2018-10-19 84 浏览
觀塘的工廠大廈真的收藏了很多高質餐廳!這間泰國餐廳是平日lunch time都有跟同事吃的,今天晚上放工後便再去試試他們的餐。首先,這裡食物的份量的確是非一般的大,十分適合朋友聚會!黃咖喱咸蛋軟殻蟹 - 足足有6小碗,每碗一份軟殼蟹和軟法包,配上特制蛋王汁椰青鮮蜆雜錦海鮮冬蔭功微微的酸辣味由冬蔭功傳入口,湯有海鮮的鮮味和椰汁的甜味,還有比海鮮鍋還多的海鮮,滿足了~曼谷經典手打蝦餅又有6大件,份量多質量也高,蝦肉打得很彈,食落很有口感!

觀塘的工廠大廈真的收藏了很多高質餐廳!

首先,這裡食物的份量的確是非一般的大,十分適合朋友聚會!

椰青鮮蜆雜錦海鮮冬蔭功

曼谷經典手打蝦餅
又有6大件,份量多質量也高,蝦肉打得很彈,食落很有口感!
2018-10-08
又係時候收工係觀塘搵食!今日決定食泰國菜!Add Some Thai Restaurant 好評如潮,一於試一試佢。門面不大,不過行入去先知內裡空間極大,環境寬闊。裝潢非常有氣氛,實在完全唔似工廈,梳化非常好坐,又有枕頭俾你墊背,可以輕鬆愉悅傾計食飯。先叫左個椰青解渴,清甜冰凍,而且大大個,抵飲。Add Some Thai Restaurant 生菜包比較有特色,可以揀幾款例如西班牙火腿、鳳爪、菠蘿車厘茄,我就試左火腿,對比起平時配蜜瓜,撈生菜同肉碎咁食都幾特別,層次鮮明。亦叫左半隻海南雞,雞唔算超級嫩滑同好多果凍,不過唔鞋口、無雪味,配酸辣汁食都食下一舊食下又一舊咁好快2個人食曬。冬蔭公湯本身都估算係例牌質素,反而有意外驚喜,個味道有酸辣感但唔霸道唔嗆喉,飲落真係有海鮮湯鮮甜味道,大大刺激食慾!串燒黎講Add Some Thai Restaurant 我個人認為非常出色,一來雞肉唔係長條形、細細粒、呃鬼果種貨色,而係大大舊雞球,超正!二來好多串燒會燒到乾曬又柴皮,但依度就仍然香脆Juicy熱辣辣,價錢又唔算貴,CP值好高!炒蜆一上碟就好香,起初以為會好濃味重口味,點知又唔係,香辣而不
又係時候收工係觀塘搵食!

門面不大,不過行入去先知內裡空間極大,環境寬闊。

椰青

先叫左個椰青解渴,清甜冰凍,而且大大個,抵飲。
生菜包

去骨海南雞(半隻)

海蝦冬蔭公湯

沙爹雞肉串(2串)

泰式辣椒膏炒蜆

炒蜆一上碟就好香,起初以為會好濃味重口味,點知又唔係,香辣而不傷喉,食落仍然食到蜆肉鮮味。
蒜蓉炒豆苗

豆苗唔洗多講,都係鮮嫩無渣。食左咁多肉,食返個菜先感覺平衡一下!

2個人最後食到舉住個肚走!食物相當唔錯!同埋Add Some Thai Restaurant 職員都好主動同有禮貌,好勤快上菜同換碟,絕對值得下次回頭!
2018-10-18
椰青
生菜包
去骨海南雞(半隻)
海蝦冬蔭公湯
沙爹雞肉串(2串)
蒜蓉炒豆苗
  • 西班牙風乾火腿伴肉碎生菜包
2018-10-18 126 浏览
唔好意思⋯內容有少少長,但用心寫,唔想再有人俾人「坑爹」!食物賣相雖然唔錯,但分量少,好多都唔新鮮,只有小部份可以接受,比起當初第一次食有天壤之別!諗住高消費比多啲錢(人均消費$250左右)開開心心同朋友食餐好嘅,點知食物質素實在令人失望!唔會再光顧⋯⋯P.S.1)菠蘿海鮮炒飯完全唔掂☹️😠,菠蘿唔新鮮,飯嘅份量少,最重要係居然完全唔熱!欺負好似食冷飯咁⋯⋯非常失望!2)小食拼盤😕,老實講好一般,冇咩驚喜,只有部份好食,都係果句說話:唔夠熱,好似攤凍左嘅食物咁⋯⋯3)明爐魚☹️,多骨少肉,份量不多,旁邊嘅配菜非常不新鮮⋯⋯4)軟殼蟹金邊粉😐,金邊粉OK,軟殼蟹好細隻,都係唔夠熱,感覺上之前整熟擺放左一段時間嘅味覺5)生菜包😤😡🤬,呢個直情想講粗口,平時好鍾意食生菜包,呢度整出嚟嘅生菜包實在令人非常非常非常失望!份量細,肉碎更少,口感生硬,幾乎攤凍晒!直情覺得難食,我都係第一次食生菜包食唔晒食唔落⋯⋯賣相係咁搵D菜遮擋着難食嘅肉醉,連我平時安靜老實得來又冇乜所謂嘅朋友都覺得係無量廠商出產食品!另外仲有幾份食物:冇乜特別記憶,因為覺得麻麻~
唔好意思⋯內容有少少長,但用心寫,唔想再有人俾人「坑爹」!

P.S.

另外仲有幾份食物:冇乜特別記憶,因為覺得麻麻~
2018-10-17
2018-10-17 68 浏览
最近還蠻多在觀塘覓食,但還是有許多不同的選擇,今晚吃的是泰國菜,而且是在工廈內的泰國餐廳。餐廳氣氛不錯,而選擇亦多。三個沙律拼盤,最喜歡的是鳳爪,還有柚子蝦沙律和生菜包。咖哩可以選擇黃咖哩或紅咖哩,而且可以選擇雞肉、豬腩仔或牛柳,我們要了雞肉黃咖哩,很香滑,還配有薯仔、椰菜花等,很適合不愛吃辣,但又愛吃咖哩的人。咖哩配有一份薄餅,熱辣辣,而且煙煙韌韌。蒜茸炒椰菜苗冬蔭功海鮮湯河少許辣。吃到有點渴,當然要來一份椰青了,清甜解喝。
餐廳氣氛不錯,而選擇亦多。

三個沙律拼盤,最喜歡的是鳳爪,還有柚子蝦沙律和生菜包。

咖哩配有一份薄餅,熱辣辣,而且煙煙韌韌。

蒜茸炒椰菜苗

冬蔭功海鮮湯河少許辣。

吃到有點渴,當然要來一份椰青了,清甜解喝。
2018-10-15
2018-10-17 77 浏览
從OpenRice 訂了今天12:00 noon. 11:58 pm 上到去,侍應話自己未開門叫我們坐在門口等。12:00 侍應繼續在掃地完全無視亦不打算招呼我們,12:05 問侍應其實你們今天開唔開,佢叫我們繼續坐等。想問,其實你們12:00 根本未準備好,為什麼要比人預約?而且該女侍應在整個對話過程態度悪劣,好似客人是來乞食的!到我們走,佢嘅反應是:咪叫你坐係門口等囉!而其實當時一個客都冇,等乜野?其實觀塘有很多餐廳,如果繼續當客人是乞丐,無論食物質素如何也沒有用

2018-10-17
2018-10-12 262 浏览
一班愛吃泰菜的好姊妹為L慶生,A的同事在官塘駱駝漆吃過這家,推介給我們,有探子試過,大家一致讚成去新地點。去到大伙兒已到齊及點菜,見用寬木坐椅已經加分,讓客人坐得舒舒服服,可以好好享受食物。酸辣鳳爪雜菜沙律 $68放在2個白茶杯內,附帶2款醬汁,鳳爪咬落夠脆口,酸中帶點小辣好開胃,雜菜墊在下面沒有吃到。海蝦冬蔭功海鮮湯 $92有鮮蝦、青口…哇,鮮草菇啊!真材實料!味道鮮香就是不一樣。(好多泰菜店用秀珍菇代替鮮草菇)泰式辣椒膏炒蜆 $88好大隻蜆,肉質鮮甜,上面的蜆沒沾到醬汁,祗拿了最上面的一隻也不知醬汁是什麼味道…泰國小食拼盤 $148蝦餅彈牙又鮮味,單骨雞亦好好味,豬頸肉爽滑調味適中,蝦片香脆有蝦香,蝦春卷都好好食,呢個正!2-4人最啱。燒豬腩仔 $118皮脆肉滑,送手抓餅,配有一個咖哩醬汁,大家忍唔住叫2個白飯撈汁食。軟殼蟹配金邊粉 $118,原隻炸軟殼蟹上面唧咗沙律醬,金邊粉不油膩條條分明,食味ok無投訴。手抓餅 $15表面烘得脆不油膩,好。豆瓣炒椰菜苗 $66份量非常精緻,食味ok嘅,不過都係馬拉盞啱我多啲。整體水準幾好,唔得閒去泰國,都可以止吓咳架~食完傾吓謁,又幾舒服嘅,起
一班愛吃泰菜的好姊妹為L慶生,
A的同事在官塘駱駝漆吃過這家,
推介給我們,有探子試過,
大家一致讚成去新地點。

去到大伙兒已到齊及點菜,

見用寬木坐椅已經加分,

讓客人坐得舒舒服服,
可以好好享受食物。

酸辣鳳爪雜菜沙律 $68
酸辣鳳爪雜菜沙律

放在2個白茶杯內,
附帶2款醬汁,
鳳爪咬落夠脆口,
酸中帶點小辣好開胃,
雜菜墊在下面沒有吃到。

海蝦冬蔭功海鮮湯 $92
海蝦冬蔭功海鮮湯

有鮮蝦、青口…
哇,鮮草菇啊!真材實料!
味道鮮香就是不一樣。
(好多泰菜店用秀珍菇代替鮮草菇)

泰式辣椒膏炒蜆 $88
泰式辣椒膏炒蜆

好大隻蜆,肉質鮮甜,
上面的蜆沒沾到醬汁,
祗拿了最上面的一隻
泰式辣椒膏炒蜆

也不知醬汁是什麼味道…

泰國小食拼盤 $148
泰國小食拼盤

蝦餅彈牙又鮮味,
單骨雞亦好好味,
豬頸肉爽滑調味適中,
蝦片香脆有蝦香,
蝦春卷都好好食,
呢個正!2-4人最啱。

燒豬腩仔 $118
燒豬腩仔

皮脆肉滑,送手抓餅,
配有一個咖哩醬汁,
咖哩醬汁

大家忍唔住叫2個白飯撈汁食。

軟殼蟹配金邊粉 $118,
軟殼蟹配金邊粉

原隻炸軟殼蟹上面唧咗沙律醬,
金邊粉不油膩條條分明,
食味ok無投訴。

手抓餅 $15
手抓餅

表面烘得脆不油膩,好。

豆瓣炒椰菜苗 $66
豆瓣炒椰菜苗

份量非常精緻,
食味ok嘅,不過
都係馬拉盞啱我多啲。

整體水準幾好,
唔得閒去泰國,
都可以止吓咳架~

食完傾吓謁,又幾舒服嘅,
起碼唔會頻頻來收嘢抹枱。
2018-10-06
庆祝纪念
生日
酸辣鳳爪雜菜沙律
海蝦冬蔭功海鮮湯
泰國小食拼盤
手抓餅
2018-10-10 127 浏览
日本連鎖式眼鏡集團進註APM商場,放工後便約好男友一齊去朝聖。雖然決定好去向,但晚餐仍未有定案。再次來到觀塘,焦點依舊放在工廈中。同男友討論後,決定選擇呢間泰國菜ADD SOME THAI。餐廳位址於較新的駱駝漆大廈1期9樓之中。地址並不難找。一出升降機後就見到招牌寫上AST – 就是ADD SOME THAI 的簡寫了。進店時人流並不多,但不到30分鐘店內已經爆滿,已經開始有食客等位。桑格尼亞 A.S.T. Sangaria - 呢間ge Sangaria 帶甜而且易入口。泰‧椰青 Young Coconut椰青非常大個份量多,加上雪得夠冰涷,所以清甜得黎又爽。黃咖哩咸蛋軟殼蟹作為招牌菜光看賣相不錯。軟殼蟹會分6小碟上枱,而每小碟中有適量咖喱及一塊法式蒜包包配搭。值得一讚係分開6小碟後軟殼蟹只會一半浸完咖哩中,即使放一後時間後軟殼蟹仍然保持鬆脆,比起一般店用咖哩直接蓋過蟹身做法更值得欣賞。蟹炸得香口鬆脆,配上咸蛋及咖哩入口一流。咖哩辣味不重,好易入口。蒜蓉炒菜苗菜苗蒜味香濃,食落夠哂爽口。招牌菠蘿海鮮炒飯個人最喜愛泰菜之一。飯上配有鮮蝦,青口,魷魚等海鮮。菠蘿入口鮮甜。因為跟軟殼蟹一
餐廳位址於較新的駱駝漆大廈1期9樓之中。地址並不難找。

桑格尼亞 A.S.T. Sangaria

泰‧椰青
泰‧椰青 Young Coconut
椰青非常大個份量多,加上雪得夠冰涷,所以清甜得黎又爽

蒜蓉炒菜苗
菜苗蒜味香濃,食落夠哂爽口。

招牌菠蘿海鮮炒飯
個人最喜愛泰菜之一。飯上配有鮮蝦,青口,魷魚等海鮮。
菠蘿入口鮮甜。因為跟軟殼蟹一齊上碟原故,用剛剛小碟上的咖哩同飯一齊食,味道又幾夾喎
!

食有水準的泰菜不用專登用到九龍城,工廈一樣找得到。
2018-10-05
桑格尼亞 A.S.T. Sangaria
泰‧椰青
  • 泰‧椰青 Young Coconut
2018-10-08 2449 浏览
今時今日,餐廳除了味道,還要兼顧環境、服務等,才算一間好餐廳。今日來到觀塘工廈中的add some thai食lunch,全憑朋友介紹,所以出色食物,自然有口碑,引來一班客人。門面什有泰國特色,木傢俱配上水泥地,典雅中帶點型格內裡面積很大,所以椅子很寛很舒適。憑裝修就知道老闆下過心思!是日點了兩個set lunch,有頭盤有小食,餐飲,都不用$100湯是冬蔭公,每碗都有海鮮。旁邊是沙嗲雞串。雞串不過不失,沙嗲尚算惹味!反而有兩串屬意料之外,份量的確好多冬蔭公酸辣味適中,不太辣每碗都有一隻大蝦,蝦肉彈牙,輕易ko一碗我的主菜無骨海南雞飯非常非常大碟,女孩子一個set應該夠2人share,旁邊還有沙律菜及蝦片,勁豐富海南雞肉嫩滑無雪藏味,配上特製醬汁好開胃!小食單骨雞翼有4件,炸得香脆,值得一試男友的滷豬手飯同樣好大一盤,豬手每件都好大件,要用刀叉切開才方便進食。豬手滷得入味,肉質稔軟,充滿泰國風味吃泰菜豈能少了泰式奶茶的份兒,泰國的奶茶一向偏甜,餐廳稍為改良,甜度剛好,反而更喝出茶底的香每一張枱都有一個有泰國特色的水壺,方便自己隨時fill水,細心

門面什有泰國特色,木傢俱配上水泥地,典雅中帶點型格
內裡面積很大,所以椅子很寛很舒適。
憑裝修就知道老闆下過心思!

沙嗲雞肉串
冬蔭公酸辣味適中,不太辣
每碗都有一隻大蝦,蝦肉彈牙,輕易ko一碗
冬䕃公湯
泰式無骨海南雞飯
海南雞肉嫩滑無雪藏味,配上特製醬汁好開胃!
小食單骨雞翼有4件,炸得香脆,值得一試
單骨雞翼
豬手滷得入味,肉質稔軟,充滿泰國風味
泰式奶茶
單骨雞翼
泰式奶茶
  • 海南雞飯
  • 滷豬手飯
觀塘區搵食,見有人話泰國地道風味,所以就選擇試呢間點左泰國海南雞、串燒、菜苗同菠蘿炒飯,可能我去得泰國少,更加可能係左右兩邊張枱的客人也不熟悉何謂地道泰國味道,因為我不約而同聽到,兩邊都有人話有食物無味。我地遇到無味的是海南雞及菜苗,海南雞如同無醃過一樣,應該連鹽都可能無!菜苗都係,一樣似清炒!講真,堅係無食過泰菜如此清淡...... 炒飯同串燒不過不失,朋友就話成餐飯最好食的,竟然係個裝炒飯的菠蘿底😂😂
觀塘區搵食,見有人話泰國地道風味,所以就選擇試呢間

2018-10-04 1475 浏览
近排頻頻係工廈搵食,今日就搵到係駱駝漆大廈既一間AST。只睇AST 未必估到佢食咩菜式,但睇返全寫Add Some Thai 就知係食泰菜啦。除左泰菜,原來仲有d西式菜,所以Add some Thai 係一間泰, 西既Fusion菜餐廳。餐廳環境幾大, 枱與枱之間好闊落,配合埋柔和既燈光,枱面上既燭光, 綠化既植物及屏風,餐枱上既餐具令到成個環境更有泰國feel,我地被安排坐sofa及一個角落位,更加舒服,傾計最岩。朋友未到, 就叫左杯圓肉杞子香芒茶($42),香芒茶雖然只係用茶包沖既, 但浸出好香既芒果味, 另外有好多圓肉杞子一齊浸, 感覺好養生, 泰菜餐廳少有的飲品。  今晚胃口大開,2 個人竟然叫左8樣野,但最後都可以清晒。先黎前菜,三小併沙律($118),三小併包括有西班牙風乾火腿伴肉碎生菜包,泰國金柚燒海蝦雜菜沙律及泰式酸辣鳳爪雜菜沙律。起初覺得風乾火腿同肉碎生菜包好似唔係好夾, 但食落又唔係哦, 幾新鮮既配撘, 做到泰西fusion。食泰菜平時都鍾意食咖哩,但好多地方咖哩都係主菜,要一煲咁叫,蒜容包都要另外叫,2 個人食的話就太多啦。但呢到就有個小食-肉碎焗蒜容包配埋黃咖哩

圓肉杞子香芒茶
  今晚胃口大開,2 個人竟然叫左8樣野,但最後都可以清晒。
三小併
食泰菜平時都鍾意食咖哩,但好多地方咖哩都係主菜,要一煲咁叫,蒜容包都要另外叫,2 個人食的話就太多啦。但呢到就有個小食-肉碎焗蒜容包配埋黃咖哩($58),少少地可以一次過滿足一下。蒜容包香脆, 點埋黃咖哩一齊食就prefer啦。
肉碎焗蒜容包
沙嗲豬肉串($36) 2串,豬肉燒完唔會死實,仲好嫩滑,呢到既串燒仲會有翠玉瓜配撘,顏色好睇之餘,仲可減油膩感。
沙嗲豬肉串燒
燒海蝦2隻($58),但上枱有3 隻蝦,waiter話係D蝦今日唔夠大隻,補多隻俾我地,so nice, 要讚呀! 隻蝦燒完仲好爽口,加埋D 蒜容一齊燒, 更加惹味
燒海蝦
胡椒雞湯河配海南雞($88),估唔到呢個價錢都有咁大份海南雞,多人食的話可以有半隻同全隻海南雞揀的。海南雞瘦滑,胡椒雞湯河清淡,少少胡椒味,少少辣岩晒我,份量夠晒2 個人食。
胡椒雞湯河配海南雞
最後更係要個甜品作結啦, 我至愛既芒果糯米飯,因為呢到係泰西fusion餐廳,所以芒果糯米飯係配雪糕,呢個配撘好新鮮,因為朋友唔好芒果糯米飯,所以我地一個食雪糕, 一個食芒果糯米飯, 岩岩好。
椰汁燸米飯配雪糕

呢到好岩同一大班朋友同屋企人黎食, 可以開心share~~
2018-10-03
椰汁燸米飯配雪糕
  • 芒果糯米飯
  • 沙嗲豬肉串
2018-10-03 111 浏览
同朋友gathering,好開心提早book到呢間餐廳!d野食全部都好大碟,好適合一大班friend黎食!野食水準都唔錯,而且好精緻!左起:冬蔭公湯,燒烤拼盤(上),小食拼盤(下),蒜蓉包配咖哩,德國鹹豬手很欣賞他們把鹹豬手的肉一片片預先分開,吃起來方便!蒜蓉包配咖喱,但咖哩味略嫌不足。飲品賣相都很不錯👍🏻另外環境也真的很舒適😊
野食水準都唔錯,而且好精緻!

左起:
很欣賞他們把鹹豬手的肉一片片預先分開,吃起來方便!

蒜蓉包配咖喱,但咖哩味略嫌不足。

飲品賣相都很不錯👍🏻

另外環境也真的很舒適😊
2018-07-03
  • 串燒拼盤
2018-09-29 101 浏览
舊同事晚飯,今次去觀塘找工廠大廈內的店吃泰菜。內部環境有氣氛舒適。我們點了蒜蓉炒通菜,通菜新鮮得嫩,蒜香味濃。炸軟殼蟹配金邊粉,軟殼蟹香脆可口,金邊粉酸酸甜甜,得開胃。香燒豬頸肉,肉質嫩而彈牙,燒烤香味撲鼻。海鮮冬蔭功湯,酸辣香濃,海鮮材料很多,有青口,魷魚,大蝦,蜆肉等。飲完一碗再一碗。飲品點了椰青和沙灘小子。椰青清甜多汁。沙灘小子有荔枝,薄荷葉,清香解渴。最後點了甜品,芒果糯米飯配雪糕,糯米飯香軟熱烘烘,芒果清甜,加上冰凍雪糕,為這頓晚餐劃上句號。
我們點了蒜蓉炒通菜,通菜新鮮得嫩,蒜香味濃。

炸軟殼蟹配金邊粉,軟殼蟹香脆可口,金邊粉酸酸甜甜,得開胃。

香燒豬頸肉,肉質嫩而彈牙,燒烤香味撲鼻。

飲品點了椰青和沙灘小子。
椰青清甜多汁。沙灘小子有荔枝,薄荷葉,清香解渴。

2018-09-11
2018-09-27 70 浏览
今日跟同事一齊想試下泰菜!所以就choose 左呢間近公司既工廈內既泰國菜餐廳!我地經由openrice 系統內可提早預約定座位,十分方便!因lunch time 時觀塘區特別多人外出用膳,好彩一早訂左位就慳番好多時間等位!😊我地一行6人到左餐廳,店員都好快安排左位置比我地坐,仲有梳化位添!😋😊!之後比左個set lunch menu 比我地!有7款選擇,之後我就選左泰式鹵水豬手飯,配埋個椰香雞湯&熱飲料,仲免加一都係$78,可接受既價錢!等左10分鐘左右就上菜啦!個湯都好香椰香味,唯一缺點係唔係太熱!主菜鹵水豬手都好有份量,個味道都唔錯、但係塊豬手皮上有d 毛,有d 驚唔太敢食😅😅!份量都岩岩好!觀塘區工作既朋友又多個食lunch 既選擇啦!😉
泰式鹵水豬手飯
2018-09-27
泰式鹵水豬手飯
與好耐唔見既舊同事聚舊,正在苦思去邊度開餐好,朋友提議不如食泰國野, 因為相信大部份香港人都中意Thai food 吧~ 今次選了在觀塘駱駝漆大廈既AST (Add Some Thai), 裝修好靚, 全部用左木來裝潢, 令到整個感覺好似真係去左泰國咁, 再加上昏黃既灯光, 就更加relaxing 了! 食物方面選擇都幾多,一般大路既thail dishes固然之有, 飲品都幾多選擇, 再加上價錢唔貴, 我諗住叫幾款一齊Share~~~ 飲品方面我點左荔枝梳打, 而朋友點左咸檸七, 荔枝梳打透心涼, 有陣陣荔枝味, 而且香味又唔化學, 幾好飲又解喝, 朋友既咸檸七都係水準之位, 唔錯~ 軟殼蟹金邊粉- 軟殼蟹炸到金黃, 咬落去卜卜脆, 份量方面都唔少,足足有一大隻, 切開都夠二人食!而金邊粉係幼身闗係,個人覺得口感仲好, 而且好入味, 又唔會太咸, 再加上少少青檸汁和疍絲, 就更好食了! 海南雞配湯河, 這裡是沒有海南雞飯的><" 如想食海南雞飯, 就是單點雞(一只或半只),再另點一個飯, 由於怕點太多, 於是簡單來碗海南雞配湯河~ 海南

我諗住叫幾款一齊Share~~~

海南雞雖然肉不是太滑(可能不是脾位), 但份量真的夠大, 雞味亦夠, 再配上以雞湯和豆腐泡來熬製的湯河, 二人分着吃亦滋味~

炸蝦餅- 友人至愛, 炸到卜卜脆, 而且食到蝦肉, 外脆內彈牙~

小食拼盤- 這款小食拼盤唔錯呀, 因為有齊店內多款小食, (約6-7款), 包括: 炸蝦餅, 豬頸肉, 蝦片, 酸辣無骨鳳爪, 單骨雞翼, 炸春卷等等, 全都味道都唔錯, 再加上每樣都有少少, 可以一次迥試齊唔同野食, 只係百零蚊又夠2-3人食, 推介這個喔!

Add Some Thai Restaurant
觀塘開源道62號駱駝漆大廈一座9樓D室

2018-09-20 82 浏览
今天約了一個大家都很喜歡泰國的友人去共晉午餐,在逛街中想緊吃什麼之際,巧經觀塘駱駝漆大廈,第一期9樓,竟然發現有一間泰菜在此,(Add some Thai) ,想也不用想,直衝入去試菜😂👍🏻,但原來還有十分鐘才營業,(下午12時才營業),要上去試菜的朋友仔,要早點去,或可以訂位,一到午餐時間,全場爆滿,入到去,全場木制設計,非常有泰國氣息,每枱有一個泰式銀壼,滿場泰式擺設,就好像飛左去泰國食完個lunch,再回公司打拼😂看看餐牌,下午套餐非常抵食,我們選了泰式豬手及海南雞飯,十分驚喜,非常好味,份量夠足,有湯,有飮品,配上泰式木制餐具, 有如置身泰國一様😉好欣賞個湯,顔色淡淡的,但非常可口,椰子湯好好味喔😋😋溫馨提示💕💕餐廳有一個特別的設計,有些位置,好像平時我們吃迴轉壽司一樣,別以為可以放私人物品在側邊,原來是一個迴轉水池,小心哦!