2021-03-28 505 浏览
🍤大蝦寬條麵 Prawn Fettuccine 🥗雞胸凱撒沙律 Chicken Coesar Salad🧀焗黑松露芝士薯角 Cheese Bakes Black Truffle Potato Wedges🍤大蝦煎得非常好食加埋蘑菇🍄炒得好入味呢間嘅意粉🍝真係好好食🥰🥰難怪佢一到食飯時間就大排長龍有次星期六去就算食到2點幾 出面一樣好多人😳黑松露芝士薯角🤩🤩極邪惡之選不過呢三個配搭冇得輸雖然芝士都有少少硬底個啲冇乜醬不過啲薯角本身已經夠好食🤤🤤最後叫番個沙律平衡下😂😂呢個相比起就普通左少少雞胸就有少少乾菜都幾新鮮🥗整體黎講食得好開心( *`ω´)開係屋企附近真係正🤩🤩
🍤大蝦寬條麵 Prawn Fettuccine

最後叫番個沙律平衡下😂😂
呢個相比起就普通左少少
雞胸就有少少乾
菜都幾新鮮🥗

整體黎講食得好開心( *`ω´)
開係屋企附近真係正🤩🤩
2021-03-20
2021-03-25 301 浏览
放工黎到呢間幾出名嘅餐廳 假期多人排隊排到癲 所以就選擇平日晚上過黎 唔洗排隊👅餐廳以歐美工業風作設計,燈光暗沉 只有收銀處 、廚房較光 整體有格調 、型格🍻 呢到點餐、餐具同水都要自助!眼闊肚窄嘅我地乜都想食 最後叫左◾️墨魚汁海鮮意粉$88廚房輕輕煎香多款海鮮 帶出鮮味同香味 舊舊海鮮都大舊 無乜雪味 意粉有咬口 但墨魚汁偏淡 如果咸番少少會好食好多 ◾️北海道帆立貝明太子意粉$98滿滿明太子再加木魚絲 好味😋 香煎牛油帆立貝都幾大粒 不過整體較結身◽️德國黑啤慢煮咸豬手$138食晒意粉再等多15-20分鐘 新鮮熱辣辣豬手上碟🐷 豬手好大隻 啖啖骨膠原 附上芥末醬好咸 沾少少好了 豬手味道偏甜 幾重黑啤味 兩者幾夾 咸豬手原有味道好咸 但黑啤甜味令整體唔咸又唔會過分甜 味道剛好 好特別值得一試🤙🏻回頭指數:💛💛💛

◾️墨魚汁海鮮意粉$88
◾️北海道帆立貝明太子意粉$98

◽️德國黑啤慢煮咸豬手$138

回頭指數:💛💛💛
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2021-03-22 362 浏览
除左之前介紹既樂啡,癮啡外 ... 仲有依間BYOB~~~ 每次食或經過都係要排隊🙊✅墨汁海鮮意粉(HK$88): 用忌廉煮得黎個汁量控制得岩岩好, 有忌廉既甜味唔會有水浸既情況~配有三塊魚柳,一件青口加一塊魷魚圈🦑 ✅北海道帶子明太子意粉HK$98) 有好多明太子🥰配忌廉減左明太子既辣味😗 帶子煎得好香😚配埋木魚絲, 成個意粉好有動感😆😂✅蟹肉寬條面(HK$88):大量飛魚子係面~ 不過蕃茄味相對上面兩款意粉失色左😂😂雖然係扁意粉...不過就太林~ 就扣左d 分飲品方面叫左兩杯matcha latte 同普通latte~ 今日我地個兩杯仲要畫左松鼠同飛馬😂😂😂少女心爆晒棚😍😍😍😍而我飲既ice cappuncino 都唔錯😌😌d 泡又打得幾firm ~ BYOB既好處就係地方較大~ 岩晒星期六食個靚brunch👍👍可惜係佢冇甜品😂如果有埋應該幾perfect😆😆

✅北海道帶子明太子意粉

2021-03-18 483 浏览
特登走入屯門覓食🏔見到呢間長龍cafe原來來頭不少😯本來招牌係咖啡☕️但係今朝已經飲左一杯😅試一試佢既主菜🍴 同樣好有誠意❤️絕對比一般Cafe 高質太多了💕⭐️ 番茄忌廉蟹肉寬條麵 🦀️醬汁帶清新淡然既番茄味🍅唔似淨係得茄膏🤣Creamy程度啱啱好唔膩😛 蟹肉很豐富而麵條十分有口感🍜 決定超乎Cafe質素👍🏻⭐️ 墨魚汁海鮮意粉 🦑相對之下呢個比較Creamy 同濃厚🖤 但係海鮮真的帶鮮味🌊 蝦仁爽脆🦐青口亦十分大隻💪🏻 味道調配好Balance ⭐️ 水牛城雞翼 🐔雞翼炸得好香脆🔥 醬汁非常惹味 可以辣少少🌶

番茄忌廉蟹肉寬條麵

雞翼炸得好香脆🔥 醬汁非常惹味 可以辣少少🌶
番茄忌廉蟹肉寬條麵
水牛城雞翼
2021-03-17 277 浏览
多謝屯門友帶我黎呢度小清新Cafe,屯門區好多,想食下野,唔係只得甜品的Cafe,少左d意粉有驚喜,好食的卡邦尼配杯dirty啱哂我呢d heavy cream /full milk怪價錢合理,住屯門的朋友不妨試下
多謝屯門友帶我黎呢度
小清新Cafe,屯門區好多,
想食下野,唔係只得甜品的Cafe,少左d

意粉有驚喜,好食的卡邦尼
配杯dirty
啱哂我呢d heavy cream /full milk怪
價錢合理,住屯門的朋友不妨試下
2021-03-17 181 浏览
朋友話要去紅橋搵食,呢間小店每次經過都想試,但覺得要有伴分享就開心啲,所以今日機會黎啦~飛雲!餐廳入面都幾寬敞,至少枱同枱之間有返啲距離,唔會怕聽到人地傾計。我地1點左右到,要人齊先入得~同要等大枱,所以都排左半個鐘先有位入。餐廳點餐要自己出去counter落order,然後有侍應送過黎。價錢方面,佢係無set嘅,所以每人around都要百幾蚊啦,我就叫左個蕃茄蟹肉扁意粉同抹茶鮮奶。意粉present出黎好吸睛,未食已經覺得好開心。份量同味道都好足值得朋友不停話杯咖啡好好飲...睇黎我下次要試試

,未食已經覺得好開心。份量同味道都好足
值得
朋友不停話杯咖啡好好飲
...睇黎我下次要試試
2021-03-10 401 浏览
環境好大,燈光昏暗製造左啲情調專做意粉同沙律同飲品既cafe蕃茄忌廉蟹肉寬條面*好體貼咁highlight要小心蟹殼*配番隻有蟹公仔既碟上菜*好多蟹籽係面,濃濃蕃茄香味,仲有幾粒車厘茄,蕃味一啲都唔假*略嫌蟹肉有點少,可能太碎,唔係好食到個口感,但係好味既北海道帆立貝明太子意粉*明太子忌廉汁幾creamy,一啲都唔肥膩*帆立貝煮得岩岩好,好香口綠茶可樂*好得意,真係一樽汽水,味道有啲似汽水糖既feel,但又真係有綠茶味熱朱古力*飲到係用奶沖,有啲似M記朱古力既味,但又未到佢咁甜,係我鐘意既味道
環境好大,燈光昏暗製造左啲情調
專做意粉同沙律同飲品既cafe

蕃茄忌廉蟹肉寬條面
*好體貼咁highlight要小心蟹殼
*配番隻有蟹公仔既碟上菜
*略嫌蟹肉有點少,可能太碎,唔係好食到個口感,但係好味既

北海道帆立貝明太子意粉
*明太子忌廉汁幾creamy,一啲都唔肥膩
*帆立貝煮得岩岩好,好香口

綠茶可樂

熱朱古力

先講服務:同朋友一行四人想試呢間cafe,門口等左陣後女侍應比左張四人枱比我地坐,但發現枱中間有塊板隔住,變左兩張二人枱咁,由於而家限聚令已由兩人轉四人,我哋好有禮貌問該女侍應可唔可以拎走塊板(塊板只系夾住,唔系鑲實系枱面)。點知女侍應好hea答左句:唔可以,老細唔比。我哋聽完o左嘴,其實入得cafe當然想飲野傾計,而家變左同朋友隔住個板搭枱咁。之後算啦,食物送到,想攞四隻碟share食物,見自助區冇,問返同一個女侍應,佢好hea咁答:收銀隔離。但我哋望極都冇,又問多次,女侍應又答返同一句,系我地呆企之際,終於有另一位櫃台男職員攞比我地,其實攞幾隻碟je,可唔可以helpful d. 食物方面:水牛雞翼 - 雞翼煎得香脆,醬汁甜甜酸酸,幾開胃。帆立貝明太子意粉 - 醬汁香濃,意粉亦煮得啱啱好,呢個最好味。蟹肉牛油果他他沙津 - 賣相精美,材料食落亦新鮮,唔錯ge開胃菜。豬手 - 本人好少食豬手,所以冇特別評價。飲品 - 朋友叫了果茶,份量好大,杯碟同茶壼好靚另外叫了焦糖latte,綠茶latte,味道ok,不過鍾意甜ge我哋覺得可以再甜d。
先講服務:

食物方面:

水牛雞翼 - 雞翼煎得香脆,醬汁甜甜酸酸,幾開胃。

豬手 - 本人好少食豬手,所以冇特別評價。

飲品 - 朋友叫了果茶,份量好大,杯碟同茶壼好靚

帆立貝明太子意粉
蟹肉牛油果他他
飲品
水牛雞翼
2021-03-07 331 浏览
請同事去食晏🤤就揀左依間洪橋嘅cafe,其實之前都經過幾次見到架啦,都未試過,今次終於一試啦入到去環境比想像中嘅cafe有啲唔同,原來係要自己出去落單嘅,似自助快餐感覺,跟住4個人各自叫左一款意粉🍝就拎埋餐具🍴同水返位啦我就叫左個芫茜藍青口意粉🍝同事見到即時嚇親,反應係咁綠嘅好恐怖,因為佢地係唔食芫茜嘅😂我本人喜愛就唔理佢地lu,食落個味唔錯嘅,幾清新,而青口數量都算多,但較為細粒,而意粉🍝我會偏好可以再軟身啲,但都不過不失嘅叫左杯西柚汁,味道較為偏酸尚可接受嘅,起碼唔會死甜...跟住同事就叫左大蝦🍤意粉🍝佢都好滿意仲有,蕃茄蟹子意粉🍝勁多蟹子,上檯時都「哇」一聲跟住仲有個帶子烏魚子意粉🍝依個都係我本身想叫嘅,但個人怕烏魚子腥,最後無叫,不過咁樣先可以影4款唔同嘅意粉🍝俾大家參考下整體我覺得依間餐廳🍴都唔錯嘅,可以值得一試,門口位都有個打卡位嘅,環境都坐得舒服嘅,因為空間夠大

叫左杯西柚汁,味道較為偏酸
尚可接受嘅,起碼唔會死甜...
藍青口芫茜意粉🍝

跟住同事就叫左大蝦🍤意粉🍝佢都好滿意

大蝦🍤意粉🍝

仲有,蕃茄蟹子意粉🍝勁多蟹子,上檯時都「哇」一聲
蟹肉蟹子意粉🍝

北海道明太子帶子意粉🍝

2021-02-19
藍青口芫茜意粉🍝
蟹肉蟹子意粉🍝
2021-02-27 455 浏览
本身打算同朋友食呢間餐廳 職員話要齊人入座我話俾佢聽我朋友黎緊 之後職員問我身後的女士 問佢齊人未 佢話個朋友去左食煙 後來該職員同女士講 「你入左黎先霸住果位」之後我朋友就到左 而果位女士既朋友都未出現對於果位職員講「你入左黎先霸住果位」 呢句感到不滿 十分無奈🙁🙁
本身打算同朋友食呢間餐廳 職員話要齊人入座
我話俾佢聽我朋友黎緊
之後職員問我身後的女士 問佢齊人未 佢話個朋友去左食煙
後來該職員同女士講 「你入左黎先霸住果位」

之後我朋友就到左 而果位女士既朋友都未出現

2021-02-21 535 浏览
咁啱約咗朋友去屯門食嘢 因為去唔到原定想去嘅餐廳 就望下附近有咩食最後行咗入嚟食pasta,餐廳入面空間幾大,門口有一排凳比客人等位 去收銀個邊叫完嘢食店員再送去你坐嘅枱食物上到嚟有驚喜Pasta賣相幾好同埋好足料朋友就叫咗其他pasta, 佢地都話好味不過我就無影到相我哋坐喺入面都傾咗好耐計,可能因為係非繁忙時間,店員完全無趕人走,亦都無趕住收走枱面啲野,可以慢慢坐整體嚟講,味道好同環境舒適好適合幾個朋友聚餐嘅cafe

食物上到嚟有驚喜
Pasta賣相幾好同埋好足料

朋友就叫咗其他pasta, 佢地都話好味
不過我就無影到相

整體嚟講,味道好同環境舒適
好適合幾個朋友聚餐嘅cafe

卡邦尼意粉
2021-02-19
午餐
卡邦尼意粉
2021-02-04 987 浏览
•BYOB喺屯門都幾出名,呢次終於的起心肝去紅橋試試佢~ Openrice寫餐廳12:00開門,但去到先知原來佢哋係11:45開門架~ 餐廳好大好有空間感,座位亦都擺放得比較疏,所以都幾適合同朋友一邊食嘢,一邊傾計,餐廳仲有個開放式廚房,所以一行入去就聞到香濃嘅黑松露味🤤 餐廳用半自助形式,客人要自己去櫃枱落單、拎餐具同埋裝水~店員之後就會將食物送去你枱,上菜速度到幾快👍🏼•🥢 墨魚汁海鮮意粉 $88呢個價錢嘅意粉雖然唔算平,但配料都可以話係見過最豐富嘅一款!佢嘅海鮮並唔係啲急凍蝦仔同蜆肉,而係有2隻中size嘅蝦、2件青衣柳、1隻青口同2件魷魚,全部海鮮都煎香至金黃色,完全無雪味🤩蝦同魷魚都好爽口彈牙,青衣柳就口感比較結實,唔算好滑~意粉軟硬同味道都啱啱好,墨魚汁加埋忌廉汁,完完全全咁包住每一條意粉,食落creamy但一啲都唔膩🤤要講缺點嘅話,應該係忌廉汁味道比較出,墨魚汁稍為欠缺咗啲鮮味🙈•🥢 大蝦寬條麵 $78總共有4隻大蝦,同樣煎到金黃色🤤食落蝦味好濃,口感亦都比墨汁意粉嘅蝦更爽口彈牙😋寬條麵嘅軟硬同樣適中,配上蝦油忌廉汁,呢款比起墨汁意粉更加creamy,不過加埋蝦油同洋蔥粒

🥢 墨魚汁海鮮意粉 $88

🥢 大蝦寬條麵 $78
總共有4隻大蝦,同樣煎到金黃色🤤食落蝦味好濃,口感亦都比墨汁意粉嘅蝦更爽口彈牙😋寬條麵嘅軟硬同樣適中,配上蝦油忌廉汁,呢款比起墨汁意粉更加creamy,不過加埋蝦油同洋蔥粒,整體都唔會好膩~
大蝦寬條麵

🥢 焗黑松露芝士薯角 $48
呢個小食係我同朋友一睇到openrice嘅相就果斷叫咗😆 一上枱就聞到好香黑松露味,一睇都知焗得好乾身,所以薯角同芝士食落都脆卜卜,黑松露味都夠濃,超滿足!🤤

大蝦寬條麵
2021-02-01 570 浏览
「香港篇 - 屯門」💛💛黃店💛💛“BYOB coffee roaster 🍝” 🌟🌟🌟🌟.5/5依間有好多款意粉賣🤩花多眼亂🤤又有唔少特色咖啡☕️拉花又靚🌹🔻北海道帆立貝明太子忌廉意粉🍝 ($98)🌟🌟🌟🌟用左大大粒刺身級帶子😍煎得表面好香🥰食落又好軟滑🥰明太子份量超多🤩每條意粉都掛哂明太子🤩真材實料💯忌廉份量相對較少🙈我想再creamy d🙈食落有少少辣 似係落左🌶都幾重味😋🔻Baileys Mocha ☕️ ($42)🌟🌟🌟🌟真係飲到Baileys味😍又似飲緊酒🍺又飲緊☕️🤣🤣真係好夾💯有dd 嗆口既刺激😆🍫飲落更濃🥳我諗我會為左依杯特式☕️而再來😆💁🏻‍♀️cafe幾大間 坐得舒服🥰工業風幾似去左韓國cafe🥰
「香港篇 - 屯門」
💛💛黃店💛💛
北海道帆立貝明太子忌廉意粉
Baileys  Mocha
  • Baileys  mocha
2021-01-31 438 浏览
喺美食雲集嘅紅橋一直行到尾有間西餐小店想試好耐,今次終於有機會🤩平日黎2點幾唔洗排隊店入面有大概一半full入到店自己搵位坐,自己去order 野食,之後講比店員知邊張枱有嘢食店員會直接攞去拎你張枱🥰因為好鐘意食明太子同埋帶子所以叫左北海道帆立貝明太子意粉🍝另外再加杯鮮奶抹茶🍵d 野食都算快到而且野食好好食帶子大大粒,有煎得好香,加埋啲汁正到不得了🤩🤩而且野飲都好飲😋再加上環境又靚又舒服😌有機會一定會再嚟👍🏻

平日黎2點幾唔洗排隊
店入面有大概一半full

因為好鐘意食明太子同埋帶子所以叫左北海道帆立貝明太子意粉🍝
另外再加杯鮮奶抹茶🍵

d 野食都算快到
而且野食好好食
帶子大大粒,有煎得好香,加埋啲汁正到不得了🤩🤩
而且野飲都好飲😋
再加上環境又靚又舒服😌
有機會一定會再嚟👍🏻
2021-01-26 279 浏览
行到入嚟靜靜地搵間Cafe坐低飲杯咖啡呢個街口都有成三四間可以選擇第一次嚟就揀間大間啲㗎啦嗰日天氣比較熱就叫咗一杯iced latte味道老實講不過不失~勝在環境真係好舒服
行到入嚟靜靜地搵間Cafe坐低飲杯咖啡
呢個街口都有成三四間可以選擇
第一次嚟就揀間大間啲㗎啦
嗰日天氣比較熱
就叫咗一杯iced latte
味道老實講不過不失~
勝在環境真係好舒服