2021-06-01 130 浏览
B.O.T.H. by Texas Burger 係Texas Burger 既新分店,menu都多左好多選擇。除左佢最signature 既burger之外,仲有其他甜品、all day breakfast 等等🤤宜家去食仲有送餐湯同埋飲品可以半價嗌。 1⃣️德州燒烤牛肉漢堡($138)麵包有烘過,好鬆軟,入面有炸洋蔥圈、煙肉、蕃茄、生菜同埋佢既BBQ汁。好厚好大份🤩煙肉係脆脆地既,中間既牛肉仲係有少少粉紅色,唔會煎得太熟,食落仲有肉汁😋加埋中間既芝士同埋佢酸酸甜甜既BBQ醬真係好滿足!  另外仲有薯條,薯條係粗薯,食落夠脆加埋佢撒上左啲辣粉,好惹味!  2⃣️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡($138)呢款漢堡都好好食!煙燻既車打芝士好香,食落真係有拉絲既效果,成個漢堡好juicy 好正👍而且漢堡中間啲蛋黃醬同埋生菜加埋塊牛肉,成個組合都好好味!  另外每個餐都有跟餐湯,果日既餐湯係南瓜湯,好濃郁,啖啖南瓜蓉。  3⃣️香脆炸魚薯條($128)炸魚薯條相對上比較普通。炸衣唔算好脆,同埋偏厚,不過薯條同埋炸魚既調味都唔錯🐟。配埋啲他他醬同埋檸檬汁食都唔錯。  4⃣️Pink Panther(半價後$29)呢一

1⃣️德州燒烤牛肉漢堡($138)

2⃣️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡($138)

3⃣️香脆炸魚薯條($128)

4⃣️Pink Panther(半價後$29)
呢一杯係雜莓既奶昔。個樣好靚😍飲落其實雜莓味道唔係好出同埋偏甜。不過同burger 一齊食都幾好,佢既質地係偏結身既。

5⃣️核果奶蓋班戟($118)
店員一開始就同我地講如果想食個pancake 既話最好一開始落單,因為佢整既時間都要幾耐。真係啱啱好我地食完曬啲嘢就整好個pancake🥰  面頭係滿滿既奶蓋🤤pancake 都好香蛋味,幾鬆軟。仲有啲楓糖漿、莓、肉桂粉、桃同埋一啲朱古力脆脆。呢個甜品真係好好味!

6⃣️水牛城雞翼($98)
水牛城雞翼炸得好脆,入面既肉仲好嫩滑。跟左兩款醬汁,一款係好似BBQ 醬咁既有啲酸酸辣辣咁,而另一款就係藍芝士醬。兩款醬都好好味!

7⃣️燒牛骨髓牛肉芝士漢堡($238)
呢款係每日限量供應既,所以就試下。佢有一條成條既牛骨髓比你刮黎食。食落係爆滿油脂香,不過其實食得既位有啲少😔  另外既漢堡比起上面兩款完全係失色。佢就係一個係普通既芝士牛肉漢堡,冇乜其他配料,甚至連蕃茄同生菜都冇。

個人覺得呢款漢堡唔抵食,太貴,而且我自己更加鍾意另外其他既漢堡。
一入到呢間餐廳,感受到落地玻璃透入來嘅日光,再加上森林度假風嘅裝修,即時已經令我忘記自己係荃灣😌Daily Pasta-Carbonara$118🍝撈左蛋之後食落啖啖都有蛋香,有傳統嘅感覺👌🏻Fish & chips$128🐟脆漿雖然厚左啲,但都幾脆,入面舊魚夠曬firm又有濃濃嘅魚味,唔算dry😋薯條一啲都唔油,而且seasoning好足,好熱氣但令人食唔停口🤤再加上我好耐無食過嘅coleslaw😍😍😍整體好有外國嘅風味❤️❤️❤️美式香草燒雞$138🍗唔算好濃味,但口感嫩滑👍🏻焗薯口感亦唔錯,唔會焗到溶曬*每份lunch set送是日餐湯/沙律,加飲品當日餐湯係南瓜湯🍲,感覺有花心思煮嘅,因為唔單只口感上好creamy,味道上飲落係有層次嘅,唔會得單純嘅南瓜味😋飲品-Peach Iced Tea🍑飲落唔會太甜,但果味十足,巧高質呀😍

Daily Pasta-Carbonara$118🍝
撈左蛋之後食落啖啖都有蛋香,有傳統嘅感覺👌🏻

Fish & chips$128🐟

美式香草燒雞$138🍗
唔算好濃味,但口感嫩滑👍🏻焗薯口感亦唔錯,唔會焗到溶曬

*每份lunch set送是日餐湯/沙律,加飲品

• Fish  &  chips
  • Carbonara
B.O.T.H. By Texas Burger係旺角Texas Burger嘅分店,除咗主打嘅漢堡之外,仲有唔少brunch嘅輕食選擇,仲有好打卡-able嘅甜品🤩 原來B.O.T.H.嘅意思係”Backyard of the House”,所以餐廳嘅裝飾佈置都加咗唔少植物同埋後院嘅元素,加上採光超好嘅落哋大玻璃,坐窗邊食brunch都真係會幾chill~😌不過我同朋友上次係星期五夜晚去,都幾多人排隊,好似都排咗45分鐘以上🙈 因為餐廳攞位唔係以派飛嘅形式,而係真係要喺門口排隊😬 加上好似無限用餐時間,所以都真係要預返多少少時間等位,或者下次真係要book定位先再去喇~•🥢卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138牛肉漢堡好厚身好juicy,一切開就爆晒汁😆 而且中間嘅牛肉唔係全熟,仲有少少粉紅色,所以食落唔會好乾好嚡,而且肉味都幾香🤤車打芝士嘅煙燻味好香,加埋微辣帶少少酸嘅Chipotle Mayo,令到牛肉漢堡無咁膩😋麵包味道係偏甜,質地比較軟身,有搽咗牛油再烘過,食落有加分👍🏼 薯條份量好多,而且係比較粗身嘅,炸到外脆內軟,仲帶少少薯仔皮,食落幾香口,又唔會好乾~唯一一個扣分位係定價稍為

🥢卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138
麵包味道係偏甜,質地比較軟身,有搽咗牛油
再烘過,食落有加分👍🏼
唯一一個扣分位係定價稍為高咗少少🤏🏼

🥢 牛肝菌菠菜燴飯 $128
餐廳每日提供嘅意粉同燴飯款式都有唔同,而我哋當晚食就有呢個牛肝菌菠菜燴飯~牛肝菌嘅味道好香好濃🤩 燴飯嘅醬汁好creamy但又唔會好膩,仲帶點黑椒味~ 而意大利飯嘅口感係稍為硬身,加埋洋蔥粒,食落幾有口感😋
牛肝菌菠菜燴飯

🥢 核果奶蓋班戟 $118
一份有兩件梳乎厘班戟,份量有啲少~
班戟好鬆軟濕潤,而且蛋味幾香,上面淋咗核果奶蓋,灑咗肉桂粉同杏仁片 ,旁邊仲有啲生果同埋核桃做裝飾~核桃帶點焦香,好香口;核果奶蓋一啲都唔甜唔膩,食落好light,帶微微嘅堅果香,又唔會掩蓋左pancake嘅蛋香🤤 而主要嘅甜味係來自上面嘅楓糖漿,不過整體都唔算好甜👍🏼

🥢 Pink Panther $58
佢哋嘅奶昔都係以卡通人物命名,幾得意🤣 呢杯粉紅色嘅「傻豹」就係一杯雜莓+乳酪+雲呢拿雪糕嘅奶昔,飲落雜莓同雪糕嘅味道都幾濃,所以成杯奶昔都幾竭身~ 不過整體就有啲太甜喇🙈

🥢 Midnight Waltz $48
呢杯係巨峰提子檸檬梳打~相比起Pink Panther就淡好多😂 一開始只係飲到梳打味,然後就會feel到淡淡哋嘅提子香,整體幾fresh幾解渴👍🏼
牛肝菌菠菜燴飯
2021-05-30 1895 浏览
知道人氣漢堡包店喺荃灣開咗分店,即刻嚟試吓。我哋喺開飯啦訂咗位,所以就唔使排隊,如果唔係即場walk in見嘅話,我哋見到現場都好多人排隊今次就點咗:🍔德州燒烤牛肉漢堡$138 - 呢個漢堡入面有芝士、煙肉、洋蔥圈、生菜,當然仲唔少得牛肉同埋好好食嘅燒汁,成個包勁Juicy,食完係超級滿足。呢個漢堡包仲配埋薯條,所以一定唔會唔夠飽。🥞核果奶蓋班戟$118 - 呢個pancake,喺點餐嘅時候,店員就提醒要大概等45分鐘至一個鐘,當堂聽到,就覺得使唔使咁誇張,要等一個鐘先有呢個班cake可以食。但當呢個班cake嚟到嘅時候,就明白點解。呢個班cake唔止鬆軟,仲超級有蛋香,未食已經聞到個蛋香,鬆軟之餘,又唔會淨係得空氣喺入邊,即係嗰啲所謂嘅「空氣感pancake」咁,係絕對絕對非常好食,絕對係等咁耐都抵嘅。🥤Pink Panther milkshake $58 - 呢杯奶昔原價係$58 ,如果更個漢堡嘅話,就只係加$37就可以。呢杯奶昔係mix咗mixed berry,雪糕同乳酪。我個人來講就覺得略甜,不過都可能只係因為我唔食得太甜。☕️Earl Grey chocolate $44 -

今次就點咗:

德州燒烤牛肉漢堡

Pink Panther milkshake

☕️Earl Grey chocolate $44 - 朋友仔點呢杯,佢話有好香嘅伯爵茶味,我諗我下次都會試一試呢個。
Earl Grey chocolate

Pink Panther milkshake  +  Earl Grey chocolate

總體來講,呢幾樣食物都好好食,所以都明白點解咁多人排隊嚟食,我都覺得我一定會再嚟😋

🍔B.O.T.H. by Texas Burger
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號
2021-05-29
德州燒烤牛肉漢堡
Earl Grey chocolate
2021-05-29 74 浏览
there are a few good western restaurants in tsuen wan area and texas burger is one of them.i did not know there was a texas burger in US... anyway, here it comes to hong kong.we only wanted a short recess and that we only ordered the fish and fries, soda and black coffee only.the deep fried fish is excellent: not smelly at all and the batter is very crunchy. french fries also nicely cooked.it is a restaurant with high ceiling. the atmosphere is not bad, however, the table spacing is abit packed.
it is a restaurant with high ceiling. the atmosphere is not bad, however, the table spacing is abit packed. afterall, not a bad choice if u want a nice western meal.
2021-05-09
2021-05-29 71 浏览
新店, 見食評唔錯, 就來試下. 地方真係要讚. Window Side.  日光充足, 樓底高, 美美的 Green Decor. 坐得好舒服. 不過可能我點錯野食. 出名 Burger 唔叫, 叫左個沙律. Disappointed 呀.Tijuana Flats Salad add on Steak提華納玉米脆片沙律玉米脆片淋左,唔脆.....好難食.好在酪梨醬非常好食. 夾全淋左既玉米片....算係入得口. 另外有 Yogurt Sauce 正正常常. 沙律既 mix 係正常野. 無咩特別, 但有辣椒, 怕辣既朋友, 注意!沙律本身份量唔多. 幸好我加左牛肉. 如果唔係, 會好似無食野咁. 餐湯, Mushroom Soup. 蘑菇磨左蓉, 咖啡有拉花, 有D誠意既. 下次如果再黎, 食返 Burger 好似穩陣D!
新店, 見食評唔錯, 就來試下.

提華納玉米脆片沙律

玉米脆片淋左,唔脆.....好難食.

下次如果再黎, 食返 Burger 好似穩陣D!
2021-05-27
2021-05-28 86 浏览
今日同朋友去行Donki前先嚟呢間店到打卡 朋友係openrice睇左環境好靚就話一定要順便嚟埋為左確保有窗邊位,我地決定早少少去到,當然成功啦,環境闊落,文青木系佈置,坐係梳化位真係夠晒chill叫左呢個卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡一齊食 因為我地見到隔離檯個漢堡實在太巨大 呢個時段內會變為套餐包埋餐湯或者飲品 我地要左餐湯 朋友再叫多杯飲品個南瓜湯好足料好濃郁 淨係飲個湯都已經覺得好唔錯 期待漢堡 轉頭熱辣辣嘅漢堡包就送上嚟啦 漢堡包輕烘 醬汁非常開胃配埋邪惡熱溶芝士以及吋幾厚嘅Juicy漢堡肉 仲有啖啖薯嘅連皮粗薯 真係好滿足好飽之際 朋友另一個甜品胃又喺度蠢蠢欲動決定叫一件海鹽焦糖蛋糕share雖然好飽但呢個蛋糕實在太好食好彩我哋決定都要食埋 真係好味過好多甜品店Cafe店 上面一層燒到脆卜卜嘅焦糖 下面係一層非常creamy嘅蛋糕 讚

個南瓜湯好足料好濃郁 淨係飲個湯都已經覺得好唔錯 期待漢堡

2021-05-28 81 浏览
員工中意扮見唔到你,野食等45分鐘,黎到凍晒,牛油果toast食落一陣燶味,餐具污糟,叫咗杯嘢飲成隻杯上面都係漬,呢個價錢完全唔值,食一半就唔會再食,真係無下次。
2021-05-28 120 浏览
$890~ 內容包括,素食植物牛肉芝士漢堡,墨西哥手撕豬肉三文治,卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡,精選意大利麵主菜,香脆炸魚薯條,和一份梳乎厘班戟甜品,即是五客主菜加一份甜品,味道冇問題,我覺得以價錢和特色評分,是比其他同類同級餐廳貴咗D,和沒有驚喜。6 個人分開兩張枱坐,防疫規定是理解的,我們一行四個大人和兩個小朋友(10歲和5歲),大家share食物,都覺得唔飽,出了什麼問題?1.5 小時內還枱規定,入坐前有講,但係又如何 ! 週日晚上希望食下嘢傾下偈,估不到吃完枱面食物,很快已經夠鐘,被催促交枱,在荃灣廣場內平均每人消費$150(並不是平價消費額),規定 1.5小時還枱,我認為下次應該選擇其他餐廳。

2021-05-23
2021-05-27 65 浏览
星期三的晚上約左三位好朋友去試下呢間新店當日預先係OPENRICE Book 左19:3019:30 準時去到,立即有得入眼見到一D 無BOOK 既人要係門口排隊等位餐廳內環境光猛空間都幾大點左四樣食物其中一樣係甜品餐湯係蘑菇湯牛肝菌菠菜燉飯味道淡左少少,份量都幾足Impossible Beef Burger🍔食得出估麵飽係有事先烘過其中一估餡料係洋蔥圈,感覺都幾等意有薯條做伴菜,都幾新鮮脆卜卜羅文生菜合桃沙律味道過得去無咩特別食完以試之後再追加左一個CARBONARA份量都係幾足料個汁都唔錯,幾濃郁甜品揀左核果奶蓋班戟埋單六百幾蚊,四個人食都叫合理
星期三的晚上

點左四樣食物
其中一樣係甜品

餐湯係蘑菇湯

牛肝菌菠菜燉飯
味道淡左少少,份量都幾足

Impossible Beef Burger🍔
食得出估麵飽係有事先烘過
其中一估餡料係洋蔥圈,感覺都幾等意
有薯條做伴菜,都幾新鮮脆卜卜

羅文生菜合桃沙律
味道過得去無咩特別

食完以試之後再追加左一個CARBONARA
份量都係幾足料
個汁都唔錯,幾濃郁

甜品揀左核果奶蓋班戟

埋單六百幾蚊,四個人食都叫合理
2021-05-26
Texas Burger由之前第一間係天后始祖地鋪店已食,之後佢越開越多店,厲害仲進駐大型商場開店。一直都鍾意食burger,所以一直都留意搵burger專門店。知道Texas Burger係荃灣開咗新店,地點放便,商場有得直接拍車,所以決定晚餐去呢度。好鍾意個裝修環境有d綠色植物,好fresh,又有d拱形座位對住落地大玻璃。望下個餐牌,比以前更多完化,唔只漢堡包,仲有其他好多選擇;又有特別為素食人士嘅菜式,照顧周到唔同口味嘅客。以我第一時間睇中咗🍔特級鵝肝牛肉芝士漢堡😋 好大份,個麵包好鬆軟,個鵝肝煎得好香口,塊牛肉鎖住肉汁好好味!! 另外值得一提嘅係,細微之處見真章👍🏻佢哋將d洋蔥另外側邊分開上,對於我呢啲好驚食洋蔥次次要自己”了”出嚟,呢個安排實在太細心,貼心到令人感動❣️之後我哋叫咗個🦀蟹餅同烤鷄🐓。蟹餅個presentation好有心機,好靚,所以一定要相機食先。賣相靚之外,口感同味道都好味,拍得住酒店級,價錢又抵食。烤鷄烤得啱啱好,外層香脆得嚟又唔乾。總括,呢間餐廳從來冇令我地失望,好滿足,會再幫襯!!

之後我哋叫咗個🦀蟹餅同烤鷄🐓。

烤鷄烤得啱啱好,外層香脆得嚟又唔乾。

總括,呢間餐廳從來冇令我地失望,好滿足,會再幫襯!!
🍔特級鵝肝牛肉芝士漢堡😋
蟹餅,賣相靚之外,口感同味道都好味,拍得住酒店級,價錢又抵食。
2021-05-16
  • 特級鵝肝牛肉芝士漢堡
  • 蟹餅
2021-05-24 55 浏览
結束忙碌嘅一個星期,放假今日決定好好獎勵自己!搵咗呢間餐廳環境非常之靚 座位闊落 要咗個特級鴨胸牛肉芝士漢堡以及杯Midnight Waltz飲品首先送上 顏色夢幻 飲落夠爽夠解渴 之後我個巨型漢堡包就嚟啦首先畀佢塊芝士吸引左 煮到半溶狀態放係Juicy漢堡上面 中間夾埋我塊份量十足鴨肝 多重滋味 由於patty都幾大下啖啖肉 呢個份量真係好多 一個人食真係好有罪惡感仲要搭配埋熱辣辣炸起薯條 不過正正滿足到我要紓壓嘅情緒呢到員工都幾nice 服務態度好okay

呢到員工都幾nice 服務態度好okay

2021-05-22 58 浏览
3點幾walk-in 入座 叫左2個餐+額外正價飲品我地沒有為意個餐有跟湯員工亦沒有提及,結果就冇左個餐湯睇返其他食評先知有餐湯or免費飲品 提供究竟係咩服務? 😂 連個餐湯都呃人
3點幾walk-in 入座
叫左2個餐+額外正價飲品
我地沒有為意個餐有跟湯
員工亦沒有提及,結果就冇左個餐湯

睇返其他食評先知有餐湯or免費飲品 提供

究竟係咩服務? 😂 連個餐湯都呃人
2021-05-22
2021-05-20 87 浏览
核果奶蓋班㦸真係幾正😀除咗味道好之外,個造型都好靚,好適合影相打卡呃like😜份量兩個人share啱啱好!Garfield 由Earl grey,雪糕,同埋wafer biscuita組成,基本上都可以已經當係一杯甜品😊個配搭睇起上嚟好似好甜到漏,但實質唔會過甜,入口口感細滑仲帶淡淡的伯爵茶味👍🏻松露蟹肉蛋白吐司呢個配搭感覺上好清新健康🥰入口啖啖都食到松露蟹嘅鮮味,而蟹肉嘅份量比相像中多好多,十分足料😮蛋白滑得嚟帶d彈牙,口感豐富👍🏻卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡芝士配漢堡係完美組合😜麵包夠熱亦熱夠軟熟👍🏻塊漢堡仲keep到啖啖juicy,十分滋味😜薯條香脆可口👍🏻

核果奶蓋班㦸

Garfield

松露蟹肉蛋白吐司

2021-05-10
  • 松露蟹肉蛋白吐司
  • 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
  • Garfield
2021-05-20 68 浏览
今日行荃灣廣場見到開咗間新開餐廳同亞女就嚟試吓啦我哋去嗰日係平日3pm 唔使等、即入座因為食咗晏又唔太餓所以嗌左兩個甜品同兩杯飲品試吓呢間餐廳呢間餐廳環境唔錯有大落地玻璃好光猛座位又好寬躺我哋嗌左兩個甜品OK唔錯一個玉桂蘋果卷、賣相唔錯、不過玉桂卷係凍嘅、如果熱就好啲!另外叫左香蕉拖肥,好味😋可以影相Hea下曬吓太陽都唔錯價錢一般可以接受下次可以試吓佢哋all day breakfast 同burgers 先又一新食點啦!
今日行荃灣廣場

呢間餐廳環境唔錯
有大落地玻璃好光猛

座位又好寬躺

我哋嗌左兩個甜品OK唔錯

一個玉桂蘋果卷、賣相唔錯、不過玉桂卷係凍嘅、如果熱就好啲!

另外叫左香蕉拖肥,好味😋

可以影相Hea下
曬吓太陽都唔錯