2017-08-13
今個夏天soufflé pancake 大熱,我一直想食呢種富空氣感嘅班戟呢⋯⋯恨左食soufflé pancake 好耐,但一直苦無機會。難得去葵涌廣場,就試下其中一間soufflé pancake店啦。黎到呢個地方搵食,真係少啲耐性都唔得。呢間店喺3樓,排隊一陣已買到,但我見後來截左龍,要下一輪至有得買。買完飛之後要等15-20分鐘,但我諗我等左差唔多30分鐘至到我。三種soufflé pancake味道,我揀左原味加朱古力醬($28),賣相幾好,但係蛋味不足,梳乎厘唔夠軟身,冇左果種空氣感,不過有兩件而且只係$28,咁都抵食嘅,如果你唔介意企喺側邊快食的話。要食好味嘅soufflé pancake,我認為去間坐得舒服嘅cafe 慢慢嘆更好。(雖然會貴好多)
黎到呢個地方搵食,真係少啲耐性都唔得。