2020-01-04 140 浏览
同好朋友聚舊試下同佢去fine dining先顯得佢重要架嘛😹揀左可以係23樓睇油麻地夜景既呢間西餐廳,setting好有feel特別係啲白燈波波同bar枱好浪漫,我叫左個烤虎蝦配香草醬天使麵,份量剛剛好,夠多香草醬仲有加啲洋蔥調味,好多大粒蘑菇好有咬口,重點係虎蝦好大隻,有成隻手掌咁大而且肉質好彈牙,連香草醬食好味道。朋友叫左安格斯西冷五成熟,配芥末完全提升到牛扒既味道,而家肉質鮮嫩,肥瘦比例平均,推薦焦糖燉蛋,火焰雪山係朱古力雲尼拿雪糕好正,焦糖燉蛋甜度適中,夠滑而且冇倒汗水,想歎fine dining不妨黎試下❤️

• 焦糖燉蛋
2020-01-03 1121 浏览
2020年第一頓西餐,就選擇了位於旺角譽發廣場的Bellevue Bar and Grill。一年前來過記得其職員有禮、格局有情調而且在該區算是居高臨下的餐廳,配上落地玻璃,晚上氣氛特別好。點了一份Set Dinner :主菜點了「炭燒卡拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄 $468」,而餐茶就簡單點了熱檸檬茶。先送上的是暖餐包兩個,配上香草牛油。之後有Amuse-Bouche - 即是是日精緻小食,有半隻 切花麼鬼蛋,加上七味粉調味。Appetiezer /Salad - 選擇了《香煎蟹餅伴焦糖桃肉》蟹餅煎得香脆可口,內裡的蟹肉滿滿,混了奶油口感香滑,伴上清甜的桃肉減膩。Daily Soup - 是日餐湯有《忌廉南瓜湯》絕不馬虎,湯夠濃稠而且夠熱。職員還細心幫助一分為二。Main Course - 《炭燒卡拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄 $468》份量大,放涼了亦沒有變韌,肉質仍是粉粉嫩嫩的,蘸上帶甜的醬汁味道更佳。Dessert《法國香草粟蓉撻》- 粟蓉撻份量足夠2個人分享,左味道略甜。

先送上的是暖餐包兩個,配上香草牛油。

Daily Soup - 是日餐湯有《忌廉南瓜湯》
絕不馬虎,湯夠濃稠而且夠熱。
職員還細心幫助一分為二。

Dessert
2020-01-02
2020-01-03 136 浏览
在油麻地來一餐浪漫晚飯,走到譽發商場23樓,居高臨下看著彌敦道的車水馬龍, 是香港獨有的浪漫。挑選了三款食物飲品,都是充滿驚喜。先是暖暖的餐包和香草牛油。點了一杯叫做sunrise surprise的 mocktail,當中有益力多、橙汁、檸檬汁和新鮮香橙。橙汁和檸檬汁酸酸的味道,由益力多中和,甜美之中帶著清新,展現了日出的活力。主菜的驚喜是肉食和素食餐單清晰地展示了分類,和素食的親朋一同用膳的話,大家也有很豐富的選擇。雖然不是素食者,但還是被蘆筍紅菜頭意大利飯配野菌天婦羅吸引,所以點了一客。 在紅菜頭的顏色加持下,整碟意大利飯紅噹噹的,好像特別有聖誕節的節日氣氛,看來也很適合在農曆新年享用呢。意大利飯獨有的質感,發揮得淋漓盡致,硬硬的、粉粉的,比較偏近正宗口味;因為紅菜頭汁份量充足,不會令意大利飯變得很乾,加上帶點鹹香而且香脆的野菌,口感更加豐富。除了主菜,連甜品也有素食選擇,這也是另一個驚喜。在甜品餐牌看到Bellevue 驚喜甜品拼盤,能夠押上店名的甜品拼盤,應該有著一定實力,結果沒有令人失望。 這是甜品拼盤剛上點的模樣,隨即在侍應的火槍燃燒下,半球體的朱古力瞬間溶掉 ,是視覺效

挑選了三款食物飲品,都是充滿驚喜。

先是暖暖的餐包和香草牛油。

這是甜品拼盤剛上點的模樣,隨即在侍應的火槍燃燒下,半球體的朱古力瞬間溶掉 ,是視覺效果的享受。

朱古力外層包裹著的是柚子凍糕,清新可口。旁邊擺放著清甜奶凍和各有特色的雜錦小蛋糕,看來是二人份量喲,可以考慮分享呢。

2019-12-29 911 浏览
以前Openrice搜尋餐廳時都會按照你搜尋嘅習慣,從而推介一啲餐廳,而我成日見得最多就係Bellevue Bar & Grill。近日適逢聖誕節,而正日無同女友食聖誕大餐,所以今日同女友去Bellevue Bar & Grill補祝聖誕大餐。餐廳裝潢簡約,特別之處在於開放式酒吧。外牆亦裝上落地玻璃,而Bellevue位於大廈最高樓層,所以睇日落一流。日落後燈光比較幽暗,而且無任何背景音樂,營造出一個寧靜既環境。職員先送上餐包配香草牛油,餐包好軟熟,牛油加熱後非常好挖。龍蝦濃湯屬於稀身既湯,餐廳用左龍蝦蟹殼炮製而成,所以龍蝦味特別香濃,另外雲吞炸得幾酥脆。值得一讚職員既細心,原先我只叫左一份龍蝦濃湯,但職員幫我地分開兩份,雲吞亦切開一半。龍蝦汁扁意粉既龍蝦汁帶微甜,龍蝦尾處理得好好,肉質彈牙之外,無任何醬汁既情況下味道已經好鮮甜。意粉亦煮得啱啱好,質感偏硬身彈牙。平時西餐常見既扒餐都係西冷或肉眼扒。而Bellevue Bar & Grill提供多兩款選擇,分別係和牛同熟成牛。最後我地選擇香煎宮崎和牛,和牛幾薄身,入口軟稔,不過無想像中入口即化既口感。整體而言,環境非常適合二人情侶晚餐,

職員先送上餐包配香草牛油,餐包好軟熟,牛油加熱後非常好挖。

龍蝦濃湯配煙肉海鮮雲吞

香煎宮崎和牛

整體而言,環境非常適合二人情侶晚餐,關於龍蝦嘅料理都非常出色,下次再嚟既話希望嘗試熟成牛或意大利飯。
2019-12-29
龍蝦濃湯配煙肉海鮮雲吞
2019-12-27 195 浏览
位置十分寛廠 可以和友人靜靜的享受一個下午 ✨叫了semi buffet 的set 本對semi buffet不太期望 誰知除了一般沙律及水果之外還有炒蛋 焗豆 焗大蕃茄 炸薯餅 拼起來根本是一個特大的all day breakfast!! 最愛炒蛋及焗大蕃茄 炒蛋十分之有水準 滑嘟嘟的口感! 焗大蕃茄十分juicy 單是前菜也吃飽😛✨主菜: Seafood Risotto熱騰騰充滿誠意的呈上 口感十足有時很怕有些店下了大量的芝士, 弄得口感黏立立的失去了risotto的口感飯的份量剛好 材料十足 推介!✨飯後來一杯咖啡 靜靜的享受這節日
位置十分寛廠 可以和友人靜靜的享受一個下午

✨叫了semi buffet 的set

最愛炒蛋及焗大蕃茄 炒蛋十分之有水準 滑嘟嘟的口感!

焗大蕃茄十分juicy
單是前菜也吃飽😛

✨主菜: Seafood Risotto
熱騰騰充滿誠意的呈上 口感十足
有時很怕有些店下了大量的芝士, 弄得口感黏立立的
失去了risotto的口感
飯的份量剛好 材料十足 推介!

✨飯後來一杯咖啡 靜靜的享受這節日

2019-12-27 191 浏览
半島high tea呢個願望比起節食一星期更難實現,不過小目標一樣可以訂立一下嘅,油麻地top view都一樣得體啫一到門面,感覺已好有藝術氣氛,格調一樣有同樣睇到油麻地同彌敦道㗎,仲有好C服柔和嘅陽光射入店內充滿節日氛圍,喺度過吓假日都幾好吖Buffet竟然有炒蛋,正呀,仲有雞卷同布甸𠻹呀沙律都好多配料,層次豐富日光之下人都開胃啲,歎吓湯一流Cappuccino好多泡呀柚子意粉味道幾獨特牛扒上嘅牛油零舍誘人呢個下午既高端又寫意

一到門面,感覺已好有藝術氣氛,格調一樣有

同樣睇到油麻地同彌敦道㗎,仲有好C服柔和嘅陽光射入

店內充滿節日氛圍,喺度過吓假日都幾好吖

Buffet竟然有炒蛋,正呀,仲有雞卷同布甸𠻹呀

沙律都好多配料,層次豐富

半自助早午餐

日光之下人都開胃啲,歎吓湯一流

Cappuccino

2019-12-26
半自助早午餐
Cappuccino
2019-12-25 415 浏览
同事聚會總喜歡摸下酒杯底, 但對於唔好酒既我, 酒吧就唔太岩我。經朋友口中得知油麻地一間樓上舖, 主打西餐, 更有大量調酒飲品供應~ 環境舒服, 而且鄰近地鐵站, 交通方便。餐廳設於大廈最高層, 如果坐近窗邊, 仲可以高高望向旺區一帶景色。餐廳內很有情調, 係鬧市中的確很少有呢類餐廳。除左牛扒、意粉、意大利飯、多款小食等... 更有唔少西餐素食主菜選擇, 就算朋友中有素食者, 都唔怕擔心冇野食啦~點餐後, 送上餐包+香草牛油【美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉】HK$118炸物跟湯壺分開上, 上檯後才直接倒出, 令碗中炸物能處於半脆半林。湯底濃度剛好, 唔會過濃過鹹, 濃郁鮮甜, 口感幼滑。【烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉】HK$198份量都幾大碟, 有大量醬汁, 平均沾上每條意粉; 龍蝦汁鮮甜得黎不會苦澀回甘, 龍蝦肉爽口彈牙, 表面被微微香煎, 能鎖住豐富肉汁, 更有多件牛肝菌粒增加爽口感。【焗朱古力心太軟伴柚子凍糕】HK$88心太軟鬆軟, 熱辣辣朱古力慢慢流出, 朱古力濃郁; 旁邊柚子凍糕質地有如雪糕口感, 面層再有柚子果肉, 酸酸甜甜帶很重柚子香, 平均一下口中濃郁朱古力心太軟味道

餐廳內很有情調, 係鬧市中的確很少有呢類餐廳。

點餐後, 送上餐包+香草牛油

【美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉】HK$118

美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉

【烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉】HK$198

【焗朱古力心太軟伴柚子凍糕】HK$88
心太軟鬆軟, 熱辣辣朱古力慢慢流出, 朱古力濃郁; 旁邊柚子凍糕質地有如雪糕口感, 面層再有柚子果肉, 酸酸甜甜帶很重柚子香, 平均一下口中濃郁朱古力心太軟味道, 加上冷熱對比, 滿足味蕾感受。
焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2019-12-23
美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉
焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2019-12-24 192 浏览
放假當然要放鬆下,約朋友去嘆Brunch,慢慢傾都得,仲要有靚景睇,位於23樓頂層,飽覽繁華大廈高樓與背後山水風景,好悠閒寫意。臨近聖誕,餐廳仲有聖誕裝飾,好有氣氛。特別要讚餐廳服務很好很貼心,上菜同收碟、添水……都很勤快,又有禮貌。半自助早午餐 $98/位,可任食前茶、沙律、甜品等等,可加錢選擇7款不同主菜,會包一杯茶/咖啡,也可加錢要升級飲品。沙律款式唔算多,但就精緻美味,除了自由配搭材料,仲有數款調配好的,也有火腿等選擇,而且refill的是不同款沙律,有新意唔會悶,仲驚喜架。其中的水牛芝士蕃茄沙律,就非常吸引,賣相美觀。水牛芝士清新輕盈,有奶香又嫩滑的口感,配清新蕃茄同醋汁,好開胃美味。另外,有滑蛋、烤蕃茄、麵包、煙肉……自由組合豐富的all day breakfast 都得,滑蛋超嫩滑又濃郁蛋味,好正。烤蕃茄也增加燒烤香味,廚師有heart,忌廉烤薯仔好香好creamy,配少少蕃汁焗豆,好飽肚。餐湯係薯仔忌廉湯,好滑溜好有薯仔味,忌廉令個湯更滑更濃,而且飲完唔膩,又不會太飽。慢慢食左一個鐘,服務員會留意我地進食速度,見我地差唔多停手,食完沙律、前菜類,就上主菜。香煎左口魚柳配

香煎左口魚柳配香草忌廉汁

香煎左口魚柳配香草忌廉汁 $128,擺盤精美有心思。

魚皮好香脆,魚肉細膩,十分嫩滑濕潤,配香草忌廉汁,更香更滑,微微咸的調味食出原味。

薯蓉也很細滑,配菜炒香,口感爽脆,估唔到主菜都好出色。

甜品也會refill 不同款,所以越坐越耐,不停咁食,而且甜品細細件,可以食多幾款都得。

最後揀左升級飲品 latte,心心拉花好靚,令人心情大好,奶泡細密豐盈,咖啡香濃滑溜,味道好好,配甜品一流。

朱古力慕絲蛋糕超濃郁朱古力味,質感細滑如朱古力,入口化開,齒頰留香。麵包布甸也很受歡迎,面層焗脆,內裡軟綿綿好重蛋香。朱古力布朗尼蛋糕,看似扎實入口鬆化,濃香黑朱古力味,也很多食幾件。忌廉泡夫好有空氣感,忌廉凍凍地又滑又綿,好輕盈清新口感。

生果有3款,西瓜多汁清甜,蜜瓜爽脆香甜,菠蘿用新鮮的,也很甜很多汁,仲好有果香。

非常滿足的一餐,服務好,環境舒服,個景又靚,食物質素高,價錢合理,全部都好滿意。
2019-12-14
午餐
2019-12-24 113 浏览
琴晚,提早慶祝平安夜節日,和朋友去了位於譽發大廈‵的Bellevue Bar & Grill餐廳品嚐西餐的滋味!餐廳環境方面會比較暗,令整個氣氛特別濃厚!而服務方面,服務員也服侍周到。另外,其實餐廳有提供很多酒類,可以供朋友聚會和節日一同慶祝。可惜,我地吾飲酒,大家不仿一試!前菜:麵包溫度剛好,口感軟熟;再加入少許CREAM食用,令味道吾會太單調。烤蝴蝶春雞 $198:份量相當大份,可二人一同分享;春雞已經廚師切開,大大方便食用;蝴蝶春雞燒得吾會乾身,肉質不算太鞋口而帶點JUICY。烤香草帶子伴蟹肉甜粟米意大利飯 $198:帶子好大粒,口感爽口又吾會過熟。意大利飯粒分明,帶點黏性;忌廉味加上香草令整體味道吾會覺得漏,當中更加入了粟米而甜甜地,同時增加口感。

2019-12-23 108 浏览
過兩日就係聖誕節啦🎄諗好同情人食咩未呢😳?旺角有高質西餐 Bellevue Bar & Grill可以等你同honey共進浪漫晚餐💕套餐價錢唔算貴 叫左就使煩食咩😂但我又好想食唔同嘅主菜所以就叫左烤三文魚扒 ($198)可能用烤嘅方式 所以肉質都嫩滑而且肉汁豐富 鮮甜好味👍🏻另外叫咗美國特級安格斯西冷扒 ($308)牛肉口感豐富 肉質厚實 肉味亦較濃郁😋_______________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
過兩日就係聖誕節啦🎄
諗好同情人食咩未呢😳?
旺角有高質西餐 Bellevue Bar & Grill
可以等你同honey共進浪漫晚餐💕
套餐價錢唔算貴 叫左就使煩食咩😂
但我又好想食唔同嘅主菜
所以就叫左烤三文魚扒 ($198)
可能用烤嘅方式 所以肉質都嫩滑
而且肉汁豐富 鮮甜好味👍🏻
另外叫咗美國特級安格斯西冷扒 ($308)
牛肉口感豐富 肉質厚實 肉味亦較濃郁😋
_______________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2019-12-19 167 浏览
基本上每次都是同事生日會去的地方,就是樓層高景觀開揚,座位舒適就是這樣簡單。當然食物都是主要考慮因素,頭盆餐湯沙律甜品都是自助,無得輸喇!是日餐湯是甘筍南瓜湯,綿綿滑滑最正點係熱辣辣,飲落好味!🍴奇珍香辣煎雞扒🍴香橙焗三文魚柳 🍴香煎紅鯔魚柳🍴野菌紅酒燴牛肋條

是日餐湯是甘筍南瓜湯,綿綿滑滑最正點係熱辣辣,飲落好味!

🍴奇珍香辣煎雞扒

🍴香橙焗三文魚柳

🍴香煎紅鯔魚柳

🍴野菌紅酒燴牛肋條
2019-12-19 113 浏览
位於23樓眺望鬧市中既夜景🌃係聖誕假期同愛侶閨蜜聚下餐既好地方🥂.🥗香烤蝦沙律彈牙大蝦加上新鮮沙律菜再配上甜甜酸酸的菠蘿🍍 整體好fresh🌱.🍅是日精選湯是日係蕃茄忌廉湯 酸酸味味 好creamy.🐖炭燒加拿大豬鞍配慢煮車厘茄炭燒豬鞍外表有一層焦香🔥肉質軟嫩得黎又有啲𡁻口而且肉味頗重🍖配菜係配上不同種類既瓜果、慢煮車厘茄同薯蓉🥔 非常有心思💕.法國香草栗蓉撻栗蓉好滑溜一啲都唔會死甜精緻得黎撻皮好香脆而且帶有牛油香🧈係全晚最有驚喜的😋
位於23樓眺望鬧市中既夜景🌃

是日係蕃茄忌廉湯 酸酸味味 好creamy

🐖炭燒加拿大豬鞍配慢煮車厘茄
炭燒豬鞍外表有一層焦香🔥
肉質軟嫩得黎又有啲𡁻口而且肉味頗重🍖
配菜係配上不同種類既瓜果、慢煮車厘茄同薯蓉🥔 非常有心思💕

法國香草栗蓉撻
栗蓉好滑溜一啲都唔會死甜
精緻得黎撻皮好香脆而且帶有牛油香🧈
係全晚最有驚喜的😋
2019-12-18 431 浏览
香港通常在市面食到多是美國、日本或澳洲牛肉。而法國牛肉則較為罕見,2017年香港開始引入法國牛肉,法國牛肉像葡萄酒般設定品質保證AOC (AOP),每隻牛出生之後有個別記錄,無論國內國外,有需要時都可追溯到牛肉的來源。🔅{餐包}暖暖的麵包配上香草牛油,為品嘗更好的菜餚開著了胃的引擎。🔅{小吃-煙三文魚蛋沙律}煙三文魚及蛋沙律味道較強烈,提醒味蕾的好開始。 🔅{蕃茄濃湯}酸味突出的蕃茄濃湯,既暖胃又能加強食慾。🔅{前菜-大蝦沙律}鮮蝦非常爽口而且清甜,配上新鮮的蔬菜沙律,為主菜清理口腔。🔅{炭燒加拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄}這豬鞍扒是我暫時吃過最滿意的豬鞍扒,很多餐廳浪費了豬鞍,煮得又乾又「鞋」又韌。這裡的豬鞍軟嫩多汁,肉味豐富,配菜也花過心思,很好。🔅{法國牛腰肉Tenderloin}法國牛全屬「走地牛」不圈養,主要糧食為青草和乾草,政府早禁止對牛使用荷爾蒙及促生長抗生素,脂肪含量較低,肉質自然細嫩多汁。牛腰肉中以Tenderloin最嫩,最適合用作燒牛肉。Tenderloin肉與非常鮮嫩多汁,法國牛肉沒有安格斯那種粗暴專橫獨裁的霸氣,但卻有一種優雅慢慢溢出的牛味,就像Hip Hop與華爾

🔅{餐包}
暖暖的麵包配上香草牛油,為品嘗更好的菜餚開著了胃的引擎。

🔅{小吃-煙三文魚蛋沙律}
煙三文魚及蛋沙律味道較強烈,提醒味蕾的好開始。

🔅{蕃茄濃湯}
酸味突出的蕃茄濃湯,既暖胃又能加強食慾。

🔅{前菜-大蝦沙律}
鮮蝦非常爽口而且清甜,配上新鮮的蔬菜沙律,為主菜清理口腔。

🔅{炭燒加拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄}

🔅{法國牛腰肉Tenderloin}
牛腰肉中以Tenderloin最嫩,最適合用作燒牛肉。Tenderloin肉與非常鮮嫩多汁,法國牛肉沒有安格斯那種粗暴專橫獨裁的霸氣,但卻有一種優雅慢慢溢出的牛味,就像Hip Hop與華爾滋的比較。第一次食,印象難忘,吃完腦裡滿是法國牛,恨不得再食。

🔅{甜品-栗子撻}
濃濃的栗子蓉配上脆脆的撻皮,很好的完結作品。

😋味道:8.5/10
🙃回頭:8/10
💰消費:450(每人)
2019-12-12
  • 法國牛腰肉
2019-12-17 171 浏览
半自助午餐 $78per person 加一有自助沙律吧🥗、甜品🍰同生果🍉任食 沙律吧🥗食材新鮮,健康無負擔既食物,更不缺super food🤩有藜麥、橄欖、生菜、青瓜🥒、蕃茄仔🍅、薯仔🥔、扎肉同預拌沙律等其中預拌沙律係青蘋果🍏拌吞拿魚🐟,酸酸甜甜幾好食👍🏻甜品麵包布甸🥧正常麵包布甸既質感,稱得上嫩滑👌🏻蛋味🥚頗重,甜度正常,個人會偏向再減甜少少~美中不足既係甜味有少少人工🍭整體都係好食既,我都encore左好幾轉😝 焦糖布甸🍮麵包布甸完食後,就出左焦糖布甸布甸質地creamy,濃濃既蛋香,甜度適中🤤面頭焦糖片焦香味好出賣相亦十分精緻😇栗子撻🌰撻皮似食緊餅乾、死硬栗子蓉偏油,唔夠rich哩款唔推薦🙅🏻‍♀️ 朱古力蛋糕🍫🍰好似食緊brownie,朱古力味重、甜度唔高,完全係我杯茶😍如果選用既朱古力品質再好啲﹐會更出色>< 芝士蛋糕🧀🍰芝士🧀質地偏淋身,唔係我中意果種🐒 值得一讚既係蛋糕都細細件,食完一件都唔會好漏💯而且會一直refill同出新品種既甜品👏🏻生果有西瓜、哈密瓜同菠蘿西瓜🍉新鮮起沙哈密瓜🍈好甜菠蘿🍍就相對失色 食物refill速度好快👍🏻不時有廚師👩🏻‍🍳👨🏻
半自助午餐 $78per person 加一
有自助沙律吧🥗、甜品🍰同生果🍉任食

沙律吧🥗
食材新鮮,健康無負擔既食物,更不缺super food🤩

其中預拌沙律係青蘋果🍏拌吞拿魚🐟,酸酸甜甜幾好食👍🏻

甜品

麵包布甸🥧
正常麵包布甸既質感,稱得上嫩滑👌🏻
蛋味🥚頗重,
甜度正常,個人會偏向再減甜少少~
美中不足既係甜味有少少人工🍭
整體都係好食既,我都encore左好幾轉😝

焦糖布甸🍮
麵包布甸完食後,就出左焦糖布甸
布甸質地creamy,
濃濃既蛋香,甜度適中🤤
面頭焦糖片焦香味好出
賣相亦十分精緻😇

栗子撻🌰
撻皮似食緊餅乾、死硬
栗子蓉偏油,唔夠rich
哩款唔推薦🙅🏻‍♀️

朱古力蛋糕🍫🍰
好似食緊brownie,
朱古力味重、甜度唔高,完全係我杯茶😍
如果選用既朱古力品質再好啲﹐會更出色><

芝士蛋糕🧀🍰
芝士🧀質地偏淋身,
唔係我中意果種🐒

值得一讚既係蛋糕都細細件,
食完一件都唔會好漏💯
而且會一直refill同出新品種既甜品👏🏻

生果
有西瓜、哈密瓜同菠蘿
西瓜🍉新鮮起沙
哈密瓜🍈好甜
菠蘿🍍就相對失色

食物refill速度好快👍🏻
不時有廚師👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳出黎觀察食物情況,
完全唔會驚蝕底🤗

主菜
奇珍香辣煎雞扒配意大利飯 加$38
雞扒🐣🥩烹調時間掌控得恰到好處,
肉質鮮嫩、保留到肉汁😋
雞皮煎到金黃脆口;
雞扒醃製後頗為入味,亦食唔到有雪味👏🏻

意大利飯粒🍛軟硬適中,質地creamy
大咖菇份量大方,選用既菇厚肉有咬口,好食💘

主菜份量雖然少,但食物質素有驚喜💡

餐廳環境一流,裝修有格調,氛圍令人放鬆!
自助餐無限時⏰
可以身處23樓慢慢品嚐美食、欣賞美景🏞
同時與朋友傾下計,超級relax~
2019-12-16 177 浏览
半自助早午餐 $98/位,包茶或咖啡,可自助任食cold cut, 沙律,甜品甜味果等,主菜需要再加錢,有雞、豬、羊、牛、意粉等選擇, 價錢 $78-218。位置大廈頂樓,可望到遠處山海景,也望到滿滿大廈的市區景,在鬧市上悠閒嘆brunch,特別悠閒。有水牛芝士沙律,加左黑醋,帶起芝士同蕃茄的清淡味道,好fresh好輕怡的沙律,新鮮且味道也很好。先食點沙律,蔬菜有數款,加上三款不同醬汁選擇,我揀香草醋汁,清新不膩又開胃,蔬菜都爽脆新鮮。火腿得一款,味道不錯,配沙律最夾。餐湯有一款,係忌廉薯仔湯,好綿好滑,有薯仔味,都幾濃滑,飲完好暖胃。嫩滑炒蛋有奶同蛋香,口感很嫩,配焗忌廉薯仔,味道好夾,好有早餐既風味。仲有焗豆、烤蕃茄、餐包、煙肉,直頭整個 全日早餐 都可以,好滿足好飽。烤美國豬柳配洋蔥燒汁 $88,價錢合理,豬柳大塊,肉質嫩腍有彈性,醃得入味,配洋蔥燒汁,惹味又帶香。薯蓉滑溜清淡,好夾豬柳。甜品有幾款,還會添加新款,不會重複,感覺新鮮。麵包布丁焗得金黃色香噴噴,加少少吉士汁,味道剛剛好,布丁鬆鬆軟軟,有蛋香同奶香。泡夫好多忌廉,微甜唔膩。朱古力蛋糕較實,但好濃郁朱古力味。生果有菠蘿

烤美國豬柳伴蜜餞菠蘿配洋蔥燒汁

生果有菠蘿、哈蜜瓜及西瓜,都好清甜多汁,好新鮮。

最後嘆埋杯 Cappuccino,完美的一個假日嘆brunch嘆美景,好悠閒好舒服。
2019-12-14
午餐