尖沙咀h8呢度餐廳林立,今日食呢間西餐廳,係OpenRice 都幾受歡迎,同全場都幾爆滿,建議book定位,可見受歡迎程度好勁。我地要左一個dinner set 另外佢仲有啲隱藏menu係個黑板度。跟餐既話會有牛角包、餐湯係南瓜湯,香滑濃郁,仲有個前菜我哋要咗吞拿魚他他,主菜要左炸蠔意粉,呢款建議要趁熱食,因為吉列蠔炸得好香脆,大大粒好飽滿。個意粉都好掛汁,類似carbonara 咁,充滿奶油香。另外推介蟹肉牛油果話梅蕃茄沙律,好解飽膩感。尤其話梅汁既味道,酸酸甜甜,同蕃茄超夾,蟹肉同牛油果都係完美嘅配搭,兩者份量都唔少,絕對推介!跟餐嘅話可以加$30要甜品,簡直係超值優惠!佢亦都有好多款嘅蛋糕,可以到雪櫃慢慢挑選。我哋要咗紅桑子開心果蛋糕,店員別有用心好有驚喜,佢會為每台客人寫上字句,岩哂生日慶祝!整體價錢親民,cp值高!
2022-01-01 61 浏览
聖誕和老公看燈飾影相是我們每年指定的拍拖節目,這晚在尖沙咀看完燈飾便步行到厚福街覓食,為了延續浪漫氣氛和聖誕節關係,應該選擇食西菜吧,但厚福街西餐廳選擇較少,幸好在H8商業大廈找到一間,於是進去試試。內裡裝修簡約,抬頭看見三塊黑板寫了各款各樣菜色,相信是這餐廳的主打項目。其實這餐廳還不止這三塊黑板菜色,餐牌還有很多選擇,而且還有晚市套餐。我和老公商量後,決定叫一份晚市套餐和在三塊黑板的主打項目揀選一份共同分享。三塊黑板中我揀選了加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵,這個海膽做法和日式的有小許不同,顯得更有鮮味,意大利麵滲滿濃濃的蟹肉和忌廉汁,非常好吃。晚餐先來了一碗磨菇忌廉湯,足料之餘,份量也不少。餐包並不是一般的餐包,而是精心炮製烘焙出來。前菜來了,是吞拿魚他他伴日式芝麻醬,吃得出吞拿魚非常新鮮,原來新鮮蔬菜伴上日式芝麻醬可以這麼好吃。由於剛才吃過麵,所以這個晚餐揀選了飯,是香煎法國鵝肝意大利飯,它這個鵝肝值得極力推薦,吃下不會覺得太腥味。我本想再叫一份甜品,因為看見他寫得十分吸引,價格也十分便宜。但無奈實在太飽了,最後衹好喝餐茶熱檸水好了。

晚餐先來了一碗磨菇忌廉湯,足料之餘,份量也不少。

餐包並不是一般的餐包,而是精心炮製烘焙出來。

但無奈實在太飽了,最後衹好喝餐茶熱檸水好了。

2021-12-31 29 浏览
尖沙咀厚福街西餐,樓上鋪要排隊上去,餐廳人流都幾多人,亦適合朋友聚會👭🏻或情侶拍拖👫餐廳有不少報道訪問過,有米芝蓮廚房之稱以上黑板是餐牌冇嘅料理,個人認為夠有特色落單後會送上餐包餐包嘅份量都已經夠食飽你🤣值得一讚佢牛角包🥐夠熱,幾香😚另一個係綠茶朱古力包,較有咬感亦有兩塊芝士脆餅乾餐包附上士多啤梨醬和牛油🧈加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵見到海膽和蟹膏在上面蟹肉十分有鮮味和甜香真係十分推薦無論醬汁、或意粉口感、或配料亦十分滿意配搭洋蔥、黃紅椒、雞髀菇等美國牛腹膜柳配菜有南瓜、萵筍、蕃茄🍅等中和肉類的油膩感😚牛肉medium火候控制得好好👍🏻肉質冧,重牛香,靚牛🐮☺️👍🏻

餐廳有不少報道訪問過,有米芝蓮廚房之稱

以上黑板是餐牌冇嘅料理,個人認為夠有特色

落單後會送上餐包
餐包嘅份量都已經夠食飽你🤣
值得一讚佢牛角包🥐夠熱,幾香😚

另一個係綠茶朱古力包,較有咬感
亦有兩塊芝士脆餅乾
餐包附上士多啤梨醬和牛油🧈

見到海膽和蟹膏在上面
蟹肉十分有鮮味和甜香

真係十分推薦
無論醬汁、或意粉口感、或配料亦十分滿意
配搭洋蔥、黃紅椒、雞髀菇等
美國牛腹膜柳

配菜有南瓜、萵筍、蕃茄🍅等
中和肉類的油膩感😚

牛肉medium火候控制得好好👍🏻
肉質冧,重牛香,靚牛🐮
☺️👍🏻
2021-12-31 22 浏览
唔好覺得我吹奏,大家真係要黎食,佢餐包已經好食,平時你去食西餐嘅時候普通餐包撈牛油,我通常食一半就已經唔食,因為浪費我嘅食量,但係依間嘅餐包真係唔錯,首先佢嘅提子酥有啲似牛角包嗰種口感,第二隻包就係似法國包,口感偏硬,但都接受到,第三個就係以前我去意大利旅行嘅時候會食到嘅蒜蓉棒,我唔係專業嘅麵包專家,但係佢嘅麵包真係有令到我喜出望外。火炙加拿大海膽芝士焗蟹膏大啡菇呢個係好足料嘅大啡菇,雖然佢要$88 1件,但佢嘅餡料完全值得呢個價錢,佢嘅海膽鮮味,芝士有好多,而且佢嘅蟹膏勁香,令到我每食一啖大些菇都可以充滿着蟹味,搞到我自己都好想喺屋企整嚟食。加拿大海膽蟹膏蟹肉忌廉汁意大利粉至一點意大利粉係我做完網上搜集資料嘅時候已經諗住一定要叫,佢嘅海膽有兩大件,蟹膏又好香,而且蟹肉都有兩大件,忌廉汁有好多,撈埋意粉就好好食。

火炙加拿大海膽芝士焗蟹膏大啡菇

加拿大海膽蟹膏蟹肉忌廉汁意大利粉
2021-12-30 51 浏览
慶祝週年紀念,食物沒有甚麼驚喜,反而餐包最吸引。平日去Hsbc 有88折,但要電話訂座先可以用,反而用OpenRice訂就無得用折扣。總括嚟講就性價比一般。我個人就未必會再去。
2021-12-29
庆祝纪念
纪念日
2021-12-29 27 浏览
🫕Amitie Kitchen🥗尖沙咀厚福街多嘢食就係人都知啦而我同我老細每個月都會簡單慶祝吓我哋嘅拍拖紀念日今次就揀咗間聽聞係前五星級酒店主廚開既Amitie Kitchen前菜~磯煮鮑魚沙律前菜必需要開胃啦而呢個開胃得黎仲好好食磯煮鮑魚好入味 咬落唔韌好腍仲有我老細幫我切細細舊咁食真係好正呀餐湯係蕃茄忌廉湯超香濃蕃茄味連我老細唔鍾意飲蕃茄湯都飲晒本身仲諗住可以飲兩碗( ̄^ ̄)ゞ麵包拼盤其實我就唔係好鍾意食麵包既硬係覺得食麵包好似好Dry好Sad但係佢呢個麵包拼盤質素好高有驚喜唔係一般俾個+頓餐包你就算有成三款麵包款款唔一樣仲配埋果醬同牛油但係其實就咁食就已經好夠味同香口意大利甜醋燴牛臉肉配意大利麵雖然個賣相好似一篤嘢咁但係成個spaghetti係好食嘅牛臉肉煮到好腍好入味連無牙阿婆都食到8安士美國牛腹膜柳我哋兩個牛魔王忍唔住好快就食曬牛腹膜柳肉味好香濃肉質好腍真係好好食甜品~香蕉班戟一上黎既時候以為佢知道咗我咩料所以整到咁靚俾我影相\(//∇//)\但係自己諗多咗啦鼠王BB都可以毋忘初心既原來佢哋應該個個甜品都咁寫咁正能量得唔得㗎希望每一個人都毋忘初心同埋唔好為咗啲紀念品去食唔好食
🫕Amitie Kitchen🥗

但係呢個又幾好食喎
加油ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
  • 餐前麵包
2021-12-28 181 浏览
放假拉左朋友陪我去試呢間位於厚福街H8大廈9樓既Amitie Kitchen順手慶祝聖誕節見個牆身Menu新推出海膽松葉蟹系列幾吸引決定叫哂兩樣黎試一試♡ 火炙加拿大海膽芝士焗松葉蟹膏大啡菇($88)上面既海膽好吸晴切開裡面既蟹肉湧出黎蟹肉蟹膏份量超多🦀蟹膏味好濃郁每一絲既蟹肉都沾滿左蟹膏而大啡菇仲好juicy 絕對唔好睇小佢我食完已經飽左一半🤭♡ 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵($198)未食已經覺得好吸引上面放左兩件加拿大海膽🤤食落好鮮甜而creamy仲有一條長長既蟹棒忌廉醬混合左蟹膏蟹肉每一啖口感都好豐富好rich本身想食甜品但食完已經好飽🤭不過成件事真係好滿足
放假拉左朋友陪我去試
呢間位於厚福街H8大廈
9樓既Amitie Kitchen
順手慶祝聖誕節

見個牆身Menu
新推出海膽松葉蟹系列幾吸引
決定叫哂兩樣黎試一試

♡ 火炙加拿大海膽芝士焗松葉蟹膏大啡菇($88)
上面既海膽好吸晴
而大啡菇仲好juicy
絕對唔好睇小佢
我食完已經飽左一半🤭
火炙加拿大海膽芝士焗松葉蟹膏大啡菇

♡ 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵($198)
未食已經覺得好吸引

本身想食甜品
但食完已經好飽🤭
不過成件事真係好滿足
2021-12-27 184 浏览
尖沙咀H8有好多餐廳,今日同朋友行完街經開,見到amitie kitchen 好似唔錯,所以大家都決定去幫襯😋💛我哋叫咗一份鹹蛋黃醬汁煙肉磨菇意大利麵同一份美國牛腹膜柳。餐點未到之前會送上一份麵包。有提子丹麥酥丶香草麵包同意大利麵包條。每款麵包都好好味同埋好貼心地會整暖,一d都唔hea👍🏻鹹蛋黃醬汁煙肉磨菇意大利麵🍝卡邦尼意粉都係啲大路嘢,冇乜驚喜。但係因為佢加埋咸蛋黃所以就決定試吓,但係真係俾咗啲驚喜我👍🏻麵條掛滿咗醬汁,食落口充滿鹹蛋黃味,齒頰留香😍😋而醬汁厚實豐滿,超creamy 丶超濃郁,我哋覺得呢個真係驚喜之作👍🏻😋美國牛腹膜柳🐮我哋叫咗5成熟,呢個牛腹膜柳係煎咗再焗,所以可以封住d肉汁,切開見到d肉汁流出黎同埋d肉粉嫩粉嫩,而食落口好有焦燶香味同埋肉質好軟腍,好好味 😋另外,仲有d烤焗咗嘅蔬菜伴碟,有番薯、翠玉瓜、南瓜、黃椒、紅椒、蕃茄。全部都好甜丶好好味👍🏻

餐前麵包

餐前麵包
2021-12-26 39 浏览
今日放假出咗尖沙咀行街,行到攰攰地就搵啲嘢食下,第一時間想OpenRice望吓有咩好推介,俾我發現一間人氣西餐廳,價錢公道,食物嘅相片好吸引,於是去試吓。地址係厚福街8號9樓 Amitie Kitchen 上到去舖頭見到餐廳嘅裝修好整潔,俾人一種好舒適嘅感覺,所以都坐得好舒服。點完餐之後先,店員送上三款餐包,有牛角包,竹炭餐包,餅乾條,配埋牛油同埋士多啤梨果醬。我覺得竹炭餐包最好食,口感非常柔軟。法國鴨肝凍批配焦糖梨 158 元法式鴨肝凍批口感十分幼滑細緻,充滿濃濃的鴨肝滋味,質地綿密幼滑,味道豐腴甘香。配上清新香甜的焦糖梨,鴨肝凍批變得更易入口,驚喜的是 完全沒有半點膩口感覺!鴨肝批味道十分濃香,加上牛油麵包,多士增加了口感的層次,好吃法國海鱸魚柳 328 元賣相十分靚,魚柳份量都多而且厚身,魚肉望落去雪白,魚皮炸到好香脆,魚肉入口香滑,肉質比較結實,完全食到魚嘅鮮味。芒果沙冰 42 元芒果沙冰是必點嘅飲品,除咗賣相好靚,上面仲有新鮮嘅芒果粒,下面嘅沙冰打得非常細滑,芒果味超級香濃,飲完真係透心涼,真係好好飲,誠意推介。

我覺得竹炭餐包最好食,口感非常柔軟。

法國鴨肝凍批配焦糖梨 158 元

法國海鱸魚柳 328 元

芒果沙冰 42 元

2021-12-26 48 浏览
每年平安夜都會同一班姊妹過,今次朋友介紹下決定食呢間,因為係有五星級酒店大廚做主廚💓一嚟到呢間餐廳見到九成都係情侶,好似得我哋呢台係朋友。喺聖誕節嘅時候,呢間餐廳推出左一啲套餐, $688一位。但由於我哋都唔係情侶嘅關係,所以我哋都係決定散叫一啲大家鍾意食嘅嘢。我哋分別叫咗一個法式焗田螺、澳洲西冷牛扒、帶子蟹肉白汁忌廉意粉、蘑菇龍蝦汁意大利飯。呢四道菜裏面,最好食嘅係西冷牛扒同埋意大利粉,返牛扒真係好亂好滑,好有牛味,連我呢個唔係太鍾意食牛扒嘅人都覺得好食👍🏼但係好可惜其他嗰兩道菜我都覺得好一般,特別係嗰個意大利飯,我有啲懷疑佢個意大利飯係一早煮好再叮翻熱🥶🙏🏻因為真係完全唔係新鮮整,亦都唔係熱😢總括而言,呢間餐廳有食物係好食,亦都有食物係唔推介,大家可以嚟食之前真係睇吓邊一啲餸菜會好食啲先至決定叫👍🏼

2021-12-25 41 浏览
午餐來到這間位於尖沙咀的西餐廳,和朋友點了兩個午餐,午餐價錢相宜,臨近聖誕節也有一點聖誕嘅裝飾。火炙半熟三文魚胖墨西哥辣椒莎莎 HKD 88 (包豬頸肉沙律和餐飲)- 份量很足,配了沙律菜感覺健康,三文魚份量有大約六至七塊,半熟嘅狀態,質感不錯,不過味道比較腥,怕腥嘅朋友比較建議選其他款式。全日早餐 HKD 128 (包豬頸肉沙律和餐飲)-算是大份的全日早餐,有腸、炒蛋、蕃茄、薯餅等等,也有沙律菜,感覺健康,炒蛋略嫌比較水狀,沒有了蛋的口感,其他正常發揮。比較一讚的是豬頸肉沙律,豬頸肉很爽,而且味道剛好。今日可能臨近聖誕,比較多客人,上菜等了比較長的時間,但也看到服務員很落力的安排上菜。

全日早餐 HKD 128 (包豬頸肉沙律和餐飲)-

2021-12-24 44 浏览
今次去咗tst新開張嘅西餐廳👀今次我同朋友兩個人去 叫咗burger steak同埋餐飲 餐廳嘅環境幾優雅 有一個open bar🧐 Staff嘅服務態度都好好👍🏻軟殼蟹漢堡配薯條味道好好個軟殼蟹炸得好脆🥰個番薯條亦都好好味我哋都叫咗5成熟既牛肩 個牛味好重 肉質唔會太腍 有咬口!食到停唔到口😂😂😂紅豆冰未到正常不過不失❤️📍8 Hau Fook StreetTsim Sha TsuiKowloonHong Kong整體:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟人均消費:~200
軟殼蟹漢堡配薯條

食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟

人均消費:~200

2021-12-24 104 浏览
We were the first guests at lunch time today but we waited for one and half an hour for our main dishes while lots of main dishes were already served to other guests coming later. The steak we ordered should be medium well but only part of the steak is medium well😡. We also found a hair in our salad. The food quality is okay but this place is extremely understaffed and the service attitude in general is ridiculously terrible. We will never come again😡
2021-12-24 34 浏览
又揀左呢間幫好姊妹慶祝生日喇❤❤臨近聖誕呢到超旺!!!!!!麻煩朋友仔記得預早book呀!唔係walk in就有排等架喇~~今次嗌左2個dinner set前菜兩個都係要吞拿魚他他一個炸蠔二重奏意大利麵一個係8Oz牛小排吞拿魚他他就正常水準不過都知佢地呢排好忙竟然上左main course個湯同餐包都仲未上🤣🤣🤣是日餐湯係忌廉蘑菇湯~好重蘑菇好香好濃,好飲!!!餐包就焗得耐左有d硬牛小排好好食,呢到叫扒你真係唔洗擔心出面有好多出名既steak house你叫medium 佢都可以比7成你,有時仲接近well done添!但呢到既medium好出色,真係岩岩好!又嫩滑同夠味!好鍾意佢既pumpkin puree ~~~完全解到油膩意大利麵都好濃郁,我諗個準係有落到蟹膏?好鮮,而炸蠔都炸得唔錯!最後嗌左個心太軟做ending~正常水準不錯吃🥰🥰服務是很好的~所以回頭是有保證的~😋😋
又揀左呢間幫好姊妹慶祝生日喇❤❤
臨近聖誕呢到超旺!!!!!!
麻煩朋友仔記得預早book呀!
唔係walk in就有排等架喇~~

今次嗌左2個dinner set
前菜兩個都係要吞拿魚他他
一個炸蠔二重奏意大利麵
一個係8Oz牛小排

吞拿魚他他就正常水準
不過都知佢地呢排好忙
竟然上左main course個湯同餐包都仲未上🤣🤣🤣
是日餐湯係忌廉蘑菇湯~好重蘑菇好香好濃,好飲!!!
餐包就焗得耐左有d硬

牛小排好好食,呢到叫扒你真係唔洗擔心

最後嗌左個心太軟做ending~正常水準不錯吃🥰🥰
服務是很好的~所以回頭是有保證的~😋😋
2021-12-23 38 浏览
Amitie Kitchen 係尖沙咀都好受歡迎,朋友邀請之下就一齊黎左呢度試試佢佢係尖沙咀厚福街H8 地鐵站行過黎都唔算遠 見到附近都好多餐廳入到餐廳,餐廳環境設計簡約 氣氛輕鬆悠閒 頭盤、主菜、小食、湯類及等可以選擇。除了有主餐牌,仲有唔少特別推介餐廳亦有供應Set Dinner佢送左餐包,提子酥、牛油餐包,同埋法式麵包條,牛油同果醬餐湯係南瓜忌廉湯最後我點左紐西蘭羊架(3枝骨)可配飯、意粉、薯菜配埋燒翠玉瓜、茄子同紅黃椒肉質好嫩cuppocino 呢杯就真係普通咗啲人均消費都係大約二百幾蚊起可以一試
入到餐廳,餐廳環境設計簡約 氣氛輕鬆悠閒

頭盤、主菜、小食、湯類及等可以選擇。
除了有主餐牌,仲有唔少特別推介
餐廳亦有供應Set Dinner

佢送左餐包,提子酥、牛油餐包,同埋法式麵包條,牛油同果醬
餐湯係南瓜忌廉湯

最後我點左紐西蘭羊架(3枝骨)可配飯、意粉、薯菜
配埋燒翠玉瓜、茄子同紅黃椒
肉質好嫩

cuppocino 呢杯就真係普通咗啲