2021-09-09 46 浏览
自從上次帶女友到過大埔白鷺湖互動中心飲茶後,她不斷表示要再去,好想試一下[ billow ]西餐的味道。 今天大家都休假,再次來這間漂亮的白色餐廳晚餐。雪白的[ billow ]在籃天白下 襯托下特別顯得漂亮!望出外面是湖景,視野十分舒服。餐廳十分寬敞分有室內和室外座位。坐下不侍應送上暖暖的餐包點了餐和湯,海鮮湯108元湯底濃郁味道鮮甜,海鮮材料豐富!M5和牛肉眼扒 368元肉眼扒两大件,質地又嫩又滑!味道非常甘香!虎大蝦.龍蝦汁扁意粉龍蝦汁豐富意粉QQ彈好口感!帶子,蝦肉也很 鮮甜!有美景伴着的晚餐特別滋味!尤其女友特別享受和滿意!
今天大家都休假,再次來這間漂亮的白色餐廳晚餐。

雪白的[ billow ]在籃天白下 襯托下特別顯得漂亮!

望出外面是湖景,視野十分舒服。

餐廳十分寬敞分有室內和室外座位。

坐下不侍應送上暖暖的餐包

點了餐和湯,
海鮮湯108元
湯底濃郁味道鮮甜,海鮮材料豐富!

M5和牛肉眼扒 368元
肉眼扒两大件,質地又嫩又滑!
味道非常甘香!

虎大蝦.龍蝦汁扁意粉
龍蝦汁豐富意粉QQ彈好口感!
帶子,蝦肉也很 鮮甜!

有美景伴着的晚餐特別滋味!
尤其女友特別享受和滿意!
2021-09-06
Since we were on leave today, we took this opportunity to dine at Billow for dinner, as we saw alot of nicely taken photos from the internet. Billow was located at Kerry Lake Egret Nature Park, Tai Po.Their menu was comprehensive, offering salad, starters, soup, pasta, risotto, mains, side dishes, desserts and drinks etc.When the sky started to turn dark, the white building started to lit up, creating silhouette effect, romantic feel. Shortly after we ordered, they served us complimentary bread.

Shortly after we ordered, they served us complimentary bread. They were generous with the portion, with 3 different types of bread. Bread was toasted till soft and crispy at the edge, with vinegar provided to dip onto it.

Thai spicy mixed seafood salad - I particularly liked this dish as i loved spicy food. It was really spicy and appetizing, with prawn, squid, mussels and mushroom in it. They were fresh and juicy, and the salad was juicy and spicy in taste.

Grilled king prawn linguini in lobster sauce - Pasta was cooked till very chewy and smooth, with very strong lobster taste.King prawn was huge in size, grilled till charred and chewy.

Tiramisu - It was soft and smooth, bitter-sweet in taste, with strong cocoa taste. It was very creamy as well.

2021-09-08 47 浏览
今晚與好友來到大埔Billow吃晚餐,這裏的環境清幽,餐廳建築風格是歐陸式,十分華麗。今晚選擇了hightable,可以看出窗外的美景。坐下後侍應會送上一盤麵包,而且還有數款選擇,點上附送的油醋,十分好味!一邊吃麵包的同時邊開始點菜了。我們點了白酒煮大蜆、黑松露醬薯條、燒大虎蝦配番茄莎莎、安格斯牛柳配封煎鵝肝。而飲品方面聽了店員的介紹後選了一杯番石榴青檸梳打以及白桃芒果奇異果梳打。首先來到的是白酒煮大蜆,蜆肉鮮甜無沙,白酒味濃,而且份量很多,二至三人吃都沒問題。第二樣來到的是燒大虎蝦配番茄莎莎。擺盤十分精緻,有兩隻大虎蝦配上番茄莎莎。大虎蝦名不虛傳,十分大隻,而且挑走了蝦腸並已剪開殼,所以吃得很方便。大蝦煮得剛剛好,不會過老,保持了蝦肉的彈牙質感,番茄莎莎增添了鮮甜的口感,值得一讚!在吃這兩碟前菜時,兩杯飲品也送到了!番石榴青檸梳打酸酸甜甜的,很開胃!至於白桃芒果奇異果梳打(朋友不喜歡奇異果所以走了奇異果)的果味挺濃,朋友很喜歡呢!終於等到主菜和黑松露薯條。黑松露薯條即叫即炸,配上黑松露沙律醬和番茄醬,讓人忍不住一口接一口呢!至於主菜安格斯牛柳配封煎鵝肝,安格斯牛柳十分juicy,不會

番茄莎莎增添了鮮甜的口感,值得一讚!

至於主菜安格斯牛柳配封煎鵝肝,安格斯牛柳十分juicy,不會「諧」,牛肉味很濃,建議六成或七成熟就可以了!7成熟的安格斯牛柳火候剛剛好,牛柳不會過老。另外鵝肝份量挺多,入味,加上薯蓉和蘆筍可中和油膩感啊!

最後點了甜品tiramisu,我很喜歡這裏的tiramisu,因為咖啡味不會太苦,而且cream並不結實,不會讓人覺得很油膩,而且也不太甜,所以特別好吃!

下次也要再來這裏光顧啊!
2021-08-04
2021-09-07 1206 浏览
好友今天假日,早早爲她安排好節目,下午到風景怡人的大埔滘白鷺湖互動中心悠閒的逛逛拍照和打卡。 裹面有一座白色高貴優雅的歐式建築物,設有一間中式高級食府和一間西餐廳"Billow",計劃晚餐在這裡吃,預早訂了枱。 觀看完游客在湖上玩水上遊戲後,已是黃昏日落時分。 步入餐廳,職員安排了窗邊座位,望着湖景窗外柔柔陽光真是心曠神怡! 餐廳的優美環境令人十分陶醉……先點了飲品和小食談談天。Guava Lime & Bitter $ 78石榴汁和青檬清香甜甜的非常清新!Truffle Fries $ 78炸松露薯條~熱乎乎外脆內鬆軟!跟沙律醬汁和茄汁上。點着醬汁望着窗外挺寫意的!M5 Wagyu Ribeye Steak $ 368(Medium)(M5和牛肉眼扒)選了五成熟~但切開這件扒看似有七成熟,以爲會韌!誰知入口意外的嫩滑肉質柔軟牛味濃濃,非常優質!king Prawn Linguini $ 238( 大虎蝦配龍蝦汁扁意粉 )在黑色器皿襯托下顏色鮮艷的大蝦意粉份外悅目!即時食指大動!扁意粉彈牙有質感,每條意粉都掛上龍蝦醬汁份量恰到好處!味道非常鮮美,大蝦啖啖肉。

觀看完游客在湖上玩水上遊戲後,已是黃昏日落時分。

餐廳的優美環境令人十分陶醉……
先點了飲品和小食談談天。

Guava Lime & Bitter $ 78
石榴汁和青檬清香甜甜的非常清新!

Truffle Fries $ 78
炸松露薯條~
熱乎乎外脆內鬆軟!跟沙律醬汁和茄汁上。
點着醬汁望着窗外挺寫意的!

M5 Wagyu Ribeye Steak $ 368
(Medium)
(M5和牛肉眼扒)

king Prawn Linguini $ 238
( 大虎蝦配龍蝦汁扁意粉 )
在黑色器皿襯托下顏色鮮艷的大蝦意粉份外悅目!

即時食指大動!
扁意粉彈牙有質感,每條意粉都掛上龍蝦醬汁份量恰到好處!
味道非常鮮美,大蝦啖啖肉。

華燈初上……
在燈飾照耀下,這座白色建築物更迷人!
美食~美景~完美!
2021-09-06
  • 虎蝦龍蝦汁扁意粉
  • M5和牛肉眼扒
2021-09-07 879 浏览
女孩子難免對環境優美的餐廳沒有抵抗力,上個月跟閨密食飯時就已經提起這家小白鷺餐廳,經過裝修後變得打卡一流的西餐廳,我們當日就訂了位,約好要穿得美美的來這間Billow打卡了。交通的確不算很方便,不過想要避世的湖邊景色就要付出一點代價了。餐廳的景色優美,充滿歐陸風情,旁邊還有嬉水設施,如果早點來嬉水再到餐廳晚膳亦是不錯的活動~而餐牌的選擇亦不少,而且價格比想像中低~點餐後職員就送上烘得溫熱的餐包,有兩款包,可以配搭牛油或者橄欖油黑醋。【Guava Lime & Bitters 】番石榴青檸梳打,本身以為會比較酸,但酸甜度好平衡,清新又醒胃。【Botanical punch•apricot•passion fruit•rosemary 】杏桃熱情果迷迭香梳打,不會太甜,比番石榴青檸梳打更酸,味道不錯。【Baked frittata with zucchini and wilted green•sun-dried tomato 】意大利蛋餅配意大利黃瓜及風乾番茄,蛋香味極濃,黃瓜及風乾番茄大大中和了蛋餅的膩度,是不錯的前菜。【 Filet mignon 180g pan seared foi

而餐牌的選擇亦不少,而且價格比想像中低~

【Guava Lime & Bitters 】

【 Filet mignon 180g pan seared foie gras•potato purée•grilled asparagus 】
安格斯牛柳·封煎鵝肝配薯蓉燒蘆筍,可見廚師功架的一道菜,安格斯牛柳選擇了五成熟,熟度正到是我想要的口感,外脆內嫩,緊緊鎖住了肉汁,又沒有多餘的血水,好好味!非常有驚喜。鵝肝非常肥美,油香甘香美味。薯蓉和蘆筍調味得宜,大大降低了這款主菜的油膩度!

【 Grilled king prawn•Linguini•Lobster sauce】
燒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉,大虎蝦燒得既香口又保持到濕潤,而且扁意粉好掛汁,每一條都食到龍蝦汁的鮮香~

【Tiramisu 】
甜品就選擇了Tiramisu,最欣賞其酒香芳郁,和咖啡味好配合,口感柔滑。

餐廳服務一流,食物質素又高,餐廳外面還有幾隻可愛的小貓,就這樣跟閨密過了相當有情調的一晚,好滿意~
2021-08-30
  • 安格斯牛柳·封煎鵝肝配薯蓉及燒蘆筍
2021-09-05 122 浏览
前身係好多人都總去過1、2次既小白鷺餐廳🌿餐廳翻新左之後,見到好多人去打卡📸大家仲話要早2星期至1個月前book,咁我地就搵左平日去試下,當然都早左ard 2星期book啦😚-位於大埔滘紅林路,地點唔算方便,但揸車既話就係一個好選擇,因為佢有自己停車場🅿️基本上都有位,仲免費泊車👍🏻-餐廳無論室內定室外都裝修得好靚,勁多打卡位,而且周圍都被綠油油既草地🌳同花草樹木🌻圍住,有一種與世隔絕、世外桃源既感覺,幾舒服🌾-🍴Lunch set includes soup/ salad & drinks🥩美國安格斯牛扒 • 烤焗蔬菜 $368牛扒煎得好香,岩岩好,好juicy,加少少鹽,就已經好好味😋配菜都烤得好入味👍🏻不過如果份量可以大dd就更好喇🤪-🍔牛肉漢堡 • 車打芝士 • 煙肉 • 薯條 $198漢堡包底面都非常脆,牛肉好厚,不過牛味就同上面既安格斯牛扒差dd,冇咁香同juicy,但配埋煙肉同芝士,口感層次都幾豐富😀薯條炸得好好味,唔太油,又夠脆口😌

🥩美國安格斯牛扒 • 烤焗蔬菜 $368

美國安格斯牛扒 • 烤焗蔬菜
牛肉漢堡 • 車打芝士 • 煙肉 • 薯條
Iced  cappuccino
2021-09-05 422 浏览
今晚黎到大埔小白露食晚飯, 餐廳外貌好靚好寫意, 附近環境清靜舒服, 令人壓力全消. 裡面氣氛清雅, 寬敞舒適. 侍應服務態度好好, 又有禮貌! 開放式廚房, 客人都可以睇到廚師用心製作食物. 餐廳旁邊仲有個小型水上樂園, 唔知夜晚定係疫情關係, 無開放.鮮烘法包有兩款, 一個鬆軟少少, 另一個比較法式既硬身, 配黑醋.燒澳洲M5肉眼扒配薯蓉紅酒汁肉眼牛味濃郁, 廚師手藝很好, 準確5成熟, 肉質嫩滑, 雖然有少少筋, 但係筋位都好腍, 完全唔會食唔到, 紅酒汁配肉眼好夾.燒大虎蝦龍蝦汁扁意粉大虎蝦超大隻, 燒到好香, 肉質鮮味, 已開邊, 去殼容易, 意粉煮得好好, 爽口彈牙!朱古力慕絲蛋糕呢件朱古力慕絲蛋糕整得好靚, 上面有食用金粉配埋朱古力條, 朱古力味超濃, 味道長時間保留係口裡面, 蛋糕又滑又creamy!番石榴汁新鮮青檸梳打好香濃番石榴味, 淡淡青檸, 帶酸酸地甜甜地, 好好味!

鮮烘法包
有兩款, 一個鬆軟少少, 另一個比較法式既硬身, 配黑醋.

燒澳洲M5肉眼扒配薯蓉紅酒汁

燒大虎蝦龍蝦汁扁意粉

朱古力慕絲蛋糕

番石榴汁新鮮青檸梳打
好香濃番石榴味, 淡淡青檸, 帶酸酸地甜甜地, 好好味!
2021-09-02
小白鷺餐廳呢個名我細細個就聽過🤤佢由19年開始停業翻新而家改名billow重新出發🥳.billow主打西餐同湖景所以窗邊位一定係最最最搶手我哋星期四即興上官網預約見到星期六有12:30 即刻book左😍撞正轉場時間,影左幾張客人走光相🤣影完唔使1分鐘就有人坐低🤣🤣預約時可以揀indoor或者garden位garden位係室外,可以帶寵物🐶而家呢個天氣☀️我哋揀左室內.食物方面相比上次(12月)到訪我覺得食物進步左😝無論係味道定份量都唔錯揀左無花果多士諗住食得輕盈啲點知煙三文魚多到食唔晒😳lunch set有跟沙律而飲品就要加錢.食飽唔使急住走可以兜下湖邊散步🚶🏻佢嘅水上設施未開放(襯未開放之前快啲去食遲啲個湖就有好多船仔🚣🏻‍♀️)
小白鷺餐廳呢個名
我細細個就聽過🤤
佢由19年開始停業翻新
而家改名billow重新出發🥳

billow主打西餐同湖景
所以窗邊位一定係最最最搶手
我哋星期四即興上官網預約
見到星期六有12:30 即刻book左😍
撞正轉場時間,影左幾張客人走光相🤣
影完唔使1分鐘就有人坐低🤣🤣
預約時可以揀indoor或者garden位
garden位係室外,可以帶寵物🐶
而家呢個天氣☀️我哋揀左室內

食飽唔使急住走
可以兜下湖邊散步🚶🏻
佢嘅水上設施未開放
(襯未開放之前快啲去食
遲啲個湖就有好多船仔🚣🏻‍♀️)

题外话/补充资料: billow有專用停車場🅿️ 我哋今次星期六去都輕鬆有位泊 再加上佢將人流分開section 車位流通性都幾高🚗 ▶️想睇更多內容可以去YouTube 🔎Let's drive 車你去玩
2021-05-31
太耐無去小白鷺,記憶中之餐廳已經唔同晒約朋友一齊去玩去食,開學無耐,原來happy Friday 魔力都唔細;中菜full house西餐廳都9成入座😅趁小朋友玩Aqua Park, 坐低慢慢食Hand-made Beef Burger 🍔 $158唔包餐飲,好彩有白開水Fish fillet . Fries $128第一件都好食,魚肉嫩滑,即炸即食係好d;第二件真係麻麻,魚肉較硬,炸皮甩晒,醬料俾得太小😔整體而言,食物質素一般,環境唔錯🥰坐近窗邊可以看外面之Aqua Park戶外位置適合秋涼天氣
太耐無去小白鷺,記憶中之餐廳已經唔同晒
約朋友一齊去玩去食,開學無耐,
西餐廳都9成入座😅

趁小朋友玩Aqua Park, 坐低慢慢食

Hand-made Beef Burger 🍔 $158
唔包餐飲,好彩有白開水

Fish fillet . Fries $128
第一件都好食,魚肉嫩滑,即炸即食係好d;
第二件真係麻麻,魚肉較硬,
炸皮甩晒,醬料俾得太小😔

整體而言,食物質素一般,環境唔錯🥰

坐近窗邊可以看外面之Aqua Park

戶外位置適合秋涼天氣
2021-09-03
2021-09-03 304 浏览
上一次揸車經過想入去食但冇位,今次老公竟然事先BOOK位,真係好驚喜呀,原來夜晚黎仲靚,黎到門口就已經好似去左旅行一樣,全白色既餐廳,門口仲有幾棵椰樹,好有渡假既感覺,估唔到平日夜晚都幾多人,揸車仲有得免費泊車,好方便。燒澳洲M5肉眼扒 (180g).薯蓉.紅酒汁 5成熟既肉眼扒燒得好香,牛味超香濃,咬落好有口感,好juicy,配埋紅酒汁好夾。燒大虎蝦.龍蝦汁扁意粉大虎蝦燒到外脆內軟,肉質彈牙,每一條扁意粉都掛滿龍蝦汁,好惹味。法式焦糖燉蛋燉蛋上面既焦糖味好香好脆,燉蛋好滑,蛋味濃郁。金桔甘蔗汁 呢款果汁好濃縮,味道超濃,未試過金桔同甘蔗既配搭,估唔到又幾夾。

燒澳洲M5肉眼扒 (180g).薯蓉.紅酒汁

燒澳洲M5肉眼扒 (180g).薯蓉.紅酒汁

燒大虎蝦.龍蝦汁扁意粉

燒大虎蝦.龍蝦汁扁意粉

法式焦糖燉蛋

燉蛋上面既焦糖味好香好脆,燉蛋好滑,蛋味濃郁。

金桔甘蔗汁

金桔甘蔗汁

2021-09-02
2021-09-01 80 浏览
黎到呢度好似去左另一個世界咁 遠離繁囂 除左因為地方隔涉之外🤣 周圍嘅環境都好清幽🌿 而且食物質素都幾高 Weekend黎食個飯打個卡都幾治癒🤍 今次就趁生日黎食個lunch🐾✾ 煎鴨胸.里昂煙肉炒薯.菊苣🦆 (hkd228)非常厚身嘅鴨胸食落嫩得黎有咬口 特別一提好鍾意佢嘅煙肉洋蔥炒薯 好香好惹味 配埋青提嘅清甜 口感豐富♡✾ 慢煮雞胸.馬斯卡芝士黃姜意大利飯🧀 (hkd208)呢道菜食落好有泰國風味 雞胸好淋軟 不過意大飯略厭煮得唔夠淋偏硬一點 但就啖啖都好香黃姜味 配搭都幾新鮮~✾ 香煎法國鵝肝.香利蓉🍴 (hkd138)鍾意食鵝肝嘅朋友必點!厚厚嘅鵝肝油脂均勻 配埋麵包吸走少少油份 食到好有衝動想點多份!🥲✾ 提拉米蘇🍫 (hkd88)外表好得意 設計到好似個盆栽咁 就連枝匙羹都係😆 味道偏苦澀 落左好重手嘅可可粉係上面🤣 不過整體食落都好唔錯 鍾意佢嘅餅底好濕潤✨特別一提outdoor area嘅環境係靚好多架🌴不過book枱嘅時候就無得request 想坐就要提早到同其他人鬥快🤭 今次早左半個鐘到outdoor area都full左🏞

✾ 煎鴨胸.里昂煙肉炒薯.菊苣🦆 (hkd228)

✾ 慢煮雞胸.馬斯卡芝士黃姜意大利飯🧀 (hkd208)

✾ 香煎法國鵝肝.香利蓉🍴 (hkd138)

✾ 提拉米蘇🍫 (hkd88)

2021-08-31 70 浏览
環境舒適,外面仲有小花田,餐廳分成唔同區域,有室內,室外同埋走廊位置,每個位置都各有特色最適合用嚟打卡。不過預約係有少少困難,我就選擇平日嚟walk in,大約等咗半個鐘就入座。Lunch set 價錢大概百幾,中價,咁嘅環境來講合理。香煎盲曹魚柳.黑白糯米飯.香茅檸檬汁$$188魚柳個表皮煎得好香,魚肉嫩滑唔會腥,糯米飯份量唔多,唔會太飽滯。唱足大有少少泰國風情。慢煮紐西蘭無骨羊髀.澳洲新薯.哈里薩醬$198羊髀煮得好淋,口感一流~餐飲同埋餐湯都OK~正正常常

Lunch set 價錢大概百幾,中價,咁嘅環境來講合理。

香煎盲曹魚柳.黑白糯米飯.香茅檸檬汁$$188

慢煮紐西蘭無骨羊髀.澳洲新薯.哈里薩醬$198
羊髀煮得好淋,口感一流~

餐飲同埋餐湯都OK~正正常常

2021-08-30 299 浏览
上次來金鷺湖飲茶吃點心時,已經超喜歡這裡的環境,今晚終於有機會試試旁邊這間充滿歐陸風情的西餐廳,更適逢黃昏時份,令環境及景色更加優美!黃昏時份增添一份浪漫情懷室外環境更優美餐廳四面環窗,景觀開揚,樓底超高,還有一個巨型酒吧,非常有氣派!House wine $78來自澳洲的Thorn-Clarke Sandpiper,清甜易入喉,靚景嘆靚酒!Beef Tartare $148~以新鮮生牛肉加入多款配料拌勻而成,生雞蛋令牛肉更顯鮮嫩富嚼勁,搭配香脆法包,再加上House wine 一齊享用,清爽美味。Beef Thai Salad 和牛泰式沙律 $188~和牛肉質嫩滑,牛味濃郁,配上新鮮沙律菜,再沾上泰式酸甜汁,非常清新醒胃!Grilled Asparagus 燒美國露筍$98~ 面層鋪上厚厚的荷蘭醬流心蛋,令蛋味更清香,賣相吸引,而且口感非常軟滑!Linguini with Truffle $228~大大片黑松露,鮮香味美,配上軟綿芝士片忌廉扁意粉,口感豐富!Cream Brulee $88~顏色鮮艷美麗的法式焦糖燉蛋份量十足, 脆脆焦糖加嫩滑燉蛋,視覺和味蕾同得享受!在這麼美麗的環境

黃昏時份增添一份浪漫情懷

室外環境更優美

House wine $78

Beef Tartare

Beef Thai Salad

Grilled Asparagus

Linguini with Truffle

法式焦糖燉蛋

在這麼美麗的環境下享受美食,What a quality life !!!
2021-08-27
Beef Tartare
Beef Thai Salad
Grilled Asparagus
Linguini with Truffle
2021-08-28 422 浏览
香港少有的特色餐廳揸車來這裡十分方便,餐廳出面有停車場免費5小時泊車新裝修後很有外國度假風味,打卡一流!餐廳以白色為主,有室外座位,天氣涼的話坐在那裡會很寫意 平日的晚上人流頗多,需要訂位點菜不久便上了餐廳附送的starters麵包沾橄欖油Beef Thai Salad $188泰式香辣醬汁撈和牛作為前菜十分開胃,辣度中辣,和牛入口即溶、新鮮Beef Tartare $148生牛肉他份量大,牛肉加入了酸菜粒口感豐富,再拌勻生蛋黃汁很Juicy! 食完一舊又一舊!Linguini with Truffle $228很有驚喜的一道菜,有原片黑松露鋪面,入口黑松露味濃厚,加上忌廉令意粉十分creamy & thick,可以掛滿每一條意粉,推介!👍🏻Grilled Asparagus $98美國盧荀配上荷蘭蛋黃醬,還有半熟流心蛋,蛋香好足,好好味!Tiramisu $88甜品大大件,性價比高,咖啡味好濃郁,最底層的手指餅浸expresso浸得夠透,好滿足🤪
香港少有的特色餐廳
揸車來這裡十分方便,餐廳出面有停車場免費5小時泊車

平日的晚上人流頗多,需要訂位
點菜不久便上了餐廳附送的starters麵包沾橄欖油

Beef Thai Salad $188

Beef Tartare $148

Linguini with Truffle $228

Grilled Asparagus $98
美國盧荀配上荷蘭蛋黃醬,還有半熟流心蛋,蛋香好足,好好味!

Tiramisu $88

2021-08-27
2021-08-25 193 浏览
雖然呢間餐廳喺大埔嘅森林入面,比較偏僻難去,不過成日見到啲人去呢間餐廳打卡好靚咁都忍唔住終於去咗。唔記得咗要預早book位,好彩喺餐廳一開始營業嘅時候就黎到,可以安排座位入去。不過可惜嘅係佢出面個湖整咗啲水上滑梯,有啲浪費咗個景。個牛扒煎得好香脆裏面夠林身,嘢飲都唔錯,咁樣嚟都算值得嘅!