2021-01-25
探訪中環鬧中帶靜嘅蘇豪區 白身牆身嘅意大利餐廳帶點文青感覺🌿室內感覺好舒服😌門口有戶外用餐位置 感覺好chill放假係到放鬆一下 靜靜地坐下傾下計都唔錯☀️餐廳有早餐、午餐、晚餐供應 Lunch Set價錢唔算好貴 只係$148起Starters 我地分別揀咗紅蘿蔔湯 味道濃郁 口感順口😌Gratin tomino cheese 必食✨係Parma ham包住cheese 放上脆口嘅黑糖麵包口感先軟後脆 咸香味十足!Main嗌咗Roast Beef Topped Japanese Rice 賣相好靚✨粉嫩色牛肉鋪滿珍珠米 上面有隻半熟蛋 牛肉片口感嫩滑 淋上蛋黃汁 特別出色🤤另外嗌咗Seafood spaghetti 🍝 意粉口感爽口 每條意粉特別粗 好掛汁比普通嘅茄汁醬較酸 好開胃!甜品出色 有驚喜💛第一次食傳統意大利甜品脆脆嘅酥皮包住士多啤梨吉士忌廉 外脆內軟甜度適中 好Creamy 🥰tiramisu都好好味🤤每層都食比香濃綿滑忌廉 手指餅充滿咖啡酒味道 水準高質下次再同朋友嚟🌿
放假係到放鬆一下 靜靜地坐下傾下計都唔錯☀️
餐廳有早餐、午餐、晚餐供應
Lunch Set價錢唔算好貴 只係$148起
口感先軟後脆 咸香味十足!
另外嗌咗Seafood spaghetti 🍝
意粉口感爽口 每條意粉特別粗 好掛汁
比普通嘅茄汁醬較酸 好開胃!
甜品出色 有驚喜💛第一次食傳統意大利甜品
脆脆嘅酥皮包住士多啤梨吉士忌廉 外脆內軟