2021-09-12 57 浏览
Bellevue Bar and Grill - 高空中的邂逅今日介紹一間位於旺角譽發廣場的西餐廳,座落頂樓樓層,可以透過玻璃窗飽覽九龍的景色,這次是在中午時分光顧,日光中的美景有另一番味道!假日早午餐精選套餐會包括餐包和餐飲。慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30幼嫩雞胸加上爽口的溫室青瓜。吞拿魚尼斯沙律 $38爽脆沙律菜加上吞拿魚、雞蛋、蕃茄,十分開胃。柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118相當精美的花形的煙三文魚,醬汁是甜甜的忌廉加上的柚子皮,味道十分清新。香煎美國豬扒伴菠蘿煙肉汁 $148軟腍的香煎豬扒,口感juicy不乾柴,配上甜甜的菠蘿煙肉汁,很有夏日的感覺。精選甜品精緻的士多啤梨酥作結。

假日早午餐精選
套餐會包括餐包和餐飲。

慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30
幼嫩雞胸加上爽口的溫室青瓜。

吞拿魚尼斯沙律 $38
爽脆沙律菜加上吞拿魚、雞蛋、蕃茄,十分開胃。

柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118

香煎美國豬扒伴菠蘿煙肉汁 $148

精選甜品
精緻的士多啤梨酥作結。

今日男朋友專登帶我黎哩間環境超靚既餐廳,一出升降機已經見到好靚既壁畫,餐廳入面既環境仲正,佈置浪漫用心,望出去既景都好開揚,絕對係約會既好選擇👫🏻就算星期六過黎都有午餐餐牌,哩到要特別留意餐牌上寫住餐廳既意大利飯/麵係用傳統方法烹調,質感較硬,如果想食軟身啲既,都可以同服務員講返。我地就叫左以下食物share👇🏻✨是日精選餐湯及精選甜品 $28🥣餐包、粟米忌廉湯、tianpq餐包熱辣辣,夠軟熟;粟米忌廉湯非常濃稠,店員仲好貼心問我地需唔需要加黑椒,要既話會即時拎好大支黑椒出黎幫手加😂而甜品係朱古力慕斯蛋糕。🥗慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30慢煮雞胸肉肉質唔會鞋,灑上胡椒後估唔到都幾好食,青瓜同沙律菜都非常新鮮,黑醋汁味道較清淡。🥗吞拿魚尼斯沙律 $38哩個沙律真係唔錯,吞拿魚撈埋沙律菜一齊食味道更豐富,仲有番茄同切片既雞蛋。🍝柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118因為加左柚子,所以入口味道相當特別,佢既忌廉汁夠曬creamy,柚子味好突出,令忌廉汁唔會咁膩,我地無特別叫佢將意粉煮得軟身一啲,但其實意粉軟硬度都好適中,仲配有好多蘑菇粒粒。🥩炭燒安格斯西冷牛扒伴燒汁 $238牛扒真係有驚喜

我地就叫左以下食物share👇🏻

✨是日精選餐湯及精選甜品 $28
🥣餐包、粟米忌廉湯、tianpq

🥗慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30

🥗吞拿魚尼斯沙律 $38

🍝柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118

🥩炭燒安格斯西冷牛扒伴燒汁 $238
牛扒真係有驚喜❗️我地叫左五成熟,熟度啱啱好,牛扒肉質好軟腍,入口充滿油脂香同炭燒既香氣,牛味濃郁,另配有豆角、蘑菇同埋薯蓉,超好食推介👍🏻

☕️午餐包餐飲,我就叫左熱檸茶。

整體黎講,餐廳環境舒適又浪漫,食物亦有質素,超適合黎慶祝特別節日,值得一試。

午餐
2021-09-08 86 浏览
位於油麻地譽發廣場頂層既Bellevue Bar and Grill唔單止可以飽覽窗外180°九龍景致,可以有靚景伴食,佢地既食物同職員服務都非常專業高質🥰好適合同朋友聚會或者戀人生日飯🤗一開始職員會先送上暖笠笠既橄欖麵包,外脆內軟熟既麵包散發出陣陣橄欖香氣,但唔會好過火😋🌟 扒黑椒吞拿魚件希臘沙律 $168吞拿魚經過輕輕烤焗外層變得薄脆;內部肉質保持到軟身,灑上黑椒帶點微辛既外層令味道層次更多🤩沙律配上酸甜既黑醋汁,酸甜開胃😙🌟 脆炸香草田螺釀白菌 $128預先取出田螺肉釀入白菌裏面再炸,食落好酥脆,內餡則柔軟又Juicy✌🌟 烤銀鱈魚扒 (280克) $248銀鱈魚扒烤焗程度剛好,外皮烤至焦脆,食落帶有油脂香氣但一啲都唔膩🤤~魚肉嫩滑鮮甜,而且仲有好多肉汁👍🌟 炭燒羊柳伴南海意大利飯 $238因為餐廳會使用正宗意大利烹調手法,所以意大利飯質感會相對較硬,所以如點選意大利飯既話職員會預先詢問喜好既軟硬程度,十分細心😍K今次揀返傳統口味,佢地既意大利飯軟硬程度真係岩岩好,南瓜醬汁完全同飯粒融合,煙韌有咬口得黎又唔會好似唔熟果種硬🙊真係整得好味🌟 Snow Ball $88利用鮮菠蘿汁、

🌟 扒黑椒吞拿魚件希臘沙律 $168

🌟 脆炸香草田螺釀白菌 $128

🌟 烤銀鱈魚扒 (280克) $248

🌟 炭燒羊柳伴南海意大利飯 $238

🌟 Snow Ball $88
利用鮮菠蘿汁、Vodka等製成既Snow Ball酸甜清爽,容易入口🤗

🌟 Strawberry Smoothie $68
飲品同樣高質,揀左Strawberry Smoothie,係利用鮮士多啤梨打成,間中會咬到啲士多啤梨肉,甜度岩岩好唔會好膩👍

🌟 焗火焰雪山 $98
食完晚餐再食埋個甜品就夠哂完滿啦💕職員會係你面前係火焰雪山蛋糕上倒酒,齋睇都賞心悅目啦~蛋白霜裏面包住朱古力雪糕,底層係海綿蛋糕,外暖內冷既口感好正!而且酒香同朱古力既甜味互相配合,連甜品都一樣高質☺

2021-09-06 119 浏览
好早之前已經訂咗位,慶祝我哋結婚13週年紀念。我哋大約六点鐘到達餐廳,安排咗一個日落海景位畀我哋,景觀超靚影相一流。。。尤其是日落黃昏之時最靚,天黑曬就睇唔到靚景了。職員好用心推介餐牌項目,我哋之後點咗一個set dinner,另外再加個水牛芝士蕃茄沙律和一客炭燒T骨扒。Set dinner 煮菜我哋要做一個炭燒封門柳。。。總括每個菜式味道都好好,尤其是特別特別極力推薦炭燒封門柳,肉味超級超級香濃,同埋真係有陣炭燒香味。從未試過如此美味。至於職員服務態度亦都超級一流,非常非常有禮貌。有機會一定再來。
好早之前已經訂咗位,慶祝我哋結婚13週年紀念。
Set dinner 煮菜我哋要做一個炭燒封門柳。。。
2021-09-05
庆祝纪念
纪念日
  • 炭燒封門柳
2021-09-05 71 浏览
假日一早起身就想搵一間西餐廳chill下~嘆返個靚午餐~上網一搵見到呢一間西餐廳,大家都話景靚,所以我都決定去試吓順便去旺角行吓街😂一出黎見到有大大個西餐廳名,一望入去都會見到餐廳好開陽,入到去真係嘩左一聲,人真係唔少,坐底仲陸續有人入嚟,大多數都同埋三五知己,睇黎呢度真係一個岩聚會既地方我黎到仲有lunch set,所有叫左一個安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角,佢仲可以加埋前菜,甘我都加左(1)是日精選餐湯及精選甜品 同埋 (3)吞拿魚尼斯沙律,大家可以參考下餐牌就會明白了😂漢堡夠大,肉汁鮮嫩,沒有一種煮過左既感覺,唔錯既;前菜就有南瓜湯配上面包,真係好中意個南瓜湯,口感豐富;至於個沙律,都算係可以雖然套餐包左杯野飲,但我都忍唔住加左一杯fruit punch,都唔錯既👍🏻最後跟埋一個甜品士多啤梨蛋糕,都可以,未算係高質,但價錢都好平民,值得加埋

• 安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角
2021-09-05 144 浏览
📍油麻地靚景fine-dining‼️• 軟腍juicy西冷牛扒🐮 -- Bellevue Bar & Grill🍷🍴•=======================Bellevue位於油麻地譽發廣場23樓,餐廳裝修非常雅致,仲有落地玻璃遠眺靚景🤤店員服務亦好殷勤,上菜前仲會細心介紹菜式,好貼心!💓🤤------------------------------⭐️Prime Angus Sirloin $328 (8/10)份量十足嘅西冷扒🤤我哋要咗五成熟,切開呈嫩粉紅,肉質軟腍juicy!!肉味非常濃郁,仲有陣陣炭燒嘅香味😆加埋特製嘅醬汁一齊食好match🤤伴碟嘅薯蓉綿密,菇菌亦好入味~------------------------------⭐️Zucchini Linguini $168 (8/10)呢個係青瓜片牛肝菌黑松露意粉~黑松露醬汁濃稠creamy,味道濃郁,啖啖幽香😍意粉煮至al dente,好有咬口!------------------------------⭐️Avocado Green Salad $158 (7.7/10)牛油果粒同生菜加咗柚子醋調味,酸酸甜甜清新開胃

=======================

牛油果粒同生菜加咗柚子醋調味,酸酸甜甜清新開胃🥰
⭐️Bread (7.4/10)

餐包有兩款味道,分別係粟米同黑水欖,前者食落甜甜哋,後者就係微鹹~口感外皮微微煙韌,內裡軟熟👍
⭐️Pan-seared Scallops $188 (8.2/10)

帶子好大粒🤤面頭煎至金黃,食落鮮甜,口感軟腍~加埋香滑嘅忌廉汁好正🤤
⭐️Passion Fruit Cake Mousse Cake $88 (7.2/10)

面頭有一層passion fruit jelly,酸酸甜甜好清新🤪mousse香滑,蛋糕體口感濕潤~
⭐️Virgin Colada $68 (8/10)

呢個係無酒精版嘅pina colada🙈由菠蘿汁、椰青水、牛奶等等調製,texture非常濃稠,奶味香濃🤩
⭐️Fruit Punch $68 (7.5/10)

呢杯係由橙汁、檸檬汁等調製,仲加入大量雜果👍好清新!
整體嚟講食物好有質素,環境同服務一流,係一次好滿意嘅用餐體驗😆同另一半嚟慶祝啱晒💓
賣相:7.8/10
地址:旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
前往方法:油麻地站A2出口
2021-08-30
2021-09-01 76 浏览
今日同姊妹去She She~ 一直都好想泥呢間裝修好有藝術氣氛嘅餐廳打卡,雖然個窗貼滿好多心心,但同friend泥一樣有feel😜 ✨餐湯/餐前小食/餐包 - 個湯係粟米湯,食到有粟米蓉,真材實料;小食係tuna他他,口感幾得意;餐包一咸一甜夠特別🤩✨牛肉薄燒 - 醃得好入味,夠嫩夠淋✨炭燒安格斯封門柳 - 我叫左7成熟,上枱幾靚仔,但都係覺得太熟有少少韌,下次叫5成會好d~✨焗菠菜忌廉千層蓉 - 呢個好特別,將薯蓉整到好似千層麵咁嘅質感,配埋菠菜汁清清地幾唔錯✨朱古力心太軟 - 比相像中好食,朱古力夠濃但又唔會太漏✨青蘋果慕絲蛋糕 - 酸酸甜甜幾開胃✨飲品 - Mango Paradise & Sunrise Surprise, 兩杯都好吸睛,飲落都係酸甜,但有少少加工味,下次都係試cocktail😸

✨牛肉薄燒 - 醃得好入味,夠嫩夠淋

✨朱古力心太軟 - 比相像中好食,朱古力夠濃但又唔會太漏

✨青蘋果慕絲蛋糕 - 酸酸甜甜幾開胃

2021-09-01 58 浏览
正當莘莘學子在9月1號的時候忙着開學,我們決定食餐好的慶祝新學年。餐包有兩款,有咸有甜,鹹的灰色包比較特別,香草味濃,就算我們打完卡很久,麵包依然熱辣辣。前菜我們叫了parma ham 伴蜜瓜,啱晒夏日炎炎的天氣食,甜甜的蜜瓜和底下面的沙律,未食主菜已經飽了一半,因為蔬菜類都不少。窩心的是侍應在每次上前菜/主菜的時候都會遞上新的公叉公刀,因為知我們share 來吃,衛生意識十足。當我們還在等緊主菜的出現,突然之間被背後的夕陽吸引住了,原來我們大概6:00坐低冇耐就已經是太陽落山了,夕陽的金黃色照着餐廳裏面的玻璃,感覺很有feel。主菜我們叫了魚,今次的伴菜不是沙律,而是煮了的豆角和薯蓉,有新意。薯蓉又白又滑, 10分順口。魚切開之後仍然很Juicy,同魚皮的脆口造成一個對比。最後火焰雪山是打卡必要的,可惜的是我的電話夜視模式不好,影不到藍色的火。由於是用烈酒來營造藍色的火焰,所以最後烈酒會在甜品底部,如果覺得烈酒苦就可能唔太喜歡吃火焰雪山。但是如果接受不到烈酒味,可以淨係食上面的忌廉和雙色雪糕,上面的沒有酒味。我現在才知道這裏望到兆萬中心,遠望又望到獅子山。

薯蓉又白又滑, 10分順口。

魚切開之後仍然很Juicy,同魚皮的脆口造成一個對比。

我現在才知道這裏望到兆萬中心,遠望又望到獅子山。
2021-09-01 66 浏览
今天係我地慶祝工作N週年紀念日為左呢日我地預早book定餐廳,呢排唔覺有酒店做promotion,係網上有食評介紹位於旺角彌敦道有間商業大廈,格局好似酒店咁,服務質素一流於是膽粗粗咁預訂試吓。相信大家睇相就知道,佢哋真係好比貨咁佈置入面,為情侶乜乜乜紀念日做準備。仲有開放式飲吧俾大家欣賞佢哋仲有平板電腦推介飲品,就算我哋唔係黎飲酒都俾佢吸引到事不宜遲,我哋睇吓餐牌有啲咩選擇先如果係Main 就有扒類選擇,食玉秀朋友注意前菜都可以睇吓有啲咩啱食,佢哋都臚列得好多款式餐飲就有以上嘅選擇,如果你哋都鍾意飲嘢嘅話都會覺得唔錯㗎我哋點左一個前菜,一個主食,同一款甜品,好期待呀上菜之前,佢仲有餐包提供。真係好酒店及享受前菜:蕃茄水牛城芝士沙律食落去個感覺好似有三文魚嘅味道,水牛城芝士散發出嘅奶酪味真係夾,唔算好濃味,同蕃茄配搭一齊仲有田園風味,好開胃主食:烤美國豬肋骨滿滿嘅燒烤醬配埋烤熟嘅豬肋骨,切落去嘅時候鬆軟多汁;咬落去嘅口感真係一流,燒烤醬嘅香脆,仲喺口腔入邊散發,回味無窮。甜品:火焰雪山雪糕上碟嘅時候,侍應將點好嘅伏特加淋上係佈置好嘅雪糕面上面,藍藍嘅火焰吞噬雪糕嘅表面,上碟效果真係一流。
今天係我地慶祝工作N週年紀念日

於是膽粗粗咁預訂試吓。

仲有開放式飲吧俾大家欣賞

佢哋仲有平板電腦推介飲品,就算我哋唔係黎飲酒都俾佢吸引到

事不宜遲,我哋睇吓餐牌有啲咩選擇先

如果係Main 就有扒類選擇,食玉秀朋友注意

前菜都可以睇吓有啲咩啱食,佢哋都臚列得好多款式

餐飲就有以上嘅選擇,如果你哋都鍾意飲嘢嘅話都會覺得唔錯㗎

我哋點左一個前菜,一個主食,同一款甜品,好期待呀

上菜之前,佢仲有餐包提供。真係好酒店及享受

前菜:蕃茄水牛城芝士沙律

主食:烤美國豬肋骨

甜品:火焰雪山雪糕

食落去嘅時候完全感受到冰火交集嘅感覺,雖然我哋喺前菜同主食已經食得好飽

不過食甜品嘅話都仲好開胃㗎

下次大家出旺角嘅話,又想搵一間佈置啱紀念日嘅餐廳,不妨預先book定呢間Bellevue bar
2021-08-26 92 浏览
係旺角高樓大廈吃一頓浪漫的晚餐,實在令人吃得特別舒服,今次為吃熟成牛,到此一遊!餐前的麵包,是藜麥麵包,新鮮上碟,拿起暖暖的,應該是焗出來。麵包比較有口感,會咬到藜麥,加上牛油一起吃,味道會更濃郁。熟成牛有幾種可以選,今晚選了《燒澳洲M5和牛- 熟成肉眼》,嚐嚐和平日肉眼扒有什麼不同。碟上和牛脂肪也不少,不過食緊又唔覺得油膩。切開肉眼好軟好林,五成熟的紅色肉色,但見不到血流出來。第一時間放入口,暖暖的牛扒,好似特別juicy,味道幾有牛味,好林好軟,不會刃,不過要快快吃,凍左脂肪會變得硬,影響味道。配合上芥辣,或者鹽及黑椒,都令牛的味道更突出。沙律菜配上黑醋汁,令食完和牛之後,可以中和一下,菜新鮮爽翠,清新好味。

2021-08-24 63 浏览
位於旺角譽發廣場< 𝓑𝓮𝓵𝓵𝓮𝓿𝓾𝓮 𝓑𝓪𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵 >, 一間西式扒房酒吧餐廳, 以一百八十度飽覽九龍群山及城市落日美景。ᶜʳᵉᵃᵐ ᵒᶠ ᵂⁱˡᵈ ᴹᵘˢʰʳᵒᵒᵐ ʷⁱᵗʰ ᴮˡᵃᶜᵏ ᵀʳᵘᶠᶠˡᵉ $¹²⁸黑松露野菌忌廉湯, 質感濃厚, 味道不俗。ᴾᵃⁿ⁻ᶠʳⁱᵉᵈ ᶜʳᵃᵇ ᶜᵃᵏᵉˢ ʷⁱᵗʰ ᴸⁱᵐᵉ ᴾᵉᵃʳˡ ᶜᵃᵛⁱᵃʳ $¹³⁸香煎蟹餅伴青檸珍珠熱騰騰, 亦相當脆卜卜。ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᵁ.ˢ. ᴾʳⁱᵐᵉ ᴬⁿᵍᵘˢ ᴿⁱᵇ ᴱʸᵉ ⁽¹⁰ᵒᶻ⁾ $³⁵⁸美國特級安格斯肉眼扒份量有十安士, 叫了五成熟, 鎖緊滿滿肉汁, 旁邊再放有薯蓉、四季豆、蘆筍、洋蔥。ᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ ᴱᵍᵍᵖˡᵃⁿᵗ & ˢᵉᵃˢᵒⁿᵃˡ ⱽᵉᵍᵉᵗᵃᵇˡᵉˢ ʷⁱᵗʰ ˢᵖⁱⁿᵃᶜʰ ᴿⁱˢᵒᵗᵗᵒ $¹⁶⁸燒茄子雜菜伴菠菜意大利飯, 質感偏硬彈牙, 整體味道相當健康。ᶜᵒᶜᵒⁿᵘᵗ ᴾᵃⁿⁿᵃ ᶜᵒᵗᵗᵃ $⁷⁸椰子意式奶凍旁邊放有香橙、藍莓及士多啤梨, 為整個晚餐劃上句號。Bellevue Bar and Grill📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

黑松露野菌忌廉湯, 質感濃厚, 味道不俗。

香煎蟹餅伴青檸珍珠熱騰騰, 亦相當脆卜卜。

ᶜᵒᶜᵒⁿᵘᵗ ᴾᵃⁿⁿᵃ ᶜᵒᵗᵗᵃ $⁷⁸

Bellevue Bar and Grill
📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
2021-08-04
熊熊合體🤘🏻這次想說在啡熊小編上班前大吃一波 所以貼心的白熊選定了這間(自己)想吃很久的餐廳 有美景之餘也看到價錢不貴(用openrice訂座還有7折超划算)-🌟-+餐湯 & 是日甜品 $28是日餐湯時甘荀忌廉湯🥕非常creamy裡面還有麵包粒增加口感 甜品就超迷你一個草莓cream tart 沒什麼特別野菌菠菜燴意大利飯伴煙鴨胸 $98 一來到時已覺得賣相很美 因為risotto是菠菜🌱based有感覺比較健康 配上煙鴨胸的鹹香是剛剛好 菇菇的部分也有給好給滿 真的很喜歡🥰香煎美國豬排伴菠蘿煙肉汁 $148這個相比起來比較失色 豬排沒有特別軟嫩 汁的部分吃不出來是菠蘿煙肉 像普通的燒汁 有一點冷掉 旁邊的蔬菜和薯蓉完全沒有調味 吃起來比較單調 不太推薦🤥-🌟-整體來說食物質素就average 但店員的服務態度真的非常好 我們說吃完麵包後說碟子沒髒不用換他們還是換了 也主動跟我們和美美的景色拍照 話說窗外一直下著雨 在室內看下雨是莫名的爽哈哈哈哈

-🌟-

野菌菠菜燴意大利飯伴煙鴨胸
香煎美國豬排伴菠蘿煙肉汁
野菌菠菜燴意大利飯伴煙鴨胸
2021-08-23 92 浏览
生日想食靚牛牛,男朋友就book 咗呢間餐廳,話有靚景之餘,食物都有質素,絕對唔會令我失望當日放早,六點鬆啲就到餐廳,係樓下等𨋢時都唔會為意原來呢棵大廈頂樓有間西餐廳,一出𨋢就會見到佢地signature 嘅壁畫,餐廳入邊都有一系列嘅壁畫,睇得賞心悅目😌入去一眼望到最靚就係向海果邊嘅落地玻璃,因為高過其他樓嘅緣故,可以眺望到海境,配埋夕陽真係好靚男朋友request 咗想要靜啲嘅位置,所以我地坐咗係另一邊望獅子山嘅窗口位,唔差㗎,係另一番風景一坐低,waiter 會先介紹佢地嘅signature 熟成牛扒,同埋會有一部iPad 揀cocktail, 有相啱哂我呢啲選擇困難嘅人,揀最靚果杯就得haha先叫咗杯mermaid tears, 同大海顏色一樣嘅藍色,主要由檸檬汁同rum 組成,酸酸甜甜好啱女仔落完單先嚟咗麵包,夠熱而且軟熟,帶有葵花籽嘅味道前菜要咗熟成Parma Ham配蜜瓜,上枱presentation 好fresh, 熟成嘅Parma ham 除咗ham 嘅油脂味,食到後期會帶有一種獨特嘅甜味,配埋蜜瓜嘅香甜,肉嘅甜味同果嘅甜香係口中溶為一體,會不自覺想再食😋主菜就係10o

落完單先嚟咗麵包,夠熱而且軟熟,帶有葵花籽嘅味道

主菜就係10oz嘅熟成肉眼扒,人地嘅signature 點可以唔試, 上到枱俾我想像中大份,waiter 會即場問需唔需要芥辣再上係旁邊,建議一定要,真係好好食

熟成牛扒嘅texture 比一般嘅更加軟嫩,肉汁仍然鎖係入邊,而且牛味濃郁集中,簡簡單單直接加少少鹽食已經好滿足,配少少芥辣就會試到另一種風味,呢個簡直十分推薦

其實食完已經8分飽,但我地仲order 咗一份焗菠菜忌廉千層薯,不過試完就覺得好彩有叫,因為真係好好食呀😚😚 一片片薄切嘅薯仔疊起,焗香後再配上香濃嘅菠菜汁同芝士,咬落去仲食到薯仔爽脆嘅texture , 唔係平時啲薯蓉咁,菠菜汁中和咗芝士嘅膩,balance 返整道菜

好滿足嘅一餐,靚環境加高質嘅食物,絕對係對得住個價錢,而且服務好好,每道菜都會換餐具同碟,有咩紀念日慶祝都係一個好選擇😊
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
2021-08-20 81 浏览
估唔到喺旺角鬧市之中都會搵到一間咁高質嘅餐廳,喺OpenRice見到呢一間好多好平嘅餐廳,而位置就位於油麻地地鐵站A出口, 10分方便,一於就嚟試吓呢一間高空餐廳啦來到門口,有一幅好靚嘅油畫,好有藝術氣息,食起飯上嚟都會開心啲。而餐廳個景就真係無敵,為處於23樓,喺旺角來講都係算係高嘅建築物,六點幾嚟到仲有日落睇,真係好靚呀景靚都係其次,最緊要真係啲食物要好食,呢一間最出名嘅就係乾式熟成牛肉,一於叫個燒美國安格斯熟成肉眼扒嚟試吓,同埋佢個焗菠菜忌廉千層薯。嘢飲好特別,個Menu係個iPad度,有好多唔同嘅Cocktail選擇,一定有一款啱你飲。首先係跟餐餸嘅南瓜籽餐包,個包仲係好暖好鬆軟,麵包皮仲有少少脆頭盤叫咗個蜜瓜配巴拿馬火腿,味道唔錯,食得出火腿味,配埋個蜜瓜食唔太油膩😬嘢飲真係好色彩繽紛,呢兩杯都唔錯,可以根據自己個人喜好揀返自己鍾意嘅Cocktail。重頭戲肉就係肉眼扒,熟成牛扒唔係度度有,呢一個煮法真係令到牛嘅味道好出,煮完出嚟嘅血水都有牛味,肉質非常優質,真係好好食同好推介。而呢一個焗薯都好好食,份量唔太大,但係芝士味好濃,面頭仲有一啲脆脆,配埋個青醬食真係好好食。整體來

整體來講呢一個價錢同啲食物真係好優質🤗
2021-08-17
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
餐廳位處23樓,環境好有情調,幾乎每張枱都倚着落地大玻璃,可以180度飽覽九龍嘅美景,玻璃窗上有不同心形裝飾,最有心思是心型玫瑰花海和紙鶴堆砌而成的心。💕(已有人入座😢).我們的位置也不錯,可以看到日落和一整條彌敦道,又剛好見證藍天白雲到夕陽西下再到萬家燈火。^Pina colada $88White Rum + 菠蘿 + 椰汁^Hot summer $88White rum + berries .下單後就送上餐包,分別是向日葵粟米同橄欖味。橄欖味突出,而且比較鬆軟,有驚喜。.頭盤:香煎鵝肝伴焦糖蘋果配黑醋燒汁$178鵝肝煎得香脆,香氣濃郁,內裏滑腴肥美,入口則溶。鵝肝獨特的油脂縈繫口中,正!伴碟的水果恰恰好中和鵝肝的油膩感,特別是蘋果調味出色。.主菜:美國特級安格斯肉眼扒(10安士)$358牛扒點了三成熟,火候剛剛好,一上枱已經聞到一陣碳燒的味道,但內裡肉質粉嫩,有些部位更近乎入口即溶。伴碟的雜菜也調味不俗又夠淋。(難得地我們把那些豆角雜菇吃光了。).油封鴨髀肉燴意大利飯 $198意大利飯採用正宗傳統烹調方法,質感較硬。點菜時侍應會問你是否需要較軟身質感。Risotto不會好漏,雖然

^Pina colada $88
White Rum + 菠蘿 + 椰汁

^Hot summer $88
White rum + berries

頭盤:香煎鵝肝伴焦糖蘋果配黑醋燒汁$178

主菜:
美國特級安格斯肉眼扒(10安士)$358

油封鴨髀肉燴意大利飯 $198

Risotto不會好漏,雖然我們選了較軟質應,飯粒creamy而煙韌。鴨髀肉略帶油香,但一點也不肥膩。

甜品:火焰雪山 Baked Alaska $98
所謂雪山,最頂鋪滿一層蛋白霜,中間是朱古力雪糕,最底層則是蛋糕,伴着各種鮮果。

上桌後澆上rum 酒,再點火,白雪雪的雪山瞬間變成金黃色。外層燒到微焦的雪山,夾雜香濃的酒香,為是晚劃下一個完美句號。

餐廳設+1服務費,但服務真心高質!