2022-02-14 122 浏览
適逢情人節,依家冇晚市唯有食下Lunch啦~ 係open rice見到評分咁高所以黎試試只可惜味道真係一般可能太高期望所以有啲失望法式焗田螺 第一道上嘅菜,田螺入口有香草同牛油咸香,底嘅薯蓉亦都好出色,入面有少少煙肉碎撈埋啲汁係好好味美中不足嘅係其中一個田螺個殼爛咗,個殼撈咗落啲薯蓉入面,而個殼爛左個隻田螺都有少少怪味依到有少少扣左分松葉蟹味噌蟹糕鵪鶉蛋意大利麵白酒忌廉汁呢個意大利粉唔知點解食落口有少少cup noodle海鮮味個味道😂 本身意粉個汁好濃郁,但係上面蟹蓋嗰啲蟹膏同鵪鶉蛋撈埋之後好heavy,又冇乜蟹肉,所以我覺得比較一般紐西蘭肉眼扒依個我地叫左5成熟,切開好juicy,食落有少少煙熏味,肉質鮮嫩,應該係成餐最好味嘅野熱水蜜桃果粒茶 賣相不太好嘅水果茶,上面啲粒粒好似杯麵嘅蔬菜碎碎😂 啲粒粒係有少少少少甜味,但杯野整體好淡,如果依個價錢我寧願出去奶茶店買野飲周打蜆湯加酥皮個湯用小蠟燭熱住,酥皮香脆,湯好濃郁,入面有煙肉薯仔粒、紅蘿蔔蓉同埋一粒蜆,熱辣辣冬天飲係正嘅,美中不足嘅係個湯係最尾都食飽先上,上菜嘅次序錯晒整體黎講野食係ok嘅,價錢同服務都尚算合理,可以一試~但如果

只可惜味道真係一般
可能太高期望所以有啲失望

法式焗田螺

依到有少少扣左分

松葉蟹味噌蟹糕鵪鶉蛋意大利麵白酒忌廉汁

紐西蘭肉眼扒

熱水蜜桃果粒茶

周打蜆湯加酥皮

整體黎講野食係ok嘅,價錢同服務都尚算合理,可以一試~但如果問我會唔會再黎就應該唔會啦

尖沙咀性價比高既西餐廳而且仲有特色咖啡☕️已經好耐冇黎尖沙咀啦, 今次同屋企人出開嚟做嘢,意外發現咗呢間CP高,平民價錢酒店質素嘅西餐廳🤗🤗南瓜🎃湯前菜南瓜湯好啱小朋友飲,香濃順滑,啖啖都係香濃南瓜味。泰式豬頸肉沙律🥗沙律菜非常新鮮,豬頸肉勁爽口,配上泰式辣汁,香香辣辣好惹味。美國牛肉漢堡🍔配炸薯條🍟性價比高!!😍漢堡包又高又大個,外面既芝麻麵包好香,經煎過的牛肉漢堡扒香口多汁,中間夾雜鮮茹生菜一齊食,極具口感😋。幼薯條新鮮出爐,本身已經灑咗香草,唔使點茄汁都已經夠曬味。帆立貝意大利麵伴明太子忌廉汁 意粉軟硬度適中,大量帆立貝,香菇,洋蔥,紅黃甜椒,用料非常充足🥳,所有用料用明太子忌廉汁撈得非常均勻,😋每食一口都帶點點鹹香而且仲好Creamy ,絕對系超值抵食👍法國藍青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士,青口隻隻開口,白酒忌廉汁帶出青口嘅鮮味,又香又滑,再配上香脆的蒜蓉多士蘸汁同吃,滋味無窮。😋tiramisu 咖啡質地宛如慕斯、口感滑順,還超好打卡! 👍400次 咖啡口感綿密,味道濃郁,一試難忘。Amitie Kitchen (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 9樓

尖沙咀性價比高既西餐廳而且仲有特色咖啡☕️

南瓜🎃湯
前菜南瓜湯好啱小朋友飲,香濃順滑,啖啖都係香濃南瓜味。

泰式豬頸肉沙律🥗

美國牛肉漢堡🍔配炸薯條🍟

帆立貝意大利麵伴明太子忌廉汁
而且仲好Creamy ,絕對系超值抵食👍

法國藍青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士,

tiramisu 咖啡
質地宛如慕斯、口感滑順,還超好打卡! 👍

400次 咖啡
口感綿密,味道濃郁,一試難忘。

Amitie Kitchen (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 9樓
2022-01-27 79 浏览
今日去到尖沙咀晚餐,搵到黎呢間Amitie Kitchen,呢幢大廈本身都好多餐廳,今日我地就試呢間。Amitie Kitchen主打既係西餐,不過都有好多唔同類型既選擇。我地揀左幾個main,先上既係餐包,係送既,不過都充滿誠意,有3款包比大家享用,之後上枱既係泰式青木瓜大蝦軟殼蟹沙律,酸酸甜甜最適合做前菜,切到幼條既青木瓜配埋酸甜既醬汁,加上大蝦,真係有置身泰國餐廳既感覺,而且上面重有原隻軟殼蟹,爽口既青木瓜,軟手既蟹肉,真係一啖包含幾種質感。之後上既主菜,先講海膽松葉蟹膏蟹牛忌廉汁意麵,一睇就見到好大舊海膽,之後就好大舊蟹肉,再加埋好creamy蟹膏既意粉。海膽既鮮加上忌廉汁出奇地夾。再講就係呢個牛腹膜柳,5成熟控制得剛好,而且呢個部係有好濃既牛味,我好喜歡呢種味道。

牛腹膜柳
青木瓜大蝦軟殼蟹沙律
海膽蟹膏蟹肉忌廉意粉
2022-01-02
牛腹膜柳
青木瓜大蝦軟殼蟹沙律
海膽蟹膏蟹肉忌廉意粉
2022-01-24 3366 浏览
又到放假嘅日子,孤獨的美食家又出動,黎到我最鍾意嘅厚福街搵食,尖沙咀一間黃到發金嘅樓上西餐廳,Amitie Kitchen 是一間西餐小店,主廚曾在洲際與半島酒店工作多年,烹調西菜經驗豐富,加上網評普遍正面,好值得試試,餐廳平日夜晚黎到係全場爆滿,但係而家冇得食夜晚唯有食lunch支持下💪🏻💪🏻💪🏻餐廳為於商廈八樓,裝潢簡潔舒適,細心留意餐廳的牆壁,可見有多塊黑板,上方寫滿廚師推介與優惠,好喜歡這樣介紹,另外餐廳環境唔算大座位都唔係好多,但坐得尚算舒服。👩🏻是日是孤獨的美食家午餐一人前Lunch Set 包括頭盤,主菜,飲品有很多食物可以加錢隨意加配🍞▪️餐包拼盤+ $10必食推介,麵包烘到脆卜卜熱辣辣一共有3款,牛角包,麵包條,墨汁法包配埋牛油同果醬一齊食,好好食🥗▪️泰式豬頸肉沙律呢個沙律好特別,沙律菜非常新鮮配泰式辣汁原來咁好食,豬頸肉係凍食既,香香辣辣好惹味🍝▪️帆立貝意大利麵杯明太子忌廉汁 $ 98意粉軟硬度適中,配料好多,好開心有大量帆立貝,香菇,洋蔥,紅黃甜椒意粉嘅忌廉汁加咗明太子,帶點點鹹香而且好Creamy 好掛汁,份量做超級多好味又抵🫕▪️酥皮龍蝦湯 $98 呢個湯都一定要

👩🏻是日是孤獨的美食家午餐一人前
Lunch Set 包括頭盤,主菜,飲品
有很多食物可以加錢隨意加配

🍞▪️餐包拼盤+ $10
必食推介,麵包烘到脆卜卜熱辣辣
一共有3款,牛角包,麵包條,墨汁法包
配埋牛油同果醬一齊食,好好食

🥗▪️泰式豬頸肉沙律
呢個沙律好特別,沙律菜非常新鮮
配泰式辣汁原來咁好食,豬頸肉係
凍食既,香香辣辣好惹味

🍝▪️帆立貝意大利麵杯明太子忌廉汁 $ 98
意粉軟硬度適中,配料好多,好開心
有大量帆立貝,香菇,洋蔥,紅黃甜椒
意粉嘅忌廉汁加咗明太子,帶點點鹹香
而且好Creamy 好掛汁,份量做超級多
好味又抵

🫕▪️酥皮龍蝦湯 $98
呢個湯都一定要飲,上枱時好驚喜,裝湯
嘅器皿好似香薰爐咁點住蠟燭,一路熱住
啲湯,啱晒我呢啲鍾意飲好熱湯嘅人,
龍蝦湯龍蝦味好濃,有五六粒龍蝦肉
酥皮亦焗得剛好,甚有水準,好飲

🧇▪️士多啤梨雪糕窩夫 $68
店舖限定推介,點可以唔食,窩夫香脆
充滿蛋香,加上士多啤梨雪糕,士多啤梨醬
新鮮士多啤梨和藍莓,超級正,幾飽都可以
食到,呢個價錢真係好抵食

☕️▪️咖啡
食飽飽飲杯香濃嘅新鮮即磨咖啡,大滿足

✨非常有水準的西餐廳,必須再回訪✨
  • 餐包
2022-01-23 79 浏览
也有一段時間沒有吃到西式料理了,所以今天晚上就特地試一下吧。一坐下每位客人都可以先品嚐餐前麵包,而且還可以配上牛油或者果醬呢。我就叫了一個加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁義大利麵,海膽伴義大利麵也比較少見,而且這個菜式也很足料,醬汁也挺濃郁和美味的,份量方面也很足夠,有機會一定要再吃。另外也叫了一個甜品,伯爵茶奶凍,擺盤就相當特別,而且我喜歡這個奶凍會有淡淡的茶香,又不會太膩,爲這頓晚餐作完美的總結。
2022-01-21 68 浏览
今次㨂左一啲近地鐵站,而且都係好多年青人,會去嘅地方,老公話想去尖沙咀食,行咗一陣,最後都係決定去厚福街,最後嚟到H8九樓呢間餐廳,入到去餐廳佈置都幾好,仲有聖誕氣氛添!環境都幾乾淨,擺位都幾整齊,Menu上面有中文有英文,侍應一走埋嚟就話,喺場上面有餐牌。有加拿大海膽系列,有西班牙紅黑系列,但係因為好耐都冇食過牛扒,所以最終都係調返個紐西蘭肉眼扒(8安士),不過,侍應推介話美國嗰隻頂級西冷扒都係八安士好食啲,只不過係加多幾十蚊,由於我哋對食係有一種執着,所以就嗌左個美國嘅牛排,值得一提嘅係佢哋對餐具嘅擺設都唔錯,最估唔到嘅係佢哋竟然有餐前麵包,黑色嗰舊比較硬身啲熱熱地幾好食,啡色嗰舊就比較琳身啲,有牛油有士多啤梨味,查上去食落都幾新鮮,仲有兩條餅乾添,脆脆地幾好食,第二道菜就係帶子辣肉腸無花果沙律,呢道菜都算唔錯,口感配搭好特別,因為我哋鍾意比較食辣,所以就要返個芥辣汁嚟配下,個人認為配埋芥辣汁係非常嘢未,啤酒就有Asahi,鍾意飲酒嘅朋友就唔會寂寞啦。老婆就嗌左杯熱朱古力,約埋三五知己都算係一個唔錯嘅地方,終於到主角就係我哋嘅美國扒王,呢個菜喺出邊食來講呢個價錢都算係合理都算幾好架
今次㨂左一啲近地鐵站,而且都係好多年青人,

老婆就嗌左杯熱朱古力,約埋三五知己都算係一個唔錯嘅地方,終於到主角就係我哋嘅美國扒王,呢個菜喺出邊食來講呢個價錢都算係合理都算幾好架,總括嚟講,食物嘅質素都幾好,希望疫情快啲過去,祝大家新年快樂身體健康心想事成萬事如意。
2022-01-19 57 浏览
Amitie Kitchen💛二人餐 $668前菜: 法式焗田螺是日餐湯: 蘑菇湯+西洋菜凍湯Pasta: 意大利甜醋燴牛面肉配白飯主菜: B 烤燒8安士美國牛腹膜柳甜品: 香蕉朱古力班戟飲品: 熱情果芒果茶紅茶(+$0)+蜂蜜蘆薈茶(+$15) .晚市套餐 $208前菜: 大蝦甜橙 茴香沙律是日餐湯: 蘑菇湯Pasta: 炸蠔二重奏意大利粉飲品: 水蜜桃果粒茶(+$10) .單叫:龍蝦汁配燒菇焗鮑 北帶 蝦 意大利飯 $218-蘑菇湯🥣好香蘑菇味有一粒粒嘅蘑菇不過對我來講 鹹咗少少🤭但對比起另外一個湯已經好好多😚.西洋菜凍湯🥣好難飲🤭完全我形容唔到嘅味道 畢生難忘“一試無妨 再試投降”佢係凍冰冰嘅我唔知係西洋菜味係咁定點🥺但佢嗰種好臭嘅味可能喺湯上面嗰舊好似煙肉樣嘅嘢仲要成個湯綠色😕.送湯嘅包🥖🍞有三款麵包🤤每款各5塊錢 啱啱好第一款: 有芝麻香味同提子乾嘅麥包啲芝麻真係好香🤣啲提子乾好甜不過手拎起佢黎食掂到提子乾嘅話 可能手會有啲笠痴痴🥺第二款: 一塊塊嘅法國麵包質感味道唔係好記得啦🤭普通法國麵包囉第三款: 長條型有啲似丹麥條嘅脆麵包好卜卜脆🤤三款點湯都正😚😚😚.大蝦甜橙 茴香沙律
Amitie Kitchen💛
二人餐 $668
前菜: 法式焗田螺
是日餐湯: 蘑菇湯+西洋菜凍湯
Pasta: 意大利甜醋燴牛面肉配白飯
主菜: B 烤燒8安士美國牛腹膜柳
甜品: 香蕉朱古力班戟
飲品: 熱情果芒果茶紅茶(+$0)+蜂蜜蘆薈茶(+$15)

晚市套餐 $208
前菜: 大蝦甜橙 茴香沙律
是日餐湯: 蘑菇湯
Pasta: 炸蠔二重奏意大利粉
飲品: 水蜜桃果粒茶(+$10)

單叫:

已經好好多😚

西洋菜凍湯🥣
好難飲🤭
完全我形容唔到嘅味道 畢生難忘
“一試無妨 再試投降”
佢係凍冰冰嘅

意大利甜醋燴牛面配飯🍚
本身睇個顏色以為啲汁係燒烤汁
點知唔係係真係酸酸地嘅醬汁😚
但唔知佢係咪覺得我哋應該會食唔晒
(雖然最後真係🤣)
佢尾二先上

聞落去都幾香熱情果味
但飲落去有啲淡🥺

蜂蜜蘆薈茶🍯🍵
好多蜂蜜比較甜

建議三杯嘢飲溝埋一齊 甜度啱啱好🤩!

香蕉朱古力班戟🍌🍫🥞
服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-12-27
2022-01-19 54 浏览
今日去搵喺尖沙咀返工嘅朋友食飯,佢帶咗我上嚟呢間食午餐。餐廳位於厚福街8號H8嘅9樓,唔過嚟都唔知呢邊原來有好多食肆,不過朋友話佢食暈晒都係覺得呢一間最好食。我哋兩個人分別叫左一個all day breakfast 同烤燒大啡菇、焗釀鮑魚、北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁。 all day breakfast有黑松露炒蛋、腸仔、薯餅、粟米沙律,仲有好好味嘅煙燻三文魚、大啡菇同蒜蓉包🤤分量同配料款式都算多,最尾我飽到食唔晒!朋友叫嘅意大利飯都好有驚喜,三種原材料都做得非常之好,超級鮮甜,爽口彈牙。另外,我哋仲叫咗兩杯嘢飲,由於我嗰個係跟餐送嘅,所以就叫咗杯凍檸茶少冰少甜,朋友就叫咗杯宇治抹茶牛奶朱古力,兩款飲品嘅味道都唔錯。整體而言,全部食物都發揮得幾好會再嚟食!
整體而言,全部食物都發揮得幾好會再嚟食!
2022-01-18 50 浏览
📍尖沙咀 -#Amitie Kitchen ——-加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵-西班牙黑毛豬扒-脆炸蕃薯條————-加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵係社交平台見到 好多人嚟呢度都會叫呢個意粉食第一次嚟 當然要想試吓佢好唔好食喇🤣第一啖食落 意粉超香蟹膏味 啖啖都係蟹肉意粉超掛汁 口感好cream 但又唔膩 仲有好多菇同三色椒做配料 口感豐富配埋海膽 鮮味更加出 完全停唔到口🤤推介👍🏻👍🏻👍🏻✨整體味道 9.5/10-西班牙黑毛豬扒我哋叫咗7成熟嘅黑毛豬扒 第一啖咬落去好腍好多汁🥰 真係好香 個豬扒肉質鮮嫩 啖啖肉 之後每一啖都覺得好好味🤤 佢啲配菜都好特別 有紫心橙心蕃薯甜甜地 配搭豬扒食另有一番風味😋 推介👍🏻👍🏻👍🏻✨整體味道 8.9/10-脆炸蕃薯條呢間蕃薯條份量多 炸得幾香脆 可惜蕃薯味唔夠突出 如果蕃薯味濃啲會更好🥲✨整體味道 6.5/10——

📍尖沙咀

✨整體味道 6.5/10

2021-12-12
  • 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
2022-01-15 49 浏览
今天和朋友到這間尖沙咀嘅西餐廳吃晚飯,環境坐得好舒適和舒服,食物質素都好高級,價錢都適中,喺尖沙咀以呢個價錢食到咁高質素嘅食物,真係好抵。呢度嘅甜品都好多選擇,有伯爵奶凍,價錢都平,幾十蚊就食到個甜品,其實係好抵食,質素都唔差。餐包都好多選擇,有牛角包,丹麥條,等等,非常鬆脆新鮮,好香濃嘅麵包。大蝦沙律好Fresh,好新鮮fresh,好有田園嘅風味,我一食便愛上這色香味俱全的沙津。餐湯有好香嘅南瓜湯,食得出係用新鮮南瓜去熬製而成。我哋叫咗佢好香嘅咖啡,飲得出佢嘅咖啡豆靚同埋上等嘅。炸蝦意大利粉,蝦炸得好香脆好鬆軟,入口即熔,意粉都好好味,好香,成個配搭一流,好好食。半碟都好靚,好有現代美感。

餐湯有好香嘅南瓜湯,食得出係用新鮮
南瓜去熬製而成。

我哋叫咗佢好香嘅咖啡,飲得出佢嘅咖啡豆靚同埋上等嘅。

2022-01-10 53 浏览
係尖沙咀成日見到哩間餐廳今日朋友話想食西餐就試下佢啦餐廳不大 建議想食要book位 Order 後會有麵包上 牛角包🥐夠晒酥脆小食叫左軟殼蟹大蝦木瓜沙律 軟殼蟹好脆 蝦份量足夠配埋酸酸甜甜既木瓜好match加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利粉聽個名都知夠晒勁 食材上都好okay 海膽 蟹膏 蟹肉 3種mix埋一齊好鮮呀整體感覺好creamy 大愛♥️食西餐點可以唔叫牛柳牛柳控制得岩岩好 肉質粉嫩 外層燒得好香配菜南瓜都燒得好好味
係尖沙咀成日見到哩間餐廳

食西餐點可以唔叫牛柳
牛柳控制得岩岩好 肉質粉嫩 外層燒得好香
配菜南瓜都燒得好好味
2022-01-10 40 浏览
今日經朋友介紹,黎到呢間amitie kitchen試下,環境都幾靚,燈光舒適有氣氛西餐廳黎講呢到價錢都唔算貴叫好野食,估唔到仲有個前菜送,好驚喜 黑色應該係charcoal麵包,好軟熟,配上牛油食一流餐湯叫左法式洋蔥酥皮湯配格律耶爾芝士多士,洋蔥湯勁鮮甜,酥皮索晒啲湯味勁正,底下仲有好多煲到好軟身既洋蔥,食落勁入味乳酪汁沙律,酸酸甜甜好過癮,亦好開胃,另外抵讚係除左羽衣甘藍之外仲落左好多蔬果,好睇又好食魚子醬蝦他他,擺盤勁靚中間仲要有金箔,用左紅色金色做主調,睇得出有比心機食落他他都好鮮甜,蝦唔會攪到勁蓉,食落仲keep到有少少咬口,口感一流!海膽蟹肉意大利麵,先唔講海膽同蟹肉有幾大份,一上枱見到個醬汁調得咁靚,就知道一定好好味醬汁可以話係完美,唔太稀唔太稠,食麵既時候所有醬汁都可以痴住啲麵,啖啖都咁入味,正!

西餐廳黎講呢到價錢都唔算貴

叫好野食,估唔到仲有個前菜送,好驚喜
黑色應該係charcoal麵包,好軟熟,配上牛油食一流

魚子醬蝦他他,擺盤勁靚
中間仲要有金箔,用左紅色金色做主調,睇得出有比心機

好耐之前朋友已經推介呢一間高質餐廳 今日終於試到啦 Amitie Kitchen💛💛 尖沙咀H8不嬲都多好野食 但一啲都唔難搵 入到去坐低就見到個牆上面掛住黑色板 係普通Menu冇嘅嘢 咁特別梗係試吓啦😍 揀好嘢食之後就上咗餐前麵包🤩平時餐前包都係食2啖就會唔係好想食 但呢間既餐前包真係一啲都唔馬虎 全部都係暖暖地咁樣上枱 好好食😋 特別係牛角包🥐 大推👍🏻 全部清哂呀🤭 鹹蛋黃醬汁煙肉蘑菇意大利麵 $138呢個真係有驚喜🤩 呢個意大利麵一上枱嘅時候 淨係覺得佢係啲普通嘅carbonara 但第一啖食落去嘅時候係真係有驚喜 鹹鹹香香嘅蛋黃醬好好味 一啲都唔會覺得好膩 意粉軟硬度適中 一啖一啖好快清哂🤭 西班牙黑毛豬漢堡配炸番薯條 $228好出色啊呢個🤤 淨係個份量已經夠驚人 炸番薯條一啲都唔吝嗇 番薯甜甜的 就算炸完都唔會覺得好油膩 加上佢係番薯 感覺冇咁邪惡😂 配埋佢嘅Wasabi醬 又真係幾特別喎🤭 漢堡打開有3塊黑毛豬🤤 有時食豬肉會好驚佢整到好熟好韌 呢個係一啲都冇 切開見到佢係啱啱好熟 食落又唔會韌 個包有用牛油煎過 用心 大推👍🏻 雪糕椰汁紅豆冰 $38平時飲開嘅雪糕椰汁紅

揀好嘢食之後就上咗餐前麵包🤩
餐前麵包

鹹蛋黃醬汁煙肉蘑菇意大利麵 $138
鹹蛋黃醬汁煙肉蘑菇意大利麵

西班牙黑毛豬漢堡配炸番薯條 $228
西班牙黑毛豬漢堡配炸蕃薯條

雪糕椰汁紅豆冰 $38
平時飲開嘅雪糕椰汁紅豆冰都係好重奶味 呢杯就好重椰汁味 喜歡飲椰子汁嘅朋友都可以試吓👍🏻
雪糕椰汁紅豆冰

我哋仲叫咗一個甜品 原來芝士蛋糕都有咁多口味😍

貓山王榴槤芝士蛋糕 $48
一件蛋糕都整咗咁靚嘅伴碟 加晒分啦😉
超香榴槤味 芝士蛋糕做得濕潤 餅底亦都夠硬身 唔錯呀😋
貓山王榴槤芝士蛋糕

整體來講 依家喺厚福街樓上嘅Amitie Kitchen💛真係好出色 環境唔錯唔會太嘈 員工態度很好 食物質素高又有特色 一定會再嚟食呀😋
餐前麵包
鹹蛋黃醬汁煙肉蘑菇意大利麵
西班牙黑毛豬漢堡配炸蕃薯條
雪糕椰汁紅豆冰
貓山王榴槤芝士蛋糕
  • 鹹蛋黃醬汁煙肉磨菇意大利麵
2022-01-07 30 浏览
今日同女朋友行街買衫買錶,黎到尖沙咀,記得H8呢到啲餐廳都多,最後就揀左黎呢到食野。一開門已經見到大大個招牌迎接我地時間尚早,唔洗點等位,不過食到一半開始人多,好彩早啲到識睇menu一定係睇手寫,咁先知道呢排有咩新鮮食材,同埋睇下廚師有咩新搞作前菜叫左個羽衣甘藍沙律,有別於平時食開都係落醋,呢到用左乳酪汁,第一次食,估唔到有新意之餘又好好食酸酸甜甜好開胃,做前菜一流!西班牙紅蝦他他配魚子醬,他首先賣相已經一流,成個感覺比人好清新他他食落好新鮮蝦味,一啲都唔腥。海膽蟹糕蟹肉忌廉汁意大利麵,估唔到海膽有咁大舊其次要讚既係個蟹肉,人生第一次見真正既蟹柳,質感同味道真係蟹肉黎,諗返起平時超級市場買個啲蟹柳,都唔知自己食緊咩忌廉汁調得岩岩好,唔會好稀,岩岩好可以掛上啲意大利麵到,高質!

一開門已經見到大大個招牌迎接我地

時間尚早,唔洗點等位,不過食到一半開始人多,好彩早啲到

酸酸甜甜好開胃,做前菜一流!

他他食落好新鮮蝦味,一啲都唔腥。

海膽蟹糕蟹肉忌廉汁意大利麵,估唔到海膽有咁大舊

,諗返起平時超級市場買個啲蟹柳,都唔知自己食緊咩

2022-01-04 52 浏览
厚福街H8大廈全層都係餐廳咁滯😍第一次去係食德美壽司 多人到呢😂今次就試左間由五星級酒店主廚主理的Amitie Kitchen🍴 本來想食佢個海膽蟹膏蟹肉意大利面但見個餐牌無以為已經轉左Menu😂精選二人套餐😍🍴前菜: 日式磯燒鮑魚沙律🥗開胃嘅沙律菜 搭配油醋汁鮑魚好入味 咬落好軟身🍴湯: 蕃茄忌廉湯🍅 配麵包拼盤🥖蕃茄味濃郁 唔似係港式茶餐廳啲西餐湯要特別介紹佢個麵包拼盤😍 唔會用個餐包hea你 佢有3款麵包最鍾意食佢個香草脆脆😂 咬落脆卜卜好香好好味😋🍴意大利甜醋燴牛面肉配意大利麵🍝甜醋汁加埋紅蘿蔔去煮 甜得黎又有香草味牛面肉煮到好腍 90歲阿婆都食到👵🏻意粉係較粗身嘅Size 索哂D汁好正👍🍴烤燒8安士美國牛腹膜柳🥩依家食牛真係唔再興西冷肉眼嗰D牛腹膜柳肉味好濃 脂肪唔多 但肉質都腍個配菜真係好好食😳😳👍無食錯應該係用南瓜蓉🎃同煙肉🥓整成🍴香蕉班戟🍌最後食埋佢個甜品 雖然對香蕉味麻麻但佢咁用心寫D字💛 都一定要支持下💪到我差唔多食完嘅時候 抬頭一望🙄原來想食個蟹膏意粉寫左喺牆上個Menu…
厚福街H8大廈全層都係餐廳咁滯😍

🍴香蕉班戟🍌
最後食埋佢個甜品 雖然對香蕉味麻麻
但佢咁用心寫D字💛 都一定要支持下💪

到我差唔多食完嘅時候 抬頭一望🙄
原來想食個蟹膏意粉寫左喺牆上個Menu…
日式磯燒鮑魚沙律🥗
麵包拼盤🥖