2025-08-11
去開沙田行街,同女性朋友想搵間坐得舒服啲又打到下卡既Cafe, 經過呢間餐廳見裝修幾靚,一睇Menu啲梳乎厘班戟勁吸引,就無諗咁多入左去🤣但其實鋪頭係仲有主打意粉丶漢堡丶牛扒丶窩夫等等既菜式,好多款式選擇,我覺得無論午餐丶下午茶定係晚餐黎都一樣好OK ,雖然入坐話90mins, 不過無人等的話都俾你繼續,坐得又舒服,無趕人走當晚叫左三個餐點:1. Black Truffle Mushroom Onsen Egg Linguine HKD$145.00黑松露味感覺略為不足, 拌入溫泉蛋後仍略覺味道有點淡,意粉丶黑松露丶溫泉蛋感覺三者未能融為一體2. Butlery’s Pancake HKD$108.00原味梳乎厘班戟配以楓糖漿及厚牛油吃上去口感柔軟, 空氣感十足, 充滿蛋香仲有D Cream 同小小雜果伴碟, 簡單得來不單調 Lemonade HKD$48.00晚間不想飲咖啡, Lemonade酸酸甜甜的味道清新易入口配當晚濃味一點的意粉和班戟正好🫶🏻本次用餐評核總結:我認為Pancake略勝一籌,可優先考慮☺️ 因為我食既種類唔多,所以只可以從我點選既餐點做比較,整體來說餐廳服務環境也
當晚叫左三個餐點:
原味梳乎厘班戟配以楓糖漿及厚牛油
吃上去口感柔軟, 空氣感十足, 充滿蛋香
仲有D Cream 同小小雜果伴碟, 簡單得來不單調
Lemonade HKD$48.00
晚間不想飲咖啡, Lemonade酸酸甜甜的味道
清新易入口配當晚濃味一點的意粉和班戟正好🫶🏻
本次用餐評核總結:
我認為Pancake略勝一籌,可優先考慮☺️
因為我食既種類唔多,所以只可以從我點選既餐點做比較,整體來說餐廳服務環境也不錯👍🏻