2022-05-18
上個開心星期五,我約咗個好風趣幽默,又樂於助人嘅好好同事仔食飯🤣 呢日我想食Amitie Kitchen😙 環境舒服,食物又高質,係聚會聊天嘅好地方~🎈松葉蟹味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵伴白酒忌廉汁 $178Queen Crab Miso Spaghetti with Quail EggWhite Wine Cream Sauce⚡️呢個餐係最受歡迎嘅,好味之餘,亦好啱打卡📸 ⚡️甲羅燒睇落已經好吸引,蟹膏幾香,仲有鵪鶉蛋黃,味道鮮香濃郁😋 ⚡️意粉好掛汁,汁底香濃,都好正!⚡️加上配菜嘅顏色繽紛,真係色香味俱全😍🍴Lunch set🍴🎈香煎紐西蘭多利魚柳 配薯菜 $138Pan-Seared New Zealand Dory Fish Fillet(Potato & Vegetable)🎈送 泰式豬頸肉沙律Thai Stvle Pork Neck Salad✨午市套餐幾抵食,有前菜湯或沙律,再跟餐飲和甜品🤗⚡️多利魚柳表面金黃煎香,口感亦好特別,肉質Q彈,有嚼勁😁 ⚡️而且魚肉juicy,無雪藏味👍🏻🎈法式橙酒煮班戟 $58Crepe Suzette⚡️好特別,crepe浸於橙酒中,口感變得軟滑,係香橙
🎈松葉蟹味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵伴白酒忌廉汁 $178
White Wine Cream Sauce
⚡️呢個餐係最受歡迎嘅,好味之餘,亦好啱打卡📸
⚡️意粉好掛汁,汁底香濃,都好正!
⚡️加上配菜嘅顏色繽紛,真係色香味俱全😍
🍴Lunch set🍴
🎈香煎紐西蘭多利魚柳 配薯菜 $138
(Potato & Vegetable)
🎈送 泰式豬頸肉沙律
Thai Stvle Pork Neck Salad
✨午市套餐幾抵食,有前菜湯或沙律,再跟餐飲和甜品🤗
⚡️多利魚柳表面金黃煎香,口感亦好特別,肉質Q彈,有嚼勁😁
⚡️而且魚肉juicy,無雪藏味👍🏻
🎈法式橙酒煮班戟 $58
Crepe Suzette
⚡️配埋呢嗱雪糕一齊食,口感更豐富,更清新香甜🥰