2025-04-16
一直喺網上見到依間餐廳好多好評,終於到我帶朋友嚟食啦🤩Akagai 赤貝依度前菜有四件赤貝包住蘆筍同乾蔥絲,辣辣哋,食落去好開胃,真係唔錯!Shredded Celtuce Salad 萵筍絲沙律Salmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes呢碗沙律嘅萵筍絲真係好爽口,仲有蘿蔔蓉、三文魚籽同埋鰹魚醬汁,意想不到咁夾!一開始我以為係青瓜絲,食落去發現佢質地清清爽爽,仲有少少軟,真係好fresh!Caramelized Pumpkin 焦糖南瓜 Almond, Cinnamon呢個焦糖杏仁南瓜,南瓜煮到外面焦糖化,裡面又綿密,外脆內軟,仲加咗杏仁脆片,味道同口感都超級出色!Charcoal Grilled Eel 碳燒鰻魚 好有驚喜!侍應先上咗鰻魚,跟住又帶埋碳爐,當場用熱辣辣嘅碳條燒香鰻魚,外面好脆,裡面軟熟,肉質彈牙,真係好正!A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando吉列A4和牛竹炭三文治呢道菜係必食,搞到我好期待呀!吉列A4厚切和牛顏色粉嫩,睇落好似有啲生,但食落去油脂感十足,肉味香濃,肉汁又多,配上竹炭三文治,啱啱好唔會太油膩。
一直喺網上見到依間餐廳好多好評,終於到我帶朋友嚟食啦🤩
Akagai 赤貝
Shredded Celtuce Salad 萵筍絲沙律
Charcoal Grilled Eel 碳燒鰻魚
吉列A4和牛竹炭三文治
是日甜品
紅豆大福 x 抹茶芝士蛋糕
紅豆大福正常發揮,抹茶芝士蛋糕超香抹茶味,非常滑溜
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺
AOAO
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
📍中環港鐵站D2出口2分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #日本菜 #日本料理 #中環 #中環美食 #日本美食 #Central #centralfood #centralhk #AOAO