2018-09-12
一行四人點了八樣食物。先是兩個沙律,一個是生菜包,最好吃的竟然係個泰式汁;另一個是柚子沙律,同你平時食開的完全不同,因為是四隻鮮蝦嘅鮮蝦加一片拆肉柚加生菜。再來係小食拼盤,個人覺得已經算係咁,賣相同味道都OK。跟住係黑松露芝士薯條,無芝士味加淡淡黑松露嘅醬,薯條下面仲要係十塊蝦片墊底,薯條味淡,失望。再來主菜「招牌蛋黃蝦」,六七隻蝦勁油、唔夠脆、面頭嘅蛋黃係咁暗嘅燈光都見到係綠色嘅,同你想像中嘅黃金蝦完全係兩回事,超失望。 另外一個海南雞,可能太飽啩,食剩半碟。之後仲有冬陰公海鮮粉,冬陰公唔夠味唔夠辣;最後一個馬介休炒通菜,呢個相比嚟講已經算好好味。仲有,差不多每樣餸都有六至八塊蝦片。除咗價錢之後,我諗唔到點解要再去。