簡約 偏歐美風 而且是開放式廚房顧客需要到前台點餐 然後侍應會把食物送上.大蝦寬條麵 $78以價錢來說我對所謂的「大蝦」是不抱任何期望但一遞上來 就會眼前一亮是「真大蝦」大蝦的腸子都清理得很乾淨吃下去也很爽口 大蝦中間盡可能保持不會過熟廚師把大蝦表面輕輕地煎了一下寬條麵也做得不錯 保持彈性和韌度麵條也不會碎碎的.黑松露什菌意粉 $78因為是開放式廚房 廚師還未上菜 我已經聞到黑松露的味道但吃下去黑松露的味道是偏淡的而且什菌的味道並沒有完全溶入到意粉中但是什菌是好吃的 爽口意粉也處理得很好 有彈性 不會軟綿綿的也吃到忌廉的味道.#caramellatte $35原想叫了咖啡裝文青一下但是咖啡的水平真要改善拉花不算太漂亮 但不要緊泡沫也弄得不夠澎 才上桌幾分鐘泡沫就想洩氣的汽球般 失去生命力湊合著喝就算了.
近這一兩年在屯門紅橋發現了不少高質餐廳

湊合著喝就算了

2017-12-26
下午茶
2018-01-28 250 浏览
近年來景峰附近都開左好多高質素嫁小店 有小丸子 魚生飯 呢間係其中一間 試業嫁時候就已經一嚐 食物質素中上 但偏細份 平安夜唔想外出同人迫 所以就選擇係屯門渡過 過了幾個月 店舖已有些名氣 每晚的7點就會爆滿要等位 平安夜亦唔例外 我地大約等左半個鐘到 呢到店舖採取半自助方式 店員帶位後 就可以自己到收銀處買野食 類似eurogogo咁拎個號碼牌 店員就會將野食奉上 餐具碟就自己拎 如果無叫野飲嫁話就可以自己裝檸檬水 因為已經係夜晚 所以我地就無叫咖啡 主攻主食 因為之前嫁經驗麵食係相對細份 所以決定叫2個意粉 再加一個小食 本小姐係明太子既fans 所以一早就簡左北海道帆立貝明太子意粉 食家就簡左個蕃忌廉蟹肉寬條麵 小食係水牛城雞翼同 德國豬手掙扎左好耐 最尾都係覺得聖誕節食豬手開心的 所以決定要個豬手 蕃茄忌廉蟹肉意粉先到$88 分量比起試既時候大左 一個人食一碟都夠飽上面有滿滿嫁蟹子 配料有蘑菇 紅椒同蟹肉 醬汁濃度適中 每一條麵上麵可以掛到醬汁 配料多 每一口都食到蟹肉 唯一一個小缺點就係重紅椒味 本小姐覺得有小小唔夾 但食家就好歡喜 全部清晒 北海道帆立貝明太子意粉$98材料
試業嫁時候就已經一嚐 食物質素中上 但偏細份

就係重紅椒味 本小姐覺得有小小唔夾
但食家就好歡喜 全部清晒

北海道帆立貝明太子意粉$98
材料走日本風路線
有2粒大帆立貝 輕輕煎過 外面香脆 入面剛熟 軟軟的 好好味
配以蘑菇辛口明太子 上面再灑上太量嫁木魚碎 好 好 味 唔會太鹹 意粉都係剛好唔會過硬過軟 高質

豬手即叫即烤 所以要等大約半小時
黎到就有的後悔叫左
因為太大份 太真材實料 $138 有一大隻 表皮查左蜜糖烤得香脆 但唔會太硬 入面多肉 有嚼口
配以蜜糖芥末 好味

小店最好嫁都係人情味 當日平安夜 有好多熟客都黎過聖誕 店家準備左好多聖誕飾物比熟客
亦備有小朋友餐具
抵讚
2017-12-24
  • 北海道帆立貝明太子意粉
  • 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2018-01-18 372 浏览
主菜叫左慢煮德國鹹豬手🐖 $138一見到個size都嚇親係大得好誇張😲😲大家見到張相應該睇得出佢同支飲品嘅對比呢間亦都係暫時為止食過最大隻鹹豬手嘅一間😍一咬落去就食到淡淡酒味😍 (但應該唔會醉😜)原來餐廳用黑麥酒慢煮製作而成唔怪之得咁香酒味😋😋皮脆肉厚 肉質亦非常嫩滑😋👍味道唔會好鹹 反而容易入口 雖然要自己切有d吃力 但真係好好味😘😇唔洗點honey mustard都夠哂味絕對可以encore😛。香蒜欖油蒜蜆肉意粉 $78意粉份量適中 唔會好似豬手咁大份😂不過蜆肉得6隻略嫌有d少😣意粉用蒜粒欖油烹煮而成較為乾身 如果無叫飲品食落會有d dry 🤔雖然意粉煮得好幾香蒜味 但味道略淡如果可以加多少少鹹味會更好😊。蕃茄忌廉蟹肉闊條麵 $88意粉相當creamy每條闊條麵都沾上了濃濃的醬汁😋仲有蟹籽鋪左係面 好爽口😏意粉仲配了磨菇片增加口感🤗最驚喜係真係食到啖啖蟹肉👍。英國人氣Belvoirv Fruit Farms汽水有玫瑰 🌷檸檬🍋 接骨木🌲 3隻口味 $28三款口味都各有特色玫瑰口味入口微甜 非常清新🌷檸檬口味濃度較高 偏酸 加冰水會易d入口😂最值得一提一定係接骨木口味😍之前都未飲過接
主菜叫左慢煮德國鹹豬手🐖 $138
一見到個size都嚇親
係大得好誇張😲😲
大家見到張相應該睇得出佢同支飲品嘅對比
呢間亦都係暫時為止食過最大隻鹹豬手嘅一間😍
一咬落去就食到淡淡酒味😍 (但應該唔會醉😜)
原來餐廳用黑麥酒慢煮製作而成

飲落好特別 有淡淡清香味 非常清新😘

豬手
蕃茄忌廉蟹肉闊條麵
2018-01-15 345 浏览
2點鐘左右去到大概7-8成滿 但大部份都食緊基本就係自己搵位,去收銀落order比錢 講坐邊 自己拎水拎餐具店員就會拎野食比你野食野飲散叫, 岩哂D唔喜歡飲除左水以外既人落完ORDER 15分鐘左右就有得食一行四人叫左黑松露芝士焗薯,煙三文魚沙津,卡邦尼意粉,大蝦寬條麵,墨魚汁海鮮意粉另外加咖啡就每杯減5蚊以西餐既份量黎講..依間真係幾大份下,一個人一份係絕對夠先講墨魚汁海鮮意粉2隻蝦,1舊青口.2舊魚柳,2圈魷魚個蝦係醃得非常好食,而且爽口 真係要比幾個like但魷魚相對之下就係無味既 係真係無味 好似用清水盪完咁魚柳同青口就不過不失 比起蝦係失色既意粉有嚼口唔會太淋身,蒜味重, 喜歡食蒜既人會好開心食到尾就會見到有唔少橄欖油係底, 個人覺得係略為落得太多油煙三文魚沙津份量都係BIG SIZE, 但唔知係咪因為要慢慢砌個花出黎 結果仲遲過意粉同焗薯上表面落左黑醋 唔會太酸亦唔會太少無味 睇圖都見到佢有5款以上蔬菜而且好新鮮 用料認真黑松露味濃,芝士香,份量唔細,多人食既話可以一人幾舊,人少就唔建議叫因為都幾"漏"下其他兩個意粉就冇咩特別 整體黎講 係每樣食物都係咸左少少, 要叫個沙津
2點鐘左右去到大概7-8成滿 但大部份都食緊
店員就會拎野食比你
野食野飲散叫, 岩哂D唔喜歡飲除左水以外既人
落完ORDER 15分鐘左右就有得食
另外加咖啡就每杯減5蚊
以西餐既份量黎講..依間真係幾大份下,一個人一份係絕對夠
先講墨魚汁海鮮意粉
墨魚汁海鮮意粉

2隻蝦,1舊青口.2舊魚柳,2圈魷魚
個蝦係醃得非常好食,而且爽口 真係要比幾個like
但魷魚相對之下就係無味既 係真係無味 好似用清水盪完咁
魚柳同青口就不過不失 比起蝦係失色既
意粉有嚼口唔會太淋身,蒜味重, 喜歡食蒜既人會好開心
食到尾就會見到有唔少橄欖油係底, 個人覺得係略為落得太多油
煙三文魚沙津
而且好新鮮 用料認真
黑松露芝士焗薯

因為都幾"漏"下
其他兩個意粉就冇咩特別
整體黎講 係每樣食物都係咸左少少, 要叫個沙津中和番會比較好
如果餐廳可以提供多D選擇就好 始終你望個餐牌都唔算太多野食
大蝦寬條麵
2018-01-06
煙三文魚沙津
大蝦寬條麵
去開附近既咖啡店,今次諗住試下新野喇,見佢環境都唔錯,幾有情調咁。叫左杯野飲想慢慢嘆住黎做野,一路感覺都唔錯。設施黎講亦有清水,free wifi 同洗手間。但到6點左右就黎左一大班人。環境突然變得好嘈同好大油煙。雖然見到廚房有抽油煙機,但個陣油煙味一路都冇散。我個鼻真係唔太受得呢d 味,搞到我係咁咳,格硬坐多幾個字就局住走左。今次叫左杯棒子咖啡其實味道好香濃,拉花做得好靚,但突然整單咁既野真係扣哂分。Open kitchen 係好睇但真係有代價,麻煩店主可以搞搞佢,唔係d 野整得幾好食都冇用。

2018-01-07
2017-12-23 260 浏览
我唔係唔鍾意食西餐,只係有時覺得嗰啲西餐廳根本就求其煮出嚟,如果只係求求其其出嚟隊碟嘢俾客人食,咁樣我係接受唔到囉。不過今日我就食咗呢間,我覺得唔錯,就分享下。我唔係好鍾意飲咖啡, 不過都叫咗一杯嚟飲扮下嘢都好,不過飲落都幾好飲, 而且仲有啲拉花,的確係吸引到人嘅,而且真係唔錯。我朋友就鍾意食沙律,佢食沙律可以當正餐嘅,我都試咗啲覺得幾好食,最起碼啲沙律菜夠新鮮,配啲雞肉好好食。我就最鍾意食Carbonara,意粉好好咬口,carbonara醬汁又煮得好食,撈埋個蛋黃真係正到無倫,味道夠香夠又唔太膩,啱我食, 而且食得出係有誠意嘅。
不過今日我就食咗呢間,我覺得唔錯,就分享下。

2017-12-17 361 浏览
與2位好姊妹相約晚餐又到了紅橋附近找吃有一間開業沒有很久的西餐廳感覺得很簡潔半自助形式,自己過去ORDER,之後會有店員來送菜留意到這個牌說明了下單流程星星這PART很暖心...不然會惹誤會我們選了2個意粉一個豬手蕃茄忌廉蟹肉寬條麵還算CREAMY蕃茄味很香,加上點卡夫芝士粉北海道帆立貝明太子意粉我選的,因為我對明太子有偏愛我比較喜歡吃這款,明太子少少的鹹香配上煙韌的意粉...CREAMY的感覺超棒當然,慢煮德國咸豬手才是我的主菜慢煮的關係,最後才上桌我沒計照,感覺姊妹聊聊沒有等很久就到了雖然看起來沒有很大隻,肉很多我個人超愛吃鹹豬手這個皮脆肉夠入味,骨也快被我啃了!尤其愛吃筋位!骨膠原澎澎澎的感覺~半自助的關係,清水也是自己去端的沒點咖啡是因為我們準備去其他地方吃甜點啦晚餐來說每人一百鬆,不算貴了
與2位好姊妹相約晚餐又到了紅橋附近找吃
有一間開業沒有很久的西餐廳
感覺得很簡潔

半自助形式,自己過去ORDER,
之後會有店員來送菜
留意到這個牌
說明了下單流程
星星這PART很暖心...不然會惹誤會

我們選了2個意粉一個豬手
還算CREAMY
蕃茄忌廉蟹肉寬條麵

蕃茄味很香,加上點卡夫芝士粉

北海道帆立貝明太子意粉
我選的,因為我對明太子有偏愛
我比較喜歡吃這款,明太子少少的鹹香
配上煙韌的意粉...CREAMY的感覺超棒
北海道帆立貝明太子意粉

當然,慢煮德國咸豬手才是我的主菜
慢煮的關係,最後才上桌
我沒計照,感覺姊妹聊聊沒有等很久就到了
慢煮德國咸豬手

雖然看起來沒有很大隻,肉很多
我個人超愛吃鹹豬手
這個皮脆肉夠入味,骨也快被我啃了!
尤其愛吃筋位!骨膠原澎澎澎的感覺~

半自助的關係,清水也是自己去端的
沒點咖啡是因為我們準備去其他地方吃甜點啦
晚餐來說每人一百鬆,不算貴了
慢煮德國咸豬手
2017-11-23 279 浏览
呢一兩年屯門已經開始遠離"美食沙漠"之名,愈黎愈多美味食店開係到,而除左當地人之外,都多左外來人黎食野早幾日發現井財街街尾多左間Cafe, 位置空間感足,d 食客個樣又幾滿意,就去試一試呢個慢煮豬手超得,先$138免加一,但煮得皮係crispy 而肉係勁林勁入味熱laklak 上台果下係好滿意,入口又好滿足,啖啖肉唔大食的話兩個人食隻豬手,飲杯coffee 係好爽,大食小小可再share 意粉,見周圍d 人食賣相都ok下次再試

熱laklak 上台果下係好滿意,入口又好滿足,啖啖肉

下次再試
2017-11-19 323 浏览
簡簡單單的佈置,地方顯得大又舒服。岩哂俾一些想搵個地方relax 下飲下coffee, 又岩一些中意踏單車的朋友, 中間提個break time 黎Hea一下, 又唔怕被人偷單車, 因店內有提供單車架供客人停泊。👍🏻👍🏻呢到主要有不同款式的意粉, 德國豬手, coffee, 茶及小量cakes。呢到半自助形式, 需要客人於收銀處叫食物飲料,拎餐具,水及需要先付款,之後再由職員送上食物。因由元朗踏單車到屯門時已是3點多,我只叫了Latte, 焦糖咖啡及一個蕃茄忌廉蟹肉寬條麵蕃茄忌廉蟹肉寛條麵材料好足, 麵上還有很多蟹籽😍,啖啖都有蟹肉, 加了蕃茄, 紅椒及黃椒,食落無咁‘漏’Latte & 焦糖咖啡咖啡打奶幾好, 飲到底時還有泡泡,職員又唔會沖得太熱。
簡簡單單的佈置,地方顯得大又舒服。

蕃茄忌廉蟹肉寛條麵

Latte & 焦糖咖啡
咖啡打奶幾好, 飲到底時還有泡泡,職員又唔會沖得太熱。
2017-11-19
2017-11-19 232 浏览
上次兩點多來到已經說收。今次再過來試吓12。但都要等位等了差不多20分鐘。這裏的環境是可以的但食物水準就相差很多。服務就差點了可能是新開有點跟不上時間需要等很久⋯如要豬手需要等40分鐘以上食物就一般般啦。
這裏的環境是可以的但食物水準就相差很多。
食物就一般般啦。
2017-11-16 372 浏览
早排見谷友話紅橋新開左間cafe,今日終於有時間帶女朋友黎食,byob門面簡潔,主要賣沙拉,意粉,咖啡同茶😊店內行半自助形式,我地order左卡邦尼意粉同黑松露什菌意粉,有點失望,意粉上枱時一睇就知,卡邦尼意粉over time,漲了無口感😔黑松露食左啖,唉好咸😵忍吾住同店員講,佢地都好有禮貌同好好咁幫我煮過,可能系自己問題,走左鹽都仲有小小咸,我呢碟個黑松露其實可以少番小小🤔啲咖啡就普通啦吾夠香濃😶二百蚊兩個食個lunch有點貴😢
黑松露什菌意粉
泡沫咖啡
焦糖鮮奶咖啡
2017-11-15
午餐
2017-10-20 428 浏览
BYOB,令的想起N年前政府提倡市民自備購物袋的宣傳廣告。石屎灰色主調,木桌椅,簡潔寬敞的工業風。食物選擇不多,就十款以內,到櫃台order時能看到店員用小小的電爐炒著意粉,很家庭式。價錢不算使宜,六七十一個意粉,沒有餐,加上咖啡要上百元(買意粉飲品可減$5)。味道也沒有很突出,意粉不夠彈牙,沒有煙肉香。拍過些飲食節目,黑松露其實沒有什麼味道,香氣主要是來自白松露油,但看master chef,Gordon Ramsay及Joseph Bastianic都說市面買到的白松露油都只是化學物質,他們極之討厭。這裡也是食開那樣似是而非的黑松露味。
BYOB,令的想起N年前政府提倡市民自備購物袋的宣傳廣告。
石屎灰色主調,木桌椅,簡潔寬敞的工業風。
黑松露意粉
2017-10-12
等章魚燒時在附近行逛,發現這家新張不久的BYOB Coffee Roaster cafe。 門面比較平凡,雖然店很大,但不太起眼。如果門口擺番個大餐牌,應該更多人留意得到。門口寫著意粉只在晚上供應,就找個夜晚來試。 Cafe空間寬敞,燈光柔和,非常舒適。閒時點杯咖啡,打發時間蠻寫意。 很喜歡這個掛滿茶杯的裝飾,讓我想起白川鄉的「浪人cafe」~ 好想再去一次呢! 種類不多,除了咖啡,就是意粉和沙律。 落單流程寫得清楚,讓食客不會糊裡糊塗。 cafe有聽障人士店員。體驗社會共融,值得一讚! 大蝦闊條麵 $78 大蝦以蒜香輕煎,再灑點香草,爽口、惹味。意粉口感蠻煙韌,軟硬還算適中,份量也合理。 卡邦尼意粉 $68 Carbonara賣相也不錯,但意粉creamy度一般,口感偏爽。惟一喜歡就是蘑菇夠爽脆。 Cappuccino $32 來到cafe,咖啡當然才是重點。原價$32,跟意粉點餐減$5,只需$27。老實說,這個拉花不算出色,面頭泡沫也不夠細滑,而且咖啡不夠香濃。Latte $32 Latte的拉花更加不堪入目⋯⋯而且杯邊還有咖啡漬⋯⋯ 過不了心理關口,還是換過杯新吧。 店

種類不多,除了咖啡,就是意粉和沙律。

落單流程寫得清楚,讓食客不會糊裡糊塗。
cafe有聽障人士店員。體驗社會共融,值得一讚!

大蝦闊條麵

大蝦闊條麵 $78

卡邦尼意粉 $68

Cappuccino

Cappuccino $32

Latte

Latte $32

Cappucinno

店員很好,說了聲不好意思之後,很快便換了另一杯。但Latte變了Cappucinno⋯⋯
不要緊,但拉花仍須努力⋯⋯

餐廳資料:
BYOB Coffee Roaster