2021-05-20 124 浏览
喺荃灣做完嘢,好肚餓,周圍搵吓有咩好食。見到呢間burger restaurant,好多人食,裝修又靚,幾吸引,於是就入去試吓。餐廳環境真係好靚,仲有一排落地大玻璃嘅位,有梳化,非常舒服。呢間舖頭主打美國墨西哥食物,有burger,nachos,仲有好多小食,送啤酒一流。我哋今次叫咗:1)炸魚薯條2)Texas Burger3)燒牛骨髓Cheese Burger兩個burger都做得好出色,Texas burger好邪惡,有煙肉同埋炸洋蔥圈係入邊。至於個牛骨髓cheeseburger,係幾特別。燒牛骨髓係分開上,我Tweets Burger並唔係普通一個Tweets Burger,佢入邊有herb mushroom,同埋oak leaf,個配搭係幾好味。原本我哋都想叫pancake做甜品,聽講好好味,可惜侍應話要等一個鐘,所以我哋最後冇叫到。建議大家下次你可以叫咗pancake先,咁就唔會失望。
我哋今次叫咗:
1)炸魚薯條
2)Texas Burger
3)燒牛骨髓Cheese Burger

Fish  n  Chips
Texas  Burger
Grilled  Bine  Marrow  Cheese  Burger
2021-05-19
2021-05-20 40 浏览
今天在12:29pm在openrice 訂台, 當時餐廳已開放時段預訂 (晚上8:30pm入座), 我亦即時收到電郵確認訂台。但到了5:58pm, 卻收到電郵通知, 我的預訂已取消。我在打去餐廳查詢, 餐廳職員回覆我預訂時間已full, 解釋剛剛先看到我的訂台, 以及不能再安排台給我。即係呢間餐廳的員工係唔會睇 OpenRice booking吧。搞到我臨時要找其他地方。建議大家book完要打多次電話去confirm (不過打得去, 都唔openrice book 吧)最神奇, 到而家我仲見到 8:30pm openrice 有台book。

2021-05-20
呢間人氣Texas Burger係荃灣廣場咗分店 B.O.T.H. by Texas Burger, 已經成為小編嘅其中一間飯堂。佢哋除了提供人氣招牌漢堡包之外,仲有全天候供應的美式早午餐及精緻嘅甜品。Bottom line, 佢哋店內風格裝修超級清新,modern帶點工業風嘅風格又有啲綠色小植物,你哋真係可以睇下下面幾張相,我真係驚你哋依家即刻去添啊講經咩!-德州燒烤牛肉漢堡 Texas BBQ Beef Burger 💰138 9⃣炸到酥脆煙肉、炸洋蔥圈、芝士、新鮮生菜同埋獨特德州肉醬,呢個配搭你諗下就知道有幾咁癲幾咁好味!一咬落去牛肉肉汁即刻如泉湧,小編嘅嬌嫩口腔都嚇襯,之後煙肉炸洋蔥圈令到口感更加豐富有層次。小編真係跪地求各位大大記得要order如果唔係真係走晒寶。-精選意大利麵 Daily Pasta / Special 💰128 8⃣新鮮大大隻蜆肉食材已經加分,老實講小編一開始都怯邊個想食到成口沙,之後去醫院洗腎玩咩大佬!真係可以啪心口每一隻蜆都將沙吐得好乾淨。蜆嘅鮮甜卑每一條彈牙意粉吸收晒,小編真係差啲連個碟都lam埋。-Caribbean Passion 💰48 7⃣呢杯野幾

Caribbean Passion 💰48 7⃣
呢杯野幾好飲充滿晒熱情果同橙嘅酸酸甜甜,覺得呢杯嘢真係好適合呢個天氣飲!
Garfield 💰58 9⃣
呢杯Milkshake個底係用咗伯爵茶做base已經加分,加雪糕令到口感更加creamy,再加埋wafer biscuita口感爆棚。

核果奶蓋班戟 Stone Fruits Milk Foam Pancake 💰118 🔟
呢個絕對係小編2021食過最好味嘅pancake,大家真係唔好覺得食完burger點再食埋呢個厚到咁,放入口感一咬瞬間消失真係可以用入口即溶!核果奶蓋奶度適中,配搭埋一齊食真係攞你命30004000成萬添啊!
嚟到荃灣廣場3樓就會見到一間排長龍嘅新餐廳就係朗豪坊Texas Burger嘅姊妹店B.O.T.H. 留意返呢到係要排隊入座無得拎籌架今日紅日Lunch時間約咗4個字左右有得入座——————————————————🔸Impossible Beef Burger ($128)落單後等咗3個字左右就到值得一讚嘅係呢到都有Impossible食,滿足到唔食牛肉嘅食客薯條係用咗粗薯條,食落比較有口感漢堡由Impossible Beef、芝士、洋蔥圈、生菜及番茄組成Impossible食落真係同真牛肉無分別架‼️可惜漢堡無乜醬汁味道,做唔出有特色漢堡嘅效果原本仲order咗份pancake,但等咗成個鐘都無嚟最後取消落單,另外唔知係咪新舖關係員工態度感覺唔係太熱情,希望之後服務會有所改善——————————————————B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
嚟到荃灣廣場3樓就會見到一間排長龍嘅新餐廳
就係朗豪坊Texas Burger嘅姊妹店B.O.T.H.
留意返呢到係要排隊入座無得拎籌架
今日紅日Lunch時間約咗4個字左右有得入座
——————————————————
落單後等咗3個字左右就到
薯條係用咗粗薯條,食落比較有口感
Impossible食落真係同真牛肉無分別架‼️
可惜漢堡無乜醬汁味道,做唔出有特色漢堡嘅效果

原本仲order咗份pancake,但等咗成個鐘都無嚟
最後取消落單,另外唔知係咪新舖關係
員工態度感覺唔係太熱情,希望之後服務會有所改善
——————————————————

B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
難得同中學同學一聚,這家Texus 🍔 Burger 環境寬敞,有不少的綠色植物🤣女孩子一看會喜歡的類型德州燒烤牛肉漢堡這位朋友是漢堡狂迷,上次她試過牛骨髓漢堡,表示非常滋味。今次再試這燒烤牛肉漢堡,牛肉味香濃不在話下,配上卜卜脆的洋蔥圈和燒得焦香的煙肉後,再淋上一大層芝士醬,成件事非常有畫面🤩松露蟹肉蛋白吐司蟹肉蛋白真係啖啖肉,勁香蟹肉味,店家都幾重手😂都係$138 ,我同朋友都大呼抵食😋吐司有不少配料,有菜、蘿蔔絲、紅椒粒和洋蔥等等,豐富😁核果奶蓋班㦸奶蓋軟綿綿,配上烤焗過的合桃、糖漿和奶蓋後,不會過甜👍🏼👍🏼再加上士多啤梨、藍莓等等,這個必點😁

松露蟹肉蛋白吐司

2021-05-19 77 浏览
食店: B.O.T.H. by Texas Burger @荃灣張梁點餐👦🏻🧒🏻 1)$138《德州燒烤牛肉漢堡》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:呢個手工漢堡好足料😍一啖咬唔晒🤣兩圈洋蔥圈、煙肉夠脆、牛扒又大又厚好jucy!嗰BBQ sause酸酸甜甜好惹味,為成個包畫龍點睛!兩塊包亦算乾身唔會太濕~薯條新鮮炸出嚟夠熱夠脆,仲包一杯紅茶,成個burger餐性價比好高!2)$138《松露蟹肉蛋白吐司》評分(10分滿分):8⃣食評💬:一大片黑麥包Toast上面舖滿新鮮蟹肉同蛋白,配上白松露油,簡直係錦上添花!蟹肉鮮甜,啖啖肉真係大滿足🤤套餐都係包一杯紅茶,整體都係高質!舖頭幾大,店内環境幾靚,配上落地大玻璃採光度十足!無論係幫人打卡定幫食物打卡都靚,成個感覺好懶洋洋🤣瞓到晏一晏嚟呢到食個brunch夠晒chill~B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖👉🏼港鐵荃灣B1站或荃灣西站E2出口行10分鐘👈🏼

張梁點餐👦🏻🧒🏻
1)$138《德州燒烤牛肉漢堡》
評分(10分滿分):9️⃣

2)$138《松露蟹肉蛋白吐司》
評分(10分滿分):8⃣
套餐都係包一杯紅茶,整體都係高質!

B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
👉🏼港鐵荃灣B1站或荃灣西站E2出口行10分鐘👈🏼
2021-05-19 1961 浏览
週末同友人在荃灣行街行了整個下午,晚餐時間來到這間在荃灣廣場開業不久的餐廳食!餐廳環境開揚,有著落地大玻璃,感覺很舒服!餐牌上有多款食物可以選擇,小食、burger、主菜等。墨西哥香烤玉米棒,用上一整條粟米,粟米粒鮮甜爽脆,粟米上塗滿芝士碎、辣粉和香草,再灑上青檸汁,酸酸辣辣十分開胃!墨西哥手撕豬肉三文治,這款三文治用上拌入墨西哥醬的手撕豬肉、芝士、菠蘿、炸豬皮和生菜!麵包鬆軟,手撕豬肉酸酸辣辣,十分開胃,加上有鮮甜多汁的菠蘿肉,還有很少在三文治內見到的炸豬皮,口感十足!薯條已灑上辣粉,粗薯條外脆內軟十分惹味!燒骨髓牛肉芝士漢堡,非常特別的配搭,漢堡扒是手打漢堡,所以質感不錯!燒骨髓上面有還有芥末椰菜花,可以減去骨髓的油膩感!Espresso Tonic,這杯飲品咖啡味很濃,帶有酸味,凍冰冰幾解渴!Hawaii Beach,這杯飲品用上桃、菠蘿和梳打製成,有淡淡的桃味,感到很fresh!
餐廳環境開揚,有著落地大玻璃,感覺很舒服!
餐牌上有多款食物可以選擇,小食、burger、主菜等。
2021-05-16
2021-05-19 1099 浏览
B.O.T.H. by Texas Burger荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖難得今日放假出左黎荃灣行街,有一排無黎過荃灣廣場啦,發覺原來多左好多新餐廳離遠已經見到呢間餐廳感覺好chill, 所以一於入黎試下。。入到黎坐得已經覺得好舒適,座位闊落,而且週邊用左好多植物裝飾,而且最側邊係一大排落地大玻璃,如果日頭黎幫襯,有埋陽光直射入餐廳,肯定好正🌞雖然meun 入面既選擇唔算好多,但係樣樣都好似好吸引好正,真係幾難揀呀焗芝士玉米薄脆---餐廳好細心,分別有素食版$98同埋肉碎版$118供客人選擇, 我就當然係揀要有肉啦,粟米片炸到脆卜卜,而重點當然係個醬汁啦,非常惹味加埋肉碎,口感一流呀德州燒烤牛肉漢堡---巨型既漢堡非常足料,入面分別有煙肉,炸洋蔥圈,芝士,生菜,厚切既牛肉,配合埋惹味既BBQ醬,真係perfect match呀另外,仲有青瓜同埋 熱辣辣既薯條伴碟核果奶蓋班戟--- 軟綿綿嘅厚切班戟,加埋濃郁香甜既奶蓋,仲有藍莓,士多啤梨,蜜桃。。。 用黎做飯後甜品就最適合啦
B.O.T.H. by Texas Burger

焗芝士玉米薄脆 with meat

德州燒烤牛肉漢堡

另外,仲有青瓜同埋 熱辣辣既薯條伴碟

核果奶蓋班戟

焗芝士玉米薄脆 with meat
核果奶蓋班戟
  • 焗芝士玉米薄脆withmeat
新店速遞 今次介紹呢間唔算開左好耐 但已經好多人幫襯既cafe✨樓底好高 加埋落地玻璃窗令成間野好開揚 加埋用綠化同木既元素做主調 又有少少工業風同超舒適既座位 直頭集所有打卡位於一身🪵兩份主食都足料兼好味 當然定價都有少少進取 但整得好有心機 煙三文魚多士仲有流心蛋同cream cheese等等 而黑麥多士又唔會太硬(๑˃̶͈̀o˂̶͈́๑) 牛肉burger既牛肉juicy而唔膩 食完啱啱好😍份pancake好多人推薦 不過對我同朋友而言就正常發揮啦 但肉桂同奶蓋味都好香~不過新開張總有甩漏 例如想嗌手撕豬肉同milkshake都話賣哂 然後我地order份pankcake等左一個鐘 我都好耐冇試過等一個鐘既野食 但員工好好態度 都值得嘉許既🥲我會再encore呀 下次可以試impossible beef 不過大家記得訂位 openrice都訂得‼️
新店速遞 今次介紹呢間唔算開左好耐

直頭集所有打卡位於一身🪵

兩份主食都足料兼好味
當然定價都有少少進取 但整得好有心機
煙三文魚多士仲有流心蛋同cream cheese等等
而黑麥多士又唔會太硬(๑˃̶͈̀o˂̶͈́๑)

牛肉burger既牛肉juicy而唔膩
食完啱啱好😍
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

份pancake好多人推薦
不過對我同朋友而言就正常發揮啦
但肉桂同奶蓋味都好香~

不過新開張總有甩漏

Margarita
2021-05-02
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
2021-05-18 53 浏览
荃灣新開西餐,以 burger 🍔 為主,一入去就知店主係裝修方面落咗唔少心機,用左好多綠色植物,多角度都可以係打卡位!仲有送餐湯同無酒精飲品可半價優惠!食物方面除咗有 Burger 仲有一啲意粉、牛扒、甜品,選擇都好多好廣!但我哋今次都係試返 burger 類,選咗一個 Carr Valley beef burger 煙燻車打牛肉漢堡 故名思意係用咗煙燻過嘅車打芝士,個漢堡包係製作過程中都有再烘過,所以出到都嚟成個包都熱辣辣!個漢堡扒都算多汁唔會乾,令整體感覺都唔錯!仲有個薯條跟,都係新鮮炸起,所以等餐時間會耐啲!不過有上到嘢飲先,可以飲住嘢飲同餐湯慢慢等下!另外仲叫左個 Pork al Pastor Sandwich 墨西哥手撕豬肉三文治,呢個三文治個包唔係我哋平時食開嘅,似係啲麥包嚟,加上用獨特醬料調味嘅手撕豬肉真係好惹味,越食越好食😋!如果唔係大食嘅人呢個份量都應該夠飽!

仲有送餐湯同無酒精飲品可半價優惠!

不過有上到嘢飲先,可以飲住嘢飲同餐湯慢慢等下!

如果唔係大食嘅人呢個份量都應該夠飽!
2021-05-16 79 浏览
很多年沒有寫食評,但今次實在不吐不快。第一次到訪B.O.T.H ,點餐後大約15~20分鐘,食物上枱,味道不錯,座位坐得舒服。當我咬最後一啖漢堡,碟上面還有塊煙肉,侍應已經好積極來收碟,我告訴她還沒有吃完,她就行開了。過了十分鐘,侍應又來說幫我們收碟,我以為她會收我的碟,可是她把整張枱上所有餐具和碟收起,其實我隔離小朋友份All day breakfast 還有幾塊薯蓉粒和茄汁豆,隻叉還插上一塊薯蓉粒,她毫不猶豫就收起了,我們還有一小籃薯條,侍應沒有收走,但所有碟和餐具已經收了,我們都沒有興致食,餐廳好明顯趕著做下一枱客,其實整個午餐我們只是坐了一小時十五分鐘,不算很過份吧,如果大家想找餐廳坐耐一點傾計嘆茶,B.O.T.H. 應該不太歡迎你了
2021-05-16
2021-05-16 79 浏览
個日同男朋友係荃灣行街 見到荃灣廣場開左間新餐廳 所以晚餐就入左去試下呢間荃灣新開既餐廳~ 環境都幾大 幾闊落🥰Daily special $128今次我哋叫咗daily special,今次係藍芝士菠菜意大利飯。聽個名幾吸引, 上到嚟啲飯好熱😍 飯既質地係偏西式偏硬 芝士味都好濃 但略嫌菠菜少咗啲🤣🤣 晚市仲會送多兩碗湯今日係南瓜湯 飲落仲有少少南瓜粒 另外佢個南瓜湯有蘑菇 令個湯冇咁單調❣️Texas BBQ beef burger $138個漢堡幾好食😋 牛肉幾多汁~ 漢堡裏面有牛肉、炸煙肉、炸洋蔥圈、芝士,生菜。我覺得個口感都幾豐富🥰

Daily special $128

Texas BBQ beef burger $138
2021-05-16 62 浏览
Weekend又到食brunch既節奏!今次去左荃灣行街,順便去食野!估唔到荃灣都開左texas burger,1行3人叫左3款唔同既野一齊share,咩都試d好開心呀🥳Texas BBQ beef burger黎到要叫burger是常識吧!正正因為佢主打係burger,所以我都覺得佢係3樣野之中最好食既!漢堡包包體微暖,入面既配料恰到好處,唔會太多搶哂味令你覺得油膩,漢堡排好juicy有肉汁,整體來講好好!薯條用上粗薯條,有水準!👍🏿Carbonara上菜果陣有隻半生熟蛋,自己篤開再撈暈,蛋汁令到個醬汁更滑,唔膩,意粉alDente,不錯!Fish and chips見到好多枱都有叫所以一齊叫😂炸得都幾好食,魚肉幾厚,可以一試!
Carbonara
Dente,不錯!
Fish and chips

新開張,知道係by Texas Burger,我同另一半食過朗豪坊嘅Texas Burger都幾鍾意,開左間姐妹店係荃灣,假日過來放下電,由於假日Lunch Time,人龍未停過,walkin 要等大約一小時。環境有田園清新嘅感覺,加上有落地大玻璃對住荃灣街景,假日前來果真有好chill好relax嘅感覺。餐牌假日Lunch menu只有一張,Milkshake亦未有供應。Fish n Chips $128 份量同價格都成正比,炸魚外層炸得啱啱好,脆口唔會太厚,魚肉唔老,薯條係我最鍾意嘅粗薯。Carr Valley Beef Burger $138 既然係Texas Burger嘅姐妹店,一定要叫Burger。牛肉仲帶點粉嫩,肉味濃有肉汁且鬆化,芝士唔會搶去味道,必點!Dirty / Flat White 餐+$25 本身想嗌milkshake,由於未有供應就兩杯都揀左咖啡。Dirty係好多間cafe都係我必點嘅咖啡,漸變必定要有,至於入口都睇滑唔滑,呢到都做到,奶味偏重一點。Flat White有少少鹹味,未知係落錯咗嘢定點。總括而言,我好鍾意呢到嘅環境,用餐望住大玻璃覺得好放鬆,

餐牌

Fish n Chips $128

Fish n Chips

Carr Valley Beef Burger $138

Dirty / Flat White 餐+$25
Dirty,  Flat  Whit

總括而言,我好鍾意呢到嘅環境,用餐望住大玻璃覺得好放鬆,令我諗起以前係澳洲假日去Cafe咁,希望下次再嚟咖啡會有進步!
Fish n Chips
2021-05-14 71 浏览
🥳 放工去荃灣廣場諗住買啲嘢就返屋企,點知突然間變咗黃雨,咁唯有 plan B 喺度食埋晚飯啦!我發覺荃灣廣場啲指示唔係好清晰,我入到去完全冇晒方向。抬頭望到一間新開嘅 b.o.t.h. by Texas Burger 🍔 本土人氣小店 Texas Burger 由朗豪坊開到嚟荃灣,值得支持。裝修有格調,好有時裝感,落地大玻璃加梳化,邊食邊欣賞窗外風景,舒服、悠閑、寧靜!抗疫措施做到足,座位之間好寬闊,感覺 好 chill !提華納玉米脆片沙律 $108今晚突然好想食沙律,名字這麼特別,就點了試一下。沙律擺盤花盡心思,睇見都想食,選料配搭創新,出品細緻有創意。這個沙律口味有點像墨西哥菜,尤其是Salsa醬、芝士、牛油果醬和辣椒這個配搭給我帶來新鮮感,提華納玉米脆片沙律最啱幾個朋友一齊分享,盛著沙律像碗型一樣的墨西哥玉米薄餅,炸得香脆可口,味道一流,墨西哥風情值得一試。卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138Texas Burger 出名德州手工漢堡,咁高質當然唔可以錯過招牌漢堡啦!店長說漢堡肉選用美國農業認證嘅安格斯牛肉,加上自家手工製成,怪不得漢堡入口肉味特別香濃啦!配上卡爾谷煙燻車打芝

提華納玉米脆片沙律 $108

卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138

配上卡爾谷煙燻車打芝士、洋蔥、蕃茄大大提升了口感。就連漢堡包🍔的麵包都經過大廚精心挑選,支持本地麵包廠,非常鬆軟,味道更豐富滋味!

配埋炸薯條,香脆不膩,好香口不容錯過。

總括而言,食物有水準,款式多元化,環境舒服,喺香港繁忙都市裏面偷閒的好選擇。
  • 提華納玉米脆片沙律