餐廳:Bellevue Bar and Grill (旺角)地址:旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓星期日嘅中午黎到譽發廣場嘅23樓高層嘆番個半自助餐🥰,絕對係高質寫意又享受,仲要係有cold cuts有salad有熱食有甜品等超過30款任食都只係$98係舒適嘅餐廳,欣賞住無敵高空環境🏙,仲有自助餐想食咩就拎咩,最緊要係好好嘅service👩🏼‍🍳,坐多兩個鐘享受下一個人嘅時光,真係好耐都無試過咁嘅享受拎左甜薯忌廉湯、鬆軟脆餐包、滑炒蛋🍳、法蘭克福腸等等,食落都仲係新鮮熱辣辣♨️,同岩岩整出黎無分別另外叫左個Parma ham cheese配焗雞扒🐔($99),青胡椒汁除左點綴左成碟主菜之外仲增加左雞扒嘅味道層次😍,微微胡椒香令外皮香脆、肉質鮮嫩嘅雞扒更加juicy香濃近住聖誕節🎄,諗到同至親好友、另一半去邊到食飯未呢?Bellevue Bar and Grill絕對係個好嘅選擇
地址:旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

2019-12-15
2019-12-14 410 浏览
月前和好友到過這餐廳吃晚飯,當日已打算找天再來,因為食物、環境、感覺都相當好!Bevellue 是西式/扒房,招牌菜是熟成牛扒,主要來自美國及澳洲,還有多國的西式食品,包括法國菜。在油蔴區彌敦道,交通方便,是區內高質素的西餐廳。麵包、香草牛油 $0 ~Sparkling Water $45 ~麵包柔軟,牛油混香草打得很幼滑,齒頰留香!適逢法國節,服務員介紹了餐牌以外的特别法國菜式,我們點了當中的法國牛肉他他。法國節菜式 - 法國牛肉他他 $198他他肉質軟滑,以牛柳切成粒粒,再加喼汁、白蘭地、酸瓜粒、橄欖油。肉味略輕淡,但反而令酸瓜味和酒香更突出。服務員建議先吃原味他他,之後再加上配菜。擺盤别緻,綴以水瓜柳、酸青瓜、番茜、流心鵪鶉蛋,圍繞蛋黄白色的並非蛋白,而是酸忌廉!他他加上不同的配菜,有不同的口感,伴以酸青瓜較清爽,加水瓜柳酸澀但惹味,配蕃茜特别香,蘸流心鵪鶉蛋及酸忌廉,滑溜中見蛋香!澳洲M5和牛熟成肉眼扒 ( 10安士, $55/每安士 ) $ 550 ~之前吃過這裏的安格斯熟成肉眼扒,今次選了招牌中最頂級的澳洲M5和牛熟成肉眼扒。牛扒味道濃郁,肉質軟嫩! 配菜紅黃椒、櫻桃蘿蔔

麵包、香草牛油 $0 ~
Sparkling Water $45 ~
麵包柔軟,牛油混香草打得很幼滑,齒頰留香!

法國節菜式 - 法國牛肉他他 $198
油。

肉味略輕淡,但反而令酸瓜味和酒香更突出。
服務員建議先吃原味他他,之後再加上配菜。

牛扒味道濃郁,肉質軟嫩!
配菜紅黃椒、櫻桃蘿蔔、意大利青瓜都新鮮爽嫩,特製的黄金薯蓉份外軟滑,有牛油香味!

餐廳採用乾式熟成 (dry-ager) 方式處理牛扒。將牛肉吊掛起風乾,或者大塊切開放進特設的熟成冷藏櫃,自家製作優質牛肉,平均長達三十天。因處理需時,供應的餐廳不多,要吃熟成牛扒不易。

由於有熟成的口感,像好們偏好medium rare 的,要求 rare 已足夠。
熟成牛扒獨特之處在於肉味特别濃郁,原因是過程中多餘的水份蒸發了,而本身的酵素亦提升了肉質的軟嫩度。

烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉 (Lobster Tail Linguini) $198
配菜有龍蝦尾、牛肝菌、紅黃椒、櫻桃蘿蔔、粟米蓉方塊、青瓜、薯蓉。

龍蝦尾鮮甜爽彈,配特製的醬汁,更突顯龍蝦味。牛肝菌軟嫩肉厚,香味獨特,扁意粉細滑彈牙, 非常美味!

原隻龍蝦連殼,加入蔬菜及茴香打成
醬汁,用以煮意粉,龍蝦味特別濃郁。已去除了頭部的腮和沙囊,令質感更順滑和鮮甜,再加入了香料,醬汁份外鮮香!

室內和門外的牆上佈滿色彩,牆上有多幅畫作,色彩鮮明,意境獨特! 佳節將至,聖誕装飾,更添了節日感覺!

位於高層23樓,高居臨下,即使附近大廈林立,景觀仍相當開揚。入夜後的都會的景色,在昏黄的圓形吊燈襯托下,浪漫中見型格,晚飯氣氛相當不錯!
  • 澳洲M5和牛熟成肉眼扒
  • 法國牛肉他他
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
2019-12-12 171 浏览
.餐廳環境幾優雅 係二人世界既好地方呢晚黎食 可以坐靠窗4人枱唔算好嘈 不過如果枱放得鬆動啲會有較大空間感Menu方面有套餐提供 HP叫左兩個餐share包左以下既嘢:自家制醃三文魚伴青瓜蘋果沙律及刁草鮮忌廉 or 藜麥烤南瓜神石榴沙律是日精選湯Main Course綠茶芝士撻 or 脆脆朱古力慕絲蛋糕咖啡/茶.沙律我地各要左一個 煙三文魚配忌廉好夾入口更加滑 口感厚啲 又無搶到魚既煙燻味南瓜沙律都唔差 高纖夠健康 有埋石榴甜甜地balance返菜既草青味道 夠曬開胃.是日餐湯係南瓜湯 好傑好濃飲到好新鮮又甜既南瓜味 忌廉既份量又調得啱啱好 飲完都唔覺得滯.牛扒牛味幾豐富 肉質腍 𡁻落唔韌火喉跟到客人要求 生熟程度滿意輕輕點少少燒汁 味道更鮮更出色鱸魚柳質感比較鬆軟 唔係結實型比較欣賞佢既魚皮 焗完又唔覺腥味仲要有種香口感覺師傅手勢確實有返咁上下不過用龍蝦汁襯托魚肉覺得爭啲汁其實好feel到真材實料龍蝦獨特既鮮甜味道HP都飲左幾啖但就正正搶左魚肉既香味 入口時都俾龍蝦汁蓋過左.甜品方面比較推介chocolate mousse cake超濃朱古力味 夠軟熟
餐廳環境幾優雅 係二人世界既好地方
是日精選湯
Main Course
綠茶芝士撻 or 脆脆朱古力慕絲蛋糕
咖啡/茶
自家制醃三文魚伴青瓜蘋果沙律及刁草鮮忌廉 & 藜麥烤南瓜神石榴沙律

沙律我地各要左一個 煙三文魚配忌廉好夾
入口更加滑 口感厚啲 又無搶到魚既煙燻味
南瓜湯

是日餐湯係南瓜湯 好傑好濃
飲到好新鮮又甜既南瓜味
忌廉既份量又調得啱啱好
飲完都唔覺得滯
炭扒美國熟成肉眼扒(6安士)伴燒汁(餐)

海龍皇焗鱸魚柳(餐)

牛扒牛味幾豐富 肉質腍 𡁻落唔韌
但就正正搶左魚肉既香味 入口時都俾龍蝦汁蓋過左
甜品方面比較推介chocolate mousse cake
超濃朱古力味 夠軟熟
南瓜湯
炭扒美國熟成肉眼扒(6安士)伴燒汁(餐)
海龍皇焗鱸魚柳(餐)
2019-12-11 116 浏览
我倆小口子週年紀念找個地方慶祝一下!係openrice搵了個環境不錯的地方。有節日氣氛!實話實說,客人不多頗適合去傾計聚會。去番主題,我倆二人都叫左晚市套餐選了店員推介的乾式熟成牛扒!精緻小食作一個開始,然後就到煎蝦沙律及炸蟹肉餅。大蒜薯蓉湯好creamy夠味道!我們依店員推介medium-rare,果然無血水但牛味道更特出?幾驚喜!最後甜品就無影到店員知道我們慶祝紀念日,在碟邊寫了字!仲主動幫我們合照!最後在like同share某社交平台會有85折!

實話實說,客人不多頗適合去傾計聚會。

精緻小食作一個開始,然後就到煎蝦沙律及炸蟹肉餅。

大蒜薯蓉湯好creamy夠味道!

最後在like同share某社交平台會有85折!
纪念日
一直想試好耐 openrice book位 兩人送一個主餐 奇珍香辣煎雞扒 book左平日12:15 入座成間舖都冇人 直到12:45左右先有一兩枱客環境 落地玻璃 可以落窗簾 23樓 俯視旺角油麻地 雖然唔係絕色海景 但係都唔係話唔爽 加上冇咩客 可以靜靜地傾下計 唔會趕客 我地坐到2點服務 唔錯 收碟好快 refill都好快 不過基本上得我一枱 侍應好得閒碌手機 人之常情😂 有一點做得麻麻地 落單等左30分鐘 主菜都未上 同侍應講等左好耐 佢話係你話上先上主菜 *半自助餐食物 其實基本上係一個迷你沙律吧+甜品吧湯似係南瓜湯 不過冇南瓜味沙律菜有三種 西生菜 紅綠邊菜 溫室豆苗冷盤 切片茄子蕃茄(冇味) 粟米 蕃茄仔 鷹嘴豆 切粒紅菜頭 切片火腿 冷盤青瓜青椒長通粉 冷盤沙律醬薯仔(冇薯仔味)沙律醬有三種 凱薩沙律醬 蜜糖芥末 酸酸地的未知醬配料 脆煙肉碎 芝士碎 脆面包粒水果 西瓜 蜜瓜 菠蘿甜品 面包布丁配稀身雲呢拿汁(偏甜) 布朗尼 泡芙 焦糖燉蛋(數量少 焦糖太厚 燉蛋焗耐左)*主菜雀仔胃可以淨食$78沙律吧奇珍香辣煎雞扒 唔辣 雞肉嫩滑 好夠入味香橙焗三文魚柳 冇橙味 魚肉
自助餐食物 其實基本上係一個迷你沙律吧+甜品
雀仔胃可以淨食$78沙律吧
奇珍香辣煎雞扒 唔辣 雞肉嫩滑 好夠入味
香橙焗三文魚柳 冇橙味 魚肉嫩滑
配薯菜 點知係三條青椒加幾塊薯片仔🙄
環境寧靜 滿分 野食就差少少 $78沙律吧可以再做好少少 貴精不貴多 薯菜係薯片好孤寒 寧願量少啲 改做薯蓉或者薯仔
戴翻個頭盔 晚市同星期六日 餐牌價錢唔一樣 好大機會體驗會好唔同👷🏻‍♀️
香橙焗三文魚柳
2019-12-11 108 浏览
🦔饞嘴萬萬歲!!!🙌🏻🦔ChamZeoiLongLongLife!!!🙌🏻饞嘴獸一嚟到就叫咗杯Moscato 甜白酒 $88賣相👅👅👅味道👅👅👅口感👅👅👅份量👅👅性價比👅👅🦔味道就是一般Moscato,份量少左啲凱撒沙律配Parmaham $158賣相👅👅👅味道👅👅👅👅口感👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅🦔沙律菜非常新鮮,口感爽脆,味道清甜,作為沙律有點小貴送嘅麵包配香草牛油 $0賣相👅👅味道👅👅口感👅👅份量👅👅👅🦔麵包質感不夠鬆軟,牛油質感太軟,Rosemary香草味道突出,反而吃不到牛油香牛肝菌意大利飯拼乳鴿脾 $198賣相👅👅味道👅👅👅口感👅👅👅份量👅👅👅👅創意👅👅👅👅性價比👅👅👅👅🦔主菜有買一送一優惠,抵食!醬汁味道清新, 不會膩,欣賞乳鴿脾的配搭餵饞嘴獸食乳鴿脾牛肝菌扁意粉拼龍蝦尾 $0賣相👅👅👅👅味道👅👅👅口感👅👅👅份量👅👅👅👅創意👅👅性價比👅👅👅👅🦔份量多,配料多,意粉有點硬,龍蝦尾出色,味道鮮甜,口感爽滑饞嘴獸忍唔住要食啖龍蝦餐廳空間呈L型,氣氛浪漫,環境舒適色彩鮮艷帶點玩味嘅壁畫全間餐廳都是落地玻璃設計,居高臨下望油尖旺夜景🦔饞嘴獸到此一遊,拜拜👋🏻👋🏻👋🏻
🦔饞嘴萬萬歲!!!🙌🏻
🦔ChamZeoiLongLongLife!!!🙌🏻

饞嘴獸一嚟到就叫咗杯Moscato 甜白酒 $88
賣相👅👅👅
份量👅👅
性價比👅👅
🦔味道就是一般Moscato,份量少左啲
Moscato

凱撒沙律配Parmaham $158
賣相👅👅👅
味道👅👅👅👅
口感👅👅👅👅
性價比👅👅
🦔沙律菜非常新鮮,口感爽脆,味道清甜,
作為沙律有點小貴

性價比👅👅👅👅
牛肝菌扁意粉配龍蝦尾

饞嘴獸忍唔住要食啖龍蝦
龍蝦尾

餐廳空間呈L型,氣氛浪漫,環境舒適

色彩鮮艷帶點玩味嘅壁畫

全間餐廳都是落地玻璃設計,居高臨下望油尖旺夜景

🦔饞嘴獸到此一遊,拜拜👋🏻👋🏻👋🏻

凱撒沙律配Parma  Ham
牛肝菌扁意粉配龍蝦尾
龍蝦尾
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
  • 烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯
2019-12-10 120 浏览
天氣突然好冷,本想改去別的餐廳,但朋友堅持要食西式午餐。第一點 職員比既唔係普通水,係暖架。第二點 會考慮我地怕唔怕有太陽光 去安排座位。原來可以加少少錢升級飲品!係未食野前我地已經忍唔住叫飲品先,因為真係好冷!Pineapple Ginger Tea.真係好岩怕冷既人飲,仲好多果肉同薑肉,貨真價實!另外就叫左杯 Cappuccino.真係除左見人share semi buffet好少見人講飲品,水準都唔差!個人暖左就要出發去食野啦!款唔多,不過哩個價錢 ,可接受!雖然沙律可以任拎!不過要食個主食先夠飽!煎雞扒,肉質唔會好(鞋)個飯幾特別牛肋條,好林唔會好硬,薯蓉好好食第三點 職員會先問上唔上得主菜 無任何吹人走既成份。再同職員傾左幾句 完來開左都一年 不過最近就受環境影響冷清左小小 希望哩類型有素質既餐廳可以撐住! 加油!綜合以上三點:下次會再來 食物ok 職員ok環境ok
天氣突然好冷,本想改去別的餐廳,但朋友堅持要食西式午餐。
第一點 職員比既唔係普通水,係暖架。
第二點 會考慮我地怕唔怕有太陽光 去安排座位。

原來可以加少少錢升級飲品!

係未食野前我地已經忍唔住叫飲品先,因為真係好冷!

Pineapple Ginger Tea.
真係好岩怕冷既人飲,仲好多果肉同薑肉,貨真價實!

另外就叫左杯 Cappuccino.

個人暖左就要出發去食野啦!

款唔多,不過哩個價錢 ,可接受!

雖然沙律可以任拎!
不過要食個主食先夠飽!

煎雞扒,肉質唔會好(鞋)個飯幾特別

牛肋條,好林唔會好硬,薯蓉好好食

第三點 職員會先問上唔上得主菜 無任何吹人走既成份。

綜合以上三點:下次會再來
食物ok
職員ok
環境ok
2019-12-09
2019-12-07 175 浏览
多煩亂的心情也好,日子依然要好好過。今天相約好姊妹來到這位於旺角cafe的頂樓來個brunch,寫意一下。餐廳開揚,一整列的落地玻璃,陽光溫柔地灑進來,甫坐下又有種強烈的holiday mood,寫意悠哉!一頁的set brunch menu,有選擇困難症的人也不用花太多時間選擇,沙津吧連主食大概二百元左右。點了香煎左口魚柳配香草忌廉汁 $128 + $98 salad bar 主菜未到,先到外面的salad bar拎野食🤤款式多,熱食沙津甜品一字排開,非常吸引。饞口的我拿了滿滿的一碟,特別喜愛那炒蛋!嫩滑得入口既化,又香又滑,濃郁的蛋香,一流!吃完前菜沙津,主菜上場,時間剛剛好!賣相不錯,左口魚魚肉鮮甜嫩滑,魚骨不多。點上配菜薯蓉,軟綿綿熱烘烘,一大享受。仲可以去salad bar揀甜品食。呢個chocolate brownie 朱古力蛋糕夠濃郁,好正!環境舒服,一整排落地大玻璃,心情舒暢,最岩weekend來chill一chill。
多煩亂的心情也好,日子依然要好好過。

,寫意悠哉!

主菜未到,先到外面的salad bar拎野食🤤
款式多,熱食沙津甜品一字排開,非常吸引。

饞口的我拿了滿滿的一碟,
特別喜愛那炒蛋!
嫩滑得入口既化,又香又滑,濃郁的蛋香,一流!

吃完前菜沙津,主菜上場,時間剛剛好!
賣相不錯,左口魚魚肉鮮甜嫩滑,魚骨不多。
點上配菜薯蓉,軟綿綿熱烘烘,一大享受。
香煎左口魚柳配香草忌廉汁

仲可以去salad bar揀甜品食。

2019-12-04 150 浏览
早前同朋友經過油麻地有棟新野就去試下,抱住中伏既心態,又有小小驚喜喎。半自助沙律入場就計,不過唔限時間。款式唔算好多。不過每個沙律都有心機,不是行貨。我最愛佢個麵包布甸,仲會有refill。最後我地冇叫到主菜巳經飽左,下次再來食下先。另外環境都ok,好適合同朋友傾計聚會,唔會同人迫。侍應幾細心見有太陽曬會主動幫我地落窗廉,加水都唔洗人叫。埋單每位唔洗一百元(叫埋主菜就唔只),實屬難得,過左滿足的中午!

半自助沙律入場就計,不過唔限時間。款式唔算好多。

不過每個沙律都有心機,不是行貨。

我最愛佢個麵包布甸,仲會有refill。
最後我地冇叫到主菜巳經飽左,下次再來食下先。
另外環境都ok,好適合同朋友傾計聚會,唔會同人迫。
侍應幾細心見有太陽曬會主動幫我地落窗廉,加水都唔洗人叫。
2019-11-25 2132 浏览
難得星期六放假訓完個懶覺,第一時間梗係食個Brunch啦😂.位於油麻地彌敦道嘅「Bellevue Bar and Grill」推出左Semi buffet brunch!每位都只係$98炸,真係堅抵食😆既然咁抵,又有咩理由唔去食下呢🤣.餐廳裝修設計以簡約為主配上水晶波波燈,優雅而又有情調.一入門口就見到巨大嘅落地玻璃跟住侍應為我地安排左窗邊位由於係23樓嘅關係一眼飽覽成個油麻地嘅街景👍🏻.門口左邊係酒吧枱同自助Bar枱上面放滿各式各樣嘅美食有甜點,沙律,餐湯,西式早餐,冷盤等等.冷盤cold nuts,薯仔沙律,長通粉沙律等長通粉沙律味道唔錯👍🏻混合左大量配料,如青瓜,菇,鮮蝦等等長通粉煙煙韌韌,口感豐富鮮蝦係半生熟,口感極之嫩滑.Salad Bar新鮮沙律菜,番茄仔,粟米粒等而Dressing有千島醬,油醋,沙律醬沙律菜新鮮度夠高,食落好爽口😍.西式早餐炸薯角,煙肉,餐包,德國腸,炒蛋等等砌成一個All day breakfast冇難度🤩.水果水果有三款分別係菠蘿,西瓜同蜜瓜飯後食個水果,香甜多汁助消化甜品食飽飽緊係唔可以漏咗甜品啦話晒仲有甜品胃😂有兩種分別係檸檬cake同布朗尼細細
難得星期六放假
訓完個懶覺,第一時間梗係食個Brunch啦😂
推出左Semi buffet brunch!
每位都只係$98炸,真係堅抵食😆
既然咁抵,又有咩理由唔去食下呢🤣
餐廳裝修設計以簡約為主
配上水晶波波燈,優雅而又有情調
一入門口就見到巨大嘅落地玻璃
跟住侍應為我地安排左窗邊位
由於係23樓嘅關係
一眼飽覽成個油麻地嘅街景👍🏻

門口左邊係酒吧枱同自助Bar
枱上面放滿各式各樣嘅美食
有甜點,沙律,餐湯,西式早餐,冷盤等等

冷盤
cold nuts,薯仔沙律,長通粉沙律等
長通粉沙律味道唔錯👍🏻
混合左大量配料,如青瓜,菇,鮮蝦等等
長通粉煙煙韌韌,口感豐富
鮮蝦係半生熟,口感極之嫩滑

Salad Bar
新鮮沙律菜,番茄仔,粟米粒等
而Dressing有千島醬,油醋,沙律醬
沙律菜新鮮度夠高,食落好爽口😍

西式早餐
炸薯角,煙肉,餐包,德國腸,炒蛋等等
砌成一個All day breakfast冇難度🤩

水果
水果有三款分別係菠蘿,西瓜同蜜瓜
飯後食個水果,香甜多汁助消化

甜品
食飽飽緊係唔可以漏咗甜品
話晒仲有甜品胃😂
有兩種分別係檸檬cake同布朗尼
細細粒嘅迷你size,好易入口
而且甜度恰到好處,食多幾覺都唔怕啦😏👍🏻

條條意粉都沾滿左香濃既卡邦尼汁,好creamy仲有足雞絲,香菇粒,煙肉等,增添口感👍

p.s. 每人仲有一杯嘢飲送㗎
2019-11-23
2019-11-22 194 浏览
話過黎試 講咗好耐終於過咗嚟一打開lift門就係呢一幅牆真係幾有心思 唔講以為自己出咗中環呢個亦都係過黎的一個原因 ( 你知呢家過海係幾麻煩架喇, 但唔割蓆! )同男朋友過黎食都幾好Feel  而且環境靜靜地好正仲要係23樓  一望就係彌敦道YA ! 我就係衝住呢個熟成牛而黎我地叫左唔係好多野先黎左個餐包同湯先個麵包就無咩特別  不過夠新鮮同熱喇喇反而我好中意佢個香草牛油勁香 色香味齊晒 唔知係咪我幻覺 , 我仲食到有輕輕的蒜味.吊一吊出黎個味好香.是日精選 : 南瓜湯 $68我最愛 無得輸吖! 烤美國豬肋排 全骨 $258有人會問我骨慚慚有咩好食骨位先香吖! 我最意係佢筋膜果層佢雖然賣相不太討好但好好味!!! 佢個底個舖左一層薯蓉, 我唔知點形容?但佢個薯蓉係十分十分出色! 講返佢骨 , 佢雖然唔係好多肉但佢真係整得好JUICY  好嫩滑而且啱啱好 用刀切都好好切加配佢的BBQ 醬啱啱好 ! 唔會太漏 乾式熟成牛肉 - 美國特級安格斯30天自家熟成肉眼扒 - 10oz) $480O!M!G! 我最期待的!!!!!!佢另外仲有 16oz ,24oz我就係衝住佢而黎 ! 係九龍區真係唔多
話過黎試 講咗好耐終於過咗嚟
一打開lift門就係呢一幅牆
真係幾有心思 唔講以為自己出咗中環呢個亦都係過黎的一個原因
 ( 你知呢家過海係幾麻煩架喇, 但唔割蓆! )
同男朋友過黎食都幾好Feel
而且環境靜靜地好正
仲要係23樓  一望就係彌敦道
YA ! 我就係衝住呢個熟成牛而黎

我地叫左唔係好多野
先黎左個餐包同湯先
個麵包就無咩特別  不過夠新鮮同熱喇喇
反而我好中意佢個香草牛油
吊一吊出黎個味好香.
是日精選 : 南瓜湯 $68
我最愛 無得輸吖!
烤美國豬肋排 全骨 $258
有人會問我骨慚慚有咩好食
骨位先香吖! 我最意係佢筋膜果層
佢雖然賣相不太討好
但好好味!!!
佢個底個舖左一層薯蓉, 我唔知點形容?
但佢個薯蓉係十分十分出色!

講返佢骨 , 佢雖然唔係好多肉
但佢真係整得好JUICY  好嫩滑
而且啱啱好 用刀切都好好切
加配佢的BBQ 醬啱啱好 ! 唔會太漏

O!M!G! 我最期待的!!!!!!
佢另外仲有 16oz ,24oz
我就係衝住佢而黎 ! 係九龍區真係唔多地方有
我男朋友想食左好耐架喇 ~ 不過價錢都唔係平 所以一直無試
今次係趁佢生日 , 由我發板!!

我地點左5成熟 , 不過我覺得可以再生多少少
真心! 好好食! 貴得有道理

其實咩叫熟成牛呢? (其實我以前唔知架, 佢成日都提我先知)
佢叫乾式熟成牛肉 Dry Age , 係一種傳統的熟成方法
整完出黎係會令牛肉更嫩滑同濃郁
老老實實我本身都睇到匪夷所思
加上佢個賣相又唔係十分好靚
但食左先知好野 ~ (回味緊! 好好食! 早知叫 16oz , 或者一人10oz)

更嫩滑同濃郁係真的! 一啲都唔韌 好滑 好重牛味
仲有一樣係人地形容佢做芝士
都係! 真係有 ! 係有陣果香味 , 回甘咁回返黎! 留係口腔的味係好正!
完全估佢唔到! 真心會不斷回味再回味
我們食得勁慢 ! 哈哈! 因為真係要慢慢細嚼
問我絕對會再食 !

需然叫左唔係好多野
價錢都唔係特別平 (主要係個牛貴 , 但出面都一樣係貴)
但真心要食熟成牛 真係好好味!!!!
男朋友表示滿意 !!!!!  YA!!!!
2019-11-12
生日
  • 乾式熟成牛肉 - 美國特級安格斯30天自家熟成肉眼扒
2019-11-16 265 浏览
今個星期六,黎左油麻地難得既一間靚景西餐廳,食個半自助早午餐。淨沙律吧$98,可以選擇加主菜,我就揀左香煎左口魚柳配香草忌廉汁($128)。首先食左個沙律先。呢度沙律菜有好幾款,分別有火箭菜、羽衣甘藍等,口感都幾爽脆。沙律醬有三款,仲有芝士碎、煙肉碎、麵包脆粒,車厘茄,令沙律一啲都唔寡。仲有夠juicy既紅菜頭、粟米粒、青瓜等等。仲有撈左醬既沙律,竟然有我既最愛吞拿魚沙律!仲有全日早餐既配料,有炒得幾棉既炒蛋、大大隻烤番茄、腸仔、煙肉、仲有爽脆既薯餅!餐湯係南瓜湯,打得超香濃超滑。食到咁上下就上埋主菜。左口魚即係比目魚,煎得好嫩滑,個皮爽脆。配菜有蔬菜薯仔,有輕煎過既黃椒同翠玉瓜。薯仔就比較生,食落比較硬。最後黎到甜品環節,呢度有三款蛋糕,三款生果。幾鍾意呢個桑莓蛋糕,食到粒粒果肉。叫埋杯跟餐咖啡,一啖蛋糕一啖咖啡,正!

仲有夠juicy既紅菜頭、粟米粒、青瓜等等。
仲有撈左醬既沙律,竟然有我既最愛吞拿魚沙律!

餐湯係南瓜湯,打得超香濃超滑。

香煎左口魚柳配香草忌廉汁

最後黎到甜品環節,呢度有三款蛋糕,三款生果。
幾鍾意呢個桑莓蛋糕,食到粒粒果肉。
叫埋杯跟餐咖啡,一啖蛋糕一啖咖啡,正!

2019-11-16
香煎左口魚柳配香草忌廉汁
今次係第二次來食,沙律BAR同All day breakfast嘅菜式種類基本一樣,只是餐湯同甜品變左,而且變到冇第一次美味,SAD😞 不過,臨尾出、放係甜品類嘅曲奇,我個人覺得幾好味,曲奇嘅密度都幾高,唔會太甜,而且夠脆~但我估唔係每次都有,第一次來嘅時候就冇😜😜 特別一提,佢嘅甜品每款只有少量,而且每次refill都有機會轉其他新款,所以食過覺得好味又想再食,記得要趁仲有嘅時侯去拎啊 我12點左右到,可以一直坐到佢地4點午市完,加上呢D人唔多、D位都闊絡,好岩係咁HEA同埋去到3點半左右佢地都KEEP住仲有refill野,同價位嘅Semi buffet多數都唔會

2019-10-26
2019-11-11 523 浏览
I came here to celebrate a birthday. We ordered 4 mains to share between the 4 of us, and some starters and desserts. Menu is extensive with a good selection of grill items. We enjoyed the rib-eye but our sirloin was overcooked. The linguine was the star of the show, with a rich sauce and a generous serving of lobster. One criticism is the cocktail menu, presented on a cheap laptop computer (rest of menu including wine is paper based). It was basically a screenshot of all the cocktails- you coul

One criticism is the cocktail menu, presented on a cheap laptop computer (rest of menu including wine is paper based). It was basically a screenshot of all the cocktails- you could not see the price, or the description. You can’t zoom, interact or order from it. What is the point of this?
生日
  • 烤虎蝦伴香草醬天使麵
2019-11-10 204 浏览
平民式all day breakfast semi buffet,有蛋火腿沙津薯餅果汁之類嘅食物提供,加錢就有多份排食咁囉,所有嘢都太基本,真係冇咩特別好講,如果只係貪一個靜靜地又平平地嘅地方同朋友食lunch都係個唔錯嘅選擇嚟嘅,同埋佢個室內設計幾modern幾有心思, 有落地玻璃窗,仲可以望到遠景,相信睇日落一流,可惜當日係食lunch未有機會體驗。不過真心唔好叫酒飲,伏已中,味道唔好又唔靚,打卡都無謂。