2021-06-15 91 浏览
好耐冇去荃灣食飯,朋友話上次食完呢間餐廳覺得唔錯,所以就帶我黎食!平日晚上都需要等位,不過都唔需要等太耐就有位啦。餐廳的裝飾用上森林系,木色同綠色的原素也不少。餐牌有漢堡、主食、小食等提供選擇。Buffalo Wings,呢度的水牛城雞翼,雞翼同醬汁是分開的,所以唔太食得辣的朋友也不用怕。雞翼炸得香口,肉質嫩滑,醬汁酸酸辣辣十分刺激味蕾。而且還有紅蘿蔔條和青瓜條,點上blue cheese醬食特別惹味。Texas BBQ Beef Burger,呢個burger除左有他們自家手打的漢堡扒外,內裡還有芝士、煙肉、炸洋蔥圈同生菜,醬汁係BBQ醬,所以食落酸酸味味,特別開胃。漢堡扒厚身而且juicy,令人回味。Super blue blood,呢杯藍色的飲品,淨看顏色已經覺得透心涼,有淡淡的檸檬味,而且飲品不會好甜,很清新。

2021-06-13 226 浏览
✨呢間係荃灣早前新開既[B.O.T.H. by Texas Burger],係旺角Texas Burger 副線,我見佢地裝修環境唔錯,滿佈花草植物元素,感覺視覺幾舒服,而且地方闊落樓底算高,仲有落地大玻璃光線充足,雖然唔係咩海景,但都好開揚,真係聚會食飯傾偈好地方‼️.💬B.O.T.H. All Day Breakfast $138足料,我鍾意食佢地既薯粒,基本上薯粒比我一個人食晒✌🏻!其他配料中規中矩,好食既但無咩特別😁..💬美式香草燒雞 $148呢個好好食,有驚喜,啱晒我口味!雞皮烤得好香,外脆內嫩,外皮微辣惹味,唔食得辣都唔會有問題,好味!😋💯.💬Garfield 餐加$37飲品好靚❗️賣相唔錯打卡一流,點知味道原來好有驚喜,唔會死甜,口感唔會好杰身比較輕盈,飲既時候會食到少少餅碎咁幾得意,飲晒成杯都唔會好膩!好滿足✌🏻😋!..💡新開店一直都算旺場,記住book定枱啦🥳✏️食嗰日餐廳都幾爆,成餐飯都覺得啲店員好有禮貌,而且都好有耐性聆聽詢問,真心要讚吓👏🏻..📍 B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖..
💬美式香草燒雞 $148
💬Garfield 餐加$37
💡新開店一直都算旺場,記住book定枱啦🥳
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
B.O.T.H. All Day Breakfast
Garfield
2021-06-13 115 浏览
難得荃灣又有新餐廳進駐這天便跟車爸爸去吃個午餐!怎料吃上一場災絕對可以用難貼錢買難受來形容!這次Lunch正是到座落於荃灣廣場三樓的B.O.T.H. by Texas Burger開餐,門面充滿熱帶風情內裡裝潢亦有特色,給我首個印象十分不錯!!我們被安座於窗邊位處本應很開心的,但向上望原來是另一餐廳的位置,上面穿短裙下面低胸衫的女仕要留心!另外餐廳將窗邊座位安排成像巴士四人座那擺位,即是我們要全程要面對面跟另一檯的客人對食!!既然坐下也不想麻煩調檯就點餐吧了!看看餐牌價位以這裝潢來説屬正路,而這Menu也跟上餐湯、咖啡、茶或精選飲品。這天的精選飲品白桃果茶,笑料一則點茶時問侍應可否走甜答案是可以,然後另一位侍應來回話説走甜即只是紅茶!另外侍應連套餐包餐湯及餐飲亦不知道,以為只是跟其中一樣,可見職員訓練有多冇素!!是日餐湯我們得到的是磨菇湯,味道不錯的而且有碎蘑菇粒在內,是我喜歡的口感和味道。車爸爸選了德州燒烤牛肉漢堡$138,除了漢堡包外還跟上一客炸薯條,薯條炸得挺為香脆可惜味道實在太鹹。這個德州鮮蝦牛肉漢堡分量十足,內裏包括有炸洋蔥圈、脆煙肉、芝士、生菜及厚厚的牛肉漢堡,伴上紅彤彤的

這個德州鮮蝦牛肉漢堡分量十足,內裏包括有炸洋蔥圈、脆煙肉、芝士、生菜及厚厚的牛肉漢堡,伴上紅彤彤的自家製燒烤醬,大件頭賣相真的十分吸引!

根據車爸爸的評價這一個漢堡包口感真的很豐富,漢堡扒亦多汁但牛味不濃,但那個煙肉則硬到鎅口,洋蔥圈一咬下滿嘴也是油,最大件事那自家製的燒烤醬,真的可以鹹到一個點啊!!

而我吃的墨西哥手撕豬肉三文治$118,寫文時才發覺他收了我$138!隔了一個星期後跟餐廳交涉,得到他們爽快地給回我們$22,這一點我是十分欣賞餐廳的處理手法。

可惜的是這三文治同樣得到災難級的感覺!薯條亦是鹹到吃不到多於四條真的不能接受這份鹹情!!

又來看看這個墨西哥手撕豬肉三文治有多爆!第一張相看見滿滿的手撕豬肉和一片半溶芝士,賣相絕對冇問題!

然後大家看看這和接下來的那一張相,大家看到那濃濃的油膩感嗎?

除了那一灘慷慨的油之外那手撕豬肉同樣地爆鹹!大家想像一下又鹹又油的感覺是怎麼樣,不想浪費車爸爸的金錢但也無奈地放棄了半件,我真的沒辦法吃不下去了!!
2021-05-27
2021-06-13 57 浏览
環境okay. 啲野食都係大路及好一般。。啲staffs英文嘛嘛。I will rate this restaurant 6.5/10. The style of this resto which is like西式茶餐廳。
2021-06-09
2021-06-12 88 浏览
第一次食物質素:我叫了一個Burger , 一個法式吐司味道方面都好味😋,法式吐司有驚喜第二次再帶朋友再去,一心介紹吐司給朋友試吃,做法和第一次吃的有很大落差,第一次吃的香蕉片斜切,上面有糖,用了火槍烤到金黃色,製作需時等了20 分鐘第二次吃同一款法式吐司,香蕉切法不同,平切,上面的糖只是用火槍輕微烤了一下,吐司太林,而且order 不夠10 分鐘就放下這個吐司,心知不妙,吃下之後味道完全和第一次吃的差距什大。服務方面:第一次下午茶時段,人手可能不足,完全看不到員工,只看到bar 枱忙碌中的人,很辛苦找到一個員工,落了order 之後又不再見過有員工,其實我有見到有三個員工,只是她們聚在一起,背靠客人,而且中間有一道鏡牆的屏風第二次再去,人手仍然不足,只見一個員工,向她查問飲品中的配料是什麼,一問三不知,之後落完order , 人影也不見了。對menu 的食物講解也不清楚。總評:環境好,空間感大。食物質素保持有一段距離,是好是壞。服務,沒笑容,沒有什麼服務,查詢的問題都是沒有什麼結果,可以求其作答來形容。
第一次食物質素:我叫了一個Burger , 一個法式吐司
味道方面都好味😋,法式吐司有驚喜

第二次再帶朋友再去,一心介紹吐司給朋友試吃,

呢間burger店相信大家都唔陌生,佢今次係荃灣廣場開嘅新分店同旺角個間嘅menu唔同🙈,菜式更加多元化,仲有超吸引嘅疏乎厘pancake🥞:-1️⃣「精選意大利麵 - 卡邦尼 🍝🧀($128) 」-呢款唔係傳統嘅卡邦尼意粉,食落好creamy同有咬口🤪,煙肉唔鹹好香口🥓,不過偏貴~ Daily pasta - carbonara:creamy, at dente, with lots of bacons, but a bit expensive👍🏻-2️⃣「卡爾谷煙燻車輪牛肉漢堡🥩🧀🍔($138)」-牛肉幾juicy但牛味一般,配車打芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅好經典🙈,而個包甜甜地都幾好食~Texas BBQ beef burger:up to standard but the taste didn’t surprise me-3️⃣「核果奶蓋班戟🥞($118)」-Pancake充滿肉桂香🧡,班戟超鬆軟有蛋香🥚,配超香超crunchy嘅合桃朱古力脆脆令口感昇華🤟🏻~Stone fruits milk foam pancakes: very fluffy, with the aroma of cinn
1️⃣「精選意大利麵 - 卡邦尼 🍝🧀($128) 」
Carbonara

2️⃣「卡爾谷煙燻車輪牛肉漢堡🥩🧀🍔($138)」

3️⃣「核果奶蓋班戟🥞($118)」
Pancake充滿肉桂香🧡,班戟超鬆軟有蛋香🥚,配超香超crunchy嘅合桃朱古力脆脆令口感昇華🤟🏻~Stone fruits milk foam pancakes: very fluffy, with the aroma of cinnamon and walnut crunches 👍🏻
核果奶蓋班戟

4️⃣ 「香芋拿鐵(H)🍠($42)」
呢個有驚喜,飲到清香嘅香芋味,唔甜,仲有拉花😍~Taro latte
5️⃣「伯爵茶朱古力(H)🍫☕️($44)」
似到伯爵茶味,但朱古力略甜~Earl grey chocolate
Carbonara
核果奶蓋班戟
2021-06-08 160 浏览
小編今日排了半小時,終於試到這兒的美食☺️ 很幸運被安排坐落地玻璃的沙發位置🥰當然不得不試這裏的漢堡包🍔套餐Texas BBQ Beef Burger $138漢堡包烘了底很香口,漢堡肉扒厚度十足,而且切下去時肉汁滿溢,不乾身😋再配合烤了的煙肉及甜甜的BBQ 醬,美味可口👍🏻👍🏻薯條🍟炸得香脆,亦用了味粉調味,但不會過鹹,蘸茄汁🍅一流~Caramel Latte (套餐加配$25)咖啡☕️味濃,焦糖味突出亦不會偏甜,而且牛奶🥛比例恰到好處,非常香滑~Earl Grey Chocolate $44 (單點)小編最愛伯爵茶,但加入在朱古力🍫中是第一次嘗試,味道很夾,伯爵茶與朱古力的味道不會互相掩蓋😋Stone Fruits Milk Foam Pancake $118差不多每枱也揀選這道甜品,小編也不得不試試~~ 班戟雞蛋🥚味香濃,軟綿綿很滑,奶蓋醬不會太甜,再配上杏桃、士多啤梨🍓等水果,層次豐富👍🏻

當然不得不試這裏的漢堡包🍔套餐

Texas BBQ Beef Burger $138
薯條🍟炸得香脆,亦用了味粉調味,但不會過鹹,蘸茄汁🍅一流~

Caramel Latte (套餐加配$25)

Earl Grey Chocolate $44 (單點)

2021-06-05
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2021-06-08 230 浏览
平日放假就試下呢間新開既餐廳 可以好好享受午餐今日既意粉係卡邦尼意粉🍝加埋個溫泉蛋可以豐富個味道同埋口感Set lunch包湯同飲品,呢個磨菇湯都幾滑,味道都唔錯食燒雞最怕「鞋」但切開既時候見到好多汁而且又幾嫩滑呢個牛肉漢堡入面既煙肉同埋洋蔥圈都好脆,醬汁有輕微嘅辣味。平日下午去食就唔算多人 環境都好靚 坐位又舒服 適合打卡同埋傾計 侍應比較少 所以等既時間比較耐 不過就冇人吹要交檯 可以慢慢享受同埋同朋友傾計
平日放假就試下呢間新開既餐廳 可以好好享受午餐
卡邦尼意粉

今日既意粉係卡邦尼意粉🍝加埋個溫泉蛋可以豐富個味道同埋口感
餐湯

Set lunch包湯同飲品,呢個磨菇湯都幾滑,味道都唔錯

食燒雞最怕「鞋」但切開既時候見到好多汁而且又幾嫩滑
德州燒烤牛肉漢堡

呢個牛肉漢堡入面既煙肉同埋洋蔥圈都好脆,醬汁有輕微嘅辣味。

卡邦尼意粉
德州燒烤牛肉漢堡
2021-06-07 77 浏览
食物味道唔錯,但服務質素真係難以接受。門口無人,見有員工望過嚟,揮一揮手,佢視而不見走左去過一陣先有另一位員工帶入座。坐底左就話pancake要等半個鐘至一個鐘,咁我地就馬上喺order主菜嘅時候order埋pancake,點知唔夠5分鐘pancake就嚟咗,我哋同員工講,我哋主菜都未開始食喎,佢解釋因為有幾台客都叫咗pancake,所以一齊出另外餐廳而家免費送湯,但我哋兩個人只得一碗湯,真心想問如果四人一台係咪都係分一碗湯?!
2021-06-07 68 浏览
因為去荃灣食到都唔知食咩好見到OpenRice自己之前keep落嘅加上唔係太肚餓同外子兩條冷嗌一個main一個小食再加一個甜品ko dinner.我哋嗌咗肉眼扒七成熟本身個拍跟埋薯菜同埋沙律咁當然跟餐份量都唔會話好多但係薯菜如果一人自己食完全係足夠嘅肉眼扒亦都啱啱好七成熟上碟唔會煮得太熟 very good.小食方面嗌咗水牛城芝士雞翼佢個水牛城芝士醬相對唔會太杰撻撻個人喜歡濃味道一啲大家可能就要點多啲醬lu雞翼方面原來佢仲有埋雞鎚意料之外send多大份.不得不提今次嘅重點推介芝士奶蓋pancake由你一入門口侍應已經同你講定溫馨提示如果要嗌pancake係要喺第一輪order時嗌如果唔係就要等好耐由第一輪order到食得我哋都等咗45分鐘先至到口感好smooth而且蛋味濃郁加上佢啲芝士奶蓋唔會太甜即是就算冇其他醬料個味道同口感都相當出色如果再去呢一間絕對會再encore!!!推介呀大家記住嗌!!!!
因為去荃灣

而且蛋味濃郁
加上佢啲芝士奶蓋唔會太甜
即是就算冇其他醬料
個味道同口感都相當出色
如果再去呢一間絕對會再encore!!!
推介呀大家記住嗌!!!!
2021-06-06
2021-06-06 110 浏览
是日湯圓無啦啦話想去荃灣西食野 好啦即訂枱 環境唔錯既 安排左大梳化🛋️但梳化坐時會凹左落去 但枱高度又唔match 連大人坐落食野都唔太就手😅🔸餐湯賣相唔OK 啲南瓜蓉明顯留起碗邊 味道香既 可惜好多咬唔到既洋蔥衣 南瓜碎片之類 口感也大扣分🔸精選燴飯 $118問店員是日精選係咩 店員都要出去查下先記得 要加強下啦😂 最後都要左個牛肝菌意大利飯 個汁都可以既 但飯養得唔夠耐 🔸餐飲- 桃茶正常味道 唔太甜 OK既🔸Earl Grey Chocolate $50呢杯賣相普通 但味道好既 朱古力唔太甜 仲帶有伯爵茶香暫時應該唔考慮再黎住啦 除非度度都無位啦

🔸餐湯

暫時應該唔考慮再黎住啦 除非度度都無位啦
2021-06-01
Earl Grey Chocolate
2021-06-04 83 浏览
我食過好多餐廳的素漢堡 依間算唔錯 的素肉好食 只是的配菜咸左少少 湯都唔錯 薯條炸到外脆內軟 環境好舒服 好適合一個人放空 一定會再去幫襯 餐包紅茶湯 紅茶都好飲 下次會再試其他野
素菜漢堡
素菜漢堡
2021-06-04 122 浏览
今次同朋友至在搵地方吹下水🤪放工黎急急腳過黎,因為太餓,所以今次點左意粉同香芋latte 俾自己,意粉就無咩特別驚喜😂都係同一般出面食既差唔多,至在飽肚😂😂😂野飲方面:芋香latte就吾錯,好清新既味道,可惜想跟餐加錢係吾得,要正價叫(~$45好似),個人覺得有點少貴朋友就食以下既,我就無試😂佢地話都ok , 超好食又未至於總括依然,其實都係想食佢環境多啲😂係個到同朋友吹水都吾錯,可惜有限時90分鐘,上菜速度吾算快,所以邊食邊傾計都趕趕地今次我無試到Taco個d😌 下次會再黎試,但睇完個餐牌覺得都係偏少貴所有野都,因為無套餐可言😂 全部都係加錢換野飲or送soup就算,如果又想要soup又想要野飲,就要取捨😅或者單叫喇
今次同朋友至在搵地方吹下水🤪
放工黎急急腳過黎,因為太餓,
所以今次點左意粉同香芋latte 俾自己,

意粉就無咩特別驚喜😂
都係同一般出面食既差唔多,
至在飽肚😂😂😂
野飲方面:芋香latte就吾錯,好清新既味道,

朋友就食以下既,我就無試😂
佢地話都ok , 超好食又未至於

總括依然,其實都係想食佢環境多啲😂
係個到同朋友吹水都吾錯,
可惜有限時90分鐘,
上菜速度吾算快,所以邊食邊傾計都趕趕地
今次我無試到Taco個d😌
下次會再黎試,
但睇完個餐牌覺得都係偏少貴所有野都,
因為無套餐可言😂 全部都係加錢換野飲or送soup就算,
如果又想要soup又想要野飲,
就要取捨😅或者單叫喇
2021-06-02 4070 浏览
荃灣美式漢堡店 B.O.T.H. by Texas Burger係旺角Texas burger嘅姊妹店!B.O.T.H. 意指 Backyard of the House。店內放滿綠色植物,採用落地玻璃,自然光灑入,希望營造岀外國後院嘅感覺。環境開掦,窗邊位樓底較高,梳發位尤其舒適~平日下晝嚟到人唔算太多,星期六日就要有心理準備要排長龍啦。建議大家預先訂位!▪️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138麵包經烘過,軟熟帶咬口。漢堡扒厚身,充滿肉汁,牛味唔算好濃但都算突岀,食落唔會好實好嚡。配上帶微辣嘅chipotle mayo,香口得嚟可以一減油膩感,估唔到牛肉漢堡同辣椒醬又幾夾!唯獨車打芝士嘅香氣較為低調。加上蕃茄生菜,整體濕潤得嚟 個包又唔會太濕太腍。薯條香脆,內𥚃軟綿,調味十足!▪️水煮蛋牛油果吐司 $118牛油果吐司以rye toast為基底,黑麥麵包邊邊位香脆帶嚼勁,包體帶酸味,個人就幾鍾意呢種香氣。可能係黑麥麵包上直接塗上牛油果蓉嘅關係,麵包容易變得軟腍,失去咀嚼感。吐司上放有幾片牛油果,感覺上牛油果過熟,熟到發黑,幸好入口無怪味,不過牛油果味欠奉。水煮蛋則煮得啱啱好,超流心!整個味道偏

▪️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

▪️水煮蛋牛油果吐司 $118
水煮蛋牛油果吐司

牛油果吐司以rye toast為基底,黑麥麵包邊邊位香脆帶嚼勁,包體帶酸味,個人就幾鍾意呢種香氣。可能係黑麥麵包上直接塗上牛油果蓉嘅關係,麵包容易變得軟腍,失去咀嚼感。吐司上放有幾片牛油果,感覺上牛油果過熟,熟到發黑,幸好入口無怪味,不過牛油果味欠奉。水煮蛋則煮得啱啱好,超流心!整個味道偏清淡,有時候食野真係好睇運,牛油果質素麻麻,幸好有香氣十足嘅rye toast搭救。

▪️核果奶蓋班㦸 $118
核果奶蓋班㦸

賣相超吸引!厚厚一塊班㦸 相當鬆軟濕潤 帶空氣感,略嫌蛋香偏淡。班㦸上淋滿奶蓋,更有焦糖脆面、香脆合桃、肉桂粉,不過奶蓋奶味偏淡,只能為班㦸添上濕潤感。建議大家要快快擺入口,唔好慢慢食,如果唔係班㦸嘅空氣感就會隨時間而減低。

▪️Milkshake - Garfield $58
Garfield
係伯爵茶味嘅milkshake~ 伯爵茶味比想像中突岀!奶香同樣互不相讓。質地順滑,當中更加有餅碎增添口感。

整體嚟講,餐廳環境開揚 相當舒適,好彩坐到梳發位嘅話就更chill~ 平日晏就嚟放空一吓都唔錯。漢堡正常發揮,牛油果就睇運啦。餐廳定價較高,但勝在環境舒適,偶爾想同朋友小聚一番 hea返幾個鐘,呢到都係一個唔錯嘅選擇!
  • Garfield
Texas Burger由以前天后區,再有九龍區,到而家終於來新界區啦 🤣 佢地揀選係 @tsuenwanplazahk ,成間餐廳都充滿綠色植物同落地玻璃窗 ❤️ 坐得幾舒服又岩曬打卡既 😛 食物方面主打漢堡,呢間仲有一款pancake要預先落order,不過因為多次漏單就令🐻同朋友燥燥地🤯 整體感覺,食物比甜品同飲品較理想 🤔🐻食後感‼️✨「德州燒烤牛肉漢堡」🍔🍟除左高身漢堡之外,仲有埋薯條 😋 尼款漢堡一定要大推❗️因為內裡有脆炸口感洋蔥圈、脆卜卜煙肉片,同埋最重點嘅BBQ醬汁,簡直係絕配 🥰 不過薯條就唔係好熱同脆 🧐✨「精選意大利麵」🍝當日既精選就係carbonara,鍾意佢用咗厚切煙肉,肥美得黎又有咬口,配埋carbonara獨有既配搭🥚,好creamy唷 🤩 推❗️✨「水牛城雞翼」🐔雞翼好大隻,不過得兩隻,其餘三隻係雞鎚,但炸得幾靚仔,而且外脆內嫩 😋 佢將兩款醬汁另外裝起,有水牛城微辣汁同埋藍芝士醬,開心share之選 ❤️✨ 「慢煮煙燻豬仔骨」🐷後期再加既咸食,呢個豬仔骨最貴但亦都係最普通嘅咸食 🙈 醬汁唔多,肉質偏乾,所以唔太建議啦 ☹️(睇圖最清楚

🐻食後感‼️

✨「德州燒烤牛肉漢堡」🍔🍟

✨「精選意大利麵」🍝

✨「水牛城雞翼」🐔

✨ 「慢煮煙燻豬仔骨」🐷
後期再加既咸食,呢個豬仔骨最貴但亦都係最普通嘅咸食 🙈 醬汁唔多,肉質偏乾,所以唔太建議啦 ☹️(睇圖最清楚)

✨「核果奶蓋班戟」🥞
入座時店員已提醒,要第一次落單就要落呢個甜品,因為要等40分鐘,🐻同朋友好聽話一早落,不過正正就漏咗我哋單,提咗三至四次,最後先食到 🤯 可能等得太耐,覺得個pancake唔特別 😫 有點失望😔

✨「Caribbean Passion」「Hawaii Beach」「Black Cow」「Earl Grey Chocolate」🍸🍹🍫
飲品我哋都叫咗幾款,睇落去「Black Cow」最吸引,不過就成杯都係冰 🧊 頭兩杯飲品都係普通梳打水咁樣 😂 所以唔太推介啦 😗

價錢‼️
$138 「德州燒烤牛肉漢堡」
$128 「精選意大利麵」
$98 「水牛城雞翼」
$208「慢煮煙燻豬仔骨」
$118 「核果奶蓋班戟」
$48 「Caribbean Passion」
$48 「Hawaii Beach」
$45 「Black Cow」
$50「Earl Grey Chocolate」
  • 德州燒烤牛肉漢堡