2021-05-09 27 浏览
朋友今日 last day,約咗一齊食餐飯慶祝。知道友人愛吃漢堡包,特意同佢嚟呢間新開嘅美式小店「B.O.T.H. by Texas Burger」試下。餐廳位於荃灣廣場 3 樓,店內面積很大,開放式門面,再配以一室綠油油嘅植物擺設,裝潢舒適,令人賞心悅目。 沿著用餐區往內走,原來靠近走廊這邊嘅環境更加吸引,不但擁有超高樓底落地大玻璃設計,而且景觀開揚,坐在窗前更可以一睹毗鄰綠樹林蔭的大會堂廣場,體驗一下鬧市中嘅寧靜。每張檯都已經擺放咗一份餐牌,食物選項分門別類,由小食、吐司、三文治、燴飯、沙律、炸魚薯條、漢堡、安格斯肉眼,以至甜品及飲品等,應有盡有。我哋點咗水煮蛋牛油果吐司 ($118)、提華納玉米脆片沙律 ($108) 同 德州燒烤牛肉漢堡 ($138)。三款食物都會附送餐湯或指定飲品。是日餐湯為蕃茄湯,湯身熱度十足,質感綿滑,入口酸香醒胃。指定飲品係熱情果紅茶,紅茶帶豐富水果味,入口不太甜,冰涼解渴。件吐司擺碟非常精美,用咗黑麥多士嚟承托,面頭再鋪上沙律菜、厚切牛油果和水煮蛋,賣相吸引!牛油果送上時已切成一片片,入口熟度剛好,質感柔滑;半熟流心的水煮蛋更加係不能抗拒的誘惑,與牛油
牛油果送上時已切成一片片,入口熟度剛好,質感柔滑;半熟流心的水煮蛋更加係不能抗拒的誘惑,與牛油果簡直係最佳拍檔。墊底的黑麥吐司水準亦唔錯,包身煙韌,帶微微鹹香,加上入面有粒粒麥子,令口感提升不少。
富墨西哥風情嘅提華納玉米脆片沙律亦值得一試,玉米薄餅炸得非常鬆脆,既香口又不油膩,配清新的沙律菜、牛油果醬、Salsa 醬、芝士、辣椒等製成嘅沙律吃,食味一流。
德州燒烤牛肉漢堡喺餐廳嘅招牌作,當然唔可以錯過。睇下個漢堡幾厚身,入面夾滿了牛肉、洋蔥圈、煙肉、芝士、生菜同燒烤汁,上桌時還附有薯條,分量十足。牛肉嫩滑多汁、牛味濃郁,洋蔥圈炸的很酥脆,加上芝士溶化在口腔內,入口芝香滿溢,真係啖啖滋味。
一場嚟到,梗係要食埋甜品先夠完美。本來想試下核果奶蓋班戟,可惜一早已經售罄,唯有改點海鹽焦糖蛋糕 ($68);幸好亦沒有令人失望,不但賣相精緻,而且口感好豐富,香甜中帶微鹹,配襯海鹽焦糖醬,別具滋味,絕對能俘虜一眾食客心。
2021-05-09 49 浏览
💗荃灣新開咗一間以漢堡包為主打嘅西式餐廳, 有食開Texas burger嘅都知道呢間嘢一向keep住高水準, 今次我哋食咗:德州燒烤牛肉漢堡: 店員推薦5成熟,牛肉唔靭, 幾有肉味, 漢堡包都烘到脆脆地, 配埋特製醬汁堅好食😍🐷慢煮煙燻豬仔骨: 勁好食🙌,啲肉煮到好淋好入味,唔癡骨, 好想再encore多一份😁已漢堡包為主打嘅餐廳都算多飲品選擇 , 推介試下earl grey chocolate,濃earl grey味,微微朱古力味。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:8/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$200
⏪回頭率:80%

2021-05-09 20 浏览
呢間係新間既西餐廳🇺🇸招牌當然就係burgers啦🍔繼旺角既旗艦店,係荃灣終於開左分店,一定要去試吓。首先環境已經拎哂分☺️日頭既玻璃窗位利用左自然光透射入嚟既原理,好環保,又面向街景,佈置環境都一一岩哂打卡用👍🏻可見餐牌既選擇款式簡單,但睇落已經好好味,套餐已包飲品,餐湯同粗薯條🍟。好喜愛個餐湯🤩係甘荀湯,味道濃郁,食到係紅蘿蔔蓉同南瓜蓉,仲好足料🥰有啲口感㗎~Texas BBQ牛肉漢堡🇨🇱牛肉厚身,👍🏻夠實,真材實料。漢堡包外脆內軟,整體味道突出,就算落左好多醬,都唔會搶左牛肉味,好分明👍🏻 另外因為有煙肉脆脆既關係,整個味道層次豐富左。素食植物牛肉芝士漢堡其實一上枱感覺真係一樣咁滯,但呢款感覺加左Tabasco sauce~☺️好驚喜~辣辣地味道夠哂特別,其實兩款都好有外國風味!另外每份都有跟餐飲一杯,每日都不同!是日餐飲係百香果冰茶,味道夠哂清新又可消暑,好透心涼啊🥰

Texas BBQ牛肉漢堡🇨🇱

素食植物牛肉芝士漢堡

2021-05-03
午餐
用餐优惠
試食活動
2021-05-09 15 浏览
在荃灣發掘到一間好chill的餐廳,一看到門口裝飾已感到好舒適,是打卡好地方。落地玻璃,座位好寬敞,空間感十足。Pink Panther 雪白色的奶昔有彩糖、威化蝴蝶點綴,用雜莓、雪糕、乳酪打成,質地好軟滑,酸甜開胃。美式香草燒雞賣相金黃色好吸引,半隻都幾大隻。西蘭花是一條長長的好特別,原來是澳洲的品種。燒雞外皮香脆,肉質夠滑,還有配菜的薯角、蕃茄等也相當出色。朋友點了德州燒烤漢堡漢堡包烤過有牛油香,內裡是香脆洋蔥圈、惹味煙肉、juicy漢堡,美味!甜品點了海鹽焦糖蛋糕,質感似芝士蛋糕般厚實,有爆炸糖伴碟幾特別。

落地玻璃,座位好寬敞,空間感十足。

美式香草燒雞
賣相金黃色好吸引,半隻都幾大隻。

西蘭花是一條長長的好特別,原來是澳洲的品種。
燒雞外皮香脆,肉質夠滑,還有配菜的薯角、蕃茄等也相當出色。

朋友點了德州燒烤漢堡

2021-05-09 100 浏览
喜聞荃灣開了「B.O.T.H. by Texas Burger」,2年前到訪過旺角總店的筆者,立刻興奮雀躍的拉著朋友來一試這間副線分店。到訪之日正值新張,門口還放著很多花牌。餐廳內座位非常寬敞,配合各種植物裝飾,帶著小清新的感覺。如果幸運坐到窗邊位置,更可以看到荃灣的繁忙街頭景觀。漢堡包十分吸引!麵包層經熱烘處理,脆邊而內軟熟。中間夾有車打芝士和漢堡牛肉,芝士因為牛肉的溫度而出現半溶狀態,更有少許拉絲效果。牛肉漢堡扒用了冷燻方式處理,令到油香味更加濃郁。入口啖啖肉,每一口都充滿牛肉香味。值得一提的是塗在麵包上的醬汁成功畫龍點睛,墨西哥特式的chipotle mayo醬甜中帶辣的獨特惹味感,提升了漢堡包的味道層次。另配有粗身薯條,質感偏淋但蠻重薯香味。對比漢堡,燒雞就略為遜色了一點。燒雞殼內塞了香草、蒜頭等一起烘焗,外皮還塗了很多香料。雖然燒到好香,但肉質未見非常入味,雞胸肉有點鞋口味淡。入口香辣的雞翼,原來就是用了雀眼椒(亦即是指天椒)磨成的醬料醃製;當然中間加入了各款不同的墨西哥辣椒,以致出來效果是微辣帶甜,而並非指天椒難以入喉的嗆辣。經炸香的脆身外皮,咬開就是juicy帶辣感的雞肉

到訪之日正值新張,門口還放著很多花牌
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
漢堡包十分吸引!麵包層經熱烘處理,脆邊而內軟熟

牛肉漢堡扒用了冷燻方式處理,令到油香味更加濃郁
。入口啖啖肉,每一口都充滿牛肉香味。

值得一提的是塗在麵包上的醬汁成功畫龍點睛
美式香草燒雞

對比漢堡,燒雞就略為遜色了一點
雀眼椒香辣雞翼

經炸香的脆身外皮,咬開就是juicy帶辣感的雞肉,再配上tequila蜜糖,為味覺送上多種衝擊

海鹽焦糖蛋糕

別小看這件蛋糕,一口竟可以嚐到三種口感
!頂層像是由忌廉芝士打成的奶蓋,細滑美味。中間的芝士蛋糕充滿著海鹽焦糖的味道,鹹甜互相在口裡交織

而底層則是雲呢嗱海綿蛋糕,輕柔軟綿。蛋糕面還有爆炸糖作點綴,整件蛋糕的味道口感都頗為豐富
2021-05-03
雀眼椒香辣雞翼
海鹽焦糖蛋糕
2021-05-09 59 浏览
喺荃灣行完街, 就直接喺商場搵好嘢食, 今次去咗呢間新開嘅西餐廳食晚餐~ 小食方面我哋點咗黑松露炒西蘭花苗什菌、水牛城雞翼。水牛城雞翼 - 味道香辣, 帶少少甜及酸味, 雞肉好juicy! 黑松露炒西蘭花苗什菌 - 黑松露味好香, 濃度啱啱好, 西蘭花苗及什菌充分吸收到黑松露嘅鮮味。德州燒烤牛肉漢堡🍔 - 裡面有煙肉🥓、芝士🧀、生菜、洋蔥圈、牛肉。牛肉肉汁豐富, 煙肉煎至香脆, 漢堡包會配上燒烤醬, 令整體味道更加豐富!玉米夾餅 - 軟熟嘅玉米餅夾入雞肉、生菜、牛油果醬、莎莎醬等等嘅餡料。

小食方面我哋點咗黑松露炒西蘭花苗什菌、水牛城雞翼。

2021-05-02
【荃灣⋄新開人氣西餐廳】 🍽 B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖今次哩間餐廳一次過帶大家飛越美國同日本😆其實佢係旺角Texas Burger嘅姊妹店除左可以食到招牌主打嘅美式漢堡🍔仲可以食到日式梳乎厘 pancake!我地一見到menu已經俾佢吸引咗😍不過依個pancake真係唔易食到😮我地點餐既時候被通知要等1.5 hr因為好多檯都叫 佢地新鮮即製做唔切不過坐係到等就冇咩所謂啦 最緊要食到🥞班戟口感軟綿綿 而且新鮮熱辣辣好正💕上面加咗啲肉桂粉 但成個味又幾match另外我地叫咗個松露蟹肉蛋白吐司蟹肉份量驚人 不過松露油都可以落多少少🤏🏻另外我地仲有叫個羅文生菜合桃沙律🥗香甜味嘅合桃既配咸味沙律又幾特別飲品方面我地叫咗Milkshake同Hazelnut Latte味道唔錯但偏甜 大家可以叫番少甜☕️⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞☞ 核果奶蓋班㦸 $118☞ 松露蟹肉蛋白吐司 $138☞ 羅文生菜合桃沙律 $98☞ Garfield - Earl
【荃灣⋄新開人氣西餐廳】
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖

今次哩間餐廳一次過帶大家飛越美國同日本😆
其實佢係旺角Texas Burger嘅姊妹店
除左可以食到招牌主打嘅美式漢堡🍔
仲可以食到日式梳乎厘 pancake!

我地一見到menu已經俾佢吸引咗😍
❝我地食咗咩? ت ❞
☞ 核果奶蓋班㦸 $118

☞ 松露蟹肉蛋白吐司 $138

☞ 羅文生菜合桃沙律 $98

☞ Garfield - Earl Grey Milkshake $58

☞ Hazelnut Latte $42
2021-05-05 51 浏览
荃灣真係愈黎愈多好野食! 行行下街見到有TEXAS BURGER!! 記得好耐之前係旺角食過, 覺得好好食! 所以就坐低ENCORE啦!!叫左1個BBQ BEEF BURGER, 另外1份FISH AND CHIPS~2份都有薯條架, 仲要係新鮮炸起, 好脆, 又夠粗, 好正!!!BBQ BEEF BURGER 賣相好吸引, 塊牛肉真係好JUICY, 個包鬆軟得黎好香, 醬汁唔會太多, 所以唔會好漏, 好好食!另外炸魚薯條都有驚喜, 炸魚有3大件, 炸粉好薄, 魚肉都幾厚身, 配埋他他汁好夾!!另外想推介埋呢到呢milk shake, 因為係加左yogurt, 所以酸酸甜甜好開胃, 無平時既milk shake感覺咁heavy!
早幾年前係朗豪坊天幕下食過一次Texas Burger,質素幾高,已mark入可encore系列。👍🏻近期荃灣廣場開左新分店~✨✨環境舒適,加入植物元素,風格清新🌿,走年輕路線。單邊落地大玻璃,採光度高🌞,坐窗邊位影相一流~📸😍*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸Carr Valley Beef Burger 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138漢堡內外都熱烘過,麵包邊微脆。🍔煙燻車打芝士🧀半溶狀態,覆蓋住牛肉漢堡扒,外型吸引!牛肉肉質好鬆軟,夾上配料、生菜及醬汁幾夾~炸薯條夠熱同脆口!🍟餐廳除左漢堡、多士、意粉、燴飯、夾餅、主食、小食拼盤、甜品,另有提供沙律同輕食,岩哂著重健康或減緊肥既朋友~🔸Granola Yogurt Bowl 鮮果乳酪糠麥片 $88真係唔可以睇少一碗Yogurt Bowl既飽腹感!😲本身上菜時以為會唔飽,但原來眼闊肚窄,食到最後超飽。🙈底部係原味乳酪,中層鋪滿穀麥同南瓜籽,上層有藍莓🫐、奇異果🥝、士多啤梨🍓。穀麥烘烤而成,非常脆口,與乳酪攪拌後進食,帶有少少蜜味🍯,健康又好食~👍🏻✨✨🔺所有Brunch Set都跟餐湯🔺 或 🔺加錢升級🔺Coffee +$

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

餐湯

🔺所有Brunch Set都跟餐湯🔺 或
🔺加錢升級🔺
Coffee +$25 // House Wine +$27// Shake +$37
*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
2021-04-25
餐湯
2021-05-05 31 浏览
星期四放工黎左荃灣廣場搵嘢食,朋友想食西餐同漢堡,就揀咗呢間喺3樓嘅餐廳。餐廳門口睇落唔係好大,但原來入面地方好寬闊,而坐位入邊都有好多綠化和植物,仲有一大塊玻璃景觀望向街景,放工之後嚟坐吓同朋友吹吓水食吓野非常之舒服,放鬆曬放工既所有壓力。⭐️馬里蘭蟹餅 (Maryland Crab Cake)今晚晚餐第一樣野食叫左一道蟹餅既前菜配mango salsa/wasabi mayo/fennel Salad,蟹肉好鮮味,煎到外脆內軟,好好味。⭐ 香蒜帕馬臣薯條 (Garlic & Parmesan Fries)薯條很粗身啲既薯條,熱辣辣有口感,香脆惹味,加埋香蔥同Permensan醬味道更加豐富有層次。⭐️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 (Carr Valley Beef Burger )作為芝士愛好者必食既漢堡,漢堡牛肉夠厚夠juice,雖然簡單但不平凡,芝士經過煙燻,食得出煙燻香味,令成個漢堡更特別出色。⭐️ 南瓜湯南瓜湯雖然係跟餐送既,但唔hea仲好好飲,湯入面仲有兩塊脆麵包。⭐️Milkshake: Pink Panther _ Mixed berry/ice cream/yogurt晚飯最尾

⭐️馬里蘭蟹餅 (Maryland Crab Cake)

⭐️ 南瓜湯

晚飯最尾叫埋呢一杯milkshake,雜果味濃厚,入面用雪糕同乳酪打成,好smoothie,夠晒清新,強烈推介比大家,而且賣相夠靚,最岩打卡。
2021-05-05 45 浏览
💛黃店💛位於荃灣廣場< 𝓑𝓞𝓣𝓗 𝓫𝔂 𝓣𝓮𝔁𝓪𝓼 𝓑𝓾𝓻𝓰𝓮𝓻 >, 一間新開美式西餐廳, 店內風格清新, 放滿大量小植物🌱除有招牌漢堡包之外, 仲有其他輕食之選。ᶜʳᵉᵒˡᵉ ᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ ¹/² ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ $¹⁴⁸美式香草燒雞份量足夠🐣面層散上香草粉, 配上芥蘭🥬鮮番茄🍅薯仔🥔茄汁豆, 相當豐富, 但肉質稍微偏乾。ᴮⁱʳᵈ⁻ᴱʸᵉ ᶜʰⁱˡˡⁱ ᵂⁱⁿᵍˢ $⁸⁸雀眼椒香辣雞翼配上青瓜條🐥🥒熱辣辣脆卜卜, 散上蜜糖更入味🐝ˢᵗᵒⁿᵉ ᶠʳᵘⁱᵗˢ ᴹⁱˡᵏ ᶠᵒᵃᵐ ᴾᵃⁿᶜᵃᵏᵉ $¹¹⁸核果奶蓋班戟口感偏為結實🥞如果可以再鬆軟少少會更好💕而核果新鮮, 奶蓋亦夠濃厚滑溜👍ᴹᵃᵗᶜʰᵃ ᴸᵃᵗᵗᵉ $⁴²正常茶味🍃但味道偏甜。ᴾⁱⁿᵏ ᴾᵃⁿᵗʰᵉʳ $⁵⁸賣相一流📸奶昔插上藍色蝴蝶🦋再以雜莓🍓雪糕🍨乳酪混合而成, 酸酸甜甜好開胃。B.O.T.H. by Texas Burger 📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
💛黃店💛

ᶜʳᵉᵒˡᵉ ᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ ¹/² ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ

ᴮⁱʳᵈ⁻ᴱʸᵉ ᶜʰⁱˡˡⁱ ᵂⁱⁿᵍˢ $⁸⁸

ᴹᵃᵗᶜʰᵃ ᴸᵃᵗᵗᵉ $⁴²
正常茶味🍃但味道偏甜。

ᴾⁱⁿᵏ ᴾᵃⁿᵗʰᵉʳ $⁵⁸

B.O.T.H. by Texas Burger
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
2021-04-20
ᶜʳᵉᵒˡᵉ ᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ ¹/² ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ
  • ˢᵗᵒⁿᵉᶠʳᵘⁱᵗˢᴹⁱˡᵏᶠᵒᵃᵐᴾᵃⁿᶜᵃᵏᵉ
  • ᶜʳᵉᵒˡᵉᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ¹/²ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ
2021-05-05 31 浏览
Burger 平時都食得多,真喺第一次食burger 既時候會有埋個餐湯,配合埋周圍個環境,即刻成件事好high class。所以食物嘅收費係連埋個舒適嘅環境㗎🤣🤣南瓜忌廉湯有少少香草喺上面,仲有少少麵包粒,個感覺啱啱好,南瓜味濃,飲落口感濃稠,喺一個唔錯嘅STARTER。當然重點喺個BURGER啦,嚿牛肉幾厚,鎖到牛肉入面嘅肉汁,食落一啲都唔乾呀,洋蔥圈同煙肉好夾,口感唔錯。最後就係杯PINK PANTHER喇,杯嘢YOGURT味好重,飲落唔會好HEAVY,鍾意食YOGURT嘅朋友應該會好欣賞!

2021-05-05 35 浏览
呢一間餐廳係旺角嘅Texas Burger💛分店,係喺荃灣廣場,比較近荃灣西站,沿天橋行已經見到佢,有落地玻璃。所以揀咗窗口位置,可以睇到街景🛣,感覺上光猛啲、開揚啲,同埋座位都幾寬闊,好有空間感,整體感覺舒服。(特別宜家天氣熱,揾個位休息吓、食飯幾好🥰)Soup of the day - Tomato Soup (跟餐)一上檯就聞到好香,好似blend咗好多蕃茄🍅咁,仲會有啲薯仔蓉,可以咬到啲蕃茄籽同香草碎🥫。Duck Foie Gras Beef Burger $198今次burger嘅重中之重-鴨肝🤤 鴨肝皮煎得香脆,內心保留入口即化、滑身感覺,好重油脂感,邪惡~餐廳刻意係鴨肝上加咗少少黑醋,酸酸哋,減低鴨肝同成個burger油膩感😍。漢堡扒好厚身🍔,不過火候控制好,冇話煎得太過火變乾晒或者好生,牛味都好重🥩,幾香。漢堡麵包鬆軟同埋佢本身底面都已經搽晒牛油煎香,其實漢堡入邊鴨肝下一層有一片厚身芝士,而最底層係火箭菜🤓。普遍都會覺得火箭菜係比較青或者苦,不過餐廳聰明地放底,被漢堡扒壓住,所以佢變得濕潤咗,吸收晒肉汁嘅精華👍🏻,唔鍾意食火箭菜都可以試吓。Burger會配好多薯條🍟,薯

Tomato  soup

漢堡麵包鬆軟同埋佢本身底面都已經搽晒牛油

Burger會配好多薯條🍟,薯條有薯肉,不過未去到粗薯條個種粗度。新鮮炸脆,所以又熱又脆。另外配一個醃製洋蔥絲🧅,感覺有啲煙熏味同埋個香草都好重。帶少少酸,可以加落burger一齊食減膩。
Duck Foie Gras Beef Burger

Sea Salted Caramel Layer Cake $68
之後我再叫咗個甜品,焦糖蛋糕🍰上原來有好多爆炸糖popping chocolate,口感無咁單調,幾得意,好啱同小朋友一齊食。蛋糕有兩層,一層係硬身少少嘅雲呢拿忌廉,另一層係芝士蛋糕。最特別係師傅火炙咗個蛋糕🔥,多陣焦香味。蛋糕入邊仲有層焦糖夾心,佢擺碟旁有焦糖醬裝飾。焦糖醬食落比平時嘅苦,因為落咗咖啡一齊煮,幾有心思,同芝士蛋糕減膩😋。

Iced Peach Lemon Tea
(跟餐)
感覺幾清新😜,因為好少會用白桃茶mix檸檬,比一般嘅檸檬茶都唔同,味道層次會豐富咗。同埋白桃味都唔會太甜,用檸檬嘅酸味中和返就啱啱好。

店員態度殷勤,環境都好舒服☺️,唔會覺得好擠迫。因為我坐嘅座位比較矮,店員刻意痞低同我落單,尊重感👏🏻至於食物都幾有特色,特別係食材組合,幾出色😛。
2021-04-22
Tomato  soup
2021-05-05 27 浏览
我地幾個朋友, 每年生日都可以自己選擇一間想食既餐廳 今年朋友話想試下呢間食漢堡包出名既texas burger一黎到, 覺得環境都幾舒服 , 望住個餐牌吾知食咩好, 侍應主動同我地推薦食物☺️👍見到隔離枱 好多人都叫milkshake, 睇落好吸引我呢杯係mix左berries既 勁好味阿酸酸甜甜咁朋友就試左呢杯叫dirty既, 望落又吾覺好dirty 我地仲以為係果種瀉哂出黎既feel驚淨係食包吾飽, 點都要叫番個意粉, 意粉佢係每日都吾同款既, 今日既係卡邦尼, 普普通通啦 叫左個素牛肉burger, 好似真肉 又好juicy。 都吾錯手撕豬三文治, 個味好有泰國風味, 配左d炸豬皮咁既野? 都幾得意 不過個炸豬皮實在太硬整體覺得環境ok, 侍應態度都好。 不過野食就普通啦, 最好味既係杯milkshake
我地幾個朋友, 每年生日都可以自己選擇一間想食既餐廳
今年朋友話想試下呢間食漢堡包出名既texas burger

見到隔離枱 好多人都叫milkshake, 睇落好吸引

我呢杯係mix左berries既 勁好味阿
酸酸甜甜咁

庆祝纪念
生日
2021-05-05 49 浏览
Texas Burger 登陸荃灣啦 好興奮之後喺旺角朗豪坊/荔枝角都食過幾次有別於其他店!B.O.T.H. by Texas Burger店如其名🏡Backyard of the house 不論環境/食物都更green 十分舒適坐靠窗邊猶如置身戶外 陽光+沙發近廚房則是走高級西餐廳的感覺而且看到旺角店老手坐鎮 質素有保證.Scrambled Egg White n’ Crab 🦀 荃灣店的菜單真的有驚喜 新鮮感十足全新brunch系列 晚上六點前都可以嗌今次唔再食All day breakfast 搞搞新意思松露蟹肉蛋白吐司🍞賣相吸引 100分未食已經聞到陣陣松露香 份量幾多看起來好似賽螃蟹🍳但其實有大量蟹肉黑麥麵包雖然吸了水份 口感卻保持煙韌伴有沙律和烤番茄 整體清新鮮甜 .Texas BBQ beef burger 🍔 原諒我冇叫到燒骨髓牛肉芝士漢堡因為佢係dinner set🙈限量供應 好想試改吃德州燒烤牛肉漢堡 我的最愛每次食Texas Burger 都會叫這個 哈哈包依舊烘得香脆 脹卜卜 帶有濃濃牛油味煙肉煎得剛好 不會太硬/油膩 唔會好咸洋蔥圈保持脆口 配搭BBQ醬的酸
Texas Burger 登陸荃灣啦 好興奮
洋蔥圈保持脆口 配搭BBQ醬的酸甜
手打漢堡扒好重牛肉味 而且嫩滑多汁
炸薯條好厚切🍟夠惹味又多 食完超飽
每日六點前都會送餐湯/飲品
加錢可轉milkshake/ coffee/ house wine
是日餐湯係南瓜湯🎃好creamy 又有口感
粒粒南瓜/洋蔥粒 好高質 會再來encore