2025-08-15
📍 【Cafe人氣王】 藏身長沙灣同荔枝角兩個地鐵站之間嘅Boholic,憑住精心佈置嘅波希米亞風環境同高質食物,成為街坊同文青嘅秘密基地~ 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕨𝕖 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣𝕖𝕕゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃☕ 咖啡時光・Flat White| 拉花維持到飲完最後一口 ・Mocha| 咖啡同朱古力味道濃淡適宜,連平時唔太好咖啡嘅朋友都應該啱飲🍗 招牌小食・秘製蒜香牛油雞翼| 雞翼烤焗至外脆內嫩,牛油蒜蓉醬掛滿雞雞翼牛油蒜蓉醬掛滿雞皮 🍝 創意Pasta・四川風味野生螺肉擔擔意大利| 淡淡嘅擔擔味道,感覺係比較偏向西式,味道唔會太搶,野生螺肉爽脆彈牙👍🏻・阿根廷天使紅蝦意大利麵| 大大隻阿根廷紅蝦刺身級,而且處理得好好,一啲都唔漿口😋意粉al dente掛汁🧇 甜品高潮・榛子朱古力香蕉麻糬牛角窩夫| 牛角酥壓製成窩夫,面頭鋪上一塊麻糬 淋滿朱古力榛子醬同香蕉🍌味道超夾😍𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ 🤑 人均消費:~$260🤩 推薦指數:8.5 / 10📍 餐廳資料:Boholic (長沙灣)長沙灣福華街56
📍 【Cafe人氣王】
☕ 咖啡時光
・Flat White|
拉花維持到飲完最後一口
・Mocha|
咖啡同朱古力味道濃淡適宜,連平時唔太好咖啡嘅朋友都應該啱飲
🍗 招牌小食
・秘製蒜香牛油雞翼|
雞翼烤焗至外脆內嫩,牛油蒜蓉醬掛滿雞雞翼牛油蒜蓉醬掛滿雞皮
🍝 創意Pasta
・四川風味野生螺肉擔擔意大利|
・阿根廷天使紅蝦意大利麵|
🧇 甜品高潮
・榛子朱古力香蕉麻糬牛角窩夫|
牛角酥壓製成窩夫,面頭鋪上一塊麻糬
淋滿朱古力榛子醬同香蕉🍌味道超夾😍
🤑 人均消費:~$260
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:Boholic (長沙灣)
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
#香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #長沙灣美食#波希米亞風#阿根廷紅蝦
#Boholic #長沙灣咖啡 #牛角窩夫 #擔擔意粉 #文青Cafe