2018-04-05
西餐成日都食 但日本菜cross over 西餐就真係第一次食!Bella Shina 係舊址既時候已經試過好多次lunch 但dinner一直未有機會試~新址位址都ok 方便 都係地鐵站行5分鐘就到到Menu方面選擇唔多 岩哂有選擇困難症既我地呢款semi buffet 有free flow salad 但缺點係一定要同行人都order呢款set所以最後決定叫一個dinner set 加散叫~1/ 甘荀薑藍青口濃湯雖然是set dinner 附帶既餐湯 但裝飾絲毫不馬虎!口感十分creamy, 而且帶少許薑的辛辣2/ Appetizer流心溏心糖十分高質 再配上西班牙火腿意外地match!而生蠔配日本清酒都係第一次食 生蠔十分肥美鮮嫩!3/鹿兒島a5和牛呢個價錢都食到a5和牛真係佛心價日本和牛一向肉味濃郁 而廚師絲毫沒有浪費這塊牛 將原汁原味既和牛烹調出來!4/ salad此款沙律配以西柚和香橙!口感十分fresh!5/ 鰻魚炒飯每一粒珍珠米都裹著濃濃的鰻魚汁 口感較為濕潤 6/Dessert 隨餐附送的甜點不過不失 唯另外加配的oreo waffle 另人驚嘆!脆脆的waffle配
新址位址都ok 方便 都係地鐵站行5分鐘就到到
Menu方面選擇唔多 岩哂有選擇困難症既我地
但缺點係一定要同行人都order呢款set
所以最後決定叫一個dinner set 加散叫~
1/ 甘荀薑藍青口濃湯
雖然是set dinner 附帶既餐湯 但裝飾絲毫不馬虎!
口感十分creamy, 而且帶少許薑的辛辣
2/ Appetizer
流心溏心糖十分高質 再配上西班牙火腿意外地match!
而生蠔配日本清酒都係第一次食 生蠔十分肥美鮮嫩!
3/鹿兒島a5和牛
呢個價錢都食到a5和牛真係佛心價
4/ salad
此款沙律配以西柚和香橙!口感十分fresh!
5/ 鰻魚炒飯
每一粒珍珠米都裹著濃濃的鰻魚汁 口感較為濕潤
6/Dessert
隨餐附送的甜點不過不失
唯另外加配的oreo waffle 另人驚嘆!
脆脆的waffle配上軟滑的忌廉!! 好想一個人part哂成份
Overall 食物水準高 而且人均都係300內 以西餐黎講cp值真係極高!