2025-05-21
我同個best friend終於考完試,成績公佈咗,考得唔錯,於是決定去長沙灣慶祝一下,揀咗一直Bookmark住嘅Boholic。佢裝潢真係非常靚麗,滿滿嘅波希米亞風。淺木色嘅擺設,加上藤織物與乾花裝飾,簡直係一個打卡天堂📸。店內店外都有好多打卡位,感覺舒適又小清新✨。我哋點咗兩個Lunch Set,真係滿足呀😋:🍝 欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵 ($92):呢個意大利麵真係一流!鮮蝦同西班牙辣肉腸嘅組合超讚,配上欖油蒜片同辣椒,口感豐富又有層次。🥩 香煎特級紐西蘭穀飼肉眼扒配法式忌廉芥末醬 ($168):呢個肉眼扒真係超級Juicy,煎得剛剛好,配上法式忌廉芥末醬,味道相得益彰。☕ Brown sugar Earl Grey coffee latte:咖啡味道濃郁,加上黑糖嘅甜味,簡直係完美嘅下午茶選擇。🥛 Sesame latte:呢個芝麻拿鐵味道獨特,芝麻嘅香氣同奶味混合,簡直係一個新發現。Boholic真係一間又靚又好食嘅餐廳,裝修得好有心思,仲有好多打卡位👍。下次一定會再嚟試其他菜色!
我哋點咗兩個Lunch Set,真係滿足呀😋: