2025-07-01 338 浏览
喺沙田搵間餐廳同朋友一齊聚餐,今日揀咗呢間,主打係高質西餐。食物種類好多,好豐富,叫咗carbonara,黑松露意粉,煙肉漢堡包,忌廉煮青口,肉醬薯條,煙三文魚窩夫最鍾意佢嘅黑松露意粉,好夠味,黑松露好香加埋隻溫泉蛋同啲蘑菇,成個配搭好舒服。煙肉漢堡好大件,塊漢堡好Juicy。煙三文魚窩夫都超級推薦。呢度環境好大,同行友人帶埋小朋友嚟,都有位俾佢放BB車,嘢食份量都算多,味道又好食,絕對係同朋友喺沙田聚餐嘅選擇之一。

煙三文魚窩夫都超級推薦。

2025-02-02
  • 白酒青口
  • Pancetta Carbonara
Weekday晚上7點多到,都挺多人在門口等位,有點意料之外👀和朋友等了15mins~👉🏻新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉 $178海膽份量多,很新鮮creamy!帶子煎香,生熟度剛好,不會過硬。蟹肉海膽醬汁濃稠,還有一些蟹肉,意粉質地實身,連同忌廉汁一起吃很鮮甜呢!👉🏻MO $99漢堡包整個配搭豐富,用料新鮮。漢堡扒煎香後,加上新鮮蔬菜。麵包鬆軟,有牛油煎香。👉🏻至尊粉蝦 &香蒜蛋黃醬薯條 $64粉蝦爽口,煎香後加了少少辣調味,十分香口。薯條偏粗,佔了香蒜蛋黃醬,加上有蕃茄粒,完全不會膩。👉🏻厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲呢拿吉士醬&脆焦糖 $119Pancake鬆厚軟滑,香蕉味濃郁,兩塊班戟中間夾有香蕉肉和醬,仲有整條蕉伴碟,真係冇藉口俾你話佢唔夠蕉味🤣!面層脆脆的焦糖是點綴,令整個pancake更加有口感!👉🏻石榴青檸梳打 $48梳打有石榴粒粒,石榴和青檸的比例平均,沒有藥水味,解渴消暑,爽!👉🏻鮮橙梳打 $48朋友點的梳打,款式及味道簡單,比較推介我點的石榴青檸梳打哦😝!整體是挺有驚喜的,正餐甜品飲品質素也不錯!怪不得weekday晚上也要排隊!
新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉
👉🏻新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉 $178
👉🏻MO $99
至尊粉蝦 &香蒜蛋黃醬薯條
👉🏻至尊粉蝦 &香蒜蛋黃醬薯條 $64
👉🏻厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲呢拿吉士醬&脆焦糖 $119
面層脆脆的焦糖是點綴,令整個pancake更加有口感!
石榴青檸梳打 & 鮮橙梳打
👉🏻石榴青檸梳打 $48

👉🏻鮮橙梳打 $48

2025-06-23
新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉
至尊粉蝦 &香蒜蛋黃醬薯條
石榴青檸梳打 & 鮮橙梳打
  • 石榴青檸梳打
最近天氣好好,決定走遠一點,去了沙田新城市廣場閒逛~無意間發現這間位於商場內的 Butlery~這次點了幾道人氣菜式,先來個 Black Truffle Cheese Chips 為開場,熱辣辣薯條配上香濃黑松露芝士醬,簡直是罪惡的開胃菜~🥹🖤主食選了 White Wine Mussels,白酒香氣撲鼻,青口肉質飽滿,配麵包一起食超滿足;還有必試的 Sea Urchin and Scallop Linguine,海膽濃郁,帶子新鮮彈牙,喜歡creamy口感的一定會愛💛🦪甜品當然不能錯過 Matcha Cream Pancake,厚厚的抹茶忌廉與鬆軟班戟層層疊加,茶香甘甜不膩口🍵飲品選了兩款氣泡飲 —— Fresh Orange Soda 和 Pomegranate Lime Soda,清爽解膩又很適合夏天的味道🍊🍹

2025-06-30 287 浏览
▫️Sea Urchin & Scallop Linguine🍝 ($178)👉🏻海膽好鮮甜,入口即溶,香煎帶子肉質細嫩,咬落有彈性,仲有鮮味十足嘅蟹肉🙆🏻‍♀️意粉爽口彈牙每一條都掛滿海膽忌廉醬汁,入口順滑非常Creamy.▫️Iron Grilled Flank 🥩($192)👉🏻煎牛扒配焗蔬菜肉汁 香蒜青醬煎牛扒大約5 成熟,顏色超粉嫩!牛味都濃郁,配埋香蒜青醬超惹味😋薯條炸到外脆內軟🍟.▫️Wild Wings ($72)👉🏻雞翼大大隻炸到金黃色,可以配蜜糖是拉差醬或者青瓜酸忌廉醬,一次過試晒兩種口味🤤.▫️Banoffee Cream Brulee🥞 ($119)👉🏻Pancake 質感蓬鬆濕潤,帶有空氣感,面頭有脆焦糖,口感真係好似食緊Cream Burlee😍配埋雲呢拿吉士醬同拖肥醬,整體好夾亦唔會過甜,伴碟仲有香蕉🍌同士多啤梨🍓——————評分:8/10.平均消費:~$310

▫️Iron Grilled Flank 🥩($192)
👉🏻煎牛扒配焗蔬菜肉汁 香蒜青醬

▫️Wild Wings ($72)

——————
評分:8/10
平均消費:~$310

2025-06-30 289 浏览
位於沙田,非常之近地鐵站😍而且裝修環境優美,食物非常適合慶祝生日🎂煎澳洲西冷牛排配薯條$258叫左五成熟嘅牛肉,啱啱好帶點粉嫩,肉質嫩滑亦有牛味。薯條比得慷慨,唔怕唔夠食,而且有蘆筍同埋菇🥩🥩🥩🥩非常滿足雞肉mozzarella 芝士墨西哥薄餅配蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬🥑 $79有四大舊,非常好就係醬汁放喺一邊,咁就可以每個人調配適合自己嘅味道,雞肉本來有落醃料,所以入味😍😍中意酸忌廉中和返膩感黑松露芝士汁薯條 $59好大份😱滿滿的,而且醬汁足夠,薯條新鮮脆卜卜,好食青口配多士 $ 79性價比非常高,呢個價錢仲有多士😍😍😍白酒味唔算濃,容易入口,必叫前菜💪🏼Butlery’s pancake 🥞 $108最經典嘅疏乎厘,有一舊牛油,配搭生果鮮忌廉等等,空氣感十足,蛋香出色😍作為飯後甜品啱啱好Butlery (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479A號舖

煎澳洲西冷牛排配薯條$258

黑松露芝士汁薯條 $59
好大份😱滿滿的,而且醬汁足夠,薯條新鮮脆卜卜,好食

青口配多士 $ 79

Butlery’s pancake 🥞 $108

Butlery (沙田)
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479A號舖
onenrice 沙田找到此西餐廳鵝肝漢堡burger $138。 6.5分burger 放無花果醬好特別。可惜鵝肝不太油香, 漢堡肉偏乾 個包賣相就好吸引。aioli chips $64。 8分炸蝦蕃茄蛋黃醬, 酸酸甜甜, 好味道薯條炸得剛好, 不會乾硬蝦爽。值得推介, 必食之選Roasted French chicken risotto $172。 6分烤雞比較一般西班牙飯偏少少硬用椰汁做飯, 比較特別, 但如果個汁再香濃d會更野味。辣醬沒有特色, 好普通, 唔辣唔香。apple crumble French toast $98。 6分肉桂蘋果煮得唔夠香甜, 蘋果偏諗pat多士偏諗pat, 沒有咬口。總評。環境。 裝修。 讚。 8分服務。 8分食物。 7分( 有待改善)
onenrice 沙田找到此西餐廳

鵝肝漢堡burger $138。 6.5分
burger 放無花果醬好特別。
可惜鵝肝不太油香, 漢堡肉偏乾
個包賣相就好吸引。

aioli chips $64。 8分

炸蝦蕃茄蛋黃醬, 酸酸甜甜, 好味道
薯條炸得剛好, 不會乾硬
蝦爽。
值得推介, 必食之選

烤雞比較一般
西班牙飯偏少少硬
用椰汁做飯, 比較特別, 但如果個汁再香濃d會更野味。
辣醬沒有特色, 好普通, 唔辣唔香。

肉桂蘋果煮得唔夠香甜, 蘋果偏諗pat
多士偏諗pat, 沒有咬口。

總評。
環境。 裝修。 讚。 8分
服務。 8分
食物。 7分( 有待改善)

• CajunPrawnAioliChips
2025-06-28 148 浏览
新城市廣場咁多餐廳當中呢間令我食完想再次回頭平日午市全場爆滿我地點咗幾道主菜同小食味道有水準✨炸雞翼金黃色嘅雞翼沾上兩款不同口味醬汁蜜糖是拉差醬.青瓜酸忌廉醬 各有特色✨辣味芝士牛肉汁薯條香脆嘅粗薯條.即炸熱辣辣淋上芝士同肉醬.趁熱食真係好正✨All Day Brekky全日早餐啱哂選擇困難嘅我仲有呢度出名鬆軟又好味嘅疏乎里✨芥末忌廉汁墨汁意粉呢度嘅墨汁意粉.唔會食到成咀黑蚊蚊配上忌廉汁.啖啖Creamy加上蕃茄莎莎.令口感更清新配返杯特飲.令今餐更完美滿足✨石榴青檸梳打✨抺茶鮮奶
新城市廣場咁多餐廳

✨抺茶鮮奶
2025-06-19
午餐
2025-06-27 245 浏览
早幾日去咗沙田新發現嘅高質西餐廳 Butlery!餐廳裝修走橙綠森林系,歐陸復古風又溫馨,啱晒同朋友chill住食番餐🍽️🥗 Buttermilk雞扒沙律 唔係講笑,份量真係超足!燒雞嫩滑😋,配埋牛油果+煙肉粒+溫泉蛋+生菜,拌上蛋黃醬汁~健康得嚟又飽肚,岩晒我呢D 減肥嘅人💪🏼!🦐 蒜香芝士蝦肉意粉蒜味香得嚟唔嗆,蝦彈牙有鮮味,芝士溶得啱啱好🔥 食到最後仲意猶未盡 🤤!🍔 Maple Bacon Cheese Burger 安格斯牛扒漢堡夠厚又多汁,鹹香芝士🧀+甜甜楓糖煙肉🥓完美配搭,好食到一口接一口~加少少錢仲有脆薯或沙律,夠晒抵食!🍝 Wild Chicken Wing雞翼外皮煎到香脆,入面保持嫩滑~唔會乾巴巴!

🥗 Buttermilk雞扒沙律

🦐 蒜香芝士蝦肉意粉

🍔 Maple Bacon Cheese Burger

🍝 Wild Chicken Wing
雞翼外皮煎到香脆,入面保持嫩滑~唔會乾巴巴!
2025-06-26 270 浏览
一直都知呢間餐廳好受歡迎,終於有機會同朋友嚟食!士多啤梨奶昔 🍓 $55好好飲,同時都好甜,再加埋上面嘅忌廉,一個人飲一杯嘅話會好飽🤣所以同朋友share每人半杯就好All Day Brekky $155pancake嘅質地好好!但係其他配料都只係正常發揮,可能大家食返甜 pancake會好啲😂士多啤梨&吉士Waffle $115呢個超好食!值得嗌,個窩夫有少少外脆內軟嘅感覺,吉士醬嘅味道都調得好好,士多啤梨嘅份量唔少,整體都對得住價錢!
一直都知呢間餐廳好受歡迎,終於有機會同朋友嚟食!

士多啤梨奶昔 🍓 $55

All Day Brekky $155

士多啤梨&吉士Waffle $115

2025-06-24 547 浏览
公司加人工, 即興約好姊妹今晚出去食餐好, 我倆自從食過沙田「Butlery」嘅Pancake後一直回味, 今晚再度encore!平日晚餐廳坐無虛席, 人氣爆燈, 雖然每張檯距離感偏貼, 但座位企理乾淨, 唔算坐得太迫。呢度供應多款配搭薯條、沙律、Burger、意粉等…當然仲有主打人氣必食嘅Pancake。【Sour Cream Works Chips】HK$55薯條份量不少, 配上番茄粒、軟滑酸忌廉同埋牛油果醬, 酸尾尾又creamy。【Pulled Pork Lasagna Roll】HK$142芝士焗至金黃, 千層麵盡吸香草番茄汁芝士, 甜中帶微酸, 而麵與麵之間夾了慢煮手撕豬肉同埋酸椰菜, 整體有肉香, 甜中帶微酸, 充滿濃郁芝士味同時又能平衡膩感。【MO】HK$99Burger內側烘底, 夾上生菜、芝士、安格斯牛肉同埋炒洋蔥蘑菇, 肉味香濃又惹味。【Super OREO】HK$68雲呢拿奶昔再加上Cream, 令口感更幼滑, 雲呢拿奶味濃郁, 加入了OREO cookie, prefect match!【Mint chocolate】HK$58薄荷朱古力非常清新, 岩哂炎熱嘅

【Sour Cream Works Chips】HK$55
Sour Cream Works Chips
Pulled Pork Lasagna Roll
【MO】HK$99
【Super OREO】HK$68
Super OREO
【Mint chocolate】HK$58
薄荷朱古力非常清新, 岩哂炎熱嘅夏天飲。
Mint chocolate
【Banoffee Crème Brulee Pancake】HK$119
賣相吸引, 以香蕉同埋士多啤梨伴碟, Pancake鬆軟度高, 疊起時輕得會左右搖下搖下; Pancake面層加上了拖肥醬、雲呢拿吉士醬同埋焦糖薄脆,; Pancake口感軟熟, 散發濃郁蛋香蛋甜味, 配上醬料亦唔會過於甜, 超正!
Banoffee Crème Brulee Pancake
2025-06-23
Sour Cream Works Chips
Pulled Pork Lasagna Roll
Super OREO
Mint chocolate
Banoffee Crème Brulee Pancake
2025-06-22 508 浏览
呢間橙色店嘅pancake,係好好食,我都已經第二次來食,呢晚特登嚟食個晚餐,餐點都唔錯。✔️香草麵包糠焗比目魚新菜式 麵包糠同魚皮煎得香脆,魚肉嫩滑,配薯菜夠輕盈啱晒女士。✔️海膽帶子意粉超級新鮮海膽同帶子,海膽顆粒鮮甜嫩滑,醬汁奶香味好足,意粉爽口彈牙。仲有其他小食飲品,超多選擇,薯條係必點小食,粗薯條配唔同嘅醬汁。✔️白酒青口✔️黑松露忌廉薯條✔️鮮橙汁梳打餐廳座位坐得舒服,平日夜晚七點已經滿座,果然係人氣餐店。

✔️香草麵包糠焗比目魚

✔️海膽帶子意粉

✔️白酒青口
✔️黑松露忌廉薯條
✔️鮮橙汁梳打

餐廳座位坐得舒服,平日夜晚七點已經滿座,果然係人氣餐店。
Butlery (沙田).都唔知第幾次推介大家,沙田嘅西餐嚟講佢真係性價比之鬼,價錢唔貴嘢食又好食,食物嘅種類又多.▪️Buttermilk Chicken Salad ▪️.溫泉蛋嘅凱撒沙律,再加埋牛油果同埋蕃茄仔,仲有啲麵包脆脆,滿滿嘅芝士粉.▪️Sea Urchin & Scallop ▪️.海膽好甜,唔似係日本膽,帶子半生熟非常之creamy入口滑溜還覺得叫一份兩個人share嘅話就啱啱好啦,如果唔係一個人食就會有啲膩.▪️White Wine Mussels▪️.男朋友最鍾意就係食青口,呢個白酒忌廉青口另外仲配兩舊香脆嘅多士,佢個忌廉汁再淋上個多士都係超級好食.▪️Butlery Pancake▪️.呢度嘅招牌甜品,充滿蛋香同埋食落鬆泡泡唔會好飽,鬆軟之餘仲充滿蛋香上面嗰兩舊係牛油,可以再淋上楓糖漿,伴碟仲有一啲生果藍莓芒果等可以俾你用黎解膩.▪️ Mozzarella Gravy Chips ▪️.今次我哋冇食burger就叫咗薯條,呢度嘅薯條真係超級之吸引,條條都炸得外脆內軟,今次叫咗個燒汁芝士淋上面,個人覺得就咁單叫佢最完美嘅薯條都已經好夠!.📌 Butlery (沙田)沙田沙田正街18號
Butlery (沙田)

▪️Buttermilk Chicken Salad ▪️

▪️Sea Urchin & Scallop ▪️
海膽好甜,唔似係日本膽,帶子半生熟
非常之creamy入口滑溜

▪️White Wine Mussels▪️

▪️Butlery Pancake▪️

▪️ Mozzarella Gravy Chips ▪️
📌 Butlery (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
2025-06-20 430 浏览
Butl每次嚟到Butlery ,都係客似雲來,熱熱鬧鬧,晚上七點來到,已經滿座,好在不用等太耐,十多分鐘就可以入座,侍應們都頗忙碌,但是仍然井然有序,服務周到,有賓至如歸的感覺先點了頭盤,墨西哥雞肉芝士餡餅,香滑嫩口的雞肉,加了芝士夾於餡餅內已經很香口開胃,餡餅面可以加碎蕃茄粒,忌廉和牛油果醬,增加了軟滑口感,是不錯的小食我哋跟Butlery Special Menu 餐牌,點選了香草麵包糠焗比目魚,果然係特別的推薦,上菜時熱辣辣,切開了比目魚,點少少忌廉汁,一啖入口,魚好香滑,加上麵包糠脆脆的豐富了口感,還有厚厚而軟綿綿的薯蓉添安格斯牛肉肉醬闊條麵加溫泉蛋,我就覺得是一個色香味俱全的選擇,靚靚的溫泉蛋篤開佢撈勻於寬條麵中,肉醬、蕃茄醬上菜時都聞到陣陣香,初初諗安格斯牛造成肉醬會唔會浪費咗啲,但原來完全冇違和感,牛肉牛肉醬撈埋寬條麵,越食越想食甜品都係呢度嘅強項,就跟Special Menu ,選擇了美式班戟,龍朱古力醬,朱古力片,黑加侖子啫喱,雜莓和朱古力雪糕的組合,幾層的美國班戟,混雜了以上的材料,好像一個朱古力山,任你點切任你點玩,每啖入口都係好豐富,最緊要係整個甜品嘅甜味係好
Butl

甜品都係呢度嘅強項,就跟Special Menu ,選擇了美式班戟,龍朱古力醬,朱古力片,黑加侖子啫喱,雜莓和朱古力雪糕的組合,幾層的美國班戟,混雜了以上的材料,好像一個朱古力山,任你點切任你點玩,每啖入口都係好豐富,最緊要係整個甜品嘅甜味係好適中,唔會有滯嘅感覺,所以呢度特別多女士幫襯,的確係有原因嘅

簡簡單單幾樣嘢,開開心心又一餐,好喜歡呢個氣氛同埋享受一餐咁好嘅美食

2025-06-19 788 浏览
-🍽️White Wine Mussels白酒忌廉藍青口令人耳目一新,青口肉質鮮嫩,浸泡在濃郁的白酒忌廉醬汁中,帶有淡淡的酒香與奶香,配埋蒜蓉包一齊食,正呀🤩🤩🍽️Iron Grilled Flank Steak牛扒5成熟烤得焦香,內裡仍保留著粉嫩的肉質,入口即化。搭配的香蒜青醬濃郁芳香,與肉汁的鹹香交織,粗薯條炸至外酥內軟,令人一口接一口。😛🍽️Sea Urchin & Scallop香煎帶子外脆內嫩,搭配新鮮海膽的細膩口感,好鮮甜。蟹肉海膽忌廉汁濃厚卻不膩口,與意粉完美結合,醬汁吸附在每條意粉上,每一口都充滿了醬汁的味道,口感豐富,令人回味無窮。🍽️Earl Grey Pancake伯爵茶醬的淡淡茶香與厚實的pancake結合。無花果的甜軟與脆果仁的清脆形成對比,白朱古力脆米增添了絲絲甜意,醬汁流淌增添了視覺吸引力。甜點口感豐富,味道平衡,甜而不膩😋
🍽️White Wine Mussels

🍽️Iron Grilled Flank Steak

🍽️Sea Urchin & Scallop

🍽️Earl Grey Pancake

2025-06-11
  • Earl  Grey  Pancake
2025-06-17 621 浏览
環境現代而舒適,適合獨自用餐或與朋友聚會。菜單上提供多樣的選擇,讓人期待每一道菜品的呈現。首先上桌的是日餐湯,甘筍湯顏色鮮艷,口感滑順,味道清新,為後續的菜品奠定了良好的基礎。主菜是煎封門柳配薯茸及紅酒燒汁,牛排外焦內嫩,搭配的烤蔬菜色彩繽紛,清爽可口。牛肉的熟度恰到好處,肉質鮮嫩,搭配的醬汁增添了風味,讓整體口感層次分明。意大利香腸焗薯皮外層金黃酥脆,內裡濃郁,與清新的沙律菜搭配,讓人感受到一份清新與滿足。飲品是冰latte,香氣撲鼻,口感滑順,既能提神,甜度也可自行調節,十分適合餐後享用。整體而言,Butlery提供了美味且多樣的菜品,都展現了用心的烹飪。用餐體驗令人滿意,值得再次光臨。
環境現代而舒適,適合獨自用餐或與朋友聚會。

菜單上提供多樣的選擇,讓人期待每一道菜品的呈現。