2023-03-19 48 浏览
走波希米亞風嘅boholic之前都食過2次 今次想介紹佢嘅芝士火鍋🫕🤭. Boholic Classic Swiss Cheese Fondue 🫕 . $188捉緊冬天的尾巴食返個芝士火鍋🧀其實之前已經想食 但無搵到一間特別想試嘅 見到boholic有就試下啦! 賣相好igable 芝士非常濃郁 唔會好漏 仲熱辣辣 配菜有薯仔 竹炭麵包 蝦 香腸 蕃茄 西蘭花 點完索哂d芝士 尤其係麵包好邪惡🥹🥹. 香蒜欖油羊肚菌意式煙肉菠菜意大利麵 🍝 . $138正常發揮 個樣都唔錯 意粉炒得唔錯 相比之下比較普通. 避風塘軟殻蟹 🦀 . $98好吸引好大隻 避風塘好惹味 炒得好香好脆口 不過一分為二 所以好似好快食完 如果多d cp值會更好🤭

. 香蒜欖油羊肚菌意式煙肉菠菜意大利麵 🍝 . $138
正常發揮 個樣都唔錯 意粉炒得唔錯 相比之下比較普通

. 避風塘軟殻蟹 🦀 . $98
2023-03-19 38 浏览
Boholic 長沙灣打卡餐廳📸波希米亞風裝修 真係打卡able重要有兩層座位 環境好舒服食物款式有頗多選擇,由主食、飲品、甜品都有香煎北海道帶子香草醬意大利麵 💰148擺盤精美用心,份量都比想像中多有三粒帶子,都有煎香,保持到帶子既嫩口香草醬味道唔算好出,醬既份量剛好,每啖都creamy幾特別嘅係意粉加入枝豆同葵花籽,令整個口感更豐富 葵花籽好香 加分👍🏻香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬💰208慢煮豬鞍架肉質軟冧juicy依個部位肥瘦適中配菜豐富,有翠玉瓜、薯塊、蕃茄仔用左南瓜醬做裝飾 甜甜地既南瓜醬配豬鞍架都幾夾Black Seasame Latte 💰42芝麻味好香 岩曬啲唔飲咖啡既朋友Strawberry Avocado Smoothie💰58士多啤梨味比較出 加左士多啤梨醬同cream相對地牛油果味偏淡 正正中和翻 甜度適中 👍🏻自家製布朗尼配雲呢拿雪糕💰52螞蟻人最愛 brownie內有nuts口感豐富 👍🏻QR code落單加一服務費總評分:8/10食物:8/10環境:8/10服務:7/10🗺️ 地址:Boholic (長沙灣)長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

Boholic 長沙灣打卡餐廳📸
波希米亞風裝修 真係打卡able重要有兩層座位 環境好舒服

食物款式有頗多選擇,由主食、飲品、甜品都有

香煎北海道帶子香草醬意大利麵 💰148
擺盤精美用心,份量都比想像中多
有三粒帶子,都有煎香,保持到帶子既嫩口
香草醬味道唔算好出,醬既份量剛好,每啖都creamy

香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬💰208
慢煮豬鞍架肉質軟冧juicy
依個部位肥瘦適中
配菜豐富,有翠玉瓜、薯塊、蕃茄仔
用左南瓜醬做裝飾 甜甜地既南瓜醬配豬鞍架都幾夾

環境:8/10
服務:7/10

🗺️ 地址:
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
今日又朋友去咗一直我好想去嘅呢間長沙灣Cafe 「 𝐁𝐨𝐡𝐨𝐥𝐢𝐜💖 」食午餐 呢間Cafe嘅打卡位勁多😻餐廳係以木色為主亦有好多乾花做佈置 好有少女心同埋好舒服嘅環境 同朋友傾計吹水直係一流👍🏻餐廳有兩層 下層室外室內都已經坐滿哂 我地就坐係上面☺️店員都好nice呢🥩 香煎慢煮美國牛板睷配燒汁 HK$128我地點呢個係套餐嚟嘅 所以會包埋個南瓜湯 牛板腱有兩塊 牛扒熟度岩岩好 肉味好濃而且係好嫩身同有啲咬口🥞提拉米蘇梳乎厘班戟 HK$128梳乎厘好適合打卡 好大舊嘅梳乎厘搖下搖下😻蛋香味好濃而上面嘅Tiramisu同朱古力🍫好濃味朱古力碎好多令到口感好豐富🍴鹽酥珍寶軟殼蟹 HK$52軟殼蟹炸得好脆 而且大隻舊☕️𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 HK$45鍾意芝麻嘅大家可以試吓🤤牛奶配芝麻好夾 牛奶味好香濃配上啖啖芝麻

🥩 香煎慢煮美國牛板睷配燒汁 HK$128

🥞提拉米蘇梳乎厘班戟 HK$128

🍴鹽酥珍寶軟殼蟹 HK$52
軟殼蟹炸得好脆 而且大隻舊

☕️𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 HK$45

2023-03-17 48 浏览
長沙灣波希米亞風打卡餐廳¨星期日中午1:00左右去到無book到位,店員睇過之後既booking見時間許可,就安排我入坐剛好有兩個位呢度啲位幾好坐幾舒服,而且好多打卡位同埋佢係pet friendly 可以帶寵物或者可以小朋友過黎打卡。¨香煎北海道刺身帶子配蟹肉蕃茄意大利飯($138) 🌟7/10味道都算幾唔錯,酸度適中,不會過多芝士,食完唔會覺得超級heavy 或者個胃吃不消。帶子都幾新鮮😛,整體來說個飯水準是不錯的。不過如果份量可以多翻少少就好喇,只需要多一點飯和蕃茄就更好。¨香烤露絲瑪利春雞(半隻)伴黑松露薯條配燒汁($148)🌟6/10雞肉食覺都軟身同埋滑的,顧名思義露絲瑪利雞當然有rosemary. 食得到rosemary的味道。但除了rosemary的香味就好似食唔到其他調味,比較淡味,加上燒汁亦沒有甚麼咸味,感覺上雞和燒汁其中一樣給多點調味會比較好。薯條方面似乎油溫差一點,所以不夠香脆,調味方面是用黑松露粉,味道都算足夠。¨Expresso Tonic($53)🌟6.5/10每間coffee shop如果有expresso tonic都一定會叫,今次亦不例外。呢度既exp
長沙灣波希米亞風打卡餐廳

星期日中午1:00左右去到無book到位,
店員睇過之後既booking見時間許可,
就安排我入坐剛好有兩個位
呢度啲位幾好坐幾舒服,而且好多打卡位
同埋佢係pet friendly 可以帶寵物
或者可以小朋友過黎打卡。
香煎北海道刺身帶子配蟹肉蕃茄意大利飯
($138) 🌟7/10
味道都算幾唔錯,酸度適中,不會過多芝士,
食完唔會覺得超級heavy 或者個胃吃不消。
香煎北海道刺身帶子蟹肉蕃茄意大利飯

香烤露絲瑪利春雞(半隻)伴黑松露薯條配燒汁
($148)🌟6/10
香烤露絲瑪利春雞(半隻)伴黑松露薯條配燒汁

Expresso Tonic($53)🌟6.5/10
每間coffee shop如果有expresso tonic都一定會叫,今次亦不例外。呢度既expresso tonic 似乎tonic比例重一啲,略嫌飲不出咖啡味聞落亦都不太聞到的咖啡的香味。
下次有機會會叫其他咖啡試一試。
Expresso  Tonic

¨
整體來說主食和飲品都是OK的,最主要是可以帶寵物同埋呢度好多角落可以影相打卡,啲位都坐得舒服。今次無食到甜品,或者下次我會試一試。

‎٭ ‎٭ ‎٭ ‎٭ ‎٭

✤環境 : 8.5/10
✤服務 : 7/10
✤價錢 : 6.5/10
✤回頭:maybe
#長沙灣美食 #長沙灣Cafe #必去打卡 #petfriendly
2023-03-12
香煎北海道刺身帶子蟹肉蕃茄意大利飯
2023-03-17 57 浏览
Boholic🌾✨今次嚟到呢間波希米亞風格嘅餐廳,餐廳內外都非常之打卡able! 好啱各位姊妹約埋閨蜜過嚟呢度食吓嘢、傾吓計、打吓卡!一次過滿足大家三個願望😝😝柚子醋漬茄子刺身帶子沙律🍆🥗$118柚子醋漬茄子酸酸地味道好清新,做前菜開開胃就啱晒啦!刺身帶子煎香左仍然非常爽口清甜,配埋沙律菜同埋南瓜蓉!真係又靚又好食❤️磯煮鮑魚龍蝦湯燴意大利飯🍱🦪$158磯煮鮑魚好出色,好多磯煮鮑魚味道都會鹹得滯,呢間調味就拿捏得啱啱好!唔會太鹹,又唔會好似冇煮過咁!口感爽口彈牙,做得唔錯㗎!意大利飯就做到粒粒分明,咬落煙韌!簡直係一碟飯,滿足你打卡同埋食好嘢嘅慾望!😋😋《冬日暖意》特濃芝士火鍋🧀$188芝士火鍋一共有7種配料,分別係薯仔粒、西蘭花、麵包粒、車厘茄、火腿、蝦肉同埋腸仔~咁多款唔同嘅食材配上特濃芝士,鹹香味十足,加上芝士口感Creamy!💓自己就最鍾意傳統點麵包嘅食法,麵包粒吸咗大量嘅芝士,芝士味勁濃郁!👍🏻
Boholic🌾✨
柚子醋漬茄子刺身帶子沙律🍆🥗$118
磯煮鮑魚龍蝦湯燴意大利飯🍱🦪$158
《冬日暖意》特濃芝士火鍋🧀$188

• 特濃芝士火鍋
2023-03-16 34 浏览
店內的佈置浪漫,同老公撐枱腳食晚餐。今晚叫左1)法式紅燒牛肋肉松露意大利飯$138松露意大利飯味道濃濃的,咬口煙煙韌韌,牛肋肉夠淋,兩個人食就啱啱好。2) 香醋欖油無花果巴馬火腿沙律$102沙律菜放上:無花果、藍莓、蕃茄仔、合桃、巴馬火腿,我鐘意落香醋欖油,這配搭比較醒胃一d,全部食晒。3) 冬日暖意特濃芝士火鍋$188配上:小方形竹炭包、蕃茄仔、薯角、西蘭花、蝦、豬肉腸。還有一款用牛肉同煙肉製成嘅肉片,味道唔咸嘅,所以沾上芝士就好夠味。4) Grapefpuit Summer $50葡萄柚嘅紫色好靚呀!加入有汽梳打水,感覺好清新。
店內的佈置浪漫,同老公撐枱腳食晚餐。
今晚叫左
1)法式紅燒牛肋肉松露意大利飯$138

2) 香醋欖油無花果巴馬火腿沙律$102

3) 冬日暖意特濃芝士火鍋$188
配上:小方形竹炭包、蕃茄仔、薯角、西蘭花、蝦、豬肉腸。

4) Grapefpuit Summer $50
葡萄柚嘅紫色好靚呀!加入有汽梳打水,感覺好清新。
2023-03-16 38 浏览
之前已經黎過幾次 因為環境同野食都相當唔錯呢間cafe一開門已經企喺度等好快已經排滿人龍順利入到去見天氣好坐出邊位都好舒服~職員都非常友善近門口嘅室內位就係大地色系花花打卡位 中意飲佢杯特濃朱古力正餐今次食個個韓系拌飯嗰幾塊豬腩肉有少少偏乾 其他味道都唔錯~佢最出名係疏乎厘pancake但係嗰日早去到仲未有得供應就試左另一個甜品有驚喜Apple Crumble 卷蛋 唔會好甜仲好香蛋味😍食完正餐再食都唔覺好滯
之前已經黎過幾次 因為環境同野食都相當唔錯
呢間cafe一開門已經企喺度等
好快已經排滿人龍
順利入到去見天氣好坐出邊位都好舒服~

職員都非常友善
近門口嘅室內位就係大地色系花花打卡位

中意飲佢杯特濃朱古力
正餐今次食個個韓系拌飯
嗰幾塊豬腩肉有少少偏乾 其他味道都唔錯~

佢最出名係疏乎厘pancake
食完正餐再食都唔覺好滯
午餐
  • 蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕
2023-03-16 25 浏览
好少嚟長沙灣,今次經過一間幾靚嘅Cafe,就去試吓。入面環境唔錯,以米白色做主調,好warm cozy嘅feel,而且有唔少位可以打卡📸1️⃣ 磯煮鮑魚龍蝦湯燴意大利飯 $138 ⭐️6.5/10飯底偏淋,龍蝦湯汁質地較稀,龍蝦味唔出,係有啲似蕃茄味,兩舊鮑魚味道唔錯,有d烤焗味,整體一般2️⃣ 香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬 $208 ⭐️7.5/10👦🏻豬鞍架味道唔錯,肉質鬆軟,口感好,豬味出,冇乜骨,點芥末蜜糖醬甜,好襯個豬,份量有d細👩🏻反而覺得芥末醬有啲辣,prefer點佢d南瓜蓉,甜甜哋👸🏻’s favourite3️⃣ 法式焦糖卡士達疏乎厘班戟 $108 ⭐️8/10鬆軟程度名副其實係疏乎厘同pancake中間,個人鍾意,因為有質感,唔會太鬆化,焦糖汁甜,焦糖味出,好食!👩🏻呢個甜品有驚喜!D custard甜得來又唔會漏,加上佢有啲焦糖脆脆,增加口感,我哋食到一滴汁都冇剩😗--整體環境唔錯,乾淨企理坐得舒服,可惜長沙灣地段嚟講,價錢太進取,可以一試👦🏻冧女指數: 7/10 打卡幾好,環境唔錯(餐廳環境唔係長沙灣環境)😂Food: 7.5/10Environment: 9/10Servic

👩🏻反而覺得芥末醬有啲辣,prefer點佢d南瓜蓉,甜甜哋

👸🏻’s favourite
3️⃣ 法式焦糖卡士達疏乎厘班戟 $108 ⭐️8/10

Food: 7.5/10
Environment: 9/10
Service: 7/10
Price: 5.5/10
Overall: 7/10

💸 ~250 pp
早前上網見到話呢間長沙灣Cafe裝修好靚,一直都想去食個下午茶,呢日剛好有時間,就同男友去Chill下,確實係好靚! 🧡鳥籠下午茶拼盤($328)鳥籠拼盤整體擺放非常精美,分咗上下兩層,上層係甜點,下層係鹹點,款式好多,份量好足,作為下午茶夠哂滿足,仲送兩杯伯爵茶。 甜點分別有開心果味香氣嘅芝士蛋糕、啡味濃郁又creamy嘅Tiramisu、甜而不膩嘅馬卡龍、口感似雪糕味道酸酸甜甜嘅莓mousse cake、夠哂fresh嘅Lemon tart同埋鬆脆曲奇! 鹹點就有滿滿香氣炸得鬆脆嘅黑松露沙律醬炸蝦、鹹香味十足嘅巴馬火腿芝士竹炭多士同埋鮮美十足配有大蝦魚子嘅牛油果tart! 🧡鹽酥珍寶軟殼蟹($52)軟殼蟹大大隻,炸得非常酥脆,兩個人sharing啱啱好!

🧡鳥籠下午茶拼盤($328)

🧡鹽酥珍寶軟殼蟹($52)
軟殼蟹大大隻,炸得非常酥脆,兩個人sharing啱啱好!
2023-03-15 29 浏览
今日黎到長沙灣經過呢間cafe見到有人聚集原來係outdoor可以帶寵物吸人到路人而熱鬧店舖裝修有格調,好適合打下就同女朋友入去試下一進店就感受到店員既熱情,佢地既服務態度好好餐牌有好多選擇,意粉多款式好吸引香蒜欖油羊肚菌意式煙肉菠菜意大利麵意粉材料好豐富,特別係有稀有既羊肚菌唔係咁易見到意粉口感煙韌,蒜油好入味加上菠菜令到味道好平衡好高質既意粉黑松露炸薯條配松露蛋黃醬薯條炸到外脆內軟黑松露既存在感好強,好香配埋蛋黃醬,味道好夾 特濃芝士火鍋趁天氣仲涼既時候食芝士火鍋就最滿足芝士味好香濃,唔會過膩食到停唔到
今日黎到長沙灣
經過呢間cafe見到有人聚集
原來係outdoor可以帶寵物吸人到路人而熱鬧
店舖裝修有格調,好適合打下
就同女朋友入去試下

一進店就感受到店員既熱情,佢地既服務態度好好
餐牌有好多選擇,意粉多款式好吸引

香蒜欖油羊肚菌意式煙肉菠菜意大利麵

意粉材料好豐富,特別係有稀有既羊肚菌
唔係咁易見到
意粉口感煙韌,蒜油好入味
加上菠菜令到味道好平衡
好高質既意粉

黑松露炸薯條配松露蛋黃醬

薯條炸到外脆內軟
黑松露既存在感好強,好香
配埋蛋黃醬,味道好夾

[冬意暖意] 特濃芝士火鍋

趁天氣仲涼既時候
食芝士火鍋就最滿足
芝士味好香濃,唔會過膩
食到停唔到
2023-03-13 35 浏览
餐廳已波希米亞風格裝修,周圍都放滿乾草喎充滿氛圍感的花。餐廳氛圍非常寫意和舒適,加上戶外用餐區,可以帶小狗和朋友邊聊天邊用餐。香草燒春雞外皮烤得酥脆,內部肉質厚實。首先將春雞去內臟,然後把香草、橄欖油、鹽和胡椒混合在一起,塗抹在春雞的內外部,接著再將春雞放入烤箱中燒烤,直到表皮呈現金黃色和酥脆的外皮。這道菜的香草味非常豐富,讓整道菜的風味更加豐富。此外,這道菜還配有新鮮的蔬菜和松露薯條,讓整道菜更加健康。

2023-03-13 31 浏览
*✲゚*。 ☕️靚靚Pet-friendly cafe💖Bookmark左呢間cafe 好耐 一直都未試過🤣最近見呢度出左個下午茶鳥籠拼盤 好吸引😆
個set總共有三款鹹點 六款甜點同埋兩杯伯爵茶☕️
鹹點我最鍾意個牛油果鮮蝦撻 撻皮好脆 入面有滿滿牛油果😋甜點有檸檬撻, Tiramisu, Macaron, 曲奇, 抹茶Oreo蛋糕 🍰同埋一件心形嘅士多啤梨mousse cake 我最鍾意呢件 又靚又好好食💗另外我仲叫左一個小食鹽酥珍寶軟殼蟹 估唔到有3舊咁多😮
炸得啱啱好 唔會太油膩 推介👍🏻呢度環境好靚 門口有兩個影相位 幾啱嚟打卡&慶生🥳座位幾闊落 而且整體食物質素都幾好👍🏻 室外座位係Pet-friendly架🦮-✨ 下午茶鳥籠拼盤 ($328)✨ 鹽酥珍寶軟殼蟹 ($32)
+10% service charge-📍Boholic @boholic_rtlc長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓-#cafefoodsnap_CheungShaWan#cafefoodsnap_cafe
*✲゚*。 ☕️

炸得啱啱好 唔會太油膩 推介👍🏻

呢度環境好靚 門口有兩個影相位 幾啱嚟打卡&慶生🥳
座位幾闊落 而且整體食物質素都幾好👍🏻
室外座位係Pet-friendly架🦮
✨ 下午茶鳥籠拼盤 ($328)
✨ 鹽酥珍寶軟殼蟹 ($32)

+10% service charge
📍Boholic @boholic_rtlc
#cafefoodsnap_CheungShaWan
#cafefoodsnap_cafe

2023-03-11 38 浏览
🌾Boholic🌵 🤎《長沙灣》Boholic 全新嘅鳥籠下午茶 唔好睇佢份量好少咁食完之後都好飽 又可以試到好多款式 岩晒貪心嘅我 cafe 怖置得好靚 波希米亞風嘅感覺 好岩打卡 仲有兩層tim 唔怪得閒日去都咁多人😌🕊下午茶鳥籠拼盤 ($328) 配埋兩杯earl grey 鹹點:🍤炸蝦炸得好鬆脆 上埋仲有黑松露沙律醬配搭😌好食😋🍞巴馬火腿芝士竹炭多士 芝士配火腿係冇得輸嘅組合😚🥑牛油果 Tart 牛油果醬上面有一隻大蝦 十分彈牙 配埋魚子醬同埋三文魚籽 用料都唔簡單 夾埋一齊食十分新味!甜點:🍵抹茶芝士蛋糕抹茶味香濃 不錯🍋檸檬tart 酸味味好開胃☕️Tiramisu 啡味濃👍🏻🍡Macaroon 不會太甜🧈牛油cookies 正常鬆脆的🍓士多啤梨mousse 配搭埋士多啤梨醬 岩晒鐘意食士多啤梨嘅朋友其實食完個tea好滿足 本身諗住唔夠食😂另外仲叫左一個小食鹽酥珍寶軟殼蟹🦀($52)份量都唔細 軟殼蟹好厚肉 炸得好酥脆 整體黎講係會再回頭嘅cafe 😗食物質素不錯又岩打卡👍🏻
🌾Boholic🌵 🤎《長沙灣》

配搭埋士多啤梨醬 岩晒鐘意食士多啤梨嘅朋友

整體黎講係會再回頭嘅cafe 😗食物質素不錯又岩打卡👍🏻

2023-02-27
2023-03-11 39 浏览
📍#老屎忽係長沙灣#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #長沙灣之前經過見到餐廳門口好靚,仲要pet friendly! 啲狗狗都會坐晒喺門口户外位,各位主子喺長沙灣可以多一個選擇🤣餐廳環境整體來說乾淨企理,內有唔少打卡位,但又唔會過於誇張,行舒服嘅波希米亞風路線。店員服務周到有禮,每枱都擺有一瓶大水,抵讚👍🏻《冬日暖意》特濃芝士火鍋 $188凍冰冰食返個芝士火鍋,又暖笠笠又得意🧀香港唔算好多地方食到,今次依個平價版,一啲都唔馬虎!有7款配料,最啱味竟然係竹炭麵包,撈埋芝士,意外地非常入味好食。芝士屬於偏温和,唔會太鹹太杰身,好啱大眾口味。整體來說,絕對值得一試!🫕🫶🏻辣子脆香雞翼 $98雞翼上枱熱辣辣,上面佈滿辣椒孜然,總共有5隻,大大隻惹味多汁!喺今餐西式晚餐帶來一些港式味蕾嘅衝擊😆香煎北海道刺身帶子香草醬意大利麵 $148意粉份量適中,香草醬較其他醬汁淡味清新,加入毛豆、黃豆、車厘茄、三粒大帶子,唯一美中不足係意粉温度稍涼。Boholic (長沙灣)📍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
📍#老屎忽係長沙灣

《冬日暖意》特濃芝士火鍋 $188

辣子脆香雞翼 $98

香煎北海道刺身帶子香草醬意大利麵 $148

📍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
2023-03-10 50 浏览
成日都係IG見到Boholic嘅廣告 趁住weekend一於約friend黎試一試下午大約2點黎到都唔需要排好耐隊 大概5-10分鐘就可以入座餐廳有兩層 主要嘅打卡位係曬人來人往嘅門口 而且亦係正客人用餐嘅枱隔離不過單講打卡位嘅佈置的確係幾靚上左上層用餐 咁岩係梳化卡位就坐得比較舒服如果係其他枱可能會略逼香煎北海道刺身帶子蟹肉蕃茄意大利飯 $102上碟都整得精緻 打卡都岩用味道正常 唔算係好令人驚嘆香煎慢煮美國牛板腱伴虎蝦配燒汁 $168同樣地外貌係唔錯 但說好的慢煮同牛板腱令我大失望塊牛本身無處理好筋膜部份結果切唔斷 都唔會咬得開而正常咬得開既部分亦overcooked 欠缺曬慢煮應該有既柔軟肉質口感另外點咗洛神花茶同Cappucchino 不過不失
不過單講打卡位嘅佈置的確係幾靚

上左上層用餐 咁岩係梳化卡位就坐得比較舒服